Seuntjens uitgekotst door Brigata Tifosi: ‘Zonder Ralf naar het eindstation!’

Vrijdag, 12 maart 2021 om 12:18Rian Rosendaal • Laatste update: 12:19

Er is grote woede bij de achterban van De Graafschap vanwege het aanstaande vertrek van Ralf Seuntjens richting NAC Breda. De supportersgroepering Brigata Tifosi eist zelfs dat de aanvaller per direct vertrekt bij De Superboeren. Met spandoeken en een open brief op de website maakt de verontwaardigde supportersgroep van De Graafschap zijn ongenoegen richting Seuntjens duidelijk.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door medellin)

Ik snap het wel, maar de club gaat hem er niet zomaar uitgooien natuurlijk. Al vraag ik me af of, als het echt spannend wordt tussen NAC en De Graafschap (onderling duel in nacompetitie of als ze erg dicht bij elkaar zitten in de laatste wedstrijden), Seuntjes wel zal worden opgesteld.

Ben benieuwd of dit soort figuren een baan hebben? Hoe zouden zij het vinden als hun baas ze zou uitkotsen als ze bekend zouden maken dat ze ergens zouden gaan werken?

12 maart 2021 om 12:25

Weet niet wat voor werk jij doet maar als ik zeg over 3 maanden ga ik naar de concurrent toe dan kan ik gelijk me spullen pakken!

12 maart 2021 om 12:29

Ik heb in mijn contract staan dat ik niet direct naar de concurrent mag overstappen, maar dat zal in het voetbal wat anders liggen gok ik.

12 maart 2021 om 12:37

Dat is niet waar want je hebt een wettelijke opzeg termijn. Als jij dan door jouw werkgever direct weg wordt gestuurd, krijg je een zak geld mee. En anders zit je er gewoon tot jouw opzeg termijn lekker bij jouw baas.

12 maart 2021 om 12:55

Ja dan ga je er vanuit dat je ontslagen wordt, maar wat vaak gebeurd is dat er wordt gezegd dat je thuis kan blijven, omdat ze niet willen dat je de laatste financiële cijfers of ontwikkelingen mee maakt. Dit kan je dan tenslotte meenemen richting de concurrent. Ik ken zelf 3 voorbeelden van collega's of vrienden waar dit gebeurd is. Het is geen rancune, maar waarom zou je de concurrentie meer informatie geven dan nodig is? En in dit geval zou ik het begrijpen als de Graafschap zegt, jammer maar blijf jij maar even lekker op de tribune zitten. Het belang van Seuntjes is nu namelijk anders dan die van de Graafschap, dus waarom zou je risico met hem nemen?

12 maart 2021 om 16:33

@troy, als je zelf aangeeft op te stappen krijg je zeker geen geld mee, maar het zeker op bepaalde posities kun je vrijgesteld worden van werk. Dat laatste kun je ook met Ralf doen. Hij kan er belang bij hebben dat NAC promoveert en niet de Graafschap.

12 maart 2021 om 12:27

Als je naar een grote concurrent wil overstappen dan is dat in een aantal sectoren niet eens mogelijk door concurrentie beding.

12 maart 2021 om 14:08

Tenzij dat concurrentiebeding specifiek is, is het echt een wassenneus, meer bedoeld om je af te schrikken dan dat het rechtsgeldig is.

12 maart 2021 om 12:28

Dan moet je niet eerst doen overkomen dat je bij je huidige baas blijft...

12 maart 2021 om 13:27

Toevallig ken ik een paar van die gasten en die hebben allemaal een baan.
Hoe zou jou baas het vinden als jij tegen je baas zou zeggen dat jij naar de concurrent wil gaan.

Het is toch een slecht opgezet spelletje. Hij praat over Nac en geeft aan dat ze in gesprek zijn terwijl je in een hevige promotie strijd zit. vervolgens gaat hij een dag later zijn excuses aanbieden en geeft hij aan dat hij de emotie van de supporter en de buitenwacht snapt.

Tenslotte is hij nog een dag later in Breda om een handtekening te zetten en zich te laten bejubelen door de fans. Sorry, maar dan heb je geen respect voor je huidige werkgever en fans.

12 maart 2021 om 14:27

Of juist wel. Hij had ook in het geheim bij NAC kunnen tekenen en De Graafschap aan het lijntje houden, tot de competitie is afgelopen.

12 maart 2021 om 14:54

De competitie loopt in mei af en zijn contract op 30 juni. Je kan toch tegen NAC zeggen dat je openstaat voor een gesprek, maar dat pas na afloop van de competitie concreet gaat doen. Ik vind dit echt oerstom van Seuntjens, zeker aangezien er nog minimaal 1 onderlinge wedstrijd op het programma staat. Dan denk ik terug aan de nachtmerrie van De Vrij in 2018. Hij had al getekend voor Inter en verpestte in de laatste wedstrijd bijna hoogstpersoonlijk de CL-plek voor Lazio tegen... Inter. Dan heb je logischerwijs de schijn tegen, al zal het bijna zeker niet bewust zijn geweest.

Wat een verrader... weg met die gast!!!

12 maart 2021 om 12:43

Zoals al eerder aangegeven: Seuntjes wil liever dat De Graafschap promoveert dan dat Nac dit seizoen promoveert. Hij speelt liever volgend seizoen bovenin de keukenkampioendivisie dan onderin de eredivisie. Volgend seizoen promoveren met Nac levert hem dan eeuwige roem op. En voor een titel gaan is leuker dan strijden tegen degradatie.

12 maart 2021 om 13:35

Hoe ver heen ben je als je iemand een verrader noemt? Het gaat over voetbal, een spelletje maar ook nog altijd een business. En dan laat je zo'n emotie zien? Wat boeit het jou eigenlijk? Ben je zo fanatiek?

Serieus, waar heb je het zelfs over?

12 maart 2021 om 15:35

Hij had kunnen zeggen bedankt voor het aanbod ik ben zeker geïnteresseerd maar op dit moment ben ik speler van de graafschap en zit ik in een felle promotie strijd. Over 2 maanden praat ik graag met je. Dit is zo nep. Eerst openlijk flirten met Nac. Dag later je excuses aanbieden. Weer een dag later teken je bij Nac. Ik kan de brigata tifosi alleen naar gelijk geven. Dan speel je een spelletje!

12 maart 2021 om 16:56

Dat kun jij wel makkelijk zeggen. En wat als hij nu een veel beter aanbod heeft gekregen en hij nu wel moest toehappen? Hoe lang gaat NAC wachten? Hoe lang wachten de meeste clubs? Iedereen werkt met pre-contracten om zo snel mogelijk alles rond te hebben.

Dat je zo raar en agressief reageert is veelzeggend. Het is een spelletje, dat je je daar zo in kunt kwaad maken. Absurd.

12 maart 2021 om 13:47

_superboer. Wat een vreemde opmerking. Denk je nu echt dat een speler met de ervaring zoals Seuntjes die heeft de boel gaat saboteren? Het zou niet best zijn dat als iemand van werkgever wil veranderen zomaar een verrader zou zijn. Persoonlijk denk ik dat hij de doelstelling om te promoveren zal ondersteunen.

12 maart 2021 om 14:05

Echter weigerde hij destijds bij Telstar te gaan trainen omdat ze hem niet naar vvv wilden laten gaan. Iets met sabotage?

Geef 'm de voordeel van de twijfel. Je hebt het snel genoeg in de gaten of die z'n kloten d'r af gaat lopen. Dan wel in wedstrijden of trainingen.

12 maart 2021 om 12:35

Het gaat niet meer om voordeel van de twijfel. Het gaat er om dat hij bij elke misser er op wordt aangekeken dat hij weggaat en dat er een connectie wordt gelegd met dat het NAC Breda wel heel goed uitkomt dat ie mist. Dit terwijl anders het geen probleem was als ie een keer een kans zou missen. Ik heb er vertrouwen in dat hij zijn best doet. Echter heeft dit gerommel en deze protesten gewoon invloed op iemand. Extra druk en extra aandacht. Dat weet hij ook van binnen. Hem blijven gebruiken is hierdoor gewoon een risico geworden, ondanks dat hij echt de kantjes er niet vanaf gaat lopen.

12 maart 2021 om 12:44

Wellicht is hij nu extra gebrand om elke kans te verzilveren. Een promotie op je cv staat altijd mooi. Het is aan Ralf om het nu te laten zien.

Zonder je topscorer/(ex)aanvoerder? Dan is de enige tegen wie je houdoe kunt zeggen de eredivisie, want zo maak je de situatie alleen maar onhoudbaar.

12 maart 2021 om 12:32

Dan is het nu de kans voor de andere jongens om op te staan. Ze hebben wel wat achter de hand voor de spits positie.

12 maart 2021 om 12:46

Ik begrijp je niet. Hierboven wil je hem de kans geven en het aankijken en op mij reageer je dat de graafschap iemand anders de kans moet geven?

12 maart 2021 om 13:08

De situatie is pas onhoudbaar wanneer Ralf niet doet wat ie zegt. Dat hij de kantjes er van af gaat lopen.

Trieste supporters. Als directie sla je je echt voor de kop dat zulke mensen op een bepaalde manier je club vertegenwoordigen. Zolang Seuntjens een sportieve toegevoegde waarde heeft, gewoon opstellen natuurlijk.

12 maart 2021 om 12:34

Eens, blijft hij zich vol overgave inzetten voor de Doetinchemmers is de vraag. Hij heeft er belang bij dat de graafschap gaat zakken op de ranglijst.

12 maart 2021 om 15:15

Ik vind dat ze het prima verwoorden zonder steken oid. Snap best dat ze qua focus twijfelen nu. Seuntjens kan het ook niet goed doen, zie de vrij qua lazio.

Simpel, Ralf heeft met zijn kwaliteiten niets te zoeken in de Eredivisie, dat ziet hij zelf in. Graafschap naar Eredivisie, NAC lekker bovenin Eerste divisie. Alles weer op z'n plek.

Het statement is gemaakt. Vanuit emotie begrijp ik de supporters, maar logisch dat de club hieraan geen vervolg geeft. Desondanks zal Seuntjes nu extra onder een vergrootglas liggen. Hij kan alleen maar scoren, mist hij, dan komen de roddels, is hij niet op tijd bij een pass, dan werkt hij niet hard genoeg. Kortom Seuntjes heeft zich in de nesten gewerkt, waarom niet pas in de zomerstop zijn overgang bekend gemaakt. Nu is het alleen maar extra olie !

12 maart 2021 om 13:32

Pas in de zomerstop bekend maken dat hij weg zou gaan, is helemaal geen optie. Medio februari hebben club en Seuntjens al naar elkaar uitgesproken met elkaar verder te willen, het ondertekenen van een (nieuw) contract was slechts een kwestie van tijd. NAC zal daar van op de hoogte zijn geweest en gepolst hebben of hij interesse heeft in een overstap naar de club waar zijn hart ligt. Als NAC langer had gewacht dan had hij al getekend bij De Graafschap, dus vinden die onderhandelingen nu plaats. De suggestie dat je dan alleen onderhandeld en formeel pas later iets op papier zet, is schijnheilig en bovendien niet in het belang van speler en club(s). Daarbij komt dat er dan een hele rare situatie ontstaat t.a.v. de contactonderhandelingen met De Graafschap, waar hij ineens erop terugkomt dat hij niet wil verlengen zonder daar een goede reden voor naar buiten te kunnen brengen. Als hij in de zomer dan alsnog tekent, krijg je net zo goed gedoe.

Ik denk dat Mike Snoei zichzelf met zijn éénmansactie knalhard in zijn eigen voet heeft geschoten. Het afnemen van de aanvoerdersband kan nooit leiden tot meer motivatie van Seuntjes, terwijl hij die vanavond wel nodig heeft. Nu kan het ook zijn dat hij Seuntjes niet opstelt, ook dan schiet Snoei zich in zijn eigen voet. En juist doordat Snoei openlijk aan Seuntjes is gaan twijfelen zijn nu de supporters dat ook gaan doen. Die roepen nu iets over geloofwaardigheid, maar ze laten gewoon hun eigen speler zakken. Jammer, want ik hoop nog steeds dat de Graafschap gaat promoveren, echter ik vrees dat ze nu zelf veroorzaken dat hun kansen slinken.

12 maart 2021 om 13:36

Je maakt nu wel een hele specifieke vertaling van het afnemen van de aanvoerdersband, namelijk dat het als straf gebeurt en een eenmansactie betreft. Het is mooi dat de media dat zo opschrijft, dat betekent nog niet dat dit waar is. Snoei (de staf en selectie) communiceert juist (of je het er nou mee eens bent, gelooft of niet) dat hij (zij) nog alle vertrouwen hebben in Seuntjens voor het restant van de competitie. De rol van aanvoerder past echter niet meer, mede gezien de rol die hij dan zal hebben naar buiten toe. Het is wel een gevolg van de keuze van Seuntjens, maar als een straf zie ik het niet.

Leuk dat de harde kern dit vind, maar hun mening boeit mij vrij weinig.

12 maart 2021 om 14:21

Denk dat de harde kern dit ook van jouw opmerking vind, Calimero.

12 maart 2021 om 16:36

Niet alleen de harde kern. Mij boeit de mening van Duifmeneer ook niet. Ik vind alleen dat het zeker door de titel negatiever overkomt dan als je het hele verhaal leest.

Ik snap best dat de supporters van De Graafschap pissig zijn. Ik denk dat Ralf Seuntjens dat zelf ook wel begrijpt. Aan de andere kant hebben die supporters ook wel begrijp voor hem. In ieder geval voor zijn liefde voor NAC (en) Breda. Allemaal niet zoveel mis mee. Los van de vraag of Seuntjens zich nu wel voor 100% voor het belang van De Graafschap kan inzetten, is de manier waarop en wanneer hij bij NAC gepresenteerd is, natuurlijk wel pijnlijk. Je kunt niet de ene dag uitgebreid je excuses maken en een dag later zó gepresenteerd worden. Vanuit NAC snap ik dat wel, maar dat had Seuntjens nooit mogen toestaan. Je kunt het natuurlijk ook gewoon nu een beetje low-key houden en hem later presenteren.

Wat een overtrokken reactie van die 'supporters'. Seuntjes gaat de Graafschap écht nog wel wat doelpunten en waarschijnlijk wat punten opleveren. In plaats van dat ze hem bedanken voor bewezen diensten....

12 maart 2021 om 16:39

Als je het stuk leest zie je ook dat hij bedankt wodt voor zijn diensten, maar dit er onbegrip is dat een andere speler niet speelde omdat hij weg wilde en dat je je af kunt vragen welk belang hij heeft, en dat je door hem wissel te zetten deze discussie niet hebt.

Misschien iets te emotioneel gereageerd maar begrijp het wel. Volgend jaar zelf naar NAC maar waar je nu met je huidige werkgever mee in strijd bent voor directe promotie ....... Hoe serieus kan je hem dan nog vinden. Zal de directie en supporters een ander idee en gevoel bij hebben

Ach jongens, Seuntjes wil helemaal niet promoveren, die wil gewoon in de KKD blijven. Juist daarom gaat hij nu eerst De Graafschap de eredivisie in schieten en gaat hij daarna lekker naar Nac.

Brigata tifosi.. ben ik de enige die dit lachwekkend vind? Naam past niet echt bij een paar superboeren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. Mos Unknown
M. SnoeiUnknown
G. VaagsKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

4 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren