Haaland wijst Sevilla-keeper terecht: ‘Misschien toch karma in deze wereld’

Woensdag, 10 maart 2021 om 07:14Yanick Vos

Borussia Dortmund-spits Erling Braut Haaland heeft na afloop van het 2-2 gelijkspel tegen Sevilla in de achtste finales van de Champions League gereageerd op een opvallend moment in de tweede helft. De Noorse spits kreeg het verbaal aan de stok met Sevilla-keeper Yassine Bounou, die hem op provocerende wijze uit zijn concentratie probeerde te halen bij het nemen van een strafschop. Toen Haaland in tweede instantie scoorde, wekte hij op zijn beurt juist de woede bij de spelers van Sevilla door op uitdagende wijze te juichen bij de doelman.

De tweede helft was pas net begonnen toen Haaland de 2-0 dacht te maken. Door ingrijpen van de VAR ging het doelpunt niet door, maar kreeg Dortmund een strafschop te nemen omdat er een overtreding van Jules Koundé was gezien. Haaland zag zijn penalty gekeerd worden door Bounou en ook in de rebound bracht de sluitpost redding. De strafschop moest opnieuw genomen worden en dat was volgens de Noorse spits terecht. “Hij stond te ver voor zijn lijn. Als hij op de lijn was blijven staan, had ik gescoord. Zoals de tweede keer gebeurde”, zei hij na de wedstrijd tegenover Sky Deutschland. “Maar de keeper speelde vals”, benadrukte Haaland.

Ondanks dat hij de strafschop had gemist besloot Haaland zelf voor de herkansing te gaan. “Om eerlijk te zijn was ik wel een beetje nerveus voor de tweede penalty. Toen de keeper na de eerste penalty in mijn gezicht schreeuwde, dacht ik dat het des te mooier zou zijn om nog een doelpunt te maken”, aldus de spits, die niet weet wat Bounou naar hem riep om hem uit zijn concentratie te halen. “Ik weet niet wat het betekende. Het was hetzelfde als wat hij bij de eerste penalty riep. Misschien is er in deze wereld toch karma.” Zijn manier van juichen wekte woede op bij spelers van Sevilla, waarna hij werd bestraft met een gele kaart. Haaland maakte dinsdagavond zijn negende en tiende goal in zijn zesde Champions League-duel dit seizoen. Doordat de uitwedstrijd in Sevilla met 2-3 werd gewonnen, was het 2-2 gelijkspel op eigen veld genoeg voor een plek in de kwartfinales.

Haaland is na dinsdag de jongste voetballer (20 jaar, 231 dagen) die in zes opeenvolgende Champions League-duels trefzeker was, de jongste voetballer met twintig goals in het miljardenbal én de voetballer die daar de minste duels voor nodig had (veertien) én de Noors topscorer aller tijden in het toernooi. Dortmund-trainer Edin Terdic was na afloop dan ook zeer te spreken over de inbreng van de aanvaller. “Het maakte me blij dat we bij de beste acht clubs van Europa horen. Haaland was vanavond buitengewoon”, werd hij geciteerd door de aanwezige media. Ook Sevilla-trainer Julen Lopetegui was lovend over Haaland: “We zijn gestraft door een van de beste spelers ter wereld.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door jdg84)

Op zich vreemd dat Haaland geel krijgt, en de keeper niet. Wat mij betreft allebei geen kaart, niet aanstellen.

10 maart 2021 om 08:14

Ben ik volledig met je eens. Elkaar een beetje uitdagen hoort ook bij het spelletje.

Geweldige voetballer, maar dit moet hij eigenlijk niet doen. Aan de andere kant is ie ook nog maar 20, op die leeftijd deden we allemaal wel ergere dingen (neem ik aan).

10 maart 2021 om 07:40

Dit heeft niks met leeftijd te maken, Zlatan Henry en noem maar op deden dit op een volwassen leeftijd. Keeper provoceert en haaland reageert. Snap de gele kaart niet, trek die ook voor de keeper dan. Verder vind k niks mis mee met provoceren en zo terug reageren, niemand gaat hier dood van.

10 maart 2021 om 07:48

Ja inderdaad, allebei geel zou terecht zijn geweest. Is ook niet alsof hij iemand een doodschop heeft gegeven. Zeg Alleen dat het niet handig, hij laat duidelijk merken dat de keeper in zijn hoofd is gaan zitten. Daarnaast rond hij alles af maar zijn zn Penalties alles behalve een zekerheidje.

10 maart 2021 om 09:09

Keeper had in eerste instantie ook geel moeten krijgen, maar denk dat het niet is waargenomen. Voor onsportief gedrag staat nou eenmaal geel, dus terecht dat de scheids hem geeft.

10 maart 2021 om 09:36

@bpreal: reageren op provocatie betekent dat je er vatbaar voor bent, dat is een zwakte. Alleen maar glimlachen en weglopen; dan win je. Daar is werk aan de winkel voor Haaland

10 maart 2021 om 09:31

@martijn soulier het mooiste is natuurlijk die sneue jochies van Sevilla. Hun keeper doet het bij Haaland en dat vinden ze mooi, Haaland doet het terug en oh oh wat zijn ze opeens verontwaardig en boos. Hoe schijnheilig wil je het hebben.

Uiteraard zou het Haaland sieren als hij er niet op reageert, maar de spelers van Sevilla mogen er niks van zeggen.

Voetbal is emotie en zolang men niet slaat of iemand beledigt is toch niet zo erg.

10 maart 2021 om 09:17

Zelfs beledigen vind ik nog niet erg zolang je het bij dik, lelijk, scheel, klein ofzo houdt.

Mooie is dat die keeper ook bij de tweede pingel weer van z'n lijn kwam. Zo kan ie ze blijven stoppen, schiet niet op

Ik snap dat je de keeper zn beweging wil zien en daarom zo'n vertraging in je aanloop doet. Maar haaland heeft enorm veel kracht in zijn schot dat als hij normaal schiet elke penal onhoudbaar is. Persoonlijk vind ik penals die op traptechniek ingeschoten worden ook vele malen mooier.

10 maart 2021 om 08:35

"Onhoudbaar" bestaat niet. Als de keeper de goede hoek heeft en Haaland net niet perfect schiet, is het geen goal.

10 maart 2021 om 08:42

Je zegt 'als Haaland net niet perfect schiet', waarmee je suggereert dat als hij hem perfect inschiet de keeper hem ondanks de goede hoek alsnog niet heeft en onhoudbaar dus wel bestaat.

Onhoudbaar bestaat zeker wel, hoe ga jij als keeper en strafschop houden die de 'P' in vliegt?

10 maart 2021 om 09:11

Onhoudbaar bestaat wel degelijk. Pas als een penalty niet goed genomen is, kan de keeper hem pakken. Kan mij v Persie nog herinnen in zijn tijd bij Man Utd. hij schoot hem vaak onhoubaar in de zijkant van het goal. Geen enkele keeper die vanuit stilstand daar bij kan.

10 maart 2021 om 09:27

Sorry, ik verwoorde het niet goed. Ceejah heeft het over "elke penal ondoudbaar". Dat is onzin.

10 maart 2021 om 09:29

Sterker nog, Van Persie zijn hele carrière bijna. Dat deed hij bij Arsenal natuurlijk ook al. In mijn optiek is dat ook hoe je een penalty hoort te nemen.

10 maart 2021 om 12:48

Tuurlijk kan er altijd een penal bijzitten die niet goed is ingeschoten. Maar over het algemeen heeft een spits met de kwaliteiten van Haaland een trap dat de meeste penals voor een keeper onhoudbaar zijn. Al helemaal met de regel dat de keeper 1 voet op de lijn moet houden.

10 maart 2021 om 13:14

Ooit Johan Neeskens of Roberto Rivelino een penalty zien nemen? Zaten flink wat onhoudbare tussen.

Tadic is echt niet de enigste, en die is de 20 al lang voorbij. Zuigen is van alle (leef)tijden en van alle niveau's. Part of the job

10 maart 2021 om 09:25

Die van Tadic was wel overdreven en heel provocerend, vingertje wijzen met boos kijken erbij. Beetje sneu en kinderachtig kwam dat over en die is de 20 al lang voorbij... Maar om deze van Haaland kon ik wel lachen omdat het kort en bondig was.

10 maart 2021 om 12:24

Gooide Haaland er dan ook een hele scheldkanonnade uit waarbij hij de keeper bijna aan wilde vliegen?

Hij gaat zijn hele carriere opgenaaid en geschopt worden. Hij moet als ster daarboven staan.

10 maart 2021 om 07:58

Kan je doen. En das ook netjes. Echter kan ik me nog steeds wel voorstellen dat je een lange neus trekt nadat toch scoort terwijl je van alles naar je hoofd krijgt geschreeuwd. Iedereen die tot t gaatje gaat om te winnen.. uit machteloosheid roep je dan dingen. Super sportief nee.. begrijpelijk wel. Zolang er idd niet gescholden wordt, familieleden erbij worden gehaald of dat je een penaltystip probeert te f*cken.. prima. Maar niet huilen als je dan toch de goal om de oren krijgt.

Maar goed.. dat vind ik.

10 maart 2021 om 08:08

Ik snap de emotie. Maar ze gaan hem in Europa altijd uit de tent proberen te lokken. Ik was echt bang dat ze hem eruit zouden schoppen ook.

10 maart 2021 om 09:28

Dat was ook mijn eerste gedachte, hij moet leren daarboven te staan. Juich dan extra uitbundig maar ga niet terug provoceren. Als je tegen een Raul Garcia van Bilbao of een Fernandinho van City speelt en dit doet haal je het einde van de wedstrijd waarschijnlijk niet...

10 maart 2021 om 09:32

ach het grootste probleem hier zijn de spelers van Sevilla.
Hun keeper doet het bij Haaland, vinden ze leuk. Haaland doet het terug en dan is de wereld op eens te klein en rennen ze als gekken achter haaland aan. Sorry, maar als je zo hypocriet bent is het einde zoek.

10 maart 2021 om 09:46

Tja. En Haaland deed het bij Psg en toen de spelers van Psg wat terug deden waren de reacties hier dat het schandalig was, dat ze zich lieten opjutten door een tiener etc.

Ik snap dat je een regel moet hebben dat een keeper op zijn lijn moet blijven maar als de penalty's op deze manier genomen worden, hoe kan je als keeper dan ook nog de lijn in de gaten houden?

10 maart 2021 om 08:14

Dat is heel simpel, je voeten niet van positie veranderen en duiken

10 maart 2021 om 08:35

Ja dat is heel simpel maar dan kunnen we beter penalty's gaan nemen zonder keeper. De speler kan met vertragingen en schijnbewegingen je op het verkeerde been zetten maar dan moet je als keeper maar niet op reageren en maar wachten tot er geschoten word? Dan weet je zeker dat je te laat bent.

10 maart 2021 om 08:39

Sping jij eens vanuit stilstand naar een hoek toe dan kom je halverwege. Geef keepers gewoon een eerlijke kans hierin en geef niet alle vrijheid aan de nemer en alle restricties aan de speler.

10 maart 2021 om 09:13

Maar die penalty is een 'straf na een overtreding'. De bedoeling is juist om de kans op een doelpunt groot te maken.

10 maart 2021 om 09:28

@jdg84 dan kan de keeper ook 30 cm achter de lijn beginnen. Op het moment dat hij dan zn hupje maakt om aan te zetten voor de duik, staat hij op de lijn. Probleem opgelost.

10 maart 2021 om 09:54

De regel is dat je alles mag doen zolang één voet op de lijn is op het moment van het schot. Bij Bounou waren beide benen net te vroeg van de lijn.

10 maart 2021 om 08:18

Simpelweg gewoon op de lijn blijven staan tot er geschoten wordt.

10 maart 2021 om 10:12

Laat de formaliteit van het nemen van de penalty dan gelijk achterwege en geef gelijk doelpunt, bespaart je tijdverlies. Want zo kan je geen penalty meer stoppen. Wat is de volgende regel? Keepers mogdn niet meer springen en moeten als een standbeeld blijven staan???

10 maart 2021 om 11:06

Je overdrijft vreselijk, er worden nog steeds genoeg penalties gestopt eb gemist. En als keeper mag je zeker bewegen, maar houdt gewoon een voet op de lijn.

10 maart 2021 om 11:46

Mwah, tuurlijk overdrijf ik maar de nieuwe regel is gewoon belachelijk. Hoe veel gestopte penalties hebben ze al afgekeurd voor 2 cm van de lijn? Ik zie het haast week na week wel ergens, het woret ridicuul.

Ik snap niet zo goed waarom Haaland dit doet. Hij had er al 3 ingeschoten tegen die keeper en dan laat hij zich toch provoceren. Nergens voor nodig lijkt me.

10 maart 2021 om 09:33

het mooiste is natuurlijk die sneue jochies van Sevilla. Hun keeper doet het bij Haaland en dat vinden ze mooi, Haaland doet het terug en oh oh wat zijn ze opeens verontwaardig en boos. Hoe schijnheilig wil je het hebben.

Uiteraard zou het Haaland sieren als hij er niet op reageert, maar de spelers van Sevilla mogen er niks van zeggen.

10 maart 2021 om 10:28

Bij mijn weten is weinig zo lekker als wraak... zit in de mens. Lucht ook op, geeft een gevoel van rechtvaardigheid en het staan van quitte. Niks mis mee als je het mij vraagt. Daaroven staan is mooi en nobel en zou het allermooiste zijn, maar emotie heerst vaak.

Sevilla spelers die dan zo reageren is ook behoorlijk zielig en heeft mijns inziens meer te maken met de frustratie dat er tegen ze gescoord is.

10 maart 2021 om 14:52

Sta daar toch anders in denk ik. Haaland zou in mijn ogen veel meer als winnaar uit de bus komen als hij er 4 in schiet en ook nogeens laat zien boven dit gedrag te staan. Maargoed, ik ben natuurlijk Haaland niet. Zolang hij dit soort ruzietjes gebruikt om zichzelf te motiveren dan is het helemaal prima. Hier doe je geen vlieg kwaad mee natuurlijk.

Toch wel bijzonder dat Dortmund zonder maar 1 goede wedstrijd te spelen in de kwartfinale van de CL staat. Voor mij een outsider voor de CL. Helemaal als straks Sancho, Witsel en die Portugees weer terug is loopt er toch een elftal die iedereen kan verslaan. Vooral de aanval heeft bijna niemand beter.

10 maart 2021 om 09:19

Maar de verdediging is weer om te janken. Weet niet of je ze hebt bekeken tegen Bayern? Kan je nog zo'n goede aanval hebben, als je verdediging zo zwak is, dan moet je over 2 wedstrijden wel heel sterk spelen. Schat Man City en Bayern toch vele malen beter in.

10 maart 2021 om 09:24

Klopt maar Meunier moet je nooit meer opstellen. Gelukkig speelde Morey gisteren. Hummels en Can is opzich prima. Als die Portugees terug is en speelt voor Schulz staat het al stukken beter. Met Witsel ook wat meer defensieve zekerheid op het middenveld. Bayern is overigens met Boateng, Sule en Pavard verdedigend ook kwetsbaar en City choked altijd en missen ook een afmaker.

Ik vind het werkelijk belachelijk dat deze penalty overgenomen mocht worden. Die keeper staat niet meer dan 20 cm voor zijn lijn en dat is enkel en alleen doordat er een hapering in de aanloop zit. Het wordt keepers werkelijk onmogelijk gemaakt om een penalty te stoppen op deze manier. Als je wil dat keepers op de lijn blijven, dan moet je instellen dat er geen rare aanlopen meer mogen zijn. Gewoon in een vloeiende beweging naar de bal en schieten. Als je dat niet tegen kan gaan, dan moet je de keeper wat speling geven. Probeer vanaf 1 positie met 2 benen naast elkaar maar eens naar de hoek te gaan en dan ook nog enigzins met snelheid om een bal te stoppen. Trek gewoon een lijn op 30 cm voor de achterlijn en dat is het vak waarin de keeper naar voren mag stappen. Je kan werkelijk elke penalty kijken en alle keepers komen iets van de lijn af voordat de bal geschoten wordt, al is het alleen om af te zetten. Het moet een eerlijke strijd zijn tussen keeper en speler, zorg dan ook voor gelijke kansen. Spelers mogen koprollend naar de bal toe, maar een keeper moet stil staan op zijn lijn en mag geen 10 cm naar voren komen?

10 maart 2021 om 09:21

Het is een kromme regel waarvan ik verwacht dat die over een jaar of 2 wel weer veranderd zal worden. Een penalty stoppen is al bijna onmogelijk, nu geef je vaak nog een kans door zoiets kleins.

10 maart 2021 om 09:51

Als je als keeper 20 centimeter naar voren wil bewegen begin je maar lekker 20 centimeter achter de lijn. Die lijnen zijn niet voor niks getrokken, daar moet een keeper gewoon op of achter blijven staan.

10 maart 2021 om 11:56

Alleen je mag als keeper niet achter de lijn staan. Een keeper moet op de lijn staan als de penalty getrapt wordt. Dus als een keeper doet wat jij voorstelt moet die ook overgenomen worden als de penalty er niet in gaat.

10 maart 2021 om 12:01

Nee, je moet op het moment dat de bal wordt getrapt met minimaal een voet op de lijn staan. Als je als keeper in beweging wilt zijn om makkelijker van je plek af te komen mag je prima iets naar achteren gaan staan om van daaruit op de lijn te staan als de bal wordt getrapt.

11 maart 2021 om 15:41

Je opmerking over minimaal 1 voet heeft me toch de regels even erbij laten zoeken. "als de bal wordt getrapt, moet de doelverdediger van de verdedigende partij ten minste een deel van één voet op of boven de doellijn hebben." .

Dan mag de keeper dus ook 20 cm naar voren toe, zolang 1 voet maar op de lijn blijft. .. toch?

Waarom vinden mensen dat hij dit niet moet doen? Hij word geprovoceerd, scoort en neemt daarna zijn revanche, logisch toch ?! Ik zou precies hetzelfde doen, en zo moet het ook zijn. Waarom mag een keeper/verdediger zoiets wel doen, maar als de scorende speler het doet is het ineens niet normaal etc.

Een paar jaar geleden, toen Messi en Ronaldo op hun best waren, werd geroepen dat we zoiets nooit meer, of in ieder geval heel lang niet meer zouden zien. En toen was daar opeens een jonge Noor die bij Salzburg en nu bij Dortmund de treffers aan elkaar rijgt. Hij schiet alle records aan diggelen. Elke absolute topclub moet Haaland toch met stip bovenaan het wensenlijstje hebben staan. De club die deze speler weet te strikken heeft de meeste kans op succes de komende jaren.

10 maart 2021 om 10:18

Een intikker die hij nog bijna tegen de verdediger aan schiet en een penalty die hij pas in 2de instantie scoort. Het is een fenomeen dat ikzelf ook al vanaf dag 1 dat ik hem zag (salzburg-genk) bejubel maar alle lof vind ik na de matige match van gisteren wat oberdreven . Nu, ik weet dat men alleen naar goals kijkt hier.

10 maart 2021 om 10:25

En dat 2de doelpunt was fenomenaal, waarbij het onterecht werd afgekeurd. Tegen Bayern ook 2 heerlijke goals. Gewoon een absolute topspits.

10 maart 2021 om 11:43

Die afgekeurde goal moet ik dan net gemist hebben, zal ze nog eens opzozken. Een topspits is het zeker, uiteraard.

10 maart 2021 om 12:32

Hij had voordeel kunnen geven, maar de scheids vond het een penalty, terwijl Dortmund al gescoord had.

10 maart 2021 om 12:44

Ik had het ook niet alleen over gisteravond. Ben het met Derkaiser123 trouwens eens dat het afgekeurde doelpunt wel echt het hoogtepunt van de wedstrijd was gisteren.

10 maart 2021 om 16:53

Ja dat was echt een wereldgoal uit een bijna onmogelijke hoek!

Tja ach bij twee weken terug was ik nog laaiend op Tadic om dit gedrag haha. Hoort er ook eigenlijk niet bij. Als je die pingel dan inschiet, dan heb je toch al gewoon je gelijk behaald? Die 'zie je wel'-noodzaak snap ik niet zo goed.

Haaland is een superspeler. Dit gedrag heeft hij niet nodig. Beetje jammer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

5 fans
Keeper, 30 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 juli
Real Madrid hoopt dat Martin Ödegaard tot inkeer komt en toch wil blijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren