Willem van Hanegem: ‘Hem afschrijven, zoals mensen nu doen, is onzin’

Maandag, 8 maart 2021 om 06:46

Willem van Hanegem constateert in zijn column in het Algemeen Dagblad dat Frank de Boer voor de start van het EK een keepersprobleem op te lossen heeft bij Oranje. De Kromme plaatst zijn vraagtekens bij het besluit om Maarten Stekelenburg op te nemen in de voorselectie voor de interlands tegen Turkije, Letland en Gibraltar. Van Hanegem had liever een jonge doelman bij de voorselectie van Oranje gezien.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door speedyafc)

De Boer selecteert duidelijk op basis van zijn clubvoorkeur en dat is jammer. Er zijn verschillende keepers die het meer verdienen dan Stekelenburg en er niet bijzitten. Ook de keuze tussen Tete en Karsdorp toont het oneerlijke selectiebeleid van de Boer aan.

8 maart 2021 om 07:03

Jij reageert ook duidelijk op basis van je clubvoorkeur. Of meer op basis welke club niet je voorkeur heeft. Stekelenburg is gewoon een prima keeper, dus waarom zou die niet bij de selectie kunnen zitten? En zie jij Karsdorp en Tete elke week spelen? Ik denk het niet. En ik denk dat Frank de Boer wel al die spelers in de gaten houdt. En als je op een bepaalde manier wil spelen, dan passen sommige spelers daar wellicht beter bij dan andere.

8 maart 2021 om 07:26

Ik zeg niet dat Stekelenburg niet goed is. Ik stel dat er keepers zijn, o.a. Pasveer en Padt, die al een heel seizoen goed keepen en negeert worden voor een keeper die net een handvol wedstrijden gespeeld en is nog zeker niet heeft aangetoond beter te zijn. En nee, ik zie beiden niet wekelijks spelen maar het is niet zo moeilijk om er achter te komen dat Karsdorp het nu blijkbaar uitstekend doet bij Roma en Tete het lastig heeft bij Fulham. Je kunt het wel weer omdraaien en proberen het clubvoorkeur argument op mij te gooien, maar dat de Boer met twee maten meet is heel duidelijk.

8 maart 2021 om 07:38

Stekelenburg keept nu alweer 2 maanden elke week 2 wedstrijden. En hij heeft natuurlijk al bewezen op hoog niveau een meer dan prima keeper te zijn. Hij heeft een WK-finale achter zijn naam. Padt heeft die ene keer in Oranje nu geen geweldige indruk achter gelaten, dat zal ook mee spelen. En Karsdorp kan het best prima doen bij AS Roma. Maar het systeem dat veel Italiaanse clubs spelen ligt zo ver af van hoe het Nederlands elftal speelt, dat het misschien wel helemaal niet logisch is om Karsdorp op te roepen.

En het is helemaal niet duidelijk dat De Boer een clubvoorkeur hanteert, dat maak jij er van. Niet alles wat jij zegt zijn feiten. Maar het zou heel onverstandig van De Boer zijn om zomaar de spelers te kiezen die het best in vorm zijn, terwijl die misschien niet het beste in een bepaald spelsysteem passen.

8 maart 2021 om 07:48

"Alweer" twee maanden, lees je wel wat je zelf zegt? Voor welke andere speler zou dat in godsnaam genoeg zijn om hem op te roepen? Die WK-finale is 11 jaar geleden, het slaat echt helemaal nergens op om dat erbij te halen. Eljero Elia heeft ook een WK-finale achter zijn naam, moet hij er ook weer bij?

8 maart 2021 om 07:49

Er is toch overal clubvoorkeur. Bij mensen van de knvb, bondscoaches, scheidsrechters. Daar hoeven we toch niet omheen te praten. Bij gelijkwaardigheid valt het kwartje naar een Ajacied in dit geval. Voor dit soort gevallen maakt het ook niet uit, eerder sneu voor andere gelijkwaardige keepers.

8 maart 2021 om 08:06

@hijniet!: Stekelenburg heeft in die 2 maanden aangetoond een van de beste ED keepers te zijn. En la de ervaring van spelen in Oranje op zak. Als je dan moet kiezen voor een ervaren doelman, waarom dan eentje kiezen zonder ervaring bij Oranje? Elia bewijst niet een van de beste buitenspelers te zijn, dus nee, die hoeven we niet op te roepen.

8 maart 2021 om 09:01

'stekelenburg speelt alweer bijna 2 maanden prima'. Haha daar ging mijn koffie over mijn toetsenbord heen. Bij spelers van andere clubs die overwogen worden voor Oranje roept menig Ajacied op dit forum dat ze langere tijd moeten presteren, dat ze nog nooit op hoog niveau hebben gespeeld of weet ik wat allemaal om maar te downplayen, en nu staat er een 38 jarige doelman een paar potjes redeiljk te keepen, en dan vinden ze het logisch dat hij bij Oranje zit. Ook geinig, toen FdB in oktober werd gevraagd waarom Bijlow niet werd opgeroepen (die toen vanaf augustus 2019 met een indrukwekkende reeks bezig was), zei hij: 'die moet het maar over een langere periode laten zien'. Het meten met twee maten bij deze bondscoach is gewoon schrijnend. En dan heb ik het nog niet eens over een WK-finale als argument gebruiken voor een selectie 11 jaar later.

8 maart 2021 om 09:22

@orgullo: Ik vind jouw reactie schrijnender. Ik ben niet menig Ajacied en ook niet Fdb. En als je het verschil niet ziet tussen een talentvolle keeper of een ervaren rot, dan hou maar op. Stekelenburg toont aan dat hij zonder enig ritme een hoog niveau aan kan. Je kunt hem zonder problemen, zomaar op elk moment inlaten vallen bij Oranje. Daarnaast heeft Stekelenburg natuurlijk al heel veel ervaring. Justin Bijlow is geen heel ervaren keeper, bovendien is hij de laatste jaren regelmatig geblesseerd. Nu ook, dus het is volkomen logisch dat je een niet fitte keeper niet oproept voor het Nationale elftal. Hij heeft in 4 jaar tijd 32 ED wedstrijden gekeept. Het is toch logisch dat je van een jonge keeper over langere periode wil zien of hij het niveau aan kan? Hij heeft nog nooit een heel seizoen(+25 wedstrijden) kunnen laten zien dat hij constant presteert.

En voor je het vergeet, dit is mijn mening, en hoewel die wellicht op sommige punten over een komt, hoef je die niet te verwarren met die van menig Ajacied of die van Fdb.

8 maart 2021 om 07:14

Stekelenburg laat zien dat hij nog gewoon een meer dan prima keeper is. Ook gisteren weer een geweldige redding. Dus die kun je er gewoon goed bij hebben. Dus ik begrijp die keuze wel.

8 maart 2021 om 07:22

Stekelenburg is een prima lijnkeeper maar daar is alles ook mee gezegd. Uitkomen en hoge ballen zijn totaal niet zijn ding. Kortom je hebt er weinig aan.

8 maart 2021 om 07:29

Pasveer en Padt laten dat al een heel seizoen zien. Waarom krijgt iemand die pas een paar wedstrijden heeft gekeept dan de voorkeur?

8 maart 2021 om 07:40

@houtapp: Als je gisteren had gekeken, dan had je gezien dat Stekelenburg gewoon goed is met hoge ballen. Zou ook een beetje raar zijn als wat jij zegt waar is, want Stekelenburg is 1,98m.

8 maart 2021 om 08:13

Lang zijn en goed op lange ballen is niet hetzelfde natuurlijk. Stekelenburg is nooit ontzettend zeker geweest bij hoge ballen die voor de pot gegooid worden. Toevallig kwam dit afgelopen Europese wedstrijd ook ter sprake bij de commentator.

8 maart 2021 om 08:02

Och och daar van we weer. Wat doen strootman en vilhena nog bij de selectie dan?

8 maart 2021 om 08:11

Oh ja? Hij heeft zo ongeveer alle keepers geselecteerd die Willem noemt. Bijlow niet omdat Jong oranje ook belangrijke wedstrijden heeft. En tussen Padt en Bizot heeft hij gekozen voir Bizot. Drommel zit erbij, Krul zit erbij en Cilissen zit erbij. Maar omdat hij Steek meeneemt maakt hij opeens vooral keuzes op basis van club voorkeur? Totaal onzinnig. Had die zo Rensch en Timber kunnen selecteren met het argument eraan laten ruiken van jong talent (helemaal met het ontbreken van hateboer) . Maar dat heeft hij toch 3cht niet gedaan.

8 maart 2021 om 08:49

Karsdorp speelt in een 3-5-2 systeem. Dat is totaal anders dan 4-3-3. Dan krijg je weer hetzelfde verhaal als met Hateboer. Tete is een echte verdediger. De Boer kan toch vinden dat hij meer heeft aan zo een type verdediger? Heeft toch helemaal niets met clubvoorkeur te maken. Sowieso heeft Ajax hier werkelijk 0,0 belang bij.

8 maart 2021 om 09:03

Karsdorp is het juist wel gewent om 4-3-3 te spelen.

8 maart 2021 om 09:04

Tete en Veltman spelen ook veelal in een 3-5-2 systeem, dat is echt een slecht argument. Er zitten 3 rechtsbacks in de voorselectie, mijns inziens hadden dat Dumfries, Karsdorp en Veltman moeten zijn. Ik zie echt geen fatsoenlijke argumenten om Tete (of Hateboer ofzo - die er ook meermaals bij zat terwijl hij 3-5-2 speelt bij zijn club overigens) boven Karsdorp te verkiezen in de huidige vorm van alle heren. Karsdorp is gewoon basisspeler bij AS Roma en doet het uitstekend de laatste maanden, zou mijns inziens zelfs in aanmerking komen voor een basisplek in Oranje.

8 maart 2021 om 09:10

Tete en Karsdorp zijn toch totaal verschillende spelers. Toen Karsdorp bij Feyenoord speelde hoorde je heel vaak dat hij niet echt goed kan verdedigen, maar aanvallend heel sterk is. Bij Tete hoorde je juist dat hij voetballend matig was maar verdedigend juist sterk. Ik vind ze beide eigenlijk niet compleet genoeg voor het Nederlands elftal, maar het argument van clubvoorkeur vind ik zo belachelijk. Ten eerste heeft Ajax hier niks aan en tweede wil De Boer gewoon zo goed mogelijk presteren.

8 maart 2021 om 09:38

Hoezo is clubvoorkeur belachelijk? Dat bestaat toch overal. Als Gio bondscoach was Bijlow er waarschijnlijk al een keer bij geweest, als Cocu bondscoach was dan was Gakpo er waarschijnlijk al bij geweest. Bij gelijkwaardigheid zal clubvoorkeur, wellicht nog onbewust, toch een voordeel hebben. Aan het begin van het seizoen had Bizot een slechte periode en de Boer nam hem er toch bij omdat hij prettig met hem had samengewerkt. Daarmee geeft hij toch al aan dat er zulke voordeeltjes toch bestaan.

8 maart 2021 om 09:43

Klopt, dat zjin 2 hele verschillende types, maar da's weer een heel ander argument. Net zei je nog dat het door het spelen in 3-5-2 kwam, daar reageerde ik enkel op. Het is namelijk zo dat Veltman, Tete, Karsdorp en Hateboer stuk voor stuk regelmatig 3-5-2 spelen bij hun club, daar ontkom je dus niet aan. Tete, Veltman en Karsdorp hebben echter ook genoeg ervaring in een 4-mans verdediging. Dat 'argument' van clubvoorkeur wat Benzema. aandraagt vind ik ook onzin, maar ik vind zelf wel dat Karsdorp het meer verdient momenteel dan Tete. We spelen tegen Turkije, Letland en Gibraltar. Dan lijkt het me prima om 2 meer aanvallend ingestelde backs (dus Karsdorp en Dumfries) en evt. een polyvalente back-up (dus Veltman) te selecteren voor die interlandperiode. Als je nou tegen toplanden moet kun je zeggen we willen een bijter als Tete mee nemen die zich puur focust op verdedigen, maar nu niet echt vind ik.

8 maart 2021 om 10:13

Ik vind Karsdorp gewoon net als Hateboer uitermate geschikt voor een 3-5-2 systeem. Voor een 4-3-3 systeem verdedigend veel te kwetsbaar en geen Oranje materiaal. Dat Karsdorp in de eredivisie ervaring heeft als back in een 4-3-3 zegt me dan niet zoveel. Maar inderdaad aankomende periode zou het kunnen. maar ik zou ook al verder vooruit kijken naar het EK waar je met spelers als Hazard, Ronaldo, Mbappe en Werner te maken kan krijgen als rechtsback. Ik zou dus ook zo snel mogelijk een back die kan verdedigen zoveel mogelijk laten spelen om er een ingespeeld geheel van te maken.

8 maart 2021 om 10:12

Als dat al zo zou zijn, is Ajax als clubvoorkeur helemaal geen slechte aangezien ze de beste Nederlandse club zijn. Ongeveer de helft van de voorselectie bij Oranje en Jong Oranje hebben ooit te maken gehad met Ajax. Daar lijkt me weinig vreemd aan.

8 maart 2021 om 11:47

Volgens mij selecteerd hij meer op wie hij wel of niet kent. Tete is onder hem doorgebroken en met Stekelenburg heeft hij eerder gewerkt dus dat zijn bekenden van hem. Schoonzoon Stengs zit er al maanden bij terwijl hij in de eerste seizoenshelft echt slecht was. Het lijkt mij daarom dat Frank eerst in zijn eigen netwerk rondkijkt bij het samenstellen van de (voor)selectie.

8 maart 2021 om 12:26

wat een complete onzin zeg. Tete is gewoon een prima back en om Strengs kun je eigenlijk niet meer heen. Stekelenburg is ook een prima keeper die het fantastisch doet bij de enige club in Nederland die internationaal een beetje meetelt.

dus alle keuzes zijn te billijken... maar goed sommige mensen willen over alles discusieren

8 maart 2021 om 12:53

Ik denk niet dat het om club voorkeur gaat. Sowieso worden de grote jongens altijd als eerste geselecteerd, niemand heeft discussie over Depay, Wijnaldum, Frenkie, de Ligt, de Vrij en van Dijk. Zelfs Cillessen en Krul lijken wel zekerheidjes van de bondscaches afgelopen jaren. Die basisspelers moeten aangevuld worden met andere spelers die binnen het tactisch concept van Frank de Boer passen. En Frank is nou eenmaal een coach die graag vasthoudt aan zijn manier van spelen zoals hij dat onder van Gaal geleerd heeft bij Ajax. Dat zagen we bij Inter en bij Crystal palace.

Wie schrijft Bijlow af Willem? Volgens mij niemand. Maar hij speelt nu niet bij Feyenoord door fysieke ongemakken. Dus zou raar zijn om hem er bij te nemen. Denk dat De Boer straks kiest voor Cillessen, Drommel en Stekelenburg of Krul. Dan heb je gewoon de nr 1, een jongere talentvolle keeper en een ervaren oudere keeper. En als Bijlow weer helemaal fit is dan zal hij met Drommel om die ene plek moeten strijden.

Justin Bijlow heeft in 4 jaar Feyenoord geloof ik zo’n 50 wedstrijden gekeept. Dan heb je nog wel een stap te maken. Maar nog vervelender is zijn fysiek. Veel te vaak geblesseerd. Hij moet oppassen dat hij niet als eeuwige talent eindigt. Dat zou jammer zijn van zijn potentieel.

8 maart 2021 om 07:50

50 wedstrijden in 4 jaar zijn er meer dan Stekelenburg de afgelopen jaren...

8 maart 2021 om 08:14

Alleen is Stekelenburg fit en Bijlow wederom niet. Nog een paar weekjes en dan heeft hij dit seizoen al meer minuten gemaakt dan Bijlow. Totaal geen betrouwbare keeper die van de ene blessure naar de andere gaat. Daar kan je dan toch niet van op aan in je selectie voor Oranje?

8 maart 2021 om 11:57

Wel een beetje zuur om dan met zo'n reactie op de proppen te komen. Bijlow verdient toch in geen enkel opzicht een uitnodiging voor het Nederlands Elftal? Cilessen, Krul, Padt, Bizot, Drommel en ook Stekelenburg staan gewoon hoger in de pikorde. Bijlow moet constant gaan presteren en ervoor zorgen dat hij fit blijft. Dan is hij in potentie een keeper die het stokje over kan pakken als dé doelman van het Nederland elftal.

8 maart 2021 om 11:51

Drommel is momenteel van de jongeren de beste , en als hij echt de stap naar Ajax of PSV maakt is hij gewoon de keeper die het overneemt van Cillessen . Bijlow kan je afschrijven, als hij verkeerd uitkomt is hij 5 weken uit de roulatie . Is duidelijk dat Drommel de concurrentiestrijd heeft gewonnen.

8 maart 2021 om 11:58

Drommel kan inderdaad in potentie ook een doelman voor het Nederlands Elftal zijn. Dan moet hij zich ook nog net even een treetje hoger staande houden, bij Ajax, PSV of Feyenoord.

8 maart 2021 om 12:31

Feyenoord is echt nog wel een paar treetjes lager als PSV en Ajax hoor :-)

Wie schrijven Bijlow af dan? Hij is nog jong zat en heb inmiddels het gevoel dat als hij een seriewedstrijden achter elkaar keept hij er gewoon bij gaat zitten. Echter heeft hij wel het probleem dat hij momenteel vooral geblesseerd is en na 1 gekeepte wedstrijd de volgende wedstrijd weer ontbreekt. Ja, dat is lullig voor hem en hij kan er ook niet veel aan doen. Maar dan wordt je niet opgeroepen. Als dit niet het verhaal van de rest van zijn carriere wordt, dan komt hij er echt wel bij en kan hij gewoon eerste doelman worden op den duur. Dus nee, hem afschrijven slaat nergens op en doet ook niemand.

8 maart 2021 om 12:47

Hij is nog zo jong dus indedaad is afschrijven nergens voor nodig. Wel hoop ik echt dat ze uitvinden wat er nu aan de hand is met Bijlow want zo vaak in de lappenmand is niet normaal voor een keeper. Zijn voet speelt nu afgelopen jaren al regelmatig op. Is het elke keer dezelfde blessure en oorzaak of heeft hij gewoon erg veel pech?

Mensen het is een voorselectie. Wat snappen mensen daar niet aan. Je mag spelers toch een signaal afgeven dat ze goed bezig zijn via een voorselectie of is dat te moeilijk om te begrijpen. Frank beschuldigingen van selecteren op clubvoorkeur is eigenlijk zelf gewoon de clubvoorkeur erbij halen. Best triest....

8 maart 2021 om 12:48

Precies, drie keepers zijn opgeroepen voor het plekje van de derde keeper achter Cilessen en Krul. Twee jonge talenten en een veteraan. Om dan te gaan klagen dat hij drie talenten had moeten oproepen voor het derde plekje, het is me allemaal wat zeg.

Nikkie heeft nog nergens aangetoond het grote talent te zijn wat Willem hem toeschrijft. Veel te weinig wedstrijden gekeept door fysiek ongemak en ook dan pakt hij geen punten. Het verwijt aan de Boer om te selecteren met een gekleurde bril kun je ook zo toepassen op Willem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2218 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
M. de LigtVerdediger
D. DumfriesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren