Scorende Lang laat ‘verschrikkelijke weken’ achter zich: ‘Ik was serieus ziek’

Maandag, 8 maart 2021 om 10:34Rian Rosendaal

Noa Lang luisterde zijn rentree bij Club Brugge op met een doelpunt en mede dankzij de treffer in de 63ste minuut won de koploper zondagavond op comfortabele wijze van Zulte Waregem (3-0). De van Ajax gehuurde vleugelaanvaller is na afloop niet alleen blij met het doelpunt. Lang hoopt de coronaperikelen, waardoor hij enige tijd ontbrak bij Brugge, definitief achter zich te hebben gelaten.

"Ik ben niet alleen blij met mijn doelpunt, maar eveneens dolblij dat ik weer kan en mag voetballen", benadrukt de dolblije Lang op de website van Brugge. "Die twee weken quarantaine waren echt verschrikkelijk voor mij, want ik ben echt wel enkele dagen serieus ziek geweest." De buitenspeler werd tegen Zulte Waregem uit voorzorg voortijdig naar de kant gehaald door trainer Philippe Clement. Lang is naar eigen zeggen dan ook lang nog niet op het niveau van vóór de coronabesmetting.

"Ik mocht pas na anderhalve week weer rustig wat oefeningetjes doen, maar dat viel me even tegen zeg. Ook nu voel ik dat ik nog verre van honderd procent genezen ben, want na rust had ik het bij momenten toch vrij zwaar", erkent de smaakmaker van Brugge, die met de Belgische grootmacht hard op weg is naar de titel in de Pro League. De komende dagen staan in het teken van herstellen. "En hopen dat het tegen Charleroi (12 maart, red.) en Gent (15 maart, red.) alweer een stukje beter gaat zodat we dan weer op volle oorlogssterkte zijn."

Het doelpunt dat Lang zondag maakte, alweer zijn dertiende voor Brugge, dit seizoen, was niet voldoende voor een oproep voor het Nederlands elftal. De vleugelaanvaller is wél geselecteerd voor Jong Oranje, dat binnenkort start met de groepsfase van het EK. Voor het elftal van bondscoach Erwin van de Looi staan duels met Roemenië (24 maart), Duitsland (27 maart) en Hongarije (30 maart) op het programma. Op 15 maart wordt de definitieve selectie van Jong Oranje wereldkundig gemaakt.


Poll

Vind jij dat Noa Lang met Oranje naar het EK moet gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door vegitosan)

Knap hoor, dat je dan meteen zo kan presteren. Ik denk dat ik dit eerst zelf, of bij een naaste zou moeten meemaken om echt te beseffen dat Corona ook bij gezonde jongeren heel erg kan tegenvallen. Het zou een hele hoge transfersom kostten, maar wat zie ik hem graag terug bij Ajax, leuke gozer, komt uit de eigen jeugd en is echt een goede voetballer. Lijkt me niet onmogelijk aangezien z’n vader onlangs nog zei dat het doel van Lang nog steeds is om in de Arena te schitteren

8 maart 2021 om 10:47

Verdiend natuurlijk gewoon overigens een plek in oranje, als snap ik wel dat het voor die jongens ook goed is om nog het EK met jong Oranje mee te maken. Dat hij er aankomende zomer bij is ipv Babel is het meest belangrijk.

8 maart 2021 om 10:53

Dat lijkt me niet het geval te zijn eerlijk gezegd. Dit is de laatste interlandperiode voor het EK, en het komt toch weinig voor dat er tussen die selectie en de definitieve selectie grote verschillen zijn (blessures daargelaten). En het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat iemand zijn eerste oproep voor het Nederlands elftal meteen op het EK zal zijn.

8 maart 2021 om 11:26

Wat te denken van Promes? Snap niet dat hij bij de selectie zit. Vind 'm verre van een speler in vorm, zijn privé problemen daargelaten. Dan kan een frisse wind geen kwaad.

8 maart 2021 om 10:53

Een vriend van me had het een paar weken geleden met zn hele gezin opgelopen , ook zn oma (70+) die bij hun woont.
Het gekke is dat de oma er het minst last van had, ze had geen klachten.
De rest van het gezin had verkoudheidsklachten en hadden geen smaak meer.
De jeugd heeft er geen last van , ja er zijn uitzonderingen , maar je kan je beleid niet laten bepalen door uitzonderingen.

8 maart 2021 om 12:37

Dat maakt jeugd echter niet minder besmettelijk voor de zwakkeren... zolang de zorg nog zwaar belast is, is het gewoon nog even geduld hebben.

8 maart 2021 om 12:55

Dus moet je kijken hoe je de ouderen kan beschermen.... en dat is niet heel het land op slot gooien.
De zorg is allang niet meer belast.

8 maart 2021 om 13:52

Ik werk bij de GGD en spreek veel mensen met corona. Kan je zeggen dat er veel jongeren zijn die erg schrikken van het ziekteverloop..

8 maart 2021 om 14:02

Mij is het vies tegen gevallen inderdaad, en dan heb ik het nog niet eens heel erg gehad. Het ziekteverloop an sich viel me nog relatief mee, al is het niet kunnen proeven en ruiken vervelend. Maar daarna is veel vervelender in mijn ervaring. Ben nu 4 weken verder. Elke dag hoofdpijn en als ik een halve dag heb gewerkt dan is de koek echt wel op.

8 maart 2021 om 11:44

Daarom erger ik me ook dood aan mensen die nog steeds blijven roepen bescherm de zwakkeren en laat de rest lekker leven. Die rest kan ook zwaar de klos zijn door corona. Maar dat schijnt na een jaar nog steeds niet door te dringen tot vele mensen. Oh ik hoor niet tot de risico groep, ik merk er niks van bla bla. Dat is onzin want ook jonge gezonde mensen kunnen zwaar ziek worden tot ziekenhuis opname aan toe. Het probleem is je weet gewoon niet of jij ook zwaar ziek kan worden of niet. Daarom is het ook zo belangrijk een ander niet in die shit te duwen door massaal die regels te overtreden. Hoop dat Lang snel weer de oude is en dat hij niet lang last heeft van extreme vermoeidheid zoals vele anderen hebben na corona.

8 maart 2021 om 11:51

Soccerfan , dan ga je weer uit van uitzonderingen.
Laten we ons beleid vormen op de norm, en de norm in dit geval zijn de ouderen.

8 maart 2021 om 12:24

Dat is allemaal leuk en aardig maar er zijn niet 1 of 2 uitzonderingen. Ik ben zelf 21 was vol van energie en sporte elke dag en 5 maanden na me besmetting wordt ik nog steeds wakker met is idee ishet vandaag een goede dag of moet ik weer hele dag op de bank blijven liggen. Mensen die meemaken wat ik heb meegemaakt en wat ik na 5 maanden nog meemaak zullen wel anders piepen

8 maart 2021 om 12:28

Op zo'n grote schaal heb je het ook nooit over 1 of 2 uitzonderingen.
Dan praat je over tientallen duizenden en in sommige landen misschien zelfs over miljoenen.
100.000 bijv. is heel veel maar relatief gezien stelt het niks voor.
Dus ja , ook jij bent een uitzondering.
Ik hoop dat je goed revalideert en weer de oude wordt

8 maart 2021 om 12:35

Jaa dat snap ik dat het niet 1 of 2 uitzonderingen zijn natuurlijk. En ik snap je standpunt maar je weet niet wie de uitzonderingen zijn en hoeveel het er zijn. Mijn geweten zou het niet kunnen dragen als ik met me vrienden wa tleuks ga doen en daar besmet raakt en hij zoals ik maanden ziek erban is omdat wij persee naar de film moesten. Hoe meer mensen zich aan de regels houden hoe sneller we hier vanaf zijn en we allemaal weer naar het normale leven kunnen. En bedankt hoop ook weer snel de oude te zijn😉

8 maart 2021 om 12:41

Beleid wordt vooral gevormd door wat de zorg aan kan, niet door uitzonderingen. Zolang reguliere zorg noodgedwongen afgeschaald blijft houden we grote problemen. Gelukkig is er wel wat zicht aan het einde van de tunnel.

8 maart 2021 om 12:50

Afschalen van de reguliere zorg is in veel ziekenhuizen een keuze geweest en noodgedwongen maatregel om extra buffer te creëren die zelden tot nooit is gebruikt. Althans : in onze regio. Ik ken geen mensen uit ziekenhuizen in andere regio's om dit te bevestigen of ontkrachten.

8 maart 2021 om 12:51

Zorgverzekeraars weigerden om extra bedden ter beschikking te stellen in november/december omdat ze er geen aanleiding toe zagen.
Als er geen aanleiding is voor extra bedden dan is het dus blijkbaar niet druk.
Dat is inmiddels 4/5 maanden geleden , toen de besmettingen hun piek hadden.
De zorg is allang in staat om regulier zorg te verlenen , alleen tijdens de eerste golf heerste er drukte en paniek.

8 maart 2021 om 12:54

Landelijk valt het altijd wel mee ja. Maar regionaal kan het wel heel druk zijn.

8 maart 2021 om 19:38

Wat een onzin verkondig je Vegitosan. Er was geen mogelijkheid op extra bedden want er was geen personeel. Deels omdat dit personeel nodig was op de corona afdelingen, deels omdat ze zelf uitvielen door corona, quarantaine, burn outs etc. Mijn vriendin weet er helaas alles van..

Moet wel schrijnend zijn denk ik. Zo goed presteren en dan worden gepasseerd voor een figuur als Ryan Babel. Maar ik krijg steeds emer respect voor Lang. Als hij de teleurstelling nu verzwijgt en NOG beter gaat presteren, dan is het voor mij een lid van onze EK-selectie.

8 maart 2021 om 11:02

De enige 2 redenen die ik mij kan voorstellen dat Lang er niet bij zit, is dat hij door de corona en daarmee tijdje niet kunnen spelen niet is opgeroepen, of dat zijn inbreng bij Jong Oranje nu belangrijker is dan bij het grote oranje. Verder helemaal mee eens dat hij een plek verdiend in de voorselectie t.o.v. Babel. Hoop dat Frank de Boer ook de ballen heeft om om Lang op te nemen in de EK selectie ten koste van Babel, zonder ooit bij de selectie te hebben gezeten. Ik zou graag zien dat een journalist eens de vraag aan de Boer stelt waarom Lang er niet bij zit en Babel wel.

8 maart 2021 om 11:17

@tris1985, Corona lijkt me onzin. Hij heeft slechts een competitiewedstrijd gemist en 2 EL wedstrijden.

Gister ook gewoon 80 minuten gespeeld en doordeweeks ook nog bijna een helft.

8 maart 2021 om 12:26

De enige reden lijkt me dat hij 'maar' in België speelt en Frank De Boer daarom liever een Ryan Babel selecteert, ondanks het feit dat die laatste reeds 3 jaar voorbij zijn beste vorm is.

Onbegrijpelijk dat ze Lang maar weer eens links laten liggen bij de KNVB, 23 wedstrijden voor Club Brugge 13 goals en 9 assist. Het zou voor iedere speler meer dan voldoende zijn om in ieder geval in aanmerking te komen voor een voorselectie. Maar nee Frank houdt liever vast aan Promes, Babel , zijn schoonzoon en een bankzitter uit Engeland. Het verhaal jeugd EK is een drogreden , Jong Oranje zou ten alle tijden ondergeschikt moeten zijn aan het Grote Oranje.

Het is werkelijk smullen om Noa aan het werk te zien voor Club. Zijn manier van spelen straalt zo veel plezier en frivoliteit uit. Heerlijke dribbel, een fluwelen techniek en is niet vies van het maken van vuile meters. Was echt een aderlating voor Club dat ze hem hebben moeten missen voor de beiden Europese matchen tegen Kiev. Gezien de wekelijkse aanwezigheid van scouts kan zijn eerste seizoen bij Club ook direct zijn laatste zijn. Ik zou hem erg graag nog een seizoen zien blijven. Dan kan hij zich eens tegoei Europees tonen en hopelijk kunnen de Club supporters hem ook eens in het echt zien spelen.

Volgens mij is Corona misschien wel de reden dat hij gepasseerd werd. Dat, of de onkunde van FdB. Op basis van prestaties en statistieken moet hij er gewoon altijd bij zitten en zelfs tegen een basisplaats aanleunen. Tevens lijkt zo een polyvalente aanvaller die op 3 posities kan spelen me altijd wel interessant voor een EK bij eventuele blessures of schorsingen. Zeer jammer voor hem, want het gebeurt zowat nooit dat iemand voor de 1ste keer geselecteerd wordt bij een EK of WK. Bondscoaches houden doorgaans graag vast aan hun vertrouwde namen en halen er niet graag een onbekende bij. Net een extra reden om hem nu eens uit te proberen, lijkt me. Voor Lang is het gewoon zaak zo voort te doen en de pannen van het dak te blijven spelen maar het ziet er niet goed uit. Ongelofelijk nochtans dat die er direct weer staat na zijn besmetting en 2 weken niets mogen doen. Jammer voor hem ook dat hij zich niet meer in de Europa league kan tonen, daar Club uitgeschakeld is door de vele corona afwezigen. Wie weet maakte FdB in juni nog een uitzondering mocht Lang daar nog uitblinken, hij zal het in de JPL moeten doen nu.

8 maart 2021 om 12:20

Nou ga er maar alvast goed voor zitten want het is pure onkunde van Frankie. Het jeugd EK is gewoon een excuus aangezien er kwalificatie wedstrijden op het programma staan en niet wat oefenpotjes. De beste spelers horen in Oranje te spelen, wat maakt zo'n jeugdtoernooi nou weer uit. Ik vind het nog steeds onwerkelijk en het is moeilijk te bevatten dat hij er niet bij zit.

8 maart 2021 om 12:24

Op dit moment Ryan Babel boven Noa Lang verkiezen is toch een brevet van onvermorgen voor Frank De Boer? Onbegrijpelijke keuze.

Noa zou gewoon mee moeten met het grote Oranje naar mijn mening, maar wie weet zijn er gewoon afspraken over gemaakt dat ze hem nodig hebben bij jong. Voor ons is het alleen maar gissen, maar veel mensen pakken dit gelijk weer aan om FdB naar beneden te halen.

Ik snap niet waarom hij niet opgeroepen is en Babel wel. Volgt Frank de boer de Turkse competitie wel want Babel kan er nu al bijna 2 seizoenen niks van of hij wordt opgeroepen door zijn oude statistieken van 3 jaar terug...

Heeft zeker potentie maar ik volg de Belgische competitie en met alle respect maar club Brugge is al een paar jaar de gedoodverfde favoriet in België. Het feit dat Ruud vormer gekozen is tot voetballer van het jaar zegt ook genoeg. Ik snap Frank de boer om hem niet te selecteren. Hij zal het moeten laten zien in een sterkere competitie. Als die dat kan, dan zie ik hem in de toekomst zeker wel het grote oranje halen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. ServaisAanvaller
R. De MilUnknown
M. RitsMiddenvelder302
R. VormerMiddenvelder305
S. MignoletKeeper320
H. VanakenMiddenvelder297
Y. BadjiAanvaller244
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

2 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Club Brugge 23 13 5 1
2020/2021 Ajax 1 0 0 0
2019/2020 Jong Ajax 9 5 2 1
2019/2020 FC Twente 7 1 1 0
2019/2020 Ajax 5 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Stap naar Ajax 1 bleek te groot: ‘Alleen Mazraoui heeft het eerste gehaald’

Voor Danilho Doekhi is de bekerfinale van zondag een wedstrijd met een speciaal tintje. De centrumverdediger van Vitesse maakte namelijk twee jaar deel uit van de jeugdopleiding van de Amsterdamse club,...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 16 april
Jack Grealish heeft een vastgestelde afkoopsom in zijn contract bij Aston Villa en Manchester City is komende zomer bereid om het bedrag op tafel te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren