Van Persie: ‘Hij heeft geen eerlijke kans bij het Nederlands elftal gehad'

Dinsdag, 9 maart 2021 om 19:10Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 19:09

Jens Toornstra is bij Feyenoord bezig aan zijn zevende seizoen en werd afgelopen weekeinde tegen VVV-Venlo (6-0) gehuldigd voor zijn 250e wedstrijd in dienst van de club. Robin van Persie vindt dat zijn voormalig teamgenoot vaak onderbelicht wordt en stelt dat zijn laatste goede seizoen in persoonlijk opzicht mede te danken was aan Toornstra. “In mijn ogen is hij bij Feyenoord in deze tijd een clublegende aan het worden”, verzekert de oud-voetballer in zijn column in De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

94 reacties (laatste reactie door branquinho)

Fantastische speler bij Feyenoord maar voor welke middenvelder zou hij dan in Oranje moeten? Ze zijn allemaal beter en spelen in zwaardere competities.

9 maart 2021 om 07:19

Hij zegt toch ook niet op dit moment?

9 maart 2021 om 20:32

Wanneer dan wel? Ook in het verleden waren er altijd betere middenvelders, middenvelders die beter in vorm waren of middenvelders die meer complementair met elkaar waren... Toornstra is voor Feyenoord super en wordt daar in mijn ogen echt nog wel vaak ondergewaardeerd, maar voor Oranje is het geen toegevoegde waarde.

9 maart 2021 om 07:20

De Roon bijvoorbeeld? Of toen Strootman 20 wedstrijden niks liet zien.... Of voor Klaassen die de wedstrijden voor de laatste interlandronde juist een matige indruk achter liet of voor Van de Beek, die niet speelt en als hij speelt onzichtbaar is. Dat is wat Van Persie bedoelt met wat meer geluk hebben dat je er een reeks bij kan zitten. Toornstra heeft perioden echt gewoon een hoog niveau aangetikt en had zomaar een uitnodiging kunnen hebben. Zo goed was het allemaal niet wat er stond. En voordat ik allerlei mensen over me heen krijg....ik zeg nergens dat Toornstra beter is dan deze mensen, maar deze mensen hebben nog ook weer niet altijd geweldig gespeeld en dan had Toornstra er zomaar bij kunnen zitten.

9 maart 2021 om 07:23

Strootman zit straks op zijn 84e waarschijnlijk nog bij de selectie. Die wordt volgens mij alleen geselecteerd voor de gezelligheid want op het veld laat hij al jaren heel weinig meer zien

9 maart 2021 om 07:40

Japie Strootman is nu eenmaal een hele goede om de pot bij te houden in de kantine. Je hoeft maar te kijken en hij heeft weer een blad bier geregeld. Zijn er niet veel die deze rol met verve kunnen vervullen dus hou op met die ongein over Strootman

9 maart 2021 om 07:43

Op Strootman na zijn alle spelers die je noemt gewoon beter. Met alle respect maar De Roin laat het zien bij Atalanta, Van de Beel heeft het moeilijk bij man U maar was onbetwist basis bij Ajax en is gewoon een betere speler. Dat Klaasen het niet liet zien in die interland zegt niets bij Ajax laat hij het wekelijks zien, ook Klaasen is een betere speler. Dus dan kan je wel eindigen met de zin die je doeltaal uiteindelijk gaat het er wel om wie im de basis de betere speler is. Dus nee Toornstra had er iets bij kunnen zitten want er zijn zo 3-4 middenvelders beter dan hij. En daar gaat het dus om....

9 maart 2021 om 07:48

Jens laat het al seizoenen zien bij Feyenoord. Wat is dan het verschil met een klaasen die door het ijs zakte de laatste interlands? Jens is voor een team een hele nuttige speler zoals van Persie zegt een type 6 die heel veel goed kan maken voor een 10 met een vrije rol

9 maart 2021 om 07:54

@MancunianB idd. We moeten de rol van Babel en Strootman in de kleedkamer zeker niet onderschatten. Die zorgen ook altijd voor de goede muziek

9 maart 2021 om 08:20

@ajax33 het gaat niet alleen om het nu. Toornstra loopt al langer mee dan van de Beek en een de Roon die het de laatste jaren laat zien.
Als je op basis van vorm erbij komt moet je Strootman en Van de Beek natuurlijk niet selecteren. van de Beek heeft totaal geen wedstrijdritme.

Daarnaast geeft van Persie aan dat Toornstra op meerdere posities inzetbaar is. Je heb er niet alleen een middenvelder bij maar ook een buitenspeler. Dus stel je mag een x aantal spelers selecteren en je twijfelt over een speler kan je hem er uitstekend bij hebben vanwege zijn diversiteit.

Daarnaast hij verzaakt nooit dus prima speler om in je selectie erbij te hebben.
De ideale 12 de man.

9 maart 2021 om 08:43

met de nadruk op WAS basisspeler bij ajax. Heeft al bijna een vol seizoen niet gespeeld dus het is maar de vraag of hij de vorm heeft die hij bij ajax had. Ik vind het apart om vd beek te selecteren op basis van zijn prestaties bij ajax en niet die van nu. Overigens geldt dit niet alleen voor vd Beek maar voor alle spelers die nauwelijks spelen. Ik zou sws de spelers pakken in vorm en als je er daar niet eens elf van hebt, dan voor de overige overschakelen naar iig spelers met wedstrijdritme. In een nationaal elftal moet je niet wedstrijdritme opdoen, dan moet je er gewoon staan

9 maart 2021 om 11:14

De Roon en Strootman spelen toch op een niveau waar Toornstra nooit bij in de buurt is gekomen. Leuk dat hij al lang bij Feyenoord speelt, maar hij is nooit in de buurt gekomen van clubs als Roma, Atalanta of Olympique Marseille waar deze jongens toch gewoon een basis plaats hebben-hadden.

Voor mij is Toornstra meer symbolisch voor alles wat er mis is bij Feyenoord. Fantastische inzet maar een hele beperkte voetballer. Als je echt mee wilt doen met de Nederlandse top moet op elke vrijwel positie een speler lopen die nu of in potentie Nederlands international is (of dat niveau heeft). Dat is Toornstra niet en ook nooit geweest. Als je omhoog wilt als club moet je afscheid nemen van dit soort cult figuren en kwaliteit in huis halen.

9 maart 2021 om 11:36

De Roon is technisch minder goed dan Toornstra. Als breker is hij wel beter en feller.

9 maart 2021 om 11:53

Op basis waarvan dan? Je hebt een speler die mee doet in de top van de Serie A en het in de championsleague goed doet en een die het op basis van zijn inzet aardig doet bij de derde club van Nederland die in de EL al jaren nog geen deuk in een pakje boter kunnen schieten. Dat is toch niet het zelfde? zelfs niet bijna het zelfde. Als ik Jorgensen of om het even welke aanvaller van Feyenoord ga vergelijken met Zapata dan zeg je dat slaat nergens op. Als ik Malacia of Haps ga vergelijken met Gosens dan zeg je ook dat slaat nergens op. En dat gaat zo voor het hele elftal. Maar nee, harde werker Toornstra die is wel echt minimaal even goed als de Roon.

9 maart 2021 om 12:05

London Caling:

Het gaat uiteraard niet om de laatste 2 jaar toch waarover gesproken wordt.
Strootman leuk een aardig presteert al 5 jaar niks meer door blessures maar zit er telkens weer bij dat is vreemd te noemen.

Volgens mij gaat een selecte van het Nederlands elftal over bepaalde zaken daarvan is er 1 vorm en 1 wedstrijd ritme.
Je kan niet zeggen dat Strootman de laatste jaren daardoor gekozen is toch?

Kijk naar deze selectie van de Beek speelt niet eens hoe kan je hem dan selecteren. Noa lang maakt wekelijks het verschil zit er niet bij.

Ik ga hier niet roepen dat Toornstra koste wat kost bij het Nederlands elftal moet zitten. Vind hem ook niet beter dan bepaalde spelers. Ik denk wel dat het de ideale 12 de man is wegens zijn inzetbaarheid op verschillende posities.
En ik denk ook als hij speelt hij niet uit de Toon zou vallen.

9 maart 2021 om 12:37

Bliek, Het gaat in de vergelijking, dat van der Beek niet speelt klopt hoort hij nu in oranje nee waarschijnlijk niet, net als Strootman . Maar daar gaat het nu toch niet om. Toornstra hoort er sowieso niet bij. Is gewoon niet goed genoeg. Voor Feyenoord een hele nuttige speler maar meer niet. Ik snap niet eens dat dit een discussie is.

9 maart 2021 om 12:54

Het gaat erom dat van Persie aangeeft dat Toornstra mee interlands had kunnen halen in zijn carrière.

En dan zeg ik ik denk het wel.
Als je naar de afgelopen 8 jaar kijk wie er geselecteerd zijn dan had dat niet gek geweest.
Is hij een speler waarvan we het niveau nastreven in het Nederlands elftal dan denk ik het niet. Is het een speler die bepaalde wedstrijden nuttig had kunnen zijn denk ik het wel.

Als je dus spelers selecteer die niet in vorm zijn en niet bij hun club spelen dan gaat het daar dan toch wel om.

9 maart 2021 om 13:05

@bliek Volgens mij roept iedereen elkaar hier alleen maar na over Strootman. Strootman speelde gewoon in de basis bij OM vorig jaar en het jaar daarvoor (misschien niet altijd maar was zeker niet alleen maar iemand die incidenteel eens minuten maakte) . Dat is qua aanhang de grootste club van Frankrijk, en vorig jaar met strootman the best of the rest na PSG en stond daarvoor 2 jaar lang in de basis bij Roma en speelt ook nu wekelijks, zij het in de middenmoot van de Serie A. Zijn blessures zullen zijn carriere niet geholpen hebben maar zijn al van langer geleden. Het is dus gewoon onzin om te stellen dat hij al 5 jaar niets meer presteerd. Hij heeft de afgelopen 5 jaar gewoon vrijwel wekelijks gespeeld in de Ligue 1 of de Serie A op een niveau waar Toornstra nog nooit in de buurt is gekomen. Dan kun je eerder stellen, als een speler uit de (sub) top Serie A en de Ligue 1 al niet goed genoeg is voor ons, dan is Toornstra die daar nooit in de buurt gekomen is dat toch zeker niet. Toornsta is misschien wel de ideale spreekwoordelijke 12e man, iemand die de spelers aanmoedigt, niet iemand die ook maar iets te zoeken heeft in de buurt van de selectie van het Nederlands elftal, daarvoor is bij een veel te matige speler. Ik blijf er bij dat als Feyenoord echt wil aanhaken bij de Nederlandse top dat Toornstra daar het niveau niet voor heeft. Leuk als cult speler of voor de subtop, als Feyenoord meer wil zijn dan dat moeten ze echt betere spelers halen.

9 maart 2021 om 13:55

Toen Toornstra in 2017, naast ontzettend veel vuile meters voor het team te maken, de doelpunten aaneenreeg, had hij bij Oranje echt van waarde kunnen zijn. Zeker in het Oranje van toen. Dynamisch, waanzinnige trap, goed spelinzicht en onvermoeibaar. Is er bovendien niet vies van om in dienst van anderen te spelen

9 maart 2021 om 14:37

@bobiku29 En toen in 2017 is hij ook een paar keer opgeroepen...
Door de Ajax bondscoaches Blind en vervolgens interim coach Grim (die er niets van konden), om vervolgens door de coach met een Feyenoord verleden Koeman weer thuis gelaten te worden.

9 maart 2021 om 19:37

Ja wellicht heb je daar een punt, Strootman heeft meerdere jaren niks laten zien maar werd toch opgeroepen en dit gebeurde ook bij spelers zoals Babel en Promes. Maar zelfs dan zou het meer geluk dan wijsheid zijn als hij werd opgeroepen. Dan zou je ook kunnen stellen dat J. Veerman en Bazoer een kans hadden moeten hebben.

9 maart 2021 om 08:33

Van de Beek of Strootman. Hoewel Strootman zich enigszins lijkt te herpakken bij Genoa, zie ik geen enkele reden om hem op te roepen. Van de Beek speelt nooit, dus ook die hoort er niet bij.

9 maart 2021 om 08:39

Laten we toornstra alsjeblieft thuis laten 13 in een dozijn voetballer. Ook al zit van de beek op de bank heb ik m 10 x liever bij als Jens

9 maart 2021 om 08:43

Van de Beek speelt ook niet echt veel in het Nederlands elftal. 20 interland meer he. Het is geen eens de beste speler van Feyenoord, waarbij Feyenoord op een keer na, niet de beste ploeg is van de eredivisie de afgelopen 10 jaar. Heb je ook nog de pech dat er zat middenvelders zijn. Keepers is het armetierig gesteld en buitenspelers ook, maar middenvelders zijn er altijd zat geweest.

9 maart 2021 om 09:07

Als we dertien in een dozijn voetballers thuis moeten laten kunnen we van de Beek en Strootman ook wel thuislaten. Toornstra is gewoon goud waard voor Feyenoord, en een voorbeeld hoe je je carriere kan inrichten op een duurzame manier. Van Alphense Boys, Ado, Utrecht naar een van de steunpilaren van Feyenoord. Als we mensen als Strootman en Babel blijven oproepen om redenen als 'liggen goed in de groep', dan vind ik de suggestie van voorbeeldprof Jens eigenlijk zo gek nog niet.

9 maart 2021 om 11:07

Helemaal eens dat het niet het niveau is dat oranje na zou moeten streven maar hij had er bij kunnen zitten ipv spelers als ramzelaar, kluivert, maher, brenet, vormer, van ginkel, viergever, groeneveld, rosario, vilhena, tete, til... ik noem maar gewoon een rijtje spelers die niet heel veel meer in oranje gebracht hebben dan een speler als toornstra had kunnen doen. Toornstra is zeker beperkt maar werkt hard, kan op veel plaatsen uit de voeten, klaagt nooit, kan een assist geven en een doelpunt maken. Je kan de naam van toornstra trouwens met spelers hierboven wisselen zoals bijvoorbeeld vormer, zelfde voordelen, iets meer laten zien (speler van het jaar, europese wedstrijden).

10 maart 2021 om 11:02

Voor geen enkele middenvelder. Jens is een harde werker, maar kan absoluut niet voetballen. Op de posities waar hij uitkomt, moet je wel een beetje flair en techniek hebben. Vooral op de CAM en de rechtsbuiten positie. Ik zou Jens omtoveren naar een box to box of cvm, ik denk dat hij dat goed zou kunnen.

Zo heeft Toornstra zich ook opgeofferd in het kampioensjaar om de meters voor Kuyt te lopen wanneer Kuyt in de basis stond. Juist in de topwedstrijden in de kuip kwamen zijn kwaliteiten echt naar boven. Hij werkt zich de klere in en daarnaast nog belangrijk zijn met doelpunten en assists. Juist voor die wedstrijden is hij gemaakt.

9 maart 2021 om 08:34

Inderdaad. Ik vind Toornstra ook een prima speler die regelmatig ondergewaardeerd wordt. Kijk maar eens hoe vaak bij belangrijk is geweest in topwedstrijden in de Kuip. Denk dat Van Persie hem ook expres juist nu een hart onder de riem steekt omdat Toornstra graag wil verlengen ;-)

Had meneer van Persie dit ook gezegd als toornstra voor psv of AZ speelde? Denk het niet hoor

9 maart 2021 om 07:39

Dat is toch helemaal niet belangrijk. Hij geeft het toch aan vanuit zijn eigen ervaring met Toornstra.

9 maart 2021 om 07:41

Nee dan waarschijnlijk Afellay of Vlaar.

9 maart 2021 om 08:29

Maar als Toornstra voor Ajax had gespeeld had hij waarschijnlijk wel 20 interlands meer gehadEdit: niet om te provoceren overigens, maar bij Schuurs, Veltman, Klaassen, Babel, Promes en nu ook bij Stekelenburg zie je hoe snel dat kan gaan. Zonder dat ze aanwijsbaat beter zijn of waren dan concurrenten.

9 maart 2021 om 08:44

@fr010frdam ik denk dat het vooral komt omdat Feyenoord te weinig Europese wedstrijden speelt. Toen ze dat wel deden kwamen bijvoorbeeld Bosvelt, Konterman en Van Wonderen ook wel in de basis. En Gio sowieso omdat hij dat al bewezen had. Ed de Goeij, De Wolf, Van Gobbel en Taument zaten er na goede Europese campagnes ook wel gewoon bij. Dat is dan toch het niveau waar bondscoaches graag willen toetsen.

9 maart 2021 om 10:03

Het verschil is ook dat je bij Ajax jezelf op het hoogste niveau kunt laten zien en dat een betere maatstaaf is dan enkel de eredivisie.

9 maart 2021 om 10:34

Eens met dat verhaal maar als je dan niet presteer hoor je er niet bij.

Als je nu ook naar van de Beek, Strootman kijkt is het bijzonder dat ze er bij zitten terwijl Noa lang wekelijks het verschil maakt.

9 maart 2021 om 10:35

Hij speelt niet voor Ajax. Ajax heeft betere middenvelders dan Toornstra. Er is een reden dat Toornstra al zo lang voor Feyenoord speelt en nimmer weggekocht is. Hij is gewoon niet zo goed. Prima voor de eredivisie nummer 3-5 maar niet goed genoeg voor Oranje. Leuk dat je een rijtje spelers op noemt die wel weggehaald zijn uit de eredivisie om op een hoger niveau te spelen, maar wat heeft dat met Toornstra te maken?

9 maart 2021 om 11:38

Ik zeg nergens dat hij het niveau heeft dat oranje moet nastreven, maar op zijn toppen was hij niet minder dan concurrenten. En ik noem die spelers omdat ze nooit aanwijsbaar beter zijn geweest dan concurrenten. Dat staat er letterlijk bij. En Toornstra kon eerder ook naar het buitenland, maar wilde dat niet. Dat zegt niks over het niveau

9 maart 2021 om 12:07

Die namen hebben juist alles te maken met Toornstra.
Zulke spelers worden geselecteerd ten koste van andere spelers toch.
En dat zou eventueel Toornstra geweest kunnen zijn.

9 maart 2021 om 12:42

Als Toornstra voor Ajax had gespeeld, dan had het een betere speler geweest en dan had hij waarschijnlijk meer interlands gehad ja. Maar hij is dus niet goed genoeg voor Ajax laat staan voor oranje......

9 maart 2021 om 12:51

@bliek, In mijn ogen is Toornstra nooit een optie geweest. Hij heeft 4 interlands, allemaal oefenwedstrijden tegen hoofdzakelijk kleine landen. Als hij gelijkwaardig zou zijn geweest had hij echt vaker geselecteerd geweest.... Nogmaals het is een nuttige(goede) speler voor Feyenoord meer niet.

9 maart 2021 om 08:45

Maar het is het toch helemaal geen rare gedachte? Een speler die al jaren in de Nederlandse top 3 speelt, constant is, belangrijk is met zijn spel en rendement, op meerdere plekken (hele middenveld en buitenkant) een voldoende haalt, simpelweg 'gewoon' goed kan voetballen én longen van een paard heeft. En eigenlijk is er constant overheen gekeken. Ben het wel met van Persie eens dat hij, in het verleden, echt wel eens meer erbij had mogen zitten.

9 maart 2021 om 11:09

Nou dan had hij deze ervaring niet gehad met toornstra.

Toornstra in Oranje, wat een onzin. Pure middelmaat als je het mij vraagt. Nu hebben we de afgelopen jaren niet altijd een topmiddenveld gehad, maar als je dit soort jongens selecteert en opstelt, is het einde zoek.

9 maart 2021 om 08:01

Achteraf kan die alleen maar blij zijn dat hij nooit een kans heeft gekregen, hij heeft echt niks gemist.

9 maart 2021 om 08:04

Pure middelmaat? Misschien voor de wereldtop ja , maar in de Eredivisie al jaren een van de beste middenvelders. Kijk alleen al naar zn cijfers, hij loopt bijna 1 op 2 met betrokken goals. Iets van bij 110 goals direct betrokken in 250 wedstrijden voor Feyenoord.. en dat voor een cm. Hij is inderdaad niet het niveau wat je zou moeten streven voor Oranje , maar Oranje heeft een tijd ook gewoon pure middelmaat gehad op het middenveld , of het middenveld rendeerde totaal niet. Toornstra had met zijn statistieken maar ook met zijn spel absoluut een kans verdiend. Vooral een paar seizoenen geleden toen hij 2 seizoenen achter elkaar bij bijna 30 goals betrokken was, dat zijn ongekende cijfers voor een cm. Nu zou ik hem inderdaad niet meer selecteren maar een kans had ie 100% moeten krijgen.

9 maart 2021 om 08:26

De grote man in topwedstrijden in de kuip. Loopt zich de hele wedstrijd uit de naad en staat aan het einde van de wedstrijd ook gewoon op het scorebord. In Europese wedstrijden tegen Sevilla,porto,rangers. Bekerfinale. Johan Cruijfschaal. In verschillende klassiekers. Tegen Psv. In al die wedstrijden stond hij op het scorebord. Nu heb ik niks met het nederlands elftal dus of hij er wel of niet bij zit maakt mij niet uit. Maar hij had er zeker vaker bij kunnen zitten dan die ene keer.

9 maart 2021 om 08:48

Oranje speelt tegen en wil wedijveren met de wereldtop op eindtoernooien, dan heb je simpelweg niets aan Toornstra. Voor de reserves was hij prima geweest, maar meer dan dat ook niet. We hebben echt niets gemist aan het feit dat hij er nooit bijzat. Goede cijfers hoor, maar wel in de Eredivisie. In Europa liet heel Feyenoord het niet zien, laat staan Toornstra, afgezien van die paar goals die hier genoemd worden.

9 maart 2021 om 08:59

In zijn beste tijden speelde het nederlands elftal geen eindtoernooien.

9 maart 2021 om 09:10

@fcb_catalunya. Jij denkt dat we met Strootman, Klaassen, van de Beek, Vilhena en de Roon wel gaan wedijveren met Frankrijk, Duitsland en Spanje? Dit is Oranje, en we moeten het doen met het magere materiaal dat voorhanden is. Op het middenveld heb je met Wijnaldum en Frenkie twee toppers, maar daar achter wordt het al snel een pak minder qua niveau. Dan vind ik de suggestie van Toornstra nog zo gek niet. Als er iemand nooit verzaakt is hij het wel.

9 maart 2021 om 10:38

Als je kan kiezen tussen Gravenberch, Klaassen, van de Beek, de Rhoon of Toornstra dan zal Toornstra toch echt elke keer het korste strootje trekken. Er is echt een reden dat hij al zolang bij Feyenoord speelt en er nooit een club dik geld op hem geboden heeft. Hij is gewoon niet zo goed.

9 maart 2021 om 08:18

Ik vind Toornstra ook geen Oranje materiaal al moet ik wel eerlijk zeggen dat er meer spelers in Oranje lopen die ik dat niet vind. Wat doen een Babel en Strootman bv nog bij Oranje?

9 maart 2021 om 10:42

Je weet toch waarom Babel erbij is? Omdat hij zeer goed bevriend is met Depay en Wijnaldum, twee belangrijke basisspelers. Strootman is sinds zijn knie blessure geen topper meer, maar wordt er vaak bijgehaald voor de training en de kleedkamer. Oranje draait om zes basisspelers die er echt bovenuit steken, die worden aangevuld met de mindere goden. Dan heb je op het einde nog plekjes over voor spelers die helemaal niet gaan spelen maar waarmee je ook geen gezeur wilt. En dan heb je in Strootman een goeie.
Moet je eens kijken heoveel discussie we al hebben gehad over de derde keeper van Oranje achter Cillessen en Krul. Noem jij eens de derde keepers op uit je hoofd van de laatste toernooien van Oranje. Zo belangrijk is het allemaal.

9 maart 2021 om 12:29

@SpeedyAFC dat gaat toch helemaal nergens over. Dus als Depay goed bevriend is met Boef dan moeten we die ook maar selecteren voor Oranje? Het nationale elftal is toch geen liefdadigheidsinstelling? Daar hoor je alleen bij te zitten als je bij de best presterende Nederlandse spelers van dit moment hoort. Wordt er niet meer geselecteerd op basis van sportieve prestaties dan heerst er geen topsport klimaat bij het Nederlands elftal

9 maart 2021 om 14:00

@japiu het gaat erom dat je een elftal creert dat boven zichzelf uit stijgt. Dat een hechte groep is. Zo nam Dick Advocaat als bondscoach destijds een speler met een forse kuit blessure mee naar een WK. Voor de sfeer.
Het gaat erom om het beste elftal te creeeren, dat is het doel van een bondscoach.

9 maart 2021 om 19:19

Als Babel er toch alleen bij is omdat ie bevriend is met Depay kunnen we dan misschien stoppen hem minuten te geven. Kunnen ze in de rust ff chillen samen, das tich zat.

9 maart 2021 om 08:18

Nu ja vormer is een tijd lang opgeroepen geweest. Dan had Toornstra er ook wel eentje kunnen krijgen. Al doet vormer het wel beter dan Toornstra de afgelopen jaren.

9 maart 2021 om 08:36

Ik vind Toornstra beter dan Vormer, tenminste voor wat betreft dreiging richting de goal van de tegenstander. Toornstra is een beetje de Thomas Muller van Feyenoord qua opduiken in en rond de vijandige zestien.

9 maart 2021 om 08:43

Nu iemand die al meerdere seizoenen op rij rechtstreeks bijdraagt aan meer dan 20 doelpunten per seizoen die zou ik toch ook best dreigend richting doel noemen. Met als uitschieter 17/18: 14 goals en 24 assists in 49 potten.

9 maart 2021 om 08:46

Ik heb het in de Nederlandse competitie bij Vormer nooit gezien en ook niet in de EL of CL met Brugge. Wel zag ik dat hij in de CL een aantal grote kansen miste, o.a. in Dortmund.

9 maart 2021 om 08:50

Vormer is toch speler van het jaar geworden in Belgie en was toch een dragende speler bij Brugge, de club die kampioen werd? Dat vind ik net iets meer zeggen dan een Toornstra die weliswaar ook kampioen werd, maar echt geen speler van het jaar was. Hij is een doodgewone middenvelder met scorend vermogen, een soort mindere versie van Klaassen/vd Beek.

9 maart 2021 om 08:59

Heb je het bij Toornstra dan wel gezien in de CL (5 wedstrijden 0 goals of assists)? 2 doelpunten en 4 assists in 20 partijen (voor een middenvelder) spreken trouwens je stelling toch wel een beetje tegen als het over vormer gaat. Tegen Monaco ook een doelpunt en een assist, laatst tegen lazio een doelpunt en een assist. Maar ja op vormer was er al veel kritiek en zoals toch vrij objectief vast te stellen valt, heeft die gewoon meer gepresteerd de afgelopen seizoenen. Dus ik snap wel dat Toornstra er dan niet bijzit eerlijk gezegd.

9 maart 2021 om 09:01

De Belgische competitie was in de jaren 70 en 80 wel redelijk gelijkwaardig aan de eredivisie, maar ik vind het niveau sindsdien eerlijk gezegd wel iets lager. Sinds Antwerp in 1993 heeft ook nooit meer een Belgische club een halve finale of finale van een Europees toernooi gehaald. Volgens mij zelfs ook geen kwartfinale.

9 maart 2021 om 09:06

In 2016/2017 stonden zowel Anderlecht als Genk in de kwartfinale van de EL en er zullen er nog wel geweest zijn. Nu kan je wel weer leuk proberen de Belgische competitie naar beneden te praten (ongetwijfeld op basis van veel gekeken wedstrijden), maar dus ook Europees doet vormer het ontegensprekelijk beter.

9 maart 2021 om 10:32

Ik wil de Belgische competitie niet naar beneden praten hoor, maar naar boven praten hoeft nou ook weer niet. Dat van Anderlecht en Genk was ik even vergeten, maar AZ haalde in 2007, 2012 en 2014 ook gewoon de kwartfinale. Zou het juist mooi vinden wanneer de Belgische clubs weer een keer echt ver komen, maar jij wil het mooier maken dan het is.

9 maart 2021 om 10:52

Ik wil het mooier maken dan het is? Jij komt toch aanzetten met de competitie en dat de statistieken van vormer blijkbaar niet zo indrukwekkend zijn want “het niveau is iets lager” (ik zou namelijk anders niet weten waarom je dat moet vermelden). Ik heb het gewoon over vormer en Toornstra in Europa.

Hoop niet dat van Persie aan de drank zit. Speler met goeie kop erop Toornstra, maar komt gewoon kwaliteit op voetbalgebied tekort

9 maart 2021 om 08:32

Op welk vlak komt hij tekort volgens jou dan?

9 maart 2021 om 09:18

Echt Feyenoorders wat is dat toch. Jullie zijn al zo lang subtop dat jullie niet eens meer zien dat jullie spelers middelmaat zijn. Waar komt die dan tekort? Op bijna alle aspecten van het voetbal. Wat is het volgende, malacia j. Oranje? Kijk eens kritisch, kijk eens naar de topcompetities en naar Ajax in Europa. Dat is top, dat is internationaal voetbal en kom dan niet aan met totale middelmaat Rens ...jemig zeg. Ik lees nu op fr12 ook alweer dat met 2 of 3 versterkingen de strijd met Ajax weer aangegaan kan worden. Echt jongens toch. Geen enkele speler zou de stap kunnen maken.

9 maart 2021 om 09:42

In je betoog heb je op sommige vlakken waarschijnlijk gelijk (hoewel je schromelijk overdrijft) Maar Malacia komt echt nog wel in Oranje hoor. Die heeft jullie wereldspeler Anthony nog steeds in zijn broekzak zitten. Zit nu even in een vormdip, maar is nog jong en wordt ieder seizoen beter. Maar Ajacieden denken nu het verschil wat groter is dat individuele talenten niet door kunnen breken. Dat is gewoon onzin. Geetruida, Bijlow En Malacia komen er echt nog wel bij. Geetruida had er zelfs al bij moeten zitten.

9 maart 2021 om 09:49

Waarom geef je niet gewoon antwoord? Dat het geen wereldtopper is lijkt me duidelijk, maar verder is je post veel geblaat en weinig wol.

9 maart 2021 om 09:55

Toornstra tekortkomingen zijn: Onzichtbaar zijn. De bal niet wilt hebben en verstoppertje spelen. Hierin moet Toornstra nog aan werken. Dan speelt hij in de kijker van de bondscoach.

9 maart 2021 om 11:08

Op alle vlakken komt hij te kort voor Oranje, hij is van het niveau eredivisie subtop. Geen enkele Europese subtopper dan maar ook heeft hem in al die jaren geprobeerd aan te trekken met een bod van vele miljoenen euros.
En daar is een reden voor, hij is gewoon niet zo goed. Bij Feyenoord is hij geeneens de beste of de leider. Wat moet je daar dan mee in Oranje?

9 maart 2021 om 11:21

Op alle vlakken, ook zo lekker specifiiek weer. Zoals ik al zei, het is inderdaad geen wereldtopper. Punt is dat alle middenvelders van Oranje, op De Jong en in iets mindere mate Wijnaldum na, geen wereldtoppers zijn. Sterker nog, vind het allemaal redelijke middelmaat. Waarvan er ook middelmaat niet eens speelt bij hun club. Ik vind ook niet dat Toornstra per se in Oranje hoort, maar ben het wel met Van Persie eens dat hij wel eens een kans had verdiend.

9 maart 2021 om 13:04

Ben ook wel fan Stefan en dat zeg ik als Ajacied. Toornstra is al jaren één van de dragende spelers bij Feyenoord. Dat ziet iedereen, tenzij je oogkleppen op hebt natuurlijk. Werkt hard, houdt het spel simpel wanneer daarom gevraagd wordt, creëert kansen met zijn loopacties en heeft een fantastische trap in de benen. Het enige wat hij een beetje mist is handelingssnelheid (voor de top), maar het is wel iemand waar je van op aankan. Vind hem op dit moment ook niet minder dan een Strootman of een Van de Beek, die er wel bij zitten.

Doet het goed bij Feyenoord en heeft een voorbeeldige mentaliteit maar is nooit Oranje materiaal geweest, imho.

9 maart 2021 om 08:39

Misschien niet als je hem zo ziet lopen met die gedoekte houding, maar vind zijn schoten, passes en afronding best indrukwekkend te noemen. En dat laat hij dan ook nog eens regelmatig zien in topwedstrijden.

Laten we toornstra alsjeblieft thuis laten 13 in een dozijn voetballer. Ook al zit van de beek op de bank heb ik m 10 x liever bij als Jens

Doet me vaak een beetje denken aan Schone. Niet qua speelstijl, maar wel qua rol in het team. Zijn toch spelers die heel belangrijk zijn (en waren) voor het team, niet zeuren en hard werken, terwijl ze toch vaak gezien zijn als de eerste die vervangen moest worden. Ik denk dat voor Toornstra overigens wel feyenoord echt de top is. Hij zit daar ook heerlijk op z'n plek natuurlijk. Verder ben ik het er niet mee eens dat hij per se over het hoofd gezien is. Ja, hij was op een zeker moment wellicht een optie als selectiespeler voor Oranje, maar meer zeker nier en het was ook zeker geen schande dat hij niet opgeroepen werd naar mijn mening.

Mooi hoe oud spelers een lans "proberen" te breken voor hun oud teamgenoten. Zie van der Vaart die het voor zich ziet om Steek weer het doel van Oranje te laten verdedigen. Zo doet van Persie dit nu voor Toornstra. Mooi om te zien hoe ze hun oud collega's een hart onder de riem proberen te steken.

Helemaal mee eens, als je als bondscoach een Stekelenburg selecteert, kom je niet om deze speler heen, altijd in de weer, met bal zonder bal en scoren kan ie ook, en inzicht. een harde werker die in het Nederlands elftal ontbreekt, Daar heb je alleen maar mooi voetballers, liefst op een presenteerblaadje de bal krijgen, en er vooral niet te hard voor werken. Dus ik vind dat van Persie dat goed heeft gezien

Haha kom op zeg. Toornstra een nuttige speler voor Feyenoord hoor, maar t zegt al genoeg dat hij nooit echt in beeld is geweest voor de volgende stap. Die jongen heeft natuurlijk niks te zoeken in Oranje.

9 maart 2021 om 09:44

Net als Babel, Promes, Schuurs, Strootman, Veltman, Stekelenburg, Tete, vd Beek en Klaassen. Maar die staan er ook regelmatig

9 maart 2021 om 10:26

Deze Babel en Promes hebben er idd niks te zoeken. Schuurs heeft er absoluut nog niks te zoeken (staat er ook niet regelmatig in, hoe kom je daabij?) Strootman heeft de laatste jaren ook niks meer laten zien. Veltman heeft bij Ajax en in de CL toch t een en ander laten zien, en er zijn momenten geweest dat er geen betere optie was. Voor vd Beek geldt hetzelfde, maar hij is ook ooit basisspeler geweest. Stekelenburg vind ik ook twijfelachtig, maar we hebben wel een probleem met goede keepers op het moment. Tete volg ik op het moment niet. Maar jij wil nu toch niet zeggen dat je Toornstra van hetzelfde niveau vindt als vd Beek of Klaassen?? Dat zijn niet de ideale Oranje spelers waarmee je wereldkampioen gaat worden, maar ze zijn absoluut beter dan Toornstra.

Speelt alleen goed tegen Ajax daarna niet meer

Tsjah, Toornstra is een goede voetballer die zich steeds weer terug de basis in blijft knokken. Had hij meer interlands moeten spelen? Wellicht meer geselecteerd worden ipv een Strootman bijvoorbeeld. Het is naar mijn idee niet dat we een stuk of 20 interlands door zijn neus geboord hebben. Het is allemaal om het even denk ik.

Vind het niet eens zo een gek idee. Het Nederlands elftal heeft een paar wereldtoppers, als je daar de juiste spelers omheen zet kan je een heel eind komen. Toornstra kan best wel eens een type speler zijn die het elftal sterker gaat maken.

Net zoals bijvoorbeeld Weghorst, onconventionele namen, maar wat mij betreft zeker de moeite waard om te proberen.

Als je team niet kan dragen tegen de nummer 4 van Oostenrijk heb je niks te zoeken in Nederlandse elftal

IK heb het hier al eerder geschreven. Een voetballer met zo'n werklust zou totaal niet misstaan naast Frenkie, en Wijnaldum.

9 maart 2021 om 22:16

Werklust zou een randvoorwaarden moeten zijn voor een selectie bij Oranje, er bij halen kan. Kevin Strootman (genoa), Tonny Vilhena (krasnodar) kun je dan wegstrepen. Voor de basis 11 heeft hij in mijn opinie echt nog 3 tot 4 spelers voor zich, die zich in de CL meer hebben bewezen op een hoger niveau mee te kunnen.

Naja toen Feyenoord kampioen werd zat Strootman er steeds bij. Daar had je em best voor kunnen meenemen. Verder is Toornstra natuurlijk gewoon een Eredivisiespeler, niet echt Oranjemateriaal. Maar goed Denneboom en Schaken hebben ook een haasje, had em Jens ook wel gegund, modelprof en leuke gozer. Wacht es ff, heeft hij interlands gespeeld? Echt compleet vergeten.

Lachwekkend.. leg die ballonnen neer Robin. Begrijp me niet verkeerd Jens is leuk voor Feyenoord maar daar is alles ook mee gezegd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7366
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger283
S. BerghuisAanvaller2817
B. LinssenAanvaller268
N. JørgensenAanvaller193
L. SinisterraAanvaller153
N. MarsmanKeeper200
R. BoženíkAanvaller100
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

1666 fans
Aanvaller, 37 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren