Willem II geeft Heerenveen pak slaag en zit VVV-Venlo op de hielen

Zaterdag, 13 maart 2021 om 18:22Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 18:27

Willem II heeft zichzelf zaterdagavond een hele goede dienst bewezen met een overwinning op sc Heerenveen. De ploeg van trainer Zeljko Petrovic was in eigen huis met 3-1 te sterk in een duel waarin de Tilburgers grote delen het betere van het spel had. Door de overwinning slaat Willem II als nummer zestien een gat met ADO Den Haag en heeft de ploeg een voorsprong van zes punten. ADO speelt later op de avond tegen Heracles Almelo. Willem II heeft nog één punt achterstand op VVV-Venlo, dat op de veilige vijftiende plek staat. Heerenveen, dat slechts één overwinning behaalde in de laatste vijf competitiewedstrijden, blijft steken op de negende plek.

Aan de kant van Heerenveen had Johnny Jansen een basisplek ingeruimd voor Rodney Kongolo, die daarmee Siem de Jong op de bank hield. De bezoekers kennen doorgaans weinig moeite met Willem II en wisten zeven van de laatste negen Eredivisieduels in winst om te zetten. Zaterdagavond begon het elftal van Jansen wederom sterk, maar kon het lichte veldoverwicht in de beginfase niet worden omgezet in grote kansen. Halverwege de eerste helft kantelde het spelbeeld en kwam de thuisploeg beter in het spel, wat meteen leidde tot de openingstreffer. Na een afgeslagen hoekschop slingerde Mike Trésor Ndayishimiye de bal nogmaals voor het doel, waarna Sebastian Holmén met een rake kopbal de verre hoek vond: 1-0.

Heerenveen combineerde zich in de eerste helft via Lasse Schöne en Henk Veerman richting het doel van Willem II, maar zag hoe de aanval strandde bij doelman Arijanet Muric. In de tweede helft viel er beduidend meer te genieten en trok Willem II de goede intenties uit het eerste bedrijf door. Het leidde al na tien minuten tot de tweede Tilburgse treffer. Sven van Beek stuurde aan de rechterkant van het veld Ché Nunnely weg, die Pawel Bochniewicz veel te snel af was en afgemeten voorzet in huis had op Kwasi Wriedt. De spits verlengde de bal met het hoofd in de verre hoek en liet Mulder voor de tweede keer kansloos: 2-0.

Toen Bochniewicz vervolgens een bal van de lijn gehaald zag worden door Pol Llonch, gooide Nunnely in de tegenstoot het duel in het slot. De buitenspeler profiteerde van een rebound nadat Vangelis Pavlidis op aangeven van Ndayishimiye van dichtbij op Mulder stuitte. Heerenveen liet zich in die fase op alle fronten aftroeven door de thuisploeg, maar knokte zich een kwartier voor tijd wel naar de eretreffer. Joey Veerman combineerde op de rand van het strafschopgebied met Henk Veerman, waarna de middenvelder zich langs een aantal verdedigers van Willem II wurmde en met de punt van de schoen de 3-1 op het bord zette.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door kevinfoppe)

Het spel van Heerenveen vind ik niet meer om aan te gluren. Elke wedstrijd tikkie breed, tikkie terug. Totaal geen pit in het elftal en de mensen waar wel dreiging vanaf komt (De twee Veermannen niet meegerekend) die laat de trainer bijna nooit in het elftal staan of opdagen. Jansen out.

13 maart 2021 om 19:06

Echt he? Verschrikkelijk, wel blij dat Willem ll de punten verdient, ik hoop dat ze erin blijven alleen al voor de fanatieke aanhang. Mooie club

Staat uw club op degraderen? Heeft uw ploeg punten nodig? Een wedstrijd tegen hveen doet wonderen ...


Man man man altijd hetzelfde tegen dit soort ploegen. Drama 1ste helft, 2de helft beetje wakker worden. Ben benieuwd of Janssen dit nog lang volhoudt

13 maart 2021 om 18:37

Vraag mij af, waarom speelt Janssen iedere wedstrijd met een soort van 442 - 4231? Het lijkt wel alsof Janssen een soort van countervoetbal wilt spelen met Heerenveen wat hem echt totaal niet lukt. Ook heb ik een vraag voor je als Heerenveen supporter: Ben je blij met de komst van Schone en S. De Jong? Zijn dit toegevoegde waardes of had je liever 1 van de beide gehad? Kijk namelijk nooit wedstrijden van Heerenveen (behalve een samenvatting).

13 maart 2021 om 18:46

Schone is Sws van toegevoegde waarde, als hij maar langer dan dit half jaar blijft. Siem is wel aan de betere hand, maar nog niet echt een super toegevoegde waarde. Had liever alleen schone ipv de jong. Kongolo laten spelen, al is dat ook nog geen topper, maar die kan zich nog ontwikkelen

13 maart 2021 om 18:49

Ben je serieus met kongolo? Man die ontwikkeld zich al jaren niet. Onbegrijpelijk dat die bij city vandaan komt

13 maart 2021 om 18:56

Kom je aan met Kongolo, die staat al weken dramatisch te voetballen. Te traag en staat nooit op te letten wanneer hij moet verdedigen.

14 maart 2021 om 10:28

Ik vind juist Siem het meest van waarde tot nu toe. Begin was minder maar wordt nu wel een belangrijke schakel vind ik. Met Schone merk je gelijk dat hij een veel beter spelinzicht heeft dan anderen, en ook een prima techniek enzo, maar vraag me nog wel af hij nou zoveel toevoegt. Al ben ik wel blij dat hij er is. Maar Kongolo moet lekker banken. Gewoon weer 4-3-3 spelen wat mij betreft. Met Nygren, van Bergen of van der Heide op de vleugels. En Veerman, Schone en de Jong op het midden. Hajal als eerste wissel gebruiken op het middenveld.

13 maart 2021 om 18:52

Oprecht ongelooflijk dat wij het nog weggegeven hebben tegen Heerenveen. Laat staan het spannend gemaakt of achter gekomen. Het is echt, op z'n minst, een zwak drama.

Ik weet het tegenwoordig niet meer. Er zit echt meer dan genoeg kwaliteit in deze ploeg om hoge ogen te gooien met mooi voetbal. Maar er zit een mentaliteit in, dat is om te janken. Een baltempo dat als het nog langzamer ging, het in zijn achteruit ging. En verdedigend zijn we zo lek als een mandje. Als het dan ook nog eens niet meezit met die bal die volgens mij redelijk duidelijk over de lijn was bij dat shot wat zitten zien. Dan ga je ook niet veel punten meer pakken.

Druk op Emmen en ADO neemt zo ook alleen maar toe. Die komen niet wet van een degradatieplaats als ze niet net als Willem II punten gaan pakken. Het blijft allemaal niet super overtuigend bij de Tilburgers. Ook vandaag weer hangen en wurgen ondanks een ruime voorsprong. Maar de punten worden wel gepakt nu.

Volgend mij zat de 2-1 van Heerenveen er gewoon in, maar het kan me weinig schelen. Willem II creëerde gewoon de betere kansen en de drie punten verdiend in Tilburg gebleven. Ik heb weer het volste vertrouwen in handhaving en dan kijken we volgend seizoen wel weer, dan hopelijk wel met een andere trainer al doet Petrovic het prima.

Als je nou gewoon eens een hele wedstrijd speelt alsof je 3-1 achterstaat dan win je misschien een keer. Haal de slecht spelende spelers er gewoon eens af en zet de spelers die wel willen er in. Dus Dresevic, Kongolo eraf. Hajal erin, Nygren of van der Heide erin. Misschien van Bergen eens banken die al zo lang slecht speelt. De spelers hoeven niks te laten zien want hun basisplek is toch nooit in gevaar

Bizar dat er geen doellijn technologie is. 3-0 ipv 2-1 is natuurlijk een wereld van verschil. Als het 2-1 was geworden daar dan had Heerenveen het waarschijnlijk ook over de streep getrokken. Het was erl erg lastig te zien en de grens stond vgm goed gepositioneerd, dus we zullen het nooit weten. Mooi dat Willem 3 punten pakt, dat wel!

13 maart 2021 om 20:11

Er is toch doellijn technologie in de ED of heb ik dat mis? Heb het fragment zelf nog niet gezien maar heb wel meermaals gehoord dat het toch erg leek op een geldige goal.. Raar inderdaad in dat geval!

Gefeliciteerd Tilburgers, logischerwijs hoopte ik op een nederlaag maar jullie speelden prima en hebben dikverdiend gewonnen. Ik ben benieuwd naar de komende weken, ADO en FC Emmen lijken wel klaar nu, dus zal het tussen VVV, Willem II en RKC gaan om plek 16. Willem II heeft de beste selectie van de drie, RKC oogt het meest stabiel en vind ik ook beter voetbal spelen alleen die ontbreekt het aan een afmaker voorin. Laatste 6 wedstrijden krijgen wij 3 goals tegen (4, maar de frustratie van de 2e goal van Utrecht zit nog hoog haha) , maar uit de vele kansen die we krijgen maken we er ook maar 7. VVV vind ik veruit de minste van de 3 maar die hebben een relatief eenvoudig programma ten opzichte van RKC en Willem II. Spannend wordt het in ieder geval wel!

13 maart 2021 om 18:53

Onderlingen potjes gaan de doorslag geven denk ik. Waarin RKC iedereen nog uit treft. Word zeker spannend Willem II en RKC spelen zich hopelijk veilig en VVV nacompetitie

Tijd om Heerenveen van een metamorfose te voorzien. Die keeper eruit die nog nooit punten heeft gepakt, 2 nieuwe verdedigers erbij en al die oudjes op het middenveld exit. En een nieuwe trainer zoeken.

14 maart 2021 om 10:32

Kijk jij wel? Mulder heeft meer dan genoeg punten gepakt voor Heerenveen dit seizoen. Ik denk dat vooral een nieuwe trainer iets teweeg brengt. De rest heeft niet zoveel zin, want hoe ze ook spelen, uiteindelijk lopen ze altijd weer achteruit en stort het weer zo in elkaar

Zo, wat een zure reactie van Joey Veerman zeg. Kolere.

Goed gedaan Willem II. Nu hopen dat ADO niet wint. En RKC de punten wel pakt. Willem II moet maar gaan strijden met VVV voor de PO plaats. Spannend word het wel tussen die 3 clubs

Als het een beetje wil krijgen we dit weekend een gat op de ranglijst tussen de onderste twee en de rest. ADO kan dat in de komende uurtjes voorkomen door van Heracles te winnen. RKC ( uit bij Sparta) en VVV Venlo (thuis tegen Sittard) zouden zomaar kunnen winnen en dan hebben we echt een gat dat te groot is voor Emmen en Ado.

13 maart 2021 om 19:02

Dat gat blijf toch even groot, ongeacht de uitslagen van RKC en VVV? die blijven bij welke uitslag dan ook boven Willem II staan dit weekend.

14 maart 2021 om 17:11

Hij bedoeld het gat tussen Emmen en ADO en de ploegen zie daar bovenstaan RKC, VVV en nu dus ook Willem II. Of dat gat te groot is moeten we overigens nog afwachten. Er zijn nog 8 wedstrijden.

14 maart 2021 om 17:11

Hij bedoeld het gat tussen Emmen en ADO en de ploegen zie daar bovenstaan RKC, VVV en nu dus ook Willem II. Of dat gat te groot is moeten we overigens nog afwachten. Er zijn nog 8 wedstrijden.

14 maart 2021 om 17:11

Hij bedoeld het gat tussen Emmen en ADO en de ploegen zie daar bovenstaan RKC, VVV en nu dus ook Willem II. Of dat gat te groot is moeten we overigens nog afwachten. Er zijn nog 8 wedstrijden.

14 maart 2021 om 17:12

Hij bedoeld het gat tussen Emmen en ADO en de ploegen zie daar bovenstaan RKC, VVV en nu dus ook Willem II. Of dat gat te groot is moeten we overigens nog afwachten. Er zijn nog 8 wedstrijden.

14 maart 2021 om 17:12

Hij bedoeld het gat tussen Emmen en ADO en de ploegen zie daar bovenstaan RKC, VVV en nu dus ook Willem II. Of dat gat te groot is moeten we overigens nog afwachten. Er zijn nog 8 wedstrijden.

14 maart 2021 om 17:12

Hij bedoeld het gat tussen Emmen en ADO en de ploegen zie daar bovenstaan RKC, VVV en nu dus ook Willem II. Of dat gat te groot is moeten we overigens nog afwachten. Er zijn nog 8 wedstrijden.

14 maart 2021 om 17:16

Sorry iets verkeerd gegaan

Onbegrijpelijk dat een op papier sterke SC Heerenveenselectie pas ruim in de tweede helft uit het winterslaapvoetbal ontwaakt. Dat mogen zowel de trainer als de spelers van SC Heerenveen zichzelf aantrekken. Menig andere Eredivisieclub zou zijn vingers aflikken bij de selectie van 'de Pompeblede'. Overigens wel jammer voor het wedstrijdverloop dat een loepzuiver doelpunt van de Friezen om onbegrijpelijke redenen niet werd goedgekeurd. Zowel het arbitrale trio als de VAR mogen zich dat aantrekken.

13 maart 2021 om 22:34

Ik lees dit meer maar welke beelden heb jij gezien dan? Ik heb tot op heden geen enkel beeld gezien waarin je de bal en doellijn ziet om te beoordelen of de bal helemaal over de lijn was. Ik weet simpel weg niet of het nu wel of geen goal is. Tijdens het interview met Veerman op het veld lieten ze een beeld zien waarin hij zegt hier lijkt ie erover maar dat kon je daar helemaal niet zien. Was een schuin beeld van zij waar ie dus niet kon zien of de bal erover was. Ik weet het het is kantje boord maar de VAR heeft het gewoon niet kunnen beoordelen. Wat overigens wel armoede is wat kost een camera in de goal nou?

Maar terug komend zijn er foto of beelden beschikbaar waarin je kan zien of die bal erover was? Zo niet dan snap ik wel dat de VAR niet ingrijpt...al is dat tegen willem II 2021 wel opmerkelijk moet ik zeggen.

Wanneer wordt die Janssen nou eens ter discussie gesteld?? Je staat 11e en hebt van nagenoeg iedere ploeg uit het rechter rijtje verloren. Je gaat zoveel wedstrijden in met een barslechte instelling en wordt op inzet en karakter afgetroefd. Allemaal zaken die je de trainer kunt verwijten! Zet die deur wagenwijd open voor Gertjan Verbeek alsjeblieft!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse16-6
9.AZ126
10.SC Cambuur12-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. van BeekVerdediger90
M. van EwijkVerdediger90
T. HalilovićMiddenvelder93
J. VeermanMiddenvelder91
H. VeermanAanvaller95
S. de JongMiddenvelder80
B. NygrenAanvaller80
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

25 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren