Barcelona en Real Madrid juichen: Atlético verzaakt tegen tien man Getafe

Zaterdag, 13 maart 2021 om 22:51Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 23:52

Atlético Madrid heeft zaterdag dure punten laten liggen in LaLiga. Het team van trainer Diego Simeone kwam op bezoek bij streekgenoot Getafe niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. Door de puntendeling heeft Atlético nu zes punten meer dan stadsgenoot Real Madrid, terwijl Barcelona maandagavond op vier punten van de koploper kan komen als van Huesca wordt gewonnen. Getafe heeft nog nooit een doelpunt tegen het Atlético van Simeone gemaakt. In negentien onderlinge duels heeft Atlético een doelsaldo van 34-0.

In de eerste helft ging Atlético van méér naar minder. Het team van Simeone zocht in de openingsfase het doelgebied van keeper David Soria op, maar de koploper kreeg het scorebord niet in beweging. Soria met goede reflexen dat Yannick Ferreira Carrasco of Luis Suárez de score kon openen. De thuisploeg had in de eerste helft slechts 31 procent balbezit, maar het vele (veroorzaakte) oponthoud was koren op de molen voor het team van José Bordalas. Getafe was er alleen maar bij gebaat dat het duel voortdurend werd onderbroken.

Simeone wijzigde zijn team in de rust: Saúl Ñiguez werd vervangen door Joao Félix. Getafe ontbeerde duidelijk creativiteit in de spaarzame momenten dat men de bal had, terwijl Atlético moeite had met de manier waarop de streekgenoot druk zette op de linies. Na een uur spelen ontsnapte Atlético aan een tegendoelpunt na balverlies van José Maria Giménez toen Jan Oblak een schot van Enes Ünal keerde. Niet veel later werd een treffer van Joao Félix afgekeurd omdat de bal al over de achterlijn was geweest alvorens Marcos Llorente voorgaf.

Getafe moest de laatste twintig minuten met tien man volmaken. José María Sánchez Martínez gaf Allan Nyom geel voor een charge op Renan Lodi, maar na inmenging van de VAR koos de arbiter voor een rode prent. Na de overtalsituatie was het echt menens voor los Colchoneros, die echter geen winnende treffer konden forceren. Soria stopte pogingen van Moussa Dembélé, Joao Félix en Renan Lodi én werd ook nog eens geholpen door de paal toen Suárez dacht dat hij de winnende ging maken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door lierse1997)

Wat een slechte wedstrijd...
Hoogtepunt was het commentaar van Sierd... zeer partijdig maar was het enige vermaak in deze wedstrijd

13 maart 2021 om 22:59

Wat een vreselijke pot. Twee teams die gewoon niet het spel kunnen maken. En wat een schandalige overtreding was die rode kaart. Uberhaupt veel overtredingen. Vreselijke ploegen. Allebei.

13 maart 2021 om 22:59

Nou partijdig deels, maar in alles had hij wel gelijk. Ik heb niks met Atleti of Getafe, maar heb me mateloos zitten ergeren en de scheidsrechters trappen er ook constant in. Spanje begint echt langzamerhand het Italië van vroeger te worden. Hele saaie wedstrijden en teams die alleen maar het spel proberen te vertragen.

13 maart 2021 om 23:08

En ik heb laatst horen vallen dat de scheidsrechtersbaas van Spanje vorige week gezegd heeft dat dit de beste Spaanse generatie scheidsrechters ooit is. Ik wil het spul dat die man gebruikt ook wel eens proberen sindsdien.

13 maart 2021 om 23:15

Vind de scheidsrechters over het algemeen wel prima. Met uitzonderingen Hernandez Hernandez en Gonzalez Gonzalez. Anderen zoals Manzano, Munueza zijn gewoon prima. Beste zonder twijfel Lahoz

13 maart 2021 om 23:19

Het is sowieso nooit een goed teken om in Spanje twee keer dezelfde achternaam te hebben.

13 maart 2021 om 23:21

Ja denk dat de ouders al voor de geboorte doorhadden dat ze een gevalletje apart zouden zijn

13 maart 2021 om 23:43

Het niveau hiervoor, met o.a. Lopez Nieto en Garcia-Aranda was ook echt abominabel. Of wat te denken van Muniz Fernandes?

14 maart 2021 om 00:13

Dat valt allemaal wel mee hoor Rickert. Atletico is onder Simeone altijd een team geweest die verdedigend speelt en wacht op 1 a 2 bevliegingen voorin. Getafe is ongeveer het zelfde, maar dan met minder kwaliteit. Daarom proberen ze vaak de wedstrijd dood te maken. Verder heb je niet echt teams die heel verdedigend spelen in La Liga. Wellicht Granada, Cadiz en Elche. Maar dat is normaal met hun budget.

13 maart 2021 om 23:36

Had je dat nou echt niet kunnen verwachten voordat je negentig minuten lang naar twee ploegen gaat kijken waarvan het verstoren van het spel van de tegenstander hun grootste kwaliteit is?

Waar heb ik toch 90 minuten naar zitten kijken. Als je Getafe ziet ben je toch blij dat daar zonder supporters wordt gevoetbald. Je kunt hier toch niet van genieten? Prima als je een keer zo de overwinning eruit sleept maar elke wedstrijd liggen die gasten langer op de grond dan dat ze op hun benen staan.

13 maart 2021 om 23:01

Heb me prima vermaakt hoor. Er zijn meerdere manieren van winnen he, en winnen is nou eenmaal hetgene dat telt.

13 maart 2021 om 23:09

En het werd gelijkspel. 0-0. Leuk hoor.

13 maart 2021 om 23:09

Alleen heeft er niemand gewonnen deze wedstrijd, tenzij voor getafe gelijkspelen winnen is..

13 maart 2021 om 23:13

Een 0-0 kan natuurlijk leuk zijn, zoals bij Leeds - Chelsea vandaag. Maar hier wordt er gewoon niet gevoetbald en een ploeg ligt alleen maar op de grond. Als je zo wedstrijden wilt winnen, zou ik na een tijd helemaal klaar mee zijn. Zoals ik zei een keer zoals tegen Ajax begrijp ik het, maar die gasten doen het elke wedstrijd. Als supporter vind je voetbal kijken zo niet leuk neem ik aan.

13 maart 2021 om 23:17

Heb ik ergens gezegd dat iemand heeft gewonnen bijdehandjes? Doel van het spelletje is winnen en daar doet Getafe alles voor

14 maart 2021 om 00:03

nou veel plezier ermee Sosuh... jij liever dan ik

Ben blij dat atleti weer punten laat liggen
We kunnen nog kampioen worden we will come back strong Forca barca

13 maart 2021 om 22:59

Genieten dittt

13 maart 2021 om 23:30

Kan ..alles kan maar nog steeds 4 punten voorsprong voor Atletico.
Barca heeft meer zware wedstrijden nog te gaan en Real M. ook.Alles kan..

Zeer goed nieuws hopelijk komt ons Kampioenschap na maandagavond weer een stukje dichter bij!!!!

13 maart 2021 om 22:58

Klopt! Maandag winnen en nog maar 4 punten verschil. Ik denk als je me dit een maandje/1,5 maand geleden had gezegd, had ik je uitgelachen.

13 maart 2021 om 23:04

Ja precies best vreemd om dat nu zeggen als je kijkt hoe we er 1,5 maand terug voorstonden (het kan snel gaan)

14 maart 2021 om 03:18

Was in het eerste jaar van Rijkaard ook zo. Eerst door een dal en na de winter een geweldige ontwikkeling.

En het was idd een saaie wedstrijd niet om aan te kijken

Alleen maar een mooi resultaat dit. Wel blij dat die Nyom een keer afgestraft wordt voor z’n belachelijke gedrag. Heb de overtreding niet gezien, maar zover ik weet is dat geen lieverdje op z’n zacht gezegd. iig maandag winnen en dan nog maar 4 puntjes verschil. Fijne avond!

Laat me beginnen te zeggen ik ben super super blij maar wat is Getafe toch een verrotte club, Gatverdamme hoe walgelijk kan je zijn. Hier moeten ze echt wat aan doen wat dit heeft niks meer te maken met voetbal

13 maart 2021 om 22:59

Maar echt. Ik was blij en teleurgesteld in deze gelijkspel. Natuurlijk voor ons blij, maar ik had Getafe geen punt gegund... wat een Vervotte club zoals je al zegt.

13 maart 2021 om 23:00

zoals sierd zei ze, ze mogen degraderen van mij😂

13 maart 2021 om 23:00

Aan de andere kant is het een beetje koekje van eigen deeg voor Atletico. Uiteraard is Getafe een stapje erger, maar zij beschikken dan ook over minder kwalitatieve spelers. Mooi resultaat voor Laliga!

13 maart 2021 om 23:01

Ze hadden geen geluk en dembele had gewoon zeker 1 goal moeten maken.

Ongelooflijk Atletico gaat het kampioenschap gewoon weg geven, had nooit verwacht dat een elftal van Simeone zo kon choken. In januari nog een voorsprong van 13 punten. Heel gek.

13 maart 2021 om 23:11

Anderzijds, als we even kijken wat voor run Barcelona nu heeft in de competitie. Dat moet ook ooit eens stoppen uiteraard. En iedereen die vandaag naar real gekeken heeft, ziet ook wel dat die elke wedstrijd gewoon kunnen verliezen. Barcelona maakt zeker kans, maar Atletico lijkt me wel nog gewoon de favoriet.

15 maart 2021 om 09:28

Hoe snel kan het gaan he.... Barcelona was drama en nu maken ze zeker kans wauw... hoe snel kan het gaan

15 maart 2021 om 11:01

Ik zeg al sinds het begin dat Barcelona na Atletico de grootste titelkandidaat is?

14 maart 2021 om 14:39

Je had nooit verwacht dat een elftal vsn simeone zo kon choken? Wat doen ze ieder jaar in de CL dan? Juist ja, altijd choken.

14 maart 2021 om 14:40

Je had nooit verwacht dat een elftal vsn simeone zo kon choken? Wat doen ze ieder jaar in de CL dan? Juist ja, altijd choken.

Nyom benadeelde zijn team echt op een idiote manier. Ze hadden tot die tijd niets te vrezen van Atletico en hadden gevaarlijke uitbraken. Het werd nog erg spannend op het einde. Alena speelde wel goed vond ik. Ik zie hem alleen liever bij een andere club.

14 maart 2021 om 00:07

Dat Alena daar speelt kun je ook positief bekijken. Bij Getafe leert hij spelen met het mes tussen de tanden, afbraak voetbal, dingen die hij bij Barca niet zal leren.

Ik verwacht dat ze een sterkere (mentaal) Alena terug krijgen.

En binnen 2 wedstrijden naar Sevilla. Jammer dat Barcelona eerst tegen Real speelt in de komende weken. Zal nog spannend worden. Zie Barcelona momenteel als favoriet.

13 maart 2021 om 23:09

Die goal van Karim voelt nog beter nu. Alleen nog barca hun jaarlijkste billenkoek geven en nr 35 komt dichtbij

13 maart 2021 om 23:12

Je weet nu toch wel dat je bij dergelijke uitspraken zo makkelijk door de feiten ingehaald wordt?

13 maart 2021 om 23:14

Jaarlijkse billenkoek in Bernabeu? Als we naar de statistieken kijken kun je dat zeker niet jaarlijks noemen & wij hebben blijkbaar een andere perceptie van billenkoek.

13 maart 2021 om 23:18

Hoe ver wil je terug gaan man laatste paar clasicos was Real telkens heer en meester

13 maart 2021 om 23:45

@ Homo Sapiens: Daarom zijn we verkast naar het Di Stefano, wie weet maken we dan meer kans 😀

14 maart 2021 om 00:02

Zelfs tijdens de laatste waren ze verre van heer en meester. De kans was vele malen groter dat ze zouden verliezen dan winnen, tot de fortuinlijke 1-2 viel. Maar madrileense arrogantie zal sowieso nooit verdwijnen.

14 maart 2021 om 00:21

De pot verwijt de ketel zeg. Heb je het over afgelopen Clasico? Barca ging met 1-3 op hun bek in eigen huis dus die kansberekeningen van je mag je voor je houden. Maar dat omschrijf je natuurlijk als 'fortuinlijk' omdat Barca in jouw hoofd alleen maar pech had. Dan heb je nog het lef om het Madrileense en geen catalaanse arrogantie te noemen hhahah

14 maart 2021 om 12:41

@sosuh: Je liefde voor Bernabeu is bijna aandoenlijk, ik gun je die billenkoek omdat dat echt nog het enige beetje eer is dat er voor Real Madrid te halen valt dit seizoen. Verder gewoon 3e club van Spanje momenteel, fijne zondag

Als Barca fans maakt die late minute goal van Benzema de weekend nog zuurder, maar de gevaarlijkste concurrent voor de landstitel lijkt de druk niet aan te kunnen en dan zijn dit soort puntenverlies altijd mooi! Als we maandag zelf winnen, wat overigens een verplichting is tegen de hekkensluiter, dan staan we maar 3 punten achter Atletico! Beide Real en Barcelona doen weer helemaal mee. Verder lijkt Barcelona enige van de drie die niet meer in CL meedoen, dus hopelijk halen we het maximale uit de La Liga. Als Koeman dit weet te flikken dan is dat echt ontzettend knap gezien hoe de situatie eruit zag toen hij tekende voor een moordende taak als coach van Barcelona. Overigens geldt dit ook voor Zidane, ondanks dat het niet eruit ziet in hun spel heeft Zidane toch vaak de wedstrijden over de sleep getrokken en staat er onderling tegenover Atletico en Barcelona perfect voor mocht dit in een gelijkspel aan punten eindigen. Wederom is Spanje bezig aan een titelrace die wellicht tot de laatste dag spannend zal blijven. Dat is in de afgelopen 5 jaar volgens mij al tweemaal gebeurd en mensen vinden het niet een spannende league pfft.

13 maart 2021 om 23:37

Je hebt helemaal gelijk! Alleen is de achterstand op Atlético na maandag 4 punten en niet 3 punten.

14 maart 2021 om 10:02

Klopt. Ik was vergeten deze punt mee te tellen. Thanks.

Wat een rotploeg die getafe, zelfs als barcelona fan hoopte ik dat ze helemaal afgeslacht zouden worden. Slaat toch nergens op man. Vraag mij echt af hoe de teambesprekeningen gaan bij getafe

Ik weet niet waarom ik deze wedstrijd heb gekeken, wat een drama van beide kanten.

Blij met het punten verlies van Atletico maar wat hoop ik zo erg dat dit ***** team genaamd Getafe gaat degraderen. Heeft niks meer te maken met voetbal wat hun laten zien.

Alles ligt nu toch echt open in de titel strijdt, jammer dat real nog in de laatste minuut nog wint anders had je daar nog uit kunnen lopen.

Visca Barca

Tsja, als Atletico op deze manier punten blijft inleveren, dan ga ik er nog in geloven ook. Terwijl ik het allang had opgegeven. Als ik ook naar het programma kijk van Atletico. Ze moeten nog uit naar Sevilla, Real Betis, Bilbao en Barca bijvoorbeeld. De overige thuiswedstrijden van Atletico, zie ik ze wel winnen, want dat zijn teams die onderin staan of tegen degradatie vechten. En als je die van Barca kijkt. Die moeten nog uit naar Valencia, Villarreal, het altijd lastige Levante, en Barca moet nog naar ons komen. Oh en niet te vergeten. Barca en Atletico spelen nog tegen elkaar. Kortom, het klinkt zo gek, maar alles is plotseling mogelijk. Maar goed, als je er ook echt in gaat geloven, dan morst Real wel weer op de gekste manier punten.

14 maart 2021 om 00:15

Teams die tegen degradatie vechten zijn gevaarlijker dan teams die relatief veilig in het rechterrijtje zitten. Atletico mag daar banger van zijn, dan van een Betis of Sevilla.

lol toen Atletico 12 punten met 1 wedstrijd in de hand voorstond zei ik nog dat ik Atletico die vorm niet zie aanhouden. Weet niet welke Atletico fan hier me uitlachtte?

Gadverdamme wat vind ik Getafe echt een smerige club. Die doen ook echt ALLES om de punten te behouden, Nyom moet meerdere wedstrijden schorsing krijgen voor die blessure en terechte reactie van Llorente. Ajax fans dachten dat ze het hele toneelstukje hadden gezien in Europa League wat betreft Getafe, maar ze zijn nog viezer in La Liga.

13 maart 2021 om 23:31

Jouw club kan er ook wel wat van hoor dus misschien niet al te hoog van de toren blazen. Zoek maar 'Butcher of Bilbao' op lol

13 maart 2021 om 23:56

Dat is wel een hele oude koe. Ze speelden in de supercup recentelijk wel echt op het randje. Maar dat is de invloed van de nieuwe coach.

14 maart 2021 om 00:01

Ja haha das waar maar met oa onze vriend Raul Garcia is de traditie mooi voortgezet

14 maart 2021 om 00:16

Athletic speelt op het randje, niet vuil. Groot verschil.

Sierd vond het geval van Nyom een rode kaart. Om het geheel in Sierd zijn eigen stijl te zeggen: niks aan de hand, die Lodi moet zich niet zo aanstellen, hij werd nauwelijks geraakt!

Atletico gaat die titel echt niet zomaar cadeau krijgen. Nog steeds niks aan de hand, maar een stuk spannender. Maakt het leuker om te volgen zo.

Ik hoop nog steeds dat Atletico er met de titel vandoor gaat. Ze zorgen eindelijk voor echte uitdaging sinds jaren bij Barca en Real en dan mogen ze zichzelf wel belonen. Om de één of andere reden heb ik toch een zwak voor Atletico, terwijl ik hun spel bij vlagen niks vind.

Getafe is het slechtste wat voetbal ooit is overkomen.

Dit wel echt balen natuurlijk... al helemaal omdat real nu elke keer wel net aan de punten pakt en barca ook winnend bezig is. Het verschil is er nog, maar er zijn nog veel wedstrijden te spelen. Dan is 4 puntne voorsprong niet zo veel meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Á. CorreaAanvaller43
L. SuárezAanvaller41
J. OblakKeeper40
Matheus CunhaAanvaller20
J. GiménezVerdediger30
HermosoVerdediger30
Renan LodiVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

1015 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Atlético Madrid 4 1 2 0
2020/2021 Atlético Madrid 32 21 6 0
2019/2020 Barcelona 28 16 4 0
2018/2019 Barcelona 33 21 5 0
2017/2018 Barcelona 33 25 9 0
Laatste voetbalnieuws

Griezmann start naast Suárez bij rentree voor Atlético in Barcelona

Antoine Griezmann start vanmiddag om 14.00 uur in de basis bij Atlético Madrid in de uitwedstrijd tegen Espanyol. Trainer Diego Simeone laat de Franse aanvaller direct aan de aftrap verschijnen sinds...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren