Sparta-directeur Henk van Stee ontkracht Ajax-gerucht: ‘Absolute onzin’

Zaterdag, 13 maart 2021 om 10:04Jeroen van Poppel • Laatste update: 10:08

Ajax heeft zich niet bij Sparta Rotterdam gemeld voor Maduka Okoye, zo laat technisch directeur Henk van Stee weten aan Voetbal International. “Absolute onzin”, noemt hij het gerucht dat werd gemeld door RTV Rijnmond-verslaggever Dennis van Eersel in het praatprogramma FC Rijnmond. Ook het Algemeen Dagblad meldde dat de 21-jarige doelman op 'tal van lijstjes van clubs' staat, al werd door de krant geen specifiek geïnteresseerde clubs genoemd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Maduka Okoye goed genoeg voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door fcbogarde)

Dit is wel een prima keeper voor Ajax. Ben benieuwd.

12 maart 2021 om 22:40

Had toch liever Drommel gezien. Achter het netje gevist?

12 maart 2021 om 22:43

Nee dat is het voetbal spelletje. Laten merken dat je interesse heb en PSV die toe slaat en hem haalt

12 maart 2021 om 23:05

Ik vind het oprecht knap dat je zelfs het aantrekken van Drommel wijt aan het knappe manipuleren van Overmars/Ajax. Wat een geniale club moet dat zijn, dat ze de hele Nederlandse markt bepalen en sturen!

12 maart 2021 om 23:07

Totaal niet serieus te nemen zo'n opmerking. Drommel is op dit moment ook duidelijk beter, maar geen slecht woord over Ajax natuurlijk.

12 maart 2021 om 23:15

Hahahaha jongens jongens niet zo jezelf laten kennen hoor. Dit is toch duidelijk n stukje ironie van deze ajaxsupporter. Bevestigd hiermee ook wel n beetje wat ik dacht dus.

12 maart 2021 om 23:15

Elke keer als Ajax interesse heeft in een speler heeft PSV het ook. Dit is gewoon slim gedaan van Ajax. De transfersom om hoog brengen

12 maart 2021 om 23:22

Zucht. Maak jezelf niet zo belangrijk joh. Andersom gebeurt dat net zo goed. Komt gewoon omdat PSV en Ajax vaak in dezelfde vijver vissen. Clubs doen echt niet opeend 50% bij de vraagprijs op door eventuele interesse van Ajax hoor.

12 maart 2021 om 23:26

Wow hij meent t. Ik moet mn woorden weer inslikken. Errorrr. Ik snap weer waarom ajax-supporters zo benaderd werden....

13 maart 2021 om 02:29

@ajaxrkc33 net als Zahavi toch? Waar Ajax loog over geen interesse hebben om het vervolgens met als een boer met kiespijn toe te geven. Alles wat Ajax doet is goed en alles van de rest downgrade. Wat een heerlijke bubbel om in te leven zeg!

13 maart 2021 om 07:15

Kom op ajaxrkc. Geloof je dit nu echt? PSV en Ajax vissen al jaren in dezelfde vijver. Zoveel spelers die bij Ajax en PSV spelen of gespeeld hebben stonden op elkaars radar, maar jij noemt het heel simplistisch gezegd lui scouten van Psv. Ik ben ook Ajax supporter maar dit is onzin.

13 maart 2021 om 07:27

Ajaxsupporters of een mening van 1 iemand die toevallig Ajaxsupporter is of zie je meer mensen hier in deze Topic die dat zeggen? Hij vertegenwoordigd zichzelf en niet de Ajaxsupporters....of zie je dat niet zo?

13 maart 2021 om 10:18

Duidelijk dat Ajax met Okoye na Onana weer een echte Topper in huis krijgt. Overmars moet alles op alles zetten om deze brilliant naar Amsterdam te halen. Desnoods door hem te paaien met een significant bedrag. Dit betaalt zich later in veelvoud uit. Buitencategorie keeper.

13 maart 2021 om 11:15

Drommel is dit seizoen de hype die zoveel andere spelers een seizoen lang mogen zijn. Dan ineens moet iedere topclub die speler halen en het seizoen er na hoor je er niks meer van. Drommel heeft zich ontwikkeld maar gaat nooit een topper worden.

13 maart 2021 om 12:35

Gedeeltelijk waar (wat betreft de vijver tot 10 miljoen), Ajax vist ook in een vijver waarvan Psv graag droomt...
On: Ken deze keeper amper. Prima dat Drommel naar Psv gaat. Ik hoop dat Ajax voor Van Crombrugge gaat als vervanger van Onana (indien de schorsing blijft staan of hij niet bijtekent). En Cillessen wordt ook genoemd. Of wellicht toch deze onbekende Sparta keeper.

13 maart 2021 om 13:39

Deze jongen is in potentie veel beter dan Drommel . Geweldige atleet, mentaliteit en enorme reactievermogen. Alleen met de voeten nog niet heel goed en hij moet minuten maken.

13 maart 2021 om 15:45

Bijzonder, dat alles heeft Drommel ook, maar dan met een goede trap erbij.

13 maart 2021 om 02:56

Als Kotarski en Scherpen ga je nu toch weer nadenken ... Een keeper (van dit niveau) is wel het laatste wat Ajax nu nodig heeft, als je al een keeper haalt. Haal er dan 1 die er meteen staat.

13 maart 2021 om 13:43

Ja precies. Hopelijk denken ze vooral vervelend we zijn niet goed genoeg. Wat mij betreft gaan die 2 de verkoop in. Deze jongen bij Sparta was me al eerder positief opgevallen. Misschien moet Ajax eens zelf in duutsland gaan vissen, want ook Emmen heeft daar een aardige keeper vandaan gehaald.

Toevallig zag ik hem laatst voorbij komen bij een samenvatting op Fox. Hij viel me op. Als Ajax echt interesse heeft zou ik Scherpen die kant opsturen. Verhuren of verkopen, dat mogen ze zelf bepalen. Ik weet niet of Okoye nu al goed genoeg is om eerste keeper te worden, maar Ajax zou hem eventueel nog een jaartje op het kasteel kunnen laten rijpen.

12 maart 2021 om 22:34

@007
Ik denk wel dat Ajax bijzonder dankbaar is dat ze van jou zelf mogen bepalen of ze Scherpen verhuren of verkopen. Maar wat je zegt is dat je enerzijds Scherpen naar Sparta wil sturen maar anderzijds de keeper van Sparta nog een jaar wil laten rijpen. Beetje vaag verhaal.

13 maart 2021 om 00:08

Het is een manier van spreken. Laat ik het anders formuleren. Scherpen overtuigd mij nog niet. Wil Ajax hem verhuren, prima. Willen ze hem verkopen, ook goed. Ik vertrouw op Overmars en Ten Hag dat ze wel weten wat goed is voor de boom lange keeper. Trouwens het zelfde geldt voor Kotarski.

12 maart 2021 om 22:57

Scherpen die kant op sturen? Dan ga je er even klakkeloos vanuit dat Sparta hem überhaupt zou willen hebben. Op basis van wat hij tot dusver in de eredivisie heeft laten zien zie ik daar geen enkele reden toe.

13 maart 2021 om 00:13

En jij gaat er waarschijnlijk klakkeloos van uit dat Sparta Scherpen geen kans wil geven. Ik zie het anders. Normaal gesproken willen de kleinere eredivisieclubs maar al te graag spelers van de top drie huren. Als ze Scherpen niet willen is dat prima, maar ik acht de kans groter dat ze hem wel een kans willen geven. Hoe dan ook is alles voor nu een groot gerucht en speculatie. Ook mijn verhaal...

13 maart 2021 om 07:27

@hijniet
Scherpen heeft bij Emmen heel wat laten zien in een seizoen. Qua niveau ook vergelijkbaar want Sparta staat precies waar Emmen dat seizoen geeindigd is. Als Sparta hem kan ruilen zie ik geen reden voor hen om te weigeren eigenlijk.

Denk dat hij zich wel eens goed kan gaan ontwikkelen bij ajax. Beetje een cillessen verhaal( nee, dat betekent niet dat hij over een paar jaar per se niveau barca is)

12 maart 2021 om 22:13

Cillessen was ook nooit niveau Barca, dus ik begrijp je opmerking niet zo goed.

12 maart 2021 om 22:50

Nou ja, als basisspeler niet nee. Als 2e keeper natuurlijk wel prima.

13 maart 2021 om 07:19

Het Cillessen verhaal werkte niet bij Van Leer.
Het is niet zo dat een methode altijd werkt. Als het er niet in zit zal het er nooit uit komen.
Overigens denk ik dat deze keeper wel een prima talent is.
Of hij het niveau heeft moeten ze achter zien te komen.

Goed signaal aan de huidige talentvolle keepers🤣

12 maart 2021 om 22:07

Welke talentvolle keepers? Van Bladeren waarvan men 3 jaar geleden al zag dat die het niet ging redden, El Maach en Kotarski ook niet. Scherpen wordt dan gehaald, maar die ging bij Emmen al geregeld in de fout, deed dat bij jong ajax geen haar beter, en luisterde zijn eerste optreden in ajax 1 ook op met een blunder. Nee hoor ik snap ajax volledig Dit jaar heeft Jong Ajax slechts 2x!!! de nul gehouden.

12 maart 2021 om 22:14

Ik zie al dat je niet geheel op de hoogte bent. El Maach en van Bladeren spelen al niet meer bij Ajax en Scherpen doet het dit seizoen prima bij jong Ajax (beter dan Onana toentertijd om maar ff een voorbeeld te noemen). Tijdens zijn debuut was het hele elftal een drama, dan mag je niet van een debutant verwachten dat hij de kar trekt en gigantische blunders waren het ook weer niet. Mist een debuterende spits een grote kans is het jammer en komt het door de zenuwen. Laten we het daar dan ook op houden bij Scherpen. Wanneer Okoye beter is, dan zal hij spelen. Het is tenslotte geen bierelftal.

12 maart 2021 om 22:14

Ach. Onana blunderde er toch ook op los bij Jong Ajax? En nu behoort hij wellicht tot de top-10 keepers in Europa. Prestaties uit het verleden zeggen dus niet veel. Zou een Scherpen wel een keer willen zien als hij echt vertrouwen krijgt.

13 maart 2021 om 00:29

Wat precies ben ik dan niet geheel op de hoogte.ik zeg nergens dat ze nu nog bij Ajax spelen. Dat ze weg zijn is toch juist het bevestigen van mijn punt. Die gasten hebben het niet gered, het waren dus geen talentvolle keepers, en is het compleet logisch dat Ajax voor Okoye gaat. Nu geen van die keepers zijn talent is komen bovendrijven. Kotarski zat er 3 jaar geleden al bij, en voldoet nog steeds niet. En zoals ik zeg, ik kan de twijfel over Scherpen best begrijpen.

13 maart 2021 om 14:15

Dat was dan niet duidelijk aangezien je reageert op Mike die het heeft over de huidige Ajax keepers. Dan benoem jij dus 2 keepers die al weg zijn.

12 maart 2021 om 22:14

De huidige talentvolle keepers hebben tot nu toe nog niet aangetoond het niveau te hebben om 1e keeper van Ajax te worden. Dat is ook de reden dat Steek nu op doel staat. Ik had zelf gehoopt op Drommel, maar dat er een keeper moet komen als Onana vertrekt staat vast. (Tenzij Kotarski en/of Scherpen opeens een stormachtige ontwikkeling krijgt maar die kans lijkt me nihil.

12 maart 2021 om 22:41

Steek kan nog jaren mee!

12 maart 2021 om 22:50

Agh, mocht deze niet bevallen kopen ze vast nog wel een nieuwe. Zal wel goed komen🤣

13 maart 2021 om 06:44

Blijkbaar zijn die dus toch niet zo talentvol. Dan moet je door gaan en niet blijven hangen

Dan ben ik wel benieuwd wat het plan met Scherpen is

12 maart 2021 om 22:19

Inpakken met een mooie strik, kleur moet nog bepaald worden

12 maart 2021 om 22:54

Mooi rood-wit, naar de favoriete club van Scherpen

We gaan toch niet weer copy paste Scherpen scenario beleven... Ajax kan zich beter richten op een meer ervaren doelmannen...de Van Leertjes & die Griekse kabouter waren ook al miskleunen...2 min of meer gelijkwaardige doelmannen met daarachter een talent is in mijn ogen de juiste route.

12 maart 2021 om 22:15

Paar jaar terug werd al een ervaren keeper aangetrokken. Was weliswaar in het begin nog geblesseerd, maar verloor kansloos de strijd t.o.v. van een jong talent.

Oke deze zag ik niet aankomen, hij ontwikkelt zich heel erg goed bij Sparta. Exit Scherpen of Kotarski?

Prima keeper inderdaad, maar als ik hem zelf was zou ik het niet doen. Onana is nog ajacied en ajax heeft al een Kotarski gehaald en Scherpen, wat gaat daar mee gebeuren? Lekker bij Sparta blijven en je verder ontwikkelen! Scherpen komt er ook wel mits er vertrouwen komt, doet het goed bij jong ajax.

Goede keuze! Speelt een heel goed seizoen tot nu toe en ik denk dat hij wel het meest in de buurt komt van het profiel Onana. Atletisch, uitstraling en goede reflexen.

Is deze beste man nou echt iets voor Ajax? Is dit beter dan Kotarski en Scherpen? En is dit echt een potentiële nr 1 doelman voor Ajax? Anders moet je hem toch sowieso niet halen? Wel goed dat Ajax in de eigen competitie rondkijkt. Ajax groeit en kan grote transfers doen, maar deze groei heeft wel een beperking. Over een paar jaar kan Ajax inkomende transfers realiseren van richting de 30 miljoen als ze zo doorontwikkelen. Ajax redt dat financieel wel, maar dan kom je bij spelers uit die niet meer naar deze competitie willen komen. Ja Ajax speelt Europees en ja, de toppers tegen PSV, AZ en Feyenoord zijn leuk en ja, je speelt om prijzen en iedere wedstrijd moet eigenlijk gewonnen worden, maar heeft deze categorie zin in uitwedstrijden tegen Heracles en VVV? Als Ajax dan af en toe een goede binnenlandse transfer doet, dan blijft het geld in de Eredivisie en kunnen andere clubs zich ook weer doorontwikkelen met vette Amsterdamse miljoenen. En dat is dan weer goed voor de Eredivisie. Dus dat moet Ajax vaker doen, in plaats van buitenlandse transfers. Tuurlijk, spelers als Tadic, Alvarez, Neres etc zijn leuk en doen het goed, maar dat geld ben je wel kwijt in tegenstelling tot iemand uit de eigen competitie want dan blijft het geld in de eigen competitie.

13 maart 2021 om 01:15

Leuk verhaal, maar als Ajax in de eredivisie gaat shoppen betaal je voor eenzelfde soort speler 2x zoveel, vooral bij AZ, PSV, Feyenoord. Daarnaast moeten de spelers in de ED ook gewoon goed genoeg zijn.

13 maart 2021 om 08:18

Tuurlijk, de spelers die Ajax haalt moeten ook goed genoeg zijn. Daarom heb ik mijn vraagtekens bij deze speler. Maar dat spelers uit de eigen competitie wat duurder zijn is geen probleem en juist goed, omdat het voor Ajax meehelpt aan een probleem waar ze zelf ook tegenaan lopen (zoals ik had beschreven)

Van Eersel noemt toch nergens Ajax? Misschien heeft AZ zich wel gemeld? Die kunnen ook wel een goeie keeper gebruiken.

13 maart 2021 om 07:23

AZ is niet de top in Nederland.
En als je dan de tekst leest en het is niet die topclub uit Rotterdam en PSVis met Drommel bezig, kan je concluderen dat het Ajax moet zijn.

13 maart 2021 om 07:45

Dat is onze logische beredenering maar hij kan best ook AZ bedoelen.
Je hoort steeds meer top4 en natuurlijk super sunday.

13 maart 2021 om 08:24

Veel mensen willen er niet aan, maar op dit moment kan AZ zich zeker meten met Feyenoord. Ik zie in Nederland echt een top 4, al kun je discussiëren of PSV en Ajax de enige top is, misschien Ajax alleen wel. Maar ik verwacht dat de aankomde jaren gemiddeld van de 10 jaar Ajax 5x kampioen wordt, PSV 3x en AZ en Feyenoord allebei 1x.

Ik zou als ik Overmars was voor die keeper van Lille gaan. Lille heeft geld nodig en dus is er wellicht te praten.

13 maart 2021 om 07:01

Alleen denk ik wel dat die keeper een stuk duurder is, maar wat heeft deze keeper mij verrast. Mocht Ajax dat lukken dan hebben ze er echt een goede keeper bij.

13 maart 2021 om 10:24

Zeker, maar je gaat er niet op achteruit wanneer Onana vertrekt en ben je voor een paar jaar verzekert van een goede doelman. Wellicht moet Ajax ook maar eens aan een nieuwe keeperstrainer denken en bij voorkeur een Duitse, want er komen gewoon te weinig goede keepers door en laten we eerlijk wezen de Duitsers lijken altijd wel 2 of 3 topkeepers te hebben. Wellicht kunnen wij iets van hen leren. Zou ook graag zien dat er met keepers ook wordt gevolleybald op de training, zodat ze ruimtes leren herkennen en ook leren zien waar er gaten in de defensie ontstaan. het is ook goed voor het reactievermogen. Af en toe tennis of squash om dezelfde redenen. Om sprongkracht te ontwikkelen kan je eventueel denken aan een keeperstraining waterpolo.

Dat geroep over Drommel...

Als Ajax Drommel wilde hebben was hij naar Ajax gegaan. PSV zit niet meer op hetzelfde niveau. Zowel sportief als financieel is Ajax een maatje groter.

13 maart 2021 om 07:54

Ja want een zo goed als zekere basisplek bij een kampioenskandidaat zou je afwijzen om voor eenzelfde bedrag bij de andere kampioenskandidaat op de bank te gaan zitten wanneer Onana toch niet vertrekt. Altijd die arrogantie van de meeste Ajax supporters op deze Ajax site, dan vinden we het gek dat er een lage gunfactor is.

13 maart 2021 om 10:47

Ik weet dat het moeilijk te accepteren is maar zo is het wel op dit moment. En volgens jou staat Drommel dus op zeker basis volgend seizoen bij PSV?. Ik denk dat dat niet zo vanzelfsprekend is. De kans is zeker groter maar het is nog ah alles behalve zeker. Drommel zal zich zeker in de voorbereiding moeten bewijzen beter te zijn dan Mvogo.

13 maart 2021 om 11:39

Hoezo nou weer over arrogantie beginnen Goalski?
Het is toch gewoon zo dat Ajax een maatje groter is?
In de eredivisie valt het niet heel erg op al zijn daar de verschillen zeker merkbaar.
Kijk ja naar het Europese moet je gewoon toegeven dat het verschil tussen Ajax en PSV gewoon groter is. Daar is het pas zichtbaar dat Ajax op het moment een betere club heeft.
Dat dit jou niet aanstaat kan, maar dat is wat anders dan arrogantie.

13 maart 2021 om 13:38

Niemand ontkent toch ook dat Ajax op dit moment een maatje groter is? Het gaat om de opmerking dat Drommel naar Ajax was gegaan als 'Ajax hem echt wilde'. Dat is natuurlijk volslagen onzin. Daarmee zegt hij dus dat élke speler áltijd Ajax boven PSV zou verkiezen. Nou we hebben met Zahavi gezien dat dat niet altijd zo hoeft te zijn, al is dat een gevoelig onderwerp hier op VZ. Natuurlijk is het niveau bij Ajax wat hoger en zijn de financiele mogelijkheden beter, maar er zijn natuurlijk nog 1001 redenen te bedenken waarom een speler toch liever naar PSV zou willen op een bepaald punt in zijn carriere. Of naar Feyenoord bij wijze van. Dan kun je over Europese successen beginnen en dat Ajax een 'betere' club is blabla, maar dat is in dit geval niet altijd relevant. Er zijn meer beweegredenen dan dat namelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
2.PSV158
4.Feyenoord1210
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger63
E. ÁlvarezMiddenvelder61
R. GravenberchMiddenvelder61
S. BerghuisAanvaller62
S. HallerAanvaller65
D. TadićAanvaller64
J. TimberVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren