Joël Drommel maakt zwakke indruk in historische eerste helft tegen AZ

AZ heeft zaterdagavond met grote overtuiging van FC Twente gewonnen. De Alkmaarders overklasten de Tukkers met name in de eerste helft en produceerden uiteindelijk vier goals: 4-1. Opvallend genoeg vielen in de eerste helft liefst drie eigen doelpunten, een nieuw competitierecord. In 1989 vielen gedurende PSV - MVV (8-1) óók drie eigen goals, maar niet in één helft. Nummer drie AZ verkleint de achterstand tot PSV, dat zondag tegen Feyenoord speelt, tot twee punten.

Al in de vierde minuut nam AZ via een prachtig teamdoelpunt de leiding. Jonas Svensson zette vanaf rechts voor naar Albert Gudmundsson, die Calvin Stengs op zijn beurt aan het werk zette. Laatstgenoemde glipte binnen het strafschopgebied langs twee verdedigers en bood Myron Boadu een niet te missen intikker: 1-0. De Alkmaarders speelden ijzersterk en verdubbelden in de 22ste minuut de voorsprong. Een lage voorzet van Teun Koopmeiners vanaf rechts werd door Dario Dumic ongelukkig in eigen doel geschoten, onder druk van Boadu: 2-0.

Vlak daarna voorkwam Dumic met een 'professionele' overtreding dat Boadu via een prachtige steekpass van Stengs door kon breken. Toch wist AZ opnieuw te scoren. Koopmeiners schoot een vrije trap vanaf de achterlijn hard en laag voor het doel, waarna Drommel blunderde door de bal los te laten en een eigen doelpunt te maken: 3-0. De Alkmaarders incasseerden op slag van rust zelf ook een eigen treffer: Albert Gudmundsson verlengde een hoekschop van Luciano Narsingh ongelukkig tot in zijn eigen doel: 3-1.

In de tweede helft wisten beide ploegen beduidend minder spektakel te bieden. Boadu zag een spitsendoelpunt worden afgekeurd vanwege buitenspel. Aan de overzijde was Tyronne Ebuehi het dichtst bij, maar het schot van de rechtsback van Twente werd uit de bovenhoek getikt door Marco Bizot. In de slotfase leidde knullig balverlies van Kik Pierie de vierde Alkmaarse treffer in. Koopmeiners kreeg de bal met een fraai hakje klaargelegd door Gudmundsson en kon vanbinnen het strafschopgebied eenvoudig scoren: 4-1. Stengs zag in de slotfase een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel van de assistgever Boadu.

1
2

Bizar 3 eigen goals in slechts 45 minuten. Typisch iets voor de eredivisie hahahaJammer voor Boadu, want eerst telde ze het aan Boadu en leek het weer een Boadu avondje te worden met 2 doelpunten in 14 minuten, maar helaas

Gefeliciteerd AZ supporters. Er was natuurlijk maar één ploeg die verdiende te winnen en dat is ook gebeurd. Mooie ploeg om te zien!

Mooi dat Ajax ook interesse heeft getoond in Drommel. Even de prijs opdrijven voor PSV. Zoveel geld voor deze grabbelaar, wanbeleid... Nee, dat was natuurlijk onzin. Mindere wedstrijd van een jonge, talentvolle keeper die zich goed ontwikkeld. Kan een keer gebeuren. Verwacht dat PSV hier een goede doelman heeft gekocht voor de komende jaren.

13 maart 2021 om 22:09

Tweede alinea druipt echt naar sarcastisch. De opening zin lijkt mij veel realistischer. Vind ook een matige keeper hoor. Mag je heus wel zeggen.

13 maart 2021 om 22:19

Nou, dat eerste deel is juist een beetje om te dollen. Hoop dat dit voor anderen ook zo overkomt. Het tweede deel is juist serieus. Vind Drommel een beetje van hetzelfde niveau als Bijlow en beiden potentiële kandidaten voor onder de lat bij Oranje. Of ze het waarmaken is een tweede, maar zo schat ik het nu wel oprecht in.

13 maart 2021 om 22:58

Ik volg Twente niet goed genoeg om echt goed over Drommel te kunnen oordelen. Maar normaal gesproken is 3,5 miljoen voor een nog jonge keeper die recentelijk nog bij Oranje gezeten heeft geen gek bedrag. We gaan het zien.

Wat een rare titel weer voor een paar extra clicks. Nee, Drommel was niet sterk maar dat waren die andere 10 van Twente ook niet. AZ was gewoon oppermachtig vandaag, zo simpel is het.

13 maart 2021 om 22:02

Pierie is ook niet zo goed..

13 maart 2021 om 22:03

Excuses, was bedoelt als reactie op Twenteov

13 maart 2021 om 22:05

Echt bizar wat die Pierie laat zien elke week.. Denk dat ik dit seizoen al een stuk of 10 doelpunten heb gezien die 1:1 aan een fout van Pierie zijn te linken.

13 maart 2021 om 22:06

Mijne was eigenlijk ook bedoeld als reactie op Twenteov

Drommels drommels. Dan zie je je notificatie knopje knipperen en klik je er enthousiast op, krijg je dit...

Ruiz ik wil wel even op jou reageren hoor. Ik vind dat je helemaal gelijk hebt.

13 maart 2021 om 22:22

@Ruiz_FCT, met zo'n reactie maak je me dan wel weer aan het glimlachen Hopelijk maakt dat iets goed haha

13 maart 2021 om 22:25

@de toekomst, daarom lijkt drommel ook zo goed. Met zo’n verdediger voor je kom je vaak in actie. Als je hem nu zit vraag je je af wie hem gescout heeft.

13 maart 2021 om 22:48

Pierie maakt elke wedstrijd fouten waar doelpunten uit komen. Terug naar Ajax a.u.b.

13 maart 2021 om 23:30

Janssen, bedoel je drommel of Pierie? Pierie is namelijk een groot drama, waardeloze voetballer.

Weet je wie ook een zwakke indruk maakte? Pierie. Mijn god wat slap en weeeer half wegwerken. Was hoofdschuldige bij 2 doelpunten. Klaar mee.

13 maart 2021 om 22:00

Dat Abass de voorkeur krijgt boven Van Leeuwen kan ik me veel meer over opwinden. Die laatste krijgt structureel te weinig speelminuten. Belachelijk m.i.

Ja dat valt ook echt op, van Leeuwen is mijn inziens een paar klasses beter en ook nog eigen jeugd. Abass heeft nog helemaal niets laten zien.

Pierie is ook niet zo goed...

13 maart 2021 om 22:07

Elke keeper maakt weleens een fout, vooral als ze onder vergrootglas liggen. Drommel maakte in dit geval ook een fout. Heel Twente was de 1e helft drama, AZ heer en meester. Met Brama erin in de 2e helft stond het veel beter, jammer dat ze er geen wedstrijd meer van konden maken. AZ terecht 3e op dit moment, leuk team om naar te kijken.

Dat is nou 1 van de redenen waarom hij nog niet geschikt is voor het NL elftal. Jong onervaren en daarom nog wisselvallig.

13 maart 2021 om 22:04

Het probleem is alleen dat er geen 1 keeper geschikt is voor het nederlands elftal. Wie wil je opstellen? We hebben echt een keepersprobleem.

14 maart 2021 om 11:16

Onzin! Keepersprobleem wordt door lieden als jullie aangepraat en als je het maar lang genoeg herhaalt dan ga je deze aannames nog geloven ook.

13 maart 2021 om 22:14

Jong en onervaren? hij is 24 jaar

Jammer van de fout. Laten we hopen dat hij dezelfde ontwikkeling doormaakt als Gomes en Onana.

13 maart 2021 om 22:24

Hij is net zo oud als Onana he. Komen beide uit 96. Snap die Drommel hype echt niet. Al kan het ook vooral veel zeggen over het algehele keepers niveau in Nederland.

14 maart 2021 om 12:03

Drommel is gewoon een matige keeper, die gigantisch overschat wordt. Is een pure lijnkeeper en niet te vergelijken met het niveau, dat Obama heeft. Dat is een keeper, die ballen in de zestien uit de lucht plukt.

Dat gaat bij Drommel niet gebeuren. Ik snap die hype t.a.v. Drommel dan ook niet zo goed. Gewoon een simpele keeper niet meer en niet minder.

Twente krijgt met Unnerstall een betere keeper terug!

Drommel komt uiteindelijk wel bovendrijven maar pierie, wat Ajax daar ooit in heeft gezien , ongelooflijk wat n beperkte speler is dat zeg, niet normaal

Zeer tevreden met het resultaat en met de eerste helft. Tweede helft stond Twente een stuk beter en speelde AZ wat te nonchalant. Nu rustig afwachten wat de concurrentie doet en volgende wedstrijd knallen tegen PSV!

13 maart 2021 om 22:30

Hopelijk een gelijkspelletje morgen in Eindhoven. Goed resultaat tegen Twente dat overigens wel hopeloos uit vorm is de laatste tijd. Ik acht de kans op plek 2 zeker nog reëel. Helemaal omdat we ook nog thuis tegen PSV spelen. Vanaf nu ook tegen "de kleintjes" alles winnen en alles is nog mogelijk!

Dree, jonge talentvolle voetballende verdediger toen. En nog steeds. Vraag is of hij het Ajax niveau aankan. Lijkt stil te staan in z'n ontwikkeling.

Drommel ten voete uit. Een paar wedstrijden heel goed met reflexen op de lijn en sterke spelhervattingen. Dan weer een wedstrijd zwak, zoals vanavond, of eerder met matige acties bij hoge ballen in de 16. Ik denk dat Twente een goede deal heeft met de transfervrije Unnerstal.

14 maart 2021 om 01:15

Drommel is aan erg weinig tegendoelpunten debet dit seizoen. Sterker nog, ik denk dat dit de eerste was. En dat is een pluim waard met deze bizarre selectie. Wat een knudde-team. Al een wedstrijd of 10 op rij niks laten zien. Schandalige progressie.

Oh oh oh wat speelde dat Twente matig tot slecht, en niet voor de 1e keer, ontzettend zwak.Wordt tijd, dat Ron Jans keuzes gaat maken want dit middenveld kan echt niet. Is niet Eredivisie waardig maar KKD niveau.Het roer moet al lang om en onbegrijpelijk, dat een Roemeratoe nog steeds basis start. Die man presteert al 10 wedstrijden onder de maat en stopt veel te weinig energie in een wedstrijd. Ongelofelijk en dat moet de technische staf toch ook zien.Op dat middenveld moet ervaring en creativiteit bijkomen dus Brama en Ilic erbij en mee starten. Dan kan Roemeratoe gaan banken en Bosch dan wel Zerrouki.Voorin ook doorpakken. Menig en Danilo naar de bank en geef anderen de kans. Van Leeuwen kans geven en een Abass in de spits. Je moet wat omgooien en proberen want zo kun je niet doorgaan.Achterin Pierie out, die man maakt veel te veel fouten en daar kunnen we Oosterwolde neerzetten met Smal als linksback. Dan staat het ook achterin wat beter.Ben benieuwd wat meneer Ron Jans gaat bedenken want dat is absoluut nodig nu.De man heeft veel te lang vastgehouden aan hetzelfde elftal wat al minimaal 10 weken niets tot weinig laat zien.