‘Dumfries en Tadic hebben al diezelfde avond met elkaar gebeld’

Maandag, 8 maart 2021 om 07:00

Denzel Dumfries en Dusan Tadic hebben vorige week op dezelfde avond na hun ruzie tijdens PSV - Ajax (1-1) nog telefonisch contact gehad, zo claimde Hugo Borst in het radioprogramma Langs de Lijn. De journalist en columnist kent Dumfries nog van zijn tijd bij Sparta Rotterdam, waardoor de twee nog zo nu en dan contact hebben.

De ruzie tussen Dumfries en Tadic kwam ter sprake doordat er in Langs de Lijn een interview met de aanvoerder van Ajax te horen was. “Opvallend dat het vorige week, toen hij zo boos was op Dumfries, allemaal in het Engels ging. Heel snel nadenken lukt dan misschien niet, of als het emotioneel is. En nu is het dan toch weer de Nederlandse versie”, zei mede-presentator Henry Schut.

Dumfries probeerde de strafschopstip kapot te maken toen Ajax in de absolute slotfase een penalty kreeg toegekend. Nadat Tadic zijn strafschop benutte met een hoog schoot door het midden van het doel, keerde hij zich direct om en liep hij richting Dumfries. De aanvoerders van beide ploegen vervolgden hun ruzie na het laatste fluitsignaal. Na afloop ging de strijd verbaal nog door: Dumfries liet weten dat Tadic iets over zijn moeder had gezegd, terwijl de Servische aanvaller te kennen gaf dat de aanvoerder van PSV hem pussy had genoemd.

“Ja, leuk dat ze het weer hebben bijgelegd, die twee”, zei Borst. Schut reageerde enigszins verbaasd op de opmerking van zijn collega. “Dumfries is mijn Sparta-vriend. Heel af en toe dan gooi ik er eens een appje uit. Ze hebben al diezelfde avond met elkaar gebeld, geloof ik. In ieder geval: dat is bijgelegd. Vind ik ook wel goed, zo hoor je dat ook te doen. Is dat verder nergens te horen geweest dan?”Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door yoda)

Fijn dat Henry Schut aan de tafel van een praatprogramma gaat zitten zonder ook enigszins op de hoogte te zijn. Tadic deed zijn eerste versie namelijk in het Nederlands. Hij herhaalde het daarna in het Engels.

8 maart 2021 om 07:21

Henry Schut is de presentator van dat programma. Dat programma gaat over alle sport van de zondag. Niet zo gek dat hij niet zo goed is ingevoerd. Hij moest ook nog wielrennen, shorttrack, darts, atletiek en weet ik wat allemaal aan elkaar praten.

8 maart 2021 om 07:36

Heel aparte redenatie. Dus iemand mag Tadic ervan betichten dat hij bij moeilijke situaties bewust het interview in het Engels doet, maar als zo'n insinuatie gewoonweg niet klopt is het excuus dat hij niet goed op de hoogte is, omdat hij nog meer sporten moet volgen. Zou leuk zijn als je advocaat van beroep bent. "oh ja sorry, ik ben niet op de hoogte van jouw rechtszaak. Ik heb namelijk nog andere rechtszaken die ik moet volgen."

8 maart 2021 om 07:52

Je vraagt je af waarom Henry Schut gaat zitten in een praatprogramma. Nou, dat deed hij dus niet. Langs de lijn is een sportprogramma waar ze op de zondag sport brengen via de radio. Is in niks vergelijkbaar met een Studio voetbal, een VI of een Rondo. Je vergelijking over een advocaat slaat overigens nergens op. Die behandeld geen 5 zaken tijdens 1 zitting, dan pas zou je vergelijking te rechtvaardigen zijn.

8 maart 2021 om 07:57

Tadic stopte met zijn versie omdat het voor hem makkelijker was om Engels te praten gezien de emoties. Dat gaf hij letterlijk aan. Je doet vermoeden alsof hij twee keer hetzelfde zei maar dat is totaal niet het geval.

Op en top journalistiek. Het leuk vinden wanneer er een ruzie is. Maar het totaal niet interessant / nieuwswaardig vinden dat de ruzie al is bijgelegd. Zo hoort het ook! Strijd en emotie op het veld, wat soms over de scheef gaat en daarna als profs het bijleggen. Kennelijk heeft geen journalist naast Hugo Borst deze vraag aan 1 vd 2 heren gesteld.

8 maart 2021 om 11:56

Dit was min of meer al uit de interviews na de wedstrijd op te merken. Beide gaven toen aan dat het in de wedstrijd gebeurde, maar elkaar wel te respecteren als speler en het daarmee klaar was. Was al vrij opvallend dat beide voor de camera al een stuk kalmer waren dan 5 minuten daarvoor.

Goed dat beide heren het uitgepraat hebben. Uiteindelijk zijn ze beiden aanvoerder van een eredivisie club en hoort dergelijk gedrag niet op dit niveau thuis. Geven ze alleen maar een slecht voorbeeld mee aan de jeugd

Je kan veel over Dumfries vinden en dan heb ik het voornamelijk over die zeer slecht uitgevoerde theateracts. Maar dat hij de telefoon pakt om het uit te praten met Tadic getuigt van grote klasse.

8 maart 2021 om 08:14

In het veld is Dumfries een beetje een klootzakje dat alles doet om te winnen (kan ik zelf wel waarderen), maar als ik me baseer op hoe hij overkomt in zijn interviews lijkt het me echt een hele chille kerel. Realistisch, zelfkritisch en vaak met humor.

8 maart 2021 om 08:16

Of was het Tadic die dumfries belde?

8 maart 2021 om 09:02

Haha dat vroeg ik me ook even af na het lezen van zijn reactie. Toch heb je twee volwassen mensen nodig om dat op te lossen. Denk dat beide spelers buiten het veld al lang en breed bewezen hebben fijne persoonlijkheden te zijn dus het verbaast me niets dat het opgelost is.

8 maart 2021 om 09:22

Op basis van zijn eigen woorden kunnen we dat uitsluiten.

8 maart 2021 om 11:21

Op basis van welke woorden, van wie?

8 maart 2021 om 11:22

Als dit bericht waar is, t komt immers uit de hoed van Hugo Borst, zou dit in ieder geval van beide heren een mooie oplossing zijn die verdere speculaties ook onnodig maken. Gewoon top.

8 maart 2021 om 12:22

Tadic heeft toch vorige week in een interview gezegd dat hij niet/nooit de eerste toenadering zoekt? Op basis van die uitspraak zou Dumfries dan contact hebben gezocht met Tadic.

8 maart 2021 om 22:45

Ah. Oké. Die had ik gemist.

8 maart 2021 om 08:58

Ik weet niet of je Dumfries in de gaten houdt maar die kan ook aardig duidkelen hoor. Ik vind het fijn dat 2 goede professionals dit uitpraten, maar laten we niet doen alsof Dumfries altijd een recht-door-zee speler is.

8 maart 2021 om 14:35

@4fRedondo, meteen na de wedstrijd zei Tadic al dat hij veel respect heeft voor Dumfries en hem een van de beste rechtsbacks in Nederland vindt.

Ik voel een reclame aankomen. Iets met boter ofzo...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren