Eljero Elia blaast debat nieuw leven in met post op Instagram

Maandag, 8 maart 2021 om 15:43 • Laatste update: 16:24

Eljero Elia lijkt te vinden dat FC Utrecht zaterdagavond wel degelijk een terechte strafschop kreeg tegen RKC Waalwijk. De aanvaller van Utrecht, die zelf al twee maanden buitenspel staat door een hamstringblessure, plaatst maandag op Instagram een video van het moment in de blessuretijd van de wedstrijd. "Pingel, ja of nee", schrijft hij erbij.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door tukkerpro)

Je wint en pakt 3 punten. Ga je dan nog zelf zo iets op social media zetten? wees blij met je punten en ga verder, Was hij speler van RKC dan kon ik het enigsinds nog snappen, maar als Utrecht speler ben je toch gewoon blij met je pingel en 3 punten? Laat het dan gaan

8 maart 2021 om 15:57

Vind het wel een leuke post eigenlijk.
Discussie tussen spelers onderling , lachen om te zien toch?

8 maart 2021 om 18:23

Mwa, meneer moet zich eens wat volwassener opstellen. Want inmiddels kennen we Elia een beetje en als de situatie in het nadeel van Utrecht was geweest had hij moord en brand geschreeuwd dat het belachelijk was en absoluut geen pingel.

8 maart 2021 om 16:09

Ja vrij kansloos dit, over heel de wedstrijd gezien verdiende Utrecht het ook gewoon, had na 30 minuten met 0-4 voor kunnen staan. Ik snap niet wat er op tegen is om gewoon toe te geven dat je gelukkig gewonnen hebt, die punten nemen ze je echt niet meer af hoor.

8 maart 2021 om 19:27

De pot verwijt de ketel. Gisteren was het moord en brand. Schwalbe gezwets, beelden specifiek uit een bepaalde hoek laten zien om stemming te maken. Het is gewoon een fifty fifty situatie. En natuurlijk Elia verveelt zich te pletter nu hij een tijdje geblesseerd is.

8 maart 2021 om 19:27

De pot verwijt de ketel. Gisteren was het moord en brand. Schwalbe gezwets, beelden specifiek uit een bepaalde hoek laten zien om stemming te maken. Het is gewoon een fifty fifty situatie. En natuurlijk Elia verveelt zich te pletter nu hij een tijdje geblesseerd is.

Ze mogen de regels wat mij betreft weer eens onder de loep nemen, want hier kun je toch geen penalty voor geven? De overtreding stelt niets voor en de bal komt in de verste verte niet in de buurt van degene die valt.

8 maart 2021 om 15:56

Het maakt toch niet uit waar de bal komt? Als ik aan de andere kant van het veld iemand ten val breng, is het toch ook gewoon een overtreding?

8 maart 2021 om 16:04

Dan krijg je het corner-principe. Iedere corner is dan een strafschop, want lichte overtredingen worden altijd wel gemaakt. De scheidsrechter heeft het achteraf toch ook toegegeven dat hij hier geen strafschop voor had moeten fluiten?
Waarom zou hij dat dan doen?

8 maart 2021 om 16:10

Het had geen strafschop moeten zijn omdat er niet veel aan de hand was, niet omdat de bal er niet naar toe ging.

8 maart 2021 om 16:13

Ben ik het niet mee eens.

De bal komt er misschien niet. Maar de speler wordt wel onderuit gehaald = overtreding.
Had die verdediger maar niet zo dom hem moeten haken. Of het per ongeluk gaat of niet, je moet weten waar je tegenstander loopt en als je hem onbewust neerhaalt in een kansrijke positie is het gewoon een overtreding.

8 maart 2021 om 16:28

Dat mag. De arbiter die de strafschop toekende was het achteraf wel met me eens.

Het blijft interpretatie, of we moeten met sensoren gaan werken op spelers en afhangende van contact, pressie, bepaalde snelheden e.d. gaan bepalen of we wel of niet penalties gaan geven. Zelfs met camera's kun je goed toneelspel niet uitsluiten. Jaren geleden waren we ziek van het leven met scheidsrechters die teveel misten, omdat het spel zo snel was geworden, we lachten om die grensrechtersproef met die jongens op de achterlijnen en nu, met veel minder fouten zeiken we met zijn allen op de Var. Perfect wordt het nooit, en als iedereen dat maar begrijpt en even terugdenkt waar we vandaan komen denk ik dat we toch wel wat tevredener mogen zijn.

8 maart 2021 om 16:12

Nee dat is het niet. Als een scheidsrechter zonder VAR hier een penalty voor geeft had ik het minder zuur gevonden. Zo'n grensrechter ziet een handje en een speler vallen en op die snelheid snap ik dat je aan een penalty denkt. Wat ik niet snap is dat je vervolgens een VAR hebt die 3 minuten naar beelden zit te kijken waar je gewoon ziet dat het geen penalty is maar heb toch goedkeurd.

Ah Elia het lichtpunt van Social media. Soms is zwijgen beter dan domme dingen te plaatsen. Die jongen kan goed voetballen, maar kan oh zo naã¯ef reageren op twitter.

Ik vraag mij af wat voor hobby had deze jongen gehad als er geen social media bestond.

Dit zijn echt van die situaties waarvan je denkt kom op zeg beetje inlevingsvermogen. De verdediger kijkt naar de bal en niet naar de man. Wat had hij hier aan kunnen doen gewoon een ongelukkige actie/aanraking, maar totaal geen overtreding. Laten wij het ook nog eens over het feit hebben dat de bal niet eens in de buurt was of richting desbetreffende speler ging.

Geeft maar weer aan dat het geen slimme voetballer is. Dit nog even onnodig aanhalen en straks, als er weer vervelende reacties komen, als een mager speenvarken gaan janken. Vind het jammer dat ie dit doet, hij heeft het niet nodig en zou in mijn ogen toch iets volwassener moeten zijn.

Verwacht zo'n kerel nou echt dat zijn volgers/fans zeggen dat het geen pingel is?

Waarom gebeuren dit soort dingen op social media nou altijd met jongens afkomstig uit een bepaald milieu? De vraag stellen is hem beantwoorden...

De opname van achter het doel is van minimaal 20 meter en is ook nauwelijks ingezoomd op de bedoelde situatie. Met andere woorden, deze opnamen zijn totaal niet verhelderend als het gaat om de vraag of hier wel of geen strafschop gegeven zou moeten worden. Ik denk zelfs dat Elia diezelfde opnamen had kunnen gebruiken tegen een strafschop als RKC de aanvallende partij was geweest. Dit filmpje voegt kortom niks toe aan de discussie.

Elia moet lekker gaan stoppen met voetbal. Wat is dat een zuur mannetje geworden zeg. Ben oprecht bij dat hij destijds voor Utrecht heeft gekozen en niet voor Twente.

Deze man heeft heel het seizoen nog niks laten zien , maar heeft de grootste mond van alle spelers in de eredivisie..... misselijk makend mannetje die Elia !!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller286
M. MahiAanvaller217
M. SyllaAanvaller180
M. MallahiAanvaller00
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

100 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 april
Tottenham Hotspur moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van José Mourinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren