Maduro diep onder de indruk van Ajacied: ‘Niet normaal hoe goed hij was’

Maandag, 8 maart 2021 om 09:29

Hedwiges Maduro is na het duel tussen Ajax en FC Groningen (3-1) bijzonder onder de indruk van Dusan Tadic. De aanvoerder van de Amsterdammers nam zondagmiddag een doelpunt en een assist voor zijn rekening. “Die heeft dit weekend de meeste indruk op mij gemaakt”, zo oordeelt Maduro in De Telegraaf over het optreden van Tadic.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door superstick)

Zo'n speler van wie je houdt wanneer hij jouw kleuren verdedigt. Maar doet hij het bij de tegenstander, kun je hem wel wurgen. En dat ligt natuurlijk voor een groot deel aan zijn gedrag. Maar ook zijn kwaliteit heeft daar mee te maken. Als Tadic niet zo goed was, zou de rest zich er niet zo druk om maken. Heerlijk om zo'n speler in je selectie te hebben. Daar heeft Overmars goed voor gezorgd, vroeger ontbrak dit soort types vaak in Amsterdam.

8 maart 2021 om 09:48

'Als Tadic niet zo goed was, zou de rest zich er niet zo druk om maken'. Nou, een Michael Kramer is toch echt niet zo goed, maar daar heeft half NL zich ook nogal druk over gemaakt 😉. Maar verder helemaal eens met je woorden natuurlijk.

8 maart 2021 om 09:53

Snap niet dat Kwekkeboom niet heeft ingehaakt bij Kramer. Dat zou een gouden reclame zijn geweest. Maar het klopt zeker wat je zegt.

8 maart 2021 om 10:12

Tja, daar zit iets in. Aan de andere kant hoor je de supporters van de 'de grote 3' (of 4 of 5) enkel over Kramer als ze tegen hem gespeeld hebben. Dus dat ligt wel ietsje anders. Maar er zijn zeker ook raakvlakken, klopt helemaal.

8 maart 2021 om 10:26

Helemaal mee eens, al moet ik zeggen dat ik me ook wel kan ergeren aan de onsportieve trekjes. maar goed, dat hoort er bij ;-)

8 maart 2021 om 13:44

@superstick ik geniet altijd wel van de voetballende kwaliteiten van Tadic, een geweldige speler imo alleen dat extra gedrag van hem is naar mijn mening niet nodig

9 maart 2021 om 12:49

Tja, maar dat is nu eenmaal wat hem Tadic maakt. Dat is dezelfde discussie als over het bijten van Suarez: dat moet 'ie niet doen. Nee, klopt. Maar het feit dat Suarez altijd 110% geeft en 90 minuten lang blijft gaan, past bij zijn karakter. En dan gaat 'ie af en toe ook over de schreef. Zo zie ik dat bij Tadic, in iets mindere mate, ook.

Vond Tadic ook heel sterk gisteren en Stekelenburg is tot nu een uitstekende vervanger gebleken voor Onana. Die bal gister pakte hij echt heel goed. Woensdag tegen Heerenveen had ie ook al zo'n redding. Maar Gravenberch heeft imo echt een terugval. Helemaal niet erg, maar hij heeft op dit moment echt niet de balbehandeling als aan het begin van het seizoen. Maar dat kan iedereen gebeuren, zeker zo'n jong talent. Komt zeker goed.

8 maart 2021 om 10:22

Vond Gravenberch gister anders weer een aantal keren fabuleus wegdraaien hoor, met name wat dieper op het veld zoals Frenkie dat deed. Werd gewoon pauzeloos onderuit gekegeld door Lundqvist.

8 maart 2021 om 10:44

Jelly, vond hem gisteren al weer beter dan vorige wedstrijden, maar die finesse van de eerste seizoenshelft is er echt nog niet. Maar die komt zeker weten weer terug, kleine terugval mag en is zeker ook normaal.

8 maart 2021 om 10:24

Ik denk dat Gravenberch gewoon zware benen heeft op dit moment. Veel wedstrijden gespeeld en zo een jonge speler gaat dat op den duur zeker voelen.
Helaas heeft Ajax niet echt een vervanger voor hem. Hierdoor moet hij wel spelen.
Klopt Steek doet het prima. Hij doet geen gekke dingen. Gaat niet zomaar uitlopen (wetend dat hij de snelheid sowieso niet meer heeft). Hij gaat geen aanvallers proberen uit te kappen. Rekt niet eens tijd. Hij focust op zijn taak. Heerlijk zo een tweede doelman.

8 maart 2021 om 10:54

Lee, idd zware benen. Dacht zelf dat het misschien een optie zou zijn om evt Klaassen daar neer te zetten. Speelde hij ook regelmatig bij Werder. Maar ligt wel minder zijn kracht. Blind en Martinez kunnen ook, al vullen die het anders in. En aan het begin van het seizoen speelde Kudus er ook nog wel eens toch? Of laat mijn herinnering me daar in de steek 😉. En dat is een mooi bruggetje naar onze keeper. Heerlijk idd dat dat de tweede doelman was. Hij is echt zo'n zekerheid, zo rustig. Totaal geen billenknijpen als een bal of speler richting hem gaat, iets wat bij Scherpen en Kotarski wel anders zou zijn geweest.

8 maart 2021 om 11:03

Hoezo geen vervanger? Ajax deed het prima zonder Ryan uit bij Lille. Laten we niet gaan doen alsof we niet zonder hem kunnen.

8 maart 2021 om 13:42

Is zowel in de EL als in de beker geschorst geweest. Heeft daarmee toch een weekje wat meer rust gehad. Misschien niet genoeg of gewoon een kleine terugval.

8 maart 2021 om 14:14

Ik bedoel soortgelijke vervanger. Het werd uiteraard keurig opgelost met Blind op die positie.

8 maart 2021 om 11:57

Ja en daarom was het ook zo vreemd dat bij Espn Gravenberch als man van de wedstrijd werd aangemerkt. Tadic en in mindere mate Klaassen waren zoveel beter. Gravenberch wil nog weleens iets te mooi doen op plekken waar dat niet kan of mag, en dat is tegen Groningen okay maar internationaal of in de NL top wordt dat wel afgestraft. Maar dat hij veel talent heeft is zeker.
Ben voor Kudus ook wel blij dat iedereen hem kan beoordelen om iets meer dan 3 goede wedstrijden in de herfst van 2020. Die jongen kwam als redelijke speler van een Deense middenmoter ineens in zoveel positieve commentaren dat hij en de meeste fans dachten dat hij der nieuwe Messiah was. Dat was ook nog in een tijd dat Ajax enorm zoekend was. Nu kun je wel zien dat hij wel wat leuke trucjes kan maar dat zijn basistechniek bij een hoog baltempo in de kleine ruimte nog matig is. Europees met meer ruimte kun je die jongens als Neres, Kudus e.d wel hebben maar in de pressie met weinig ruimte zijn ze vrij onbruikbaar.

Tadic is de belangrijkste aanvaller van ten Hag. Niet normaal hoe vaak hij bij een doelpunt betrokken is. Is het niet het doelpunt of de assist, dan is het ook nog vaak de pre-assist. In mijn ogen samen met Daley Blind de beste Ajacied dit seizoen.

8 maart 2021 om 10:55

Sinds hun komst draait Ajax zo veel beter. Echt een kwaliteitsimpuls geweest die twee. Goede spelers en ook nog een berg ervaring van hier tot Tokyo en een goede mentaliteit.

8 maart 2021 om 11:05

Blind en Tadic als aankopen hebben naar mijn mening echt voor een nieuw hoofdstuk gezorgd bij Ajax. Steeds vaker worden er eens ervaren spelers gekocht die weten hoe het werkt in het voetbalwereldje, in plaats van alleen maar jongens als Orejuela en Cassiera, kristensen. Dat aangevuld met jonge jongens als Antony, Martinez, Alvarez en Kudus die het nodige gif brengen is Ajax nu dan echt eindelijk een nieuwe weg ingeslagen.

8 maart 2021 om 11:35

Ik denk dat je Klaassen ook mag noemen, die is sinds zijn terugkeer ook direct aanwezig en belangrijk. In elke linie een brok ervaring én kwaliteit.

8 maart 2021 om 15:34

Klopt zeker. Klaassen is ook ontzettend belangrijk. Ik vind hem ook prima spelen, alleen vind ik Blind en Tadic qua niveau nog net iets beter.

8 maart 2021 om 11:46

Hij is ook een aanspeelpunt op de flanken. Als ik trainer zou zijn, zou ik altijd 2-3 spelers in mijn team willen hebben die onder druk een bal bij zich kunnen houden. Even de rust en balbezit kunnen brengen. Tadic is zo’n speler, Haller in principe ook. Frenkie de Jong heeft dat ook, Gini Wijnaldum en Depay ook. Die kun je aanspelen met een man in de rug en raken hem niet kwijt. T team kan positie innemen en tegenstander is niet succesvol in het drukzetten. Heel belangrijk en Tadic beheerst dat ook nog eens op zo’n manier dat hij ondanks zijn beperkte snelheid zo toch tot kansen en voorzetten kan komen.

Tadic is gewoon een voorbeeldprof met een ijzeren mentaliteit. Enige minpuntje is dat hij geen snelheid heeft, maar voor de rest is hij ongelofelijk fit, balvast en heeft altijd (soms iets teveel) oog voor medespelers. In betere competities zal hij door de snelheid minder snel opvallen, maar als je zijn statistieken bekijkt is het misschien wel de meest consistente speler van de ED afgelopen jaren.

8 maart 2021 om 11:05

Extreem balvast.. Als hij zijn lichaam ervoor gooit heeft bijna niemand fysiek een kans.. Schermt de bal perfect af en in de kleine ruimte is hij van zeer hoog niveau. Past perfect bij het type spel dat ajax graag speelt. Ben benieuwd wie de troon gaat overnemen van Tadic als hij gaat aftakelen.

Die paar passes van Martinez vallen mij de laatste tijd ook op. Afgelopen wedstrijden al een paar keer zo iemand 1 op 1 gezet over 40 meter en een aantal keer op een haartje na. Vaak op de jongens rechts en het is dat Timber en Rensch geen echte afmakers zijn anders had er twee keer een geweldige assist op Martinez zijn naam gestaan.

8 maart 2021 om 11:26

@georgeamedeus "die paar passes van Martinez vallen mij de laatste tijd ook op. "

haha eigenlijk bizar dat dit normaal gesproken een miskoop geweest zou zijn..

Hij was gekocht voor de linksback positie (vervanger Nico). Omdat Nico er nog was, kreeg hij kans op het middenveld, wat hij gewoon goed opgepakt heeft en nu een openbaring is als CV.

Als linksback zie ik hem niet dit niveau aantikken..dus zou anders een miskoop geweest zijn.

8 maart 2021 om 11:38

Hij speelde in Argentinië vooral als linkse centrale verdediger in een systeem met 3 centrale verdedigers dus dat hij het goed doet centraal zal binnen Ajax echt niemand verbaasd hebben. Dat hij puur als linksback gehaald zou zijn is ook echt een gerucht wat een eigen leven is gaan leiden. Net zoals bij Alvarez die pas zelf nog aangaf dat Ajax geen specifieke positie besproken had met hem.

Tadic is bijna altijd goed ondanks zijn gebrek aan snelheid. Als hij dat nog had was hij sowieso geen Ajacied op dit moment. Passing van hem is zo zuiver. Zie bijvoorbeeld dat Balletje op Neres bij de 2-0. Zulke ballen geeft geen enkel andere Ajacied. Tadic begrijpt dat je de bal het werk moet laten doen ipv domweg constant rennen en dribbelen.

Van wie ik eerlijk gezegd nog meer onder de indruk ben is Alvarez. Hij wordt omschreven als simpele werker, maar hij is naar mijn mening de ontbrekende schakel in de basis bij Ajax. Martinez eerlijk gezegd ook. Sinds zij spelen krijgt Ajax veel minder doelpogingen tegen en worden er meer duels gewonnen.
Niet eens zo lang geleden werden ze bestempeld als miskopen. Nou nee. Topaankopen.
Had het niet verwacht, maar ik hoop dat ze vast in de basis blijven.

8 maart 2021 om 10:33

Onze Amerikaanse strijders doen het inderdaad geweldig. Je zou al bijna blij zijn dat Blind of Tagliafico een wedstrijd mist zodat Alvarez en Martinez kunnen blijven spelen. Sowieso heeft Ajax momenteel een brede selectie dat in balans is. Credits voor Ten Hag daarvoor. Hij houdt iedereen tevreden.

8 maart 2021 om 10:33

Onze Amerikaanse strijders doen het inderdaad geweldig. Je zou al bijna blij zijn dat Blind of Tagliafico een wedstrijd mist zodat Alvarez en Martinez kunnen blijven spelen. Sowieso heeft Ajax momenteel een brede selectie dat in balans is. Credits voor Ten Hag daarvoor. Hij houdt iedereen tevreden.

8 maart 2021 om 11:07

Martinez is nooit als miskoop bestempeld. Ik heb werkelijk 0 ajacieden gezien die het begrepen dat Martinez niet speelde, 0. Die jongen was in zijn eerste seizoen al zo vreselijk goed en is nu nog veel beter.

8 maart 2021 om 11:14

Ik doel ook niet op de Ajacieden @ Ajax1812

@ajax.barca2014. Klopt. Ze horen in de basis. Tot nu toe is men tevreden. Credits indd voor Ten Hag

8 maart 2021 om 11:25

Dat hij goed is, staat zeker vast. Ik vind hem alleen soms nonchalant de duels in gaan. Verliest nog wel eens een kopduel (stuk of 2 tegen AZ waar zomaar een goal uit kan komen, en dat was niet omdat de tegenstander een stuk langer was) en het komt ook nog best vaak voor dat er spelers er bij hem langs glippen op de achterlijn, wat ook gevaarlijke situaties oplevert.

8 maart 2021 om 13:02

Moet zeggen dat ik ook niet heel erg veel niet-ajacieden heb gezien die Martinez als miskoop bestempelde.

8 maart 2021 om 14:15

Nou ik wel en zelfs op tv. Ze houden allen nu uiteraard hun mond dicht

Ik moet zeggen dat de Steek me tot nu toe 100% meevalt. Had een goede redding en ook een hele goede pass op Neres in de tweede helft. Tadic is een klassebak. Blijft onverstoorbaar bij een pingel en doet over het algemeen goede dingen met een bal. Martinez speelt goed af een toe een foutje , maar dat hersteld hij of zijn Latijnse broeder dan weer. Mentaal zit het met die twee wel goed. Daar kunnen de andere spelers zich dan weer aan optrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
9 fans
Middenvelder, 36 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Omonia Nicosia 28 1 4 0
2016/2017 FC Groningen 5 0 0 0
2015/2016 PAOK Saloniki 0 0 0 0
2015/2016 FC Groningen 30 1 2 0
2014/2015 PAOK Saloniki 11 1 5 0
Laatste voetbalnieuws

Ajacied krijgt advies: ‘Hij moet niet eens aan het buitenland dénken’

Ryan Gravenberch kreeg deze week kritiek te verwerken vanwege zijn tegenvallende spel in de kwartfinale tegen AS Roma (1-1). Kiki Musampa vindt het vanwege zijn leeftijd logisch dat de achttienjarige middenvelder...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren