Brobbey, Rensch en Ihattaren in voorlopige EK-selectie Jong Oranje

Zondag, 7 maart 2021 om 20:42Yanick Vos • Laatste update: 21:03

Erwin van de Looi heeft zijn 36-koppige voorselectie van Jong Oranje voor het EK in Hongarije en Slovenië bekendgemaakt. Voor de Ajax-talenten Brian Brobbey en Devyne Rensch is het de eerste keer dat ze deel uitmaken van de voorlopig selectie. Op 15 maart maakt Van de Looi zijn definitieve selectie bekend voor het Europese eindtoernooi, dat later deze maand van start gaat.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

96 reacties (laatste reactie door dennisjwt)

Dan kan de discussie even verstommen. Spelers als Koopmeiners, Lang, Gakpo en Timber, die mogelijk bij het echte Oranje horen, zijn puur niet geselecteerd met het oog op Jong.

7 maart 2021 om 20:48

En in mijn ogen is dat lachwekkend. Jong Oranje is ondergeschikt aan het echte Oranje en niet andersom.

7 maart 2021 om 20:56

Mee eens, maar Jong Oranje is natuurlijk een opleidingsteam. Dan kan je afweging maken of een speler er meer aan heeft daar 90 minuten te maken of alleen mee te trainen bij grote Oranje. Of als iemand uitvalt minuutje of 15 mee te pakken. Zeker in geval van Botman, Lang en Ihattaren is hier basisplaats "logisch" terwijl ze bij grote Oranje hoogstwaarschijnlijk net wel of net niet selectie zouden halen. Had persoonlijk Koopmeiners en Gravenberch van selectie gewisseld om zelfde reden. Zie Koopmeiners op dit moment meer minuten maken bij Oranje dan Gravenberch.

7 maart 2021 om 21:52

@wolterx eens dat voor de ervaring dit beter is. Wel aantal toppers heeft dit elftal. Zie best hoop die later bij Oranje kunnen spelen.

7 maart 2021 om 20:51

Verstommen? Alles behalve. Het maakt het alleen maar lachwekkender om dat als keuze aan te dragen. We hebben het hier over een jeugdtoernooitje. De beste spelers horen gewoon in Oranje te spelen. Schandelijk is het.

7 maart 2021 om 20:53

De discussie is dan: wat is de relevantie van het jeugd-EK? Niet: is Lang niet beter dan Stengs? Bij wijze van spreken. De Boer schuift dat oordeel op de lange baan.

7 maart 2021 om 20:57

Stengs mag toch ook nog uitkomen op dat jeugd EK? Had je hem daar toch in kunnen gooien en Lang richting het grote Oranje waar hij thuis hoort.

7 maart 2021 om 20:51

Blijft lachwekkend om spelers als Promes , Babel , Strootman , Vilenha wel op te roepen. En trouwens waarom Stengs dan wel ? Die is 2 klasse minder als Lang

7 maart 2021 om 20:58

Waarom Stengs wel, het is z'n schoon pa die de poppetjes mag kiezen, en letterlijk en figuurlijk de ideale schoonzoon.

7 maart 2021 om 20:59

De assumptie is dus: jeugd-EK > wedstrijden van het eerste. Dan is het niet zo vreemd dat Lang bij Jong zit. De vragen die dan reizen zijn: klopt die assumptie? En, waarom zit Gravenberch wel bij Oranje?

7 maart 2021 om 21:36

Waarschijnlijk ziet in Gravenberch een basisspeler bij Oranje en in de anderen niet.

7 maart 2021 om 21:38

Dus iemand die zijn debuut nog moet maken en moet strijden tegen Wijnaldum en Frenkie wordt als basisspeler gezien? Want een middenveld met die drie zal wel niet gaan gebeuren. Dan passeert hij ook nog even van de beek trouwens.

7 maart 2021 om 21:39

De assumptie is voor mij gewoon; je kan die jonge jongens beter in jong Oranje minuten laten maken, dan op de tribune zetten bij het eerste... Daar leren ze voorlopig meer dan met het mee trainen bij het eerste. Je kan beter de Oranje internationals de je misschien toch nog nodig hebt op het EK er bij houden zo vlak voor een toernooi.

7 maart 2021 om 20:52

Waarom moet dat de discussie doen verstommen? Gravenberch zit wel bij het grote oranje terwijl zijn twee concurrenten zowat de belangrijkste spelers van Oranje zijn (wijnaldum en Frenkie). Koopmeiners en Lang hebben gewoon meer kans op een basisplek dan Gravenberch. Daarnaast wat heeft een Lang en zeker Koopmeiners nog te leren op jeugdniveau?

7 maart 2021 om 20:54

Het enige onverklaarbare voor mij is waarom Gravenberch niet bij Jong zit en Koopmeiners wel bij Jong zit. Daar zal vast wel een reden voor zijn. In de kern lijkt het erop dat De Boer het jeugd-EK voor talenten laat prevaleren en bepaalde oordelen over de kwaliteiten van spelers op de lange baan schuift.

7 maart 2021 om 21:01

Ja kijk ik ben er geen fan van om het daar op te steken. Maar blijkbaar is bij Ajax spelen gewoon een enorme pro als je opgeroepen wilt worden. Klaassen zat er een tijd niet bij, hij maakt een transfer naar Ajax en hup opeens zit hij er wel bij. Stekelenburg wordt al jaaaren niet meer genoemd, hij staat door toeval eens 5 wedstrijden in de basis en hup in de voorselectie. Nu ook. Als Anthony een Nederlander was dan had die er gewoon bij gezeten (qua statistieken perfect te vergelijken met lang). Koopmeiners die zit er ook plots niet meer bij maar Gravenberch dan wel... Tja het is toch wel allemaal heel toevallig.

7 maart 2021 om 21:09

Op een hoog niveau spelen is een pre. Als je dan ook nog is belangrijk bent kom je in beeld. Als de bondscoach je dan ook al goed kent is een selectie niet onlogisch.

7 maart 2021 om 21:15

AZ en club Brugge zijn dan geen hoog niveau?

7 maart 2021 om 21:51

Stuk minder. Zeker AZ. Spelers worden ook vooral beoordeeld op topwedstrijden. Europees AZ in de poulefase al eruit. Brugge tweede ronde al uitgeschakeld door een matige tegenstander. Maar je lijkt te suggereren dat de bondscoach spelers van ajax voortrekt. Klopt dat?

7 maart 2021 om 21:58

Ik zou het niet weten. Ik vind het gewoon opvallend. Stengs speelt op een even ‘laag’ niveau als Koopmeiners en een lager dan lang en die zit er dan wel bij?

7 maart 2021 om 22:11

Ik weet niet of jij Gravenberch tegen bijvoorbeeld Liverpool hebt zien spelen, maar hij toont in die wedstrijden aan direct mee te pikken op absoluut topniveau. Neemt niet weg dat een Koopmeiners ook bij het grote Oranje had mogen zitten, maar ik zie Gravenberch bij Ajax wedstrijden spelen die wel ontzettend in de buurt zaten van het niveau van Frenkie. Dan zou ik niet weten waarom je zo'n gast niet mee zou nemen, want ook op een eindtoernooi heb je een brede selectie nodig.

7 maart 2021 om 22:17

Zijn toch hele andere posities. Gravenberch concurreert met Koopmeiners. Zullen beide tweede keus achter Frenkie zijn. Gravenberch heeft de potentie voor de absolute top. Koopmeiners is een hele goede voetballer maar met een aantal tekortkomingen waardoor zijn Max net onder de top zal liggen. Die keuze vind ik dan wel te verklaren. Het argument van voorgetrokken omdat je bij Ajax speelt vind ik zo kinderachtig. Keuze van Stengs boven Lang vind ik persoonlijk lachwekkend. Zijn beide talenten waarvan Lang veel beter en constanter presteert dan de ander. Maar dit zijn beide geen Ajax spelers. Op een hoog niveau spelen en presteren is een pre zei ik toch. Dat zegt dus niet dat je als je iets lager speelt er niet bij kan zitten.

7 maart 2021 om 22:24

Die pot heb ik toen gezien ja. En uiteraard is Gravenberch een groot talent. Maar die heeft toch ook al wat mindere potten gespeeld de laatste periode. En die gaat toch nooit in de basis staan? Back-up van Frenkie kan ik geloven, maar ja die speelt dan weer bijna alles. Dan is de positie van cvm veel meer vacant.

8 maart 2021 om 00:09

Omdat Gravenberch bij Ajax Europees ervaring opdoet en die andere jongens niet.

8 maart 2021 om 00:14

Lang heeft door corona minder wedstrijden gespeeld en Koopmeiners heeft ook gewoon een groepsfase achter de rug? Ze doen gewoon evenveel Europese ervaring op. Of zijn de nog resterende potten in de EL (hoeveel dat er nog zijn weet niemand) zo een enorme meerwaarde?

8 maart 2021 om 13:28

Evenveel? Lang en Koopmeiners hebben 6 wedstrijden gespeeld en Ajax minimaal 10. Ik denk dat Europese wedstrijden en zeker knock out wedstrijden niet te vergelijken zijn met competitewedstrijden. Ook wat betreft media aandacht, druk en spanning. We hebben de laatste jaren gezien wat een enorme stappen de Ajax spelers gezet hebben in het seizoen van de EL finale en CL halve finale. Zo verschrikkelijk leerzaam geweest.

7 maart 2021 om 20:52

Is compleet belachelijk, het grote Oranje heeft de prioriteit. Wanneer spelers aantoonbaar beter zijn hoor je ze gewoon te selecteren. Sowieso hebben bankzitters als Babel en Van de Beek niets te zoeken bij het nationale team. Speeltijd en vorm moeten het belangrijkste zijn niet de namen en de jongens die het gezelligst zijn bij de koffie.

7 maart 2021 om 20:57

Ik vroeg me even af wie in godsnaam het belangrijk vindt dat Jong Oranje een prijs pakt. Volgens mij echt niemand, behalve de Knvb.

7 maart 2021 om 21:39

Lijkt me wel leuk, ik kijk die wedstrijden namelijk graag. En zie die jonge talenten liever voetballen bij Jong Oranje dan trainen bij het grote Oranje. Verder verwacht ik dat Gravenberch een basisplek gaat hebben bij Oranje en daardoor niet is opgeroepen. Is een uitzonderlijk talent en laat zien een hoog niveau te hebben. Samen met De Jong en Wijnaldum op het middenveld zetten.

8 maart 2021 om 00:11

Het gaat meer om het ervaring opdoen tegen andere soorten voetbal en toornooien.

7 maart 2021 om 21:04

en Babel en Promes hadden we beter ook niet kunnen selecteren met het oog op de Veluwse Campingbeker die eraan komt

7 maart 2021 om 21:49

Haha Timber ja? Geertruida bedoel je?

Geen Frimpong die zeer regelmatig speeltijd krijgt bij Leverkusen maar wel Floranus die zwaar tekort komt bij Heerenveen? Daar moet wel een goede reden voor zijn anders is het lachwekkend. En waar is Joey Veerman??

7 maart 2021 om 20:51

Veerman was er vorige keer op eigen verzoek niet bij, schijnt weer geval te zijn. Frimpong had er gewoon bij moeten zitten inderdaad.

7 maart 2021 om 21:02

Inderdaad, anders kan je nog Hoever van Wolves selecteren. Speelt ook regelmatig nu in de PL en ook nog eens 3 jaar jonger.

7 maart 2021 om 21:47

Regelmatig in de PL? 9 PL wedstrijden (391 minuten) noem ik niet regelmatig sinds zijn transfer in september. Had dan Struijk genoemd. Die speelt regelmatig en kan ook op het middenveld uitkomen.

7 maart 2021 om 22:37

@fcgrun050, nou ja volgens de gemiddelde VZ bezoeker is dat wel regelmatig. Die vinden ook dat Brobbey en Rensch regelmatig spelen en regelmatig de kans in Ajax 1 krijgen. Het ging specifiek om de rechtsback positie, zo'n Floranus moet je gewoon doorselecteren. Is met 22 jaar ook al vrij oud voor Jong.

7 maart 2021 om 23:01

@primetime - Dan moeten de gemiddelde VZ gebruiker effe gewoon meer informatie zoeken ipv blindelings iemand volgen. Er is wel dergelijk een verschil in de definities van regelmatig en sporadisch. Maar ik merk dat de gemiddelde VZ gebruiker deze twee woorden dan vaak door elkaar houden. Nogmaals, heeft niks met doorselecteren te maken, maar om het feit dat Van de Looi hem vaak heeft opgenomen in de selectie. Dat is waarschijnlijk zijn motief, maar ik had ook liever iemand anders gezien. Met betrekking tot je laatste zin: Paes, Nijhuis, Doekhi, Knoester, Zeefuik, Dilrosun, Nunnely, etc. zijn allemaal 22 jaar. Dus ja, hij valt bij de vast majority van de selectie.

7 maart 2021 om 21:44

Frimpong heeft maar 7 wedstrijden gespeeld bij Leverkussen (329 minuten, wat betekent dat hij maar 4 wedstrijden heeft gespeeld (329 min / 90 min = 3,7 wedstrijden)). Dat vind ik niet "regelmatig". Echter vind ik Floranus ook niet heel denderend, maar ja, die heeft de hele kwalificatiereeks meegedaan/opgenomen in de selectie. Veerman had ik ook liever opgenomen, maar hij had vorige keer Jong Oranje afgeslagen, dus geen idee wat nu de motieven van Veerman en Van de Looi zijn.

7 maart 2021 om 22:14

Hij zit er dan ook net een maand. 1 wedstrijd niet gespeeld sinds zijn entree, dat is toch echt niet slecht. En je gaat mij niet vertellen dat hij minder is dan Floranus.

7 maart 2021 om 22:16

Voor de winterstop speelde hij nog bij celtic... dus jouw argumentatie gaat niet helemaal op.....

7 maart 2021 om 22:27

@azchelsea - Zeg ik ook niet over beide zaken. Ik had liever ook iemand anders gezien voor Floranus, maar lijkt net dat hij 70% heeft gespeeld sinds zijn aankomst. Noem het eerder sporadisch dan regelmatig. Maar inderdaad zoals hoe @pcmrulez zegt, hij heeft wel veel gespeeld bij Celtic, dus je had hem wel kunnen meenemen. Maar ik corrigeer gewoon effe wat mensen, want "regelmatig" is gewoon niet waar. Ik vind hem beter dan Floranus inderdaad, maar ja, nogmaals Van de Looi werkt met een vast selectie en waarschijnlijk wordt Zeefuik de eerste rechtsback voor het toernooi.

7 maart 2021 om 22:32

@pcmrulez - Weet ik wel, en hij is ook in de winter overgekomen en ik geef men ook niet ongelijk dat hij geselecteerd had moeten worden, want hij is beter dan Floranus. Dat heeft hij al bewezen bij Celtic. Er wordt nu echter een perceptie gecreeerd dat hij 70% van alle wedstrijden heeft gespeeld, maar dat is gewoon niet waar. Sinds zijn komst waren er 9 wedstrijden te verdelen bij Leverkusen, dus 810 minuten. Daarvan heeft hij maar 329 minuten gespeeld, dus maar 40 procent. Noem ik niet regelmatig maar eerder sporadisch. Ben niet zo'n fan van misinformatie, that's all.

8 maart 2021 om 00:10

Ik ben ook echt verbaasd dat Floranus nog steeds bij jong Oranje mag komen. Hebben we dan zulke slechte alternatieven voor rechtsback?

Geen Frimpong die zeer regelmatig speeltijd krijgt bij Leverkusen maar wel Floranus die zwaar tekort komt bij Heerenveen? Daar moet wel een goede reden voor zijn anders is het lachwekkend. En waar is Joey Veerman??

Noa lang bij jong 😂😂 te gek voor woorden

Ik denk dat ik onder hand toch ook ben geraakt door de Pascal Struijk hype want ik bemerk nu bij mijzelf vraagtekens dat hij eerder niet is opgenomen bij het grote Oranje maar St Juste wel en vervolgens ook niet opgenomen in Jong Oranje. Ik zou als ik hem was lekker voor België kiezen, ze zijn daar ook een stuk bescheidener wat siert.

Enige conclusie wat ik hier kan trekken is dat als er geen rare dingen gebeuren, Gravenberch in de definitieve EK-selectie van het grote Oranje zit. Verder volg ik de jeugd van andere landen niet, maar als ik deze namen zie denk ik niet aan een hele hoopvolle generatie.

7 maart 2021 om 20:54

Maar wat is nu in hemelsnaam de reden dat Gravenberch wel bij Oranje zit en Koopmeiners niet?

7 maart 2021 om 21:00

Blijkbaar zijn coach Oranje en Jong Oranje tot conclusie gekomen dat hij bij Oranje nodig is en Koopmeiners bij Jong Oranje. Naar mijn mening vreemde keuze maar zie Koopmeiners best de aanvoerder van Jong Oranje zijn en bij Oranje bankzitter zijn.

7 maart 2021 om 21:00

Omdat Koopmeiners de kapitein is/was van het jong Oranje dat zich heeft gekwalificeerd. Het zou een reden kunnen zijn?

7 maart 2021 om 21:05

Ook de eerste keer dat ik zo iets hoor. Wat is het volgende? Grote talenten bij het jeugdteam houden in clubverband want “daar zijn ze kapitein en bij het eerste elftal zitten ze op de bank”?

7 maart 2021 om 21:10

Ik denk eigenlijk dat Teun het ook niet leuk zou vinden om geselecteerd te worden voor het grote Oranje wanneer je als kapitein van de o21 een prijs kan winnen waar je al zoveel tijd naar toe hebt gewerkt? Misschien een beter voorbeeld is het in en in trieste geval van Bram Nuytinck die als kapitein al de kwalificatiewedstrijden speelde en tevens een goed niveau liet zien. Echter bij het eindtoernooi werden jongens uit het grote Oranje teruggehaald en ging Bram Nuytinck niet mee. Harteloos, echt ronduit harteloos, wat dat betreft kan het echt geen kwaad wat meer vrouwen werkzaam te krijgen in de voetballerij die immers vele malen beter zijn in zich inleven. (een fout van mijn kant, hij ging wel mee maar de Vrij en Martins Indi speelden op zijn positie, die indertijd al voor het grote Oranje interlands speelden.)

7 maart 2021 om 21:11

Dat gebeurt met enige regelmaat? Spelers die voor YL naar o19 werden gehaald die normaal bij Jong ploeg speelde. Als in overleg is gebleken dat Koopmeiners bij Oranje wisselspeler is en bij Jong Oranje dragende speler dan is dat toch niet zo'n vreemde keuze? In geval van Ajax werden in YL wedstrijden regelmatig spelers die hoger team speelde terug gehaald, YL doen best veel ploegen dat.

7 maart 2021 om 21:21

Ja maar dan spreken we over jeugdteam naar jeugdteam. Koopmeiners heeft gewoon al enorm veel wedstrijden op zijn teller en lang is dit seizoen de beste speler van een competitie vergelijkbaar met de Nederlandse. Dat zijn dus geen jeugdspelers met amper ervaring die je dan even een team kunt terugzetten. Timber gaan ze bij Ajax nu ook niet plots even laten meedoen bij jong Ajax als die tegen Cambuur spelen of iets dergelijks. Over koopmeiners kan er nog gediscussieerd worden, die is inderdaad kapitein. Maar lang is nooit een onbetwiste basisspeler geweest bij jong oranje. Alleen toen gakpo er niet bij was kreeg die de kans (deed het toen top) maar toen gakpo terug was mocht die terug op de bank gaan zitten. Nu ja die had je perfect kunnen ruilen met Stengs niet (ik dacht dat spelers van 1998 ook mee mochten doen)? En dan ja Gravenberch. Die was altijd basisspeler bij jong oranje toen hij er bij zat en die heeft nog geen interland gespeeld (in tegenstelling tot Koopmeiners). Er zijn gewoon duidelijk vreemde beslissingen genomen.

7 maart 2021 om 21:22

En om nog aan te vullen. Nu gaan een koopmeiners en lang een ander talent in de weg zitten.

7 maart 2021 om 21:27

@IKEA, Ja een speler die al aan het grote oranje heeft mogen ruiken (en in tegenstelling tot Gravenberch wel al zijn debuut gemaakt heeft) die zal inderdaad enorm teleurgesteld zijn als hij niet mee mag doen op een jeugdtoernooi en dan in de plaats kan meespelen in wedstrijden van het echte nationaal elftal. Er zijn ook geruchten dat hij volgend jaar gaat meedoen met Jong AZ want ja ze kunnen het die jongen niet aandoen om niet te proberen om kampioen te worden met dat team...

7 maart 2021 om 21:37

"Timber gaan ze bij Ajax nu ook niet plots even laten meedoen bij jong Ajax als die tegen Cambuur spelen of iets dergelijks." 3x raden tegen welke ploeg Timber heeft gespeeld in de KKD dit seizoen Ik begrijp je punt maar Timber heeft 4 of 5 potjes in de KKD gespeeld nog terwijl hij eind vorig seizoen opeens basis stond en in de Eredivisie eerste 3 weken ook minuten maakte. Traore is nu 1 of 2 wedstrijden verwijderd van grens waarna hij nietmeer in Jong Ajax mag spelen. Maakt daarom ook geen minuten meer daar. Zoiets is niet heel vreemd lijkt mij. Ik vind persoonlijk de vreemde beslissing meevallen. Coach Jong Oranje en Oranje hebben samen selecties gemaakt, wanneer een speler bij grote Oranje niet direct nodig is en bij Jong Oranje wel geniet dat de voorkeur. Namen als Wijndal, Malen, Stengs en Gravenberch (en logischerwijs de Ligt) zitten blijkbaar dichter bij Oranje dan Jong Oranje dan de andere spelers. Of dat terecht is laat ik in het midden. Wat betreft ander talent in de weg zitten; ik zie liever Nunnely banken dan Lang en zie liever Hoogma banken dan Botman.

7 maart 2021 om 21:40

Maar deze niet selectie houdt ook gewoon in dat ze niet mee gaan naar het “echte” EK lijkt me wel.

7 maart 2021 om 22:11

Lierse, ik vind dat je je hier wel laat kennen. Ik begrijp dat jij als Belg de best presterende speler van die competitie in het Nederlands elftal zou willen zien en er zijn inderdaad welk argumenten voor, gezien zijn statistiek, vorm en zijn concurrenten. Goed, de discussie Lang is ook niet waar ik op gereageerd heb, eerder de reden waarom Gravenberch wel en Koopmeiners niet is geselecteerd voor het grote Oranje en ik vind dit gewoon een heel legitieme reden. In zijn schoenen zou ik zelf ook bedanken voor het grote Oranje en nog dat jeugd EK mee pakken. Daarbij de vergelijking tussen Ajax en jong Ajax / AZ en jong AZ of Oranje en jong Oranje is wel iets anders natuurlijk, al geeft wolterx zelf ook aan in welke KKD wedstrijden de doorgebroken spelers wel spelen. Er is echt niet iets vreemds aan de hand.

7 maart 2021 om 22:26

Nu ik vind persoonlijk van wel. Namelijk dat totale nitwits als Babel en Strootman wel bij de EK-selectie lijken te gaan zitten ten nadele van jonge spelers die gewoon beter spelen het afgelopen seizoen. Zo een Babel is er dan ook nog en dan hebben we het zelfs over Stengs en vilhena in deze voorselectie.

7 maart 2021 om 22:59

@ikea, je loopt werkelijk in bijna elke topic te zeuren dat je de gemiddelde voetballer niet begrijpt. Komt het dan gewoon niet in je op dat je ver van de gemiddelde voetballer staat en dat het totaal niet relevant is wat jij in zijn schoenen zou doen?

Weten deze trainer wel dat frimpong voor Nederland mag uitkomen😭 en waar is struick deze coaches zijn gek

7 maart 2021 om 20:53

Struijk hoef ik echt niet bij Oranje te zien hoor.

7 maart 2021 om 21:00

Waarom niet? Een Veltman word je gek van en Struijk die gewoon goed goed doet hoef je niet te zien..

7 maart 2021 om 21:02

Veltman is een Ajax product terwijl Struijk weggeroofd is uit de ADO opleiding en vervolgens te licht is bevonden door Ajax waarna ze hem hebben laten gaan. Misschien zal hij het ongelijk van zijn club Ajax niet willen zien, begrijpelijk.

7 maart 2021 om 21:08

Mooie assumptie Ikea. Helaas helemaal incorrect. Ben simpelweg totaal niet gecharmeerd van hem en snap de hype rondom hem niet zo goed. Wat veltman hier mee te maken heeft begrijp ik ook helemaal niks van.

Dit is wel een hele mooie groep. Met Paes/Scherpen, Zeefuik/Timber, Teze/Schuurs, Botman/Doekhi, Malacia/Bakker, Koopmeiners/Reis, De Wit/Ferdi, Harroui/Ihattaren, Gakpo/Lang, Brobbey/Boadu, Nunnely/Kluivert kunnen ze twee mooie teams op de been brengen. Echt een leuke talentvolle groep spelers.

7 maart 2021 om 21:12

Heel mooie groep inderdaad. Had Oranje ook maar zo een selectie voor het middenveld.

Echt waardeloos dit. Hier worden die jongens toch niet beter van? Sterker nog de talenten die eigenlijk in Oranje horen lopen de talenten van Jong een beetje in de weg. Reis, Ferdi, Harroui, Nunnely, etc. gaan straks veel minder minuten maken terwijl zijn juist veel baat hebben aan zo een jeugdtornooi.

7 maart 2021 om 21:26

Geen idee of het waardeloos is. Wie zie je liever op de bank zitten? Reis, Kadioglu en Hoogma of Koopmeiners, Lang en Botman? Dan gaat mijn voorkeur toch toch uit naar de grotere vraagtekens. Als Gravenberch straks 2x 90 minuten mag banken is dat gemiste kans tov spelen bij Jong Oranje.

7 maart 2021 om 21:37

Maar dit is de laatste interlandperiode voor het aankomende EK. De jongens die er nu bij zitten zullen dus hoogstwaarschijnlijk ook wel in de definitieve selectie zitten. Je kan er dus zo goed als zeker van zijn dat lang niet mee naar het EK gaat. Dat slaat toch op niks?

7 maart 2021 om 21:51

Jij denkt dat Geertruida mee ga gaat met het grote oranje?

7 maart 2021 om 22:07

Spijtig genoeg vind ik het talent bij Feyenoord minder dan van de andere teams. Die hebben duidelijk een slag gemist met het niet intreden bij de Jupiler League.

7 maart 2021 om 22:16

Feyenoord heeft de slag gemist, maar dat doet niks af van het talent van Geertruida. Gewoon een van de grootste verdedigende talent van Nederland

Dan weet je dat zowel Frimpong als Struijck ook voor een ander land kunnen kiezen, en dan roep je ze hier niet op. Ze maken beide relatief veel minuten minuten in topcompetities en hebben daadwerkelijk de potentie het grote oranje te halen. Met alle respect maar namen als Floranus, Knoester, Pierie maat ook Sierhuis gaan dat niveau nooit halen.

Word het niet eens tijd dat Oosterwolde opgeroepen word voor Jong Oranje? Pierie begrijp ik helemaal niks van en Bakker speelt volgens mij niet veel bij PSG. Verder mag Frimpong of Struik ook wel eens worden opgeroepen hiervoor, dan geef je in ieder geval ook een signaal af aan die gasten dat ze in beeld zijn.

7 maart 2021 om 21:12

zo'n 1800 minuten gespeeld bij PSG dit seizoen. Lijkt me genoeg om een oproep te verdienen

Misschien een vreemde gedachte. Ik zou dit jong oranje eens willen zien tegen het grote oranje. Lijkt me leuk potje.

Een marokkaans middenveld is wel lekker man. Ihattaren en harroui strijdbaar naast elkaar. Waarom niet? Voor de rest veel goede talenten. Jong oranje maakt zeker een goede kans.

7 maart 2021 om 21:51

Met Koopmeiners daar nog bij helemaal geen gek idee. Die drie zijn behoorlijk complementair aan elkaar, Koopmeiners hangend naar achter en Harroui als box-to-box.

7 maart 2021 om 21:52

En dit is misschien wel een van de redenen waarom onze Marokkaanse Nederlanders zich niet welkom voelen in ons land. Een "marokkaans middenveld"? Deze jongens hebben kenbaar gemaakt dat ze voor het Nederlands elftal willen uitkomen, en niet voor Marokko. Dan zijn het toch gewoon Nederlanders of niet?

St. Jago had ook weleens geselecteerd mogen worden!

Met Gakpo, Boadu en Lang heb je wel een erg lekkere aanval. Met Timber, Geertruida en Teze een stabiele achterhoede met een prima keeper als Bijlow. Dan nog spelers als Koopmeiners en Ihattaren op het middenveld; erg mooi. Ik ben erg benieuwd naar dit elftal.

Misschien kan de boer ook bepaalde mensen thuis laten, lekker voor de tv. Chipsie der bij. Zodat anderen wel door kunnen schuiven. Wat een poppenkast allemaal dit

Haha Brobbey; de breedste speler van het jeugd EK.

7 maart 2021 om 23:39

Haha kan, maar er komen nog wat beesten naar het jeugd EK hoor. Konate (leipzig, Frankrijk), Leao (milan, Portugal), Nmecha (anderlecht, Duitsland), etc. om maar een paar te noemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2219 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
M. de LigtVerdediger
D. DumfriesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Donderdag 22 april
Bayern München ziet de komst van Eduardo Camavinga als prioriteit. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren