IJzersterke comeback levert Karsdorp topcontract op bij AS Roma

Vrijdag, 12 maart 2021 om 14:51Rian Rosendaal • Laatste update: 16:37

De toekomst van Rick Karsdorp ligt bij AS Roma. De club bevestigt vrijdag via de officiële kanalen dat rechtsbenige vleugelverdediger een contract tot medio 2025 in de wacht heeft gesleept in het Stadio Olimpico. De vorige verbintenis van Karsdorp liep na dit seizoen af. De voormalig Feyenoorder is onder trainer Paulo Fonseca bezig aan een ijzersterk seizoen in Rome.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Rick Karsdorp verdient een plaats in de EK-selectie van Oranje


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door basdemanaz!)

De titel zegt topcontract maar voor de rest vertelt voetbalzone drie keer niks. Dus omdat hij verlengt tot 2025 is dit een topcontract?

Verdient hij nu plots 2.5-3 miljoen netto? Of meer?

Had hem allang afgeschreven, en dacht dat hij binnen twee jaar bij Groningen tekende, maar chapeau voor zijn doorzettingsvermogen!

12 maart 2021 om 14:54

Ja, hij heeft pech gehad met blessures en was de laatste keer bij Feyenoord nog niet topfit, maar laat zien dat hij weer helemaal op niveau is.

12 maart 2021 om 16:02

Maar ook bij Feyenoord zag je af en toe weer die flitsen van de oude Karsdorp. Snel, fel en vol overtuiging, met als hoogtepunt natuurlijk zijn goal tegen Porto. Ik hoop dat hij deze lijn doortrekt naar het EK en CL voetbal met Roma

Dat De Boer hem niet heeft opgenomen in de voorselectie laat de incompetentie van De Boer zien. En kom niet aan dat hij alleen in 5 3 2 kan spelen, hij heeft zich al vaak genoeg bewezen in het 4 3 3 systeem. Is zowel aanvallend als verdedigend gewoon goed. Een Kenny Tete, die vooral de bank warm houdt bij degradatiekandidaat Fulham is natuurlijk veel logischer....... Edit: word er net op gewezen dat Tete geblesseerd was. Dan nog vind ik het vreemd dat Karsdorp niet is opgenomen in de voorselectie. Voetballend vele malen beter dan Tete.

12 maart 2021 om 15:00

Allereerst speelt Kenny Tete veel dit seizoen in een viermans-verdediging. Ik denk dat hij en Karsdorp om het even is en zou Karsdorp er graag bij zien in plaats van Hateboer.

12 maart 2021 om 15:00

900 minuten is veel?

12 maart 2021 om 17:50

Sorry, bedoelde dit jaar(laatste maanden).

12 maart 2021 om 15:18

Karsdorp die zich verdedigend staande houdt? Aanvallend kan ik inkomen. Verdedigend staat hij echter zo vaak verkeerd. Hij kan gelukkig een hoop met zijn snelheid compenseren en heeft inderdaad het geluk dat hij in een 5 mansverdediging staat. Dan kunnen ze de gaten die hij laat vallen dichtlopen

12 maart 2021 om 15:20

Nou was Karsdorp in zijn 'toptijd' (in zijn eerste periode) bij Feyenoord verdedigend best solide (echter was hij qua verdedigende intelligentie ook ondermaats), maar is hij momenteel voornamelijk solide in het bestrijken van de flank (en niet in verdedigend opzicht). Enerzijds komt dat ook door de speelstijl (waarbij je aangeeft het niet te willen hebben over de 5-3-2, wat in de realiteit bij Roma een 5-2-2-1 is of 3-4-2-1 het is maar hoe je het wil uitleggen), waarbij deze speelstijl er gewoon voor zorgt dat hij ook minder hoeft te verdedigen. Hierbij zeg je dat hij het 'ook heeft bewezen in een 4-3-3', maar dan ga ik er vanuit dat je niet doelt op Roma, want Roma heeft welgeteld een keer niet gespeeld in een 5-3-2 en jij mag drie keer gokken wie er bij Roma's 4-3-2-1 niet in de basis stond. Dan krijg je hetzelfde probleem als met Hateboer, die in het Nederlands elftal al meermaals heeft laten zien gewoon absoluut niet te kunnen verdedigen echter dit bij Atalanta kan compenseren met 90 minuten lang maar op blijven komen en ontzettend veel meters te maken. Dit is in principe exact hetzelfde als wat Roma doet (alleen op een wat lager tempo gezien ze meer spaarzaam omgaan met het druk zetten), waar Karsdorp en Spinnazola de flanken bezet moeten houden omdat ze (over het algemeen) Pedro en Mkhitaryan het liefste als twee valse 10'en achter Dzeko houden (waardoor ze in een zogenaamde 3-4-2-1 terecht komen met drie centrale verdedigers, twee wingbacks, twee controlerende middenvelders, twee valse tienen en Dzeko als uithangbord). Ik denk dat de afweging is en blijft, wil je een back die verdedigend meer solide is, of aanvallend meer solide. Hierbij is Tete nogal overduidelijk de verdedigende optie (kijk voor je gemak graag de statistieken er op na) en Karsdorp de aanvallende optie die naar mijn mening onderhand wel een kans verdient boven bijvoorbeeld Hateboer (die al meerdere interlandperiodes op rij een bijzonder slechte indruk maakt). Verder heeft Karsdorp natuurlijk ook een beetje de reputatie vanuit het verleden dat hij nogal veel aan 'ball-watching' doet waardoor spelers nogal vaak bij hem wegliepen en er gapende gaten vielen in de verdediging. Nu is hij hier momenteel wel veel alerter op, maar helpt het natuurlijk ook mee dat er drie centrale verdedigers achter hem staan en twee controleurs naast hem.

12 maart 2021 om 15:28

Ik zou best een Oranje willen zien in een 352 formatie, met Frenkie als inschuivende centrale verdediger, dan zou je spelers als Wijndal en Karsdorp kunnen benutten op hun krachten. Voorin Memphis en Malen die alleen maar zwerven met een diepgaande Wijnaldum zou denk ik een interessant systeempje zijn.

12 maart 2021 om 15:35

Eens, We hebben er eigenlijk alle spelers voor inderdaad. We hebben meer dan genoeg goede Cv's en goede opkomende backs. En qua spitsen zouden ze waarschijnlijk beter renderen in een systeem met 2 spitsen.

Echter ben ik bang dat Frank dat niet gaat doen, maar ook in 4 3 3 is Karsdorp een prima back.

12 maart 2021 om 18:04

Malen is daar naar mijn mening niet goed genoeg voor. Maar het is wel echt een goed idee, voorin is het sowieso niet best op het moment.

13 maart 2021 om 00:38

Je kunt Weghorst ook combineren met Depay bijvoorbeeld.

12 maart 2021 om 15:33

@fr0101frdam: Incompetentie van de Boer is een zwaktebod van je. Ik had zeker begrepen als Karsdorp wel was geselecteerd. Kenny Tete heeft elke wedstrijd gespeeld van Fullham (op 1 wedstrijd na) behalve toen hij geblesseerd was. Dus je laatste comment slaat echt nergens op. Het systeem van Roma is wel degelijk anders dan bij Oranje, snap niet dat je het argument niet mag gebruiken van jou.

12 maart 2021 om 15:40

Niet meegekregen dat hij geblesseerd was. Excuses. Dan valt het me niet tegen. Toch is Fulham wel van een ander niveau dan Roma. Roma speelt een ander systeem, maar dat Karsdorp niet in 433 kan wordt ineens door allerlei mensen geroepen om maar te rechtvaardigen dat hij er niet bij is. Maar dat is gewoon elkaar napraten. Toen hij bij Feyenoord in dat systeem kampioen werd haalde hij ook het Nederlands elftal. Waarom zou hij dat nu ineens niet meer kunnen dan? Nu Koeman ook ooit 532 speelt met Frenkie als middelste verdediger, zullen we dan Frenkie ook niet meer oproepen?

12 maart 2021 om 15:51

Ik zeg ook nergens dat ik vind dat Karsdorp niet in Oranje hoort. Sterker nog, als bondscoach had ik hem gewoon opgeroepen. Hij is nu gewoon goed bij Roma in een ander systeem, dat is geen garantie dat hij het wel goed doet in Oranje. Maar zo'n luxe op rechtsback hebben we niet en hij heeft bij Feyenoord wel inderdaad altijd in 4-3-3 gespeeld als rechtsback. Je laatste comment over Frenkie. Je begrijpt toch wel dat Frenkie een speciaal persoon is in Oranje. Die kan je bij wijze van spreken nog op goal zetten (en Barca normaliter wel in 4-3-3 speelt).

12 maart 2021 om 16:00

Ik chargeer om aan te tonen dat een ander systeem bij een club niet wil zeggen dat ze in een ander systeem niks meer kunnen

Toch knap hoe hij zich teruggeknokt heeft. Ik vind hem wel een optie voor Oranje, ondanks dat Roma 5-3-2 speelt. Al ben ik zelf van mening dat Oranje ook 5-3-2 (of 3-5-2, hoe je het noemen wil) zou moeten spelen. Dan zou hij echt de nummer 1 zijn

Jammer dat hij geen link met Ajax heeft, daar schrijven ze nu spelers die 3xmeegedaan hebben al oranje in. Ik denk dat je als je en basisplaats bij de nr3 van italie hebt je toch wel een kans verdient.

12 maart 2021 om 15:00

Nee, nee een plek op de bank bij de nummer 18 van de PL staat hoger aangeschreven

12 maart 2021 om 15:04

Moet het eerst over een langere periode laten zien

12 maart 2021 om 15:11

Haha en ook in de EL las ik vanmorgen.

12 maart 2021 om 15:28

Want Oranje heeft een rechtsback van Ajax? Of speelt Dumfries nou bij Psv? Verwarrend hoor. Ik zoek me een ongeluk maar kan in de Oranje selectie nergens die rechtsback van Ajax vinden.

12 maart 2021 om 15:31

Goed lezen.....link met Ajax = Tete

12 maart 2021 om 15:59

Euh maar Tete moest weg bij Ajax, mocht niet blijven. Ajax vond hem niet goed genoeg. Is later alsnog via Lyon een soort van doorgebroken en bij Fulham terecht gekomen. Beschouw je spelers als Botman en Malen ook als Ajax spelers? Je kan het ook wel een beetje overdrijven zeg.

12 maart 2021 om 16:01

Was niet mijn opmerking

12 maart 2021 om 17:11

Knap dat je met dit stormachtige weer toch je eierschaal op je hoofd hebt kunnen houden. Feyenoord is gewoon geen AZ PSV of Ajax, en Roma is prima en als ie het verdient, dan helemaal oke. Maar doe nou niet alsof de (ex) Ajax spelers het niet verdienen. Roma is zelfs op z'n zachtst gezegd niet beter dan Ajax. Al jaren.

12 maart 2021 om 18:07

Ik ben helemaal met je eens dat Karsdorp een uitnodiging verdient. Net als Lang. Dat zijn de twee grote missende namen vind ik. Daarvan heeft er 1 een link met ajax. Dus De Boer selecteert ook iemand met zo'n link niet. Daarnaast is Tete wel al heeeeel lang weg. En zitten ook Strootman en Vilhena erbij die niks met Ajax te maken hebben maar er ook niet bij hoeven te zijn naar mijn mening.

Toch bijzonder na de eerste twee wedstrijden bij Oranje dachten allemaal dat wij een rechts back voor de aankomende jaren hadden staan. Destijds geteisterd door blessures en nooit meer kunnen laten zien wat hij kan, nu doet hij het weer. Het enige nadeel is dat een stuk of 3/4 rechtsbacks ook goed presteren, het wordt puzzelen maar het kwartje kan zowaar naar Karsdorp vallen en zou het hem enorm gunnen na al die tegenslagen, chapeau dat hij zich zo heeft teruggewerkt. Zeker na het conversiele moment in de taxi waar hij zoveel shit over zich heen heeft gehad.

12 maart 2021 om 15:35

Ik vind t prima dat ze Karsdorp niet oproepen voor die interlands van nu, die wedstrijden winnen we zonder hem ook wel, het is alleen maar een blessure risico. Zolang hij er maar op het EK bij is.

13 maart 2021 om 09:04

Mij lijkt toch juist dat Kasdorp meegaat naar het EK als hij zich laat zien in die interlands die jij benoemt? Anders kan je pas in aanloop naar het EK wennen aan zaken als je medespelers het systeem etc.

Mooi om te zien dat hij zich heeft herpakt. Ik hoop nog steeds dat hij een topper voor Oranje kan worden.

Karsdorp vind ik nou een leuke rechtsback om naar te kijken als ie fit is. Bloedsnel en lekker agressief. Laat het daarnaast nu gewoon op topniveau zien. De Boer, wordt eens wakker man. Ga aub eens de spelers in vorm oproepen. Lachwekkend slecht selectie beleid.

13 maart 2021 om 00:42

Is inderdaad met meerdere selectiespelers zo. Waarom zou je ook in hemelsnaam weer Strootman oproepen? En Vilhena.. Babel, Promes. Tete kan ik nog wel inkomen, want hij speelt in principe basis PL bij Fulham. En daar doet hij het naar behoren.

De wederopstanding van Karsdorp heeft hoofdzakelijk te maken met de trainer van Roma Fonseca. Dat zelfde heeft die namelijk ook gedaan voor die andere back, de nu vaste back van t Italiaanse nationale team Spinnazola. Dit komt door het systeem, vorig seizoen halverwege zijn we anders gaan voetballen na een 3-4-2-1 systeem, waarbij de hierboven genoemde backs goed tot hun recht komen. Karsdorp heeft nu al 5 assists en 1 goal gemaakt. Al heeft Roma mede door zijn blessure gevoeligheid wel in de winterstop een zeer talentvolle concurrent gehaald Reynolds. Clubs als Juve & Dortmund zaten achter hem aan maar koos voor Roma, maar goed een beetje team heeft alle posities dubbel bezet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Napoli2416
2.AC Milan2211
4.AS Roma157
5.Lazio145
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
B. CristanteMiddenvelder81
H. MkhitaryanMiddenvelder82
J. VeretoutMiddenvelder84
T. AbrahamAanvaller82
S. El ShaarawyAanvaller81
L. PellegriniMiddenvelder74
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

39 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren