‘Fortuna wil af van clausule en legt Ultee al na 4 maanden nieuw contract voor’

Maandag, 15 maart 2021 om 16:27Rian Rosendaal • Laatste update: 08:44

Fortuna Sittard wil langer door met Sjors Ultee. Voetbal International meldt maandagmiddag namelijk dat de hoofdtrainer overeenstemming heeft bereikt over een nieuwe verbintenis tot medio 2023. Het huidige contract van Ultee in Sittard loopt nog ruim een jaar door. De opvolger van de in ontslagen Kevin Hofland is met de Limburgers bezig aan een indrukwekkende opmars, wat heeft geresulteerd in de tiende plaats in de Eredivisie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verstandig besluit van Fortuna Sittard?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Als ik het stuk van Hofland weer lees, dan word ik er vrij ongelukkig van hoe hij zich toen had opgesteld. Toen Fortuna net was gepromoveerd naar de Eredivisie, was Ultee de "stroman" en assistent trainer Hofland de echte trainer. Dat Fortuna het zo aardig deed kwam vooral door Hofland hoorde ik veel analisten zeggen (oa Derksen). Dit seizoen kreeg Hofland zijn trainerspapieren en mocht de genius laten zien wat hij ervan kon maken. Nou, dat heeft hij verschrikkelijk slecht gedaan en stond hij bijna op degraderen. Geen wonder dat hij werd gesacked en dat Ultee weer de kansen kreeg als hoofdtrainer deze keer. Dat heeft hij fantastisch opgepakt en zelfs beter gedaan dan wat ze vorig jaar lieten zien. Vervolgens ook soort van misgunnerij/gal spuwen van Hofland vind ik dan een beetje apart. Gun je partner het beste en wees blij dat hij zijn cluppie van degradatie behoedde.

15 maart 2021 om 17:32

Je hebt helemaal gelijk op één punt na; vlak na de promotie zat Ultee nog helemaal niet bij de club, maar was Renée Eijer officieel hoofdtrainer / stroman. Hofland was inderdaad op papier de assistent, maar besliste eigenlijk alles. Vanaf 2019 kwam Ultee erbij als hoofdtrainer en vanaf begin dit seizoen waren de rollen dan definitief ook op papier, omgedraaid. Hofland bakte er inderdaad weinig van en is tevens erg koppig. Dat schiet ook niet op en werkt averechts binnen zo'n spelersgroep.

15 maart 2021 om 17:39

Oh verrek, inderdaad, Rene Eijer was helemaal aan het begin betrokken. Ultee was in 2018 nog assistent-trainer bij Helmond Sport. Kudos to you dat je scherper was dan ik. Maar Ultee laat goed voetbal zien en heeft een prettige uitstraling in de omgang. Weet niet zeker als hij streng kan zijn in de spelersgroep, of als het een feel good manager is. Maar tot nu toe gaat het prima.

15 maart 2021 om 17:59

Offcourse. Zou niet goed uit als ik de ins en outs van mijn eigen club niet zou kennen! Geloof me dat Ultee pittig is voor de groep, maar wel rechtvaardig en duidelijk.

Hmm.. Ik ben benieuwd wat die clausule inhield..

15 maart 2021 om 22:09

Waarschijnlijk een Barcelona clausule net als Koeman

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
17.Willem II33-25
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Deroy DuarteMiddenvelder331
M. SeuntjensMiddenvelder329
B. RienstraMiddenvelder282
Z. FlemmingAanvaller2812
Y. van OschKeeper320
T. TekieMiddenvelder271
M. AnghaVerdediger310
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

0 fans
Coach, 34 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren