‘Ze hadden naar Van Gaal geluisterd, want ze hebben het hoog in hun bol’

Maandag, 8 maart 2021 om 10:08Rian Rosendaal • Laatste update: 18:54

Hugo Borst zou graag zien dat Louis van Gaal na de Olympische Spelen het stokje overneemt van Sarina Wiegman bij de Oranje Leeuwinnen, al beseft de columnist ook dat de voormalig bondscoach waarschijnlijk niet meer uit zijn pensioen komt. Borst is van mening dat Van Gaal de ideale oefenmeester zou zijn voor de huidige generatie speelsters, die de laatste jaren onder een vergrootglas liggen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij ook dat Louis van Gaal bij de Oranje Leeuwinnen past?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door bigpicture)

Ik snap opzich wel dat de oud internationals geen zin hebben om een vrouwenteam onder de hoeden te nemen. Het is toch een heel ander soort voetbal en ik denk dat ze redelijk gefrustreerd raken van het tactische onbenul.

8 maart 2021 om 10:16

Het loopt achter op het mannen voetbal en zal dat altijd doen. Maar we kunnen niet ontkennen dat het vreselijk in de lift zit. Daar verdienen de dames toch echt hun credits voor. Iets meer respect is wel op zijn plaats.

8 maart 2021 om 10:44

De dames doen hun best en verdienen ook respect voor wat ze doen en op wat voor manier. Dat neemt niet weg dat het niveau gewoon heel erg slecht is..

8 maart 2021 om 10:46

Dat achterlopen vind ik ook een beetje onzin. Tuurlijk loopt het mannenvoetbal een beetje voor maar het is niet alsof die vrouwen de techniek gebruiken van de jaren 70. Het gaat vooral om het fysieke aspect waar ze zo erg in verschillen. De lichamen zijn anders gebouwd en dat is niet erg maar daardoor verwacht ik nooit redelijk vrouwenvoetbal. De VS is al jaren bezig en zullen ook van elke 2e klasser verliezen. Wat heet, ze verliezen zelfs van 14-jarige jongens van Dallas.

8 maart 2021 om 10:55

Een beetje haha.. Het tempo en niveau zit echt mijlenver uit elkaar

8 maart 2021 om 10:59

Maar om echt door te groeien hebben de VS ook tegenstand nodig, en dat begint zich nu toch steeds meer te ontwikkelen. Fysiek zullen ze het nooit bij kunnen benen (maar dat is bij vrijwel elke sport het gevoel), technisch en tactisch kan er echter nog een hoop verbeterd worden. Want dat is m.i. toch wel waar het nog aan schort bij veel toppers in het vrouwenvoetbal. Het is vaak net in een iets te laag tempo, techniek is wat stroever dan bij top mannenvoetbal en tactisch staat het ook vaak nog niet goed. Dat zijn dingen die gewoon enorm verbeterd kunnen worden, zeker met de steeds verder gaande professionalisering binnen het vrouwenvoetbal. Zullen ze ooit winnen van mannen? Nee, maar dat hoeft ook niet. We moeten echter ook niet doen alsof dit niveau het eindstation is.

8 maart 2021 om 12:08

Ik vind het ook altijd erg houterig eruit zien op een enkeling na dan. Heb het altijd het gevoel als ze een bal trappen van "op hoop van zegen". Maar ik denk idd dat LvG het serieus zou oppakken en ze ook wat kan leren.

Ik kan me goed voorstellen dat je als Cocu, Bronckhorst of Ruud hier op zitten te wachten. Die willen natuurlijk wel echt aan de slag bij een team met mannen omdat dat natuurlijk gewoon een ander niveau is. De oude gaarde zoals Dick, van Gaal en misschien Hiddink zie ik het eerder nog wel doen omdat die alles al hebben gedaan en misschien is het coachen van de vrouwen een leuke uitdaging

8 maart 2021 om 11:59

Ik denk dat het voor Ruud Brood wel een mooi stapje hogerop is hoor. Die oranje leeuwinnen zouden dit ADO helemaal zoek spelen natuurlijk!

8 maart 2021 om 12:29

Ik weet dat je een grapje maakt, maar ADO zou echt met 20-0 voorstaan in de rust

Ik snap echt niet dat een beginnend coach dit niet met beide handen aangrijpt. Je heb een top elftal in het vrouwen voetbal en speelt altijd mee om de prijzen. Voor begint trainers en trainers met een smetje is dit de perfecte mogelijkheid om je cv op te krikken en je in de picture te spelen bij andere clubs. Tuurlijk is het allemaal niet het zelfde als bij de mannen maar dat hoeft ook niet. Wanneer je als coach het beste uit he spelers groep kan halen en kan laten zien dat je deze spelers kan motiveren en tactische ook gewoon sterk kan zijn is de mogelijkheid dat je word opgepikt gewoon heel groot, ook al zit je bij de Leeuwinnen.

8 maart 2021 om 10:57

Ik zou nog eerder een jeugdteam van een BVO doen als ik een beginnend trainer was of met een smetje. Niet iedereen heeft het geduld om balophetdak F9 te trainen. Ik denk sowiezo als je hebt gevoetbalt op niveau dat je je gaat irriteren aan het maximale niveau

8 maart 2021 om 11:08

Ik persoonlijk zit aan Hiddink te denken, lijkt me de perfecte coach voor het elftal. En kan als geen ander spelers beter maken.

8 maart 2021 om 11:10

@ikbenjouniet klinkt als een prima klus voor Seedorf X-D

Henk ten Cate. Zonder werk. Ervaren. Redelijk grote naam, voor een damesteam tenminste. Champions League gewonnen. Vriendelijke, chille persoonlijkheid. Lijkt me geen gekke gedachte om hem voor 2 toernooien ofzo als bondscoach te hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederlands vrouwenteam

Selectie
SpelersPositieW
L. BeerensteynMiddenvelder91
S. SpitseMiddenvelder910
D. van de DonkMiddenvelder98
V. MiedemaAanvaller89
S. van de SandenAanvaller71
D. JanssenVerdediger91
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederlands vrouwenteam.

Nederland
398 fans
Coach, 69 jaar
SeizoenClub
2014-2016 Manchester United
2012-2014 Nederland
2009-2011 Bayern München
2005-2009 AZ
2002-2003 Barcelona

In de wandelgangen

Vrijdag 16 april
Jack Grealish heeft een vastgestelde afkoopsom in zijn contract bij Aston Villa en Manchester City is komende zomer bereid om het bedrag op tafel te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren