Kraay junior prijst ‘een van de allerbeste centrumverdedigers van de Eredivisie’

Maandag, 8 maart 2021 om 22:23 • Laatste update: 23:48

Ko Itakura heeft afgelopen zondag veel indruk gemaakt op Hans Kraay junior, zo laat de analist weten in Veronica Inside. De 24-jarige verdediger ging met FC Groningen weliswaar met 3-1 onderuit tegen Ajax, maar Kraay ziet in de Japanner ‘één van de allerbeste centrale verdedigers van de Eredivisie’. Verder is de tafelheer in het praatprogramma ook erg te spreken over Jacob Rasmussen van Vitesse, terwijl de achterhoedes van AZ en ADO Den Haag juist door het slijk worden gehaald.

Itakura passeert de revue, wanneer René van der Gijp zich kritisch uitlaat over Ajax-spits Sébastien Haller. Kraay denkt dat het tegenvallende spel van de Franse Ivoriaan tegen Groningen voor een deel te maken heeft met de defensieve kwaliteiten van zijn directe tegenstander. "Nou René, Haller speelde wel tegen één van de allerbeste centrale verdedigers uit de Eredivisie: Itakura. Hij kan goed voetballen, hij kan goed koppen en hij is ontzettend snel", vindt Kraay.

Van der Gijp sluit zich daar volledig bij aan, en hij voegt toe dat de centrale verdediger ook nog zijn uitstraling mee heeft. “Hij kan bovendien drie keer zo goed voetballen als die Uros Spajic van Feyenoord”, besluit de analist. Itakura kwam in juli vorig jaar op huurbasis over van Manchester City, waar de Japans international komende zomer weer zal terugkeren. Daarnaast steken de tafelheren ook de loftrompet over het optreden van Rasmussen. “Je hoort alleen maar geluiden over Riechedly Bazoer en Oussama Tannane, maar Rasmussen is echt goed. Volgens mij praat hij ook helemaal niet, hij gromt alleen maar en bijt een stuk uit je nek", zegt Kraay gekscherend. "Hij was goed, en hij is het hele seizoen al goed."

Er waren ook verdedigers die minder indruk maakten op de analisten, onder wie die van AZ. "Dat niemand dat trainertje van AZ (Pascal Jansen, red.) even zegt dat ze voetballend wel erg tekort komen, als hij die drie achterin zet", zegt Van der Gijp. "En dan Jonas Svensson en Owen Wijndal, dat zijn bij uitstek backs die de bal in de diepte moeten krijgen. Zij moeten er niet al staan; ze spelen nu links- en rechtsbuiten. Maar als ze dat hadden gekund, dan hadden ze wel op die posities gestaan. Kraay voegt toe: "Nu spelen ze met Timo Letschert, Pantelis Hatzidiakos en Bruno Martins Indi: dat kan voetballend helemaal niet. Je kan alleen met een driemansverdediging spelen als Teun Koopmeiners achterin staat.”

Johan Derksen haalt verderop in het programma hard uit naar het centrale duo van ADO Den Haag, bestaande uit Jamal Amofa en Shaquille Pinas. "Ik heb verbijsterd zitten kijken", aldus Derksen. "Ik heb het slechtste centrale duo uit de historie van de Eredivisie aan het werk gezien. Twee donkere jongens, met het gevaar dat ik weer voor racist uitgemaakt word, bij ADO. Die twee... die lange uit Volendam (Henk Veerman, red.) breekt door, en zij huppelen er achteraan... ze wandelen, ze ondernemen niks, zo van: schiet hem er maar in, joh. Ik denk: wat is dit joh!? Hoe kun je ze opstellen? En waarom laat je ze staan?"


Poll

Heeft Hans Kraay junior gelijk over Ko Itakura?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door misseva88)

Dit was ook al een tijdje bekend dat dit 1 van de betere verdedigers van de eredivisie was. Ik weet niet hoeveel city gaat vragen en/of ze bezig zijn met een nieuw contract. Anders kan de top 4 van Nederland een poging wagen voor hem. Zelfs voor ajax zie ik dit als een versterking.

deze jongen speelt nu bij FC Groningen maar hoezo kon een club als Feyenoord zo een Itakura niet huren? dat is een veel betere verdediger als een Spajic. Doekhi van Vitesse en Vd Ven van Volendam zijn ook verdedigers die ik graag bij Feyenoord zou zien

8 maart 2021 om 23:04

Dat bord op schoot scouten is nooit verstandig. Je stelde recent nog: - volmondig dat er geen enkele (!!!!) speler vanuit de subtop in de eredivisie bij feyenoord geslaagd is... -je geen scout bent. Doe maar gewoon niet lijkt me dan

8 maart 2021 om 23:11

dat heb ik idd gezegd omdat wij altijd middelmatige spelers halen uit de Eredivisie die niemand wil hebben. logisch dat er dan niemand slaagt. een echte goede speler als Itakura laten we dan natuurlijk weer lopen

8 maart 2021 om 23:22

Je hebt ook gezegd dat er geen enkele speler geslaagd was. Feyenoordvolgers op vz zijn nu nog aan het bijkomen van het lachen. Doan was trouwens ook nog een gouden tip van je.

8 maart 2021 om 23:33

en ze hebben ook al het recht om me uit te lachen. ik heb natuurlijk zwaar ongelijk gekregen met mijn kritiek op het aankoopbeleid bij Feyenoord. dankzij al die geslaagde Eredivisie aankopen de afgelopen jaren staan we er financieel en sportief geweldig voor met Feyenoord

9 maart 2021 om 00:34

Euhm, ja.. ik vind dat je ongelijk hebt.
met Bijlow, Malacia, Geertruida, Senesi, Kokcu en Sinisterra hebben we heel veel waarde op het veld staan. Ik denk dan ook dat we onder Arnesen en Slot weer de weg omhoog in zullen slaan.

Daarnaast wil jij altijd waarde en nu heb je het over Itakura huren. Overigens ben ik enorm fan van Itakura, dus dat je hem wilt begrijp ik. Ik zie bij jou alleen geen visie, ene keer roep je dit dan roep je dat. Probeer er wat lijn in te krijgen Japie

9 maart 2021 om 00:45

ik heb er lijn in maar Spajic is toch gehuurd? en dat was mijn punt. als je dan perse wil huren waarom dan niet Itakura ipv hem? zelf ben ik idd voorstander van jonge talenten scouten met groeipotentie en kwaliteit maar dat blijkt niet makkelijk voor de Feyenoord scouting. spelers in de lijn van een Davinson Sanchez en Milik bv. dat heb ik ook altijd gezegd en dat vind ik nog steeds. wat uit de Eredivisie komt moet er echt bovenuit springen anders zou ik er niet aan beginnen. dus geen Larssons en Linssens meer maar wel types als Ziyech, Tadic, Arnautovic etc. ik zie de gigantische waarde nog niet in de spelers die jij noemt. natuurlijk zullen ze wel wat opleveren maar ik denk geen bedragen van rond de 30 miljoen zoals je die bij Ajax en PSV ziet. als het allemaal mee zit krijgen we voor 1 of 2 spelers bedragen van rond de 20 miljoen zoals AZ die kreeg voor een Janssen of Jahanbaksch maar dat zal nog even duren. Sinisterra bv loopt 1 op 5. daar gaan voorlopig nog geen grote clubs voor komen. Senesi zal zich ook in de grote wedstrijden meer moeten gaan laten zien. Bijlow moet zorgen dat hij een keer een tijdje blessurevrij blijft, Kokcu zal zijn rendement ook zwaar moeten verbeteren en Geertruida en Malacia hebben ook nog wel stappen te maken maar die ontwikkelen zich wel het best imo van al onze talenten dus die zie ik als eerste een stap hogerop maken

Die zie ik echt graag bij PSV. Zal vast niet zo zijn dat bij enige kans op minuten maakt bij City. Voor Groningen is hij te goed en voor PSV perfect. Zo krijg je potentiele aanwinsten, op dezelfde manier als bij Angelino, gratis voorgeserveerd zonder ook maar een scout ergens heen te sturen. Ik meen ooit ergens gelezen te hebben dat zijn contract deze zomer afloopt?

8 maart 2021 om 22:56

Contract loopt volgens mij volgend jaar af, dus dan moet City nu verkopen om nog een transfersom te kunnen krijgen. Versterking voor elke club in de Eredivisie.

8 maart 2021 om 22:59

Bord op schoot scouting ben ik een beetje klaar mee, en al zou hij komen hoop ik niet dat er een constructie achter zit zoals bij Angeliã±o.

8 maart 2021 om 23:06

Dat ging niet slecht met Angelino. De constructie wel maar itt deze Itakura had Angelino ook veel meer potentieel. Verder kreeg je die op een presenteerblaadje en dat geldt voor deze Japanner ook. Duur talent uit de subtop a la Veerman hoef ik ook nooit meer te zien. We hebben met Maher, Ramselaar, Luckassen, Stef Nijland, Doan etc. al gezien wat daarvan kwam.

8 maart 2021 om 23:36

Storing, daar kan je bijvoorbeeld Van Nistelrooij en Robben weer tegenover zetten. Elke aankoop brengt een risico met zich mee, waar ze ook vandaan komen.

9 maart 2021 om 00:16

Je noemt daar nu ook even twee namen he, dat waren absolute toptalenten. Toegegeven, dat was Maher ook, maar Ramselaar, Bijland, Luckassen waren dat niet en Veerman is dat ook niet.

9 maart 2021 om 00:36

Nistelrode was helemaal niet zo'n toptalent in die tijd. Een goede spits, maar was ook 'al' 22 toen hij naar Eindhoven kwam; net zo oud als Joey Veerman nu. Hoogstrate was (leek) wel een toptalent en dat is hem ook niet geworden. Stam kwam ook gewoon op 23-jarige leeftijd van Willem II over.
Punt is dat niet alles dat uit de Eredivisie komt slecht is. Suarez ging van Groningen naar Ajax en dat werd een hit, ook al staan daar ook de Olaf Lindenberghs tegenover.

9 maart 2021 om 01:01

Misseva88. Als je een lijstje maakt met de twee namen die je opnoemt en de rest aan de andere kant kom je er onderaan de streep nog steeds achter dat je er niet aan moet beginnen. Vergeet ook niet dat de Eredivisie vele jaren terug kwalitatief ook wat sterker was. Een Amoah zou nu nooit meer bij NAC spelen en een Nkufo nooit bij Twente. Verder zijn binnenlandse spelers nu opeens veel duurder geworden en voor dat geld kan je elders meer kwaliteit binnen halen als je een beetje creatief bent. Bij Ajax is het net zo met Pierie, Klaiber, Scherpen, Sinkgraven, Zivkovic, Hoesen, Boerigter en vele anderen. Terwijl Tagliafico, Martinez en Alvarez buiten hun kwaliteiten ook nog eens flink wat pit, karakter en winnaarsmentaliteit toevoegen.

9 maart 2021 om 06:18

Sangare was ook 8 miljoen maar daar zit al helemaal geen geur noch smaak aan

9 maart 2021 om 08:03

@storing, en de talenten strootman en mertens die uit de subtop kwamen bijvoorbeeld die noem je dan weer net niet, zo zullen het altijd risico's zijn, en soms heb je een topper en soms een wat mindere zo gaat dat nou eenmaal.

9 maart 2021 om 08:55

Als je vindt dat er geen geur aan Sangaré zit dan heb je miss corona @japie_krekel. Uitstekende speler die prima presteert in zijn eerste seizoen.

9 maart 2021 om 11:22

@storing volgens mij noem ik er drie, maar vooruit. @juweel noemt, terecht, ook jongens als Mertens en strootman, dus dan zit je al op vijf. De Angeliño die @tvl noemde speelde ook gewoon bij Nac.
We zijn er in Nederland sterren in om alles wat hier speelt omlaag te praten, maar een club als Atalanta laat zien dat spelers die we hier als simpele Eredivisiespelers zien ook prima in de CL mee kunnen. Je moet er alleen wel de kwaliteit in zien en die optimaal benutten.

Zijn spel is echt verbeterd ten opzichte van het begin van vorige seizoen. Positioneel staat hij sterker en slimmer, gebruikt echt alles om de tegenstander te stoppen, heeft overzicht en bewaard de rust achterin. Dit is inmiddels al zijn derde seizoen bij de FC en je ziet hem echt groeien. Ik hoop dat Ko een mooie club vindt volgend seizoen, en voor de traditionele top 3 Az is het echt een versterking. Als ik AZ was had ik hem gehaald, want Martins Indi zijn huurcontract loopt af. Leeuwin zijn contract loopt ook af. Dus ja, je moet dan wel wat en Ko kan uitstekend die positie invullen.

9 maart 2021 om 01:09

Is inderdaad overal toe bereid, als de tegenstander maar uit de wedstrijd gehaald wordt, zelfs de edele delen zijn niet veilig 😉

9 maart 2021 om 06:59

Maar ook zijn eigen edele delen waren dat niet in diezelfde wedstrijd...;

Kraay heeft gelijk en dat is al een tijdje bekend. Die jongen zeurt ook niet. Toen hij zijn eerste seizoen nog op de bank zat heeft niemand hem gehoord. Hij werd in zijn 2e seizoen ingebracht en hij stond er vrij snel. Tegenwoordig is hij niet meer weg te denken. Of hij het in de top kan, dat moet altijd blijken. Als Schmidt zo ver van de goal speelt weet ik niet of Itakura daarvoor geschikt is. De PSV defensie is absoluut niet top, maar heeft het ook extra moeilijk dankzij de speelwijze.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. BalkerVerdediger
W. DammersVerdediger
D. DankerluiVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

0 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Juventus heeft een akkoord bereikt met Santos over Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren