‘City verkiest Haaland boven Mbappe om één reden in het bijzonder’

Maandag, 8 maart 2021 om 12:25 • Laatste update: 12:32

Manchester City wil zich komende zomer versterken met een topspits ter vervanging van Sergio Agüero, wiens contract na dit seizoen afloopt. Volgens diverse Engelse media staan Erling Haaland en Kylian Mbappé hoog op het wensenlijstje van de Premier League-koploper. The Athletic meldt maandag dat City de komende transferperiode de spits van Borussia Dortmund verkiest boven die van Paris Saint-Germain vanwege één reden in het bijzonder.

The Citizens zoeken naar een absolute topspits en zijn naar verluidt zodoende uitgekomen bij Haaland en Mbappé. De voorkeur zou uitgaan naar eerstgenoemde, daar men in Manchester vreest voor de financiële eisen van Mbappé. Manchester City beschikt over voldoende financiële middelen om te voldoen aan de wensen van de Frans international, maar zit niet te wachten op scheve gezichten in de kleedkamer. De clubleiding zou bang zijn dat het enorme contract van Mbappé de verhoudingen in de spelersgroep zouden verstoren. De 22-jarige Frans international heeft een contract tot medio 2022 in Parijs en zou open staan voor een langer verblijf.

Manchester City houdt er rekening mee dat de transfersom van Haaland gigantisch zal zijn. De financiële eisen van de cliënt van Mino Raiola zullen echter lager uitvallen, zo is de verwachting. De zaakwaarnemer sprak vorige maand uit dat er slechts tien clubs ter wereld zijn die in staat zijn om Haaland aan te trekken. De verwachting is dat Manchester City een van die tien clubs is. De concurrentie om de handtekening van de twintigjarige spits zal stevig zijn. Ook Bayern München, Chelsea, Manchester United en Real Madrid worden in de wandelgangen genoemd als mogelijke nieuwe clubs voor de spits, die dit seizoen al 31 keer scoorde in alle competities namens Dortmund en tot aan de zomer van 2024 vastligt.

Volgens The Athletic heeft Manchester City ook een alternatief achter de hand. Mocht de strijd om Haaland verloren worden, dan zal de aandacht verlegd worden naar Tottenham Hotspur-aanvoerder Harry Kane. De 27-jarige Engels international ligt tot medio 2024 vast bij the Spurs. Gesprekken over een nieuwe verbintenis zijn door de coronacrisis uitgesteld.Gerelateerd

Meer sportnieuws

90 reacties (laatste reactie door sociofan1)

Haaland lijkt me inderdaad een geweldige optie voor Man City én voor Haaland. Mbappe zijn voorkeur lijkt eerder naar Real uit te gaan. Harry Kane acht ik weinig waarschijnlijk want die gaat voor niet minder dan 150 miljoen weg mogen bij Tottenham.

Dan ga je als City zijnde ook gewoon beter voor Haaland, die beter en jonger is dan Kane.

8 maart 2021 om 12:34

Haaland is op dreef maar mag de veters van Kane nog niet strikken. Die schiet al 6/7 jaar de PL aan gort. Dat je tegen Augsburg enzo veel prikt zegt nog niet dat dat je in de PL net zo makkelijk afgaat.

8 maart 2021 om 12:37

Dan doe je Haaland wel echt te kort hoor. Hoeveel goals heeft hij al gemaakt in de CL? Van het weekend nog 2 bij Bayern uit.

8 maart 2021 om 12:42

Dat soort dingen deed Werner ook, kijk hoe dat nu loopt in de PL.

8 maart 2021 om 12:52

Hahaha “dat soort dingen deed werner ook”. Man toch. Timo werner in de champions league: 21 wedstrijden en 10 goals. Erling Haaland in de CL: 13 wedstrijden en 18 goals.

8 maart 2021 om 12:52

Werner heb ik dan ook nooit speciaal gevonden, dat heb ik hier al 10004463700x gezegd in het verleden. Haaland daarentegen is gewoon een fenomeen. Dat hij het nog geen 7 jaar laat zien lijkt me redelijk logisch, je kan van een 12 jarige geen hattrick in de Bundesliga verwachten en ik zie in het internationale topvoetbal nu eenmaal nergens 16 jarigen of jonger. Maar Haaland heeft wel al ruimschoots bewezen dat hij kan concurreren met de allerbesten op aarde en altijd en overal presteert en scoort, nu toch al 2 seizoenen op rij. Elke vervolgstap verteert hij moeiteloos, bij zowel Salzburg als Dortmund had hij 0 aanpassingstijd nodig. Ben niet de grootste fan van zijn stijl maar je kan niet om hen heen. Mbappe en Haaland zijn the next big things.

8 maart 2021 om 12:56

En als ik had beweerd dat Werner beter was dan Haaland hadden jullie prima kunnen lachen, maar dat staat er niet he. Het gaat er hier om dat Werner ook veel scoorde in Duitsland en de CL, maar nu soms weken droog staat. In de zin van wekelijks in de PL spelen is niet te vergelijken met de Bundesliga, en dus kan je een goed seizoen van Haaland in Duitsland nog lang niet gelijktrekken aan de prestaties van Kane. Man man man, jullie lezen het woord Werner en vliegen er weer blindelings in mannen. Ik ben scherper gewend!😜

8 maart 2021 om 13:12

Nee jij zegt letterlijk “dat deed werner ook”, wat dus gewoon niet zo is. Haaland is meer dan drie keer effectiever in de CL dan werner en loopt praktisch 1 op 1 in de Bundesliga. En dat op een moment in zijn carrière (20 jaar) waar werner in 95 Bundesliga wedstrijden 13 goals gemaakt had en nog geen enkele CL wedstrijd op zijn teller had. Dus nee werner deed dat helemaal niet. En zelfs de werner van vorig seizoen bij Leipzig liep niet 1 op 1 en scoorde veel minder in de CL.

8 maart 2021 om 13:13

@john Terry: de veters van Kane nog niet strikken? Waarom? Logisch dat Kane het al langer laat zien, hij is ook 7 jaar ouder dan Haaland. Dat is een non-argument.

En als je A zegt, zeg dan ook B want Kane scoort ook goals tegen Burnley, Brighton en Fulham. In elke competitie zijn er sterke en zwakkere tegenstanders. Algemeen gaan de Buli en de PL elkaar niet zo heel veel ontlopen.

Voor City lijkt me Haaland gewoon een verstandigere optie dan Kane. Beiden gaan een vermogen kosten maar Haaland is wel 7 jaar jonger en toont een scoringsdrift die me aan een prime Ruud Van Nistelrooy doet denken.

8 maart 2021 om 13:15

Nee, ik zei letterlijk dat ‘soort’ dingen deed Werner ook. Het woord ‘soort’ dient hier in de bijvoeglijke zin om te verduidelijken dat ik geen exacte vergelijking maak. Slechts een schets om een punt te maken waarin Werner zelf slechts bijzaak is. Nogmaals, ik ben scherper gewend.

8 maart 2021 om 13:18

Nu dan deed hij toch nog steeds niet “dat soort dingen”? Het is gewoon een matige vergelijking. En van iemand die zelf klaarblijkelijk “scherper verwacht”, verwacht ik dan weer wat meer dan matige vergelijkingen.

8 maart 2021 om 13:23

Werner scoorde in de CL, tegen Bayern en in de Bundesliga. Dus wel degelijk dat ‘soort’ dingen. Inderdaad niet zo veel als Haaland, vandaar ‘soort’. Ik weet dat jij het niet zo leuk vindt om geen gelijk te hebben maar zo graaf je toch wel een beetje een bodemloze put voor jezelf😅

8 maart 2021 om 13:31

Ik graaf een bodemloze put voor mezelf? Choupo moting heeft ook goals gemaakt in de champions league en in de Bundesliga, uiteraard niet tegen Bayern want daar speelt hij bij. Maar in het verleden heeft die ook tegen Bayern gescoord. Doet die dan ook het soort dingen dat Haaland nu doet?

8 maart 2021 om 13:31

Zullen we uberhaupt niet eens stoppen met die belachelijke uitspraak dat "speler X de veters van speler Y nog niet mag strikken"? De meeste spelers kunnen prima hun veters zelf strikken en hebben er niet persé behoefte aan de veters van een andere speler te strikken. En dan nog: ik denk dat als ze het lief vragen, ze best van "legende/betere speler Y" de veters zouden mogen strikken.

Ik weet best waar de uitspraak vandaan komt, maar stoor me er een beetje aan dat het te pas en te onpas wordt gebruikt. Niet persé door jou, maar hier op VZ lees ik het wel heel regelmatig.

8 maart 2021 om 13:34

Henry, je eerste alinea is eigenlijk gewoon mijn punt. En met je laatste alinea geef ik je 100% gelijk. Het middelste: Fulham won gisteren uit bij Liverpool, in de PL ga je gewoon onderuit tegen de hekkensluiter als je niet 100% bent. Bayern en Dortmund kennen wel wat wedstrijden waarin ze krachten kunnen sparen. Kane heeft dat al 7 jaar niet en presteert letterlijk elk jaar. Op het moment dat Haaland dat ook bereikt zal ik de eerste zijn die mijn petje afneemt, maar op dit moment is dat nog een vraagteken. Hoe veelbelovend de voortekenen ook zijn. Hoe gaat hij straks met (zware) blessures om? Is hij niet op jonge leeftijd al uitgeblust omdat hij al zo jong piekt a la Rooney? Hoe vergaat een nieuwe competitie hem? Ik zie ook wel dat hij alles heeft om een legende te worden, maar het moet natuurlijk wel nog gebeuren. Terwijl het bij Kane al gebeurd is, die heeft zijn standbeeld bij Spurs al verdiend.

8 maart 2021 om 13:43

Jep, want je wil Choupo Moting erbij halen om een discussie te winnen die je zelf over een volledig andere boeg gooit dan mijn originele punt. Puur om je gelijk te halen. Terwijl het enige dat ik stelde was dat Werner veel scoorde in Duitsland/CL en het nu in de PL ongelofelijk zwaar heeft, wat er dus zomaar op zou kunnen wijzen dat Haaland het ook zwaarder in de PL zou hebben in het begin. Dit heb ik ook gewoon correct verwoord. Dus waarom jij deze 1+1 zo graag wil aanvallen is mij een raadsel, al zal het vast iets met die duimpjes te maken hebben.

8 maart 2021 om 13:52

Omdat ik het niet eens ben met het beginpunt? Zo moeilijk is dat nu toch niet uit mijn reacties af te leiden lijkt me dan. Ja werner maakte veel goals in de Bundesliga en ja hij scoorde wel wat goals in de CL, maar dat is an sich niet zo speciaal. Haaland doet dat op een compleet ander niveau. Vandaar dat ik choupo moting erbij haal. Die scoort ook goals in de CL en in de BuLi, maar ook op een totaal ander niveau. Om de een of andere reden zie je dat niveauverschil tussen werner en choupo moting wel, maar bij Haaland-werner gaat het wat lastiger.

8 maart 2021 om 14:06

Maar toch blijf je vastzitten in variabelen als het niveau van Werner/Haaland/Choupo Moting. Terwijl dat totaal niet relevant is in mijn vergelijking. Want die sloeg op Haaland en Kane, met Werner als los voorbeeld hoe het leven in de PL kan tegenvallen vergeleken met wat je in de Bundesliga gewend bent. Als je je in die stelling niet kan vinden, dan hoor ik daar graag een reactie op want dat was waar dit heen ging. Irrelevant hoe veel Werner er maakte in Duitsland, hij maakt er nu fors minder en dat is mijn punt spijker op de kop en daar kan je gewoon niet omheen. Kijk als je nou gezegd had dat je Haaland de nieuwe Ronaldo ziet worden die geen aanpassing in de PL nodig heeft en binnen 2 jaar Kane voorbij is, dan had ik ook hem gelijk gesnapt. Het is nooit een kwestie van Werner vs Haaland geweest, dat is feitelijk een compleet nieuwe discussie die je hier hebt gekozen die je vervolgens graag met mij wil aangaan en heel graag wil winnen, terwijl ik gewoon graag een simpele vergelijking wil trekken.

8 maart 2021 om 14:08

Alsof zo'n productieve spits ineens door het ijs zakt in de Premier League. Zoveel stelt het rechter rijtje van Engeland ook weer niet voor hoor. Nogal een rare manier om de Premier League weer op te hemelen. Haal het TV geld weg en bijna alle buitenlanders zijn ineens niet meer te betalen...

8 maart 2021 om 14:11

Maar ik vind Haaland niet te vergelijken met werner. En als je werner aanhaalt om te stellen dat een overstap van de Bundesliga naar de Pl niet eenvoudig is dan moet er een vergelijking gemaakt worden tussen het niveau van werner en het niveau van Haaland. Di Maria slaagde ook niet bij Man U, maar dan gaat toch niemand zeggen “tja di Maria had het ook moeilijk met aanpassen in de PL, ik moet het nog maar zien bij Messi”. Omdat er een duidelijk niveauverschil is tussen Messi en Di Maria. En ik vind dus dat er een niveauverschil is tussen Haaland en werner waardoor de casus Werner niet echt een relevante graadmeter is voor Haaland.

8 maart 2021 om 14:19

Dan gaat Di Maria van pakbeet 15 goals in LaLiga naar 3 goals in de PL (ik zeg maar even wat). Als Messi dan van 30 goals in LaLiga naar 20 in de Prem gaat, dan komt toch weer gewoon mijn punt naar boven? Hoe goed Messi ook is, ook hij zou in de PL meer tegenstand ervaren dan in LaLiga. En het dus waarschijnlijk lastiger hebben dan nu, hoe goed hij ook is. Het gaat er puur om dat de speler waarschijnlijk meer tegenstand zal ervaren in de PL, hoezeer dat individueel per geval verschilt is dan toch niet relevant?

8 maart 2021 om 14:38

Ja dan ga je daar dus van uit. Maar daar ben ik het dus niet mee eens. Hazard deed het geweldig in de PL, matig in la Liga, idem met Coutinho. Je beginstandpunt is dat het in de PL veel moeilijker is om te scoren. Nu ja daar ben ik het ook niet mee eens. Haaland is gewoon absolute top. Die maakt overal goals en zeker bij Man City.

8 maart 2021 om 15:00

Nou prima toch, dan is dat jouw mening. Maar toch heb je nu al een karrevracht voorbeelden opgenoemd die totaal irrelevant zijn in het punt dat ik wilde maken. Je begint op mijn comment met allerlei statistieken die een discussie Werner/haaland aanwakkeren, vervolgens slaat dit over naar Choupo Moting, dan weer Di Maria en Messi, dan weer Laliga… Het ging hier over Haaland, Kane, en de overstap van Bundesliga naar Premier League waarin Werner een voorbeeld is en niet meer dan dat. En jij brengt vervolgens heel voetbaltopia naar boven behalve dat spoor. Begin dan gewoon met stellen dat je in Haaland wereldtop ziet en je hem direct ziet slagen in Engeland, een goede mening die ik dan gewoon respecteer. In plaats van met tig irrelevante elementen een nieuwe discussie te willen starten waar ik niet op zit te wachten die je dan ook nog koste wat kost moet winnen. Ik kan je bijdragen altijd prima waarderen en doe mijn best om geen zaken op de man te spelen, maar dit vind ik gewoon wijsneusgedrag (ben ik zelf overigens ook meer dan eens schuldig aan) en vind het zo wel mooi geweest.

8 maart 2021 om 15:03

Laten we het dan hier inderdaad maar afsluiten 😉.

8 maart 2021 om 16:00

Goed, kijk dan even naar Europa als je de Buli en BPL niet wil vergelijken. Kane is bijna 28 en heeft in Europa 31 doelpunten in 58 wedstrijden, waarvan 11 in de EL, niet eens CL. Haaland heeft op 20-jarige leeftijd al 18 doelpunten in Europa, allemaal in de CL. En dat op slechts 13 wedstrijden. Haaland zijn carriere is 2 jaar oud en hij heeft al evenveel doelpunten op het hoogste toneel als Kane die al 10 jaar meedraait (18 om 20). Zou Haaland het even goed of beter doen in de Bpl? Daar kan niemand zich over uitspreken, dat weten we niet. Maar een reactie als de jouwe vind ik dan ook weer heel kortzichtig. Hij scoort ook in de nationale competities niet alleen tegen de kleintjes als Augsburg, hij doet het ook gewoon tegen de toppers. Vorige week 2 tegen Sevilla in de KO van de CL en in het weekend lekker doorgaan met 2 goals tegen Bayern, imo het beste team ter wereld op dit moment.

8 maart 2021 om 17:22

Wat een grap.. de prem is zo verschrikkelijk overrated. Prachtige stadions en veel geld hoor.. maar LaLiga is gewoon een klasse beter. Zonder toeters en bellen die veel verbloemen zou iedereen zien dat het waarschijnlijk topcompetitie nummer 4 is. En je vergelijking slaat nog kant nog wal. Eriksen bij Inter kan het niveau niet aan, hazard in Spanje gewoon matig en Coutinho zowel in Spanje als Italië ook niet. Salah was geen topspeler in de serie A en zo kan je blijven doorgaan. Dat Werner nu niet op zijn plek zit bij Chelsea of het er nog niet uit komt heeft niks te maken met het niveau van de prem, want die is namelijk helemaal niet zo hoog als het doet lijken. Haaland zou de prem gewoon stuk schieten om over Knappe, Messi of Ronaldo maar te zwijgen.

8 maart 2021 om 12:46

Wat is dit nou weer voor vergelijking. Omdat Haaland in 1 jaar CL een goede ratio heeft kan je dat vergelijken met 7 jaar CL van Kane waarin hij lang niet elk jaar mee kan doen? Op die manier kunnen we elke tienersensatie wel met R9 gaan vergelijken. Laat Haaland het ook 6/7/8 jaar volhouden, dan pas kan je zulke vergelijkingen trekken.

8 maart 2021 om 12:53

Haaland heeft al twee jaar een geschifte doelpuntenratio. Zelfs bij Salzburg had hij dat al.

8 maart 2021 om 13:04

Wat maakt Kane op zijn 20e nou weer uit? Geen idee waar je nou allemaal heen wilt. Hierboven gaat het om het verhaal dat Kane vandaag de dag al 7 jaar de moeilijkste competitie aan gort schiet en Haaland net komt kijken, in een mindere competitie en dus nog minder heeft bewezen. Hoe goed hij nu ook is, hij doet het pas 1/2 jaar. Kan je wel met allerlei Gijp achtige columns proberen daaromheen te babbelen, de feiten verander je er niet mee. Nergens gezegd dat Haaland op een dag niet Kane kan overtreffen, maar dat moment nog niet daar.

8 maart 2021 om 13:18

Mijn grote idool Kane. Als Chelsea supporter. Right. Account gemaakt op 4 maart zie ik, herinner me er maar aan dat ik het ongeveer 2/3 dagen serieus heb genomen en daar zal het wel bij blijven.

8 maart 2021 om 13:29

Dus het is zover.. Haaland wordt echt in een adem genoemd met R9😅😂. Als het Haaland lukt een hele generatie te inspireren met niks anders dan Goals maken is het wel heel erg gesteld met de liefhebbers van the beautifull game.

8 maart 2021 om 13:39

Zwaarste competitie? Grapjas. Daarnaast scoort Haaland idd meer, is meer een echte spits. Kane daarentegen is veel completer en voetballend ongelooflijk goed. Kijk hoeveel assists hij geeft.

8 maart 2021 om 13:42

@Gooner, ik denk dat hij op de CL doelt.

8 maart 2021 om 13:02

Ik denk dat Haaland overal en altijd zijn goaltjes zal maken maar ik vind hem toch wat beperkt voor City. Mbappe is natuurlijk de droomkandidaat maar wellicht onhaalbaar. Type Kane, Benzema zou ideaal zijn maar Benzema is natuurlijk ook al vrij oud en Kane wordt inderdaad een lastig verhaal zoals je zegt,net als Rashford. Misschien een Dybala of Felix? Al zijn dat grotere vraagtekens dan Haaland die ondanks zijn beperkingen wel een garantie op goals is. En de connectie de Bruyne-Haaland wil elke voetballiefhebber wel zien, lijkt me.

8 maart 2021 om 14:05

Tja, maar hoe gaat Real Madrid Mbappe betalen? Die jongen kost echt een godsvermogen. Ik acht het nog steeds niet onmogelijk dat hij onhaalbaar blijkt voor clubs en dat PSG alsnog z'n contract weet te verlengen. Ook Real Madrid verkeert in financiele crisis, alleen word dat nogal ondergesneeuwd door de situatie in Barcelona.

8 maart 2021 om 15:04

Zo ja Haaland bij City zou geweldig zijn voor die club. Prima opvolger van Agüero maar ja iedereen wil Haaland. Maar als Mbappe maar naar Real gaat hehe. Dan vind ik alles prima. Benzema kan nog prima 2 jaar mee, indien je Mbappe naast hem hebt en een Rodrigo of opleverde Hazard.

8 maart 2021 om 15:53

Als we de laatste berichten mogen geloven gaat de voorkeur van Haaland ook uit naar Madrid volgens Duitse media. Die voorkeur lijkt inderdaad wel minder sterk te zijn dan die van Mbappe uiteraard en bovendien kan Madrid ook onmogelijk beide halen (toch zeker niet in 1 zomer). Als Madrid Mbappe haalt (en dat ook kan bekostigen) zie ik Haaland inderdaad voor City tekenen. Lijkt me niet dat die nog een jaar wil blijven bij Dortmund op dit moment. Hoewel, mochten de geruchten over een afkoopsom in 2022 kloppen is het misschien wel mogelijk. Dan zou het zomaar kunnen dat Haaland en Dortmund een principe akkoord hebben dat ie tot 2022 blijft. City lijkt me echter niet te willen wachten en gerust meer te betalen om hem deze zomer meteen aan te trekken

8 maart 2021 om 16:41

Hoe gaat Real Madrid 'm betalen dan? Ook Real Madrid heeft het financieel zwaar en zo'n speler halen kost heel wat meer geld dan de transfersom alleen.

8 maart 2021 om 17:20

Goh ja ik heb geen zicht op de boekhouding van Madrid natuurlijk. Voor zover ik het kan zien van buitenaf zijn er wel mogelijkheden. Ik weet dat Madrid nu een lening is aangegaan van 400 miljoen voor het vernieuwde stadion maar die lening beginnen ze pas 2023 af te betalen en dat aan ongeveer 20 miljoen per jaar (20 jaar dus). De projectie is dat het nieuwe stadion de club meer dan 200 miljoen per jaar extra gaat opleveren tegenover nu. Niet alleen op matchdays maar ook omdat er vergaderzalen en showrooms aan de buitenkant van het stadion worden gebouwd. Ruimtes die dus voor flink wat geld verhuurd kunnen worden. Als dat enigszins klopt en dat 200 miljoen per jaar extra binnenbrengt is een afbetaling van 20 miljoen per jaar peanuts natuurlijk. Madrid heeft vorig jaar, ondanks corona toch zwarte cijfers gedraaid. Daar was wel een salarisverlaging van 10 procent voor nodig maar dat valt al bij al nog mee. Als ze diezelfde verlaging er nu ook nog door krijgen dan draaien ze dit jaar normaal weer zwarte cijfers. Al is dat een grote als aangezien er tot op heden geen akkoord bereikt is. De spelers lijken er niet voor open te staan op het moment dus de kans dat ze rode cijfers draaien is zeker reeel. Dat gezegd zijnde zie ik het best rooskleurig in. Madrid is nu gewoon aan het overleven zonder een put te graven. Ik weet niet wat de projectie is in Spanje maar in Belgie mikt men op groepsimmuniteit tegen oktober. Dat betekent dat ten laatste oktober de stadions terug vollopen. Als dat in Spanje enigszins gelijk loopt (nogmaals, geen idee van) dan kunnen ze in Madrid het Bernabeu terug uitverkopen in oktober. Heeft Madrid zelf genoeg middelen om Mbappe uit eigen zak te betalen? Absoluut niet. Dat zal met een lening moeten gaan. Nu het goede nieuws is dat ze momenteel niet zoveel afbetalingen naast het stadion hebben lopen en dat ze normaal zo'n hoge omzet draaien dat een bank die lening normaal meteen goedkeurt. Al helemaal wanneer het stadion over een jaartje af is. Dat gezegd zijnde wordt zo'n lening enkel goedgekeurd als we met enige zekerheid kunnen voorspellen dat men in de loop van het derde kwartaal dit jaar terug mensen in het stadion kan toelaten. Dan rest enkel het salaris nog. Madrid heeft met het afscheid van oa James al serieus de salariskosten terug kunnen schroeven. Deze zomer wordt er hopelijk afscheid genomen van Isco en Bale, dat bespaart je al 43 miljoen euro op jaarbasis, daar kan je best Mbappe van betalen lijkt me? de komende 18 maanden zie ik ook nog eens Benzema, Marcelo en Modric vertrekken. Die moet je natuurlijk vervangen maar dat kan ook door goedkopere spelers. Valverde bijvoorbeeld verdient nog geen vijfde van een Isco of James. Odegaard verdient een derde van Modric. Mendy een derde van Marcelo etc etc. Uiteraard gaan die spelers op termijn ook meer kosten en hogere eisen hebben bij verlengingen maar dat zijn zorgen voor later wanneer alles hopelijk weer als van ouds loopt en draait.

8 maart 2021 om 18:48

@real8madrid Heerlijk uiteengezette reactie. Zo zie ik het ook idd. Natuurlijk zijn er vraagtekens en hangt veel af van de huidige crisis maar ik zie zeker ook mogelijkheden. En wat betreft het laatste, Real heeft ook genoeg spelers die miljoenen kunnen opleveren eventueel. Neem Brahim, Mariano etc. en ik zie idd Isco, Marcelo en Bale verkocht worden. Die hebben straks een 1 jarig contract. En als dat lukt dan komt er een giga post aan salaris vrij. Ik denk dat er enkel geduld nodig is op dit moment. Want bedoel sinds wanneer heeft Real wel even 3, ja 3! transferperiodes geen enkel speler gehaald. Dat is wel bizar. We gaan het zien. Ik wil wel echt Mbappe zien komen deze zomer.

8 maart 2021 om 16:00

Maareh, Mino die een speler naar Pep brengt? Vind hem wel beter passen daar, het echte powervoetbal en met al die creativiteit om hem heen wordt City elk jaar kampioen, Haaland elk jaar topscorer en gaan ze dan ook eindelijk Europees scoren. Laat dus maar lekker bij Dortmund blijven, bij City zit al genoeg geld en talent.

8 maart 2021 om 12:43

Kennelijk werkt het wel, want jij klikt én reageert..

8 maart 2021 om 13:23

Je zit pas 4 dagen op Voetbalzone, hoe weet jij nou dat er al zoveel artikelen over zijn geweest?

8 maart 2021 om 13:32

Ik begin weer al een aantal constante factoren te herkennen. Vaak niet echt prettige discussies, een grote voorliefde voor Benzema, geen al te grote fan van Mbappé,...

8 maart 2021 om 13:40

Het was meer als grapje bedoeld hoor, dat zie je aan de bijgevoegde smiley! Ik kan beter aan jou vragen of je weekend zwaar is geweest als ik dat zo zie haha.

8 maart 2021 om 14:11

@lierse1997 - Wie had je in gedachten?

8 maart 2021 om 14:39

Ik begin flarden van ene Real19888 (zoiets dacht ik) te herkennen, of van een van zijn andere accounts. Ik kan er uiteraard natuurlijk volledig naast zitten 😉.

8 maart 2021 om 16:23

Het is hem, geen twijfel mogelijk. Ben benieuwd of hij het ditmaal langer dan 2 weken kan uitzingen, want toch alweer direct vrij onbeschoft bezig, wie wil een weddenschapje plaatsen?

8 maart 2021 om 13:40

Mbappe kan ook gewoon in de spits

8 maart 2021 om 16:48

Mbappe staat op de vleugel bij PSG maar ik zie in hem meer een spits. Geen eenzame spits zoals Haaland maar eentje voor in een tweespitsen systeem zoals Raul. Die jongen was beestig goed naast Falcao. Mbappe in een vrije rol die uitzakt, de bal in de voeten wil, zwerft en vervolgens met al zijn snelheid in het gat duikt dat zijn partner voor hem trekt zoals Falcao deed. Zet er een grote, sterke balvaste spits naast en ik zie Mbappe nog veel beter presteren dan hij bij PSG doet. Stel je even voor dat Mbappe en Haaland een spitsenkoppel zouden vorm zeg, Jezus

Ik vermoed dat Haaland ook een stuk goedkoper zal zijn dan Mbappe. Waar Haaland voor een appel en een ei is opgehaald, kostte Mbappe al 100+ miljoen. Verder lijkt die Deen me beter in het Engelse voetbal passen en die Fransman meer in de La Liga.

8 maart 2021 om 12:36

Die Noor bedoel je denk ik?

Denk dat Haaland overal wel zou passen, die schiet ze er links, rechts, onder en boven allemaal in. Mbappe is gewoon onmogelijk te halen voor elke club, tenzij het een club is war Mbappe zelf heen wil.

8 maart 2021 om 12:55

Dat denk ik dus ook iedereen zegt dat hij naar real gaat. Maar als madrid fan sta je toch niet te springen voor zijn loon eisen. Ook al is het een topper.. zien hem gewoon verlengen in psg met een dik contract.

8 maart 2021 om 13:21

Als ik Mbappe was zou ik gewoon lekker in Parijs blijven komende 3 jaar. Lekker cashen in je thuisland en op handen gedragen in je eigen stad.

8 maart 2021 om 13:22

Hahah een Noor inderdaad, dat ging even fout. Maandagochtend zullen we maar zeggen 😉

8 maart 2021 om 16:57

Gaat niet veel meer vragen dan Bale nu verdient hoor. Alleszins dat denk ik toch niet. Op termijn gaat ie natuurlijk nog een stukje meer verdienen omdat je toch minstens 2/3 x verlengt voor ie 32 is maar goed.

8 maart 2021 om 12:38

Hij is Noors, maar dat zal de pret niet drukken.

8 maart 2021 om 15:10

Haha, dacht hetzelfde. Is echt een fenomeen alleen jammer dat hij Noors is met het oog op Ek's en Wk's.

Mbappé is toch ook meer een vleugelaanvaller. City heeft daarvoor met Sterling en Mahrez echt wel jongens die een bal bij de spits kunnen brengen en als Haaland daar staat schiet hij ze er toch aan alle kanten in zoals EA Snorts terecht opmerkt, vraag maar aan Neuer. En met de ouder wordende Aguerro en de wisselvallige Jesus in de punt is het niet meer dan logisch dat City de Noor prefereert.

Een speler van PSG kopen is sowieso onbetaalbaar, dus ook Mbappe. Het argument van salariseisen komt daar bovenop.
Wat ik mij afvraag is hey volgende: heb je als topvoetballer, zoals deze twee bijvoorbeeld wel een zaakwaarnemer nodig die tientallen miljoenen opstrijkt om voor jou te onderhandelen? Deze tientallen miljoenen loop je mis. Immers alle clubs willen je wel hebben en de clubs hoeven de zakwarnemer niet te betalen. De commissie zou je kunnen verdelen bij wijze van spreken.
Voor voetballers, zoals bijvoorbeeld (ik verzin maar een naam) Wout Weghorst kan het wel aantrekkelijk zijn

8 maart 2021 om 12:44

Een zaakwaarnemer is er ook voor om allerlei bonusconstructies, loyaliteitspremies, sponsorcontracten en andere dingen erbij te trekken in de totale deal, het is nogal lastig om als twintigjarige voetballer dat soort contstructies op te zetten.

8 maart 2021 om 13:10

Ok snap ik. Maar als je eenmaal weet wat erbij komt kijken. Dan heb je toch genoeg aan bij wijze van spreken je vader, broer of advocaat

8 maart 2021 om 13:45

@hangover 96 "dat soort contstructies op te zetten." je kan natuurlijk ook een advocaat inschakelen die zulke zaken voor je regelt. Betaal je 800 euro per uur, maar die zorgt voor waterdicht contract voor je.

8 maart 2021 om 13:58

Nee, je onderschat het vak. Raiola bijvoorbeeld heeft contacten in heel de voetbal wereld. Die levert jou 3/4x meer op dan je vader broer of advocaat

Je kan niet alles op Jesus gooien inderdaad, City heeft altijd al twee spitsen gehad, vroeger hadden ze ook Tevez en Dzeko als partner van Aguero.

8 maart 2021 om 13:25

Jesus scoort niet veel maar creert wel altijd veel dreiging, gevaar en afleiding waar Haaland van zou kunnen profiteren. We moeten nou niet gaan doen alsof Haaland de bal aan een touwtje heeft en als een ballerina voorbij iedereen dribbelt alsof het Neymar of Mbappe is. Haaland kan scoren dat is zijn kwaliteit.. Punt.

8 maart 2021 om 14:12

@critical10, 2020 is echt het meest onrepresentatieve jaar om met dit soort stats te komen. PSG heeft in 2020 in het seizoen 19/20 slechts 9 competitiewedstrijden gespeeld, Barca maar liefst 20 competitiewedstrijden

Haaland is op het budget van City eigenlijk niet haalbaar voor ze.

8 maart 2021 om 14:18

Ik denk dat de echt grote jongens momenteel sowieso niet te betalen zijn. De situatie bij Real Madrid word een beetje ondergesneeuwd door de problemen bij de rivaal, maar Real Madrid heeft het financieel ook behoorlijk zwaar en kunnen op dit moment ook geen enorme aankopen doen. Verder denk ik inderdaad dat City ook ruimte zal moeten maken. Die betalen al meer dan 145 miljoen euro per jaar aan enkel de salarissen van de eerste selectie. Dat is dus exclusief de contractspelers in de opleiding en de enorme bonussen van een aantal spelers. Ik denk dat spelers als Mbappe in deze omstandigheden uberhaupt niet haalbaar zijn zonder financiele risico's te nemen.

8 maart 2021 om 15:16

Inderdaad. De megaprijzen zijn niet meer realistisch. Ze hadden pre-Covid een budget van 700 miljoen. Post Covid zal er minder dan 500 miljoen van over zijn. Dan kun je niet zomaar even 100 miljoen voor Haaland gaan betalen.

City is een geweldige club voor de roddelbladen. Zelf zie ik City niet meer dan 80m betalen voor een gedroomde spitsenaankoop. Je zult zien dat er uiteindelijk een ander kaliber speler gehaald zal worden. Aguero gaat richting de herfst van zijn carriere. City heeft een speler voorin nodig die makkelijk scoort. Haaland is dat, maar misschien voetbaltechnisch weer niet. Kane en Mbappe zijn ook mooie opties. Ik zie het alleen niet gebeuren.

Ik denk oprecht dat Haaland na dit seizoen niet bij Dortmund blijven hangen. Hij is duidelijk ready voor niveau hoger en daarnaast lijkt CL-ticket voor Dortmund momenteel ook geen zekerheid. Als ze dus CL niet halen zie ik Haaland wel vertrekken. Hij lijkt overigens gemaakt voor counter voetbal. Hij is zo sterk in duels en heeft aardig snelheid. Dortmund speelt al dat soort speelstijl prima, maar collectief is het nog geen niveau Liverpool, City, PSG etc.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Chelsea5419
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
RodriMiddenvelder281
R. SterlingAanvaller279
İ. GündoğanMiddenvelder2412
R. MahrezAanvaller249
Bernardo SilvaMiddenvelder232
João CanceloVerdediger241
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

87 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 27 21 4 0
2019/2020 Paris Saint-Germain 20 18 0 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 29 33 5 1
2017/2018 Paris Saint-Germain 27 13 2 0
2017/2018 AS Monaco 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

PSG kent zorgeloze generale voor Bayern; mijlpaal voor Xavi Simons

Paris Saint-Germain heeft zaterdag eenvoudig gewonnen van RC Strasbourg. De ploeg van trainer Mauricio Pochettino nam al voor rust een ruime voorsprong op de nummer veertien van de competitie en liep...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 12 april
Georginio Wijnaldum is recentelijk aangeboden bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren