Ajax blijft op titelkoers door overwinning op FC Groningen

Zondag, 7 maart 2021 om 14:07Dominic Mostert • Laatste update: 16:30

Ajax heeft zondagmiddag geen fout gemaakt in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De koploper van de Eredivisie won met 3-1 van de nummer zes en slaat daardoor een gat van negen punten met PSV. Beide ploegen hebben op dit moment 24 wedstrijden gespeeld, maar PSV treedt vanaf 14.30 uur aan tegen Fortuna Sittard. Ajax was in grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij, zonder heel overtuigend voor de dag te komen.

Ajax moest het stellen zonder Daley Blind, maar kon Nicolás Tagliafico wel terug in de basis verwelkomen als linksback. Groningen miste basiskrachten Azor Matusiwa, Gabriel Gudmundsson en clubtopscorer Jörgen Strand Larsen. De eerste uitgespeelde aanval van Ajax leverde na vijf minuten een doelpunt op. David Neres bediende Dusan Tadic in het strafschopgebied. Terwijl keeper Sergio Padt afstormde op Tadic, behield de aanvoerder van Ajax het overzicht. Hij bediende Ryan Gravenberch, die vanbuiten het strafschopgebied doeltreffend uithaalde. Damil Dankerlui kon de bal niet wegwerken op de doellijn: 1-0. Enkele minuten later kopte Lisandro Martínez van dichtbij bijna raak uit een corner van Tadic, maar Padt bracht redding.

Hoewel Groningen geconcentreerd en goed gegroepeerd speelde, had Ajax de controle over de wedstrijd. Halverwege de eerste helft volgde dan ook een grote kans op de 2-0. Na een scherpe pass van Tadic vanaf de linkerflank ontstond een vrije schietkans voor Davy Klaassen in het strafschopgebied. Opnieuw reageerde Padt naar behoren, waarna verdediger Ko Itakura voorkwam dat Klaassen uit de rebound scoorde. Zes minuten voor de pauze kreeg Ajax bijna de rekening gepresenteerd voor de gemiste kansen. Maarten Stekelenburg kon, onder toeziend oog van bondscoach Frank de Boer, ternauwernood voorkomen dat Mo El Hankouri raak kopte bij de tweede paal, na een voorzet van Bart van Hintum vanaf de linkerflank.

Met een 1-0 ruststand was er voor Groningen voldoende perspectief, maar negen minuten na de pauze vergrootte Ajax de marge alsnog. Sébastien Haller, die een overwegend ongelukkige wedstrijd speelde, schoot van dichtbij raak op aangeven van Neres, die met een splijtende pass was bediend door Tadic: 2-0. Tomás Suslov trof even daarna Stekelenburg in de korte hoek en ging vervolgens in de fout door te vroeg in te lopen en de bal daarna uit te verdedigen bij een penalty van Tadic, die was toegekend na een handsbal van Mike te Wierik. Laatstgenoemde kreeg de bal tegen de arm aangeschoten door Edson Álvarez. Tadic schoot vanaf elf meter tegen de onderkant van de lat, maar mocht het dankzij Suslov opnieuw proberen en mikte in tweede instantie zuiver in de rechterhoek.

Daarmee leek de wedstrijd beslist, al deed Groningen zes minuten voor tijd iets terug. Na een indraaiende vrije trap vanaf de rechterflank van Suslov werd Ahmed El Messaoudi vrijgelaten door de verdediging van Ajax en dus kon de invaller raak koppen in de rechterhoek. Aan de overzijde liet Haller een grote kans op de 4-1 liggen. Ajax zal zich evenwel met een zege op zak gaan voorbereiden op de Europa League-wedstrijd tegen Young Boys van donderdag.Gerelateerd

Meer sportnieuws

143 reacties (laatste reactie door desteek77)

Waar Ajax het doorgaans erg moeilijk heeft met Groningen, gaat het vandaag toch zonder al teveel moeite. Tekenend voor de opperbeste staat van deze ploeg. En och och wat is Tadic toch een sublieme voetballer. Spelinzicht en passing ongekend voor Eredivisie-niveau.

7 maart 2021 om 14:14

Zeker subliem! Groningen is een taaie tegenstander. Maaaarrr... Zeikerds over het over laten nemen van de pingel in 3.. 2.. 1..

7 maart 2021 om 14:18

Het over laten nemen van de penalty was gewoon terecht, maar wat mij betreft had de bal in eerste instantie niet per se op de stip hoeven gaan.

7 maart 2021 om 14:18

Je bent in ieder geval de eerste. On: Dit Ajax is zo volwassen zeg. Prima overwinning weer tegen een stugge ploeg. Puntje van kritiek is wel de zwakke afwerking.

7 maart 2021 om 17:22

Deze regel dient pre direct afgeschaft te worden. Prima om een indirecte vrije trap te geven, maar een penal te laten hernemen om deze reden is gewoon een belachelijke reden. Suslov heeft simpelweg de penal niet tegengehouden. Daarnaast de penal uberhaupt. Dit is juist volgens de regels van de Knvb dus geen hands. Arm is gewoon tegen de lichaam, ook deze regel is te idioot voor worden. Het heeft overigens 0.0 met de uitslag te maken want ook zonder dit besluit zou Ajax winnen, maar ik wil jullie nog wel horen wanneer het de 96e minuut van de Europa League finale is. Dit heeft werkelijk niks met voetbal te maken.
Daarnaast als je echt de regel na leest is het 16 betreden als aanvaller tijdens het nemen van de penal, dus ook affluiten (hier wordt dan weer niet naar gekeken) Haller stond in de 16 met zijn voet toen Tadic de bal raakte. Dus ook de goal had afgekeurd moeten worden. Is dit wat we willen? 18x over een penal gaan doen, waar de keeper al kansloos gemaakt is door niet van zijn lijn af te mogen komen. We zijn regels aan het maken om het regels maken. Mensen moeten eens gaan nadenken of ze het huidige voetbal echt leuker vind dan 10 jaar geleden. Kijk alleen al naar alle bullshit rode kaarten die de VAR heeft gegeven, de penal gisteren bij Rkc, dit besluit nou we kunnen uren doorgaan in ons voordeel en nadeel. Maar dit is niet goed voor het voetbal.

7 maart 2021 om 20:08

Hm Groninger Hopp, vind zelf dat de regel waardoor die penalty gegeven wordt echt te streng is, maar te vroeg inlopen moet gewoon bestraft worden. Daar heb je een voordeel van bij het wegwerken van de bal. En het is echt onnodig en te voorkomen. Dat vind ik bij die handsballen tegenwoordig niet het geval, daar kan ik niet zoveel mee als die op de stip belanden, behalve dat de regel misschien heel duidelijk is.

8 maart 2021 om 09:50

Dat het bestraft moet worden is 1 ding, maar dat een penal hernomen moet worden, daar gaat het fout. Ik zie dit als een zelfde vergrijp als een terugspeelbal bijv. Gewoon indirecte vrije trap en klaar. Daarna is het een zwart wit regel. Haller stond op de lijn (dus binnen de 16) toen Tadic de 2e penal nam. Dan moet je m ook afkeuren. Voor mij zelf niet nodig hoor, maar zo lachwekkend is de regel. Hoe meer regels je hebt hoe slechter iets wordt. Zie je in alles in het leven.

8 maart 2021 om 16:25

@groninger Hopp
Ik vond het eerder geen penalty dan onterecht overnemen.
Suslov stond echt één meter in de 16 toen Tadic de bal raakte en werkte vervolgens zelf de bal weg. Anders valt er natuurlijk ook wat te zeggen over één metertje buitenspel. Dan heb je toch ook voordeel.
Het overnemen vind ik niet de discussie. Of het een pingel is of niet wel.
Die man die de bal op zijn elleboog krijgt kon daar niets aan doen. Volgende de belachelijke nieuwe regels een penalty, maar ik vind dat niks. Suslov kon wel langer wachten op Tadic. Die overtrad een regel willens en wetens.

7 maart 2021 om 14:15

Nou ja, deze overwinning past precies is de traditie van de vorige 12 thuisduels. Soms loopt het wat stroef, soms gaat het relatief eenvoudig maar winnen doen we eigenlijk altijd wel. We scoren altijd wel twee of drie keer en Groningen maakt er hooguit een. We winnen nooit ruim of door ze helemaal weg te spelen maar deze solide zeges zijn wel lekker. Uit is een ander verhaal, dat is bijna zonder uitzondering lastig winnen of puntverlies.

7 maart 2021 om 14:18

Prima overwinning idd. Enige dissonant was eigenlijk Haller. Maar ach hij tikt er een balletje in, dan zijn de meeste Ajacieden tevreden. Doet me een beetje denken aan die goede oude tijd dat Labyad speelde. Ikzelf streef altijd naar beter en verwacht meer van een spits en zeker van een spits die 22 miljoen heeft gekost. Maar wat niet is kan nog komen. Een dipje kan altijd.

7 maart 2021 om 14:49

@pelletje mag hij ook wat tijd krijgen? Januari gekomen en was hele maand zeer belangrijk, waardoor je op koers ligt voor CL. Nu paar wedstrijden even slecht. Laat hem eerst heel voorbereiding mee draaien en volgend seizoen pas echt beoordelen of hij 22 waard was.

7 maart 2021 om 14:55

12 wedstrijden gespeeld 7 doelpunten en 5 assists. Dan ben ik inderdaad al snel tevreden.

7 maart 2021 om 15:15

Mag hij ook wat kritiek krijgen? Ik zeg toch ook wat niet is kan nog komen en dat een dipje altijd kan. Ik beoordeel een speler altijd sowieso pas na 1 a 2 seizoenen.
Wil niet zeggen dat je niet kritisch mag zijn.

7 maart 2021 om 15:21

@dr.mario. Vandaar de vergelijking met Labyad. Veel supporters staren zich altijd blind op statistieken. Labyad kwam altijd tekort, maar tegen clubs uit het rechter wilde hij nog wel eens scoren en kon hij nog wel aardige statistieken overleggen. En dan halen ze telkens de statistieken erbij want dat geeft zo'n representatief beeld hoe iemand presteert. not. Haller is erg sterk begonnen en heeft daarom ook erg goede statistieken. Maar dat doet niks af aan het feit dat hij de afgelopen 3 wedstrijden echt super slecht heeft gepresteerd. En een intikker van 1 meter reken ik dan echt niet mee hoor. Overigens schijf ik Haller totaal nog niet af. Die wil ik idd eerst wel eens 2 jaar zien spelen. Maar dan kun je nog wel kritisch zijn als hij 3 slechte wedstrijden op rij speelt. Iets waar veel Ajacieden, waaronder Kemper nogal moeite meehebben.

7 maart 2021 om 16:11

Pelletje houd toch op met die ongenuanceerde wartaal, iedereen mag en kan in een mindere fase zitten! Dat is menselijk, en voor iemand die in een half seizoen kwam en al zo belangrijk is geweest voor ons met goals en assisten. En als kapstok, maak je maar niet druk om Haller en zijn transfersom komt helemaal goed.

7 maart 2021 om 16:58

1 assist en 1 goal in 3 mindere wedstrijden. Wat is het probleem?

Alvarez en Martínez als centraal duo achterin bevalt me erg goed, smaakt naar meer. Kan Blind op zijn ideale positie (6) met Klaassen en Gravenberch ervoor tegen YB. En kom op, kappen nou met (het inbrengen van) Ekkelenkamp, zit écht overduidelijk geen toekomst in. Al overduidelijk sinds speelminuut 1 dat hij zwaar tekort komt. Dat kon je ook al zien in Jong Ajax, waar zijn statistieken het voor velen nog verbloemden.

7 maart 2021 om 14:12

Volgens mij worden zowel Ekkelenkamp als Labyad ingebracht zodat Ajax ze van de zomer nog voor een mooi bedragje kan verkopen. In die zin is het dus niet zo raar als je ze inbrengt wanneer je toch bijna niet meer kan verliezen.

7 maart 2021 om 14:13

Waar ga je ons grootste talent Timber dan zetten? Die moet je lekker CV laten staan, speel je tegen topspitsen lijkt Alvarez me iets te traag

7 maart 2021 om 14:15

@BME laat maar op rechtsback staan voor nu. Komt daar ook beter uit de voeten dan Rensch, die wat mij betreft echt duidelijk beter is als CV. Timber komt op rechtsback wat beter uit de voeten dus lijkt me prima als alternatief van Nous voorlopig.

7 maart 2021 om 14:14

Je zal toch iemand in moeten brengen als je spelers rust moet geven?

7 maart 2021 om 14:14

Helemaal eens. Slechtste speler in een ajax shirt de laatste 10 jaar

7 maart 2021 om 14:19

Overdrijven is ook een kunst.

7 maart 2021 om 14:43

Hallo, zijn we jongens als Lukoki en westermann vergeten? Kom op zeg.

7 maart 2021 om 14:51

Lukoki is precies de naam die ik in gedachte had.

7 maart 2021 om 15:02

Je vergeet Yaya Sanogo🤣🤣🤣

7 maart 2021 om 15:47

Magallan.........

7 maart 2021 om 15:55

Ja dat was op advies van van der Vaart. Die kende hem van Hsv.

7 maart 2021 om 20:11

Lukoki poortte nog De Cler buiten het veld. Dat is meer dan Yaya Sanogo en Magallan en Westermann goed hebben gedaan.

7 maart 2021 om 15:23

Sinds wanneer is Blind zijn ideale positie de 6? In de Eredivisie kan dat wel, maar het is nooit zijn beste positie geweest. Hij is dan namelijk te traag voor. Als CV kan hij heel goed voetballend de lijnen uitzetten, omdat hij dan minder druk heeft op hem. Op het middenveld zal hij onder druk gezet worden, waardoor hij te traag is met zijn handelen. Dat is altijd al zo geweest met Blind. Daarom werkt het ook zo goed met hem als voetballende CV en een sterkere verdedigende CV naast hem. Namelijk omdat hij voor een CV voetballend bovengemiddeld is, maar voor een middenvelder slechts gemiddeld.

8 maart 2021 om 09:00

Tegen Lille en PSV was hij ijzersterk op het middenveld. In 18/19 speelde hij twee goede wedstrijden als CM tegen Bayern. In 13/14 dwong hij een basisplek bij Oranje + transfer naar Man Utd af na een geweldig seizoen als CVM met goeie wedstrijden tegen Barcelona (2-1) en Milan. Als je een goede breker ernaast hebt, kan het wel.

Het is zo fijn dat "onze vroege puntverlies wedstrijden" syndroom, verleden tijd lijkt te zijn! En daar geef ik de complimenten aan Ten Hag voor, die man is duidelijk onverstoorbaar bezig met zijn Amsterdamse missie.💪🏾 We begonnen heel goed en daarna werd het allemaal wat minder, maar kritisch kan en wil ik niet zijn met zoveel potjes achter elkaar. Neres lijkt weer in zijn oude vorm te komen, Stekelenburg (ondanks die mindere tegengoal) en Tadic speelden ook goed vond ik. Haller is eventjes wat minder lekker in z'n vel, en het getroll gehalte was weer gelijk heel hoog tijdens live meepraten. Te triest voor woorden en het schijnt niet te mogen, als je een hoge transfersom hebt gekost.😒 Danny Buijs nog bedankt voor de mooie woorden en complimenten aan ons adres, op een dag zie ik hem nog wel trainer worden in de Kuip! Ik had zijn ontwikkeling niet verwacht, echt super knap wat bij Groningen heeft gerealiseerd dit seizoen. Gefeliciteerd Ajacieden, we staan er goddelijk voor plus we doen nog mee op 3 fronten. 😎🍻

7 maart 2021 om 14:11

Pff ik hoop echt dat Ten Hag nog lang wil blijven. Koppelt prima voetbal aan resultaat. Top trainer!

7 maart 2021 om 14:36

MessiBazoer zeker waar man, begin van het seizoen had ik nog veel kritiek op hem. Om zijn soms onnavolgbare opstellingen of keuzes, maar laat hem maar zijn ding doen dat is duidelijk. 😊

Dik verdiende overwinning. Geen moment in de problemen geweest. Wat wordt ik gek van sommige VAR momenten, dat overnemen van de penalty is volgens de regels. Maar het slaat he-le-maal nergens op, het heeft 0 invloed. Moet snel wat aan sommige regels gebeuren. Op naar Young Boys met een goed gevoel!

7 maart 2021 om 14:12

Waarom 0 invloed? Diegene die te vroeg inloopt voorkomt dat ajax vervolgens alsnog kan scoren doordat hij nu eerder de bal kan wegkoppen.

7 maart 2021 om 14:12

Suslov haalde de bal weg nadat hij terugkwam van de lat toch? Dus hij had er in theorie wel voordeel van. Het gaat mij meer om die handsregel. Je ziet al die scheidsrechters zich gewoon verontschuldigen als ze hem weer eens voor zo'n onzinnige handsbal op de stip moeten leggen.

7 maart 2021 om 14:13

0 invloed? Hij loopt veel te vroeg in en werkt vervolgens de rebound weg. Dan heb je er toch gewoon voordeel van? Als het een andere speler was dan was het niet afgekeurd, maar juist de speler die te vroeg in liep kopte de bal weg.

7 maart 2021 om 14:16

@messibazoer.....je moet je echt even inlezen in de regels. Die regel bestaat al jaren. Te vroeg in lopen dan dan de bal wegkoppen. Dat mag gewoon niet. Volledig terecht over genomen.

7 maart 2021 om 14:26

Dat de VAR ingrijpt was terecht , alleen blijf ik het vreemd vinden dat de pingel wordt overgenomen terwijl Groningen in de aanval is. Het hele momentum is weg

7 maart 2021 om 14:33

Wil je dat ze scoorden en dan teruggefloten werden?

7 maart 2021 om 14:36

Higler had al gefloten voor een vrije trap voor Groningen. Het spel lag stil en toen greep de VAR pas in.

7 maart 2021 om 19:04

Het gaat er bij meer dat je tegenwoordig bijna niet meer kan juichen zonder er bij te denken dat de goal kan worden afgekeurd door de VAR , dit kan dus een aantal minuten duren . Net als bij een pingel weet je net nu niet meer zeker , wel of geen pingel en als die genomen is of er niemand toevallig een cm over de lijn stond. Zo als ik zeg het was terecht maar toch blijf zo'n beslissing vreemd . De charme is weg . Vroeger had je discussie over wel of geen doelpunt , wel of geen buitenspel. Nu gaat de discussie over of de linkerbeen niet een cm buitenspel stond ....

Ajax terecht gewonnen natuurlijk, maar ondanks welke regel er ook is.. blijf ik de penalty wel erg makkelijk gegeven vinden.

7 maart 2021 om 15:57

Maar dat is niet anders, we zien het nu elke week. Die nieuwe regels zorgen ervoor dat onbedoelt hands tot penalties leidt en andersom doelpunten afgekeurd worden waar de aanvaller er echt niets aan kan dien dat ie de bal raakte.

8 maart 2021 om 08:47

Gelukkig word deze manier van hands afgeschaft.

RIP Polletje zie ik dan hangen. Dat moet Ajax toch niet toelaten? Als club wil je je toch distantiëren van zo'n idioot?

7 maart 2021 om 14:23

Precies wat ik ook al dacht.. Waarom? Heeft Ajax niet bepaald een goede naam gegeven destijds

7 maart 2021 om 14:26

Iedere club in Nederland zit helaas vast in de houdgreep van de dwazen die zich 'supporter' noemen. Ze gebruiken het voetbal voor niets anders dan een mooi podium om in de picture te staan. Dus helemaal met je eens, wegwezen met dit soort ongein!

7 maart 2021 om 14:40

Omdat Polletje in het verleden ook wel eens iets goeds gedaan heeft. En 1 van de harde kern die, ondanks dat het een tiran was, wel gerespecteerd werd. Zijn familie zal het waarderen. Daar gaat het aan het eind van de rit om.

7 maart 2021 om 15:09

Wat heeft hij dan voor goeds gedaan? Hij was een crimineel die er niet voor terugdeinsde om geweld te gebruiken. Ajax had gewoon het spandoek moeten verbieden.

7 maart 2021 om 16:30

De man heeft 4 mensen om het leven gebracht. Dan kan je goed doen wat je wilt in je verdere leven, maar dan verdien je in mijn ogen geen enkele vorm van respect.

7 maart 2021 om 14:54

Die gast is midden op de dag neergeschoten en overleden. Zou daar ook niet voor gaan liggen als club wanneer supporter een RIP-spandoek op willen hangen.

Tja we wisten dat we niet zouden winnen, al helemaal niet met de vele basisspelers die we missen. We hebben het Ajax alsnog knapastig gemaakt. Met name Itakura en Da Cruz waren ijzersterk. Zullen we voortaan maar elke speler een steaight jacket geven zodat hands onmogelijk wordt. Dit was natuurlijk echt geen penalty.

7 maart 2021 om 15:49

Als het volgens de regels een penalty is kun je niet stellen dat het er natuurlijk geen is. Je kan het hooguit oneens zijn met de regels.

7 maart 2021 om 16:49

Wat moest hij doen met die arm dan? Eraf zagen?

Ook dit soort wedstrijden moet je winnen om de titel binnen te slepen. En vandaag dik verdiend gewonnen. Op naar donderdag waar je iets moois kan laten zien. Fijn dat je zo gemakkelijk wint tussendoor, daarmee geef je de concurrentie dit weekend ook geen kans. Prima weken zo van Ajax. Oh wat is het toch fijn om Ajax supporter te zijn! Gefeliciteerd Ajacieden, de titel komt steeds dichterbij.

7 maart 2021 om 14:12

Je doet net of we tegen Emmen speelde? Groningen staat gewoon 6e hé

7 maart 2021 om 14:35

Hoe bedoel je? Geef namelijk nergens aan dat we tegen Emmen hebben gespeeld. Met dit soort wedstrijden bedoel ik voornamelijk FCG dat voor ons vaker lastig is dan makkelijk. Behalve vandaag ik vond Ajax veel sterkerder.

7 maart 2021 om 14:38

Vond je het een goede wedstrijd dan.
Natuurlijk , wint met 3-1 maar het niveau was niet best op de eerste 15 minuten na.

7 maart 2021 om 14:48

Goed was het bij vlagen, maar zeker niet altijd. Zo vergeet je na de 1-0 jezelf met meer doelpunten te belonen. Waardoor Groningen vlak voor rust een grote mogelijkheid op 1-1 heeft. Overigens een prachtige redding van Steek. Desalniettemin na rust nooit in de problemen gekomen en win je vrij makkelijk. Uiteindelijk is het resultaat wat telt.

Van mij mag Timber mee als back up CV en als eerste rechtsback naar het EK

7 maart 2021 om 14:27

Laat hem deze zomer nog maar even thuis. Relax, hij laat het pas een kleine 2 maanden zien. Ik zou het belachelijk vinden

7 maart 2021 om 14:47

Rutger helemaal met je eens, wat waanzinnig zeg! Een plek bij Oranje moet je echt verdienen, en het liefst over een langere periode.

7 maart 2021 om 14:53

Oneens. Als Timber beter is dan Veltman hoort Timber mee te gaan.

7 maart 2021 om 15:10

Wie zegt dat Veltman meegaat?

7 maart 2021 om 14:55

@BME12 te vroeg man. Gaat daarna zo een harde dip krijgen als je te veel vraagt. Vergeet niet volgend seizoen gelijk WK. Laat hem lekker vd zomer goed uitrusten. Volgend seizoen mogelijk basisspeler, CL en dan kijken of WK haalbaar is.

De wisselspelers zijn echt een ramp op dit moment. Echt geen van de andere behalave Antony maakt op het moment van invallen een indruk om in de basis te willen spelen. Echt bizar om te zien.

7 maart 2021 om 14:19

Je maakt je veel te druk. Brobbey, Mazraoui en Blind waren geblesseerd, terwijl ook Rensch niet fit genoeg was. Met die 4 + Antony en Idrissi heb je genoeg goede wissels.

De eerste helft was zeer goed, konden we zeker 4-5 goals scoren en gaven precies 1 kans weg. 2e helft was minder zeker vanaf het moment dat Ekkelenkamp erin kwam en die echt niets goeds heeft kunnen doen is alleen maar bezig om een rebound af te wachten en die binnen te prikken. Penalty hoeft je niet te geven wat mij betreft maarja dat zijn de regels, wel terecht over genomen en dom van Suslov. Haller was verschrikkelijk, ik zou als Brobbey zijnde zeker bijtekenen. Hopelijk voor Groningen blijft El messaoudi fit, is echt een goede voetballer.

Gewoon zakelijk de punten gepakt. Donderdag staat er weer een Europese pot op de agenda. Met krachten smijten is nu niet wenselijk en Groningen was vandaag ook niet echt heel sterk. De punten zijn weer binnen.

Was wederom een gemakkelijke overwinning, kampioenschap komt steeds beter in het zicht.

Op naar Young Boys.

Vond Groningen nog niet eens zo slecht. Beter dan Heerenveen afgelopen week.
Bart van Hintum geeft nu net 2 keer aan dat Ajax verdiend gewonnen heeft en er niet meer voor Groningen in zat. Ajax was vandaag niet super maar gewoon netjes de punten binnen gehaald.

Prima wedstrijd van Ajax al moeten ze zo'n wedstrijd veel eerder killen. Grote uitblinker was voor mij David Neres. Bij bijna elkaar gevaar betrokken, twee assists, heerlijk veel diepgang, goede passjes en passeeractie. Ik zag bij vlagen weer CL samba Neres. Alvarez en Timber ook sterk. Daarnaast was Gravenberch ook weer wat beter dan afgelopen wedstrijden en speelde Kudus degelijk. Op naar Young Boys!

Haller weer een doelpunt. Heb al 3 wedstrijden achter elkaar geen Ajax gezien. Iedere x dst ik keek speelde hij goed, hij scoort wel das netjes. Volgend seizoen zie je waarschijnlijk pas zijn echte kracht.

7 maart 2021 om 14:17

meen je dit nu serieus die Haller moet zich schamen man veel te veel betaald voor deze man dit had Huntelaar ook nog wel gekund

7 maart 2021 om 14:38

Vond je Haller vandaag goed spelen dan? Mijn hemel wat speelde die man slecht. Itakura zat er goed kort op, maar dan nog mag je vooral in fysieke duels wel meer van die man verwachten dan dat hij vandaag liet zien. Treurig was ook een dubbele één-twee met Gravenberch in het begin van de wedstrijd die hij op een meter of twee veel te hard op het verkeerde been van Gravenberch inspeelde.
Nee, die man had z'n dag absoluut niet vandaag.

Ik heb niks tegen Stekelenburg, maar om hem nu een pluim te geven voor die redding in de eerste helft gaat me toch wel wat ver. Hij moet die Groninger gewoon niet in laten koppen door dat balletje dat op kophoogte van een meter of drie van z'n goal valt gewoon pakken. Zo ingewikkeld was die voorzet echt niet, hij moet daar gewoon proactiever op zijn.

Nou, de spelvreugde spatte er van af.

Ajax gefeliciteerd met overwinning, maar vond dat Groningen niet slecht speelde, maar was ongelukkig.strafschop enerzijds terecht, maar goed Groningen heeft wel aantal belangrijke kansen gemist. Ben blij dat El Messaoudi er weer bij was. Vond bij de 2-0 grote fout van Joosten hij moet gewoon iets sneller naar voren stappen. Strafschop is dubieus, maar terecht gegeven. Groningen mag blij zijn dat het maar 3 tegen gekregen heeft Ajax had genoeg kansen gekregen om al eerder in het slot te gooien. Padt speelde een goeie pot, maar voor mij was de Motm aan zijde van Groningen Da cruz tezamen met itakura.

Deze wedstrijd is tekenend voor dit seizoen en de reeks waar Ajax aan bezig is. Normaal is Groningen een lastige tegenstander, maar daar was vandaag geen enkel moment sprake van. Door naar donderdag! Is het trouwens mogelijk om driessen en driessen een media ban op te leggen? Wat een zeikstralen pur sang zijn dat zeg. Is er al een petitie?

Belangrijke overwinning waar ajax het doorgaans toch altijd lastig heeft bij Groningen. Toch vraag ik me af of haller nu daadwerkelijk zoveel beter is dan een brobby, vind hem de laaste weken behoorlijk tegenvallen persoonlijk. Met alleen brobby waren ze ook kampioen geworden ga ik vanuit. Leo kan al helemaal niet meer by the way, Das nog erger dan evert ten napel

Goed intervieuw met Buijs, vindt hem een sympatieke trainer en zou hem wel bij een feyenoord etc willen zien.Doet het nu ook goed met Groningen terwijl ze geen hele goede selectie hebben

Ik zag het spandoek "Rip Polletje" diverse keren langskomen. Onbegrijpelijk dat dit toegelaten wordt door Ajax. Die man heeft mensen vermoord, mensen mishandeld, minderjarige Ajacieden mishandeld, mensen afgeperst en ga maar door. Dat spandoek had daar niet mogen hangen, nooit! Respect voor de doden hoor, maar aan deze man zou geen seconde meer gedacht moeten worden. Dit laat maar weer eens zien dat de F-Side ook geen braaf clubje is. Op diverse websites van Ajax supportersverenigingen werd er met groot Respect over hem gesproken. Onbegrijpelijk, echt schandalig dat Ajax dit spandoek toegelaten heeft. Hij wordt weggezet als held.

7 maart 2021 om 15:13

Helemaal mee eens. Ajax had dit nooit goed moeten keuren. Die man was een veroordeelde crimineel en hem dan te eren met een spandoek?

Weer een horde genomen op weg naar het kampioenschap. Met nog 10 duels te gaan liggen we op titelkoers. Nu op naar Young Boys thuis, hopelijk kunnen we daar een zege boeken met een goede uitgangspositie voor de return.

Eerlijk is eerlijk, Ajax heeft hier verdiend gewonnen, maar Groningen miste erg veel basiskrachten. Het was daarom ook een hele andere wedstrijd dan die aan het begin van dit seizoen toen FC Groningen won. Ze waren toen wel op hun sterkst. Los van Robben, die had het verschil in beide wedstrijden kunnen maken maar heeft het hele seizoen nog maar 40 minuten gespeeld :'

7 maart 2021 om 14:43

Ajax speelde ook met zes andere basisspelers vergeleken met de eerste wedstrijd. Dat excuus gaat dus twee kanten op.

Wederom niet goed gespeeld. Dat is nu de 3e keer op rij (heerenveen was erg zwak) Op naar de titel , maar het spel moet echt beter willen we in de EL iets neerzetten. Ik.begin me zorgen te maken

7 maart 2021 om 15:45

In de EL een zeer reële kans op minstens een kwartfinale plek, de bekerfinale is al een feit en Ajax koerst af op de titel. Je zorgen maken lijkt me wel wat overdreven. Het was niet super vandaag maar ook zeker niet slecht, degelijke overwinning. Tegen Heerenveen idem dito. Tegen PSV was het wel echt matig en zelfs dan pak je nog een punt en deel je de waarschijnlijke nekslag voor de titelrace uit.

7 maart 2021 om 15:49

Ben het met je eens hoor dat zorgen wat overdreven is maar met dit spel ga je tegen young boys eruitgeknikkerd worden

8 maart 2021 om 08:42

Nou, dat waag ik te betwijfelen hoor. Tegen Lille werd de returnwedstrijd ook matig gespeeld en die pot wonnen we nota bene. Young Boys heeft nu ook 3 keer op rij puntverlies geleden, o.a. tegen Luzern en FC Vaduz (die laatste weliswaar met een half B-team maar dat is ook de nummer laatst van de Super League) - het is een goede ploeg maar we moeten ook weer niet doen alsof we tegen Bayern Munchen spelen ofzo. Ik denk dat Ajax over 2 duels 'gewoon' de favoriet is. Gelukkig een keertje thuis beginnen, zou mooi zijn als we een overwinning kunnen wegzetten en de nul houden. Zin in de pot van donderdag in ieder geval!

Nog 7 wedstrijden winnen voor het kampioenschap.

Blijft opvallend hoe vaak ajax voordeel krijgt van het scheidsrechterskorps. DE handsbal was natuurlijk discutabel. Ik ben benieuwd of er een video'tje komt met alle Var beslissingen voor en tegen ajax. Zo speel je wel makkelijk naar het kampioenschap. Ik heb in ieder geval al een hele lijst met onterechte beslissingen van het scheidsrechterskorps. Het is echt ongelovelijk hoe het scheidsrechterskorps deze wedstrijden en andere wedstrijden van andere teams negatief beinvloedt.

7 maart 2021 om 20:46

Ja, je lijstje zal vast heel objectief vastgesteld zijn. Ga je dit nou iedere week doen? Kom op man.

Prima overwinning tegen een taaie tegenstander, Ajax moet zich nog niet rijk rekenen maar dit is weer een goede stap.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren