KNVB zorgt 2 maanden na ongekende rel voor weerzien Schmidt met Nijhuis

Maandag, 8 maart 2021 om 12:36Rian Rosendaal • Laatste update: 12:54

Roger Schmidt en Bas Nijhuis komen elkaar zondag voor het eerst weer tegen in de Eredivisie. De KNVB heeft de arbiter namelijk aangesteld voor de topper tussen PSV en Feyenoord in het Philips Stadion, met 14.30 uur als aanvangstijdstip. Het is de eerste keer dat beide heren elkaar treffen sinds de geruchtmakende ruzie tijdens en na afloop van het uitduel van PSV met Sparta Rotterdam (3-5) halverwege januari.

Schmidt beschuldigde Nijhuis er bijna twee maanden geleden van dat hij expres tegen PSV zou fluiten en de Duitse coach zei zelfs dat de ervaren scheidsrechter dit expliciet zou hebben gezegd. "De scheidsrechter heeft vandaag na de wedstrijd gezegd dat hij tegen ons floot omdat ik kritiek op hem had geuit na Vitesse", zo zei Schmidt in januari. ESPN-verslaggever Pascal Kamperman kon zijn oren amper geloven en vroeg gelijk of Nijhuis dat echt gezegd heeft. "Ja. Hij deed het expres, omdat ik hem na Vitesse had bekritiseerd. Dat is totaal niet oké", zo benadrukte de stellige Schmidt, die het gedrag van Nijhuis verder 'voor honderd procent' niet professioneel vond.

De harde woorden van Schmidt na afloop van Sparta-PSV kwamen voor Nijhuis als een totale verrassing. ""Wat? Dat ik expres tegen hem gefloten heb ook nog? Sow, nou, dan kun je zien wat trainers er allemaal van maken, hè. Ik moet er echt om lachen, want dit is echt complete onzin natuurlijk. Heb je dat niet zelf verzonnen, heeft hij dat echt gezegd? Een trainer wordt gewoon beoordeeld op zijn gedrag, als hij een paar keer zo doet bij de vierde man, dan geef ik gewoon een gele kaart", zo klonk het in een interview met ESPN. Schmidt verklaarde later ook nog dat hij Nijhuis nooit meer hoefde te spreken in zijn leven.

De snoeiharde kritiek van Schmidt aan het adres van Nijhuis leidde tot een onderzoek van de openbaar aanklager. De PSV-coach werd uiteindelijk voor twee wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Hij miste de uitwedstrijd van PSV tegen FC Emmen (0-2) en keerde vervolgens op 31 januari terug op de bank bij de Eindhovenaren. Zijn ploeg ging die dag met 3-1 onderuit tegen Feyenoord, zondag opnieuw de tegenstander van de nummer twee in de Eredivisie.


Poll

Verstandige keuze van de KNVB?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

108 reacties (laatste reactie door lucas1913)

Dit lijkt me in alle opzichten geen verstandige keuze, als ik de poll moet beantwoorden. Tenzij het puur om de amusementswaarde gaat, ik kan nu niet meer wachten op deze pot. Dit zal wel weer een relletje worden, Schmidt kennende.

8 maart 2021 om 12:53

Hoezo niet? Het is gewoon een goede scheidsrechter, een van de betere van Nederland. Het zou pas gek zijn als de KNVB hem niet meer op PSV zou zetten, daarmee zouden ze het signaal geven dat klagen loont.

8 maart 2021 om 12:59

Zo kun je het inderdaad uitleggen, maar je kan het ook de andere kant op redeneren dat dit provocatief en kinderachtig van de Knvb is. Nijhuis is niet de enige goede scheidsrechter in Nederland, dus ik was hier voor de veilige optie gegaan. Zeker gezien het belang van deze wedstrijd.

8 maart 2021 om 13:03

Hoezo veilig? Omdat Schmidt denkt dar hij hier de baas is. Laat mij niet lachen. Schmidt moeten ze snel terugsturen. Nare vent

8 maart 2021 om 13:03

Provocatief? Als ze zich hierdoor geprovoceerd voelen zijn ze topclub onwaardig. Er zal ooit toch een keer een streep onder moeten.

8 maart 2021 om 13:06

Ik vel geen oordeel, over beide kanten niet. Schmidt hoeft zich niet de baas te voelen door een andere scheidsrechter op deze wedstrijd te zetten, noch is dat het signaal dat je daar mee afgeeft. Ik ben simpelweg benieuwd naar de noodzaak om Nijhuis op deze wedstrijd te zetten. Nogmaals, ik maal er niet om want ik weet zeker dat dit weer fantastische beelden op gaat leveren. Maar ik vind het niet de beste keuze van de Knvb, ervan uitgaande dat Nijhuis niet de enige optie was als leidsman.

8 maart 2021 om 13:08

Nijhuis is imo 1 van de slechtste scheidsrechters die we hebben. Ik houd er absoluut niet van als de scheidsrechter zo erg in de picture moet zijn. Toch staat die gast er bij Uefa en Knvb goed voor. Als sla je me dood waarom. Maar gezien zijn status is het wel vrij logisch dat hij top wedstrijden toebedeeld krijgt.

8 maart 2021 om 13:17

Bij de Uefa staat hij er juist niet zo goed voor volgens mij. Krijgt nauwelijks mooie wedstrijden, laat staan in de CL.

8 maart 2021 om 13:20

Regulator, dat ben ik met je eens. Kuipers had me dan alleen logischer geleken, maar ik zie op de website van de Knvb dat hij überhaupt geen wedstrijd heeft gekregen, dus wellicht heeft hij andere verplichtingen/persoonlijke dingen. Van Boekel fluit Ajax, maar ook die had ik een betere keus gevonden. Naast dit alles zijn zoveel te nemen beslissingen kwetsbaar voor interpretatie dat je er gif op in kunt nemen dat deze aanstelling achteraf gezeik oplevert. Vanuit mijn perspectief: top, zin in. Vanuit het perspectief van de Knvb: onbegrijpelijk, het gaat namelijk hoe dan ook gezeik opleveren.

8 maart 2021 om 13:22

Je hebt gelijk. Zijn laatste CL duel dateert van 4 jaar geleden.

8 maart 2021 om 13:51

@Spandoek, waarom gaat het gezeik opleveren? Van de kant van PSV? Dat zou nog kinderachtiger zijn dan het gedrag van Schmidt jegens Nijhuis.

8 maart 2021 om 14:03

Provocatief zou zijn om hem de week erna weer PSV te laten fluiten. Maar we zijn nu 8 speelrondes verder. Het is dan toch niet vreemd om weer Nijhuis als wedstrijdleiding te hebben?

8 maart 2021 om 15:54

haha hoezo denk jij dat Schmidt meent in Nederland te baas te zijn? Dat is toch zwaar onrealistisch en heel naief van jouw kant? Alsof hij naar een voor hem buitenlandse club gaat en dan denkt, zo nou ga ik niet alleen die club leiden maar ga ik ook maar meteen de hele competitie richting geven. Wantja ik ben de allerbeste van de wereld. Feit dat je Nijhuis een van de beste scheidsrechters van Nederland vind zegt genoeg over jou beoordelingsvermogen Zie je Schmidt echt zo of is dit dat amsterdamse brilletje wat vast geniet zit op je neus?

8 maart 2021 om 17:41

@spandoek wat voor provocatie? dus de Knvb moet nu scheidsrechters gaan aanstellen op basis van de wensen van Schmidt?

8 maart 2021 om 18:27

Ik had het logischer gevonden als de Knvb Nijhuis had aangesteld voor pak hem beet PSV-Zwolle of PSV-Emmen. Maar om Schmidt en Nijhuis 8 speelronden te laten rusten, om hem vervolgens in wellicht de belangrijkst resterende wedstrijd voor PSV (beide clubs wellicht) aan te stellen, dat vind ik niet slim voor zo een beladen duel. Bovendien gaat de vlieger 'het is een van de beste scheidsrechters' niet op want volgens mij scoort Nijhuis in alle klassementen nationaal en internationaal hartstikke slecht.

8 maart 2021 om 12:58

Kon wel weer eens heerlijke tv worden hahah. Een scheids met sarcastische opmerkingen tegen een trainer die alles te serieus neemt (met name zichzelf).

8 maart 2021 om 15:05

Niet eens tegen de trainer zelf. Schmidt had van een onbekende bron gehoord dat Nijhuis dat gezegd zou hebben.

8 maart 2021 om 17:44

gelukkg was da vermeende gesprek waarin Nijhuis die opmerking zou hebben vast gelegd op een geluidsopname waardoor Nijhuis werd vrij gesproken. Schmidt zoog Nijhuis zijn vermeende uitspraak dus volledig uit de duim. echt een hele smerige streek imo

8 maart 2021 om 20:22

Japie je klets weer eens vreselijk uit je nek, er heeft een schikking plaats gevonden, er is niemand vrij gesproken. En Schmidt zoog niets uit zijn duim, als het verzonnen was, kwam het van iemand anders, het was een quote. Dus kap met die flauwekul te verkondigen. On: Er hoeft met niemand rekening te worden gehouden, maar hoe je het ook bekijkt, als KNVB zijnde had je de planning iets tactischer kunnen doen dan Nijhuis op zo'n beladen wedstrijd te zetten. Maar goed, we zullen zien.

8 maart 2021 om 15:59

Wat een gezeur. De knvb vindt hem goed genoeg om deze wedstrijd te leiden en er is geen sprake van partijdigheid of een belang bij de scheidsrechter. De club heeft daar verder niets van te vinden en is geen partij in deze. Zo simpel is het.

Tja als een scheidsrechter na ieder meningsverschil niet meer mag fluiten in een wedstrijd van de betreffende club, dan blijft er weinig over. Buiten dat zou Nijhuis niet mijn eerste keuze zijn voor zo'n wedstrijd...

8 maart 2021 om 13:12

Zo denk ik er dus ook over. Het zijn toch geen kleuters. Wat gebeurt is is gebeurt en dit is weer de volgende wedstrijd. Ga er beide weer objectief in en doe normaal tegen elkaar. profvoetbal is nou eenmaal een grote mensen wereld.

8 maart 2021 om 15:58

Ze zouden beide gewoon weer die wedstrijd in moeten gaan met een schone lei. Maar goed, of dat gebeurd is een tweede. Ik vind wel dat Knvb hier iets subtieler mee had om kunnen gaan door Nijhuis op een kleinere wedstrijd van PSV te zetten dit seizoen. En dan volgend seizoen miss weer een topper als ze dat per se nodig vinden. Nu, al hoeft dat niet zo te zijn, wordt ook de indruk gewekt dat het een kinderachtige middelvinger is van Knvb naar Schmidt. Beetje haantjesgedrag. Kunt beter zulke speculaties vermijden door op safe te spelen en voor Kuipers te gaan ofzo.

IMO is Nijhuis trouwens zwaar ongeschikt voor wedstrijden met veel allure en belangen zoals toppers.

Haha, dit is als ajacied fantastisch nieuws. Feyenoord krijgt alle ruimte om kleine overtredingen te maken, duels aan te gaan en PSV uit het spel te halen. Nijhuis laat toch wel doorballen.

8 maart 2021 om 12:56

Wat maakt het voor Ajax nou uit? Of Feyenoord wint of PSV zal mij in ieder geval niks uitmaken.

8 maart 2021 om 12:58

Nou, hoe meer PSV verliest, hoe sneller jullie kampioen zijn. Lijkt me een vrij logische redenatie.

8 maart 2021 om 13:03

Hoezo niks uit maken? PSV is de enige ploeg die Ajax nog van de titel af zou kunnen houden eventueel. Voor ons is het natuurlijk gewoon gunstig als Feyenoord wint van PSV volgende week. Wie daar de scheids is dat interesseert me dan wel weer weinig, je weet toch niet hoe de wedstrijd gaat verlopen.

8 maart 2021 om 13:33

Met nog maar tien wedstrijden te gaan, met negen verlies punten minder en een veel beter doelsaldo zie ik echt geen vuiltje meer aan de lucht om kampioen te worden. Zelfs al zou PSV alle verdere wedstrijden winnen.

8 maart 2021 om 15:28

Eens maar dat betekent niet dat een eventueel punt verlies niet heerlijk zou zijn. Met zo'n voorsprong, ervan uitgaande dat Ajax aanstaande 2 wedstrijden wint, kun je met een gerust hart spelers rust geven en echt voor de EL te gaan. Goed voor de club Ajax en voor de ervaring van toch weer een hoop jonge jongens.

8 maart 2021 om 13:00

Bovendien fluit hij ons dan niet, iedereen blij (behalve Schmidt).

8 maart 2021 om 13:09

Nijhuis kunnen we tegenwoordig prima hebben met onze Zuid-Amerikanen, Tadic en Klaassen. Laatste tijd ook weinig problemen meer met hem gehad. Paar jaar terug was het gegarandeerd puntverlies met ideale schoonzonen als Andersen, Serero en viergever die de duels half ingingen tegen een subtopper die er vol opklapte. Nu hebben wij juist de spelers die er vol in gaan.

8 maart 2021 om 13:13

Klopt helemaal. Ik vind het echter absurd dat je je zo moet aanpassen aan een scheidsrechter. De scheids moet gewoon de regels hanteren, en niet de ene regel wel en de andere regel niet. En de ene zondag wel en de andere zondag weer niet. Bovendien loopt hij zelf lekker popiejopie te doen met bijdehante opmerkingen maar zodra er een speler uit emotie wat roept naar hem kan hij niet snel genoeg zijn kaarten trekken. Nee al zou hij ons ieder weekend matsen, ik zie hem liefst nooit meer een wedstrijd fluiten.

8 maart 2021 om 13:36

@zytto34 helemaal met je eens. Nijhuis kost ons allang geen punten meer. Ten hag zet gewoon de zuid Amerikanen in en de tegenstander heeft een zware middag. Op strijd gaan ze het in ieder geval niet winnen van deze jongens.

Daar kon je natuurlijk de klok op gelijk zetten. Bij de knvb zijn ze wat dat betreft kleuters. Buiten of het PSV is of bijvoorbeeld Ajax-AZ ben ik van mening dat Nijhuis uberhaupt geen toppers verdient te fluiten. Vreselijk matige scheidsrechter.

8 maart 2021 om 14:11

Misschien heeft ESPN de KNVB wel ingefluisterd dat ze dit moesten doen. Ik kijk nu al uit om in de wedstrijd van zondag na elk fluitsignaal het hoofd van Schmidt volledig in beeld te krijgen in de hoop dat hij boos kijkt en misschien iets roept. Wat een heerlijke tv gaat het worden. De Bas Nijhuis show en ondergeschikt hieraan de topper tussen Feyenoord en PSV.

8 maart 2021 om 15:35

En het wordt deze week kouder, dus wellicht doet Schmidt weer zo'n gaaf mutsje op. Zelden zo'n gehuil gehoord bij aanstelling van een scheidsrechter bij een wedstrijd. Met Nijhuis weet je, dat er voor lichte overtredingen (vice versa) niet gefloten wordt, dat duikelpartijen niet gewaardeerd worden en niet gevoelig is voor pietluttig geschreeuw. Kortom mannenvoetbal !

8 maart 2021 om 16:24

Waarom kon je hier 'natuurlijk de klok op gelijk zetten'? Als de knvb zich als 'kleuters' wilde gedragen, rare beoordeling, hadden ze Nijhuis toch veel eerder op PSV gezet? Bijvoorbeeld bij de vorige topper PSV-Ajax...?

8 maart 2021 om 16:43

@baloog: Waarom zijn ze bij de Knvb kleuters en wat maakt Nijhuis een slechte scheidsrechter?

8 maart 2021 om 17:45

Baloog, wat een kleuter-reactie. Nijhuis is bezig aan een uitstekend seizoen en je merkt zelfs dat andere scheidsrechters steeds meer toelaten. Daarmee wordt het voetbal aantrekkelijker.

8 maart 2021 om 17:49

de echte kleuter is Schmidt in dit verhaal. die zat allemaal leugens te verzinnen over vermeende uitspraken van Nijhuis die hij nooit had gedaan

8 maart 2021 om 21:14

De enige kleuter in dit verhaal is Japie Krekel die zo obsessed is met Schmidt dat het bijna eng begint te worden. On: Tuurlijk moet Nijhuis gewoon wedstrijden van PSV kunnen fluiten. Maar moet de eerste wedstrijd na het incident dan net een topper zijn? Het kan overigens ook heel goed in het nadeel van Feyenoord werken.

Lijkt me logisch dat een van de betere scheidsrechters van Nederland op zo'n affiche gezet wordt. Gelukkig heeft de tirade van Schmidt daar geen effect op gehad.

8 maart 2021 om 13:16

Dat de tirade van Schmidt geen invloed hoort te hebben op de scheidsrechtersaanstellingen is logisch. Echter ben ik het niet met je eens dat het een van de betere scheidsrechters is. Ik vind hem ongelooflijk matig, irriteer me enorm aan hem. Hij wil lekker laten doorvoetballen, maar is daar totaal niet consequent in. Ik heb scheidsrechters gezien die ook lekker lieten voetballen (die scheidsrechter bij PSV afgelopen weekend, Kuipers bij Ajax - Psv) maar die wel duidelijke grenzen hadden. Dat is een stuk prettiger en voorspelbaarder.

8 maart 2021 om 15:08

Die scheids bij Fortuna-PSV was inderdaad heel goed. Liet veel doorgaan waardoor er een lekker tempo in de wedstrijd zat, maar had wel een duidelijke lijn qua overtredingen. Liet zich ook goed door de VAR informeren toen hij de penalty van Malen terugdraaide.

Een vraag: Als die overtreding op Malen geen penal is, moet het dan niet roor zijn? Want vrije trap en doorgebroken speler?

8 maart 2021 om 15:58

Ja daar kwam ik na de wedstrijd ook achter, was er tijdens de wedstrijd niet zo bezig want was vooral aan het balen dat het een vrije trap was in plaats van een penalty. Ik geloof dat een gele kaart echter ook wel voldoende was omdat Malen waarschijnlijk niet meer bij de bal kon komen, maar wel uit evenwicht werd gebracht. Dan zou een gele kaart natuurlijk prima zijn omdat er geen scoringskans ontnomen werd. Vorig jaar kregen we elke week het VAR-moment te zien, dit was een mooi momentje geweest om te bepalen of ze het uberhaupt overwogen hebben.

8 maart 2021 om 15:59

Eens, vond hem goed fluiten. Ook was het inderdaad rood volgens mij. Of iig geel maar er werd volgens mij helemaal geen kaart gegeven....

8 maart 2021 om 15:06

Ben het met je eens dat een van de betere scheidsrechters PSV-Feyenoord moet fluiten, maar ik zou nnijhuis niet beschrijven als 'een van de betere'.

Nijhuis staat aangeschreven als een van de betere scheidsrechters, dus dan kun je wel verwachten als hij de vorige toppers niet floot hij tegen Feyenoord of de wedstrijd tegen AZ zou fluiten. Ook meteen fijn, want dan is het als het goed is na deze topper klaar met dat hele Nijhuis vs Schmidt verhaal.

8 maart 2021 om 13:05

Hey, niet zo negatief doen aub. Nijhuis/schmidt vind ik toch wel echt 1 van de leuke drama comedies van het seizoen. Hopelijk komen er nog meer afleveringen aan.

Nou dat valt dan mooi samen met de rentree van Gakpo...je weet wel die speler die geblesseerd raakte na het vorige optreden van onze vriend Nijhuis. En ja ja ja, ik weet het allemaal. Het is niet de schuld van Nijhuis dat die speler van Sparta hem een rotschop gaf en dat Gakpo ongelukkig neerkwam en meer van dat soort argumenten. Is allemaal bekend. Maar Nijhuis schept wel het klimaat waarin dit soort dingen kunnen en geeft spelers het gevoel dat ze verder kunnen gaan en hardere overtredingen kunnen maken. Dit is precies de verkeerde scheidsrechter bij deze wedstrijd (vanuit PSV-optiek bekeken dan).

Tuurlijk moet je als KNVB niet buigen voor de kritiek van een trainer. Maar in dit geval had ik hem eerst een wedstrijd van PSV gegeven tegen een "mindere" tegenstander. Hij kan het nu namelijk bijna nooit goed doen. Alles zal onder een vergrootglas liggen. Fluit hij dan in het voordeel van Feyenoord dan is het van, zie je wel hij fluit tegen ons. En als hij voor PSV fluit dan krijg je van hij wilt bewijzen dat hij niks tegen PSV heeft.

8 maart 2021 om 13:15

Omdat schmidt een keer wat geroepen heeft? Niemand heeft een probleem met Nijhuis. Paar jaar terug sloeg hij te ver door. Oa met 3 rode kaarten (allemaal 2de geel) voor praten in dezelfde wedstrijd en dan een week later vertellen dat Onana maar had moeten protesteren bij die overtreding, maar de laatste tijd vind ik hem wel gewoon prima fluiten. Ook mede door de VAR zodat zijn echt grote fouten hersteld worden.

8 maart 2021 om 13:29

Niemand heeft een probleem met Nijhuis? PSV heeft al jaren problemen met deze clown. Luuk de Jong heeft hem een aantal jaar terug eens flink afgebrand na een wedstrijd en daarna is het alleen maar erger geworden. Nijhuis voert gewoon zijn eigen show op en wil maar al te graag laten zien dat hij niet gevoelig is voor kritiek. Dit gaat weer lachwekkende taferelen opleveren zondag.

8 maart 2021 om 14:10

Die ene Luuk de Jong die bij het minste contact - als grote, sterke spits - al ging liggen en zeuren bij de scheids? En als Nijhuis daar niet intrapte of het te weinig vond Luuk boos werd? Die Luuk?

8 maart 2021 om 15:10

@mgmv dus omdat je groot bent mogen spelers gewoon aan je gaan hangen en trekken? Staat dat in de spelregels? 'aan een speler hangen/trekken is een overtreding, behalve als die speler 190 cm of langer is'. Wist ik niet.

8 maart 2021 om 15:13

Dat is niet wat MGMV schrijft. Die schrijft dat hij voor zo'n grote spits wel heel makkelijk naar de grond ging. Je verwacht van een grote sterke speler niet dat hij bij elk zuchtje wind naar de grond gaat.

8 maart 2021 om 16:03

Volgens mij heb je Haller verkeerd gespeld man. Of bedoelde je Dusan 'huiliehuilie' Tadic?

8 maart 2021 om 16:06

Juist omdat ie groot is moet hij toch eerder naar de grond? een kleiner iemand zal natuurlijker naar de grond gaan omdat voor dezelfde mate van vasthouden hij veel meer weerstand ervaart dan een Luuk de Jong. Maar juist omdat ze vallen ziet een scheids dat. Moet LdJ zich dan maar laten vasthouden constant en zien dat voor hetzelfde vergrijp kleinere spelers iedere keer overtredingen meekrijgen? Door zijn lengte ziet het er onnatuurlijk uit maar dat maakt toch niet uit als het gaat om wel of geen overtreding? in een ideale wereld hoeven ze beide niet te vallen want dan ziet de scheids gewoon het vasthouden maar helaas is dat nu eenmaal niet de realiteit

Gewoon prima. Schmidt bepaalt anders indirect welke scheids wel/niet PSV mag fluiten. UEFA zet Björn Kuipers ook gewoon op PSG, ondanks zijn akkefietje met Neymar. Die Schmidt moet gewoon z’n mond houden, coachen en zorgen dat Malen en Zahavi er goaltjes maken. Dan heeft die ook niks met Nijhuis van doen.

8 maart 2021 om 16:13

Vanwege 1 wedstrijd? Tegen Fortuna heb je toch ook niet geklaagd dat Nijhuis niet de scheids was? Had toen Schmidt geen invloed uitgeoefend? Alleen in een topwedstrijd is daar sprake van? Als Schmidt echt dit zou doen, dan vind je dus ook dat hij dat afgelopen weekend heeft gedaan? Wantja waarom zou hij de kans lopen dat nijhuis de pot tegen fortuna fluit.... Vind het heel kortzichtig van je om insinueren dat als Knvb een andere scheids had aangewezen, het zou komen door Schmidt. En bekijk het van de andere kant. Nu lijkt het alsof ze kinderachtig haantjesgedrag vertonen om te laten zien wie de baas is.... Alsof niemand weet dat de Knvb de baas is van het voetbal in nederland..... En ja misschien is dat niet de intentie van de Knvb maar net als dat jij denkt dat de Knvb zou luisteren naar Schmidt, is dit ook een signaal die ze geven. Beter beide niet kunnen doen en Nijhuis een paar kleinere wedstrijden van PSV kunnen laten fluiten, en volgend seizoen weer een topper laten doen. Dan is alle heisa wss ook meer gedaald

Mr sherlock doet zn naam niet eer aan want malen en zahavi maken zat goaltjes. Problemen zitten hem eerder in de verdediging.

Ik pak de popcorn er wel bij. Nooit echt van de soapseries geweest, maar dit is er eentje die we niet moeten missen.

Kunt het ook als een voordeel zien voor psv? Kleine overtredingen zal hij sneller door laten gaan van psv. Nu let iedereen op Nijhuis. Dus zal het sneller opvallen als ie een keer tegen fluit nu. Want die schmidt mag geen gelijk krijgen...

8 maart 2021 om 13:06

Dat zal Nijhuis aan zijn reet roesten. Voetbal draait niet om die 22 spelers of mooie doelpunten. Voetbal draait om Bassie.

8 maart 2021 om 15:10

Lijkt me dat Nijhuis het juist lekker vindt als iedereen op hem let. Zie hem eerder iets controversieels doen, waardoor hij nog meer (media)aandacht krijgt dan het tegenovergestelde.

Komt dat zien, komt dat zien! Aankomende zondag om 14.30 de Grote Bas Nijhuis show. Belachelijk beslissing natuurlijk. Dat zo’n matige scheids nog een topper mag fluiten. Hij laat de raarste overtredingen doorgaan, en bij een kleine overtreding geeft hij zomaar een penal. Hij fluit niet consequent, wat alleen maar leidt tot frustratie.

8 maart 2021 om 15:31

Nijhuis is gewoon een goede scheidsrechter, die aan beide kanten veel toelaat. Zoals het in Engeland heel normaal is. Voor lichte overtredingen en duikelpartijen zal hij idd niet fluiten. Dat Schmidt hier moeite mee heeft, dat is dan voor zijn rekening. Schmidt heeft overal wel commentaar op, zeker nu de prestaties van deze trainer tegenvalt.

Nijhuis zal niet durven om tegen Psv te fluiten. Hij weet dat hij dan aan de muur gespijkerd wordt. Heeft Schmidt precies wat hij wilde. Ingooi voor Feyenoord, vrije trap op de middellijn voor Feyenoord en rond de 16 voor Zahavi Ik ben ook benieuwd of Malen voor Zahavi gaat lopen en natuurlijk of Ihateren rond de 80 ste minuut mag invallen

8 maart 2021 om 13:56

Nijhuis heeft zich volgens mij nog nooit iets aangetrokken van hoe anderen over hem praten. Ik verwacht dat hij gewoon op zijn eigen, inconsequente manier zal fluiten.

8 maart 2021 om 13:58

Ca2 dit gaat om een profesionele scheidsrechter (ook al denkt Schmidt van niet, zie zijn opmerking) die ligt hier echt niet wakker van. Die gaat gewoon zijn wedstrijd fluiten en heeft hulp van VAR wanneer nodig.

8 maart 2021 om 14:04

Nijhuis zal doen wat hij altijd doet; lak hebben aan de kritiek en fluiten zoals hij altijd doet. Van zo'n Schmidt zal Bas echt geen nacht wakker gelegen hebben. Schmidt is juist degene die moet 'oppassen' dat hij niet weer met kritiek op Nijhuis komt, om te voorkomen dat hij aan de schandpaal komt.

8 maart 2021 om 14:27

Ik hoop dat jullie alle drie gelijk krijgen. Ik vind hem inderdaad een waardeloze scheidsrechter, die vergeet waarom hij is aangesteld, maar zondag wordt lastig voor hem. Hij is ook maar een mens

Terechte beslissing natuurlijk, ik vind het eigenlijk gek dat de Knvb zo lang heeft gewacht om Nijhuis PSV te laten fluiten. De Knvb mag natuurlijk nooit voor het verbale geweld tegen scheidsrechters en regels van Schmidt buigen.

Ik vind dat de KNVB blind moet zijn voor het gedrag van Schmidt en doodnormaal moet omgaan met de inzet van Nijhuis. Nijhuis moet, ook volgens de KNVB, boven elke twijfel van vooringenomenheden verheven zijn in elke wedstrijd. Als dat niet zo is dan kan hij niet meer als scheidsrechter dienst doen. Zo simpel is het.

8 maart 2021 om 16:23

idd moeten ze doodnormaal omgaan met de inzet van Nijhuis. Realistisch gezien laat je hem niets meer fluiten...

De knvb kan natuurlijk geen rekening houden met klagende trainers/spelers/clubs maar er is gewoon te vaak controverse rondom Bas Nijhuis om het allemaal af te doen als onzin.
We zullen het wel weer zien zondag.

Nou dat is opzich geen verkeerd nieuws voor Feyenoord. Zij kunnen nu op het scherpst van de snede spelen tegen Psv.

Goede scheids niks mis mee.

Tsja.. je wist dat dit ging komen. Vind nu echter vooral de reacties van psv fans wel grappig, is geen goede scheids, moet geen topper krijgen.. En dan denk ik terug aan die goede oude tijd van Onana tegen Groningen.. Toen vonden ze nijhuis een prima vent. Het blijft grappig dat supporters in de waan van hun eigen club blijven reageren, toen het bij ajax niet goed ging met Nijhuis moesten de ajax fans zich niet aanstellen, net als de psv fans hierboven echt moeten ophouden met huilen.
Hij fluit nu eenmaal op zijn manier, en daar kan je van vinden wat je wil. Toen het in het voordeel was van PSV en in het nadeel was van Ajax was het ajax fans zijn calimero, nu is het precies andersom. Je weet dat hij zo fluit, doet hij al jaren, in mijn ogen een prima scheids maar niet een van de beste.. Maar je kan niet alle toppers aan Kuijpers geven (makkelie staat er ook goed op, maar ja.. die floot psv-ajax en daar zullen ze in Ehv ook wel weer ontevreden over geweest want die was volgens velen hier ook een ajax fan).
Ik heb er in ieder geval zin in, en geef de Knvb groot gelijk dat ze Nijhuis deze wedstrijd geven, en niet een PSV-RKC omdat Schmidt zijn beklag deed en Nijhuis beschuldigt van partijdigheid. Dat zou pas zwak zijn geweest van de Knvb.

8 maart 2021 om 16:27

Eens met wat je zegt maar vind je dit dan ook niet een beetje kleuterig haantjesgedrag? 'laten zien wie de baas is.' Door gewoon normaal te doen en niet af te wijken laat je zien in ieder geval boven alle ongegronde kritiek te staan. Dit kan ook overkomen als een fuck you naar psv, van wij bepalen hier hoe het gaat. Vind ik heel arrogant. Beetje het principe ' Een koning die moet zeggen dat ie koning is, is geen koning.' En het niet toekennen is toch niet per se je hoofd buigen naar schmidt. IK denk dat het verstandig geweest was alles uit de luwte te houden en volgend jaar weer een topper (van psv) aan nijhuis te geven.

8 maart 2021 om 16:37

Hè, dus als ze nijhuis er wel op zetten maakt de KNVB een 'fuck you gebaar' en wordt die niet aangewezen betekent het niets? Dat klinkt nogal als alles positief uitleggen voor jezelf. Hij heeft voor dat incident ook toppers gefloten dit seizoen, dus als die vervolgens geen toppers (van PSV) mag fluiten dan wordt Nijhuis dus indirect bestraft.

Spanning staat er nu al op,ben benieuwd of Nijhuis zich toch niet laat beïnvloeden...

Feyenoord gaat er natuurlijk flink inkleuren nou, Basje fluit toch niet, normaal gesproken al niet en nu helemaal niet. Een 2 in de toto kan je alvast wel invullen.

Een prima scheidsrechter die veel doorlaat aan beide kanten, dus terecht dat hij zo'n wedstrijd krijgt. Dat Schmidt moeite met hem heeft, is voor zijn rekening. Het zou gek zijn als de Knvb hiernaar zou luisteren, want dan is het hek van de dam. En daarbij Schmidt heeft gezien zijn magere resultaten overal wel iets om over te zeuren. Laten we hopen op een pakkende wedstrijd !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger283
S. BerghuisAanvaller2817
B. LinssenAanvaller268
N. JørgensenAanvaller193
L. SinisterraAanvaller153
N. MarsmanKeeper200
R. BoženíkAanvaller100
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

‘Misschien naar PSV, het opende deuren voor Cocu, Ajax voor De Boer’

Mocht de succesvolle Philippe Clement Club Brugge ooit willen verlaten, dan is de Eredivisie een goede volgende stap voor hem, zo luidt het oordeel van Tom Saintfiet, de huidige bondscoach van...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren