‘Absoluut gevleide’ Pascal Struijk bedankt voorlopig voor Jong Oranje

Dinsdag, 9 maart 2021 om 08:24Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:48

Pascal Struijk heeft voorlopig bedankt voor Jong Oranje. De 21-jarige verdediger van Leeds United ontbreekt deze maand in de voorselectie van zowel het Nederlands elftal als Jong Oranje. Struijk kan met het elftal van bondscoach Erwin van de Looi naar het EK in Hongarije, maar heeft bedenktijd gevraagd. Struijk kwam eerder in het nieuws omdat hij ook in beeld was bij het nationale elftal van België, waar men van mening is dat Struijk naar Nederland neigt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door dr.mario)
9 maart 2021 om 08:43

Je kunt op zijn leeftijd zelfs 3 interlands voor Nederland spelen en daarna nog steeds voor Belgie uitkomen, die regel is onlangs gewijzigd. Of VZ snapt er weer eens niks van, of die zaakwaarnemer is niet geschikt voor zijn baan.

9 maart 2021 om 08:49

Het is tot 21 jaar. Pascal Struijk is 21 jaar.

9 maart 2021 om 08:56

Ik zie het inderdaad ineens in het artikel staan. Knap staaltje googlen, Maestro.

9 maart 2021 om 10:56

conclusie is dus: Dr.mario snapt er weer eens niks van?

9 maart 2021 om 12:11

Heb ik ook anders beweerd, schatje?

Huh, maar als je voor een “jong” team speelt zonder je debuut te hebben gemaakt bij het grote oranje kan je toch gewoon switchen of is dat veranderd?

''op het moment dat we de Belgische paspoortprocedure hebben afgerond, kan hij beoordelen wat het sportieve plan is van beiden bonden. En pas dan kan hij echt een definitieve keuze maken'', aldus Vrouwe. Het is ergens ook wel logisch hoor dat je kijkt naar beide plannen, maar je hoort een dergelijke beslissing toch te nemen met je hart? Je moet toch trots zijn om voor jouw eigen land uit te komen i.p.v. de ''gemakkelijke'' weg te kiezen en het land te kiezen die jou meer speeltijd kan beloven.

9 maart 2021 om 08:45

Of hij voelt het gewoon voor beide landen?

9 maart 2021 om 08:47

Dat zou kunnen, maar ik blijf het een beetje vreemd vinden die dubbele paspoorten. Misschien kiest hij straks het land waar hij gezien het plan meer speeltijd krijgt, zou toch raar zijn imo. Het is geen clubvoetbal.

9 maart 2021 om 08:52

Tsja, dit lijkt mij een typisch gevalletje omdat het hem uitkomt. Dit is gewoon een Nederlander die toevallig is geboren in Belgiã«. Beetje vergelijkbaar met Luuk en Siem de Jong die zijn geboren in Zwitserland. Dat hij geen eens een Belgisch paspoort had, zegt in dat opzicht ook wel genoeg natuurlijk.

9 maart 2021 om 09:35

Wat zegt dat dan? Wat is het nut van een dubbel paspoort als je al een Europees paspoort hebt?

9 maart 2021 om 09:38

Het zegt mij, lees Mij!, dat hij zich meer een Nederlander dan een Belg voelt. Ook niet zo vreemd aangezien dit gewoon een Hollander is. Maar goed, als hij voor België wilt spelen moet hij dat lekker doen natuurlijk. Maar als je bij interlandvoetbal gaat spreken over '' Sportieve doelen '' ben je wat mij betreft ook wel het doel voorbij. Kies lekker waar je hart ligt.

9 maart 2021 om 11:34

Hij wil dus kiezen voor Belgie lijkt me. Afwachten op je belgisch paspoort lijkt daar wel op. Hij kan immers nu ook al het sportieve verhaal aanhoren en zeggen ik kies voor NL of Belgie of hij de keuze belgie heeft hangt immers wel van die procedure af maar voor NL kan hij nu al kiezen dus hij wil het afwachten omdat hij meer naar Belgie neigt......

9 maart 2021 om 12:58

Lijkt me ook dat hij voor België kiest. Martinez heeft dat interview gegeven om De Boer zand in de ogen te strooien, zodat hij hem vergeet. Zo meteen heeft ie een Belgisch paspoort en dan roepen ze hem snel op en klaar. Kat in t bakkie

9 maart 2021 om 12:10

Zijn hart ligt toch bij beide landen? Dan kan hij dus niet de keuze op basis daarvan maken, maar moet hij naar andere aspecten kijken, zoals de plannen, kans op speeltijd de komende jaren etc.

“ kijken wat het sportieve plan is van beide bonden”, hij kan toch gewoon zijn hart volgen? Je voelt je Nederlander of Belg? Zo moeilijk is het niet.

9 maart 2021 om 08:49

Of beide.

9 maart 2021 om 08:57

Als ik de tekst moet geloven heeft hij nu nog niet eens een Belgisch paspoort, maar is deze aangevraagd. Toch in mijn ogen wel raar dat je deze nu pas aanvraagt als je al 21 bent. Dan voel je je toch geen Belg? Het lijkt een beetje het gevalletje omdat het hem beter uitkomt.

9 maart 2021 om 09:14

Maar wat moet je met een Belgisch paspoort, als je toch al een Nederlandse hebt? Het zijn beide EU-paspoorten, dus veel winst haal je niet van de ene of de andere.

9 maart 2021 om 09:34

Misschien denkt hij weinig kans te hebben bij NL met de spelers die ze nu achterin hebben? Dat is voor mij de enige logische reden waarom hij nu pas (op zijn 21ste) een Belgisch paspoort aanvraagt.

9 maart 2021 om 11:33

Hij kan het natuurlijk ook heel zakelijk bekijken. Zelf zou ik zo'n keuze op gevoel maken, maar als hij weer dat hij bij de ene meer kans maakt dan bij de andere dan kan hij zakelijk gezien zijn keuze daarop baseren. Internationals spelen zich makkelijker in de kijker.

9 maart 2021 om 09:00

Ik voel me niet perse Nederlander. Ben het wel en heb ook niets met andere landen. Hoe voelt het eigenlijk om Nederlander te zijn? Mwah.. ik vind het de charme van interlandvoetbal wel weghalen.

Ik denk persoonlijk dat hij uiteindelijk voor Belgie gaat kiezen. Qua verdedigend talent zit nederland voorlopig wel goed de komende jaren. De vrij, De ligt, van Dijk genieten toch de voorkeur en daarachter heb je een rits met talenten die het de komende jaren waar moet maken met timber, schuurs, teze, geertruida en die jongen die van sparta naar hsv is gegaan. Daarnaast heb je evt laatbloeiers/outsiders als rekik, st.juste etc. en zo zijn er vast nog wel wat namen die ik vergeten ben.

9 maart 2021 om 11:09

De vrij en van Dijk hebben niet het eeuwige voetballeven. Alles wat je naast de Ligt noemt valt nog te bezien of het ooit op topniveau komt. In het verleden dachten we ook dat bijv. een Riedewald de toekomst was.

9 maart 2021 om 11:52

Maar ja, dat geldt net zo goed voor Struik. Wat ik van hem heb gezien, vind ik hem geen duidelijk groter talent dan het rijtje namen dat mrpuma noemt. Hij speelt in een grotere competitie, maar de andere talenten spelen bij grotere clubs en hebben ervaring in de EL.

Als hij wacht op een Belgisch paspoort dan lijkt het alsof hij de keuze al heeft gemaakt en gewoon voor Belgie wilt uitkomen. Ik bedoel, waarom zou je daarop wachten als je voor Nederland kan uitkomen al?. Daarnaast waarom de sportieve plannen af te wachten, terwijl die ook gemaakt kunnen worden voor hij dat paspoort heeft verkregen?. Het is een beetje een vaag verhaal vind ik. Wachten op een paspoort van een andere nationaliteit terwijl je al een hebt en voor dat land bent uitgenodigd. Als je nu nee zegt omdat je wacht op het andere nationaliteit, dan zegt dat voor mij al genoeg. Het lijkt bijna op een meisje dat tussen 2 jongens kan kiezen, waarvan één nog een relatie heeft. En tegen de andere zegt van, ja ik vind je wel leuk maar ik wacht toch nog even op die andere, want die is bijna vrij. Nou dan is al duidelijk wie van de 2 dat meisje leuker vindt

Die snapt wel dat ie bij Oranje de komende jaren zo goed als kansloos is voor een basisplaats. De Ligt, De Vrij, Van Dijk Ake, Timber en zelfs Schuurs hebben allemaal een hoger niveau of meer potentieel. Succes bij de Rode Duivels!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2219 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
M. de LigtVerdediger
D. DumfriesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

9 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren