Vraagtekens rond jubilaris van Feyenoord: ‘Ik heb nog niet met Slot gesproken’

Maandag, 8 maart 2021 om 08:50Chris Meijer • Laatste update: 09:05

Jens Toornstra werd afgelopen zaterdag in het zonnetje gezet bij Feyenoord, omdat hij vorige week zijn 250e wedstrijd voor de Rotterdammers speelde. In de met 6-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo nam hij twee doelpunten voor zijn rekening. De 31-jarige middenvelder speelt sinds 2014 in De Kuip en heeft voorlopig nog een contract tot medio 2022. Het is nog onduidelijk hoe de toekomst van Toornstra er na dit seizoen uitziet, aangezien de nieuwe trainer Arne Slot nog niet zijn plannen met hem gedeeld heeft.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Blijft Jens Toornstra onder Arne Slot bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door hellevoet51)

Jens mogen ze wat mij betreft bij laten tekenen, maar wel met het idee dat hij reservespeler wordt. Hij kan op verschillende posities spelen en zakt vrijwel nooit door de ondergrens. Heeft daarnaast loopvermogen en functionele techniek. Geen uitblinker op veel vlakken, maar naar mijn mening de ideale 12e man.De standaard voor de basis moet omhoog.

8 maart 2021 om 09:01

Jens begint elk jaar op de bank.
Maar elk jaar vecht hij zich in de basis.
Het is echt niet de beste voetballer die we hebben , maar hij straalt wel Feyenoord uit wat een hoop spelers niet hebben.
Geeft elke wedstrijd 100%. Geeft nooit op en voetbal naar zijn kunnen en nooit eronder.
Of dit het niveau is dat we als basis willen denk ik niet, maar elk jaar bewijst hij zijn waarde weer.

8 maart 2021 om 09:05

Klinkt heel erg als de Lasse van Feyenoord nu je hem zo beschrijft. Altijd fijn om er zo eentje in de selectie te hebben.

8 maart 2021 om 09:19

Orgineel zo is het zeker.
Het liefst heb je er meerdere van alleen moet je niet je hele elftal mee vol hebben.

8 maart 2021 om 12:19

Jens heeft veel snelheid ingeleverd en hij was al niet de snelste.
Hij heeft bewezen dat hij de plek van Fer uitstekend kan invullen, ik zou hem dan ook op die positie zetten volgnd seizoen.
Fer's contract niet verlengen , het beste is er al wel af. Ik vind hem trouwens niet zo slecht als dat de meeste hem vinden maar goed....
Toornstra verlengen met de intentie dat hij de ideale 12e man is , als hij zich in de basis weet te vechten dan zij het zo.
Eigenlijk wel raar dat hij met dergelijke statistieken nooit in aanmerking is gekomen voor Oranje. Volgens mij is hij bij Feyenoord bij meer dan 100 goals betrokken geweest, dus bijna 1 op 2 , en dat voor een cm.
Als je ziet dat een Strootman die al jaren geen flikker doet meestal bij de selectie zit en Toornstra die ieder jaar zulke cijfers overlegd niet , dan is dat best wel pijnlijk.

8 maart 2021 om 13:42

ik heb respect voor Toornstra maar ik hoop wel dat als we het in de toekomst hebben over wie Feyenoord uitstraalt dat dat dan weer een technische speler ala Kalou is. dat mouwen opstroopvoetbal ben ik wel een beetje zat. ik wil weer technische hoogstandjes zien zoals een Sinisterra en Berghuis dat soms wel weten te brengen

8 maart 2021 om 13:52

Tijd om een nieuwe club dan te supporten Japie. Zonder grapjes, moet Feye naar mijn mening gaan voor een mix tussen de twee. Je hebt in het hedendaagse voetbal gewoon harde werkers nodig. Vooral als het even niet loopt in een wedstrijd, zijn zij het die de punt(en) over de streep kunnen trekken. Feye heeft atm iets meer harde werkers, dan de wat verfijndere spelers. Ik hoop daarom wel dat Toornstra blijft, maar bijv. een Fer uitgezwaaid wordt.

8 maart 2021 om 14:07

Zoals ik al aangaf heb je zulke spelers nodig in je team alleen moeten dat er geen 6 zijn.
1 a 2 is prima.
Zulke spelers maken een hoop ellende goed van die technisch befaamde voetballers die een hekel aan meeverdedigen hebben.
Kalou en Berghuis ook buitenspelers. Toornstra een stofzuiger op middenveld.

8 maart 2021 om 09:03

Dan kan je veel middenvelders halen. Jens is de enige die een goed niveau houd. Wat ga je dan met Fer, Kokcu, Diemers doen wanneer je van Toornstra de ideale 12e man maakt?

8 maart 2021 om 09:16

Kokcu, Wehrmann en een nieuwe middenvelder. Kokcu is door Advocaat gewoon niet goed gebruikt Fer twijfel ik over, maar is eigenlijk te traag, dus mag van mij vertrekken. Evenals Diemers, die het niveau niet heeft.

8 maart 2021 om 09:18

Overigens ben ik met je eens dat hij een goed niveau haalt, maar je moet met me eens zijn dat de standaard omhoog moet en er bij Feyenoord meer voetbal op het middenveld moet komen

8 maart 2021 om 10:01

De standaard van de basis moet omhoog maar er is weinig tot geen geld. Nu is Wehrmann ook nog afwachten. Hij heeft telkens maar 10 minuten ingevallen en mocht alleen tegen Utrecht starten, de wedstrijd waarin we werden weggespeeld. Nu wil ik dit niet aan hem ophangen maar ik ben nog niet overtuigd dat hij ons wel naar een hoger niveau gaat brengen. En Fer en Diemers laten vertrekken zal ook een hele klus zijn.

8 maart 2021 om 10:22

Wij hoeven Diemers iig niet meer, succes daarmee.

8 maart 2021 om 13:14

Antonucci komt er ook nog bij. Die brengt wel wat voetballend vermogen

Dit is echt een speler die volgens mij als eerste op je wedstrijdformulier verschijnt als hij in je elftal speelt. Wat van Hanegem zegt vind ik erg grappig, want hij zakte een paar weken geleden door het ijs terwijl echt heel Feyenoord toen dramatisch was. Ik vind dat meer in de waan van de dag leven dan zeggen dat hij moet bijtekenen. En dan vergelijken met die spelers, wat een schande. Toornstra kent meer goede wedstrijden dan slechte en is vaak één van de betere in een slecht draaiend elftal. Van mij mag hij nog jaren voor Feyenoord spelen, al is het maar alleen voor zijn ervaring en tomeloze inzet. Een boegbeeld voor jonge spelers hoe je met hard werken het vol kan houden op het hoogste niveau

8 maart 2021 om 09:32

Juist, helemaal mee eens. Voor mij ook de meest belangrijke speler van Feyenoord die nooit verzaakt. Moet een beetje lachen om Van Hangen, want je kunt hem wel een reserverol voor hangen, maar Jens weet toch wel dat hij zich terug knokt in de basis. Trainers kunnen gewoon niet om hem heen en heb dan ook diep respect voor deze jongen. Voor mij is hij de aanvoerder, maar dan zonder band.

Als hij wilt blijven zou ik hem laten bijtekenen. Een goede kracht voor Feyenoord. Bij verkoop levert hij niks meer op en geld voor een vervanger is er niet. Of is er nog iemand in aantocht vanuit de jeugd?

Natuurlijk gewoon Toornstra erbij houden. Je gaat er nooit veel voor krijgen en je moet er ook weer wat voor terug halen. Zeker in grote wedstrijden is Toornstra goud waard.

8 maart 2021 om 11:22

@pablonino eens met wat je zegt. Hij gaat amper wat opleveren en je kan niet gelijkwaardige kwaliteit voor terughalen. Ook voor opbouw elftal heb je oudere spelers nodig (dacht dat hij stuk ouder was dan 31!).

Jens moet je een contract geven voor het leven, dit is een echte feyenoorder en al heel belangrijk voor de club. Zal ooit wel eens op de bank belanden maar knokt zich altijd terug. Zulke mensen moeten niet verloren gaan voor de clun

Volgens mij ligt Jens enorm goed bij de fans. Hij is dan ook altijd belangrijk geweest voor Feyenoord. Stond hij ernaast was het een kwestie van tijd voor hij zich weer terug knokte in het elftal. Mag dan wellicht niet de meest verfijnde speler zijn, zo een kun je er wel prima bij hebben natuurlijk. Alleen moet daar wel een speler bij staan die meer kwaliteit heeft dan een Diemers. Althans, als ze in Rotterdam weer eens echt bovenin willen mee doen.

Beetje stemmingmakerij dit. Toornstra is niet meer de jongste maar bewijst elk seizoen dat hij een prima kracht is voor Feyenoord. Ook zijn cijfers liegen er niet om, scoort elke seizoen bovengemiddeld voor een middenvelder. Zou hem zeker voor Feyenoord behouden, laat hem maar afbouwen daar. Vooralsnog laat hij zien dat hij een toegevoegde waarde is. Als dat stopt kun je weer verder kijken.

Grappig hoe Toornstra altijd weer een basisplek weet te bemachtigen en toch prima speelt. Lijkt wel een beetje de Schone van Feyenoord die zich ieder seizoen weer erin moet knokken.

8 maart 2021 om 10:18

Heel ander type maar idd wel vergelijkbaar!! Verzaakt nooit. En dat is voor een trainer ook wel lekker.

8 maart 2021 om 10:45

Ik bedoel ook echt puur gezien zijn status zeg maar. Schone begon ook ieder seizoen op de bank maar knokte zich altijd weer terug, dit zie ik bij Jens ook steeds terugkregen.

8 maart 2021 om 13:18

We verkijken ons wel eens op zijn techniek. Maar die is ook echt uitstekend. Hij kan een balletje over de breedte op je stropdas leggen of een bal vanuit de lucht vol in de kruising jagen. Wat hem (in mijn ogen) zo "goed" maakt is vooral zijn spelintelligentie. Hij loopt veel, maar niet als een kip zonder kop

8 maart 2021 om 13:55

Zijn traptechniek is inderdaad fantastisch! Ook zijn gevoel voor positie vind ik goed, hij loopt de ruimte in op het juiste moment en is daarnaast niet vies van wat arbeid. Ik zou hem zeker langer aan me binden als ik Feyenoord was.

Jens moet je lekker houden. Hij wil zelf niet weg, gaat geen stennis schoppen als hij op de bank belandt, en pakt toch altijd wel zijn wedstrijden en goals mee. Die gaat zijn carriere afmaken bij Feyenoord.

Wat mij betreft tekent die jongen direct een contract voor het leven. De onbetwiste mr. Feyenoord van de afgelopen 10 jaar. Zit tevens een goeie kop op, wat hem samen met zijn doorzettingsvermogen nog een mooie toekomst bij de club zal opleveren.

Hmmm Willem noemt dan Kornejev. Man wat heb ik genoten van die man als ze hem uberhaubt lieten spelen. Ik geloof dat t publiek hem toen graag meer had gezien in plaats van minder.

Is hij nou 31 of 33?

8 maart 2021 om 19:54

Zoals je kan lezen is hij nu 31. Als zijn contract afloopt is hij 33.

Natuurlijk blijft Jens, we hebben geen geld en hij is op z’n minst de ideale 12e man omdag hij op elke positief op het middenveld kan spelen en een 6 haalt en eventueel zelfs aan de zijkanten kan spelen en een 6 haalt. Is het onze beste speler, nee, zal die 90% van de wedstrijden spelen mits fit. Zeker!!! Kan bij elke ploeg in de Eredivisie van waarde zijn, en ja dus ook bij PSV en Ajax. Verder zullen we wel moeten gaan doorselecteren. Ik ben heel benieuwd naar volgend seizoen welke talenten gaan kansen krijgen. Kunnen we nog wat spelers slijten en is er daardoor nog iets van ruimte voor 1/2 versterkingen. Ik hoop hierop!! Bijlow Svensson- Geertruida- Senesi- Malacia Toornstra- Kokcu- Wehrman Berghuis- Bozenik- Sinisterra Marsman Nieuwkoop- Hall- Hebdriks- Smeulens Antonucci- en rest v d middenvelders verkopen en 1-2 talenten doorschuiven of er proberen nog eentje te kopen. Azarkan- Bannis- Linssen Zullen we daarmee kampioen worden, nee natuurlijk niet. Kunnen we 3/4 worden. Natuurlijk! En dan met meer druk naar voren voetballen en onze talenten meer waard laten worden. Hopelijk gaat het rendement dan ook wat omhoog want de voorste spelers moeten het meeste geld op kunnen leveren. Ik heb er weer zin in

Altijd bij laten tekenen!! Beschikt als een van de weinige over de juiste mentaliteit, knokt en werkt altijd keihard. De enige die vrijwel altijd een voldoende haalt.
Enige wat ik jammer vindt is dat Diemers op zijn middenveld positie speelt, Jens is aanvallend veel beter, dat zie je de afgelopen wedstrijden direct, scoort meteen weer.
Er is geen geld voor andere spelers en zeker niet betere, dus lekker blijven Jens!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger283
S. BerghuisAanvaller2817
B. LinssenAanvaller268
N. JørgensenAanvaller193
L. SinisterraAanvaller153
N. MarsmanKeeper200
R. BoženíkAanvaller100
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

122 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren