Advocaat stoort zich aan camera’s Disney+: ‘Nee, ik vind het niet leuk’

Maandag, 8 maart 2021 om 14:06Yanick Vos • Laatste update: 14:13

Dick Advocaat is niet blij met de documentaire die door Disney+ wordt gemaakt over Feyenoord. Het bedrijf heeft de volledige toegang bij de Rotterdammers en volgt het eerste elftal dit seizoen overal met camera’s. Advocaat gaf zondagavond bij Rondo aan dat hij het niet leuk vindt en zich een beetje belemmerd voelt in zijn doen en laten door de aanwezigheid van de camera’s. “Nee, ik vind het niet leuk. Maar voor Feyenoord is het natuurlijk wel leuk”, aldus de trainer.

Feyenoord wordt sinds september gevolgd door de camera’s van Disney+. “Ik ben toch wel een beetje belemmerd als de camera’s erbij staan, met wat ik zeg en hoe ik me gedraag”, aldus de trainer. “Je probeert natuurlijk wel jezelf te zijn, maar dat ding staat continu om je heen. Ook bij met de besprekingen, nabesprekingen, voorbesprekingen, bij het toilet. Ze zijn echt overal bij.” Volgens Advocaat verschijnt de documentaire in acht delen. “En wat ik hoorde is dat ze het ook voor volgend seizoen willen doorzetten.”

Advocaat beaamt dat Disney+ de volledige toegang heeft bij Feyenoord en dus ook in de bestuurskamer. Volgens de trainer is de documentaire niet te vergelijken met het bekende Netflix-serie Sunderland Till I Die. “Dat van Sunderland was heel anders, dat was geweldig”, aldus Advocaat. “Maar ik heb ook die documentaire gezien van Guardiola, dat vond ik overdone. Die wilde zo graag praten, dat heb ik helemaal niet", doelt Advocaat op de documentaire All or Nothing: Manchester City van Amazone.

Afgelopen zomer werd Advocaat door Feyenoord geïnformeerd over de plannen van Disney+. “Het is vooraf allemaal besproken met de spelersgroep en iedereen die erbij betrokken is.” Ook zijn er duidelijke afspraken gemaakt over wat er wel en niet uitgezonden mag worden. Advocaat zegt in zijn werk rekening te houden met de aanwezigheid van de camera’s, maar kan zich soms niet inhouden. “Na een wedstrijd die we met 1-0 verloren zei ik iets tegen de keeper: ‘Houd jij nou je bek, joh!’ Dat zou ik normaal niet zo snel zeggen. En dat pikken ze er dan uit.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Deze video wil Advocaat dan wel weer analyseren zie ik.

Advocaat is misschien bang dat Disney+ zijn kale plekjes beter in beeld brengt. Nee grapje! Toptrainert die Dickie, daar heeft Feyenoord het wel mee getroffen. Benieuwd of zijn opvolger Slot het net zo goed gaat doen

8 maart 2021 om 14:57

Die zijn met de wedstrijd ook wel te zien

8 maart 2021 om 15:09

Toptrainer? Omdat we met 6-0 van VVV hebben gewonnen? Of ben je sarcastisch? Advocaat maakt het hele jaar al onbegrijpelijke beslissingen, laat de ploeg tacisch vaak onbegrijpelijk beginnen en z'n wissels zijn ook niet best. Vorig seizoen was indrukwekkend maar dit jaar is de magie wel uitgewerkt.

8 maart 2021 om 15:56

Ben ik het wel mee eens. Hij wordt wel heel erg bewierookt de beste man. Omdat hij zo leuk en authentiek is, zo gezellig. Vroeger was het een neuroot eerste klas en is door heel veel mazzel en gelik assistent van Michels geworden, en later als door een mirakel doorgeschoven. Door alle ervaringen daarna is hij wel weer erg ervaren geworden maar hij heeft het licht ook niet uitgevonden. Een beetje de Mancini van de jaren 80, alleen had Mancini wat meer ervaring in het topvoetbal en heeft daardoor ook bij echte topclubs gezeten. Ik vond de vergelijkingsstatistieken tussen Stam en hem wel frappant. Ik zeg niet dat Stam nou zo goed was, maar Advocaat wordt wel heel erg hoog op het paard gezet terwijl er niet zo heel veel te juichen valt. Feyenoord moet gewoon derde worden dus dat Vitesse en AZ daarboven staan is echt te triest voor woorden.

8 maart 2021 om 17:56

Ik vind de beslissingen van Advocaat over het algemeen wel logisch. Voor de 'topclub' feyenoord soms te afwachtend, zeker. Maar kijk na het spelersmateriaal, hoog druk zetten d.m.v. doordenken onmogelijk door het trage centrum. Te weinig creativiteit, diepgang mist ook te vaak. Dan beginnen over vorig jaar terwijl feyenoord dan zovaak goed wegkwam en het spel alles behalve indrukwekkend was, lijkt je reactie meer op je onderbuik gebaseerd .

8 maart 2021 om 18:06

Ik wil juist zeggen dat Advocaat wat mij betreft niet meer op vorig jaar mag teren en dat hij veel te lief wordt aangepakt in de media. Vorig jaar was cijfermatig gewoon goed, maar dit jaar is dramatisch. Hoe is dat precies op de onderbuik gebaseerd?

Ik kan me voorstellen dat de betrokkenen bij Feyenoord niet blij zijn met dat er overal camera's op je bakkes gericht staan. Als je al weet hoe soms een uitspraak opgeblazen kan worden in de media, dan is een uitspatting in de kleedkamer natuurlijk iets wat ook weer breed uitgemeten gaat worden terwijl je in de kleedkamer gewoon je emoties moet kunnen uiten natuurlijk. Als je je daarin niet vrij voelt, dan beïnvloed je dat toch denk ik

Ik ben vooral bang dat mijn club zich weer compleet voor paal gaat zetten. Aan de ene kant misschien goed als dat op bestuursgebied gebeurt. Maar wat er in de kleedkamer gebeurt laat dat toch lekker. Dan zegt er iemand een keer wat uit emotie en dan krijgt hij dat zijn hele carriere te horen, net zoals kut-keeper toendertijd met Achilles.

8 maart 2021 om 15:37

Valt mee denk ik, in de docu van Spurs zie je dat Alli en Dier een woordenwisseling hebben, zeer vermakelijk om te zien, maar volgens mij heeft de media in Engeland , en dat zijn een stelletje ratten , daar nooit een probleem van gemaakt?

En haha wat Dickie zegt over Pep klopt helemaal.
Ik heb met alle moeite de docu van Man City afgkeken , het was echt stront vervelend om Pep aan het woord te zien , zelden iemand zo erg zien forceren.

8 maart 2021 om 16:30

Ik denk dat het voor de media minder interessant is als de club zelf de bron is (de docu) ipv als de media ergens achter komt en het zelf kan uitlekken

8 maart 2021 om 17:01

Goed punt idd. Vz zal hier en daar wat artikels maken en zo ook andere voetbalsites maar ik verwacht niet dat Advocaat op tv afgebrand zal worden. In ieder geval niet door VI , die pakken doorgaans de meeste kijkers mee. Hangt er natuurlijk vanaf wat hij allemaal zegt maar de uitspraak die Advocaat als voorbeeld neemt zal waarschijnlijk ff besproken en dan waait het weer over. Ik verwacht geen hetze.

8 maart 2021 om 19:44

Iedereen wil die bierbuik van Pratto natuurlijk in 4k aanschouwen.

Ach Feyenoord zoekt mogelijkheden om de inkomsten te vergroten. Dus ik snap het wel. Dick, alles went
Moet je op zondagavond kijken hoe topvoetballers makkelijk praten zolang ze op hun stoel zitten, maar zodra ze iets op het bord moeten gaan uitleggen, staan ze bol van de zenuwen. Met uitzondering van die dame (van Advocaat)

Of je moet denken zoals dat spelertje van Sparta; ik ben er niet om je te vermaken

Ik persoonlijk zou er niet zo veel interesse hebben als het mijn club was. Een beetje ouwe koeien uit de sloot halen als die serie dan uitkomt. Dan ben je toch al bezig met het volgende seizoen. In het geval van Feyenoord zal dit een seizoen worden om snel te vergeten. Ga je dan een serie terugkijken die gaat over een teleurstellend seizoen dat je gehad hebt en waarvan de hoofdtrainer er dan toch niet meer toedoet omdat Slot dan gaat beginnen. Maakt het dan uit wie er uit zijn plaat is gegaan in de kleedkamer na die nederlagen tegen Heerenveen of AZ? Of hoe Pratto benaderd wordt nu die niet van de bank komt.

8 maart 2021 om 14:41

Daar Hoorden Zij Engelen Zingen was voor Ajacieden een mooi kijkje achter de schermen hoor. Dat was ook een faliekant mislukt (jubileum)seizoen voor Ajax maar als documentaire was het erg interessant.

8 maart 2021 om 14:52

Ook die heb ik als Ajacied nooit gezien. Ook nooit enige behoefte gehad om het te gaan kijken. Maar goed zelfs al zou het om een succesvol seizoen zgaan, dan nog heb ik geen interesse om het te gaan kijken bij mijn club. Je weet het eindresultaat toch al en de rest van de serie krijg je in 50 nieuwsberichten wel op voetbalzone te lezen.

8 maart 2021 om 15:11

Nou ja, als het niks vindt vind je het niks natuurlijk.
Ik denk dat de emotie in de kleedkamer juist erg mooi kan zijn. Formule 1 heeft een vergelijkbare Netflix serie met de titel Drive to Survive. De grote teams wilden bij het eerste seizoen niet meewerken waardoor de teams daar net onder wat meer belicht werden, wat hen ook weer meer fans opleverde. Misschien ben je na één aflevering wel verkocht.

8 maart 2021 om 16:25

@Master D Ik heb hem wel gezien en ik snap wat je bedoeld. Het ging mij dan ook niet om het seizoen van Ajax 1 maar meer hoe het er achter de schermen aan toe gaat en dat geeft een mooi inkijkje van hoe het bijvoorbeeld in de jeugd aan toe gaat en waarom sommige beslissing worden genomen. Daarbij kijk je vaak als supporter tegen dingen aan die van uit de club bezien toch andere inzichten geeft. Maar hij is ondertussrn echt wel gedateerd. En juist dat soort dingetjes komen niet of maat kleine dtukjes in de media. Er staat mij ook nog iets bij dat de harde mentaliteit in de jeugd wel onderwerp van gesprek was.

8 maart 2021 om 15:16

@master D Het is toch een stuk (leed)vermaak. Kan me goed voorstellen dat het voor veel mensen interessant is om naar te kijken. En het zal altijd wel mensen, misschien niet alle, inzichten geven die ze niet hadden verwacht. Daarnaast als het een succesvol seizoen zou zijn, alleen maar mooi toch. Vorige week zag ik de beelden van Real - Ajax (1-4) van 2 jaar terug voorbijkomen op een aantal kanalen, krijg dan toch weer kippenvel en het triggert mij toch om dan die beelden te bekijken en er ook echt even van te genieten. Maar wellicht zit ik anders in elkaar dan jij.

Sorry dit klinkt heel stom maar Disney+ is internationale streamingsdienst, waarom zou je dan bij Feyenoord gaan filmen vraag ik me af? Had een keus voor Ajax logischer gevonden met het talent dat daar loopt, de grote van de club, in Europa spelen ze vaak nog een rol van betekenis de afgelopen seizoenen en ze doen mee voor de prijzen. Begrijp de keuze van Feyenoord niet zo.

8 maart 2021 om 15:00

Netflix ging filmen bij Sunderland, daar waren nog veel meer op het eerste oog interessantere clubs, maar kijk wat voor hit dat is geworden (voor Netflix dan..). Ben juist wel benieuwd uit welk oogpunt dit wordt gebracht, al ben ik als supporter waarschijnlijk wat bevooroordeeld. Maar wordt het Feyenoord de potentiële topclub, eeuwige underdog of zelfdestructieve vereniging van ego’s? Het is in mijn ogen namelijk allemaal waar. En de bak talenten die in Rotterdam moeten rondlopen, de huidige trouwe supporters, zien we daar wat van, of krijgen we weer dat oude sentiment waardoor er zoveel mogelijkheden onbenut blijven? Laat maar komen!

8 maart 2021 om 15:12

Daar heb je zeker gelijk in. Bedoel het verder ook zeker niet om te provoceren maar denk dat Dinsey wel meer geld binnen haalt met de keuze voor een andere club. Maar goed Feyenoord is een prachtige en mooie club en ik denk dat je daar wel een prachtige docu van kan maken idd. Bij Sunderland was het ook prachtig geworden dus ik ben benieuwd. Enig idee wat dit Feyenoord op levert? Is daar al wat bekend over?

8 maart 2021 om 15:31

''enig idee wat dit Feyenoord op levert? Is daar al wat bekend over?'' - +/- 3 miljoen naar verluidt.

8 maart 2021 om 15:49

Hmm , opzich een mooi bedrag.
Maar is dat voor de hele campagne of voor 1 seizoen?
Dit zou 5 seizoenen kunnen duren, bij wijze van spreken , dan stelt die 3mln niks voor.

8 maart 2021 om 15:53

@vegi - Dat is voor dit seizoen, want er is ook uitgesproken dat dit om één seizoen/jaar gaat. Maar als je de verhalen mag geloven heeft Disney (en Feyenoord, want; geld) wel oren naar nog een seizoen.

8 maart 2021 om 16:01

Ja dat bevestigd Advocaat ook in het artikel inderdaad, vandaar dat ik benieuwd was of dat bedrag voor de hele campagne was of voor 1 seizoen.
Hij zit er best wel dicht op dus dan zullen de geruchten best concreet zijn.
Maar 3mln voor 1 seizoen is zeker niet verkeerd.
Mocht het een succes worden dan kan je voor het 2e seizoen wat meer vragen.

8 maart 2021 om 22:55

precies daar kunnen we weer een nieuwe Linssen en Narsingh mee aantrekken

8 maart 2021 om 15:09

Dan kan je het ook zo zien: Disney is een internationale streamingsdienst, waarom zou je dan bij Ajax gaan filmen vraag ik me af? Had een keus voor pak 'm beet Manchester United logischer gevonden. - Maar goed; naar mijn weten is dit ook allemaal opgezet in samenwerking met de Benelux-afdeling van Disney, om zich tot volwassenen van Nederland (of heel Benelux of ook gewoon internationaal; Feyenoord heeft in principe (ook) nog altijd een grote naam) te richten qua abonnementen. En bovendien; drama verkoopt

8 maart 2021 om 15:16

Omdat Ajax gewoon een grote nam is in vergelijking met Feyenoord. Nu ik er over na denk is Feyenoord denk ik ook wel een mooie keuze hoor, denk dat je prachtige beelden krijgt en het blijft natuurlijk een slapende reus. Ik dacht alleen meer dat het qua opbrengsten meer oplevert om bijvoorbeeld een Ajax te kiezen.

8 maart 2021 om 15:30

Trouwens, nu ik het me herinner: Chris Woerts (oud-commercieel directeur van Feyenoord) is degene die Disney+ en Feyenoord bij elkaar heeft gebracht.

8 maart 2021 om 15:11

Feyenoord heeft een achterban vana 2,8 miljoen mensen in Nederland. Zo'n club die allemaal uitdagingen heeft, waarin succes spaarzamer is, en die voor een aantal belangrijke dossiers in haar geschiedenis staat is toch rete interessant? Ik las al meerdere Psv'ers en Ajacieden die ook erg enthousiast waren over dit concept. De Netflix docu over Sunderland was ook interessanter dan die van Spurs, dus sowieso geloof ik er niet in dat je alleen bij succesvolle clubs hoeft te filmen.

8 maart 2021 om 19:41

Disney wil ook lokale content maken om meer mensen in Nederland er toe te dwingen een abonnement te nemen. Je kunt de Mandalorian maar zo vaak bekijken. Disney+ heeft nog niet heel veel content vind ik.

Sws dat Marsman wat heeft gezegd na de 1-0 nederlaag tegen ajax🤣

Sws dat Marsman wat heeft gezegd na de 1-0 nederlaag tegen ajax🤣

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger283
S. BerghuisAanvaller2817
B. LinssenAanvaller268
N. JørgensenAanvaller193
L. SinisterraAanvaller153
N. MarsmanKeeper200
R. BoženíkAanvaller100
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

93 fans
Coach, 73 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 april
Tottenham Hotspur moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van José Mourinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren