Ajax dendert over Young Boys heen en staat met één been in volgende ronde

Donderdag, 11 maart 2021 om 20:45Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:48

Ajax heeft donderdagavond zijn thuiswedstrijd in de achtste finale van de Europa League wonnen. De ploeg van trainer Erik ten Hag speelde tegen Young Boys een uitstekende wedstrijd en beloonde zichzelf in de tweede helft met doelpunten van Davy Klaassen, Dusan Tadic en Brian Brobbey: 3-0. Daarmee verschaft Ajax zichzelf een uitstekende uitgangspositie voor de return volgende week donderdag in Bern.

Young Boys werd in de openingsfase overrompeld door Ajax. Antony had de Amsterdammers al in de vijfde minuut op voorsprong moeten schieten, maar mikte na een lage voorzet van David Neres op de voeten van Guillaume Faivre. Even later kopte Antony uit een voorzet van Dusan Tadic rakelings naast, terwijl Ryan Gravenberch na een onderschepping vanbinnen het strafschopgebied de vuisten van Faivre trof. Daarna was er nog een schietkans voor Neres, die het zijnet raakte.

Na de sprankelende start had Ajax het in het tweede deel van de tweede helft een stuk lastiger om openingen te vinden tegen de counterende Zwitsers, die vrijwel bij elke balveroveringen kozen voor een lange pass op de snelle spitsen. Tadic probeerde het nog wel uit de draai, maar zijn lage schot werd een makkelijke prooi voor Faivre. Ajax wist in de slotfase van de eerste helft geen uitgespeelde kansen te creëren, terwijl Young Boys de hele eerste helft geen schot op doel loste.

In de rust werd Miralem Sulejmani, die amper in het stuk voorkwam, naar de kant gehaald bij Young Boys, dat in de tweede helft iets aanvallender voor de dag kwam. Nicolás Tagliafico legde de bal na een voorzet van Dusan Tadic met het hoofd klaar voor Edson Álvarez, die met het hoofd verlengde en Faivre ternauwernood redding zag brengen. Een dreigende counter van Young Boys strandde vervolgens aan de overkant op het nippertje. Antony probeerde het met een schot vanaf de rand van de zestien en krulde de bal rakelings naast.

Ajax bleef het proberen en wist de Zwitserse muur in de 62ste minuut eindelijk te slechten. Davy Klaassen zette met een hakballetje de een-twee op met Tadic en kreeg de bal uit de kluts gelukkig mee. Vervolgens knalde de nummer tien van Ajax de bal uit de stuit in de kruising: 1-0. De Eredivisionist bleef daarna aandringen en zag Tadic eerst uit de volley naast mikken. In de 82ste minuut verdubbelde Ajax de voorsprong. Tagliafico onderschepte de bal diep op de helft van Young Boys, waarna Tadic met enig fortuin in balbezit kwam. De Serviër vond in alle rust de korte hoek: 2-0. Tadic zag daarna een stiftje van de lijn gehaald worden, maar invaller Brian Brobbey wist in blessuretijd wél te scoren. De spits kreeg een steekbal van Ryan Gravenberch en prikte de bal in de korte hoek: 3-0.



Gerelateerd

Meer sportnieuws

280 reacties (laatste reactie door janter)

Heerlijke overwinning van Ajax. Nederland stijgt naar de 7e plaats op de ranglijst en eerlijk is eerlijk, dat heeft Ajax zo’n beetje eigenhandig voor elkaar. Lekker dat de 3-0 ook nog viel!
Ga gewoon een wilde voorspelling doen, maar ik heb zo het gevoel dat Ajax de finale gaat halen. Ze zijn tegen geen van de teams kansloos.

11 maart 2021 om 20:48

Sommige leden op VZ noemde Young Boys een moeilijke loting voor Ajax en veel lastiger dan o.a. Olympiacos. Nou, van wat ik vandaag zag, was YB echt bagger. Deze zijn misschien nog wel slechter dan Molde FK en zeker slechter dan Olympiacos, die door vele als een van de zwakste broeders werd gezien tijdens de loting... Verder inderdaad prima overwinning van Ajax, maar YB gaf dus ook erg weinig tegenstand.

11 maart 2021 om 20:49

Of Ajax is eigenlijk gewoon echt een goed team?

11 maart 2021 om 20:49

Houdt het slechte spel van YB wellicht verband met de kwaliteiten van Ajax?

11 maart 2021 om 20:49

Kan het misschien ook komen doordat Ajax ze 90 minuten lang achter de bal laat aanrennen en ze in de wurggreep houd? Deze ploeg heeft goede dingen laten zien, zijn echt geen prutsers.

11 maart 2021 om 20:50

Houdt het slechte spel van YB wellicht verband met de kwaliteiten van Ajax?

11 maart 2021 om 20:50

Tja, het zit Ajax eens mee in de loting. Dat mag ook eens gebeuren en gezegd worden toch?

11 maart 2021 om 20:51

Waren inderdaad niet best, had er veel meer van verwacht. Vanmiddag nog de samenvattingen tegen Leverkusen gezien en toen speelde ze toch wel aardig.

11 maart 2021 om 20:52

Laten we de middenweg nemen. Ajax was goed, en YB was slecht. Ajax gaat sowieso doorbekeren.

11 maart 2021 om 20:52

En het frappante is, deze gasten hebben 6x gescoord tegen Leverkusen. In welk universum dan?

11 maart 2021 om 20:52

Olympiakos is van een zelfde kaliber dan dit Young Boys. Alleen Ajax doet gewoon wat het moet doen en rolt ze met 3-0 op zonder ook maar 1 kans weg te geven, in plaats van goal na goal incasseren door persoonlijke fouten wat PSV deed tegen Olympiakos. Ik denk dat daar meer het verschil zit, niet zozeer het verschil tussen YB en Olympiakos.

11 maart 2021 om 20:53

Men noemde Young Boys een lastige tegenstander aangezien ze 19 punten voor staan in de eigen conpetitie en in de vorige ronde Bayer Leverkusen wisten uit te schakelen. Reden van onderschatting vooraf was er dus eigenlijk niet. Dat ze achteraf een van de slechtste Europese tegenstanders van de afgelopen jaren blijken is dan toch heerlijk. Mag toch wel aannemen dat Ajax niet meer in de problemen komt in Bern.

11 maart 2021 om 20:53

Dit Young Boys staat al jaren zwaar bovenaan in Zwitserland. Nog boven Basel, die eigenlijk vrij gemakkelijk Vitesse(3) en PSV(2) jaar uitschakelde. Dit Ajax is gewoon erg goed, en liet Young Boys er niet aan te pas komen.

11 maart 2021 om 20:53

Je doet Ajax te kort hiermee. Deze ploeg is niet best in verdedigen maar kan echt uitstekend aanvallen. Ze hebben 6 keer geprikt tegen Leverkusen. Alleen stond het tactisch weer super bij Ajax, daarmee is YB erg tandloos geworden (je ondermijnt de enige kracht van de ploeg) en dan krijg je een pot zoals dit. Maar deze zijn echt niet zomaar de laatste 16 in komen rollen hoor.

11 maart 2021 om 20:54

Altijd hetzelfde verhaaltje. Eerst wordt de tegenstander van Ajax opgehemeld, en is het allemaal heel lastig en doen ze echt niet onder voor Ajax, en als Ajax ze dan compleet overklast dan ligt het nooit aan Ajax maar kon de tegenstander er opeens helemaal niks van.

Natuurlijk was dit geen geweldig team, maar dat dwingt Ajax ook gewoon af.

11 maart 2021 om 20:54

Vooraf aan de wedstrijd hoorde je mensen zeggen dat ajax moest oppassen. Want ze hebben leverkussen verslagen en zijn al tig wedstrijden ongeslagen. En nu is het in eens een matig ploegje. Ze zijn idd geen topploeg maar wel lastig te bespelen. Ajax heeft het vermogen er door heen te voetballen en dat is de verdiensten van ajax.

11 maart 2021 om 20:54

Je doet Ajax te kort hiermee. Deze ploeg is niet best in verdedigen maar kan echt uitstekend aanvallen. Ze hebben 6 keer geprikt tegen Leverkusen. Alleen stond het tactisch weer super bij Ajax, daarmee is YB erg tandloos geworden (je ondermijnt de enige kracht van de ploeg) en dan krijg je een pot zoals dit. Maar deze zijn echt niet zomaar de laatste 16 in komen rollen hoor.

11 maart 2021 om 20:55

Waha, zal dat ook niet een klein beetje aan Ajax hebben gelegen? Misschien was het voor jou stuitend om die reactie van sommige leden te lezen, voor mij is jouw reactie stuitend. Want Ajax moet altijd iedere tegenstander helemaal kapotspelen, ook Chelsea, Madrid, Bayern en noem maar op, om de credits te krijgen. Maar als ze het doen tegen Young Boys, kom je met zo'n reactie. Young Boys had gewoon Leverkussen uitgeschakeld met fixe cijfer. Of Olympiakos echt minder is, of beter, weten we niet. PSV had ze gewoon moeten uitschakelen, op basis van de wedstrijden en op basis van de status.

11 maart 2021 om 20:57

Leverkusen speel al maanden al een stel lappies. Dit Ajax is gewoon een maat te groot voor YB.
Lekker concentreren op de comp weer!

11 maart 2021 om 21:10

Quote van de dag; 'Vroeger zou Ajax een maatje te groot zijn, dat is nu niet meer zo'.🤪🤣😂😜 Eindstand 3-0 🤷🏾‍♂️

11 maart 2021 om 21:16

@arnhemmer natuurlijk speelde Ajax uitstekend maar we zijn toch allemaal niet kippig? als je ze ziet voetballen vandaag dan heeft dat Youngboys toch wel een heel armoedig elftal. de overwinning is dus een combinatie van beiden. een sterk Ajax en een voor internationale begrippen vrij matige tegenstander. Ajax speelde uitstekend maar Youngboys zette er echt helemaal niks tegenover. doet verder niks af aan de prestatie van Ajax want ze komen Europees wederom heel goed voor de dag dit seizoen

11 maart 2021 om 21:52

Echt een kortzichtige en kinderachtige reactie Japie. Ze hebben een poulefase overleefd, en hebben in de vorige ronde Leverkussen uitgeschakeld. Daarnaast zijn ze ook nog koploper en ongenaakbaar in hun eigen competitie. Is het nou echt zo moeilijk om toe te geven dat het 100 procent aan de spelopvatting en kwaliteiten van ajax lag vandaag? Als jij zegt dit een matige tegenstander is dan doe je dus wel degelijk wat af van de prestatie van ajax. Je doet alleen alsof je objectief bent, iets wat faliekant mislukt

11 maart 2021 om 22:05

Helemaal met je eens, ze konden nog geen 3/4 keer naar elkaar spelen bij YB. Vreemd dat die zo ver zijn gekomen. Na een moeizaam begin toch knap dat Ajax er 3-0 van heeft kunnen maken. Volgende week wordt in ieder geval een formaliteit.

11 maart 2021 om 22:17

Je bent zo goed als de tegenstander het toelaat. Ajax was gewoon een paar maten te groot voor hen.

12 maart 2021 om 03:49

@craig Tucker Leverkusen heb ik in de Bundesliga ook al een paar keer punten zien verspelen tegen de laagvliegers uit die competitie dit seizoen dus dat zegt me niet zoveel en wat me al helemaal niet veel zegt is de Zwitserse competitie. die is volgens mij nog van een lager niveau als de Eredivisie. ik heb dat Youngboys vandaag zien voetballen en je gaat me echt niet wijsmaken dat die normaal wel geweldig staan te verdedigen en geweldig kunnen voetballen. het leek helemaal nergens op wat ze aan het doen waren. niet qua balaannames, niet qua voortzettingen, niet qua acties en verdedigend was het al helemaal een drama. wat ik heb gezien is een armoedig elftal dat weg werd gespeeld door een sterk Ajax

11 maart 2021 om 20:49

Ongelooflijk. Leek wel een demonstratie wedstrijd. Wat een overmacht.

11 maart 2021 om 20:51

Een van de beste wedstrijden dit seizoen. Van minuut 1 tot minuut 90 heer en meester. Daarnaast lijken Tagliafico en Neres hun CL vorm te naderen. Wat zijn die 2 toch weer lekker bezig de afgelopen weken. Alvarez en Martinez weer ijzersterk. Kan zomaar weer eens een heel mooi seizoen worden.

11 maart 2021 om 20:53

Laten we Brobbey niet vergeten. Wat een topspeler gaat dat worden. Heeft echt veel meer in zich dan Haller. Die moet echt koste wat het kost blijven.

11 maart 2021 om 20:57

Vond je Neres goed ja? Ik vind Neres nog lang niet zo goed. Antony overigens ook laatste paar wedstrijden niet denderend.

11 maart 2021 om 21:00

Dat is inderdaad een belangrijk punt om te benoemen. Neres en Tagliafico mogen misschien niet hun beste seizoen spelen, maar vandaag lieten ze maar weer is zien wat ze kunnen.

11 maart 2021 om 21:03

Ik vond het juist gek dat Antony eruit ging en niet Neres, die lijkt zijn vorm nog niet bijna terug te hebben. Tagliafico was vandaag wel ijzersterk, maar die moet wel goed uitkijken met inkomen, dat hij geen 2e gele kaart krijgt in de return.

11 maart 2021 om 21:08

En om te zien hoeveel die nog gaat groeien komende seizoenen als die blijft. Wel nieuwgierig naar

11 maart 2021 om 21:10

Ik vond Neres afgelopen weekend en vandaag tegen Young Boys juist heel sterk spelen. Zijn diepgang en dribbel is een enorm wapen.

11 maart 2021 om 22:08

Nico is eigenlijk vanaf de winterstop al weer volledig op niveau. Speelt uitstekend. Neres is tot en met de winterstop geblesseerd geweest, maar is wedstrijd voor wedstrijd weer aan het toegroeien naar zijn topvorm.

11 maart 2021 om 20:52

Nou ja dit was wel een complete walk over, maar als je de volgende ronde United treft, dan is het toch wel wat anders. Je moet beetje geluk hebben met de loting, maar hoe de tegenstander van vandaag in deze loting terecht is gekomen is mij een groot vraagteken, Leverkusen zou ze toch ook gemakkelijk op moeten kunnen rollen.

11 maart 2021 om 21:00

Precies. Maar de kans is groot je volgende ronde een team als United, Tottenham, Roma, Arsenal etc. loot. Dus dan wordt het pas echt leuk. Kan je kijken waar je staat tov de Europese subtop.

11 maart 2021 om 20:59

Hoe heeft leverkusen hier van kunnen verliezen?...

11 maart 2021 om 21:00

Je moet denk ik vooral hopen dat je de volgende wedstrijd United en Spurs ontloopt. Revanche tegen United of Spurs in de finale zou prachtig zijn.

11 maart 2021 om 21:03

@Vesta of allebei uitschakelen dat zou revanche zijn😉

11 maart 2021 om 21:02

Mwa vóór deze wedstrijd stond PSV dit seizoen op evenveel coeficiëntenpunten als Ajax doordat ze groepshoofd werden.

11 maart 2021 om 21:11

Volgens mij heeft Ajax dit seizoen 9 punten binnengehaald en PSV 2.5. voor zover ik kan vinden

11 maart 2021 om 21:14

Dat klopt niet eens wat je zegt. Daarnaast gaat de coefficienten lijst natuurlijk niet over dit jaar, maar over de laatste 5 jaar. Ajax haalde in z'n eentje meer punten binnen dan PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse en Utrecht bij elkaar..

11 maart 2021 om 21:14

Sorry ik denk dat je toch gelijk hebt

11 maart 2021 om 21:30

Ajax stond voor deze wedstrijd op 13,000 (nu 15,000), PSV heeft dit seizoen 10,000 gehaald. Klopt dus niet wat je zegt.

11 maart 2021 om 21:36

Ah dus toch 13 versus 10. Ik dacht dat ik gisteren ergens las dat beiden 10 hadden.

11 maart 2021 om 21:38

Je wordt geen groepshoofd met 2.5 punten haha. Geeft niet vergissen doe ik ook wel eens.

Timber is echt één van de meest consistente talenten die ik de afgelopen 10 jaar heb gezien. Waar je die jongen ook zet, RB, RCV,LB hij haalt altijd een dikke dikke voldoende. Ik zei het vorige week al en toen was niemand het met me eens, maar deze jongen verdiend 100% die basisplek op het EK als hij dit niveau vasthoudt. Veel constanter dan Dumfries.

11 maart 2021 om 20:49

Ja, die kun je als optie meenemen op de rechtsback. En kan je zelfs nog op de plek van De Ligt zetten, mochten hij en De Vrij geblesseerd raken of geschorst zijn.

11 maart 2021 om 20:49

Niet normaal he, zo veel rust aan de bal en bovendien heel steady verdedigend

11 maart 2021 om 20:49

Fantastische 2de helft, goede doelpunten ga met vertrouwen naar Zwitserland.

7de plek is ook veilig gesteld.

11 maart 2021 om 21:00

Hopelijk voor Nederland dat Ajax zich nog op kan laden om de return te winnen, want dit kun je ook op halve kracht uitspelen, maar de punten zijn van harte welkom.

11 maart 2021 om 21:54

Gaan daar ook voor de overwinning, krijgen dan ook nog een bonuspunt.

11 maart 2021 om 20:50

ongelooflijk wat goed die gast speelt vanaf zijn debuut. Ik had dit eerlijk gezegd niet verwacht van Timber, vond hem altijd wel aardig maar niet opvallend. hopelijk zet hij door!

11 maart 2021 om 20:51

Helemaal met je eens.....
Denk dat de bondscoach niet om hem heen kan....
Wat een waanzinnig goede allrounder....

11 maart 2021 om 20:53

Nou nou kalm aan hoor. Die jongen heeft talent maar Dumfries heeft zeker internationaal credits verworven bij oranje. Euforie is sterk maar tranquillo.

11 maart 2021 om 21:30

Dumfries is bij psv 1 van de beste maar is eigelijk vaak een blindpaard voetballer. We hadden een gebrek aan rechtsbacks en dat heeft hij oke ingevuld bij oranje maar niet meer dan oke.

11 maart 2021 om 21:10

Geintje toch? Hij doet het nu zeker goed maar een basisplek op het EK vind ik nogal wat overdreven. Dat doe er gaat komen uiteindelijk ben ik zeker met je eens maar alle jonge spelers krijgen een terugval

11 maart 2021 om 21:21

Probleem is dat er wel vaker dit soort talenten zijn geweest die het een tijd leuk deden. Laat het hem nou eerst eens een lange tijd bewijzen op hoog niveau voordat iemand meteen weer in het Nederlands elftal moet.

11 maart 2021 om 21:29

dat zou je zeggen ja maar als zelfs een Noa Lang met zijn geweldige spel en statistieken bij Club Brugge niet eens bij de selectie van Oranje zit dan is het nog maar de vraag of De Boer wel een talent als Timber de kans gaat geven

Wat een dominantie. Heer en meester is nog zacht uitgedrukt. Wauw.

11 maart 2021 om 20:49

Fantastisch ook hoe we de wedstrijd uit hebben gespeeld. Fantastisch positiespel en dan ook nog kansen creëren en zelfs nog de 3-0 maken! Pluim voor Ten Hag. En ben toch bang dat we Brobbey gaan missen 😜

11 maart 2021 om 20:50

De reacties waren zo negatief gedurende de wedstrijd, maar ik heb zelden Ajax een wedstrijd zien spelen waarin ze zo gefocust en geconcentreerd spelen. Helemaal niet ongeduldig en toch weer die Brobbey hé, wat een geweldige spits is dat. Ook gewoon weer complimenten aan Ten Hag.

11 maart 2021 om 20:58

De negatieve reacties kan ik me toch ook wel voorstellen, Young boys deed veel te weinig, en Ajax maakte niet echt tempo, daardoor was de wedstrijd niet echt heel leuk om te kijken, want het was eigenlijk nooit een wedstrijd.

11 maart 2021 om 21:32

Ja, in live meepraten heerst altijd de verwachting dat iedere kans een goal moet zijn, anders speel je een kutwedstrijd. En achteraf zie je diezelfde gasten hier een positief verhaaltje posten. Zal 'm in de beleving zitten

11 maart 2021 om 20:50

Fantastisch ook hoe we de wedstrijd uit hebben gespeeld. Fantastisch positiespel en dan ook nog kansen creëren en zelfs nog de 3-0 maken! Pluim voor Ten Hag. En ben toch bang dat we Brobbey gaan missen 😜

11 maart 2021 om 20:55

Gaan missen? Die moet gewoon koste wat het kost blijven. Desnoods Haller verkopen en Brobbey zijn salaris geven.

11 maart 2021 om 20:52

Prachtig resultaat, hoop dat Brobbey ook blijft wat een koele kikker.

Drie mooie doelpunten en de 7de plek is veilig voor Nederland.

Mooie avond.

Zeer goed en geconcentreerd gespeeld.

Gefeliciteerd Ajax fans. Waarschijnlijk een vermakelijke wedstrijd voor Ajax supporters, maar vond het als neutrale toeschouwer niks aan. Een typische Europa League wedstrijd. Viel bijna in slaap toen Stekelenburg tijd ging rekken. Wat vinden jullie van die Idrissi? Heb hem in de wedstrijden die ik heb gekeken niets spectaculairs zien doen.

11 maart 2021 om 20:51

Idrissi voel goed in. Oogde gretig en eerkte hard.

11 maart 2021 om 20:57

Vind je? Direct na zijn invalsbeurt gaf hij een goede pass naar Tadic meen ik, voor de rest heb ik hem geen acties of iets dergelijks zien maken.

11 maart 2021 om 20:54

Ja dat is met die ploegen zoals Young Boys. Daar ga je niet in je vrije tijd naar kijken. De bal naar voren peren en hopen op fouten van de verdediging.

11 maart 2021 om 20:54

Ja dat is met die ploegen zoals Young Boys. Daar ga je niet in je vrije tijd naar kijken. De bal naar voren peren en hopen op fouten van de verdediging.

11 maart 2021 om 21:04

gewoon heel volwassen gespeeld van Ajax.
Weinig dom balverlies, uitstekend verdedigd en geduldig aangevallen.

Als ze in het eerste half uur iets zuiverder waren geweest rond de 16, hadden ze daar al het verschil kunnen maken en was het snel beslist.

Dat is de enige opmerking die ik kan vinden. Vervolgens gewoon geduldig blijven aanvallen en een uitstekende uitslag neer gezet.

11 maart 2021 om 21:04

Als je goed naar Ajax kijkt is het gewoon genieten, ook van Idrisi, die doet het behoorlijk goed ook.
Natuurlijk is het voor een neutrale kijker minder spectaculair, maar ja dat krijg je als je zo goed speelt als Ajax momenteel doet.

11 maart 2021 om 22:16

Er zit een verschil tussen tijd rekken en een elftal reorganiseren. Dat de bal niet met 2 seconden uit Stekelenburg zijn handen weg is, betekent niet dat hij tijd rekt. Moeten wij toch allemaal weten, Onana heeft laten zien hoe je tijd rekt..

Stekelenburg hoeft niet te doucen haha. Prachtig om te zien hoe oppermachtig ajax is tegen een goede (ongenaakbare koploper van Zwitserland?) tegenstander. Ik kijk echt graag naar Europese wedstrijden van ajax. Heb er al de hele week zin in en dan is het lekker als het loopt zoals gehopt. 23 doelpogingen geloof ik!

11 maart 2021 om 20:50

Blijkt maar dat hij gewoon in de basis moet op dat EK komende zomer. Zo goed zijn, dat de tegenstander niet eens in de buurt durft te komen, dat zegt wel wat.

11 maart 2021 om 20:56

Goede tegenstander? Laat me niet lachen wat een grap is dat YB

11 maart 2021 om 21:22

Die wonnen vorig jaar naar met 2-0 van feyenoord dus feyenoord is dan een grote grap

Goed gedaan van Ajax, maar god wat waren zij slecht. Emmen heeft betere spelers.

11 maart 2021 om 20:51

Dat is wel weer typisch. Ze zijn in tegenstelling tot de meeste Nederlandse clubs wel gekwalificeerd voor de KO fase en hebben daarin Leverkusen uitgeschakeld. We hoeven niet te doen alsof dit een wereldprestatie is maar je kan ook overdrijven..

11 maart 2021 om 21:00

Het was natuurlijk ook een beetje gechargeerd, maar ik vond ze vandaag echt van een dramatisch niveau. Dat heeft ongetwijfeld ook deels te maken met Ajax, echter vond ik dit wel een van de slechtste tegenstanders die ik afgelopen jaren tegen Ajax heb zien voetballen in Europa. Zelfs zonder druk maakten ze de meest debiele fouten.

11 maart 2021 om 21:07

Ze worden naar een dramatisch niveau gevoetbald door Ajax. Elke andere eredivisieploeg zal het heel zwaar hebben tege deze ploeg denk ik.

11 maart 2021 om 20:53

Ik zie Emmen niet 2x winnen van leverkusen

Hele goeie uitgangspositie zeg. 3-0 moet toch wel klaar zijn. Alleen in het voetbal weet je het nooit. Young Boys is gewoon voetballend zo tergend zwak. Heb het gevoel dat Ajax niet eens 100 geeft. Nog steeds raar dat Leverkusen van dit Young Boys verliest. Dat komt denk ook wel door de stijl van Bosz want dat is kamikaze voetbal.

11 maart 2021 om 20:49

Die verloren in die periode van iedereen en het zat YB toen ook niet bepaald tegen.

11 maart 2021 om 20:51

Je weet het inderdaad nooit zeker, maar als Ajax er één weet te maken in Zwitserland dan moeten zij er gelijk 5 maken en met het krachtsverschil dat ik vandaag heb gezien lijkt het me niet dat ze dat voor elkaar gaan krijgen.

12 maart 2021 om 00:57

Ze hadden vandaag een expected Goal rating van 0.1.. Dat is echt bizar weinig haha. Die gaan met alle moeite 1 goal maken volgende week, laat staan 3 of 4. Nee dit is 100% klaar.

Dit had gewoon een enorme slachtpartij kunnen zijn, misschien zelfs wel moeten. Wat een kansen zeg. Ajax vele malen beter dan YB. Begreep al niet dat sommige mensen beweerden dat YB een lastige horde zou zijn. Tegen Leverkussen was ook meer geluk dan wijsheid, dat zie je in deze wedstrijd wel terug. Toch wel een genot om Ajax zo te zien spelen de laatste tijd. Zoveel spelers die niet konden meedoen, maar de andere vervangen ze meer dan prima. Luxe probleem voor Ten Hag.

11 maart 2021 om 20:52

3-0 is in de EL knock out fase een slachtpartij. Nul houden is Europees ook belangrijk dus prima zo.

11 maart 2021 om 21:57

Precies! 1x scoren daar, hopelijk al snel in de wedstrijd, en zij moeten er 5 maken.

Heer en meester vandaag, dat YB stelt echt niet veel voor. Een 3-0 thuis overwinning is een prachtig resultaat. Volgende week zakelijk en vroeg beslissen. Komt helemaal goed, een hele mooie avond. Gefeliciteerd Ajacieden nog steeds ongeslagen in 2021.

Zat ik naar Ajax - Emmen te kijken? Wat waren we dominant zeg. Vandaag een heel goed Ajax gezien!

Goede wedstrijd van Ajax, mooi om te zien dat we ook aanvallend kunnen spelen zonder ongelofelijk veel kansen weg te geven.

Ajax is echt tering goed in 2021, waar gaat dit eindigen?

11 maart 2021 om 20:49

De finale? Haha maar Ajax heeft gewoon heerlijk team. En zeker een favoriet voor de titel

12 maart 2021 om 01:00

Favoriet wil ik nog niet zeggen, maar een gevaarlijke outsider is Ajax sowieso. Ik schat Spurs en United op dit moment nog wat hoger in, maar in een eventuele finale kan er natuurlijk van alles gebeuren.

11 maart 2021 om 20:50

De finale? Haha maar Ajax heeft gewoon heerlijk team. En zeker een favoriet voor de titel

11 maart 2021 om 21:05

Ajax heeft ook gewoon een hele sterke elftal.
+ een brok aan ervaring. Vind het knap dat psv er nog 2x gelijk tegen heeft gespeeld. Dit Ajax is gewoon kanshebber op de el.
( mocht Ajax el winnen levert dat de nummer 2 dan een voordeel op?)

Heel netjes Ajax.. 3-0 die zijn gewoon door naar de volgende ronde kan niet meer mis gaan! Wel super mooi voor Alvarez hij speelde een hele goede pot. Gun het hem

Echt heel trots! Heel scherp, volwassen en dominant gevoetbald. De hele partij onze wil opgelegd. Fantastisch!

“Vroeger zou men bij voorbaat al hebben gezegd dat Ajax een maatje te groot is. Dat is nu absoluut niet meer aan de orde”


Koekoek! Volgende ronde is binnen hoor. Dat durf ik nu al te zeggen. Wat een bagger team is dat zeg.

11 maart 2021 om 21:02

@ Soccerfan,

Moest net aan die uitspraak denken! In deze wedstrijd specifiek wel 2 maatjes te groot.

11 maart 2021 om 21:09

Is ook geen maatje maar een heel stuk vandaag.

Wat een foutloze wedstrijd van Ajax. Echt enorm goed. Rustig, geslepen, scherp. Haller, Onana, Blind en Kudus nog op de bank.. is gewoon een CL ploeg dit.

11 maart 2021 om 20:55

Haller zit niet op de bank bij de Europese wedstrijden

11 maart 2021 om 21:01

Onana en Haller zitten thuis op de bank in de woonkamer.

“Vroeger zou men bij voorbaat al hebben gezegd dat Ajax een maatje te groot is. Dat is nu absoluut niet meer aan de orde”


Koekoek! Volgende ronde is binnen hoor. Dat durf ik nu al te zeggen. Wat een bagger team is dat zeg.

11 maart 2021 om 21:41

Heb me geïrriteerd aan die uitspraak.

Echt genieten. Totale dominantie maar niet blind aanvallen. Heel volwassen gespeeld en terecht gewonnen. Kan geen onvoldoendes uitdelen, iedereen deed het naar behoren!

Heerlijke wedstrijd van Ajax, Heer en meester! 0 schoten tegen gekregen, dat is ook weleens anders geweest!! PS Brobbey blijf alsjeblieft❤

Young boys is net een amateurploeg, zelden zo'n matig team gezien, VVV zou nog doorgaan tegen deze knakkers

11 maart 2021 om 21:05

Vvv?
haha vorig jaar kreeg feyenoord nog pakslaag tegen dit Young boys.
Denk dat ze in Nederland gewoon 2de zouden worden.
Young boys presteert in elk geval beter dan alle andere nederlandse ploegen in de EL

11 maart 2021 om 22:05

Ja daarom hebben ze zich geplaatst voor de knock-out fase, enkel 2 nederlagen (thuis maar nipt zelfs) tegen AS Roma. Daarna hebben ze Leverkusen uotgeschakeld en in de Super League staan ze 18 punten (meen ik) los op Basel. Deze ploeg zou hoogstwaarschijnlijk 2e worden in Nederland. Jij komt hier vrolijk beweren dat VVV er wel even van zou winnen. Ajax de credits geven voor een uitstekende wedstrijd komt in jouw bekrompen koppie niet aan de orde he??

Heerlijke pot weer zeg. Wat een kwaliteit vandaag. Enorm verschil. Zo zie je maar hoe ajax als team en club is gegroeid de afgelopen jaren. Kwartfinale zo goed als zeker!

Goeie wedstrijd. Ajax oppermachtig tegen een heel matig Young Boys. Hoe hebben die er 6 kunnen maken tegen Leverkusen. Ik heb helemaal niks gezien van ze. Ajax had er nog wel 3 bij kunnen maken. Volgende ronde is binnen.

Dat team is echt dramatisch.
Wilde het nog zien na de eerste helft. Maar dat werd steeds slechter.
Stekelenburg hoeft niet eens te douchen. Heeft amper wat te doen gehad.

Voor de rest is ajax nu wel door. Moet wel heel gke lopen als ze dit laten liggen.

Die brobbey is een leuk spelertje. Je had Haller niet eens hoeven halen. In brobbey zit veel meer potentie.

11 maart 2021 om 20:57

Brobbey heeft ondanks de onderhandelingen van een jaar nog niet getekend. Toen Haller werd gehaald waren de onderhandelingen al 9 maanden bezig.

Dit is domineren van begin tot het einde. Damn wat een wedstrijd 20 goal attempts vs 1.
En wat is Klaassen belangrijk zeg.
Had mijn twijfels bij zijn komst. Ik was blijkbaar vergeten dat hij gewoon een prima speler is nadat hij naar het buitenland vertrok.

11 maart 2021 om 21:08

Ajax is er beter op geworden met klaassen ipv beek.

11 maart 2021 om 21:23

Vd Beek was bij ons ook gewoon een topper. Beide hebben ook een Ajax hart.

Ondanks een compleet gebrek aan tegenstand toch een leuke wedstrijd om te zien! Gefeliciteerd Ajacieden!

Ajax toch echt een kandidaat winnaar als je het aan mij vraagt. De eerste helft alleen een samenvatting van gezien maar daar bleek al uit dat ze dominant waren. En tot nu toe echt goed in de EL.

Goed gespeeld, geen kans weggegeven en een goede uitgangspositie. Toch niet helemaal tevreden, je had de wedstrijd al veel eerder moeten beslissen. Voorin kozen ze constant voor de moeilijke optie.

Heerlijke overwinning van een zeer dominant Ajax....yb heeft helemaal niets te zeggen gehad...geen kans, geen schot op goal...ajax had hier met 6 0f 7-0 moeten winnen.

Maar heel tevreden...3 goals geen tegen...als dit nog fout gaat weet ik het ook niet meer. Ajax was 2 classes beter.

Hoe Bosz zijn Leverkussen heeft verloren hiertegen is bizar. Bosz tactisch wel een stuk minder dan ten Hag.

Lekker en de 7e plaats nu op de lijst! Geweldig!

Complete dominatie. Zo ziet dat eruit. Ajax was heer en meester. Sinds alvarez en martienz erin staan staat het als een huis. Neres begint echt steeds beter te spelen en die brobby wat een supersub. Volgende keer idrissi lekker nog op de bank houden en je knalt er daar ook 3 in!

Schitterend verjaardagskado voor.mij!

Ajax verliest nooit op 11 maart :-)


Super blij en wat sterk gespeeld!!!

11 maart 2021 om 21:40

Hartelijk gefeliciteerd man, fijne avond verder heerlijk resultaat

11 maart 2021 om 22:16

Dank binny jij ook gefeliciteerd met ajax

(Mooie reacties allemaal) :-)

Euforie ten top na deze wedstrijd

Goed gespeeld, geen kans weggegeven en een goede uitgangspositie. Toch niet helemaal tevreden, je had de wedstrijd al veel eerder moeten beslissen. Voorin kozen ze constant voor de moeilijke optie.

Je kan veel zeggen over Ajax, maar ze doen het toch gewoon. Eredivisie loopt lekker en ook in Europa 3-0 winnen van een tegenstander die volgens mij 19 punten voor staat op de nummer 2. Ajax doet het! En heb de volste vertrouwen in de return. Zo blijft Nederland toch actief in Europa en dat is goed voor de punten.

11 maart 2021 om 21:27

Zeker, er moeten nu punten gepakt worden, want de directe concurrenten voor de coëfficiënten hebben geen ploegen meer in Europa actief.

Koninklijk Ajax dat zich met 3-0 nog tekort doet. Heel geconcentreerd en geduldig gespeeld, en beloont zichzelf uiteindelijk zwaar verdient. Ik wil Alvarez even uitlichten, want hij wordt voetballend ook steeds beter. Vandaag prima ballen vooruit gespeeld, rustig aan de bal en verdedigend foutloos. Ben blij voor hem dat hij zichzelf zo heeft terug geknokt. Hij wordt langzamerhand van onschatbare waarde voor Aja.x

Ik vond Ajax niet eens goed spelen, maar als je tegenstander zo slecht is, maakt dat niet echt uit. Ik vond Ajax erg slordig in de laatste fase van de aanvallen, en vond t dan ook wel typerend dat twee van de drie goals vielen uit een kluts, een gelukje. Mooi uitgangspunt al met al, maar hoe heeft dit Young Boys gewonnen tegen Leverkusen? Ik heb zelden zo'n slecht team gezien in een knock out fase, totaal geen energie in de wedstrijd gestopt, geen aanvallende intenties... wat een bagger elftal

11 maart 2021 om 20:57

Sorry hoor, maar Ajax was gewoon heer en meester ..en heeft zeer slim gespeeld. Niks weggeven en zelf 3x scoren!

Ajax heeft YB geen moment in de wedstrijd gehouden. Ajax speelde vandaag gewoon extreem goed...geen enkele club in NL zou vandaag kans maken tegen dit Ajax.

YB is zeker geen top of erg goed...mar Ajax was gewoon erg goed!

11 maart 2021 om 22:31

Ik zeg toch ook niet dat Ajax niet heer en meester was? Ajax was overduidelijk heer en meester maar dat was t zonder goed te spelen. Ik vond ze gewoon in de laatste fase erg slordig. Er spreekt impliciet ook een soort bewondering uit dat je gewoon zonder top te spelen een de nr1 van zwitserland eenvoudig kan verslaan. Ik denk als Ajax echt top was geweest, t hier 6-0 was geweest

11 maart 2021 om 22:55

@rubentje13, Sorry maar je reactie is extreem zuur...je benadrukt enkel hoe slecht YB was en dat je Ajax niet goed vond spelen. Dan ga je nog 2 klutsgoals erbij halen om het nog wat verder naar beneden te praten... Ajax heeft erg goed gespeeld en pech gehad in de 1e helft. Maar waar we vroeger dan de deksel op de neus kregen zijn ze nu onverstoord doorgegaan. Het lijkt dat je reactie wellicht je leeftijd is met nr13? Ipv blij te zijn voor het Nederlands voetbal met een zeer dominant Ajax dat zwaar verdiend gewonnen kom je met zo een zure reactie. Zeg dan niets! Kluts, gelukje, slecht...dat zijn niet synoniemen van superieur en heer en meester wat Ajax was. YB heeft niet 1 schot op goal gehad. Pas was ik ook voor PSV tegen de Grieken en baalde dat ze zo kinderlijk de goal weggaven... Jammer dat je dus zo reageert...lijkt erg veel afgunst bij te zitten. Als dat niet zo is, dan zijn je woordkeuzes meer dan ongelukkig.

12 maart 2021 om 00:28

Leuk dat je het persoonlijk maakt, is nergens voor nodig. En of je wel of niet voor PSV juicht, maakt mij niets uit en maakt ook niets uit voor dit topic. Mijn reactie is allesbehalve zuur, tis jammer dat jij t zo zuur oppakt. Ik lees alle reacties hierboven en als de wedstrijd niet gezien had, zou ik denken dat ze werkelijk waar YB van de mat hadden geveegd (wat tot op zekere hoogte ook wel zo is), maar daarvoor heb ik te veel dingen fout zien gaan. Geen kansen tegen gekregen, dat is erg goed. Maar qua vloeiende aanvallen heb ik vrij weinig gezien. Het was breierig, Ajax had moeite om er doorheen te komen. Dan vind ik het best wel typerend dat een balletje met geluk voor de voeten van Klaassen komt. Het druk zetten en houden van YB was uitstekend, aan de bal gewoon minder. En je doet allemaal aannames over wat ik voel (afgunst?), als ik echt afgunst had gehad, dan had ik heel anders gereageerd. Over dat blij zijn voor het NLse voetbal: dat is tegenwoordig populair gepraat, ik geloof dat we op een punt zitten waarop andere ploegen het beter moeten gaan doen om nog verder te stijgen (dus ja, ook PSV, dat zet ik r even bij voor het geval je aanneemt dat ik niet kritisch kan zijn op mn eigen club). Dus ik loop tegenwoordig niet meer mee in dat verhaal, doet niets af aan t feit dat het wel fijn is dat Ajax wel gewoon zijn plicht doet (want dat moet als we als NL ons plekje willen behouden).

11 maart 2021 om 21:00

Jaajaa Ajax viel echt enorm tegen, en daarbij was Young Boys echt heel slecht. Of vindt je het gewoon lastig toe te geven dat dit Ajax in topvorm is en Nederland draagt in Europees verband?

11 maart 2021 om 22:32

Wauw waar lees jij in mijn bericht dat Ajax enorm tegen viel? Ik zeg dat ze slordig waren in de eindfase en daarom vond ik ze niet eens heel goed spelen, als ze geconcentreerder en zorgvuldiger de laatste pass geven, ze hier met 6-0 winnen. En waar lees jij dat ik t lastig zou vinden om toe te geven dat Ajax t goed deed?

12 maart 2021 om 01:07

Praat het maar recht rubentje, maar het zure spat van je reactie af ja. Als je Ajax niet goed vond spelen, dan heb je waarschijnlijk al 10 jaar geen goede wedstrijd van je eigen cluppie meer gezien. Ajax had in de 1e helft een paar keer in de eindfase een paar keer een slordige pass, maar Antony had bijv makkelijk 2x kunnen scoren. Overall was het gewoon een hele goede wedstrijd van Ajax, heel simpel. Las net op Opta, dat Ajax het 1e team in de Europa League ooit is, die in deze fase van de competitie maar 1 schot tegen krijgt. Dat gebeurt niet als je slecht speelt hoor.

12 maart 2021 om 11:07

Sorry maar misschien moet je mijn reactie even goed teruglezen. Ik schreef duidelijk dat ik ajax niet eens goed vond (niet eens goed staat niet gelijk aan slecht ook), omdat ik ze in de eindfase te slordig vond. Ik heb geen woord gerept over het spel bij balverlies, en nog voordat jij je reactie schreef, heb ik enkele andere malen in andere comments daar mn bewondering voor uitgesproken. Laat ik het nog een keer zeggen: Ajax was oppermachtig omdat YB er simpelweg niet aan te pas kwam. Maar in de laatste fase van de aanval was het gewoon relatief slordig. Als Ajax zorgvuldig was geweest, hadden ze hier met minstens 6-0 gewonnen. Iedereen doet alsof Ajax een perfecte wedstrijd heeft gespeeld, dat is gewoon niet zo. Te breierig in balbezit voor de perfecte wedstrijd.

11 maart 2021 om 21:08

Laten we blij zijn dat ajax tegen dit oh zo slechte young boys speelde.
Als PSV tegen de Zwitsers zou spelen in de vorige ronde lag PSV er ook alweer uit.

11 maart 2021 om 22:33

Grappig joh, als je niet inhoudelijk op mn punt in kan of wil gaan, zeg dan gewoon niets, dan zeg je namelijk evenveel als je nu hebt gedaan

11 maart 2021 om 22:35

Wauw zelden zo weinig voetbal verstand gezien in 1 reactie. Hoe speel je als team niet goed als je 21 schoten heb tegen 1 van YB, 6 grote kansen en 67% balbezit. Daarnaast is het ook nogal kortzichtig om YB een van de slechtste teams te noemen. Je wordt niet zomaar 3x achter elkaar kampioen, zelfs niet in Zwitserland met Basel als grootste concurrent. En we doen met alsof de 2 wedstrijden tegen Leverkusen de enige wedstrijden van het seizoen zijn. Ze zijn gewoon de groepsfase doorgekomen. Leuke reactie verder wel!

11 maart 2021 om 23:00

Jij doet typisch aan scorebord journalistiek, ik kijk verder dan alleen statistieken. Ajax was oppermachtig maar in de eindfase gewoon te slordig, vandaar dat ik Ajax niet eens goed vond spelen. Een kritisch geluid op een goede prestatie mag blijkbaar niet meer. Dat je het ermee oneens bent, is prima, maar zeg dan niet dat ik weinig voetbalverstand heb mn reactie op YB was gebaseerd op deze wedstrijd en de resultaten tegen Bayer. Misschien had ik wat duidelijker moeten zeggen dat ik t een van de slechtste prestaties van een club ooit vond in de knock out fase, waar je de beste ploegen hebt van t toernooi. En de concurrentie van Basel is niet echt serieus te nemen de laatste jaren, ik geloof dat die enorm zijn afgegleden en YB met dikke voorsprong kampioen is geworden, en nu ook weer dik voorstaat.

Complete dominatie. Zo ziet dat eruit. Ajax was heer en meester. Sinds alvarez en martienz erin staan staat het als een huis. Neres begint echt steeds beter te spelen en die brobby wat een supersub. Volgende keer idrissi lekker nog op de bank houden en je knalt er daar ook 3 in!

Uitstekend resultaat. Had wel meer van YB verwacht. Heerlijk hoe Klaassen die bal erin roste en Stekenburg heeft niks te doen gehad. Kon nog beter thuis blijven. Kan natuurlijk nog van alles gebeuren, maar volgende wedstrijd is gewoon een formaliteit. Hopen op een mooie tegenstander de volgende ronde.

Complete dominatie. Zo ziet dat eruit. Ajax was heer en meester. Sinds alvarez en martienz erin staan staat het als een huis. Neres begint echt steeds beter te spelen en die brobby wat een supersub. Volgende keer idrissi lekker nog op de bank houden en je knalt er daar ook 3 in!

Je kan veel zeggen over Ajax, maar ze doen het toch gewoon. Eredivisie loopt lekker en ook in Europa 3-0 winnen van een tegenstander die volgens mij 19 punten voor staat op de nummer 2. Ajax doet het! En heb de volste vertrouwen in de return. Zo blijft Nederland toch actief in Europa en dat is goed voor de punte

Even een Tadic appreciation post mensen. 73 goals en 61 assists in 134 wedstrijden voor Ajax!!! Wat een monster. By far de beste speler in de Eredivisie. En wat een leider!!!

11 maart 2021 om 21:20

Niet alleen vanwege zijn statistieken. Maar ook vanwege zijn ervaring, winnaarsmentaliteit en leiderschap van onschatbare waarde en daarmee de beste aankoop die Ajax gedaan heeft de laatste jaren.

11 maart 2021 om 21:56

Tadic is idd by far de beste speler. Dat is ook de reden waarom zoveel mensen van andere clubs moeilijk doen over zijn vallen.

Tadic is iemand die een ander nooit blesseert en zelf vaak top is. Hoeveel goals en vooral assists meer had hij kunnen hebben als mede ploeggenoten zijn niveau hadden?

De meest onderschatte speler in de ere divisie en gewoon de beste aankoop ooit voor Ajax! Geen enkele speler op zijn leeftijd heeft dit bij Ajax ooit gedaan.

We hebben betere spelers gehad, maar die kwamen uit de jeugd of waren jong gekocht.
Tadic blijft als het goed is na zijn carrière ook bij Ajax en wil ik geloof trainer worden.

Het is hem gegund! Ik geniet van alle afgunst jegens hem...dat betekend dat die verschrikkelijk goed is!

11 maart 2021 om 22:07

Wat dacht je van Rijkaard terughalen naar Ajax? Denk dat dat 1 van de redenen is dat we de Champions League hebben gewonnen .

11 maart 2021 om 23:14

@dms1987,

Okay dat klopt natuurlijk wel deels. Maar ik bedoel meer welke speler die terug gehaald is of op zo een leeftijd bij Ajax al zolang van zo een belang is geweest?

Niemand haalt zijn statistieken die hierboven worden aangegeven, daar doel ik op.
Ajax heeft betere spelers gehad in het verleden, maar zelden zo een belangrijke speler.

Ajax had in de tijden van Rijkaard veel goede spelers in de selectie en was als team gewoon zeer goed.

Maar dit Ajax verrast me ook wel, vooral de jonge honden...en onze zuid Amerikanen zijn gewoon ook geweldig...zoveel arbeid en goed voetbal.

Hakje was van Neres en niet van klaassen @vz

Complete dominatie. Zo ziet dat eruit. Ajax was heer en meester. Sinds alvarez en martienz erin staan staat het als een huis. Neres begint echt steeds beter te spelen en die brobby wat een supersub. Volgende keer idrissi lekker nog op de bank houden en je knalt er daar ook 3 in!

Ik wil graag even een lans breken voor Erik Ten Hag. Ook ik heb op momenten mijn twijfels gehad en ook ik heb soms het verlangen gehad naar Bosz, omdat hij zich in de media een stuk beter lijkt te presenteren dan Ten Hag. Maar ik ben er vrij zeker van dat Leverkusen niet (veel) minder is dan Ajax, maar toch zet Ten Hag het elftal een stuk beter neer dan Bosz. De restverdediging staat gewoon enorm veel beter en er wordt zeer gedisciplineerd en volwassen gevoetbald.

Ja, het is soms wat frivoler, nog niet iets attractiever bij Bosz, maar hij is veel minder prestatiegericht dan Ten Hag. Ten Hag zet het elftal mijn inziens echt een stuk beter neer en met hem zijn we gewoon een stuk beter in staat om goede resultaten neer te zetten. Ajax fantastisch gespeeld en het was echt dik in orde.

11 maart 2021 om 21:12

Ten hag praat soms misschien een beetje raar maar is toch echt een top coach hoor. Ja soms stelt hij andere spelers op dan ik zou doen, maar goed de resultaten spreken voor zich denk ik

11 maart 2021 om 21:19

Ik ben best vaak kritisch op hem, maar hij doet nu exact wat liever had gezien, echt perfect. Geen Labyad, Klaiber meer, iets meer jeugdspelers met Timber, Rensch en Brobbey, ik zeg niks meer 😁

Complete dominatie. Zo ziet dat eruit. Ajax was heer en meester. Sinds alvarez en martienz erin staan staat het als een huis. Neres begint echt steeds beter te spelen en die brobby wat een supersub. Volgende keer idrissi lekker nog op de bank houden en je knalt er daar ook 3 in!

Even een Tadic appreciation post mensen. 73 goals en 61 assists in 134 wedstrijden voor Ajax!!! Wat een monster. By far de beste speler in de Eredivisie. En wat een leider!!!

Echt een sublieme overwinning 90 minuten lang de boel gecontroleerd.

Een hele goede wedstrijd, ongelofelijk trots op mijn club en dit elftal. Misschien een moment (na die kans van Alvarez) iets weggeven maar voor de rest heer en meester, volop kansen en dan is 3-0 een redelijk bescheiden afspiegeling. Erg mooie avond, ondanks dat ik vanavond mijn plek in het stadion meer dan ooit mis.

Gefeliciteerd Ajacieden en dank voor de niet Ajacieden die eveneens blik zijn! Puntjes sprokkelen voor de ranking is toch lekker. Misschien een motivatie voor andere clubs om eens te vlammen!

Gefeliciteerd Ajacieden en dank voor de niet Ajacieden die eveneens blik zijn! Puntjes sprokkelen voor de ranking is toch lekker. Misschien een motivatie voor andere clubs om eens te vlammen!

Complete dominatie. Zo ziet dat eruit. Ajax was heer en meester. Sinds alvarez en martienz erin staan staat het als een huis. Neres begint echt steeds beter te spelen en die brobby wat een supersub. Volgende keer idrissi lekker nog op de bank houden en je knalt er daar ook 3 in!

Ajax prima.goed gespeeld,tegenstander was zeer zwak. maar we kennen in Nederland ook tijden dat het Nederlandse team dan als nog verloor om dat ze niet scoorde. en dan een lullig tegendoelpunt. Ajax lijkt met het de aankopen wat meer variantie en wat andere aspecten in het team te hebben gebracht waardoor dat niet zo snel gebeurd.

Complete dominatie. Zo ziet dat eruit. Ajax was heer en meester. Sinds alvarez en martienz erin staan staat het als een huis. Neres begint echt steeds beter te spelen en die brobby wat een supersub. Volgende keer idrissi lekker nog op de bank houden en je knalt er daar ook 3 in!

Bij 2-0 denk je nog; je moet daar geen totale offd day hebben want dan krijg je het wellicht nog lastig. Maar met 3-0 is het wel klaar, kwartfinale binnen. Uitstekende prestatie tegen een vreselijke tegenstander overigens.

Knap hoe Ajax zich Europees staande houd naast het missen van Blind, Onana en Haller. Ondanks dat Young Boys geen topper is blijft de breedte in de Ajax selectie zo ijzersterk. Er zitten echt een paar goede talenten in deze selectie.

Tadic en Klaasen zeer belangrijk en ook Alvarez speelt echt zeer prima de laatste tijd. Ben een beetje klaar dat ze bij VI zich vastbijten in een mening en te trots zijn om daar van af te stappen. Zo'n sliding als Alvarez maakte 2e helft is toch genieten.

11 maart 2021 om 21:03

Had Blind op de plaats van Gravenberch gestaan, was het voor Young Boys nog erger geworden...

Traore mis je ook totaal niet. Ik hoop dat Brobbey blijft als tweede spits en wieweet speelt hij Haller uit de basis. Lijkt mij prima om in dit Ajax bij de eerste 14 spelers te zitten. Soms in de spits en soms vanaf de zijkant. Die speelminuten gaat hij elders niet krijgen.
Solide pot van alle Ajacieden.

Ik wil er gelijk toch maar eentje uitpakken en dat is: Jurrien Timber. Deze jongen doet al maandenlang bijna alles goed. Staat positioneel altijd juist opgesteld, is aan de bal ijzersterk, mede door zijn soepele motoriek komt hij nooit in de problemen tijdens een ingezette dribbel, is snel en oogt als een leider wnnr hij opstoomt. Hij zal zeker zijn dip krijgen maar echt fenomenaal momenteel.

Alvarez was puur vandaag waarschijnlijk de beste man samen met Klaassen. Liep alles dicht en voetbalde goed mee. Klasse

Je kan over iedereen wel wat zeggen want het hele team was sterk

Echt het enige dat je hierover kunt zeggen is perfecte wedstrijd. Eén klein minpuntje, het had wellicht 5-0 moeten zijn. Ajax drie maten te groot voor YB. Het druk zetten na balverlies van Ajax, 90 minuten lang ook, geweldig. YB kan hier niet mee omgaan. Ze gaan ballen naar voren rossen en ook die zijn allemaal voor Ajax. Die twee gevaarlijke spitsen waar over gesproken werd, totaal niet gezien. Alvarez zat overal tussen, die speelde echt geweldig. Alvarez zal wellicht niet bij Bayern München gaan uitkomen maar is inmiddels toch wel belangrijk hoor. Zo 90min domineren in een Europese wedstrijd, echt heerlijk om naar te kijken.

Zeer volwassen gespeeld van Ajax! En positioneel ijzersterk. Slechts 1 volle kans weggegeven; daar waar de YB speler de bal vergat mee te nemen en alleen voor Stekelenburg te verschijnen. Daarentegen had Ajax zo veel net niet gevaarlijke aanvallen, mochten die, naast de 3 doelpunten, ook nog zijn benut, was het een monsterscore geworden. Maar 3-0 moet genoeg zijn.

YB bagger noemen is heel makkelijk maar dat dwingt Ajax ook zelf af. Ze hebben YB absoluut niet in hun spel laten komen. Gewoon super zakelijk gespeeld door Ajax en een heel fijne uitgangspositie voor de uitwedstrijd. Wat willen we nog meer.

Ajax geen enkele minuut in gevaar geweest en ook niet eens de standaard 100% kans die Ajax zelf altijd weggeeft , één doelpuntje uit scoren en op je lauweren rusten vermoedt ik

Ik zei het al in de rust. Ajax doet het rustig aan, neemt geen onnodige risicos. Zo speel je in Europa. Gecalculeerd, niet in de eerste helft van een tweeluik als een wilde naar voren gaan omdat de tegenstander duidelijk minder is. Ik weet niet of deze ploeg de EL kan winnen, ligt ook aan de loting en aan eventuele blessures/schorsingen, maar ik gun dit vooral Ten Hag. Al die kritiek, die soms ook wel terecht was, maar kom op, een seizoen duurt lang. Ajax lijkt nu te gaan pieken en dat is het belangrijkste. Een dubbel in Nederland, een EL finale? Alles kan, maar we zijn er nog lang niet. En Brobbey, man, teken bij of verlaat ons met de treble 😎

Geweldige wedstrijd, echt trots op mijn cluppie. Young Boys liet inderdaad weinig zien, maar ze hebben weinig kansen nodig om gevaarlijk te worden en we hebben er geen een toegelaten. Restverdediging stond geweldig en de opbouw was ook bij vlagen schitterend. Eerste helft was al erg goed, alleen toen vlogen die 5/6 kansen er niet in. 2e helft koppelen we daar eindelijk rendement aan. Tadic zoals altijd betrokken bij 2/3 goals, Klaassen en zijn vaste openingsgoal en Brobbey andermaal als supersub. Verder genoten van Alvarez en heerlijk dat Nico terug is. Wedstrijd in Bern wordt een formaliteit, normaal gesproken dan. Op naar de kwartfinales!

Misschien moet ten Hag ook eens wat meer waardering krijgen, dit is gewoon de Rinus Michels van de 21e eeuw. Elk jaar zijn beste spelers kwijt en toch weer een uitstekende ploeg neerzetten. Bij Fc Utrecht flikte hij dat ook elk seizoen weer. De man verdiend een standbeeld!

Moest de hele week aanhoren hoe goed Young boys wel niet is en hoe ze Leverkusen hebben uitgeschakeld en dat Ajax het zoooo zwaar gaat krijgen en bla bla bla. Alsof Ajax zelf niet goed is of zo. Ben trots op hoe ze gepresteerd hebben. Dit was een van de beste wedstrijden van het seizoen.

Mijn god wat was dit goed, echt foutloos, totaal gedomineerd, geen kans weggegeven had er alleen meer kunnen maken, ik heb niks aan te merken 😄

Het had meer moeten zijn, maar even wat positiefs: wat speelt Ajax toch stabiel de laatste tijd. Jeetje zeg, wat fijn is dat! Dit mogen we niet meer weggeven. Ben toch wel erg benieuwd hoe ver we kunnen komen in de EL (ervan uitgaande dat we doorgaan naar de kwartfinale haha).

11 maart 2021 om 22:45

Inderdaad man echt fijn om te zien! Volgens mij periode november/december dat schuurs nog centraal stond en Alvarez en Martinez niet altijd speelde was het erg kwetsbaar. Het staat echt als een huis inmiddels, en ten hag kiest bij absentie de goede vervangers en zet ze goed neer.

Ben ook benieuwd hoe ver we kunnen komen. Een 3e Europese halve finale in 5 jaar zou fantastisch zijn! Beetje geluk met de loting en wie weet.

12 maart 2021 om 11:05

Dat zou zeker knap zijn, weer een halve finale. Enige wat ik me afvraag is hoe goed Steek is. Die heeft bijna geen bal nog hoeven te stoppen in de laatste wedstrijden. Afgelopen weekend moest ie dan een keer in actie komen, maar in ieder geval amper.

Dat YB slecht is kan je op basis van deze wedstrijd niet zeggen. Ajax was vandaag heel erg sterk en hebben YB vanaf het begin laten zien dat er niets in amsterdam te halen valt. Dat gaat ook in het koppie van die gasten zitten waardoor je niet beter wordt. Ajax is rustig gebleven met goed postitiespel en geen persoonlijke fouten gemaakt. De hoop zakt dan in de schoen van de tegenstander en wordt je zelf beter. YB slecht of Ajax goed? Antwoord: Ajax oppperbest!! Op naar de volgende ronde!!

Ik als Ajax fan heb zwaar hekel aan Tadic gatverdamme. Wat een achterbakse speler is het. Ben nooit fan van hem geweest. De manier hoe hij demonstratief handen in de lucht en zich omdraait naar de trainer toe, omdat de één tweetje is mislukt met Idrissi. Volgens Tadic liep Idrissi niet goed. Dat kan gebeuren, maar dan ga je toch niet als een klein kind gedragen?

11 maart 2021 om 21:30

Begin me bijna af te vragen of je Tadic kunt haten als Ajacied haha. Is misschien wel de beste aankoop van Overmars qua statistieken, winnaarsmentaliteit, teamspirit en leiderschap. In mijn ogen niet meer dan terecht dat Tadic de aanvoerder is. Überhaupt een godsgeschenk dat hij zo graag bij Ajax wilde voetballen en nog steeds niet weg wil om ergens anders meer te kunnen verdienen. Een speler als Tadic zorgt ervoor dat we als Nederlandse club waarschijnlijk gewoon weer een kwartfinale gaan halen.

11 maart 2021 om 22:01

@pantelic16,

Laat dat misschien maar weg hoor. Gewoon de beste aankoop van de laatste 10 jaar, zeker gezien zijn leeftijd.

En hij een Ajax fan? Geloof er weinig van. Tadic is gewoon bezeten om goed te ballen en wil dat iedereen in het spel meegaat. Hij is een echte leider en doet dat met verve...

Ja, ze moeten naar Tadic luisteren...en terecht...idrissi mag de veters van Tadic niet eens strikken.

Hij is de captain en straalt dat uit. Onder Tadic hebben we veel gewonnen en vaak dominant en goed spel gespeeld.

Maar nog blijven mensen maar zeuren over dat hij onsportief is of jankt...kijk dan niet!

11 maart 2021 om 22:03

Ik hecht helemaal niet aan statistieken. Het zijn inderdaad feiten, maar de statistieken vertellen nooit de waarheid.

11 maart 2021 om 22:10

Nee jouw gekke hersenspinsels vertellen de waarheid wil je zeggen xD Dat Tadic, buiten het feit dat hij een echte leider is, 1 op 1 loopt qua betrokkenheid bij goals in bijna 150 duels voor Ajax daar hecht je geen waarde aan. De beste man is week ik, week uit beslissend, vrijwel iedere wedstrijd al 3 seizoenen aaneengesloten. Sorry, maar dan ben je niet meer serieus te nemen.

11 maart 2021 om 22:09

Dit is prof voetbal he... Ajax wil prijzen pakken, dan moet je op je allerbest zijn. Feedback is niet gelijk haat en achterbaks..

11 maart 2021 om 22:13

Groot respect voor de naam + foto die je aanvoert als username. Des te minder voor je betoogje over Tadic. Verreweg de belangrijkste speler in de opmars van Ajax de afgelopen 3 jaar

Als het 6-0 zou zijn dan was het ook niet geflatteerd. Leverkusen moest zich schamen dat ze van deze ploeg verloren hebben.

11 maart 2021 om 21:31

Dat vind ik toch te makkelijk. Voetbal is soms een raar spelletje.

Een saaie kutwedstrijd gezien, maar resultaten tellen en dus blij Ajax hier niet in het counter mes van YB loopt. Geconcentreerd uitgespeeld en geen fout gemaakt, maar gewoon wedstrijd winnen en voorsprong nagenoeg onoverkomelijk maken. Klasse

Dit Young Boys was echt brandhout. Hoe kan Bos hier van verliezen?
Ik vond het hele team geconcentreerd, maar met name Klaassen weer erg belangrijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV1211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger52
J. TimberVerdediger51
E. ÁlvarezMiddenvelder51
R. GravenberchMiddenvelder51
S. BerghuisAanvaller51
S. HallerAanvaller55
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

253 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 5 3 0 0
2020/2021 Ajax 34 14 1 0
2019/2020 Ajax 25 11 1 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag pareert kritiek: ‘Hij heeft maar één slechte wedstrijd gespeeld'

Met zijn eerste Eredivisiedoelpunt in het shirt van Ajax had ook Steven Berghuis een aandeel in de monsterzege van de Amsterdammers op SC Cambuur (9-0) zaterdagavond. De aanvaller werd door trainer...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren