Ten Hag wil niet op stoel van bondscoach zitten: ‘Maar dat is zeker niet gek’

Zondag, 7 maart 2021 om 15:00Rian Rosendaal • Laatste update: 00:07

Het is nog onduidelijk of Daley Blind op tijd fit is voor de hervatting in de Europa League, donderdag tegen Young Boys. De multifunctionele verdediger moest zondag de thuiswedstrijd van Ajax tegen FC Groningen (3-1 overwinning) laten schieten vanwege een knieblessure en trainer Erik ten Hag vraagt zich na afloop van de zege in de Johan Cruijff ArenA af of Blind inzetbaar is in het eerste duel in de achtste finale van het Europese toernooi.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verdient Maarten Stekelenburg een oproep voor Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door steeck03)

Tja als je ziet wat de doelmannen van Oranje zijn. Als Jasper elke keer werd opgeroepen terwijl hij niet speelde dan mag Steek ook wel de kans krijgen. Niet dat hij moet keepen maar altijd handig zo'n ervaren keeper met speelminuten in de benen.

7 maart 2021 om 15:12

Je hebt niet veel keuzes, waar padt en bizot zich niet doorontwikkelen en bijlow geblesseerd is heb je verder alleen drommel naast Cillessen. Dan kan je daarnaast mi twee namen noemen als ervaren keepers om erbij te hebben: steek of pasveer. Ook jongens die in een kleedkamer wat te zeggen hebben. Dan lijkt Stekelenburg met zijn reputatie de aangewezen persoon!

7 maart 2021 om 15:43

Maar wanneer hebben we het voor het laatst over Stekelenburg in Oranje gehad? Dus nu moet hij er ineens weer bij omdat hij een aantal wedstrijden voor Ajax mag keepen? Zelfs toen hij een reeks wedstrijden in de Premier League keepte, had niemand het over Stekelenburg. Verder niets ten nadele van hem hoor, maar op basis waarvan is Stekelenburg dan de aangewezen persoon?

7 maart 2021 om 15:50

Ik geloof dat Stekenburg wel weer in zicht was toen hij bij Everton speelde. In oktober 2016 werd hij weer opgeroepen. Stekelenburg zal niet de aangewezen persoon zijn maar hoe het er nu voorstaat, zijn de goede keepers dun gezaaid, zeker als Bijlow zo blijft kwakkelen.

7 maart 2021 om 15:54

1. Cillessen, omdat dat standaard is. 2. Krul, ik weet niet hoe hij het dit seizoen doet maar als hij de lijn van vorig jaar heeft door getrokken vind ik hem de nummer 1 of 2 maar als Frank moet kiezen zal het toch Cillessen zijn die op 1 staat. 3. Kan iedereen zijn die keepers handschoenen aan heeft. Op basis van vorig seizoen, Bizot maar dit seizoen zijn er meerdere keuzes en misschien wel keepers die hem al voorbij zijn gestreefd. Wat denken jullie over het middenveld en met name de 3e overgebleven positie? Ik zou zelf van de Beek blijven oproepen, heeft iets speciaals, heeft scorend vermogen, werkt hard, maakt meters, kan in zijn voordeel zijn dat hij niet vaak speelt bij Manchester United, zo is hij extra gebrand om het tegendeel bij het NL elftal te laten zien.

7 maart 2021 om 16:33

Had het ook niet gedacht om Stekelenburg nog te noemen voor Oranje, maar als hij 'gewoon' op goed niveau blijft met Ajax heeft hij straks een seizoen gekeept. Tel daarbij op dat hij (hopelijk) nog wat Europese wedstrijdjes keept, dan zou ik niet in kunnen zien waarom hij niet mee zou (kunnen) gaan. Het is dan aan Frank de Boer of hij ervaring wil achter Cilessen (bijv Stekelenburg en Krul) of dat hij bijvoorbeeld Bizot, of Drommel meeneemt.

Normaal gesproken hoop je dat ook een Bijlow zich door ontwikkelt, maar die lijkt meer geblesseerd dan dat hij speelt helaas.

7 maart 2021 om 17:02

Krul is basisspeler bij Norwich, dat tien punten los staat aan de kop van het championship en met 25 tegengoals in 35 wedstrijden alleen Watford en Swansea voor zich moet laten op die statistiek. Zo slecht zal 'ie het dus niet doen

Zou natuurlijk volstrekt ongeloofwaardig zijn als Stekelenburg meegaat na een handjevol wedstrijdjes na jarenlang de tribune te hebben warmgehouden. Als 5 potjes een graadmeter zijn voor het Nederlands elftal komt Nick Marsman nog eerder in aanmerking.

7 maart 2021 om 15:20

Ik vraag me af hoe het was gegaan als Stekelenburg nu bij Feyenoord had gekeept en Marsman bij Ajax. Dan was Marsman waarschijnlijk inmiddels oranje in geschreven. Ik maak de vergelijking omdat een op retour zijnde Stekelenburg nergens meer een basisplaats heeft veroverd en zonder de schorsing van Onana geen enkele wedstrijd mert had gekeept. Bijlow moest in het begin van het seizoen maar laten zien dat hij de vorm kon vasthouden (voor zijn blessure), maar bij Stekelenburg is 4 wedstrijden blijkbaar genoeg om hem weer oranje in te schrijven. Ik blijf bijzonder vinden hoe dit werkt. Zo ook eerder bij Schuurs, enkel een goede voorbereiding was genoeg. Laatst las ik ook dat Timber ook al aan oranje werd gelinkt, terwijl Geetruida een minimaal zo goede ontwikkeling doormaakt.

7 maart 2021 om 15:53

Zou er mee te maken hebben dat het niveau bij Ajax momenteel hoger ligt. Wanneer spelers zijn zich in de Europese competities staande houden (en het team waar ze in spelen ook prestaties boekt) worden ze nou eenmaal sneller omhoog gepraat. Lijkt me logisch.

7 maart 2021 om 15:58

Het grote verschil vind ik de vluchtigheid dat het geroepen wordt. Dat er verschil is, dat is duidelijk

7 maart 2021 om 16:07

Dat komt door het niveauverschil van Feyenoord en Ajax momenteel. Een paar maanden geleden waren er veel mensen in paniek omdat talenten geen kans meer zouden krijgen nu dat Ajax financieel erg goed zit. En een paar maanden later spelen jeugdspelers als Rensch en Timber zich moeiteloos in de basis en laten ze zich zien tegen de nummer 1 van Frankrijk. Dat valt meer op dan Geertruida die het weliswaar erg goed doet, maar zich alleen in de Eredivisie kan laten zien. Als hij er zo had gestaan tegen bijvoorbeeld Lille zouden de geluiden van Geertruida in Oranje ook veel sneller komen.

7 maart 2021 om 15:36

Heeft natuurlijk ook met ervaring te maken als hij mee gaat. Heeft ek en wk mee gemaakt en weet wat bij komt kijken. Zal ook 3e keeper zijn. Dus zo gek zal het niet zijn. Nick Marman zijn graadmeter is Ajax die van steek vele malen hoger CL WK Top competitie gespeeld en laat het nu weer zien. Maar vind dat de beste mee moeten of dat nou jong oud is. Alleen denk ik dat je 3e keeper niet gek is om ervaring mee te nemen.

7 maart 2021 om 16:37

Zou het nu ook te vroeg vinden, maar als hij straks een half seizoen uitstekend gekeept heeft en bijvoorbeeld met Ajax de halve finale van de Europa League haalt. Waarom zou hij dan geen optie zijn?

7 maart 2021 om 16:58

Simpel, omdat er andere keepers zijn die al langer dan een halfjaar uitstekend keepen.

7 maart 2021 om 20:27

Noem er eens drie ? Met ervaring en die zich op niveau bewezen hebben. Ik weet niet hoe jij erin staat,, maar Drommel, Bizot, Bijlow...ik zou niet lekker ontspannen naar de EK wedstrijd kunnen kiken als zij moeten spelen

7 maart 2021 om 17:02

Het probleem is dat er gewoon weinig alternatieven zijn. Bijlow kwakkelt met blessures en moet nog stappen maken. Drommel moet zich ook nog ontwikkelen, voordat hij uberhaupt een serieuze kandidaat is.

Krul speelt z'n wedstrijden wel dit seizoen. Lager niveau misschien, maar alsnog wordt daar natuurlijk wel op goal geschoten.

Stekelenburg heeft nu 9 professionele wedstrijden (dus voor het echie) onder de laat gestaan. Die is in principe nu gewoon ingespeeld en wedstrijdfit. Natuurlijk is hij geen topspeler, maar gewoon een prima keeper die geen rare dingen doet of fouten maakt.

Ik ben ook niet van het gilde 'een-goede-wedstrijd-gespeeld-dus-Oranjeklant&... maar zou het Stekelenburg wel erg gunnen. Lijkt me een supersympathieke vent.

7 maart 2021 om 15:50

Ik vind Steek juist helemaal niet sympathiek overkomen. Eerder arrogant, hautain.

Leuk voor Stekelenburg dat er zo over hem wordt gesproken. Keept ook best goed, maar Oranje vind ik niet van toepassing. Timber komt als Ajacied eerder in aanmerking voor Oranje. Timber is heel goed bezig, in vorm en multi inzetbaar.

7 maart 2021 om 15:18

Ik snap het ook niet zo goed. Elke hoge bal is levensgevaarlijk, hij komt nooit uit. Als je de keeper van de b1 er in zet zouden ze volgens mij ook zeggen dat hij in het nl elftal kan aangezien Ajax dan waarschijnlijk ook nog gewoon zijn wedstrijden wint

7 maart 2021 om 15:23

Haha Timber, net als Schuurs zeker? Oranje is geen Ajax-vriendenelftal he. Er lopen meer spelers rond in verschillende competities. Karsdorp doet het goed, Geetruida laat het al langer zien dan Timber. Prima dat hij zich goed ontwikkelt, maar waarom moeten talenten en spelers van andere ploegen zoveel meer laten zien om in aanmerking te komen voor Oranje?

7 maart 2021 om 15:32

Teze ook vind ik, speelt het hele jaar goed, ontwikkelt zich uitstekend en is ook multi-inzetbaar. Alle namen die jij noemt verdienen het imo inderdaad nu nog boven Timber.

7 maart 2021 om 15:35

Voor de duidelijkheid de ontwikkeling van Geertruida mag zeker niet onopgemerkt blijven. Die gast is idd goed bezig en kan ook als Rcv. De rechtsback positie ligt aardig open. Dolle Dumfries overtuigt niet dit seizoen, Hateboer valt vaak tegen in Oranje. Aan Geertruida, Timber, Rensch en Karsdorp om het de bondscoach lastig te maken !

7 maart 2021 om 15:37

Als een speler in de basis zou komen bij real Madrid, krijgt hij waarschijnlijk ook eerder een uitnodiging dan een speler bij ajax. Zo liggen de verhoudingen tussen ajax en feyenoord ook. Ben het wel met je eens dat Geertruida zich prima ontwikkeld.

7 maart 2021 om 15:51

Toch wel grappig dat supporters van drie verschillende clubs de spelers van hun eigen clubs noemen. Fcbogarde met Timber, Fr010frdam met Karsdorp en Geertruida en rubentje13 met Teze. Ook maar even meedoen dan. Misschien is Zerrouki dan ook wel wat voor Oranje. Heeft de Nederlandse nationaliteit en speelt ook een paar maanden goed. Nu weer even serieus:

Laten we talenten eerst eens gewoon ontwikkelen. Ze zijn nog niet eens aantoonbaar gelijkwaardig dan hun concurrenten die er nu in staan en ze worden Oranje alweer in geschreven. Zo vlak voor het EK moet je geen dingen gaan veranderen die niet nodig zijn. We zijn al snel geneigd om naar de positieve dingen te kijken bij jonge talenten en laten de negatieve punten gemakshalve achterwege.

7 maart 2021 om 15:51

Nee, zo liggen de verhoudingen dus niet. Iemand die het net 5 wedstrijden laat zien moet helemaal nog niet in aanmerking komen als er concurrentie is die het al langer laat zien. Timber doet het goed, maar dat snelle oproepen van die gasten is al vaker mie gegaan. Bazoer, Riedewald, Maduro, Schuurs en zelf De Ligt zijn debuut was te vroeg. Laat het eerst maar wat langer zien.

7 maart 2021 om 16:00

Maar Sirius, het gaat er mij om dat bij Geertruida pas na 30+ wedstrijden aan oranje wordt gedacht (terecht), maar bij Ajax talenten vaak veel eerder. Dat laatste is vaak niet terecht gebleken.

Waarom is nu al de voor selectie ik snap er niets van kan iemand me dat uitleggen? We weten overigens niet eens waar het ek plaats gaat vinden? En het is maart , normaal is zo n voor selectie in mei toch?

7 maart 2021 om 15:29

Omdat we in maart nog interlands spelen. Is geen voorselectie voor het EK

Stekelenburg en Pasveer zou ik zeker selecteren als ik FdB was. die hebben de toekomst

7 maart 2021 om 15:30

Op zich klinkt het vreemd, maar ja als reserve keeper zou ik de voorkeur geven aan iemand met veel ervaring. Die hoeft niet de tweede keeper te zijn. Ik zou Bijlow niet snel laten invallen, maar als een van beide moet starten zou ik Bijlow laten starten. Invallen is voor een keeper extra lastig. Ervaring helpt dan. En dan is Stekelenburg een optie. Maar hij is zeker niet de tweede keeper van oranje

7 maart 2021 om 15:37

ik vind Stekelenburg best een goede keeper maar is hij echt aantoonbaar beter als een Cillissen, Krul en Drommel bv.? Bijlow is ook een groot talent maar helaas erg vaak geblesseerd. als zo een oude keeper als Stekelenburg dan niet aantoonbaar beter is zou ik zelf altijd voor de jongere opties gaan

7 maart 2021 om 15:58

Maar waar was de naam van Stekelenburg dan in de afgelopen jaren? De man keept net 4 wedstrijden bij Ajax en ineens schrijft men 'm weer richting Oranje. Hij is 38(!!!), heeft al jaren niet veel gekeept en z'n relevante ervaring dateert alweer van 11 jaar terug. Achter Cillessen en Krul kun je prima Bijlow meenemen. Om dan nu een 38-jarige doelman mee te nemen die al jaren niets relevants heeft laten zien, enkel omdat hij wat wedstrijdjes bij Ajax moet keepen omdat z'n concurrenten zich niet kunnen onderscheiden in de Keuken Kampioen Divisie en Onana niet inzetbaar is gaat wel wat ver. Maar goed, de roep om Stekelenburg kun je zien aankomen. Als Gouweleeuw bij wijze van spreken bij Ajax neer zou strijken, krijg je hetzelfde effect...

7 maart 2021 om 20:56

1e keeper, een jongere goede keeper en een ervaren man als reserve. Of dat Stekelenburg moet zijn? In december zou ik zeker nee gezegd hebben. Nu weet ik het niet. Hij is stabiel, set geen hele dingen en zal als hij moet invallen gewoon zijn werk doen.
Van Krul verwacht ik dat ook, maar die heeft mij, als ex keeper, nooit kunnen overtuigen. Behalve toen met die penalties

7 maart 2021 om 20:57

Toen speelde hij nooit, dus was hij niet in beeld. Begin dit seizoen ook niet.

Blind heeft niets te zoeken in Oranje, overschatte speler die mij nooit in Oranje heeft kunnen bekoren.

7 maart 2021 om 15:52

Ook niet op het WK in Brazilie toen hij die assist op van Persie gaf?

7 maart 2021 om 15:59

Maar ik beoordeel een speler liever op wat hij in de voorbije jaren heeft laten zien in plaats van 7 jaar terug. In het geval van Stekelenburg dateert z'n relevantie al van 11 jaar geleden.

7 maart 2021 om 16:09

We hebben het hier over Blind

7 maart 2021 om 19:08

Dat je überhaupt 7 jaar terug de tijd in moet gaan om iets positiefs over die vent te kunnen zeggen...

7 maart 2021 om 20:12

Nee hoor, dat hoefde niet. Jij komt met die stelling dat ie nooit iets laten zien heeft in Oranje, dan is het moment terug halen van een van de mooiste voorzetten van dat WK wel een aardige dacht ik zo. Leverde Blind zijn transfer naar Man United op, de Engelsen raakte maar niet uitgepraat over die goal, uiteraard ook door die prachtige zweefduik kopbal van van Persie, die ook de ommekeer in de wedstrijd tegen Spanje was en het begin van een prachtig WK voor Oranje. In de Nation League deed Blind het ook gewoon prima, reikte Oranje tot de finale. Vrij recent dacht ik zo.

7 maart 2021 om 16:04

Ik zou Blind wel meenemen. Misschien niet in de basis opstelling, maar je kunt hem op veel posities kwijt en hij krijgt zelden onvoldoende.

De drie keepers die door Frank opgeroepen gaan worden zijn Cillessen, Stekelenburg en Drommel . En terecht alle drie .

7 maart 2021 om 18:24

Waarom dan niet Krul? Doet het toch nog steeds goed bij Norwich?

7 maart 2021 om 20:16

Kan ook, het is lood om oud ijzer. Cillessen springt uit boven de rest maar speelt niet veel.

EK begint al binnen 100 dagen. Het is tijd dat De Boer van zich laat horen en 21 van de 23 namen op papier zet. De derde keeper en Van Dijk zijn misschien nog onzekerheden, maar de rest moet toch wel zijn ingevuld.

7 maart 2021 om 20:16

Denk dat de bondscoach de rest al wel in zijn hoofd heeft zitten maar je bent altijd afhankelijk van blessures. En er spelen belangen van jong Oranje momenteel, dat vertekend enigzins de voorselectie.

Als een Ajax speler in t veld staat wordt hij direct het Nederlands elftal ingepraat. Belachelijk!

7 maart 2021 om 20:18

Dat is toch niet zo raar? Ajax is de beste club van Nederland. Als je daar mee kan komen op een positie waarvoor Oranje geen spelers in een grote competitie heeft, dan maak je al een redelijk kans op een voorselectie.

7 maart 2021 om 20:22

Kan weg, dubbel post

De Boer moet nu al gaan nadenken over een vaste EK-selectie en toekomst van oranje. Imo zijn Stekelenburg (finale WK) en cillessen (Barcelona) qua ervaring gelijkwaardig. Echter gaat Cillessen na het EK nog wel mee en zal Stekelenburg toch snel tegen zijn pensioen aanlopen. Derhalve zou ik voor Cillessen kiezen en als prospect Bijlow en/of Drommel in het belang van de toekomst van oranje.

7 maart 2021 om 17:13

Volgens mij is er plek voor 3 keepers in de selectie. Wordt dus waarschijnlijk (afhankelijk van blessures) Cillessen als eerste.
En dan kiezen tussen Stekelenburg, Krul, Bizot, en misschien Bijlow. Drommel is het echt nog veels te vroeg voor.

Cillessen en Krul doen vrij weinig voor elkaar onder en wie van die twee je onder de lat zet hangt af van het accent dat je als trainer wil leggen. Krul pakt meer pingels en is iets beter op de lijn, Cillessen is als voetballende keeper stukken beter dan Krul. Naast die twee lijkt het me handig om Drommel of Bijlow aan Oranje te laten ruiken. Beide jongens hebben veel potentie en kunnen in de toekomst wellicht beter worden dan Cillessen of Krul op hun top.

Dat neemt niet weg dat Maarten Stekelenburg het op dit moment gewoon heel goed doet Ajax. Hij zou daarom de eerste zijn die ik zou bellen bij een blessure van Cillessen of Krul.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

42 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren