1000 ‘supporters’ zien Platje De Graafschap in blessuretijd zege bezorgen

Zondag, 7 maart 2021 om 21:57Chris Meijer • Laatste update: 22:04

De Graafschap heeft ternauwernood puntverlies tegen FC Eindhoven afgewend. Het duel in Doetinchem stevende heel lang af op een doelpuntloos gelijkspel, waardoor de Superboeren naaste achtervolger Almere City weer dichterbij hadden kunnen zien komen. Invaller Melvin Platje bezorgde De Graafschap met zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer naar Nederland echter toch nog een 1-0 overwinning.

Op De Vijverberg zaten zondag duizend kartonnen ‘supporters’. Met de actie ‘Smoel op de Stoel’ werden de deze stoelen verkocht om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Duizend fans kochten een stoel om in kartonnen vorm bij het duel tussen De Graafschap en FC Eindhoven aanwezig te kunnen zijn. De spelers van de Superboeren kwamen tevens in speciale shirts het veld op, die na het duel geveild zullen worden voor het goede doel. Na de zege van Almere City, dat vrijdag met 4-1 won van Excelsior, moet De Graafschap zien te winnen om de voorsprong op de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie weer naar vier te tillen.

De eerste kans van het duel was echter voor middenmoter FC Eindhoven, via Dico Jap Tjong. Gaandeweg het duel werd De Graafschap sterker, wat resulteerde in mogelijkheden voor Ralf Seuntjens en Daryl van Mieghem. Toch slaagde FC Eindhoven er in om relatief eenvoudig zonder kleerscheuren de rust te halen. Ook in de eerste fase van de tweede helft had De Graafschap het overwicht, maar tot grote kansen leidde dat amper. Van Mieghem zag met een klein uur op de klok een schot geblokt worden.

Ondertussen kwam FC Eindhoven er in de omschakeling gevaarlijk uit, al werd een inzet van Jasper Dahlhaus op tijd verijdeld. Namens de thuisploeg kregen Jasper van Heertum en Danny Verbeek in de fase erna mogelijkheden, maar zij wisten doelman Ruud Swinkels niet echt in de problemen te brengen. De sluitpost werd tien minuten voor tijd wél op de proef gesteld door invaller Melvin Platje, al werd hij later ook teruggevlagd voor buitenspel. Nadat Verbeek nog een kans had laten liggen, bezorgde Platje De Graafschap in blessuretijd een overwinning. De van Bali United gehuurde aanvaller volleerde op aangeven van Van Mieghem de enige treffer van het duel binnen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door aguerooo)

Platje heeft een goal gemaakt maar pffft wat is hij slecht zeg, niet om aan te zien. Kan niet begrijpen waarom hij de keuze krijgt boven Konings. Een hele zware bevalling maar 100% verdient. Voetbal is echt niet om aan te zien

7 maart 2021 om 22:05

Snap sowieso niet dat konings een bankzitter is. Brengt altijd wat extra en toont veel inzet.

7 maart 2021 om 22:11

Ik ook niet. Maakt altijd oorlog in de 16 en loopt zich kapot. Heb liever vMieghem met Konings voorin en Seuntjens op de plek van Verbeek.

7 maart 2021 om 22:46

In mijn ogen is Konings, mits goed gebruikt, de beste aanvaller.

Wat een slechte wedstrijd zeg. Eindhoven die met de beperkte middelen alles op slot gooide,tijd rekte en soms met een gevaarlijke counter eruit kwam.(ze konden ook niet anders). Maar dat je als graafschap zijnde zo slecht voetbal laat zien kan gewoon niet. Wat heb ik me op zitten vreten. De punten hebben we binnen,maar daar is ook alles mee gezegd. (Behalve de prachtige actie die ze op hebben gezet)

Hoezo supporters tussen aanhalingstekens?

7 maart 2021 om 22:04

Kijk even naar de foto bovenin. Het zijn geen echte supporters namelijk, enkel kartonnen supporters.

Je zou bijna denken dat Doetichem in Duitsland te vinden is. Maar goed het blijft wel lekker spannend.

7 maart 2021 om 22:06

Ligt er niet al te ver van af🙈

Je zou bijna denken dat Doetichem in Duitsland te vinden is. Maar goed het blijft wel lekker spannend.

Verdiende overwinning. Toch hoopte ik vanuit Deventer standpunt op een gelijkspel zodat we vrijdag de periode in eigen hand zouden hebben. Het mocht niet zo zijn..

Ja de Graafschap gaat met Cambuur mee dat lijkt wel duidelijk. Typische jojo club; net wat te groot voor de KKD, maar komt telkens tekort in de eredivisie. Leuk die charmante accommodatie, maar het is gewoon gedateerd. Als je verder wil moet je gewoon afscheid nemen van die ouwe meuk en een fatsoenlijk stadion bouwen. Anders is het binnen max twee seizoenen weer Helmond en Oss uit.

7 maart 2021 om 23:51

Ouwe meuk? Volgens mij ben je nog nooit op de Vijverberg geweest, is helemaal geen ''ouwe meuk''. Trouwens wel grappig dat je dit als Fortuna supporter durft te zeggen, een club waarvan het stadion even groot is en waar de sfeer nog nooit zo als in de Vijverberg is geweest. Beetje een onnodige sneer vind je zelf ook niet? Als het bouwjaar van het stadion er inderdaad toe deed, dan hadden Psv, Feyenoord en Sparta allang in de KKD moeten zitten, die zijn namelijk nog veel ouder. Flauwe en onnodige opmerking van iemand wie er maar weinig verstand van heeft.

8 maart 2021 om 00:09

De vijverberg is inderdaad geen ouwe meuk. Van de zomer helemaal opgeknapt door de supporters en een prachtig supportershome. Ademt voetbal

8 maart 2021 om 08:15

Iemand 'die', niet iemand 'wie'
Verder was het natuurlijk wachten tot er iemand met lange teentjes zich aangevallen voelde. Het is geen sneer. Je loopt met een gedateerde accomodatie, hoe mooi ook, structureel inkomsten mis. Wij hadden qua beleving ook veel liever nog in de Baandert gespeeld. Maar uiteindelijk liggen hier meer mogelijkheden. Je kunt opknappen wat je wil, maar het geheel is nu eenmaal niet ingericht op de huidige wensen van sponsoring etc. Promotie van de Graafschap staat bijna garant voor degradatie een seizoen later. Dat is puur financieel.

8 maart 2021 om 00:42

Ik hoop niet dat je het over het stadion hebt, die is recent nog mooi aangekleed. tevens een van de weinige stadions in Nederland waarbij je de sfeer daadwerkelijk kunt voelen. Ook over de middelbare school kun je het niet hebben. Veel locaties van Graafschap college hebben een metamorfose gehad. Blijft over Graafschap hotel, ja dat mag wel een opknapbeurt krijgen.

8 maart 2021 om 08:16

Je snapt best wat ik bedoel . Het is ook niet erg als ze daar gewoon genoegen mee nemen. Lekker sfeer blijven snuiven en telkens promoveren en degraderen. Qua sponsoring blijf je veel mislopen en blijf je dus kansloos in de eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Excelsior3821
3.Jong Ajax3513
4.FC Emmen3313
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. SchuurmanMiddenvelder180
H. AcheffayAanvaller180
J. KoningsAanvaller176
H. JurjusKeeper180
G. KorteAanvaller173
D. HaenAanvaller143
D. GravenberchAanvaller133
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

Nederland
37 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren