‘Ronaldo is bang om de bal in zijn gezicht te krijgen, zijn imago is hem alles’

Woensdag, 10 maart 2021 om 17:39Rian Rosendaal • Laatste update: 17:42

Er is de nodige kritiek op Cristiano Ronaldo na de uitschakeling van Juventus in de achtste finale van de Champions League. De Portugese aanvaller sprong dinsdagavond tegen FC Porto (3-2) op bij een vrije trap van Sérgio Oliveira in de verlenging, waarna de bal onder zijn benen door achter doelman Wojciech Szczesny in het doel van de thuisploeg verdween. Een cruciaal moment, want ondanks de 3-2 van Adrien Rabiot blies Juventus de aftocht in het miljardenbal.

Voormalig Juventus-aanvaller Nicola Amoruso, die verdeeld over twee periodes uitkwam voor de Italiaanse grootmacht, velde na afloop van het tumultueus verlopen Champions League-duel in Turijn een hard oordeel over de plaats van Ronaldo in de muur van Juventus. "Ik had hem echt nooit in de muur gezet", zo klonk het in een analyse voor Sky Italia. "Ronaldo is namelijk bang om de bal in zijn gezicht te krijgen, omdat het bij hem allemaal draait om zijn imago", zo kreeg de sterspeler van het uitgeschakelde Juventus op enigszins cynische wijze mee van Amoruso.

In de studio van Sky Italia werd Ronaldo tevens hard aangepakt door voormalig Juventus-trainer Fabio Capello, die repte over een 'onvergeeflijke fout' van de routinier in de 115e minuut van de wedstrijd tegen Porto. "In mijn tijd werden er spelers gekozen voor de muur en konden niet bang zijn voor de bal. Ze waren bang voor de bal en sprongen er met hun rug naar toe, dat is echt onvergeeflijk. Ook op social media kreeg Ronaldo ladingen kritiek over zich heen, onder meer van Gary Lineker, normaal gesproken een groot bewonderaar van de aanvaller in Italiaanse dienst. “We hebben eindelijk iets gevonden wat Ronaldo niet kan: in een muur staan”, schreef de Engelse presentator op Twitter. Oud-voetballer Jamie Carragher, thans werkzaam als analist sprak als analist van CBS woorden van dezelfde strekking: “De hele muur ziet er niet goed uit, maar Ronaldo kijkt niet eens naar de bal. Kleine dingen maken het verschil in deze fase van het toernooi.”

De gehele muur van Juventus maakte geen al te beste indruk bij de niet eens zo harde vrije trap van Oliveira, die desondanks juichend kon weglopen na de cruciale gelijkmaker in de verlenging. De teleurstelling bij Ronaldo was groot en na afloop van het spraakmakende Europese duel verscheen hij dan ook niet voor de camera's. De focus bij het elftal van trainer Andrea Pirlo gaat nu weer op de Serie A, met zondag een uitduel met Cagliari. Het prolongeren van de titel lijkt echter een utopie te zijn gezien de achterstand van tien punten op koploper Internazionale. Juventus heeft wél nog een wedstrijd tegoed.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door joe rogan)

Kinderachtig, het zit een keer tegen en Ronaldo is de grote zondebok. Ik ben zeker geen Ronaldo fan maar misschien moet Juve zichzelf eens afvragen of de uitschakeling van dit ene moment heeft afgehangen

10 maart 2021 om 17:57

Gewoon terecht vind ik. Uiteindelijk is het een cruciale tegengoal gebleken. Een speler van 36 jaar met veel ervaring, die in de muurtje gaat staat als een schooljongen, die bal niet tegen zich aan wil krijgen. Lachwekkend wat hij daar staat te doen. Ook vind ik Rabiot en Szczã¤â„¢sny hier slecht voor de dag komen. Rabiot doet eigenlijk precies hetzelfde als Ronaldo en Szczã¤â„¢sny moet zo'n bal eigenlijk hebben.

10 maart 2021 om 17:59

Nouja ze haalden Ronaldo voor 100 miljoen om de CL te winnen nadat ze in de finale hebben gestaan. Om vervolgens 3 keer op rij er gelijk uit te vliegen. Hij doet kunstmatig mee om de topscorerstitel omdat hij er alles in wil pissen maar brengt eigenlijk niets. Dan wordt dit moment eruit gepikt maar speelt natuurlijk meer.

10 maart 2021 om 19:59

Tegen Porto viel Ronaldo tegen ja. Maar scoorde zowel tegen Ajax als tegen Olympique Lyon. Dus brengt wel degelijk iets. Het middenveld en de backs van Juventus zijn gewoon van een dramatisch niveau, Ronaldo kan het ook eenmaal niet alleen doen.

10 maart 2021 om 18:30

Ze kunnen beter over de regels beginnen. Het staat gewoon 4-4. Hoezo is Porto winnaar? Stop met de zwaarder wegende uit goal. Hoezo eerlijk, Porto heeft 30 minuten meer tijd om een uit goal te maken bijvoorbeeld. Hoe dan ook, dan maar strafschoppen toch? Het staat nu gewoon 4-4

10 maart 2021 om 18:35

Ten tijde van de Corona zonder publiek ben ik het met je eens omdat er niet net zo veel sprake is van thuisvoordeel. Maar anderzijds zou Juventus 30 minuten langer dan Porto thuisvoordeel hebben gehad als er nog publiek bij was.

10 maart 2021 om 18:53

Zo is de kans op verlenging veel groter, en dat is echt het laatste wat we nu willen.

10 maart 2021 om 18:55

Daarnaast stond Porto vanaf de 65e minuut met 10 man...

10 maart 2021 om 19:39

Ik hoor verrassend weinig kritiek op het bestuur van Juventus of op Pirlo. Als je tegen 10 man van Porto niet kan winnen doe je toch wat verkeerd en kan je niet alles afschuiven op een vrije trap waar Ronaldo niet goed gepositioneerd staat. Ook daar kan je de trainer op aanspreken maar goed.

10 maart 2021 om 19:47

Precies dit, maar falen
kun je goed verbloemen door je op een zondebok te storten; zie hier het bewijs

10 maart 2021 om 20:03

Het gaat hier over de muur toch. Daar hebben we het laatst met topic van Mauro junior nog over gehad. Spelers moeten blijven staan, niet springen en niet draaien! Simpel als dat. Als je als klein jongetje omdraait dan krijg je daar kritiek op, doet verder niks af aan ronaldo

12 maart 2021 om 12:13

Ja en als je weet dat dat risico erin zit bij Ronaldo dan zet je als trainer en medespeler iemand anders in de muur. Verder is het ook gewoon dat Juve deze wedstrijd niet alleen op dit moment heeft verloren. Makkelijk om dan dit moment zo erg ter sprake te brengen terwijl er over 2 wedstrijden veel meer dingen fout zijn gegaan wat tot uitschakeling hebben geleid.

Het klinkt wat vergezocht, maar bij Ronaldo zou me dit nog niet eens verbazen. Die jongen is zo extreem ijdel. Eigenlijk ook belachelijk wat ze allemaal doen in die muur, als je gaat draaien en springen is het hele nut van die muur toch weg? Wel is het belachelijk dat Ronaldo zo aangepakt wordt. Dat team zit gewoon totaal niet goed in elkaar, voornamelijk het middeveld. Komt 0.0 dreiging vanaf, het is enkel wachten op individuele opvliegingen of een voorzet die goed valt. Kan je een 37-jarige Ronaldo niet op afrekenen.

10 maart 2021 om 17:56

Het was natuurlijk nogal een duur gebit. Dan wil je het ook beschermen natuurlijk.

En weer wordt die keeper buiten schot gelaten. Echt ongelofelijk hoe ze naar een zondebok zoeken daar. Alsof ze allemaal een afwijkende analyse moeten hebben om relevant te blijven, want van deze vent heb ik nog nooit van me leven gehoord.

10 maart 2021 om 17:55

De muur moet net die kant afdekken. Zeker de onderkant

10 maart 2021 om 18:47

Je kan je ook afvragen waarom er überhaupt een muur wordt neergezet, en waarom je niet de eerste paal laat afdekken waardoor die hoek in ieder geval geen mogelijkheid is. Als je toch een muur neerzet, waarom niet iemand erachter laten liggen? Daarnaast had hij dat balletje met een sterkere hand er gewoon uitgehouden. Vind dat Sczs.... net zo hard aangepakt mag worden.

10 maart 2021 om 17:58

Hij doet het zeker niet goed maar zonder muur had hij hem wel simpel gepakt. Zijn zicht wordt nu stomweg belemmerd door de meest nutteloze muur aller tijden. Als je zo in de muur gaat staan zet je beter geen muur en dan pakt Sczczczczczvzesny of hoe schrijf je het de bal met zijn oogjes dicht. Alle partijen hebben dus schuld maar de muur is voor mij dus wel een grotere schuldige dan de Poolse keeper.

10 maart 2021 om 18:50

Maar waarom zou je een muur neerzetten voor een schot vanuit bijna 30 meter? Dat schot was niet eens super hard en die keeper (zal niet proberen z’n naam uit me hoofd hier neer te zetten) had hem met een sterker handje er gewoon uit gehaald. Er zijn zoveel dingen die veel beter hadden gekund, waaronder de muur zelf, maar als je ziet wat de keeper allemaal beter gedaan had kunnen hebben..

10 maart 2021 om 19:04

Tsja dat is een afweging die je maakt. Ik volg Pirlo of Szczcesny of wie de muur ook wil plaatsen wel, het zal je maar overkomen dat die gozer hem dan op z'n Juninhos of Calhanoglus net in het hoekje vlamt. In principe heb je op dat niveau tegen dergelijke toppers met een goed (!) geplaatste muur toch wel iets meer kans om een doelpunt te vermijden dan zonder muur, zelfs van die afstand, dus ik snap het wel. Maar dan mogen de spelers hun voeten er niet aan vegen.

10 maart 2021 om 20:49

Oke maar als je toch zo bang bent voor zo een schot, waarom niemand achter de muur leggen, of waarom niemand bij de 1e paal? Je speelt toch tegen 10 man, dus het is niet zo dat je die man extra mist..

10 maart 2021 om 21:01

Als je iemand aan de paal zet kan de tegenstander je natuurlijk makkelijker verrassen met ingestudeerde nummertjes en dergelijke want die kunnen dan nooit meer buitenspel staan, dus dat lijkt me gevaarlijk. Wellicht is dat ook de reden dat we dat nooit zien bij vrije trappen. Er had inderdaad iemand achter de muur kunnen liggen, maar eigenlijk zou een keeper van dat kaliber een bal over de grond van die afstand wel moeten hebben dus wellicht deden ze het daarom niet. Sczsesny gaat daar natuurlijk de mist in daar ben ik mee akkoord.

10 maart 2021 om 18:03

Zal niet belangrijk genoeg zijn om er artikels over te schrijven. De keeper gaat hier ook in de fout, maar wat jammer is is dat hij nu onterecht genoemd wordt als prutser. Iets wat dan weer belachelijk is. Na Buffon, de meest consistente en beste keeper die we hebben.

10 maart 2021 om 18:14

Die keeper is nou eenmaal niet beter. Fatsoenlijk in de muur staan kan iedereen in de kelderklasse ook. Vind k nog al een verschil

10 maart 2021 om 18:42

Dit is gewoon een prima doelman. Heeft vaak genoeg hoog niveau laten zien bij Juve, is alleen niet zo een paradepaardje als vele andere keepers. Beetje hetzelfde als Navas bij Real (al was Navas wel een tikje beter).

10 maart 2021 om 20:01

Wojciech is een prima keeper. Heb zelf niks met Juventus, maar telkens wanneer ik voorbij zap zie ik hem sterke reddingen maken.

Beetje vergezocht dit. Het zette mij wel aan het denken. Zullen de nop-afdrukken van Boulahrouz nog in Ronaldo zijn been staan?

Zoals hij weg draaide leek het inderdaad alsof hij bang was voor de bal. Zo doen namelijk veel amateurs in de muur als ze bang zijn. Maar het had niks met imago te maken. Hij wilde niet een bal vol in zijn gezicht, het kost ze een goal in dt geval.

10 maart 2021 om 19:38

Ik heb bij de amateurs keer bal keihard op mijn hoofd gehad door een vrijtrap die honderd kilometer per uur werd genomen dat ik effe dizzy was. Als je bang bent dat geld voor iedereen moet je niet in de muur staan. Al had die pool de bal moet hebben daar sta je voor als zogenaamde topkeeper

Het was wel tekenend voor hoe Ronaldo gespeelt heeft in deze twee wedstijden tegen Porto. Ben echt een grote fan van hem maar hij bracht echt werkelijk niks op die assist na. Die vrije trap had de keeper moeten hebben, maar eerlijk is eerlijk zijn zicht wordt wel belemmerd door de muur die er staat om die kant van het doel af te schermen. Als je zo wegdraait kun je er idd beter niet gaan staan.

Voor wat staat er ook een muur? Als ik de afbeelding zie waar heel dat muurtje uit elkaar is, had je beter geen muur moeteb gebruiken en hem vrij laten schieten

Ik vind persoonlijk die kritiek op Ronaldo deels wel terecht. Hij heeft te weinig laten zien als we kijken naar de tegenstanders van afgelopen 3 jaar waartegen ze eruit vlogen. Hij heeft de 'makkelijkste' tegenstanders mogelijk getroffen en toch knikkeren ze eruit. Natuurlijk is een type Ronaldo ook voor grote deel afhankelijk van goede aanvoer, maar voegt daarnaast gewoon te weinig toe om van de grote ploegen te winnen in de CL. Op de return tegen Atletico en misschien tegen Barcelona na heb ik niet echt de Ronaldo van United of Real Madrid gezien.

Juventus moet betere spelers halen die Ronaldo ook beter begrijpen, want zonder aanvoer vind ik hem niet zo geweldig.

Ik herhaal: Niet alle kritiek is terecht, maar deels kan ik me wel ergens in vinden. Iemand die zo goed in de lucht is moet bij zo een vrije trap wel beter weten hoe die bal op hem afkomt. Hij neemt daarnaast ook altijd de vrije trappen, dus er is daarvoor naar mijn mening geen excuus. Verder komt het door zijn slechte medespelers die hem niet makkelijk vinden in de 16 waardoor hij niet zo snel uitblinkt als bij Real of United.

10 maart 2021 om 18:36

Ik vind dat hij de vorige twee jaar nog wel als een van de weinige juist liet zien dat hij er voor ging. Hij was belangrijk tegen Atleti en sleepte ze persoonlijk naar de kwartfinale tegen Ajax waar hij weer 2 keer scoort. Dat de rest van het team een drama is kan hij niet veel aan doen. Vorig jaar ook twee goals tegen Lyon, maar ze werden er toch uitgeknikkert. Maar beide jaren zag je wel dat Ronaldo het team op sleeptouw nam. Dit jaar is het idd wel heel erg slecht. Beide wedstrijden tegen Poeto heeft hij er niks van gebakken. Het is ook gewoon dom om te denken dat je een speler koopt van toen 33 en dan verwacht dat hij wel even de CL voor je wint met een middelmatig elftal om hem heen.

10 maart 2021 om 19:06

Vooral de wedstrijden tegen Ajax vond ik hem wel prima, die benoem ik volgens mij hierboven niet, maar daar deed hij individueel prima zijn bijdrage leveren. Echter, hij blijft te afhankelijk van aanvoer en de medespelers lijken soms voor eigen succes te gaan. Gisteren waren ook paar momenten van Morata als die gewoon erin vlogen was er niets aan de hand, maar hij kopt ze doodleuk op de keeper af. Ronaldo op zelfde positie had ze denk ik wel weer gemaakt.

Juventus moet spelers halen die Ronaldo begrijpen, want daar is momenteel te weinig sprake van. Maakt het alleen maar knapper dat hij er weer stuk of 20 erin heeft liggen in Italië. Ronaldo alleen is echter niet voldoende om met dit Juve de CL te winnen.

Slappe muur. Nooit draaien en half gaan springen. Dan is het geen muur meer maar dan heeft juist de tegenstander er voordeel bij.

10 maart 2021 om 19:39

Al 3 zaten ze fout, klaar..

Is nog veel meer die keeper ze schuld maar oke. Cristiano Ronaldo had nooit Real Madrid moeten verlaten en Real Madrid had hem nooit moeten laten gaan. Missen een goalgetter nog steeds sinds hij weg is. Hij had na Madrid lekker naar USA moeten gaan maarja. Is niet gebeurd.

High trees catch a lot of wind. That's how the fork in the still sits.

Ben benieuwd of Juventus het contract van Ronaldo gaat verlengen. Als we de media moeten geloven staat Ronaldo open voor een contractverlenging, maar ik heb sterk m'n twijfels of de interesse wederzijds is. Vind het overigens makkelijk om op Ronaldo af te geven. Als je tegen 10 man van Porto niet kan winnen verdien je het ook niet om door te gaan. De Italiaanse trainers en analisten mogen wat kritischer zijn op Pirlo die ondanks de man meer situatie laf bleef doorvoetballen en Porto de kans gaf om er een verlenging uit te slepen. Of het bestuur van Juve dat zo'n onervaren trainer op de eerste plek heeft aangesteld. Daar hoor ik tot nog toe heel weinig over.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1068 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AC Milan6322
3.Juventus6234
4.Atalanta6133
5.Napoli5931
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller2725
A. RabiotMiddenvelder262
F. ChiesaAanvaller257
MorataAanvaller258
F. BernardeschiAanvaller240
W. SzczęsnyKeeper240
L. BonucciVerdediger212
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Juventus.

3865 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 27 25 2 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ronaldo is net een bedrijf, zijn omzet is belangrijker dan succes van Juventus’

Juventus moet zo snel mogelijk afscheid nemen van Cristiano Ronaldo, zo luidt het oordeel van Massimo Mauro. De Italiaanse politicus, in de jaren tachtig enkele seizoenen als speler verbonden aan La...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 16 april
Jack Grealish heeft een vastgestelde afkoopsom in zijn contract bij Aston Villa en Manchester City is komende zomer bereid om het bedrag op tafel te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren