‘Jamie Vardy kan de avond voor de wedstrijd pinten hijsen en pizza eten’

Zaterdag, 13 maart 2021 om 11:31Dominic Mostert • Laatste update: 16:06

Ritchie De Laet genoot bij Leicester City van de samenwerking met Jamie Vardy. De verdediger, tegenwoordig actief voor Royal Antwerp, speelde tussen 2012 en 2016 in het King Power Stadium en raakte goed bevriend met de spits. In gesprek met Het Nieuwsblad doet De Laet enkele anekdotes uit de doeken over de bijzondere leefstijl van Vardy en vertelt hij over een bizarre actie van Marcin Wasilewski in een restaurant.

De Laet keerde in 2019 terug bij zijn oude club Royal Antwerp en werd in België bezocht door Vardy. Hij nam de sterspeler mee naar 'echte Belgische frituur'. "Dat vond hij schitterend. Zijn favoriete snack was een boulet (Luikse gehaktbal, red.) met stoofvleessaus en een goeie klot mayonaise." Bovendien liet hij Vardy kennismaken met Belgisch bier. De Engelsman was al snel overtuigd. "Op den duur moesten mijn ouders of vrienden die naar Engeland kwamen een hele bestelling meenemen. Paar bakken in de kofferbak en meneer was content. Als prof weet je wanneer het kan en zeker wanneer het niet kan. Maar hij is dé uitzondering par excellence. Die kan op de avond voor de match pinten hijsen en pizza eten en er toch staan."

Ritchie De Laet bij Leicester City.

In november 2015 bereidde Vardy zich voor op een mogelijk historische wedstrijd: hij kon tegen Manchester United voor de elfde Premier League-wedstrijd op rij scoren en daarmee een record van Ruud van Nistelrooij verbeteren. "Nou ja, de avond daarvoor lagen we samen op de kamer. We hadden zelfs een ritueel. De buschauffeur moest een fles Porto kopen en die in onze kamer verstoppen. Ik dronk een klein glaasje, hij nam de rest van de fles voor zijn rekening", vertelt De Laet. "De volgende dag was dat record van hem. Wat een kerel. Echt een topgast. Nog iets: weet je wat we in de kleedkamer dronken na onze titel in de Championship? Champagne? Niks van. Skittlesvodka! Die had hij thuis zelf gebrouwen. Met die snoepjes. Schitterend."

De Laet raakte eveneens bevriend met de inmiddels gestopte verdediger Wasilewski, die tussen 2007 en 2013 al voor Anderlecht had gespeeld en dus evenals De Laet een verleden in België had. Hij noemt de Pool een 'zalige gast'. "Op een avond trokken we met de boys naar een fancy restaurant met alles erop en eraan. Echt zo’n chique tent. Plots, vanuit het niet, bijt Marcin een stuk uit zijn wijnglas en begint erop te kauwen. Vijf minuten later lagen we met onze klikken en klakken buiten. Wat een avond. Hij zei ook heel vaak: We try. We proberen. Dan stond je aan de toog en vroeg je: Hey Marcin. Wat drinken we vanavond? Jägerbomb? Dan haalde hij zijn schouders op omdat hij dat niet kende. Daarna zei hij kurkdroog: Oké, we try", lacht De Laet.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door falcao1984)

Haha. Dit kunnen ook alleen die Engelse spelers. Wat ik niet begrijp is dat veel continentale spelers moeite hebben met het tempo en fysiek-conditionele aspect in de PL. Hoe doen die zuipende Engelse spelers dat dan vraag ik me altijd af?

13 maart 2021 om 12:10

Welk percentage van de basisspelers van de grootste zes clubs is ongeveer Brits, en welk percentage continentaal Europees?

13 maart 2021 om 12:24

Ach, dat weet ik ook wel. Maar dat dit in de huidige tijd met Britse spelers kennelijk nog steeds gebeurt. Maguire had van de zomer ook weer zo’n typisch incident. En een geheelonthouder als Bergkamp speelde jaren met notoire zuipschuiten als Adams, Parlour, Merson etc. Die tweedeling binnen het Engelse voetbal vind ik interessant. Hoe verhoudt deze heel verschillende sportbenadering zich tot elkaar zeg maar...

13 maart 2021 om 12:50

@falcao1984, Nou niet alleen voetbal hoor. Eerst had je Ricky Hatton die tussen zijn partijen doodleuk 20 kg aankwam, was ook succesvol, tegen de Mayweathers redde hij het weliswaar niet maar verder bijna alles gewonnen. zo'n Tyson Fury die je nu hebt zuipt 8 tot 12 bier in zijn voorbereiding terwijl hij over paar maanden een partij ter waarde van 200 millie moet vechten Want ja, hij moet toch voldoende calorien binnenkrijgen he.

13 maart 2021 om 12:28

@falcao1984, gewenning in de jeugd, de zwakkeren vallen in de jeugd al af. In NBA zie je dit ook vaak, het eetpatroon dan. Zelfs zo'n trainingsbeest als Kobe Bryant at rustig pepperoni pizza, burgers, patat en cola voor een wedstrijd. Je ziet buitenlanders, vooral Europeanen, vaak veel gezonder eten maar ze moeten het zelden van hun fysiek hebben.

Ik denk dat het lastiger is als je als vd vaart bij Ajax onder een streng regime zit in de jeugd en dan later wordt losgelaten. Dan is je lichaam er ook minder aan gewend

13 maart 2021 om 12:35

Daar zit denk ik zeker een kern van waarheid in. Het is daar van jongs af aan al veel meer fysiek georiënteerd. Eet- en drinkpatronen zitten er ingebakken.

13 maart 2021 om 12:40

Chad Johnson (Ocho Chinco) zei laast dat die alle junkfood at en nooit last van had. Ik denk dat het meer genetisch bepaald is.

13 maart 2021 om 13:03

@champagnepapi, hahaha Chad 'child Please' Ochocinco. Zijn supersize me uitspraak ga ik nooit vergeten. Ochocinco heeft geen last omdat hij dit altijd al heeft gedaan. Als jij altijd superhealthy eet en dan opeens gaat junken dan ga je dat echt wel voelen. Net zoals iemand die 30 jaar geen vlees meer eet ook last gaat krijgen bij een groot stuk vlees. Dan valt dat gewoon zwaar

Het is ook genetisch bepaald maar in landen als Engeland en Amerika vallen dit soort jongens al in de jeugd af dus je ziet het niet. De sterkste genetische pool blijft over.

13 maart 2021 om 12:33

De Poolse schijnbaar ook 😜

13 maart 2021 om 12:36

Polen, Russen en Tsjechen kunnen er inderdaad ook wat van haha. Die gasten hebben volgens mij genetisch ook een andere lever ;-)

Tsja, Jamie Vardy schopt een beetje tegen de schenen aan van alles wat normaal is in het voetbal. Hoe oud is ie ondertussen? 33? Dieet van niets en wel wat vaker geblesseerd, maar nog steeds vol energie.

Hoe onprofessioneel dit misschien ook is, ik kan hier toch wel echt van genieten hoor!

13 maart 2021 om 12:29

Ik ook. Daarom vind ik het ook interessant. Hoe zou dat dagelijks in de kleedkamer gaan tussen spelers met zo’n verschillende sportbenadering? Die Engelsen lijken echt van gaan met die banaan in de wedstrijd, verstand dan op nul en daarna weer grote pints drinken. Maar je moet het fysiek natuurlijk wel op kunnen blijven brengen, ook motorisch zijn veel alcohol en slaapgebrek niet bevorderlijk als je de volgende dag moet spelen weet ik uit riante eigen ervaring ;-)

13 maart 2021 om 13:05

@falcao1984, tja Nederlanders kunnen duidelijk niet met een paar uurtjes minder slaap. Dat is me wel duidelijk geworden in al die discussies hier op VZ als men een wedstrijd op zondagavond wel zetten. Stel je voor dat je 3x per jaar 2 uurtjes minder slaapt he

13 maart 2021 om 13:05

Ik speelde dan weer mijn beste wedstrijden als ik op 2 uur slaap op zondagochtend mocht gaan ballen. Nog half bezopen en zo geconcentreerd om niet te laten merken dat ik eigenlijk niet op mijn benen kon staan. Die extra concentratie zal het hem wel hebben gedaan. En als je dan uiteindelijk door de grens heen bent en alle alcohol eruit hebt gezweet, dan werd ik ook niet eens meer moe. Bleef ik volle bak doorgaan.

13 maart 2021 om 13:46

@nijogeth Ja heel raar, had ik ook soms. Net of je dan nog totaal gedrogeerd bent zeg maar. En daarna gewoon de hele dag doorzuipen en ook nog naar de zondagdisco tot uurtje of drie in de nacht. Maandag en dinsdag dan geen kwartje waard. Stond dan soms zelfs nog te tollen op de vaak flink conditionele training van dinsdagavond. Woensdag was je eindelijk weer fit. En vanaf donderdag begon het feest weer opnieuw. Wij trainden toen altijd dinsdag, donderdag en vrijdag. Alleen dinsdag na de training dronk je dan niet wat.

Wasilewski heeft duidelijk teveel naar Barry van new kids gekeken 😅.

Zal toch wel iets genetisch zijn. Als Hazard dat zou doen, dan haalt hij de selectie niet eens

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Leicester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Liverpool6926
4.Chelsea6722
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Y. TielemansMiddenvelder386
J. VardyAanvaller3415
K. IheanachoAanvaller2512
K. SchmeichelKeeper380
Ayoze PérezAanvaller252
D. WardKeeper00
D. AmarteyVerdediger121
Voor de complete selectie: Clubpagina Leicester City.

41 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren