De Boer geeft ‘duidelijk signaal’ af: ‘Waarom neem je hem anders op?’

Maandag, 8 maart 2021 om 00:25Yanick Vos

Rafael van der Vaart vindt dat Maarten Stekelenburg de eerste keeper van het Nederlands elftal moet worden. De Ajax-keeper is door bondscoach Frank de Boer opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden later deze maand. Ibrahim Afellay verwacht dat de 38-jarige doelman zal worden opgenomen in de definitieve selectie, die op vrijdag 19 maart bekend wordt gemaakt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door london calling)

Ik zou het inderdaad raar vinden als De Boer hem alleen bij de voorselectie erbij haalt. Hoe dan ook geeft dit vooral aan dat Nederland een aardig keepersprobleem heeft.

Dus een keeper die al sinds Roma eigenlijk niks regelmatig presteert is de beste doelman van het Nederlands elftal? Sinds 2017 heeft de beste man 4 competitiewedstrijden gespeeld en dat alleen omdat de eerste doelman van Ajax er plots uit ligt door doping. Ik vind hem er trouwens wel uitzien als een sympathieke kerel en ik gun het hem wel, maar dit is toch gewoon lachwekkend?

8 maart 2021 om 00:42

Ik vind het prima dat hij bij de voorselectie zit, op basis van zijn recente wedstrijden, ervaring, leeftijd en het feit dat hij de eerste doelman was toen hij nog frequent speelde. Vooral dat laatste is voor mij een solide reden om Stekelenburg een kans te geven. Echter vind ik niet dat hij nu per direct eerste doelman moet worden. Ik ben fan van Stekelenburg, maar hoewel hij geen fouten heeft gemaakt, speelt hij pas net een handvol wedstrijden. Maar, als hij tot eind het seizoen solide en betrouwbaar is, geen gekke dingen doet en daadwerkelijk aantoont nog steeds een fantastische doelman te zijn en daarmee de beste uit alle Oranje doelmannen, moet hij eerste keeper worden. Kortom, hij heeft nog 3 a 4 maanden om zich te bewijzen en te laten zien of hij beter is dan Drommel, Krul, Bizot en Cillessen. Als Stekelenburg 60 procent van zijn oude niveau aantikt, heb je de beste doelman van Nederland op dit moment.

8 maart 2021 om 00:46

Toch wel vreemd dat de beste doelman van Nederland dan 4 jaar lang op de bank zat te verpieteren en dat ook gewoon bij Ajax deed. Terwijl dat een Krul en Cillessen gewoon wel speelminuten maakten bij toch geen al te misselijke clubs. Het toont toch eigenlijk ook aan hoe lachwekkend opportuun de voetballerij is. Als Onana geen fout pilletje had gepakt dan had niemand maar dan ook niemand over Stekelenburg gesproken. Maar door puur toeval is hij dan plots in potentie de beste doelman van Nederland.

8 maart 2021 om 00:48

Ter aanvulling wil ik aangeven dat wanneer Stekelenburg meer geluk had in zijn carrière en meer had gespeeld, hij nu waarschijnlijk de onbetwiste nummer 1 van Oranje zou zijn. Ik weet het het is als als als, maar we weten bij Stekelenburg niet hoe goed hij is. We weten wel hoe goed hij was en dat hij nu ook goed bezig is. 5 wedstrijden is te weinig om te roepen dat hij nu de beste is, maar ik vind, zeker bij keepers, dat je eerder een streepje voor hebt bij Oranje. Anyway, we zullen het zien. Cillessen is naar mijn idee op het moment de beste keuze, maar die speelt niet. Bizot is uit vorm, Krul is altijd wel solide maar is voor mijn gevoel een net-niet verhaal, Drommel is in topvorm (en ik mag hopen dat Ajax hem koopt). Op een eindtoernooi gaat het wel om wie de beste is, niet wie de meeste potentie heeft. Daar is de periode na een eindtoernooi voor.

8 maart 2021 om 00:51

@RUTGERRR, met dat laatste ben ik het zeker eens. De beste hoort te spelen of die nu 10 jaar op de bank heeft gezeten of niet, als Stekelenburg dan de beste is dan verdient hij het.

8 maart 2021 om 00:53

Ik ben het niet met je oneens hoor Lierse, dit is een apart verhaal. Ik snap ook niet dat Stekelenburg niet speelde. Of naja, niet helemaal. Bij Everton kreeg Pickford de voorkeur omdat die Engels is, de nationale keeper is en miljoenen moet opleveren. In Rome heeft Stekelenburg veel pech gehad met de schop tegen zijn hoofd en daarna naast een lange revalidatie ook nog kleine blessures. Bovendien deed zijn vervanger het prima. Ik snap ook niet waarom Stekelenburg niet veel minuten heeft gemaakt, echt niet. Waarom heeft hij geen stap terug gezet om meer te spelen? Misschien het financiële plaatje? Het doet er ook niet toe, hij staat nu weer onder de lat en ik denk dat iedereen hoopt dat hij het goed doet.

8 maart 2021 om 00:58

Pickford is natuurlijk ook gewoon een betere keeper als Stekelenburg, daar zat verder niet heel veel anders achter imo

8 maart 2021 om 01:00

Ik vind Pickford anders geen bijzondere keeper Japie. Dat heeft niks met Stekelenburg te maken, Pickford is ook niet geliefd bij de Engelsen. Velen staan te trappelen om Henderson (als ik het goed schrijf) van United als eerste doelman te zien. Maar die speelt niet.

8 maart 2021 om 01:03

Ja toch opvallend. Roma was geen succes, Fulham was geen succes, Monaco was een complete flop en dan was het bij Southampton en Everton terug wat beter maar ook niet denderend. Maar dat het bij die twee clubs net beter ging toen Koeman er zat is ook wel een veeg teken. Landgenoten geven wel vaker wat meer krediet aan landgenoten.

8 maart 2021 om 01:04

@rutgerrr ik vind Pickford ook alles behalve een bijzondere keeper maar wel een betere keeper als Stekelenburg. Stekelenburg is na het Wk2010 elk jaar minder geworden. nu doet hij het wel weer redelijk bij Ajax maar hij heeft echt heel veel mindere jaren gekend. Ajax heeft nu ook voornamelijk tegenstanders gehad tegen wie ze de bovenliggende partij zijn. ik ben benieuwd hoe Stekelenburg zich houdt als hij in een wedstrijd veel onder druk komt te staan

8 maart 2021 om 01:13

Naja, weet je wat het is Lierse en Japie.. niemand kan ontkennen dat Stekelenburg bijna geen wedstrijd gespeeld heeft de laatste jaren. Ik probeer hem ook echt niet te verdedigen. Ik ben dan wel fan van hem, maar ik trek hem niet voor. Ik vind het alleen wel lastig om Stekelenburg nu met andere keepers te vergelijken. Je kan niet spreken over vorm, je kan niet beoordelen hoe goed hij nu is omdat hij eigenlijk niet veel te doen gehad heeft. Maar wat hij heeft moeten doen, deed hij goed. De vrije trap van Zahavi, dat is het enige wat bij mij opkomt als ik een moment moet noemen, en dat vond ik geen fout. Het was niet sterk, maar wel acceptabel. Als de muur sprong was er niets aan de hand. Ik vind het alleen leuk dat Stekelenburg weer in beeld is. Er zijn mensen die roepen dat hij nu in de voorselectie zit omdat hij bij Ajax speelt, maar dat vind ik niet eens onlogisch. Bij Ajax, of andere topclubs, zitten meestal goede spelers, ook de reserves. Vroeger hadden we Stekelenburg en Vermeer, Cillessen en Onana. Oke, we hebben ook Verhoeven gehad haha. Maar ik probeer te zeggen dat wanneer Stekelenburg goed genoeg is voor Ajax de komende tijd, hij ook goed genoeg is voor Oranje.

8 maart 2021 om 01:19

ik heb er ook geen problemen mee dat Stekelenburg bij de selectie van Oranje zit. wat ik wel belachelijk vind is dat bv een Noa Lang wordt gepasseerd en dat een Babel er wel bij zit

8 maart 2021 om 01:22

Stekelenburg is daarentegen ook weinig getest. Wat je zelf zegt en wat ik hieronder ook aangaf, het is moeilijk om hem te vergelijken met anderen omdat wij hem niet veel hebben zien keepen. Op basis van de kennis die we dus op voorhanden hebben, is zijn oproep dan enigszins gerechtvaardigd? Ik betwijfel het. Ik ben iig wel benieuwd wat FdB hierover gaat zeggen.

8 maart 2021 om 01:26

Dat Babel erbij zit snap ik ook niet, over Lang heb ik mixed feelings. Frank de Boer heeft onlangs al aangegeven dat Babel mits fit een van de spelers is die hoe dan ook mee gaan. Babel is dus zeker van zijn plek. Qua uitleg snap ik het wel, hij heeft ervaring, kan op beide vleugels spelen en ook in de spits. Hij heeft de hele kwalificatie meegelopen en is al jarenlang onderdeel van de selectie. Tot dusver allemaal begrijpelijk en prima te verdedigen. Het enige punt is dat hij naar mijn idee gewoon niet goed genoeg meer is om belangrijk te zijn voor Oranje, zeker niet als basisspeler. Laat hem maar meegaan, een laatste toernooi en hopelijk kan hij iets betekenen. Ik wil niet doen alsof hij niks kan, dat gaat mij te ver. Maar laat het dan na komende zomer wel afgelopen zijn. Ik heb niks tegen de persoon of voetballer Babel, dat heeft niemand. Ik vind alleen dat hij gewoonweg niet goed genoeg meer is (al heel lang niet meer).

8 maart 2021 om 01:29

Goede vraag Regulator. Is zijn oproep gerechtvaardigd op basis van zijn laatste (blijkbaar) 9 wedstrijden? Nee. Op basis van zijn staat van dienst? Ja. Hij zit in de voorselectie, ik verwacht dat hij de definitieve sectie nu niet haalt. Maar ik denk dat jij ook wel vindt dat wanneer Stekelenburg aan het eind van het seizoen 24 wedstrijden gespeeld heeft en ook echt nog geeft laten zien goed genoeg te zijn, hij mee mag op het EK?

8 maart 2021 om 01:34

Overigens vind ik het wel lullig voor o.a. Pasveer en Padt. Ik vind beide keepers niet goed genoeg voor Oranje, maar als Stekelenburg nu na een handvol wedstrijden wel in de voorselectie zit, vind ik dat Pasveer of Padt er eerder hadden moeten staan. Mja, Stekelenburg is een beetje als een verloren liefde die terugkeert (figure of speech).

8 maart 2021 om 01:36

De beste moet mee, daar ben ik het helemaal mee eens. Laten we tevens eerlijk zijn: het is echt niet alsof we een duidelijke nummer 1 bij Oranje hebben lopen. Maar staat van dienst van een halve generatie geleden? Dat moet toch juist geen criterium zijn? Dan kunnen we bij wijze van spreken beter Robben meenemen. Over Pasveer, Padt (en eigenlijk Marsman) heb je ook helemaal gelijk. Kan het niet ontkennen dat clubvoorkeur daar geen rol in heeft gespeeld.

8 maart 2021 om 01:39

Nou, als Robben nu fit was en aardige statistieken bij Groningen zou hebben, zag ik hem nog meegaan ook haha. Staat van dienst is misschien iets te weinig om volmondig ja te zeggen, sorry. Ik bedoelde meer aan te geven dat hij de nummer 1 van Oranje was, uit beeld verdween omdat hij niet meer speelde en daarom weer in beeld komt omdat hij weer speelt. Er zit een te lange periode tussen, maar ik vind het gewoon mooi.

8 maart 2021 om 01:47

Ik heb ook een grote sympathie voor hem als mens, dus natuurlijk is het hem gegund. Ik ben wel serieus bang dat FdB uiteindelijk niet voor het beste spelers gaat (en daar dan een team van probeert te smeden), maar meer voor degene met wie hij eerder heeft gewerkt. Afgezien van 5/6 spelers hebben we eigenlijk geen overduidelijk basiselftal. Had in zo'n situatie liever iemand als v Gaal aan het roer gehad, die zelfs met een lepel zijn arm zou afhakken als het een beter resultaat oplevert.

8 maart 2021 om 01:57

Ik heb niks tegen FdB, hij verdient een kans ongeacht het verleden. Maar ook ik had liever Van Gaal gezien. Een man die niet kijkt naar namen maar naar prestaties. Iemand die de ballen heeft om zijn keeper te wisselen voor een penalty reeks. Iemand die je gewoon wisselt, ookal ben je de ster. We hebben met De Jong, Van Dijk, De Ligt, Cillessen (ik noem die nu op), Depay, Wijnaldum, Blind en Dumfries nu eigenlijk redelijk wat spelers die vrijwel altijd starten. Ik denk alleen dat Gravenbergh en Donny vd Beek ook veel minuten gaan maken. De enige wisselingen zijn grotendeels op de vleugels. Promes, Babel, Berghuis, Bergwijn, Stengs, Lang, Depay, Kluivert. Daarnaast heb je nog spelers die denk ik hoe dan ook meegaan; Malen, De Roon, Koopmeiners, Klaassen, Aké en Hateboer. Een aardige puzzel dus.

8 maart 2021 om 03:17

@rutgerrr ik vind dat dan echt een heel slecht signaal naar je spelers. dus Babel kan er nu in principe met de pet naar gooien omdat hij toch weet dat hij mee gaat naar het WK en als Lang de komende weken twee keer een hattrick maakt dan gaat hij misschien alsnog niet mee. ik vind dat echt niet kunnen. als je niet meer selecteert op basis van sportieve prestaties schiet je als bondscoach je doel voorbij imo. de best presterende Nederlandse voetballers horen normaal gesproken de selectie te vormen anders wordt het vriendjespolitiek

8 maart 2021 om 07:08

Maar dan betekent dat we matige Nederlandse keepers hebben als je zegt dat een 38 jarige onze beste keeper is. Jammer dat Onana geen Nederlandse moeder of vader heeft. Dan had hij voor het Nederlands elftal konden uitkomen

8 maart 2021 om 07:10

Krul is ook een goede doelman. Hij is gelijkwaardig aan Stekelenburg

8 maart 2021 om 10:33

En heeft een betere zaakwaarnemer dan Steek..

8 maart 2021 om 00:52

@lierse1997 Het zijn inmiddels negen wedstrijden die hij gekeept heeft en vandaag tegen Groningnen deed hij het zelfs behoorlijk goed. Als hij goed genoeg is, dan kan hij er gewoon bij. Is een ander beter, dan kies je voor de ander. Maar ja, keepers in de eredivisie, het niveau is gewoon bedroevend laag. Denk dat dat eerder het probleem is.

8 maart 2021 om 00:58

Ik denk dat Lierse 5 wedstrijden bij wijze van spreken gebruikt, niet het exacte aantal wilt gebruiken. En ik ben het met je eens hoor, behalve op dat laatste punt na. Onana blinkt uit en wordt tot de semi-top gerekend, dankzij de Eredivisie. Cillessen blonk uit en is naar Barca vertrokken. Nederland heeft altijd goede doelmannen gehad, die allemaal opgegroeid zijn in de Eredivisie. Bovendien speelt Maarten wel bij Ajax, dus hij pakt enkele Europese wedstrijden mee (ik hoop nog een stuk of 6 haha), hij traint op een hoger niveau etc. Het is wel de Eredivisie, maar het is wel meteen bij de enige club die -op het moment- op Europees niveau zit. Hij doet het goed, laten we hopen dat hij het voor Ajax goed blijft doen, Oranje komt later wel. Ik gun het hem wel, maar dat betekent niet dat hij het moet worden.

8 maart 2021 om 01:03

We hebben Cilessen en Krul al. Dan heb je nog een derde keeper nodig. Mag van mij echt iedereen zijn, derde keeper doet er niet zoveel toe, maar laten we eerlijk zijn, goede keepers in de eredivisie zijn erg dun gezaaid. Over een paar maanden zit Stekelenburg gewoon op minimaal 24 wedstrijden als hij niet in Oranje speelt. Dat zou genoeg moeten zijn om in vorm te zijn.

8 maart 2021 om 01:07

Klopt hoor Speedy! Maar Cillessen wordt, deels terecht, niet meer als eerste keuze gezien omdat hij niet speelt. Krul speelt wel maar is bij mij altijd zo'n gevalletje van net-niet. We zouden Krul alleen opstellen omdat onze betere keepers wel beter zijn, maar niet spelen. Daarom. Als Stekelenburg in 24 wedstrijden kan laten zien hoe goed hij wel of niet is, mag hij op rapport voor Oranje, net als de andere doelmannen. De beste moet spelen, als dat Stekelenburg is dan zij het zo. Als dat betekent dat Stekelenburg in Amsterdam blijft dan heb ik er vrede mee. Het is alleen wel leuk dat hij een kandidaat is.

8 maart 2021 om 01:25

Cillessen speelt inmiddels weer, nu drie wedstrijden op rij. Aangezien hij een erg dure speler en grootverdiener is, zal Valencia hem echt wel laten spelen zodat ze na het Ek van hem af kunnen komen. Als ze hem weer op de bank gaan houden dan nemen ze het risico dat niemand hem komende zomer wil kopen, zeker als hij daardoor het EK zou missen.

8 maart 2021 om 01:31

Dat wist ik niet, sorry. Ik heb het heel lang in de gaten gehouden maar ben vanwege de huidige lockdown maatregelen iets meer bezig met mijn ondernemingen dan dit soort dingen bijhouden. Bedankt voor de update! Als Cillessen tot eind seizoen goed speelt, lijkt mij duidelijk wie de nummer 1 blijft.

8 maart 2021 om 05:24

Dat zegt dus genoeg over het niveau van de Nederlandse keepers. Ik moet wel zeggen dat ik heel.sceptisch was toen hij naar Ajax kwam , maar tot nu toe valt het reuze mee. Was altijd een goede keeper , alleen niet zo sterke ruggengraat.

8 maart 2021 om 06:00

Wie zegt er dat jij de beste keeper is? Misschien is hij met zijn ervaring wel de perfecte derde doelman? Iemand die zijn reserveplaats accepteert en de andere keepers kan helpen om beter te presteren.

8 maart 2021 om 06:53

Zo ging Sander Boschker eens naar een WK :D

8 maart 2021 om 16:27

Het is ook lachwekkend, maar toch ook vooral vanwege het gebrek aan goede keepers. Op elke doelman valt wel iets aan te merken. Het zegt toch ook iets dat we voor die positie spelers moeten oproepen die niet op het hoogste niveau spelen in Nederland nog bij de subtop spelen ondanks dat het al lang geen jonge talenten meer zijn.

Wat ik eigenlijk heel raar vind is dat Stekelenburg net 5/6 wedstrijden heeft gekeept na een behoorlijke poos op de bank. Je weet niet of hij de beste is, daarvoor is hij gewoon te weinig getest. Ik moet mijn billen nog steeds spannen als er geschoten op goal wordt, omdat je zijn niveau nog helemaal niet duidelijk ziet. Geef hem meer wedstrijden en beoordeel dan of hij de beste is. Voor de ervaring hoeft hij echt niet mee, dan liever een Bijlow. Neem hem alleen mee als hij met kop en schouders boven de rest uit steekt.

8 maart 2021 om 00:56

Negen wedstrijden in 2021, waarom is dat zo lastig voor iedereen? Een Bijlow is ook prima maar dan moet die niet geblesseerd zijn en dat is ie wel. Bijlow zit ook pas op 13 wedstrijden waarvan twee in 2021.

8 maart 2021 om 01:02

Bijlow is een keeper om in de gaten te houden in de toekomst. Dit seizoen heeft hij laten zien dat hij kan keepen, maar is hij ook veel geblesseerd geweest. Overigens is dit wel het eerste seizoen waarin Bijlow zijn vertrouwen ook echt uitbetaald, want hiervoor was het, niet lullig bedoeld, niks bijzonders. Ik hoop voor Feyenoord dat Bijlow rustig kan herstellen en volgend jaar kan schitteren.

8 maart 2021 om 01:09

Hij is een talent maar veel teveel geblesseerd. Tot nu toe is dat elk jaar het geval. Voor een keeper is dat echt raar, zoveel blessure leed. Dan roept dat toch de vraag op of zijn lichaam wel topsport aan kan. Wellicht is het allemaal pech en keert het geluk voor hem maar dat is echt afwachten. Voor nu heb ik echt mijn twijfels.

8 maart 2021 om 01:15

Excuses! 9 wedstrijden na welgeteld in zijn laatste 3,5 jaar maar 5 wedstrijden te hebben gespeeld. Dat is natuurlijk een heel groot verschil met de 5/6 wedstrijden die ik noemde, foei! Bijlow was een voorbeeld. Een Drommel mag van mij ook. In ieder geval een jonge keeper die in potentie bij Oranje in de basis kan staan. Nu duidelijk?

8 maart 2021 om 01:17

Ja hoor, Drommel is ook prima. Bijlow ook. Het gaat maar om wie er derde keeper wordt. Zo boeiend is dat ook allemaal weer niet. Normaliter heeft die geeneens speeltijd. Een jonge keeper kan beter met jong Oranje een toernooi spelen.

8 maart 2021 om 09:24

Nou voor een 3e keeper mag voor mij toch echt een jongere keeper mee, die kan ruiken aan oranje. Want een 3e keeper zal toch niks spelen

8 maart 2021 om 14:17

Het is maar een voorselectie he, waarbij De Boer ook nog eens aangaf dat hij de jonge talenten als Bijlow en Drommel momenteel liever bij Jong Oranje ziet. Dus dan heb je, naast Krul en Cillissen, de keuze uit Stekelenburg, Pasveer en Vermeer.

8 maart 2021 om 16:30

Ik weet niet of ik Bijlow mee zou nemen eigenlijk, dan moet die eerst eens echt fit worden. Aan een jongen die de helft van de tijd niet kan spelen heb je ook niets.

Wat een droefenis , St Juste,Stekelenburg, Babel, Vilenha, Promes, Strootman, Stengs en dan ook nog notoire bankzitters als Bergwijn en van de Beek. Jong Oranje dient altijd ondergeschikt te zijn aan het grote Oranje.

8 maart 2021 om 00:47

Ik vind ook dat Noa Lang geselecteerd moet worden voor het grote Oranje als dat is wat je probeert te zeggen Baradona de Noa Lang-ambassadeur

8 maart 2021 om 00:57

Waarom is Promes droevenis? Een goal en assist gemaakt vandaag in de zevende competitie van Europa.

8 maart 2021 om 00:59

noem mij de laatste indrukwekkende interland van Promes. ik kan me die echt niet heugen

8 maart 2021 om 01:00

Dat betekent toch niet dat je goed genoeg bent? Bij Ajax had hij ook goeie statistieken, maar hij bakte er verder echt helemaal niks van.

8 maart 2021 om 01:06

Nee dat zegt zeker niet dat je goed geneog bent maar om het nou meteen droevenis te noemen. Op de vleugels zal het lood om oud ijzer zijn. El Ghazi, Berghuis, Bergwijn, Justin, Garkpo, Promes, etc het ontloopt elkaar allemaal niet veel. Geen van die gasten is Europese top of subtop.

Het zijn niet de mannen die het moeten gaan doen, de grote jongens zijn toch echt Depay, Wijaldum, Frenkie, de Ligt, de Vrij, van Dijk. Dat is de basis van Oranje. Die moeten het doen op het EK.

8 maart 2021 om 01:19

De promes van dit seizoen kan niets goed doen, iedereen kraakt hem af. De Promes van het anderhalve seizoen daarvoor wordt echter door iedereen geprezen. Zo zie je maar dat mensen je alleen vertrouwen als je presteert. Zodra je even in een dipje zit wordt je bij velen afgeschreven, vooral als je een vleugelspeler bent en vooral wanneer zoveel mensen roepen dat Lang erin hoort. Ik heb niks met Lang, hij kan voetballen maar voelt zichzelf teveel het mannetje terwijl hij het nog moet laten zien. Ik denk niet dat hij in dienst van het elftal kan spelen. Dat gezegd hebbende, hij voetbalt heel leuk in Brugge.

8 maart 2021 om 01:31

Promes heeft vorig seizoen aardige statistieken laten zien, maar laten we eerlijk zijn.. Hij speelde toch niet echt goed? Ik ben persoonlijk nooit echt een fan van zijn speelstijl geweest. Heeft niet echt de actie of de passing om als buitenspeler te functioneren. Dat liet hij overigens ook duidelijk in Oranje zien.

Lang's persoonlijkheid boeit mij echt niets. Ik denk helemaal niet dat het zo'n verkeerde jongen is, maar misschien net een beetje te brutaal. Wat ik wel vind is dat hij met zijn spel oprecht een oproep heeft verdiend. Ik vind dat zulke spelers altijd de kans moeten krijgen, al is het maar als beloning.

Wij hebben bij Oranje daarnaast nog steeds niet de ideale 11 staan. Wat wij (behalve fdb) allemaal wel weten is dat spelers zoals Babel en Strootman het absoluut niet zijn. Benut de komende tijd dan nog om wat andere spelers aan het werk te zien en misschien zit er nog wat beters tussen.

8 maart 2021 om 01:37

Nee, Promes speelde echt niet goed afgelopen seizoen. Klopt. En bij Oranje heeft hij ook nooit indruk gemaakt. Ik zeg ook niet dat hij mee moet hoor, zeker niet. Maar je maakt mij niet wijs dat hij 1.5 jaar lang goed speelt en er dan opeens niks van kan. Gewoon een dip en ik hoop dat hij daar nu uit is. Ik hoop dat Van Dijk op tijd fit is. Die gaat het verschil maken. Veel meer dan een Lang, Promes, Stekelenburg etc. Van Dijk en De Ligt, samen met De Vrij. Dat moet toch als een huis staan?

8 maart 2021 om 01:50

Haha ja. Portugal heeft toch wel laten zien dat je zelfs met vele gelijkspellen kampioen kunt worden. Ik hoop dat FdB dit ook beseft.

8 maart 2021 om 02:00

Naja to be fair, onder leiding van Frank stond de verdediging van Ajax eigenlijk altijd wel vrij sterk. Kan je nagaan als je deze toppers hebt. Maar het beste is en blijft een goal meer maken dan de tegenstander. Als je er 8 tegenkrijgt moet je er 9 maken. En die aanvallers hebben wij niet.

8 maart 2021 om 01:05

Buiten Lang om zou geen 1 speler Oranje echt sterker maken.

8 maart 2021 om 01:07

Lang ook niet. In Belgie spelen is iets heel anders dan in de top. Lang is een talent maar geen dragende speler van oranje.

8 maart 2021 om 01:08

dat niet maar in de minuten die ik Berghuis zag maken in Oranje heb ik hem meer zien doen dan Promes in 5 jaar tijd in Oranje. niet dat Berghuis Europese top is ofzo, verre van zelfs maar die voegt iig nog iets toe af en toe. Promes vind ik echt een drama altijd in Oranje

8 maart 2021 om 01:10

@speedyafc dat kan je dan ook gaan stellen over bv een Gravenberch. Club Brugge is net als Ajax in Nederland gewoon een topclub in Belgie

8 maart 2021 om 01:12

Geloof me, ik vind Berghuis ook prima. Eerlijk gezegd boeit het me allemaal niet zo, het zit allemaal zo dicht bij elkaar, op de vleugels steekt er niemand echt bovenuit en het is geeneens internationale subtop.

Uiteindelijk draait het om de grote jongens, die moeten het waar maken. Onze top spelers, die het tegen Frankrijk en Duitsland lieten zien. Die bij Europese top clubs spelen. Die kunnen het verschil wel maken.

8 maart 2021 om 01:15

@japie_krekel Frenkie en Wijnaldum spelen altijd op het middenveld. Hou je een plekje over. Of die naar de Rhoon gaat, naar Gravenberch, naar van de Beek, naar Klaassen, naar Blind, naar koopmijnders of naar iemand anders, prima toch. Frenkie en Wijnaldum, dat is top op het middenveld, die maken hopelijk het verschil. De rest niet. Wie je dan ook neemt voor de derde plek, de impact zal minimaal zijn.

8 maart 2021 om 01:17

@speedyafc mee eens maar wat om die toppers heen speelt moet imo wel geselecteerd worden op sportieve prestaties en dan vind ik het onbegrijpelijk dat een Babel bv er wel bij zit en een Lang niet

8 maart 2021 om 01:30

Babel zit er alleen maar bij om zijn verleden en omdat hij erg goed is met twee belangrijke spelers namelijk Depay en Wijnaldum. Als die aangeven bij de bondscoach dat ze Babel er graag bij willen hebben, dan kan ik me voorstellen dat hij geselecteerd wordt. Een deel van de 23 koppige selectie zal echt niet gaan spelen en dan kan dat net zo goed Babel zijn als een ander.

8 maart 2021 om 03:14

sorry maar het gaat me echt te ver om spelers te selecteren op basis van prestaties uit hun verleden en als je spelers gaat selecteren omdat het toevallig goede vrienden zijn van andere spelers in de selectie dan heeft dat weinig meer te maken met een topsportklimaat. dan kan je straks ook Depay zijn rapvrienden gaan selecteren voor de gezelligheid

8 maart 2021 om 09:36

Verder vind ik het opvallend dat schoonzoon stengs erweer bij zit, slecht signaal. Nee lang zal oranje niet dragen, maar presteert tov de rest vd vleugels iig dit seizoen en leuk dat 'het is maar België', maar de andere spelers laten het niet zien in 'maar de eredivisie' en in een uitgeklede Turkse competitie. Maar dan had kadioglu ook opgeroepen kunnen worden.

8 maart 2021 om 11:51

@japie_krekel Vroeger ging er een speler met een gebroken been mee naar een WK. Voor de sfeer. En ik heb een jong Oranje toernooi gezien waarbij een Nederlanderse rapper mee ging trainen met de selectie. Voor de gezelligheid.

Vind het gemis van Karsdorp en Struijk nirt te verklaren. Net als de aanwezigheid van Babel, Bergwijn en van de Beek. Vreemde selectie die voor het gevoel gebaseerd is op 'oude jongens krentenbrood' ipv op wie er nu echt op dit moment in vorm is.

8 maart 2021 om 11:05

Vergeet het ontbreken van El Ghazi niet, die jongen is echt enorm goed bezig.

Wat een grap de man, keept 3 potjes. Een zeer slecht en 2 goede potjes en hoppa NL elftal

8 maart 2021 om 09:42

Ondanks dat ik hem ook niet zou oproepen ben ik benieuwd: Welk potje keepte hij zeer slecht?

8 maart 2021 om 16:37

Valt best mee, hij heeft dit seizoen veel meer gespeeld dan Cillessen en ongeveer net zo veel wedstrijden als Bijlow.

Hij doet het prima hoor, maar als ik hem dan gisteren weer zie keepen bij die 3-1 van Groningen, denk ik toch ‘Onana had hem gepakt’. We hebben echt een behoorlijk keepersprobleem, want het is natuurlijk niet normaal dat we op een 38-jarige doelman terug moeten vallen.

8 maart 2021 om 09:51

Ik vind de selectie van promes, stengs en in mindere mate bergwijn (een vd weinige spelers die het veld breed houdt en een goede voorzet heeft, als enige reden) totaal niet te rijmen, net zoals strootman. Daar heb ik persoonlijk veel meer moeite mee dan de keepers. Naast lang verdienen schouten en karsdorp absoluut een uitnodiging op basis van presentaties dit seizoen.

8 maart 2021 om 12:20

Die selectie voorhoedespelers slaat inderdaad alles. Je hebt een paar jongens in bloedvorm, zoals Noa Lang, en je roept ze doodleuk niet op. Dat is toch eigenlijk onvoorstelbaar..

FdB lijkt met deze voorselectie aan vriendjespolitiek te doen bij het selecteren van spelers. Je moet gwn de beste spelers selecteren, klaar. En weer strootman... Lang had er gwn bij moeten zitten, want stengs had ook met jong oranje mee kunnen doen en verdiend dit seizoen absoluut geen selectie, maar is natuurlijk de schoonzoon van... En over het probleem op de vlanken, wat allemaal niet geweldig is, selecteer dan gwn spelers die de potentie hebben om belangrijk te worden voor oranje ipv oude spelers die dat zelfs nu niet zijn. Ook op de andere posities trouwens, schouten heeft veel meer recht dan strootman op basis van dit seizoen.

Tja, Maarten zal geen 1e keeper bij Oranje worden want Jasper zal 1e keus zijn. Of hij nu bij de voorselectie zit of niet zal mij echt jeuken. Ik heb wel graag een goede en betrouwbare keeper op goal met ervaring. Een groot toernooi vraagt bij een keeper nu eenmaal om ervaring. Met Jasper en Krul heb je er al 2 met ervaring dus ik snap de gefronste wenkbrauwen wel. Maar lachwekkend is het niet en zo overdreven.

Ik ben iig blij dat hij bij Ajax als 2e keeper nu Onana kan vervangen want dat zit toch een stuk rustiger.

Een oud Ajax speler, wie nog met hem samen heeft gevoetbald, zegt dat Stekelenburg eerste keeper moet worden. Daar ontbreekt in mijn ogen alle objectiviteit.

11 wedstrijden, 6 goals 5 assists Betrokken bij 1 goal per 90 minuten in 11 wedstrijden. Dat zijn de beste cijfers sinds Suarez. Ronald probeerde zelfs zijn uitspraken kracht bij te zetten met statistieken maar vergat even dat Tadic zijn gemiddelde bijna 100 minuten per betrokken goal was in seizoen 1, incl champions league. Haller doet het uitstekend. Het is dan ook wel weer tekenend die reacties hier op VZ. Typisch Nederlands weer. 1 slechte wedstrijd(zelf dan nog scoren) en je word neergezet alsof je slecht bent en noet gemist word in EL. Die de Boer kan ik iig niet serieus nemen. En de meeste reacties hier ook niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2218 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
M. de LigtVerdediger
D. DumfriesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

76 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0

In de wandelgangen

Vrijdag 16 april
Jack Grealish heeft een vastgestelde afkoopsom in zijn contract bij Aston Villa en Manchester City is komende zomer bereid om het bedrag op tafel te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren