‘Dan is die vier miljoen wel echt een waardeloze clausule voor Feyenoord’

Zondag, 7 maart 2021 om 11:42Rian Rosendaal • Laatste update: 00:08

In de studio van ESPN wordt zondagochtend gediscussieerd over de toekomst van Steven Berghuis bij Feyenoord. De aanvoerder liet zaerdagavond na de 6-0 overwinning op VVV-Venlo merken dat hij nog niet weet of hij zijn tot medio 2022 lopende contract in De Kuip uitdient. Analist Kees Kwakman denkt derhalve dat Feyenoord er goed aan doet om de flankspeler deze zomer te verkopen, om zo te voorkomen dat hij een jaar later gratis de deur uitloopt.

"Als er nu geen club komt. Vier miljoen euro, dat is toch niet veel geld voor Berghuis?", vraagt Kwakman zich hardop af in het ochtendprogramma Goedemorgen Eredivisie. "Die is international, heeft ervaring en laat al jaren zien dat hij de beste speler is van Feyenoord. Als er nu geen club komt die vier miljoen euro betaalt, waarom zou het dan een jaar erna wél gebeuren?", filosofeert de oud-speler over de buitenspeler, die sinds 2016 aan de Rotterdamse club is verbonden. Alfons Groenendijk denkt dat Berghuis wellicht helemaal geen oren heeft naar een nieuw avontuur in het buitenland.

Steven Berghuis lacht met Hans Kraay junior: ‘Word je expres op ons gezet?’

De aanvoerder van Feyenoord ging ook in op zijn toekomst bij de Rotterdamse club.Lees artikel

"Hij is al in het buitenland geweest. Misschien is hij wel op zijn plek bij Feyenoord", neemt de clubloze trainer het gesprek over Berghuis over. "Waarom wil hij daar wel gewoon blijven." Kwakman is echter een andere mening toegedaan. "Je proeft toch wel dat hij nog een keer (naar het buitenland, red.) wil?" Hans Kraay junior denkt dat Berghuis redelijk kieskeurig is wat betreft een eventuele nieuwe club. "Hij is totaal niet geïnteresseerd in de zandbak en ook in China is hij niet geïnteresseerd." Presentator Milan van Dongen werpt ook een stelling op over de vleugelaanvaller: "Als hij er drie inschiet op het EK, dan is die vier miljoen wel echt een waardeloze clausule voor Feyenoord."

De vermeende ontsnappingsclausule van vier miljoen euro kwam zaterdagavond ook ter sprake. Kraay junior legde de afspraak met Feyenoord namelijk voor aan Berghuis zelf. "Dat heb ik zelf nooit gezegd, hè", reageerde de rechterspits bij ESPN. Over volgend seizoen kon hij ook nog geen uitsluitsel geven. "Dat weet ik echt niet. Zo ver denk ik ook niet na. Ik wil al mijn energie stoppen in de prestaties die we moeten neerleggen. Daar hebben we het al moeilijk genoeg mee, ikzelf ook. Ik moet beter spelen. Ik wil dit seizoen gewoon goed afsluiten en daarna naar het EK. Wat ik heb afgesproken met Arne Slot? Niet zoveel eigenlijk. Ik heb nog een contract voor een jaar, dus wat dat betreft, zoals het ernaar uitziet ben ik er nog een jaar", aldus Berghuis.


Poll

Zie jij Steven Berghuis volgend seizoen nog bij Feyenoord spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door peperbus038)

En nu nog een club vinden die een straks 30 jarige speler voor 2-3 jaar gaat/wil/kan vastleggen aan 1.5-2 miljoen euro netto per jaar.

Noem ze maar?

7 maart 2021 om 11:56

Club Brugge. Die kunnen ook nog wel een rechtsbuiten gebruiken. Al lijkt het er wel op dat Tzolis hoger op de verlanglijst staat.

7 maart 2021 om 12:05

Denk niet dat Brugge een van de clubs is waar Berghuis heen wilt. Begrijp me niet verkeerd Brugge presteert heel goed laatste jaren , maar de stap is dan ook weer niet zo groot vanaf Feyenoord. Denk dat hij dan liever een soort clubicoon bij Feyenoord word dan in de Belgse competitie te spelen , die naar mijn mening nog net iets minder goed is dan de Eredivisie

7 maart 2021 om 12:09

Met alle respect voor Feyenoord maar bij Brugge speel je mee om het kampioenschap en dus ook CL voetbal. Toch wat aantrekkelijker dan die 6 kansloze potjes in de EL.

7 maart 2021 om 12:20

Verwacht dat als Brugge interesse toont hij wel gaat en er 20 panklaar op Dost zijn hoofd legt.

7 maart 2021 om 12:41

@Oortap. Die 6 kansloze potjes in de CL zijn natuurlijk leuk, maar de rest van het jaar speel je in een saaie, zwakke Belgische competitie. Alle gekheid op een stokje. Berghuis gaat natuurlijk alleen naar het buitenland als het een aantrekkelijke competitie is. Italie, Duitsland, Engeland, Spanje

7 maart 2021 om 12:55

6 kansloze potjes? Ik raad je aan eens te kijken hoe club Brugge het de laatste jaren doet in Europa. 3 keer op rij overwintering vanuit de CL namelijk. Monaco, Galatasaray en Zenit achter zich gelaten. En nu speelt hij in de saaie, zwakke Nederlandse competitie. Alles dat hij bij Feyenoord heeft, kan hij plus extra’s ook hebben bij Club Brugge en het is niet al te ver van huis, geen al teveel cultuurverschillen en gewoon de Nederlandse taal als voertaal.

7 maart 2021 om 13:02

Zoals ik al aangaf, en waar jij ook gewoon compleet aan voorbij gaat, vertrekt hij alleen voor de grotere competities. Leuk dat Brugge soms aardig meedoet in de CL, maar daar gaat hij natuurlijk geen overstap voor maken. Daarvoor zijn de verschillen gewoon te klein.

7 maart 2021 om 13:05

En waarom niet? Nog eens voor de titel spelen en Europees niet constant door de mand vallen moet toch ook leuk zijn voor zo een speler. Want hij is echt wel te goed voor wat Feyenoord dit seizoen laat zien.

7 maart 2021 om 13:17

Waarom niet? Omdat hij dat letterlijk zo heeft uitgesproken.

7 maart 2021 om 13:19

Ik wil hem nog wel eens in de Bundesliga zien bij een Wolfsburg, Hertha, Gladbach of Frankfurt. Weet niet precies of al die clubs met een echte rechtsbuiten spelen maar ben benieuwd hoe hij zich nu zou houden bij een club van dat formaat.

7 maart 2021 om 13:23

En Brobbey zei dat een contract bij Ajax wel in orde zou komen. Ik moet het nog maar zien als er weldegelijk een bod komt. Want hoe lang geleden is het dat Berghuis dat zei? Want we kunnen nu ook niet echt stellen dat het vooruit gaat bij Feyenoord de laatste jaren. Ik zeg trouwens niet dat het gaat gebeuren, maar ik zou het zeker niet uitsluiten.

7 maart 2021 om 12:05

In Duitsland, Engeland, Spanje en Italië ijn toch zat clubs die dat kunnen betalen?? En voor hun is 4 miljoen zo goed als transfervrij..

7 maart 2021 om 12:53

Zo denk ik ook en als je dan ziet wat voor rare transfers sommige spelers maken (of net niet maken) dan snap ik niet hoe dat kan.

Zo'n Bergwijn bv. zou dus naar een nummer 10 in de PL moeten kunnen gaan, daar succesvol moeten zijn (me dunkt) en ook 2-3-4 miljoen netto moeten kunnen verdienen en de kans is klein dat dat gaat gebeuren. Die vertrekt dan uit Engeland.

En wat zou er mis zijn als deze jongen "gewoon" bij Feyenoord zou blijven?
Blijkbaar is er nog geen enkele buitenlandse interesse voor hem, anders had je dat vast wel een keer ergens voorbij zien komen en hij heeft ook nog geen enkele keer gezegd dat hij graag nog een keer het buitenland in wil.
Ik denk persoonlijk dat Feyenoord tegen zijn top aanzit qua voetballer en zeker ook mentaliteit.
Ik zou niet weten bij welke of wat voor club hij zou passen.
Iemand die dat weet.....

7 maart 2021 om 12:19

Hij kan prima passen bij clubs als Sevilla. Als hij weg gaat moet hij naar een voetballende ploeg. Wat dat betreft past Feyenoord juist niet bij hem. Berghuis zijn kracht ligt rond de 16, daar komt hij met dit systeem zelden en als hij wil combineren staat er geen spits die dat kan doen en geen back die ver genoeg op mag komen. Zijn rendement is dus nog knapper als je dit meeneemt in je analyse. Komt hij bij betere voetballers dan zal zijn rendement nog hoger worden. Overigens hoop ik dat hij gewoon blijft.

7 maart 2021 om 12:32

Overigens merk ik dat er sentimenten worden meegenomen in de beoordeling van Berghuis zijn voetbalkwaliteiten. Puur door zijn houding en zijn frustratie. Als je echt denkt dat Feyenoord of de eredivisie zijn top is dan bekijk je het niet objectief. Hij heeft zich al jaren bewezen als een van de beste van de eredivisie. Er zijn vele minder voetballers geslaagd in het buitenland. Watford was qua spel geen juiste keuze, dus vind ik geen graadmeter.

7 maart 2021 om 12:42

Hij komt juist bij Feyenoord uit de verf als hij de ruimte heeft en krijgt voor zijn acties, veelal naar binnen of de ruimte om een goede voorzet af te leveren.
Ik vind hem juist wél perfect bij of in dit Feyenoord passen omdat hij door het counterspel veel meer ruimte krijgt dan bij esn team dat continue op de helft van de tegenstander speelt.

7 maart 2021 om 12:44

@fr010frdam Berghuis is een goede speler, maar Sevilla is toch iets te hoog voor hem. Wat er nu speelt, is wel stuk beter. Als reserve speler zonde om daar te zitten.

7 maart 2021 om 12:44

Er is echt wel een club die 4 miljoen euro neer gaat leggen voor Berghuis. Verder zou er niets mis zijn met een langer verblijf, maar ik denk dat Berghuis klaar is voor een nieuw avontuur en we moeten het financiele aspect ook niet vergeten. Die kan in het buitenland minstens 30 procent meer verdienen waarschijnlijk.

Als ik Berghuis was zou ik na dit seizoen vertrekken bij Feyenoord. De chemie lijkt een beetje uitgewerkt, want het is natuurlijk wel echt een goede match gebleken. Lekker naar een middenmotor in een grote competitie of naar een topclub in bijvoorbeeld Griekenland of Turkije ofzo. Hij heeft echt wel kwaliteiten, en ik denk dat de luwte hem goed zou doen

7 maart 2021 om 12:15

Ik hoop dat hij blijft, om dat ik verwacht dat de vooral de chemie tussen Berghuis en Dick er niet is geweest. Als Slot van eigen kracht uit gaat en Berghuis komt vaker dicht tegen de 16 in balbezit krijgt hij een hoger rendement en meer spelvreugde.

Mwoah, kieskeurig? Als je in het verleden naar Watford ging voor het voetbalplaatje, dan heb je IMO die specifieke stempel niet verdiend. Tenzij kieskeurig natuurlijk letterlijk vertaalt kan worden naar "wie gaat mij een BPL salaris bieden?" Niemand...dacht ik dan. Je bent getest in Engeland, je doet het goed in de ED maar je zit tegen de latere leeftijd aan, dan heb je niet bijster veel keuzes. Italie wellicht?

7 maart 2021 om 12:33

Spanje of Italië kan prima. Luuk de Jong kreeg ook een tweede kans na twee mislukte buitenlandse avonturen

7 maart 2021 om 12:43

Da's idd een mogelijkheid, alhoewel spitsen over 't algemeen wat langer door kunnen gaan dan vleugelspelers. De Jong als kapstuk is natuurlijk wat anders. Maar idd, Spanje, Italie - wie weet? Ik zie 'm alleen niet voor veel weg gaan.

Hoewel hij natuurlijk een goede speler is (zeker voor eredivisie begrippen) vind ik nou niet dat hij zich echt in de kijker speelt dit seizoen. Maakt een luie , geïrriteerde indruk. Ik vraag mij af welke buitenlandse club zon speler wil halen. Wellicht Fenerbahce oid?

Steven is grillig, echter niet stabiel. Hij wil ook niet op een bankje komen bij een grote club. Lekker blijven is misschien wel een ideale situatie voor hem

Waarom zou je als Berghuis weg willen gaan? Feyenoord betaalt hem een heel goed salaris en hij wordt gezien als de beste speler daar. Hij is geen 21 jaar meer, dus doorbreken in het buitenland zit er gewoon niet in.

7 maart 2021 om 13:32

Cashen in het buitenland is natuurlijk niet verkeerd. Ik ga er niet vanuit dat hij nog verwacht echt door te breken bij een topclub, maar een 2m per jaar meer is wel mogelijk .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7366
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger283
S. BerghuisAanvaller2817
B. LinssenAanvaller268
N. JørgensenAanvaller193
L. SinisterraAanvaller153
N. MarsmanKeeper200
R. BoženíkAanvaller100
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

54 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren