Ook overval op familie Marquinhos; Le Parisien onthult schokkende details

Maandag, 15 maart 2021 om 10:50Rian Rosendaal • Laatste update: 11:06

De vader van Paris Saint-Germain-speler Marquinhos is zondagavond het slachtoffer geworden van een geweldadige overval, zo weet onder meer Le Parisien een dag later te melden. De twee inbrekers sloegen hem meerdere keren in het gezicht en in de ribben, zo blijkt. Het incident vond plaats op het moment dat Marquinhos met PSG de thuiswedstrijd tegen FC Nantes (1-2) speelde.

De 52-jarige Braziliaan gaf rond 21.40 uur zijn honden eten in de achtertuin, toen de daders hem benaderden en het bevel gaven om het huis weer in te gaan. De politie werd gelijk gebeld, maar dat hield de indringers niet tegen. Op het moment van de overval waren de dochters van Marquinhos ook aanwezig in de woning. Zij werden samen met de vader van Marquinhos opgesloten in een kleedkamer, zo weet bovengenoemde Franse krant voorts te melden. Uit onderzoek blijkt dat de dieven onder meer 2.000 euro aan contant geld, juwelen en andere waardevolle spullen hebben meegenomen. De zaak wordt zeer serieus genomen door de politie, zo klinkt het.

Carol Cabrino, de vrouw van Marquinhos, heeft de overval inmiddels bevestigd in een Story op Instagram. "De familie was tijdens de overval aanwezig in de woning. Gelukkig heeft niemand pijn geleden en gaat het naar omstandigheden goed. Er is meer angst dan schade", aldus de echtgenoot van de verdediger annex middenvelder van PSG. Ondanks de heftige gebeurtenissen maakte hij zondagavond gewoon de negentig minuten vol tegen Nantes. Naast Marquinhos kreeg ook Ángel Di María te maken met zeer slecht nieuws tijdens het thuisduel van de grootmacht uit Parijs.

De familie van Di María was zondagavond het slachtoffer van een inbraak in Parijs. De vrouw en kinderen van de Argentijnse aanvaller werden in de avonduren tijdens treffen tussen PSG en Nantes verrast door meerdere overvallers. De Franse topclub heeft de inbraak inmiddels bevestigd. Volgens RMC Sport, op basis van bronnen rondom PSG, was de inbraak ‘zeer gewelddadig’. In de 58ste minuut draaide trainer Mauricio Pochettino zich om naar de tribune, waar technisch directeur Leonardo iets vertelde. De trainer ging vervolgens enkele seconden naar de catacomben, waar vermoedelijk ook de van de tribune verdwenen Leonardo was. Niet veel later werd Di María gewisseld en verliet hij meteen in tranen het stadion. Het nieuws over een vermoedelijke inbraak in huize Di Maria sijpelde niet veel later al door en wekte de woede van Leonardo, zo schrijven Franse media.

Franse media stellen dat de vrouw en de twee dochters van Di María thuis waren op het moment van de inbraak en zelfs korte tijd gegijzeld werden. Er zouden volgens andere media geen gewonden zijn gevallen. De tranen van de Argentijn zijn ook om een andere belangrijke reden zeer verklaarbaar. In zijn tijd bij Manchester United was zijn familie al het slachtoffer van een inbraak en daar hielden alle betrokkenen een flink trauma aan over. Naast sportieve redenen had de familie Di María ook een tweede reden om Engeland al snel achter zich te laten en naar Frankrijk te verkassen. Naast Marquinhos en Di María kregen ook Sergio Rico, Thiago Silva en Eric Maxim Choupo-Moting in de laatste anderhalf jaar te maken met ongewenst bezoek aan huis.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door nick danninga)

@redactie.. Het lijkt me vrij onwaarschijnlijk dat iemand van 26 jaar dochters van 13 en 16 jaar oud heeft.

15 maart 2021 om 11:06

Ik denk dat het ook gaat om de dochters van Marquinhos sr, oftewel de zusjes van de speler zelf.

15 maart 2021 om 11:51

Je weet het nooit, Wesley van Aston Villa (oud speler van Brugge) was 14 en 16 toen hij kinderen kreeg. Niks mis mee lol.

15 maart 2021 om 12:04

Op je 14e een kind krijgen vind jij normaal?

15 maart 2021 om 12:22

@HZ7 hij zegt er "lol" achter dus er zal vast wel sarcasme in het spel zijn

15 maart 2021 om 13:38

@maurootje - Thanks gast, jeetje, schijnbaar zijn er wel heel wat mensen die de sarcastisch noot niet kon oppikken.

15 maart 2021 om 16:31

Dan wordt het toch tijd om je te bekwamen in sarcasme. Dat is namelijk geen kwestie van een lol.

15 maart 2021 om 16:37

Dan moet jij je even iets verdiepen in de memes ipv mij erop te wijzen wat de definitie van sarcasme is.

Belachelijk! Meer heb ik niet te zeggen...

Vreselijk om mee te maken. Het lijkt ook toe te nemen, we gaan nog gated communities krijgen in West-Europa.

15 maart 2021 om 11:29

Wat ik niet begrijp is dat dit soort miljonairs niet in een luxeappartementencomplex gaan wonen. Ik zag een paar jaar terug een documentaire over de Belgische middenvelder Steven Dufour tijdens zijn carriere in Porto. Defour woonde gewoon in een luxeappartementencomplex dat heel simpel door de paar beveiligers daar kon worden beveiligd. Ook de betaling van die beveiligers lijkt me dan niet zo duur als je dat dan deelt met de andere stinkend rijke bewoners van zo'n complex. Dit lijkt me toch veel veiliger dan luxevilla's die enorm kwetsbaar voor (gewapende) inbraken zijn.

15 maart 2021 om 11:52

Sorry maar hoezo zouden deze miljonairs in een appartementencomplex moeten wonen? Het is toch van de zotte dat ze maar een andere woning moeten nemen omdat ze anders berooft worden. Je moet gewoon van iemand zijn woning afblijven. Dit soort gasten mogen van mij wel is keer een straf krijgen zoals ze dat in Saudie doen. Kijken of je nog keer durft in te breken bij iemand. Zag iemand ook vanochtend reageren met: jaa je weet niet onder welke omstandigheden deze jongens zijn opgegroeid. Dus?! Dan ga je maar ergens een baantje zoeken en zelf je geld maken. Maar nee hoor bij iemand inbreken en 2k stelen is natuurlijk makkelijker dan een maand werken voor 1500 euro.

15 maart 2021 om 11:59

Uhm om het simpele feit dat de kans om een bijzonder traumatische ervaring op te lopen een stuk kleiner is. Criminaliteit kan je nooit uitroeien. Er zijn altijd mensen die liever zo hun geld willen verdienen. Niet alleen sociale achtergrond hoeft een rol te spelen, maar ook de kick om in te breken of de labiele staat waarin een persoon zich bevindt kan een rol spelen. Feit blijft gewoon dat het aantal gewapende inbraken onder voetballers fors aan het stijgen is. Je zou maar eens zo'n geval hebben dat het fout gaat en zo'n labiele inbreker je neerschiet of neersteekt. En aangezien ik het me kan voorstellen dat het beveiligen van zo'n grote villa een enorm kostenplaatje kan zijn, dan zou zo'n luxeappartementencomplex toch een stuk beter zijn. Daarnaast lijkt het me ook wel aardig om in zo'n woning te vertoeven. Alsof een penthouse zoveel slechter is dan een losstaande villa.

15 maart 2021 om 12:56

In de luxe wijk waar veel Real Madrid spelers wonen heb je die communities ook al.

Het lijkt zich wel meer voor te doen in Frankrijk als dat het in andere landen gebeurd. Wat de reden daarvoor is durf ik niet te zeggen.

Vreselijk natuurlijk als dit soort dingen gebeuren en beveiliging helpt ook niet alles voorkomen. Als mensen echt kwaad willen dan lukt dat toch wel. Je zal als voetballer misschien soms wat minder prominent met je rijkdommen ook kunnen pronken op social media zodat het lastiger is je te vinden en daarnaast men ook minder goed weet wat er te halen is.

15 maart 2021 om 11:19

In Engeland en Spanje gebeurt dit ook hoor. Om nog maar te zwijgen over Italie. Wat wel meer opvalt is dat onze maatschappij in rap tempo aan het verharden is. Zelfs nu in Nederland is de criminaliteit helemaal ontspoord. In Tilburg alleen al wordt er zo'n 800 miljoen euro aan omzet gedraaid door illegale hennepteelt. Om nog maar te zwijgen over alle XTC en Crystal Meth dat in Brabant en Limburg wordt geproduceerd en geexporteerd. Dit zijn dan ook nog eens de onzichtbare criminele handelingen. In de grote steden worden harde oorlogen gevoerd om de cocainehandel te beheersen. Dit laatste is dan wat de meeste media- aandacht krijgt. De term knuffelcrimineel is hedendaags denk ik niet meer van toepassing.

15 maart 2021 om 14:46

In Nederland ook, Rene van der Gijp onlangs nog, maar goed, Frankrijk staat in Europa wel bovenaan qua overvallen, samen met Belgie overigens. Op basis van de krantenkoppen lijkt het helemaal te ontsporen, maar het aantal berovingen neemt eigenlijk al jarenlang gestaag af in heel Europa - als je de cijfers wil zien, google op "eurostat robberies statistics", eerste link geeft een aardig overzicht. Al kan het goed zijn dat met Corona er nu meer berovingen zijn en minder inbraken - immers, mensen zijn continu thuis, dus de inbrekers die vroeger tijdens de vakantie of tijdens de werkdag hun slag konden slaan, die doen het nu als de slachtoffers thuis zijn.

15 maart 2021 om 11:19

Beetje raar om de oorzaak bij de spelers te zoeken. Iedereen weet dat ze goed verdienen en relatief veel waardevolle bezittingen hebben. Het is hun goed recht om dit te posten. Je moet gewoon met je poten van andermans spullen afblijven. Als een vrouw een foto van zichzelf in een bikini post is het dan ook haar schuld als ze aangevallen wordt?

15 maart 2021 om 12:17

Ik leg de oorzaak niet bij de spelers als je het goed leest. Ik geef aan dat het kan helpen als je niet alles open gooit op social media. Dit omdat er jammer genoeg veel mensen rondlopen die dan dit soort dingen doen.

Dan kan je natuurlijk zeggen van ja je moet er vanaf blijven met je tengels en dat is zo maar zo simpel werkt het jammer genoeg niet. De trieste conclusie is dat dit soort lui er voor zorgen dat je bepaalde dingen dus niet kan doen of beter niet kan doen.

15 maart 2021 om 11:30

Frankrijk zit niet echt in een mooie situatie om het nog zacht uit te drukken. Veel extremen (zowel religieus als politiek), slechte sociale situaties, een zeer aanwezige zware criminaliteit in sommige steden (vooral de voorsteden van een aantal steden) en een algemene ontevredenheid. Maar om nu te zeggen dat dat de reden is voor zulke kraken bij voetballers, is weer wat anders natuurlijk.

15 maart 2021 om 12:20

Maar is die situatie dan zoveel erger als in bijvoorbeeld grote steden als Londen, Milaan of Madrid? Vooral Londen kent natuurlijk ook zijn wijken waar je s'avonds niet wilt komen. Maar het valt mij op dat dit soort berichten vaker uit Frankrijk komen maar misschien mis ik de andere berichten wel dat kan ook.

15 maart 2021 om 12:22

Ik snap je opmerking maar bij voetballers maakt het niet uit of ze pronken of niet. Iedereen weet hoeveel een Marquinos verdiend door een klik op de computer. Denk dat de spelers niet anders kunnen dan voor beveiliging zorgen. Dat neem je helaas mee als celebrity.

15 maart 2021 om 13:24

Nouja zeg het maar gewoon hoor! In Frankrijk zijn miljoenen mensen verwelkomt die graag naar Frankrijk wilden verhuizen maar die natuurlijk bijna allemaal in de banlieus terechtkwamen. De goedwillende ouders die een betere toekomst voor hun kinderen hoopten te krijgen kwamen gewoon in een hel terecht met armoede, weinig hoop en slechte voorzieningen, een broeinest voor criminaliteit en nog erger. Dat is in veel andere landen ook gebeurt maar in Frankrijk is er lang minder aan gedaan om sociale problemen te verhelpen en daar pluk je dus de zure druiven van. Integratie is niet makkelijk.

Wat ontzettend triest voor Di Maria, dat zijn gezin (die al getraumatiseerd was) hier nu weer mee te maken krijgt. Dat moet toch een groot litteken nalaten en ik kan me voorstellen dat je je eigenlijk nooit meer echt veilig zult voelen in je eigen huis. Ik hoop dat in beide gevallen de daders gepakt zullen worden en flinke straffen zullen krijgen. Maar het persoonlijke leed zal er jammer genoeg niet minder om zijn.

Wel typisch dat ze, als ik het zo lees, enkel de niet Franse voetballers pakken.

Vreselijk! Je moet er toch niet aan denken dat je familie dit overkomt terwijl jij aan het werk/voetballen bent. Ik vraag me af in hoeverre dit te maken heeft met het tuig wat deze landen binnen laten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.RC Lens218
3.OGC Nice1913
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. MbappéAanvaller115
L. MessiAanvaller40
A. LetellierKeeper00
K. NavasKeeper70
Sergio RicoKeeper00
MarquinhosVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

229 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 oktober
Hoewel Mohamed Salah interesse geniet van Real Madrid, heeft hij oren naar een langer verblijf bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren