Galatasaray verscheurt contract Younès Belhanda drie dagen na interview

Woensdag, 10 maart 2021 om 13:54Dominic Mostert • Laatste update: 14:06

Galatasaray heeft het contract van Younès Belhanda ontbonden, zo bevestigt de topclub uit Istanbul in een officieel statement. De middenvelder wordt verweten dat hij het imago van de club heeft geschaad in een interview dat hij zondag gaf na de wedstrijd tegen Sivasspor (2-2). Daarin was Belhanda kritisch op de staat van de grasmat in het Türk Telekom Stadion.

Na het gelijkspel hield Belhanda de clubleiding van Galatasaray verantwoordelijk voor de staat van het veld. "Het is niet makkelijk om op dit grasveld terug te komen in de wedstrijd. De bestuurders van Galatasaray moeten hier een oplossing voor vinden", zei de 31-jarige international van Marokko tegen beIN Sports. "Ze weten dat wij op dit veld moeten spelen. Ze zouden zich niet bezig moeten houden met wat er op Twitter en Instagram staat of wat er door de pers wordt gezegd. Ze moeten zorg dragen voor het onderhoud van het stadion."

"Ze moeten er iets aan doen. Wij zijn degenen die op het veld staan en zij moeten ervoor zorgen dat wij in het weekend onder de beste omstandigheden kunnen voetballen. Zelfs ons trainingscomplex is beter dan dit", concludeerde Belhanda. Drie dagen na de wedstrijd heeft Galatasaray besloten om zin contract te ontbinden. In de Turkse media reageren voormalig clubbestuurders Levent Nazifoglu en Turgay Kiran op het besluit van de club om zich te ontdoen van Belhanda. Nazifoglu vindt dat de club te ver gaar. "Je kunt deze man uit je selectie houden, maar je moet niet zijn contract ontbinden", zegt hij.

"Wij haalden hem als nieuwe nummer 10 na het vertrek van Wesley Sneijder en we hoopten dat hij net zo goed kon worden. Maar zijn kwaliteiten bleken beperkt", voegt de voormalig bestuurder er evenwel aan toe. Ook Kiran memoreert dat Belhanda werd gehaald als opvolger van Sneijder. "We hebben een fout gemaakt door het contract van Sneijder te ontbinden. Maar van Belhanda kan niet hetzelfde worden gezegd. Sneijder was veel en veel beter. Het was een verkeerd besluit om hem weg te sturen en Belhanda ervoor in de plaats te halen."

Belhanda kwam in 2017 voor acht miljoen euro over van Dynamo Kiev. Zijn contract liep aan het eind van dit seizoen af. Belhanda speelde sinds zijn komst 99 competitieduels voor Galatasaray, waarvan 22 in het huidige seizoen. Hij had deze jaargang een basisplek in 17 van de 28 duels die Galatasaray speelde, maar zal nu op zoek moeten naar een nieuwe club.


Poll

Vind je de contractontbinding van Younès Belhanda terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door gtore7)

Oftewel, Belhanda wordt binnenkort gepresenteerd bij Fenerbahce.. Bestuur gaat weer nergens over. Je haalt een speler van 10M met een huidige marktwaarde van 4.5m en je laat hem voor gratis en voor niks weggaan? Hoe is dit imago schade, een speler mag toch wel kritiek uiten op het veld. Het veld zag er inderdaad echt beroerd uit.

Triest niveau, zie je vaker bij ze.

De speler heeft gelijk. Ze kunnen niet tegen kritiek en reageren als kleinere kinderen en dan die situatie van Sneijder er bij halen, en dat Sneijder beter was. Mentaal zijn ze daar 6 jaar.

10 maart 2021 om 14:04

Medellin, je bent totaal niet op de hoogte van de eindeloze optelsom van rare uitingen bij Belhanda. Waaronder een supporters moeder hoer noemen.. en dat is 1 van de vele akkefietjes. Het is niet aan hem om te bepalen wat bestuursleden doen, hij is een werknemer en geen werkgever.
Daarnaast was Galatasaray al langer plannen aan het maken om het veld te upgraden en dit is ook publiekelijk bekend.
En het generaliserende stuk van je tekst laat zien dat jij zelf nog 6 jaar bent.

10 maart 2021 om 14:10

Al langer plannen aan het maken. Dit slaat toch nergens op? Belhanda had wat milder kunnen zijn, maar hij heeft toch gewoon gelijk? Je zit midden in het seizoen, dan moet je niet weg kunnen komen met 'ik maak plannen'. Je hebt een dozijn aan nieuwe spelers waar blijkbaar wel geld voor is, maar het veld onderhouden ho maar.

10 maart 2021 om 14:17

Veld ziet er al langer dan een maand uit als een loopgraven gebied tijdens de eerste wereld oorlog? Hoezo plannen? Geldt overigens voor alle turkse clubs. In Spanje had het ook heftig gesneeuwd, hier ook, waarom zijn de velden hier niet zo belabberd of in Spanje? Omdat ze weten dat een goed veld belangrijk is.. Alleen in Turkije hebben ze geen verstand van, daar denken ze dat je genoeg hebt aan een bal en 2 voetbschoenen.. hupsakeeee

10 maart 2021 om 14:20

Volgens mij ben je niet echt op de hoogte maar Galatasaray heeft al bekend gemaakt dat het grasmat een upgrade gaat krijgen in de zomer. Zo is gister ook bijvoorbeeld bekend gemaakt dat het stadion zonnepanelen krijgt op het dak voor groene energie. Hij heeft wel gelijk dat er een tijdelijke oplossing moet komen maar dat had hij ook intern kunnen bespreken ipv de club belachelijk te maken in een interview.

10 maart 2021 om 14:27

Dus de club maakt zichzelf niet belachelijk door wekenlang op deze aardappelpuree veld te spelen? Maar ze worden alleen belachelijk gemaakt wanneer de feiten op tafel worden gegooid door Belhanda?

Op de planning staat ook dat het dak op de arena geplaatst moet worden, maar 10 jaar later zien we er nog steeds niks van.

En wtf heeft groene energie nou met slechte grasmat te maken? Wat zijn dit voor irrelevante oplossingen? Een zonnepaneel op t dak gaat je slechte grasmat niet fixen hoor 🤣 lachwekkend

10 maart 2021 om 14:27

PBMGS, dit heeft allemaal niks te maken met dit seizoen. Daar gaat het toch uiteindelijk om? Daarom zijn al die spelers gehaald in de winter. En ik vind ook dat hij de verkeerde manier heeft gekozen om dit duidelijk te maken.

10 maart 2021 om 14:33

Aan je 2 reacties te zien weet ik al dat jij een troll account bent dus niet eens serieus te nemen. Ik zeg ook duidelijk ''bijvoorbeeld''. Moeilijk he lezen

10 maart 2021 om 14:35

@clutch Ik heb ook duidelijk aangegeven dat hij gelijk heeft over het veld en dat er best wel een tijdelijke oplossing mag komen om het kwaliteit van het veld te verbeteren. Het bestuur en de trainer heeft jaren lang veel dingen door de vingers gezien bij Belhanda maar ergens houdt het een keer op.

10 maart 2021 om 14:36

Trolaccount? Omdat iemand je tegenspreekt? Jouw mindset hebben ze dus ook daar in het bestuur. Helaas velen hebben dat daar.

10 maart 2021 om 15:45

Natuurlijk speelt er al veel meer veel langer. Maar dat stukje over werknemers en werkgevers slaat nergens op. Een werkgever heeft ook een plicht naar een werknemer toe. Als ik mijn werk niet kan uitvoeren omdat mijn bureau volledig verrot kan ik dan ook mijn werkgever verwijten. Het klinkt mij meer in de oren alsof ze nu een stok hebben om mee te slaan, maar dat is ook vreemd want als ze van hem af wilden had dat al lang gekund. Raar verhaal.

12 maart 2021 om 00:04

@clutch tuurlijk heeft hij gelijk en over het beleid is echt veel te zeggen. Maar de opmerking over het bestuur is wat je als werknemer niet kan maken in mijn ogen. Daarnaast denk ik wel dat we de pineut zijn als Belhanda naar de FIFA of UEFA stapt..

Hij is niet zo goed als Sneijder en dus mag je niks over de grasmat zeggen! Wat een niveau van reageren zeg. Zitten er kinderen in het bestuur ofzo?

10 maart 2021 om 14:47

Die citaten zijn trouwens wel van oude bestuursleden. Het lijkt er meer op dat de huidige bestuursleden een weg zochten om Belhanda weg te sturen en deze kans hebben aangegrepen. Al geef ik het zelf weinig kans, hij zal hoogstwaarschijnlijk zijn salaris gewoon terugkrijgen en waarschijnlijk ook een vergoeding. Kortom, een kansloze en idiote beslssing.

10 maart 2021 om 14:53

Ik ben totaal geen fan van Belhanda, maar ze gebruiken echt de verkeerde stok om mee te slaan. Dit geeft toch wel het idee dat het bestuur er meer voor zichzelf zit dan voor het voetbal.

Terecht! Ook al heb je gelijk je hoort niet je werkgever belachelijk te maken in een interview! Dit soort dingen dien je intern te bespreken. En wat mij betreft had hij al veel eerder weg gestuurd mogen worden. Heeft meerdere malen zijn trainer, medespelers, tegenstanders en eigen publiek uitgescholden. En qua voetbal voegt hij ook niks toe omdat hij een luie houding heeft. Zijn goede prestaties bij Gala zijn op een hand te tellen.

10 maart 2021 om 14:05

Oohh, en waarom sturen ze hem niet weg wanneer hij het publiek uitschold, maar wel wanneer hij kritiek levert aan het adres van het bestuur? Is het bestuur ongenaakbaar of onschendbaar? Hele domme beslissing dit, je zit volop in de race voor het kampioenschap, door zijn contract te verscheuren betaal je alsnog zijn salaris, kon je hem beter behouden en laten spelen bij evt blessures. Plus hij heegt hartstikke gelijk ober het grasmat, komt ook emotie bijkijken, net na het gelijkspel tegen sivas, die jongen reageerde veels te emotioneel na 2 verliespunten.

10 maart 2021 om 14:10

Volgens een officieel statement van de club hoeven wij geen cent te betalen. Dat hij niet eerder is weggestuurd wegens het uitschelden ben ik helemaal met je eens. Op sportieve vlak voegt hij bijna niks toe hij heeft genoeg talent maar discipline ontbreekt zwaar en pakt heel vaak onnodig rood of scheldt vaak mensen uit. Over het grasmat heeft hij zeker gelijk ons grasmat ligt er momenteel slecht bij ivm de weersomstandigheden van de afgelopen tijd. Daar mogen ze idd wel wat aan doen.

10 maart 2021 om 14:19

Verwacht maar dat wanneer je een contract eenzijdig verscheurt, dat je gaat betalen, vooral als Belhanda besluit naar de rechter/FIFA te stappen. Op sportieve vlak voegt deze man elke 2.5 wedstrijd een goal/assist bij, vind ik nou niet bepaald "voegt bijna niets toe". In de 99 wedstrijden die hij in de Super Lig gespeeld heeft scoorde hij 12 keer en gaf hij 18 assist. Dat zijn geen slechte cijfers. Die man heeft idd een gedragsprobleem, maar dat wist iedereen al, ook toen hij gekocht (niet door het hiudige bestuur) werdt. Het is geen slechte jongen. Fatih Terim had ook kritiek geuit op het grasveld, ben benieuwd wanneer hij dan weggestuurd wordt. Het bestuur miet ook gewoon minder in de media zeiken over de scheids of TFF of wat dan ook maar meer met de club bezig zijn. Wie gaat er nu op Belhanda zijn plek spelen.. Kliinc? Akbaba? Arda? Ik heb er een hard hoofd in.. vooral nu ze volop in de race zijn, creëert het bestuur chaos om niets. FT mag het nu lekker gaan oplossen en de kopjes de zelfde kant opkrijgen. Belhanda zou toch vertrekken aan het eind van het seizoen, dit was echt zo onnodig.

10 maart 2021 om 14:29

En wordt hoe dan ook geld betaald of het nou boven of onder de tafel gebeurd.

Hij gaat echt niet duizenden euros doei zwaaien voor een stel onkunde in t' bestuur

10 maart 2021 om 15:12

@pbmgs "dit soort dingen dien je intern te bespreken. " Hoe weet jij dat hij dit niet al intern (meerdere) keren heeft aangekaart?

Hij zegt toch niet iets geks dat je gelijk contract gaat verscheuren? Dit slaat nergens op.

10 maart 2021 om 22:21

Mijn god, wat een enge club en een enge vent ben jij als je het met deze beslissing eens bent. Dus je mag niet meer zeggen wat je als speler denkt? Over een grasmat die ook daadwerkelijk dramatisch is. Wordt een beetje een eng land als je bij al bij dit soort uitspraken al door je werkgever ontslagen wordt, als ze niet oppassen gaan ze Noord Korea nog achterna met een totale censuur en alleen maar ja knikkers.

Wat een dictatuur, in het geval van Belhanda; juridisch zoveel mogelijk uitknijpen die club en snel ergens anders naartoe. Wat een mafkezen zeg

10 maart 2021 om 14:15

Het artikel vermeld niet dat Belhanda veel vaker in de clinch ligt met iedereen door ziin houding. Dit was gewoon de druppel blijkbaar. Weet niet hoe verstandig ik het vind maar snap heel goed dat ze er genoeg van hebben.

10 maart 2021 om 14:37

Dat kan maar op basis van wat ontbinden ze zijn contract dan? Duurzaam ontwrichte arbeidsrelatie? Dat moet Galasataray toch wel even iets beter onderbouwen dan

10 maart 2021 om 14:46

Ze ontbinden zijn contract, omdat hij de club imagoschade heeft bezorgd.. Inderdaad lachwekkend.

Beleid voeren is in turkije echt een drama. Moet je eens voorstellen als Blind de eigen arena grasmat afkraakt. Dat hij door vd sar de volgende dag eruit wordt gestuurd. Dat is hier ondenkbaar.

Is gewoon een reden om van hem af te komen. Sneijder was ook niet super daar tegen het einde. Ging niet voor niets naar de zandbak..

Deze hele situatie is heel raar. Om te beginnen de tolk die bewust of onbewust de uitspraken van Belhanda verkeerd vertaald, die tolk is dus hoe dan ook onbekwaam. En nu dit, in de belangrijkste weken van het seizoen stuur je een speler weg. Wat als Terim morgen soortgelijke woorden gebruikt, hebben ze dan ook de ballen om zijn contract te ontbinden? Belhanda had wat minder agressief kunnen zijn in zijn kritiek, maar ik denk dat dit nog een staartje gaat krijgen. Weet niet of dit als een geldige reden zal worden gezien indien Belhanda een zaak aanspant, Fenerbahce heeft net hetzelfde meegemaakt met Kruse en dat was in hun nadeel afgelopen.

10 maart 2021 om 14:39

Inderdaad dat was ik ook aan het denken over de tolk toen ik het interview had gehoord. Mijn Frans trekt bijna op niks en ik wist zelfs dat die gewoon gedeeltelijk belangrijke aspecten niet heeft gezegd. Misschien dat die bang was dat die kritiek over zich heen zou krijgen aangezien Belhanda mensen binnen het bestuur bekritiseerde tijdens zijn interview.

10 maart 2021 om 16:28

Heb het filmpje gekeken en Belhanda sprak wel met emoties, waarschijnlijk heeft dat ook weer invloed op het besluit van het bestuur. De tolk laat inderdaad een aantal dingen weg zoals het feit dat Belhanda over het bestuur spreekt.

Belhanda geeft aan dat het bestuur in plaats van op Twitter zitten ze zich moeten bezighouden met het onbespeelbare veld. Galatasaray is een ploeg die alleen maar aan het passen is en dat kan niet op zo'n veld terwijl het veld op Florya er nog beter uitziet.

De tolk zegt dat op Twitter en in de kranten staat dat het veld slecht is en ook dat het veld op Florya er beter uit ziet. Zijn toch wel twee verschillende dingen.

10 maart 2021 om 15:33

Ah Clutch, natuurlijk ben jij ook aanwezig met je obsessie voor Fatih Terim. Dezelfde Fatih Terim die tientallen prijzen heeft gewonnen voor Gala en de helft van zijn leven in dienst is bij Gala. Die zouden we never nooit wegsturen, wat hij ook zegt. Of dat verkeerd is of niet, laat ik het in het midden. Maar om deze vergelijking te bewerkstelligen vind ik wel erg vergezocht.

10 maart 2021 om 17:31

Flacko, ik weet niet wat jouw probleem precies is maar ik wil hiermee dus aangeven dat ze Terim niet hetzelfde kunnen aandoen omdat hij een legende is. En aangezien Terim ook kritisch was over het veld, is het logisch dat ik die vergelijking maak. Wees niet zo snel op je tenen getrapt.

Bewijs dat ze helaas in Turkije geen verstand van voetbal hebben.

Belhanda is geeneens een nummer 10, waarom haal je hem dan ook op als opvolger van Sneijder? Oke, stel je behoudt Sneijder, is dat dan wel een goed besluit wil je zeggen? Hij was toen al rond de 34.

Ik irriteer me mateloos aan mijn landgenoten daar in Turkije die alles zo amateuristisch aanpakken. Dit is namelijk niet de eerste onlogische besluit. Je bent notabene midden in de kampioensrace, je staat er helemaal niet slecht voor en dan stuur je een speler als Belhanda weg, omdat hij zei dat het veld slecht is? Wat een softies zeg, stel amateurs!

Ook schande van mijn mede galatasaray supporters, nog tevreden zijn met dit besluit, omdat 'hij niet goed genoeg is'. Vriend, heel Galatasaray is niet goed genoeg afgelopen 3 jaar onder Terim. Alleen de kampioenschappen verblinden jullie.

Er moet echt drastisch een schoonmaak worden gehouden in de gehele bestuur tot aan de voetballers toe. Tijd om alles te renoveren.. maar ja hier kunnen de echte supporters alleen maar over dromen. Want alleen oude opa's die op de Galatasaray universiteit hebben gezeten kunnen voorzitter worden van mijn prachtige club.

Wel makkelijk, als je de club graag wil verlaten en niet wil dat je nieuwe club hier voor moet betalen. Een kritisch interview en je kunt gratis overstappen naar een nieuwe club.

Ik denk dat we hier goed moeten kijken naar waarom het contract is ontbonden. Het gaat volgens mij namelijk niet de kritiek op het speelveld, maar meer door de sneer dat de bestuurders minder op twitter en instagram bezig moeten zijn. Waarmee hij eigenlijk de mediastrategie van de club bekritiseerd en indirect dus aangeeft het niet eens te zijn met de continue stroom aan uitlatingen..

10 maart 2021 om 14:34

Deze besluit is ook genomen omdat er een paar bestuursleden waren die net als een stel kinderen op hun teentjes zijn getrapt. Want hoezo zou je hem anders wegsturen? Want loog Belhande tijdens t interview? Dat waren gewoon pure feiten.

10 maart 2021 om 14:55

Zeer zeker! En kritiek van hun eigen spelers wordt blijkbaar totaal niet gedoogd. Daarnaast is het mogelijk ook een manier om nog wat geld te besparen aan salaris. Scheelt ze toch 4 maandsalarissen van iemand die - naar verluid - zo'n 3.5/4 miljoen verdient. Altijd mooi meegenomen, zeker in deze econimisch moeilijke tijden.

Of het handig is - dat moet blijken. Ben vooral benieuwd wat dit voor Feghouli betekent. Was volgens mij dikke maatjes met hem.

10 maart 2021 om 15:03

Ik denk dat dit ook voor meerdere spelerd een beetje demotiverend heeft gewerkt. Daarnaast geloof ik niet dat Galatasaray geld gaat besparen met dit, Belhanda heeft recht op elke cent die in zijn contract staat.. of het nou boven of onder de tafel wordt betaald, er gaat sowieso geld uit de kassa van Galatasaray.. bestuursleden gaan dit echt niet uit hun eigen zak betalen.

Chapeau voor het bestuur. Ben je volop in de race om kampioen te worden en durf je vervolgens een dergelijke zaak te flikken. Beste man heeft ook nog eens gelijk betreffende het prachtige grasmat die je kan terugvinden in onze prachtige stadion. Een grasmat die evengoed kan functioneren als patattenveld. Ondanks zijn gedrag in- en buiten het veld is dit gewoon volkomen onbegrijpelijk en onterecht richting Belhanda. Zonde dit. Edit: Laatste weken is het enkel nog scheidsrechter dit, scheidsrechter dat geweest. Nu komt dit er ook nog bovenop. Begint tijd te worden dat ze zich gaan focussen op voetbal. Het zal niet liggen aan een gebrek aan kwaliteit aangezien de spelers die momenteel onder contract zijn gewoon goed zijn voor Turkse normen in de competitie.

Wat een waardeloze en schandalige club , dus als een speler kritiek heeft op een waardeloze grasmat dan wordt zijn contract maar ontbonden en dat vergelijken met dat hij niet zo goed is als zijn voorganger is echt van een heel erg amateuristisch niveau lijken wel stel kleuters , keihard aanpakken door de UEFA dit soort praktijken , ik geef de speler in deze 100% gelijk , gebeurt wel vaker in dat land dat er allemaal donkere dingen gebeuren achter de schermen en nogmaals keihard aanpakken dit soort gasten!

Tja, echt rouwig ben ik niet om zijn vertrek, maar de manier waarop had wel beter gekund. Zijn contract liep nog een aantal maanden. Openlijk het mediabeleid (zie dat voorbeeld met Instagram en Twitter) bekritiseren is misschien niet netjes, maar uiteindelijk blijft het wel zijn mening. En ja, deels heeft hij ook gelijk. Het veld is echt dramatisch en absoluut topclub-onwaardig. Ben benieuwd hoe dit juridisch gezien stand gaat houden, maar denk dat Belhanda bij een eventuele rechtszaak aan het langste eind gaat trekken.

Ik heb hele vreemde beslissingen gezien van het bestuur Cengiz de afgelopen 3,5 jaar, maar na vandaag hebben zij 0 krediet bij mij. Ik was zelfs iemand die hun gebrek aan aankopen verdedigde uit een financieel standpunt. Zelfs toen vond ik hen goed werk leveren. Maar dit, dit kan echt niet. Belhanda sprak alleen maar feiten. Pure feiten. Geen woord is gelogen van zijn speech. Elke Turkse voetbalkenner op deze site weet hoe ik denk over ons huidige grasmat. Abominabel slecht. Hoe kan je midden in het seizoen, waar we in een heftige kampioensstrijd zitten, een belangrijke schakel in het middenveld zo wegpesten? Hij zou sowieso zijn aflopende contract niet verlengen, enige voordeel nu is dat je zijn salaris niet hoeft te betalen, maar dit gaat hopelijk een staartje krijgen. Span lekker een rechtszaak aan, zou ik zeggen. Een bestuur dat over 3 maanden weg gaat, doet alsof ze eigenaar van GS zijn. Dramatisch. Echt geen woorden voor. Belhanda was voor mij een topspeler. De enige nummer 10 die geen nederlaag in Kadikoy heeft gezien. 2 landstitels, Turkse beker, Turkse Supercup, heleboel assists. Deze man werd sinds zijn eerste dag al heel onterecht aangepakt door onze supporters, ik vind het dan niet raar dat hij supporters uitscheldt die hem als de zondebok van alles bestempelen. Goede speler, en moge hij nog vele euro's van Gala plukken.

Het klinkt alsof ze een stok om mee te slaan nodig hadden, maar die hadden ze al lang. In het lijstje van onbesproken bedrag was dit toch niet het ergste vergrijp van Belhanda. Hoewel ik Belhanda een enorme idioot vond, vind ik het besluit van het bestuur ook vrij idioot.

Lekker gratis geld ahahah zonnetje derbij daar denken ze met hun hart en noet hersenen kapitaal vernietiging

Terim heeft het ontslag van Belhanda niet eens intern gehoord maar via het nieuws vernomen. Dejavu moment toen hij zijn eigen ontslag ook via het nieuws had vernomen onder het Aysal-bewind. Belhanda is het oogappeltje van Terim en de Terim die ik ken pikt dit echt niet. Belhanda is een beetje de speler waarvan elke Galatasaray-supporter stiekem heel erg van hield maar itt een Sneijder werd dat niet openlijk uitgesproken door iedereen. Zijn wangedrag en idiote acties zijn hier natuurlijk de oorzaak van maar als je naar zijn prestaties kijkt heeft deze man altijd geleverd. Hij kwam al niet lekker binnen omdat hij gelijk rugnummer 10 kreeg terwijl de geliefde Sneijder nog onder contract stond maar heeft vaak genoeg veel monden gesnoerd. Met deze schandalige beslissing heeft het bestuur alle krediet die ze nog hadden verspeeld en als ze ook nog eens Terim lijnrecht tegenover zich krijgen, dan is het einde verhaal. Bye bye Mustafa Cengiz en consorten. Mij hoor je niet klagen btw, in de eindfase van dit seizoen is een implosie bij Galatasaray het mooiste wat je kan overkomen.

10 maart 2021 om 16:49

Het schijnt zelfs dat Belhanda het zelf niet eens wist en voor de deur bij Florya de toegang werd geweigerd en zo er achter kwam.

Dit is toch te schandalig voor woorden? Ze sturen hem weg omdat hij de club inago schade heeft bezorgd en ze klagen dat hij zich niet proffesioneel had opgesteld (bestuur en supporters zeiden dat over hem), dus iemand op deze manier ontslaan is wel proffesioneel en goed voor je imago? Werkelijk waar geen woorden voor hoe er met mijn mooie club wordt omgegaan.

10 maart 2021 om 17:02

Dit is inderdaad te belachelijk voor woorden. Het bestuur zet zichzelf zo gigantisch voor paal hiermee. En dan nog doodleuk op alle socials het interview posten terwijl Belhanda gewoon terechte kritiek heeft geuit. Ik weet nog dat Ersun Yanal na een succesvol seizoen op straat werd gezet (eerste periode) bij Fener en de toenmalige voorzitter overal riep dat Yanal met escorts op de trainingscomplexen bezig was om zo een schandalige besluit te rechtvaardigen, terwijl die vrouw waar dat over ging nu zijn echtgenote is. En dan ga ik het niet eens hebben over het hele gebeuren rondom het vertrek van onze legende Alex wat mij meer pijn heeft gedaan dan al mijn stukgelopen relaties bij elkaar. Mismanagement, zielige gekrenkte ego’s en megalomaan gedrag. Welkom in het Turkse voetbal.

Haha wat een stelletje kleuters daar in Istanbul zeg. Hij mag toch roepen wat hij vind? Ok, al had hij het misschien anders kunnen overbrengen. Alsnog geeft dit de leiding niet het recht om zijn contract te ontbinden. Younes, melk ze lekker uit die ratten. Stank voor dank. Hij heeft Gala vaak geholpen. Een speler als Belhanda heb je altijd wel nodig in wedstrijden waar het er hard aan toe gaat. Uefa gaat Younes 100%gelijk geven. Dit mag namelijk absoluut geen reden zijn om een speler te ontslaan. Nou dan gaat Younes lekker cashen. Krijgt lekker geld mee en daarnaast ontvangt hii straks veel tekengeld bij zijn nieuwe club. Win win.

Wat is dit triest zeg hahaha ga stuk! Belhanda heeft gewoon gelijk, blijkbaar mag je bij GS niks zeggen over de slechte beleidsvoering en de bestuursleden die niks uitvoeren. Contract verscheuren gaat echt heel diep, denk dat dit ook gelijk het einde is van een eventuele kampioenschap. Volg de club niet maar kan me haast niet voorstellen dat zeker een aantal spelers hier niet blij mee zullen zijn en achter Belhanda gaan staan - presteren minder.

Sneijder is beter dan Belhanda. Dat is het statement van de eeuw!

Blij dat die weg is, of het op de juiste manier is? Nee !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray


1147 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. ŞahinUnknown
İ. ÇipeKeeper
K. ArslanVerdediger
Ö. BayramVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

31 jaar
133 fans
Middenvelder

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren