Willem II verlengt erbarmelijke thuisreeks van FC Twente

Zaterdag, 6 maart 2021 om 20:41Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 20:45

FC Twente en Willem II hebben elkaar zaterdagavond in evenwicht gehouden. Het Eredivisie-duel in De Grolsch Veste leek een prooi te worden voor de thuisploeg, maar de Tilburgers kwamen tien minuten voor tijd alsnog langszij: 1-1. Daarmee wordt de erbarmelijke reeks van de Tukkers verlengd, daar er al sinds 31 oktober, toen PEC Zwolle met 5-1 verslagen werd, geen thuiszege meer geboekt werd. Door de puntendeling blijft Twente steken op de zevende plek van de ranglijst; Willem II staat zestiende.

Trainer Ron Jans had een noodgedwongen wijziging in petto na het 2-2 gelijkspel tegen Heracles Almelo: de twintigjarige debutant Casper Staring nam de honneurs waar voor de zieke Kik Pierie. Collega-trainer Zeljko Petrovic stuurde dezelfde elf namen het veld in die vorige week tegen Sparta Rotterdam een zwaarbevochten 0-2 zege boekten. Die beslissing leek meteen het gewenste effect te sorteren toen Vangelis Pavlidis vanaf de linkerkant een harde voorzet bij de tweede paal neerlegde, maar Kwasi Okyere Wriedt kwam een teenlengte tekort om af te ronden.

Het spel golfde vervolgens op en neer in een aantrekkelijke openingsfase, waarin ook de Tukkers na tien speelminuten een goede mogelijkheid kregen. Jayden Oosterwolde kon net voorkomen dat een dieptepass over de achterlijn rolde, waarna de linksback het leer bij Queensy Menig kreeg. Laatstgenoemde leek doelman Arijanet Muric te kloppen met een bekeken lobje, maar Sven van Beek wist op de doellijn een tegentreffer te voorkomen. Alvorens er een impasse aanbrak kwam ook Ché Nunnely nog in kansrijke positie, al stond diens vizier niet op scherp en hij joeg de bal over.

De grootste kans van het eerste bedrijf kreeg Twente zeven minuten voor rust, toen Tyronne Ebuehi verzuimde een uitstekende voorzet van Menig te binnen te tikken. De eerste grote mogelijkheid na de pauze was voor Pavlidis, wiens schot gepareerd werd door de oplettend Joël Drommel. De ban werd na ruim een uur spelen gebroken door Jesse Bosch, die na een uitstekende combinatie de bal terugkreeg van Luciano Narsingh en kiezelhard binnenschoot: 1-0. In het laatste kwartier werd er een slotoffensief ingezet door de Tilburgers, dat al vrij snel het gewenste resultaat opleverde. Na een mislukte poging van Godfried Roemeratoe de bal weg te werken kreeg Pavlidis het leer voor zijn voeten. De Griekse spits omspeelde Drommel vakkundig en rondde overtuigend af: 1-1.

In de slotfase kwam FC Twente nog goed weg ook. Drommel redde na een kans van Pavlidis. Aan de andere kopte Danilo diep in blessuretijd de bal net over na een voorzet van Bosch. Saillant: het was de eerste mogelijkheid die de Braziliaanse basiskracht kreeg in de wedstrijd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door redknap)

WillemII had deze wedstrijd gewoon terecht kunnen winnen. Zeer slap van FcT

6 maart 2021 om 21:11

Verdienden allebei niks

6 maart 2021 om 21:17

Terecht was het zeker niet geweest. Hoe het doelpunt van Willem II tot stand kwam, daar zat behoorlijk wat geluk bij. Gelijkspelletje moeten ze meer dan tevreden mee zijn.

6 maart 2021 om 21:17

Willem 2 was net zo slecht, zo niet slechter dan Twente vind ik. Die kwamen voor maximaal een puntje.

7 maart 2021 om 14:00

Twente komt altijd voor en speelt dan toch maar weer gelijk.
Tegen Feyenoord, Heerenveen, Groningen, Willem2. Altijd met 2-0 voorkomen alleen tegen Willem 2 niet maar dat scheelt 8 punten.

Dumic traag en geen opbouw. Ebuehi helemaal uit vorm.
lroemeratoe altijd maar weer een fout maken.
Danilo is de weg ook helemaal kwijt.
Elke linie zit wel een "mankement".
Waarom altijd weer balletje breed Dumic. ? Snel Spelen Aub

Wat een stelletje waslappen aan de kant van Twente. Alsof ze gister eens even lekker hebben doorgezakt met z'n allen, de lamlendigheid spatte er vanaf. De enige die me de laatste weken nog kan bekoren is Zerrouki en die was vandaag wederom de beste. Met dit team hebben wij niets te zoeken in de play offs, laat staan in Europa. Roemeratoe moet echt eens gaan banken want die raakt echt geen pepernoot meer. Hopelijk speelt Brama snel weer op zijn positie. Overigens nog een vraagje aan al mijn mede Twente fans: zien jullie liever deze twee houthakkers achterin dan Pierie? Ik vind Dumic ook maar een slapjanus ondanks z'n postuur. Er zit weinig agressie in.

6 maart 2021 om 20:55

Pierie brengt zogenaamd meer voetbal, maar levert in werkelijkheid bijna elke bal in. Ben geen fan van Dumic, maar is qua dekking toch wel iets verder en dus zie ik hem liever.

6 maart 2021 om 21:14

Ik ben het daar niet mee eens. Hij dribbelt ook vaak goed in waardoor je een man meer creëert op het middenveld. Dumic loopt de 100 m in een uur waardoor je altijd op je hoede moet zijn tegen counter ploegen. Ik zie zelf het liefst het duo Plegezuelo Pierie denk ik. In Julio zit tenminste wat passie en agressie.

6 maart 2021 om 21:25

Mee eens. Opbouw van achteren was dramatisch. Ik denk dat Pierie prima past bij Twente en andersom. Eigenlijk geld dat ook voor Danillio , alleen met die Brazilianen weet je het noot, die zijn niet echt gewend om in de kou te spelen in een leeg stadion

6 maart 2021 om 21:29

Pleguezuelo is toch ook gewoon een goede centrale verdediger? Die kan in de subtop wel mee hoor. Ik vind dat hij zich uitstekend staande houdt als centrale verdediger als je nagaat dat hij het met een Pierie of Dumic naast zich moet doen. Niets tegen Dumic of Pierie verder hoor, maar daar waar Dumic toch vooral rendeert met een snelle leider naast zich of in een 3-mans-centrum, moet Pierie gewoon nog veel leren. We vergeten weleens dat die jongen ook nog slechts(!) 20 jaar is. Hij mag dan wat ervaring hebben, maar Pierie is gewoon jonger dan spelers als Bosch, Ebuehi, Roemeratoe, Zerrouki en is maar een jaartje ouder dan Oosterwolde. In dat opzicht heb ik dus helemaal geen problemen met Pierie, maar wat dan blijft steken is dat hij wel een huurspeler is. Dan heb je dus niet zoveel met zijn ontwikkeling te maken en moet hij het gewoon direct laten zien.

6 maart 2021 om 22:07

Ik vind het toch gek dat Dumic blijkbaar niet echt top is bij Twente. In Nijmegen was hij voor mijn gevoel echt de leider achterin en supergoed! Daarom vind ik het ook jammer, ik ben echt fan van de slager Dumic. Speelt Twente zoveel hoger dan N.E.C destijds?

6 maart 2021 om 23:27

Voetballend brengt Pierie veel meer, maar maakt ook elke wedstrijd wel een fout. Dumic heeft dat niet.

7 maart 2021 om 01:19

Ik denk vooral dat de omstandigheden niet ideaal zijn. Met Pleguezuelo denk ik dat hij prima rendeert als je 'm een aantal wedstrijden laat staan, maar op dit moment lijkt hij niet zeker genoeg te zijn. Los van het niveau is FC Twente wel anders dan NEC natuurlijk (uiteraard met alle respect richting Nec). Echter is Dumic wel een verdediger met beperkingen en op dit moment compenseert hij die niet zo goed.

7 maart 2021 om 09:08

Haha geen probleem Sirius, Twente is gewoon beter. Dat ietwat onzekere kan ook komen omdat hij bij Utrecht op de bank zat en nu ook geen vaste basisplaats heeft. Beperkingen heeft hij zeker, hij is echt zo'n 'no-nonsense' verdediger die gewoon niet zo goed knan voetballen. Maar speelt Twente ook met een hele hoge lijn qua verdediging? Want bij N.E.C stond ie toen redelijk dicht bij de eigen 16 volgens mij🤔

7 maart 2021 om 09:11

Wie moet er volgens jou basis YannickVeneman? Gewoon uit nieuwsgierigheid☺️. Of zou je een 532 willen met zowel Dumic als Pierie? Bij N.E.C was Dumic ook niet fantastisch voetballend, alleen dat deed er niet toe. Jammer dat hij bij Twente minder is.

7 maart 2021 om 14:04

Dumic is momenteel de slechtste bij FC Twente.
Invaller Markelo dekt steeds aan de verkeerde kant.
Neemt teveel risico's.
Volgend seizoen een stuk of 8 nieuwe spelers .

6 maart 2021 om 21:05

Voetballend is dit centrum drama. Pierie brengt daar toch iets meer in. Die maakt verdedigend iets meer fouten, Pierie en Dumic lijkt mij een ideaal centrum.

6 maart 2021 om 21:14

Op dit moment is het (helaas zoals de laatste jaren) roeien met de riemen die je hebt. Plegezuelo is goed, maar Dumic en Pierie hebben zo hun mankementen. Hilgers en Staring zijn nog veel te onervaren. Die hebben een ervaren leider naast zich nodig. Normaal gesproken verhuur je die jongens om ze ervaring op te laten doen, maar die luxe heeft FC Twente momenteel niet.

Betreft Roemeratoe is het eigenlijk heel simpel. Die jongen is vooral goed zonder bal en is ook nog eens uit vorm. In dit FC Twente ben je dan een dissonant, want de rest is ook goed zonder bal, maar kunnen nog wel redelijk voetballen. Een Bosch is bijvoorbeeld geen geweldenaar aan de bal of iets dergelijks, maar is nog wel redelijk gemiddeld.

De spoeling is momenteel gewoon erg dun en dat gaat tegen je werken als je een vrij jonge ploeg hebt. Het middenveld is sowieso extreem jong als Brama er niet is (gemiddeld 21,5). Wat overigens wel heel mooi is om te zien, is de ontwikkeling van Zerrouki. Als hij dit door kan zetten, is hij duidelijk de betere uit de opleiding. Echt een hele leuke speler om naar te kijken.

6 maart 2021 om 21:29

Zerrouki onttrekt zich aan de malaise inderdaad, dat vind ik ook een duidelijk lichtpuntje. Ik had verwacht en gehoopt dat Roemeratoe zich op dezelfde wijze zou ontwikkelen maar die lijkt stil te staan. Die heeft gewoon geen gif in zijn spel en ik ben bang dat ie dat ook nooit zal krijgen.

7 maart 2021 om 21:41

Dit Twente is al veilig en zou dus vrijuit zonder druk kunnen voetballen. Dus vol op de aanval en voor 3 punten spelen.

Laten Ron Jans en kornuiten nu eens eerder gaan wisselen. Een lachertje om in de 86ste minuut te gaan wisselen. Wat een dikke onzin.

Zo lang Roemeratoe mag blijven falen op dat middenveld gaat Twente geen punten meer halen. Eerste helft nog gekeken maar na 15 minuten heb je als trainer toch al gezien, dat het niet goed gaat komen. En maar aanmodderen en aankloppen. Teveel spelers mogen blijven falen maar worden iedere week gewoon weer opgesteld. Dat is toch de taak van de trainer om met het juiste team te starten.

Er is werk aan de winkel anders ga je niet veel punten meer pakken de komende 9 wedstrijden.

Middenveld is veel te zwak met Roemeratoe ( laks, nonchalant en loopt rond alsof hij wereldster is) en Bosch ( knetterhard werkend maar teveel balverlies en te vaak verkeerde keuzes maken). Alleen Zerrouki voldoet. Brama en Ilic basis voor Roemeratoe en Bosch.

Voorin lopen 3 spelers, die niks brengen. Niet balvast, egoïstisch en geen oog voor elkaar, continue verkeerde keuzes maken en komen nog geen pion voorbij. Menig en Danilo out en ga maar starten met Van Leeuwen en Abass. Niet presteren betekent naar de bank. Stelletje softies het wordt tijd, dat er ingegrepen wordt. De spitsen vallen me vies en vies tegen.

Achterin ook doorpakken. Dumic laten staan en Oosterwolde naar het centrum. Kan met zijn snelheid veel corrigeren ook voor Dumic. Smal naar de linkerkant.

Op rechtsback staat onze Nigeriaanse vrind, die me de laatste weken ook zwaar tegenvalt. Gisteren was hij dramatisch slecht in de eerste helft. Hij is er teveel in gaan geloven, dat hij het niveau van Benfica aankan en dat is een misvatting.

Hij moet gewoon hard werken dan gaat het wellicht weer goed komen. Is nu teveel aan het dromen.

Met het elftal wat ik hierboven geschetst heb kunnen ze weer resultaten gaan halen. Grijpt Jans niet in, dan heb ik er een hard hoofd in dat het nog goed gaat komen.

Niveau waar we nu naar zitten te kijken ontstijgt nauwelijks 2e klasse amateur niveau. Valt voor een liefhebber niet mee om de volle 90 minuten naar Twente te kijken.

Geschreven door de ogen van een liefhebber met een rood voetbal hart.

Ik zeg, dat die gasten harder aangepakt moeten worden. Ze worden teveel verwend, die gasten. Zijn verdorie dikbetaalde profs, die niet tegen kritiek kunnen.

Als je daar niet tegen kunt ga je de Top nooit halen!

6 maart 2021 om 20:57

Idd pittig programma maar Willem II weet het thuis tegen AZ en PSV altijd goed te doen. Voor RKC geld het zelfde ook een pittig programma. Word spannend onderin behalve als RKC vanavond wint.

6 maart 2021 om 21:19

RKC speelt echt wel een stuk beter voetbal dan Willem 2 dus jullie hoeven niet bang te zijn.

6 maart 2021 om 21:24

Ik verwacht het ook niet meer Ado en Emmen gaan degraderen. Maar voor plek 16 blijft het spannend.

6 maart 2021 om 21:25

Ik verwacht het ook niet meer Ado en Emmen gaan degraderen. Maar voor plek 16 blijft het spannend.

Willem II is op de weg terug spelen de laaste weken prima en weer als een team. Ze hadden vandaag ook kunnen winnen. Maar denk dat ze tevreden zijn met het puntje.

6 maart 2021 om 21:12

Zeker, en het is gewoon overduidelijk dat je Twente het spel moet laten maken. Missen creativiteit. Veracht en hoop dat Willem 2 zich zonder play offs zal handhaven.

6 maart 2021 om 21:13

Ze hadden vandaag ook kunnen verliezen, die goal hebben ze niet afgedwongen. Kwam echt uit het niets en per toeval tot stand.

6 maart 2021 om 21:16

Willem 2 was vandaag ook gewoon heel slecht hoor. Die gaan het knap lastig krijgen erin te blijven.

6 maart 2021 om 21:20

Dat denk ik niet. Het gat is 4 punten met een wedstrijd meer gespeeld en de tijd gaat met de wedstrijd ook meer dringen. Bovendien hebben ze een loodzwaar schema.

Tja, moet je zeggen. Drama. Roemeratoe weer erg slordig, Danilo onzichtbaar. Narsingh kan gewoon oprecht niet voetballen. Play offs hebben we niks te zoeken, blij dat we veilig zijn!

6 maart 2021 om 21:37

Ben ik niet met je eens. We mogen best wel wat meer ambitie tonen dit seizoen als alleen handhaving. We zijn al lang veilig en spelen nog mee voor een plaats in de play-offs. (Niet dat we die gaan winnen) Dan moet je verder kijken naar wat er nog meer mogelijk is. Werk dan eens tot het snot voor de ogen met zijn allen. De laatste tijd hebben we heel veel punten weggegooid in zeer matige duels waar we gewoon konden winnen.

6 maart 2021 om 21:44

Zeker, alleen dat ontbreekt bij deze gasten. Spoeling is nu ook gewoon erg dun, centrum nu is dramatisch. We hebben geen creativiteit op het middenveld en onze beste aanvaller ligt eruit. Het is wat het is, ben blij dat we dit seizoen veilig zijn.

6 maart 2021 om 22:49

@tuulk

Ambitie tonen is prima als het ergens op gebaseerd is. Hetgeen je nu zegt is toch puur op basis van een bovenmatig goede eerste seizoenshelft? Voorafgaande aan het seizoen had waarschijnlijk iedere Twente supporter getekend voor plek 10-15, en terecht als je de situatie in acht neemt. Veel jonge jongens in een team waarvan velen pas 15 wedstrijden met elkaar samen hebben gespeeld, dan kan de chemie soms even verloren gaan.

6 maart 2021 om 23:51

@teedee Dat geef ik aan. Die eerste doelstelling is dubbel en dwars gehaald. Waarom daar dan stoppen? Dit baseer ik op het spel tegen VVV, Heerenveen, Sparta en Willem 2 waar je veel meer uit had kunnen halen. Dat waren alle vier wedstrijden waar veel meer in zat en als je er minimaal twee van had gewonnen zat je nu stevig in het zadel op plek 7.

7 maart 2021 om 00:06

Tegen Feyenoord ook twee 100% kansen gemist die de winnende had kunnen zijn. En als het niet lukt is het ook goed maar toon dan tenminste ballen en ga er voor. Dat gif mis ik gewoon.

Als Twente supporter deze wedstrijd gekeken maar niveau was heel matig , gelijk spel is verdiend. Ik snap niet dat Ron Jans niet direct na rust ging wisselen op middenveld. Slechter kom toch niet dus wat heb je te verliezen? Aan de andere kant: Twente schiet kwalitatief tekort en hebben boven verwachting gepresteerd in de eerste seizoensjelft.

6 maart 2021 om 21:24

Ik snapte het ook niet, maar dan scoort toch Jesse Bosch opeens de 1-0 waardoor Jans toch gelijk krijgt. Dat het daarna door gekloot achterin nog gelijk wordt kan Jans weinig aan doen. Twente is gewoon echt 20% minder in de tweede seizoenshelft sinds Cerny er niet meer is helaas.

6 maart 2021 om 21:28

Ik vind het wel leuk voor Bosch. Keiharde niet getalenteerde werker. Toch had ik Thijs van leeuwen er eerder ingegooid. Die heeft meer voetbalintteligentie

7 maart 2021 om 01:16

Van Leeuwen is een aanvaller, geen middenvelder. Daar heeft hij ook helemaal de inhoud niet voor.

6 maart 2021 om 21:25

Wisselen om het wisselen heeft ook geen zin. Het is ook niet zo dat FC Twente creativiteit rond heeft lopen op het middenveld buiten Zerrouki die dat in een bepaalde mate brengt, dus dan heeft het geen zin. De spoeling is gewoon dun en de met afstand beste speler raakte 2 maanden geleden geblesseerd. Nooit begrepen waarom het alleen maar om Danilo ging in de eerste seizoenshelft, terwijl Cerny zoveel beter was.

6 maart 2021 om 21:30

Dat blijkt wel, als Cerny niet mee doet kun je beter ook Danilo niet op stellen. Komt ook omdat Narsingh gewoon dramatisch slecht is.

7 maart 2021 om 01:15

Nou ja, je scoort gewoon makkelijker als je weet dat je gaat winnen. Met Cerny was FC Twente levensgevaarlijk en had Danilo meer ruimte. Anderzijds is het niet zo dat Danilo geen kansen krijgt, want hij krijgt gewoon veel kansen en bovendien komen zijn spel van de afgelopen 2 maanden en zijn rendement niet echt overeen. Het kan natuurlijk gewoon met vertrouwen, gebrek aan ervaring of deels met de ploeg te maken hebben, maar Danilo oogde(!) hongeriger in het eerste deel van de competitie. Sinds eind december werd het minder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.PSV157
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger74
M. SadílekMiddenvelder70
M. VlapMiddenvelder71
R. ZerroukiMiddenvelder70
M. UgaldeAanvaller70
M. HilgersVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

5 fans
Keeper, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 6 0 0 0
2020/2021 FC Twente 34 0 3 0
2019/2020 FC Twente 25 0 0 1
2018/2019 FC Twente 36 0 3 0
2017/2018 FC Twente 18 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Schmidt: ‘Ik vond ons beter spelen dan tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal’

PSV is zaterdagavond op bezoek bij Willem II tegen een nieuwe zeperd aangelopen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Roger Schmidt ging door een eigen goal van Eran Zahavi en...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren