Stekelenburg en St. Juste in voorselectie Nederlands elftal

Zondag, 7 maart 2021 om 20:00Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:32

Frank de Boer heeft de voorselectie van het Nederlands elftal voor de komende interlandperiode bekendgemaakt. De bondscoach selecteert onder anderen Maarten Stekelenburg en Jeremiah St. Juste. De Boer heeft in totaal 31 spelers opgenomen in de voorlopige selectie. Bij het samenstellen van de voorlopige spelersgroep is rekening gehouden met het EK Onder-21, waaraan Jong Oranje van 24 maart tot en met 31 maart deelneemt, meldt de KNVB.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Kun je je in grote lijnen vinden in de voorselectie van Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

475 reacties (laatste reactie door sirius)

Gaan we weer Babel. Wordt tijd dat er afscheid genomen wordt van dit soort spelers. Stekelenburg vind ik ook overdreven. Geef is wat vaker jongere spelers de kans. Babel en Promes wederom erbij en Lang dan weer niet. Leg mij het maar uit. Ze worden niet geselecteerd op vorm of kwaliteit in ieder geval.

7 maart 2021 om 20:06

Hoezo Stekelenburg overdreven? Een keeper die ervaring heeft en nog steeds goed kan keepen. Ook de man die in de finale stond in Zuid-Afrika tegen Spanje. Kunnen andere keepers bij het Nederlands elftal ervaring op doen. En ja, over Babel snap ik ook geen drol van.

7 maart 2021 om 20:09

Een keeper met ervaring ja? Want die hebben we nog niet met Krul en Cillessen? Heel slecht argument. Lachwekkend dat deze man bij de voorselectie zit. Zelfs als Ajacied mag je dit toegeven want zo goed keept hij niet.

7 maart 2021 om 20:10

Die finale is inmiddels bijna 11(!) jaar geleden. Het gaat er om wat hij nu presteert. Maar goed er zitten 5 keepers in de voorselectie, dus wellicht valt hij nog af.

7 maart 2021 om 20:10

Jij weet ook wel dat hij het overdreven vindt omdat Stekelenburg buiten zijn tijd bij Ajax overal tweede of derde keeper is geweest en amper tot wedstrijden kwam, nu enkele weken door toedoen van overmacht in de doel staat direct weer wordt opgeroepen. Ik vind het ook overdreven maar heb, door dat WK, een groot zwak voor hem dus ik vind het prima.

7 maart 2021 om 20:10

Dus omdat Stekelenburg in de WK-finale stond van 2010 vind je het in 2021 een goed idee om hem te selecteren? Prima joh, laten we dan Edson Braafheid, Eljero Elia en Gregory van der Wiel ook maar weer deel laten uitmaken van Oranje.

7 maart 2021 om 20:11

Stekelenburg ben ik het ook wel mee eens, maar Promes en Babel inruilen voor Lang en El Gazhi had ik niet meer dan terecht gevonden. Ik snap echt niet wat de coaches allemaal in Babel zien. Ik zie het iig niet.

7 maart 2021 om 20:11

Omdat we al 3 keepers hebben met “ervaring” Bizot, Krul en Cillessen. Begrijp me niet verkeerd Stekelenburg doet het aardig, maar je neemt toch in mijn ogen de beste 2 keepers mee en de meest talentvolle keeper. In mijn ogen zou het Krul, Cillessen en Bijlow/Drommel zijn. Je hebt er niks aan om Stekelenburg als derde keep r mee te nemen. Ik vind het overigens een minachting naar andere spelers. Stekelenburg heeft een aantal wedstrijden gespeeld en zit er meteen bij.

7 maart 2021 om 20:13

Haha zo goed keept hij niet zegt ie 😂 🤣

7 maart 2021 om 20:14

@aguerooo. Helemaal eens. Ik Stekelenburg alleen selecteren als krul/cillessen geblesseerd zijn. In mijn ogen heb je voor een EK 3 keepers: Een eerste keeper, een ervaren back up en een groot talent. Krul en Cillessen hebben ervaring zat, ook eibdtoernooien meegemaakt. Beetje onzin deze voorselectie van stekelenburg

7 maart 2021 om 20:15

Dat klopt. Zo goed keept hij niet. Keept ook pas 5 wedstrijdjes. Zo'n Pasveer verdient dit veel meer. FdB wordt langzamerhand een lachwekkende bondscoach met zn vriendjes.

7 maart 2021 om 20:17

Krul en Cillessen zijn ervaren, maar Stekelenburg straalt ook daadwerkelijk rust uit. Ik snap veel in deze voorselectie niet, maar zou Stekelenburg zelf ook selecteren

7 maart 2021 om 20:19

Ja, als je het dan over ervaring hebt, dan moet je Van der Sar weer selecteren. Dan geef ik je groot gelijk, maar verder is het gewoon de groots mogelijk onzin om Stekelenburg in de voorselectie op te nemen. Daarnaast moet hij Babel niet meer selecteren. Die komt geen lantaarnpaal meer voorbij. Laat dan onder de noemer "ervaring opdoen" Lang meegaan. Pak El Gahzi dan ook mee, want die presteert ook gewoon heel goed.

7 maart 2021 om 20:21

Bobiku. Wat is dat voor non-argument? Straalt rust uit. Als dat een maatstaf is voor Oranje, kunnen we ook Maarten v. Rossum oproepen. Het is toch belachelijk dat spelers die in vorm zijn, totaal genegeerd worden en een keeper die net 5 wedstrijden speelt, opgeroepen wordt omdat hij keeper is van Ajax.

7 maart 2021 om 20:21

Stekelenburg keept gewoon prima hoor. Al vind ik 5 wedstrijden wel vrij kort om geselecteerd te worden, al zijn de opties ook niet geweldig. Snap het niet selecteren van Lang echt niet. En dan wel promes en babel. Belachelijk

7 maart 2021 om 20:39

Het niet selecteren van Lang zal te maken hebben met het toernooi van Jong Oranje. Dat ontgaat een hoop mensen. Kunnen ze ervaring tijdens een UEFA-toernooi opdoen. Dus ik begrijp dit ergens wel.

7 maart 2021 om 20:44

Alleen zijn er niet zo heel veel geschikte keepers. Dan vind ik het niet gek om een keeper te selecteren die ervaren is, rust uitstraalt een zijn plek zal kennen. Ik vind hem een ideale derde doelman, ook ter ondersteuning van de eerste twee keepers

7 maart 2021 om 20:59

Rikkert, ge bent ontslagen!

7 maart 2021 om 21:02

Precies, ik moet zeggen dat op basis van het aantal tegengoals hij mooi thuis mag blijven. Maar mijn verwachting komt uit. Jammer dat hier geen weddenschappen voor zijn.

7 maart 2021 om 21:11

De Boer kan niet met “moeilijke jongens” omgaan. Dus komen Lang en EL Ghazi niet in beeld. Babel en Promes knikken ja en amen, en liggen goed in de groep. Het zijn allemaal ideale schoonzonen.

7 maart 2021 om 21:20

Noem eens 1 andere keeper die erbij had gemoeten ipv Stekelenburg? Padt? Bijlow die nog maar half fit is? Of misschien toch Velthuizen? Gewoon een terechte selectie, niemand had uberhaupt gedacht dat hij nog veel zou keepen maar nu hij de kans krijgt laat hij gewoon nog een aardig niveau zien en is niks minder dan Bizot of Drommel.

7 maart 2021 om 21:27

Promes een ideale schoonzoon, goeie!

7 maart 2021 om 21:27

Ja maar ik vind dat je tegenwoordig snel in de voorselectie opgenomen wordt na een paar goede wedstrijden hebben gespeeld. Maar het grappige is, als Onana geen plaspil had geslikt dan zouden we het nu niet over gehad hebben of Stekelenburg in de voorselectie moet komen. En ja hij had in 2010 een wereldredding op het schot van Kaká maar toen was hij een stuk jonger en in het buitenland heeft hij weinig gespeeld

7 maart 2021 om 21:36

@765..... de boer en er ghazi hebben prima samengewerkt bij Ajax hoor. Omdat er 1 keer iets mis ging met mounir krijgt hij meteen dat stempel.

7 maart 2021 om 22:06

En toch tegen landen als Letland en gibraltar kan je wat jongere gasten laten kennis maken met het Nederlands elftal lijkt me?

7 maart 2021 om 22:18

Leuk zo'n statement, je krijgt op moment van schrijven 116 likes voor dus mensen zullen er wel om kunnen lachen, maar dit is toch een vergelijking van niks? Stekelenburg keept bij een topclub, ook nog eens op een aardig niveau, en heeft internationale ervaring. Daarbij is hij 1 van de 5 keepers in een voorselectie (valt waarschijnlijk alsnog af), noem maar een keeper op die wel toekomst heeft en erbij had moeten zitten? Uberhaupt vind ik Bizot al niet beter dan Stekelenburg, en Padt al helemaal niet. Drommel is de jongste van het stel en zit er ook bij, heeft waarschijnlijk de meeste potentie al betwijfel ik of hij ooit een topkeeper wordt. Of had je liever nog een talentvolle keeper als Scherpen erbij gehad?

7 maart 2021 om 23:00

Bij keepers geloof ik niet zo in vorm, Stekelenburg keept gewoon goed. Of welke andere spelers in vorm had je graag gezien? Als alleen vorm de maatstaf is, zou Timber erbij moeten zitten. Fleming en Toornstra zijn ook in vorm, misschien in plaats van vdBeek? En Linssen ipv Babel/Promes had ook niet misstaan.

7 maart 2021 om 23:09

El Ghazi, speelde onder de boer veel en viel pas bij Bosz uit de gratie. Verder advies aan iedereen om de tekst even goed te lezen, dan weet je waarom sommige jongere spelers er niet bij zijn.

8 maart 2021 om 07:10

Gaan we spelers erbij halen op basis wat ze 11 jaar geleden hebben gedaan? Top dan selecteer ik van Basten op basis van het EK 1988!

8 maart 2021 om 09:19

El Ghazi was een lieveling van de boer in zijn Ajax tijd. Pas onder Bosz speelde hij niet meer.

7 maart 2021 om 20:06

Hoezo Stekelenburg overdreven? Een keeper die ervaring heeft en nog steeds goed kan keepen. Ook de man die in de finale stond in Zuid-Afrika tegen Spanje. Kunnen andere keepers bij het Nederlands elftal ervaring op doen. En ja, over Babel snap ik ook geen drol van.

7 maart 2021 om 20:08

Maar welke keeper zie jij liever dan? Bijlow alleen maar geblesseerd bizot snap ik ook niet keept ook erg slecht dus zeg het maar

7 maart 2021 om 20:11

Het is echt een absolute schande om deze spelers te selecteren boven Lang, dit gaat niet meer om een objectieve selectie maar pure vriendjespolitiek. Lachwekkend! Ik hoop gewoon op een snel ontslag voor Frank de Boer binnen die old boys netwerk van ze. Echt om te kotsen.

7 maart 2021 om 20:55

belachelijk inderdaad. blijkbaar wordt de Oranje selectie tegenwoordig niet meer samengesteld op basis van sportieve prestaties

7 maart 2021 om 21:32

Het is pas een absolute schande dat een speler na 20 goede wedstrijden bij een club uit België meteen het NL elftal in moet. Waarom noem je Dost hier dan niet? Ik snap heel goed dat Lang nog even naar jong-oranje moet. Ik laat even in het midden of ze daar nog wel of niet iets bijleren, maar ze hebben zo in ieder geval een sterke selectie en kans om wat te winnen. En Babel heeft genoeg bewezen en prima prestaties geleverd bij NL, er is nog geen reden om hem ineens niét meer op te roepen. Wanneer Lang voor langere tijd goed presteert, een Bergwijn meer speeltijd krijgt, Gakpo fit is etc, dan valt Babel snel genoeg af. Van al deze namen zijn alleen Weghorst en Depay redelijk stabiel, de rest doet niet veel onder voor elkaar.

7 maart 2021 om 21:54

Dost wil niet geselecteerd worden....dus waarom zou hij die noemen. En waarom is 20 wedstrijden bij Lang te weinig, maar bij Schuurs, Gravenberch en Stekelenburg 3 tot 5 wedstrijden genoeg?

7 maart 2021 om 22:48

Stekelenburg heeft wel meer dan 3-5 wedstrijden gespeeld. En is slechts 1 van de 5 keepers. Heb al veel meningen hier voorbij zien komen maar ik zie niet in welke andere keeper als 5e geselecteerd had moeten worden. Het gaat niet alleen om aantal wedstrijden, ook om kwaliteit/ervaring en Stelelenburg keept prima. Pasveer keept ook prima, maar heeft net als Stekelenburg geen toekomst. Padt zou ik sowieso nooit kiezen. Lang kan nog even een EK meepikken en zoveel goede spelers van een vergelijkbaar niveau als Lang, heeft jong-oranje niet. Schuurs zit er niet bij. Gravenberch past wat mij betreft niet in dit rijtje thuis aangezien dit zo'n beetje het grootste talent is wat we hebben lopen op het moment. Maar ook hem had ik net als Lang nog even met Jong mee laten doen, hadden ze Ekkelenkamp thuis kunnen laten.

8 maart 2021 om 10:54

Ontslag voor Frank de Boer vind ik nu wel erg ver gaan, maar voor de rest snap ik ook echt niet dat Babel er weer bij zit. Enige reden wat ik kan bedenken dat Lang er niet bij zit is dat hij getroffen was door corona en daarom tijdje niet heeft gespeeld en nog niet volledig fit is. Anders er zeker bij halen, zorgt voor gif en bravoure. Iets wat het Nederlands elftal wel kan gebruiken.

7 maart 2021 om 20:47

Zo vlak voor een EK ga je niet te veel meer veranderen. Dat is de pech voor de jongens die nu op de deur kloppen. Stekelenburg begrijp ik wel, beter dan een Bizot wanneer het er echt op aan zal komen.

7 maart 2021 om 21:25

we moeten het ook niet allemaal te ingewikkeld maken. Oranje speelt ook gewoon 4-3-3 meestal, een systeem waar Lang al bekend mee is. ga je opeens 11 nieuwe spelers inpassen ok maar 1 tot 3 nieuwe spelers bv inpassen dat moet echt geen probleem zijn

8 maart 2021 om 10:57

Op het moment dat iemand anders beter is, beter presteert dan een speler die er altijd bij zit, maar geen enkele toegevoegde waarde levert, dan moet je als bondscoach gewoon de ballen hebben om een wijziging door te voeren.

7 maart 2021 om 20:47

Zo vlak voor een EK ga je niet te veel meer veranderen. Dat is de pech voor de jongens die nu op de deur kloppen. Stekelenburg begrijp ik wel, beter dan een Bizot wanneer het er echt op aan zal komen.

8 maart 2021 om 10:45

Je weet dat er bij de voorselectie rekening gehouden is met Oranje onder 21 he? Zo'n Noa Lang die niet alleen jij, maar ook vele andere noemen, zit bij de voorselectie van Jong Oranje. Ze hebben er zeker naar gekeken, maar waarschijnlijk zal Noa Lang niet direct in de basis staan van het eerste van Nederland. Dat is dezelfde reden waarom o.a. Boadu, Bijlow en in mijn ogen Botman niet bij de voorselectie van Oranje zitten

Wat doet Stekelenburg hier??!! Babel ook al? Wat moeten we met die spelers? Ik snap het niet helemaal

7 maart 2021 om 20:05

Welke keeper wil je anders? En zeg geen Bijlow want die kan op zijn 23ste niet eens fatsoenlijk fit blijven. En heeft nog minder laten zien dan Stekelenburg. Goeie keepers in Nederland kan je niet eens op 1 hand tellen.

7 maart 2021 om 20:08

Stekelenburg kan niet eens duiken zeg, kunt nog beter pasveer oproepen.

7 maart 2021 om 20:17

Zeg dat maar tegen Kaka...

7 maart 2021 om 20:22

Het zegt genoeg dat je naar een redding van 11 jaar (!!!) geleden moet refereren om je 'punt' te maken.

7 maart 2021 om 20:27

Doe dan lekker Marsman, die heeft prima gekeept de meeste wedstrijden met een verdediging voor hem die veel minder goed staat. Beloon hem en laat hem hard werken en vechten voor de 3e plaats naast krul en Cillessen. Maar Stekelenburg jongens, kom op. Omdat hij bij Ajax speelt? Net als Promes en Babel met hun Ajax verleden ipv Noa Lang(ook ex Ajax weet ik) en El Ghazi. Is echt belachelijk

7 maart 2021 om 20:28

Ik zou graag Edwin van der sar zien op doel, heeft zelfs nog een champions league gewonnen, en een hele hoop ervaring!!

7 maart 2021 om 20:52

Marsman doet het leuk, maar dat is toch niks voor in Oranje? Dan zou ik nog eerder Pasveer selecteren. En dat zou ik ook al niet doen

7 maart 2021 om 21:30

Bij Promes en Babel hun Ajax verleden noemen en dan twee andere spelers met een Ajax verleden als alternatief noemen... Vergeet niet dat Promes en Babel er bij alle vorige bondscoaches ook bij zaten, dus dat ze geselecteerd zouden worden op basis van hun Ajax verleden is natuurlijk onzin.

7 maart 2021 om 22:54

Je noemt Promes en Babel (en stekelenburg niet te vergeten) en wil je punt maken door hun Ajaxverleden erbij te benoemen. Vervolgens kom je aan met Lang en vergeet het ajaxverleden van El Ghazi te benoemen. Welk punt probeer je nu te maken, dat Frank alleen spelers wil met een ajaxverleden? Of dat Lang en El Ghazi betere spelers zijn dan Babel en Promes?

8 maart 2021 om 09:46

Pasveer? Keept een goed seizoen.

8 maart 2021 om 11:46

@ajax1812
26 duimpjes daarvan van mij...thanks for the memories!

7 maart 2021 om 20:07

Babel helemaal met je eens die heeft niks meer te zoeken bij NL. Stekelenburg daar in tegen kun je er goed bij hebben. Keept toch een stuk beter dan de meeste uit NL.

7 maart 2021 om 20:09

Ik vind Stekelenburg wel begrijpelijk. Ervaren, doet geen gekke dingen. Babel gaat ook gewoon mee naar het EK, puur omdat Frank de Boer zichzelf in hem herkent om zijn rol in de groep. Bevalt mij ook niet. Ik kan er vooral écht niet bij dat hij Karsdorp over het hoofd ziet

7 maart 2021 om 20:12

Als je dan toch richting een EK moet gaan denken, dan denk ik dat Stekelenburg wel mee kan. Cillessen is de eerste keeper, is ook de enige die echt rust uitstraalt en voetballend goed genoeg is voor het spel dat er gespeeld wordt. Maar die keept niet. Krul is wel rustig, maar voetballend onvoldoende. De rest is onervaren of gewoon niet goed genoeg. Dan kun je toch een jonge keeper als Bijlow of Drommel meenemen en Stekelenburg met al zijn ervaring in de selectie hebben naast de eerste doelman. Stekelenburg laat bij Ajax zien dat ie als stand in gewoon goed is. Heeft de rust, kan voetballen en is echt geen slechte keeper. En vooral dat rustige is iets wat men bij Oranje nodig kan hebben.

7 maart 2021 om 21:25

Ik vind dat altijd zo'n dooddoener. Een keeper staat er in eerste instantie altijd om ballen tegen te houden. Dat hij dan leuk kan meevoetballen moet niets uitmaken. Als je verder op zoek bent naar een doelman die rust uitstraalt, neem dan Pasveer mee. Straalt rust uit, steekt in een goede vorm en, niet geheel onbelangrijk, heeft veel wedstrijden gespeeld.

7 maart 2021 om 23:49

Een keeper staat er om ballen tegen te houden, verdedigers moeten in eerste instantie kunnen verdedigen. Allemaal leuke dooddoeners en uiteindelijk wint het beste team, niet het team met de keeper die het beste ballen tegen houdt, maar het team met de keeper die het beste is voor dat team. Daarom stort Ajax ook niet in zonder Onana, omdat Stekelenburg erin past. Daarom leek Krul een belabberde keeper bij Ajax en AZ, omdat hij er totaal niet bij paste.

8 maart 2021 om 10:21

Maar het gaat toch om het Nederlands elftal en niet over Ajax? Vraag me dan oprecht af waarop jij basseert dat Stekelenburg in het team past.

8 maart 2021 om 10:43

Omdat men ook in het Nederlands elftal dominant voetbal met voornamelijk balbezit en opbouw van achteruit probeert te spelen en de speelstijl dus vrij veel op elkaar lijkt. Zo moeilijk is het toch helemaal niet, om dat zelf te bedenken?

7 maart 2021 om 20:16

Vijf keepers, dat verklaart het vast.

Babel en geen Noa Lang in de voorselectie...heel gek toch?
En wat doet Strootman er weer bij en kijk ik verkeerd of zie ik geen Koopmeiners?

7 maart 2021 om 20:30

Geen koopmeiners idd, wel stroomman en vilhena, alhoewel ik geen idee heb hoe goed vilhena het doet in rusland

7 maart 2021 om 20:39

Vilhena doet het volgens mij best prima daar. Maar strootman eruit, promes eruit en Babel eruit.

Uiteraard Ryan Babel erbij . Een Noa lang zou toch veel logischer zijn lijkt me..

7 maart 2021 om 20:15

Noa Lang lijkt me meer echt van spreken hebben dan Babel, Stengs en Promes... echt bizar dat hij er niet bij zit

7 maart 2021 om 21:15

De Boer selecteert alleen ideale schoonzonen. Als coach van Ajax kon hij al niet met “moeilijke jongens” omgaan. Babel en Promes zeggen ja en amen en Stengs is de schoonzoon van Frank de Boer.

7 maart 2021 om 22:10

Echt onzin dit en kortzichtig. Je vergeet dat Lang de enige naam uit dit rijtje is die nog mee mag doen bij jong-oranje. Noem dan maar een speler op die ipv Babel en/of Promes erbij zou moeten, ik zie hem nog even niet. Ja misschien El Ghazi, waar ik overigens wel fan van ben, maar toch ook nog niet een onbetwiste basisspeler is bij Aston Villa. Kluivert zou leuk zijn, maar speelt ook weinig en is op dit moment niet beter. Moet Frank trouwens ook niet willen, want dan wordt hij alleen nog maar meer een bondscoach met Ajaxvoorkeur genoemd.

7 maart 2021 om 22:25

Ik vrees me dat Babel sowieso meegaat ook al kan hij niet voetballen. "voor de groep" zeg maar.

Noa Lang niet eens in de voorselectie, maar onze grote vriend Babel zit er nog steeds bij.. Hoe kan dit?!

7 maart 2021 om 20:06

Wou dit net zeggen. Dit slaat gewoon nergens op. Alleen al voor de ervaring en even ruiken aan Oranje waren al genoeg redenen geweest om Noa Lang mee te nemen, al helemaal als een uitgebluste Babel er wel bij is.

7 maart 2021 om 20:06

Volgens mij is er rekening gehouden met het EK van jong Oranje, denk dat Lang er daarom niet bij zit

7 maart 2021 om 20:06

Mag je bijna een schande noemen, ongelooflijk dit. Babel kan echt niet meer.

7 maart 2021 om 20:07

Onbegrijpelijk hè, Babel is natuurlijk wel belangrijk geweest tijdens de kwalificaties, maar op basis van zijn prestaties de afgelopen twee jaar verdient hij inmiddels geen oproep meer.. evenals Promes, waarom kunnen dit soort spelers niet gewoon afgeserveerd worden? Niet meer oproepen! Als het nou nog iemand met de staat van dienst van Robben was... dit zijn spelers die hun hele carrière in de subtop gespeeld hebben. Jammer Frank de Boer!

7 maart 2021 om 20:09

Of Bergwijn die niks klaar heeft gespeeld in Engeland en nu al weken op de bank zit? Promes die een halfjaar uit vorm is en verdacht wordt van een steekincident zit er ook gewoon bij? Stengs die op een lager niveau minder laat zien dan Lang? Ook erbij... Lang is al ruim een halfjaar een bepalende speler bij de club die België domineert. Hij verdient een uitnodiging.

7 maart 2021 om 20:15

Datzelfde geldt ook voor Van de Beek toch? Die speelt nooit en als hij speelt is het niet goed. Op basis waarvan wordt hij dan opgeroepen?

7 maart 2021 om 20:13

Dit valt niet meer uit te leggen hoor, ik ben echt heel benieuwd hoe hij zich hier uit weet te lullen. Het is nog niet de definitieve selectie maar dit slaat al wel alles wat mij betreft, wat een aanfluiting.

7 maart 2021 om 20:14

Jong Oranje heeft ook belangen. Daar zit Noa Lang dus bij.

7 maart 2021 om 20:18

Toen ik laatst keek zat die daar ook gewoon op de bank voor Gakpo omdat die “meer bewezen” had.

7 maart 2021 om 20:27

Vorig seizoen was dat ook nog het geval uiteraard, nu totaal niet meer. Het is een schande dat Lang niet bij deze selectie zit en Stengs, Promes en Babel wel.

7 maart 2021 om 20:36

@speedy

Dan zou Gravenberch ook mee moeten doen met Jong Oranje, toch?

7 maart 2021 om 20:43

ik vermoed dat de bondscoach Gravenberch als basisspeler voor Oranje ziet en niet als een van de velen die in aanmerking komen voor de laatste plekjes. Maar goed, ik kan niet in het hoofd van Frank de Boer kijken.

7 maart 2021 om 20:19

Frank de Boer is een schande, weg met die man.

Hahahaha geen Noa Lang. FdB zet een goed voorbeeld neer zo als Babel er wel bij mag...

7 maart 2021 om 20:06

En waar is El Ghazi?

7 maart 2021 om 20:13

Vermoedelijk in Birmingham?

7 maart 2021 om 20:19

@maurootje, die heeft blijkbaar een blessure/infectie aan zijn teen waarbij hij zijn schoen niet eens aankrijgt.

7 maart 2021 om 20:26

Dat is nu ook niet voor weken neem ik aan?

7 maart 2021 om 20:33

Dat hij geen schoen aan krijgt zal vast geen weken duren maar verder geen idee wat de status van zijn teenblessure is.

7 maart 2021 om 21:28

Wat moet je nou weer met El Ghazi. Die heeft pas 2 leuke wedstrijdjes gespeeld en moet nu al opgeroepen worden? Is niet eens basisspeler als iedereen fit is. Lang laat het het heel seizoen al zien en zou wel een uitnodiging verdienen.

7 maart 2021 om 23:10

Dan ben je niet goed op de hoogte. Dit is het 3e seizoen van El Ghazi en heeft elk seizoen best wat wedstrijden gespeeld en goals/assists op zijn naam. Ook dit seizoen alweer 16 wedstrijden, Lang zo'n 20 volgens mij (misschien iets meer basis) en tevens zijn 1e seizoen waarbij hij uberhaupt structureel een redelijk niveau neerzet. De één in de Engelse competitie, de ander in België. Wil er verder geen conclusies aan verbinden..

Stekelenburg? Heeft 4 jaar geen wedstrijd gekeept (oude reactie ivm vastlopende app). Volledige reactie: Stekelenburg? Heeft 4 jaar geen geen wedstrijd gekeept en nou 5 wedstrijdjes redelijk, maar echt getest is die ook niet. Zijn laatste interland ging hij ook niet vrijuit op een schot van Pogba? Vrije trap van zahavi was die ook niet heel lekker en de goal van Groningen vanmiddag was het ook alles behalve zeker. Waarom zo'n keeper selecteren die op zijn laatste benen loopt en waarvan wellicht zijn laatste goeie wedstrijd dateert uit 2010?

7 maart 2021 om 20:06

Absoluut, vanmiddag tegen Groningen stond z'n tweelingbroer in het doel....

7 maart 2021 om 20:13

Ondertussen wel de enige keeper die keept in Europees verband.

7 maart 2021 om 20:16

Want europees voetbal is de heilige graal? EL vind nou niet echt een toernooi waar het niveau nou zo verschikkelijk hoog ligt? Normaliter had hij nou gewoon op de bank gezeten, maar staat er nou noodgedwongen in. Heeft nog geen moment gehad waarvan je kan denken 'die gaat echt iets toevoegen'. Loopt op zijn laatste benen en is geen schim van de keeper uit 2010. Daarna is het ook alleen maar bergafwaarts met hem gegaan. Want zelfs in de 5 wedstrijdjes die hij heeft gekeept maakte hij al fouten? Belooft niet veel voor de langere termijn.

7 maart 2021 om 21:05

Blijf het bijzonder vinden dat mensen het met dit soort drogredenen proberen goed te praten. Hij heeft de afgelopen jaren amper gekeept. Zijn selectie is niet te verklaren, had hij geen Ajax-shirt aan gehad was hij niet opgenomen in deze voorselectie

7 maart 2021 om 21:21

Er hoeft toch niets goed gepraat te worden? De bondscoach kiest zijn selectie. Daar mag uiteraard iedereen een mening over hebben maar het is aan hem. Hij zal afgerekend worden op de resultaten.

7 maart 2021 om 21:24

Ik reageerde puur op de reactie dat ie 4 jaar niet gekeept heeft. Terwijl het de enige Nederlandse keeper is die momenteel Europese wedstrijden keept. Om maar even te zeggen, waarom dat statement helemaal fout is. De reden dat ik het niet gek vind dat Stekelenburg erbij zit, die is niet op dat Europees voetbal gebaseerd. Dan is namelijk het feit dat je weet wat je aan Stekelenburg hebt veel belangrijker. Stekelenburg zal niet door de ondergrens zakken, straalt rust uit, coacht goed en kan mee voetballen. Hij is alleen niet meer de lijn keeper die hij ooit was op zijn top. Echter heeft ie van vrijwel alle keepers uit Nederland de stijl die het beste bij Oranje past. Wij hoeven niet de beste lijnkeeper te hebben in ons spel, wel de meest complete keeper. Een keeper die kan meevoetballen, rustig blijft, zijn verdediging kan neerzetten en af en toe inderdaad een bal kan tegenhouden. Cillessen komt daar ook dicht bij in de buurt, maar die moet wel zijn wedstrijden keepen om opgeroepen te worden. Krul is het totaal niet, maar wel heel goed op de lijn. Bizot komt gewoon op alle vlakken tekort en dan heb je Drommel en Bijlow over. Bijlow is vrijwel continue geblesseerd, Drommel is nog te onrustig, maar past wel redelijk in het profiel. In mijn ogen kun je als bondscoach momenteel gewoon het beste Cillessen (als ie speelt), Stekelenburg en Drommel oproepen. Passen het beste in het spel dat er gespeeld wordt en zo heb je een ervaren keeper en een jonge keeper op de bank zitten. Kan Bijlow mee met Jong Oranje en daar keepen.

7 maart 2021 om 21:32

Goh dat moet wel het slechtste argument zijn dat ik ooit heb gehoord. Stekelenburg hoort niet eens bij de 5 beste keepers van de Eredivisie. Belachelijk dat keepers die al het hele seizoen goed presteren genegeerd worden en dat iemand die net 5 wedstrijdjes gekeept heeft wel wordt gekozen.

7 maart 2021 om 22:05

Ok, Benzema, noem 5 betere keepers dan.

7 maart 2021 om 22:11

Ok Myvision, waarom.moet je 5 keepers selecteren? Is dat ooit eerder gedaan? Nee er moet een plaatsje bij voor de Steek

7 maart 2021 om 22:16

Unnerstall, Drommel, Padt, Bijlow, Pasveer. Neemt niet weg dat ik Stekelenburg als een uitstekende derde keeper zie. Bij Babel vind ik het onzin om hem te selecteren om zijn rol in de groep, maar Stekelenburg als derde keeper snap ik wel. Iemand van wie je weet dat hij het podium aankan, wat ik me bijvoorbeeld afvraag van een Pasveer, Bizot, Drommel, Bijlow, Padt. Ik zou het als coach ook lekker vinden om dat achter de hand te hebben

7 maart 2021 om 22:49

@Fr010frdam: wat een bullshit. Benzema zegt dat Steel niet bij de 5 beste keepers van de Eredivisie hoort dus ik vraag hem de 5 betere keepers te noemen. Bobiku29 doet dat, daar waar Unnerstal niet voor Oranje mag keepen. Verder ook eens met Bobiku trouwens.

7 maart 2021 om 23:52

Benzema, als je dan Bijlow maar niet gaat noemen, die heeft dit seizoen maar 2 wedstrijden meer gekeept dan Stekelenburg en was vorig jaar nog 2e keeper bij Feyenoord.

7 maart 2021 om 20:29

Er zijn vijf keepers opgeroepen. Nu Cillessen niet zoveel speelt, lijkt het me wel duidelijk dat Oranje een keepers probleem heeft. Bijlow is weer geblesseerd als ik me niet vergis, dus ik zou eerlijk gezegd niet weten welke keeper je anders op had moeten roepen.

7 maart 2021 om 21:05

Volgens mij staat pasveer al een heel seizoen goed te keepen? Marsman heeft het bij Feyenoord ook goed gedaan. Overigens vind ik het alle twee niet het niveau hebben van het Nederlands elftal, maar als Stekelenburg wordt geselecteerd, dan blijft de lat toch niet zo hoog te liggen. 4 jaar geen wedstrijd gekeept, en nou 5 wedstrijdjes redelijk gekeept is een voorselectie waardig? Is toch best wel lachwekkend als je erover nadenkt.

7 maart 2021 om 21:11

Denk dat de bondscoach wel iets verder vooruit kijkt dan de dagkoers. Stekelenburg blijft de komende maanden eerste keeper van Ajax dus gaat ie veel wedstrijden spelen. Hij zit trouwens al op 9 wedstrijden inmiddels, het gaat snel. Marsman gaat weer banken zodra Bijlow fit is. Of je Pasveer mee wil nemen naar een internationaal toernooi, ik betwijfel het. Maar goed, er zijn meerdere opties achter Cillessen en Krul.

7 maart 2021 om 22:34

Nouja marsman en pasveer zijn hun hele carriere al pure armoede geweest. Stekelburg was tussen 2002-2012 wel gewoon een keeper van topniveau. Laatste paar jaar minder, maar hij heeft zich wel gewoon bewezen. Dat kun je niet van marsman zeggen die bekend stond om zijn blunders en je tevens de beker uit blundert 3 weken terug.

Ik ben bang dat Babel een blijvertje is voor komend EK. Eens dat ervaring iets kan bijdragen maar dit doet toch wel een beetje pijn

7 maart 2021 om 20:58

kwaliteitsspelers met ervaring wel ja maar Babel schaar ik niet in die categorie

7 maart 2021 om 21:18

Maar Babel gaat wel zonder problemen op de bank zitten. De Boer laat “moeilijke jongens” buiten de selectie.

Karsdorp niet eens in de voorselectie? Dat is toch lachwekkend. Ja hij speelt als wingback, maar heeft al lang bewezen dat hij een goede rechtsback is

7 maart 2021 om 20:23

Tete speelt ook als wingback bij zijn club. Echt lachwekkend om Tete te selecteren en Karsdorp niet. Karsdorp heeft dit seizoen meer dan 2x zoveel minuten gemaakt als Tete. En waar Tete speelt voor de nummer 18 van de PL, speelt Karsdorp voor de nummer 4 van de Serie A.

7 maart 2021 om 20:29

Ja precies. Het is echt onvoorstelbaar. Hopelijk krijgt hij hier vragen over, want ik ben heel nieuwsgierig naar zijn afwegingen. Ik ben van mening dat Karsdorp basisspeler moet zijn. Daar valt natuurlijk over te discussiëren, maar niet eens in de voorselectie..

7 maart 2021 om 21:38

Tete is een echte rechtsback waar je op kan bouwen en speelt heel solide bij Fulham. Karsdorp is een veredelde rechtshalf die niet kan verdedigen. Ik weet niet of je de wedstrijden kijkt maar ik vind hem zwaar tegenvallen bij AS Roma ondanks dat die speelt. Nee het is helemaal niet lachwekkend en heel begrijpelijk eigenlijk.

7 maart 2021 om 21:52

Ik kijk toevallig vrijwel altijd Roma en ik vind hem verdedigend helemaal niet tegenvallen. Niets ten nadele van Tete, want daar ben ik echt fan van, maar Karsdorp is echt goed bezig. Dat hij een veredelde rechtshalf is, vind ik onzin. Bij Feyenoord was hij verdedigend in eerste instantie minder, toen hij net op die positie speelde. Hij heeft zich toen echter heel snel ontwikkeld en in het kampioensjaar was hij verdedigend eerder indrukwekkend dan slecht.

7 maart 2021 om 22:29

Ik vind Karsdorp net als bijvoorbeeld Dest echt prima voetballers en blinken vooral uit in een 352 systeem. Maar je ziet aan alles dat Karsdorp is omgetoverd tot een veredelde back waar hij vroeger in de jeugd als nummer 10 speelde. Leuk tegen inderdaad de mindere tegenstanders maar als je tegen Mbappe staat op het EK speelt die je helemaal zoek. Kijk maar naar Dest paar weken terug! Daarom liever een Tete op RB die nogmaals in mijn ogen heel solide oogt bij Fulham.

7 maart 2021 om 22:42

Tete is echt een bijtertje ja, daarom ben ik ook fan van hem. Er is alleen maar één potentiële tegenstander die over Mbappé beschikt. Maar los daarvan: Karsdorp heeft veel meer gif dan een Dest en is verdedigend vastberadener. Als jij vindt van niet verschillen we gewoon van mening, dat is natuurlijk ook prima. Maar ik vind het een fabeltje dat Karsdorp niet kan verdedigen en vind de vergelijking met Dest daarom niet opgaan. Het is een voetballende back, maar dat wil niet zeggen dat hij niet kan verdedigen. Hij is bloedsnel, heeft een goede tackle en met De Ligt/De Vrij achter of naast hem wordt hij alleen maar beter

7 maart 2021 om 23:22

Je vergeet te melden dat Karsdorp heel lang niet fit geweest is, een k.seizoen bij Feyenoord meegemaakt heeft en min of meer uit nood geboren weer gebruikt wordt bij Rome. Neemt niet weg dat hij het goed doet daar, maar hem of Tete is mij om het even. Ik verwacht dat beiden niet veel speeltijd krijgen zolang Dumfries en Veltman erbij zitten. Overigens zie ik persoonlijk zowel Tete als Karsdorp beiden liever dan Dumfries (voor het gemak vergeet ik Hateboer evemtjes), een van de meest overschatte spelers wat mij betreft. Maar dat is niet realistisch ben ik bang.

7 maart 2021 om 23:28

Karsdorp is nu 100% fit. En het is niet uit nood geboren. Hij wilde van de zomer in eerste instantie zelf vertrekken omdat hij geen speeltijd verwachtte, maar Džeko en Pellegrini hebben hem gezegd: 'Je moet hier blijven, met jouw kwaliteiten ga je spelen.' Dat seizoen vorig jaar wordt in mijn ogen ook wat overdreven want ook dat kwam vooral doordat hij niet fit was

Dude, nog steeds Babel? Te triest voor woorden man. EL Ghazi is een veel beter alternatief en wat moet je met Stekeleburg als je Bizot,Krul al hebt met Cillessen erachter

Niet veel verassingen. Alleen waar is Lang? Mocht wel voor Promes of Babel.

7 maart 2021 om 20:12

Of Stengs.

Waar is Noa Lang??

Had Karsdorp hier wel verwacht en El Ghazi ook wel

Ik had Timber sowieso geselecteerd. Ik snap dat ik nu veel over me heen ga krijgen, maar hij is technisch begaafd, fel, kan erg goed verdedigen, dribbelen en is bijzonder snel. Hij speelt al maanden fenomenaal als centrumverdediger, rechtsback en linksback. Heeft goeie wedstrijden gespeeld tegen AZ, PSV (alle drie keer) Feyenoord en Lille. Als rechtsback is hij verfijnder dan Dumfries en het is duidelijk dat hij met een bepaalde volwassenheid speelt.

7 maart 2021 om 20:08

Dat zou ik persoonlijk echt veel en veel te vroeg vinden maar ik snap je heel goed. Na het EK zou het wel eens snel klaar kunnen zijn met de interlandcarriere van Dumfries.

7 maart 2021 om 20:12

Ik begrijp het wachten, maar Timber is zo constant geweest en heeft maanden op zo een hoog niveau gespeeld. Ik vind Dumfries een prima rechtsback, maar ik heb zelf meer met een wat verfijnde speler als Timber. Rensch, die net 18 is, zou ook nog wel eens een uitdager van Dumfries kunnen worden volgend jaar.

7 maart 2021 om 20:11

Laten we anders iedereen die 1 wedstrijd voor Ajax 1 heeft gespeeld meteen oproepen.

7 maart 2021 om 20:18

Heb je de wedstrijden Ajax-PSV (2-2), Ajax-Feyenoord, AZ-Ajax, Ajax-PSV (2-1), PSV-Ajax (1-1) en de twee duels tegen Lille gezien? Als Timber drie maanden ijzersterk speelt, ook in veel topwedstrijden, krijg je dit soort kleuterachtige reacties maar als een Lang twee-drie maanden sterk speelt dan spreekt men schande van hem niet oproepen (ik doel dan op het eerder niet oproepen van hem)

7 maart 2021 om 20:22

Correctie: tijdens de 2-2 viel Rensch in en niet Timber. Doet verder niks af aan mijn punt. Was de beste verdediger in alle door mij genoemde wedstrijden.

7 maart 2021 om 20:24

Dat komt omdat zijn (Timber) concurrentie gewoon beter en verder zijn. Je kunt moeilijk beweren dat Babel, Promes en Stengs beter zijn dan Lang.

7 maart 2021 om 20:30

Vind jij dumfries verder ja?? Ik vind dumfries 1 van de meeste overschatte verdedigers

7 maart 2021 om 20:33

Timber is beter dan Veltman en Tete. Hij is ook technischer en defensief beter dan Dumfries.

7 maart 2021 om 20:35

Dus jij vind dumfries beter? Ik eigenlijk totaal niet ik vind hem 1 van de meeste overschatte en domme verdedigers

7 maart 2021 om 20:57

Mengers, ik hoor Perez toevallig net zeggen hoeveel kansen Dumfries heeft gecreëerd dit seizoen: 43. Bijzonder veel in vergelijking met anderen

7 maart 2021 om 21:37

De meeste mensen beoordelen kwaliteit schijnbaar alleen op balbehandeling. Dat Timber beter zou zijn dan Dumfries is een natuurlijke een belachelijke stelling.

7 maart 2021 om 21:58

Suarez7 volgens mij was Geetruida bij Ajax Feyenoord een stuk beter dan Timber, maar die komt niet bij je op natuurlijk?

7 maart 2021 om 23:31

Je kunt ook moeilijk beweren dat Lang beter is dan de speler die je noemt. Waar Lang nu enorm opgehemeld wordt, werd dat vorig jaar en eerder met Stengs gedaan. Babel die toch bij elke bondscoach een zeer gewaardeerde kracht is en bij diverse clubs goed gedaan heeft. Promes heeft tot nu toe ook net iets vaker dan Lang laten zien dat hij kan voetballen..de verschillen zijn klein, maar laat Lang nog maar even een EK meepikken met jong. Niks mis mee.

8 maart 2021 om 11:46

Laat Timber maar even een paar seizoenen presenteren net als de andere. Toen zowel Veltman als Tete hen debuut maakte waren ze ook verademing en moesten ze direct in Oranje. Eerst je strepen verdienen voordat je wordt geselecteerd!

7 maart 2021 om 21:30

hoezo geen Fimpong? heeft gister nog een sterke wedstrijd gespeeld tegen Gladbach!!! hij zal nu elke wedstrijd in de top van de Bundesliga spelen...

Waarom Karsdorp niet? Doet het hartstikke goed bij AS Roma. En waarom Stekelenburg? Doet het goed hoor bij Ajax, maar kom op, pak daar gewoon een jong talent achter Cilissen.

7 maart 2021 om 20:11

Dit is de voorselectie en Drommel zit daar ook gewoon in. Wat jij zegt kan nog.

7 maart 2021 om 20:14

Ja. alleen wat me frappeert is dat FdB bij Bijlow in het begin van het seizoen zei dat hij het eerst maar over een langere periode moest laten zien (terwijl hij toen al geruime tijd goed presteerde), en nu heb je een keeper die vier wedstrijden heeft gespeeld, en die roep je meteen op?

7 maart 2021 om 20:55

Bijlow is alleen maar geblesseerd verder mag jij mij vertellen welke keepers jij dan ziet? Bizon zit er bij maar dat is al een grap want die maakt wekelijks de ene na de andere bok. Pasveer ook al aardig op leeftijd dus.ook gewoon niet doen. Padt tja misschien dus zeg het maar

7 maart 2021 om 21:30

Voor een ervaren speler gelden wat dat betreft andere regels dan voor een jonge speler. Een ervaren speler kan zich namelijk al lang bewezen hebben en laten zien hebben dat hij constant is en zelden door de ondergrens zakt. Een jonge speler is toch vaak nog te betrappen op vaker door de ondergrens zakken. Een ervaren speler moet in mijn ogen alleen laten zien dat ie alle wedstrijden achter elkaar aan kan en een redelijk niveau heeft. Aan de andere kant vind ik wel dat uitzonderlijk talent wel heel snel de kans moet krijgen. Gravenberch bijvoorbeeld.

7 maart 2021 om 21:40

Omdat Karsdorp van Feyenoord komt en niet van Ajax. Ik kan serieus geen andere reden bedenken om Tete boven Karsdorp te verkiezen. Stekelenburg heeft ook nog helemaal niks in Oranje te zoeken. De Boer maakt imo duidelijk keuzes aan de hand van zijn clubvoorkeur.

Ah joh geen Noa Lang... Had op zijn minst toch in de voorselectie gemoeten... Voegt meer toe dan Babel en Promes maar ja FDB wil zeker alleen maar lievertjes in zijn selectie...

7 maart 2021 om 20:25

Bij nader inzien: EK jong oranje komt eraan dus zal Lang daar aan meedoen wat zeer begrijpelijk is

7 maart 2021 om 21:09

Als hij de beste is op zijn positie moet hij gewoon mee met het grote oranje. Jong oranje stelt niks voor, dat is een opleidingsteam.

Geen Noa Lang, Jammer!

7 maart 2021 om 20:20

Niet alleen jammer, werkelijk een schande. Zonde dat KNVB weer zo een dino voor de selectie zet.

Karsdorp niet eens in de voorselectie? Dat is toch lachwekkend. Ja hij speelt als wingback, maar heeft al lang bewezen dat hij een goede rechtsback is

Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat Stekelenburg hier bij zit? Kom op zeg.. En waar is Lang?

7 maart 2021 om 20:08

Heb je hem vanmiddag gezien? Staat gewoon goed te keepen. Heeft ervaring en zal niet gaan huilen als hij eventueel op de bank komt.

7 maart 2021 om 20:12

Ja want op basis van een handvol wedstrijden in 5 jaar mag je weer ineens naar het nationale elftal

7 maart 2021 om 20:15

Wat een argument zeg! Dus dan kan Padt ook geselecteerd worden want die stond ook prima te keepen. Het punt is gewoon alles wat niet bij Ajax voetbalt heeft bij Frank niet de voorkeur.

7 maart 2021 om 20:16

@Quirento, wel als die 5 wedstrijden voor Ajax zijn gespeeld. Na 5 aardige potjes voor Ajax hoor je gewoon in de selectie van Oranje ;p

7 maart 2021 om 20:16

Ok. kies jij maar drie keepers die beter zijn dan Stekelenburg. En die fit zijn. Je zal niet verder komen dan twee.

7 maart 2021 om 20:19

Hij is oké aan het keepen, doet geen gekke dingen, maar blinkt ook niet uit. Voetballend gezien wel erg zwak, schiet alle lange ballen naar de tegenpartij of over de zijlijn. Ik vind het vreemd om een keeper na 5 oké wedstrijden op te roepen, gaan we volgende keer Jeroen Zoet ook weer oproepen als hij een paar leuke potten speelt? Ik denk dat je ook wel verder moet denken, Cillessen heeft zat ervaring en op een hoger niveau gekeept, Krul heeft zat ervaring en is minstens zo goed, dan kan je imo best wel een jongere keeper als Drommel of Bijlow oproepen als derde keeper. Aan de andere kant: het is een voorselectie, leuk voor die jongen dat ie wat erkenning krijgt. Ik vind alleen niet dat hij in de definitieve selectie moet komen.

7 maart 2021 om 20:21

Schei toch uit Bolhuis. En Strootman, Bergwijn en Dumfries dan ? Die zitten er ook steevast bij, zonder dat ze ook maar iets toevoegen. (Muv Bergwijn)

7 maart 2021 om 20:21

Het ligt allemaal aan de concurentie. En die is er momenteel niet zo op de keepers positie. Bijlow weer gebleseerd. Cillessen speelt niet zoveel, Krul zit bij Norwich. En dan heb je al de keeper van Twente er nog bij. De bonscoach selecteerd Stekelenburg heus niet voor een handvol wedstrijden, maar om zijn verleden en ervaring.

7 maart 2021 om 20:22

Stekelenburg heeft in 5 wedstrijden al fouten gemaakt, sommige zijn dan niet afgestraft, maar een zekerheid? Ik vind bijvoorbeeld Marsman en Pasveer een betere indruk maken dan stekelenburg die al moeite heeft om in 5 wedstrijden een stabiel niveau aan te tonen.

7 maart 2021 om 20:27

@De toekomst. We weten beiden dat als Stekelenburg bij Groningen had gekeept en Padt nu bij Ajax dat padt erbij had gezeten en Stekelenburg niet. Het is uiteraard niet de schuld van Ajax maar zo is het wel lijkt het.

7 maart 2021 om 20:32

Padt keept niet bij Ajax omdat Ajax hem niet zo goed vind. Daarom mocht hij weg. Ajax wilde gewoon een sterke tweede keeper hebben dus haalde ze Stekelenburg terug. Ajax is wel gecharmeerd van Drommel maar die is ook opgeroepen, dus als je bij Twente speelt, kan je er zomaar bijzitten. Net zoals de keeper van AZ opgeroepen is. Maar had jij echt liever Padt gekozen boven Stekelenburg?

7 maart 2021 om 20:35

Nee ik kan Stekelenburg op zich begrijpen. Maar hij zit er alleen bij omdat hij nu toevallig door geluk eens 5 potjes speelt bij Ajax. Toch gewoon best lachwekkend.

7 maart 2021 om 20:36

Pasveer hoort gewoon geselecteerd te worden op basis van dit seizoen. Staat zeker boven Stekelenburg. @007

7 maart 2021 om 20:47

Denk niet dat een bondscoach naar het seizoen kijkt maar naar de spelers waar hij vertrouwen in heeft en die fit zijn. Stekelenburg staat wel op die lijst, Pasveer kennelijk niet. Maar goed, het blijft altijd arbitrair, de een wil Pasveer, een ander liever Marsman en weer anderen Stekelenburg. We zullen zien welke drie keeper overblijven van deze voorselectie.

7 maart 2021 om 21:12

Nee, een bondscoach zou naar kwaliteiten moeten kijken en mensen gelijke kansen moeten geven, maar als Stekelenburg vandaag bij Vitesse had gekeept, was hij niet opgeroepen. Dat is het grote probleem

7 maart 2021 om 21:32

Het gaat wel wat verder dan dat denk ik. Een bondscoach heeft een bepaalde tactiek voor ogen. Hij zoekt spelers die daar bij passen. Gelijke kansen heeft er niks mee te maken, dat is politieke praat maar heeft niks te doen met topsport. Daar heb je geen gelijke kansen, daar spelen persoonlijke voorkeuren en niet te kwantificeren gevoelens een hele grote rol. Een bondscoach wil resultaten bereiken op zijn eigen manier. Hij wordt simpelweg afgerekend op het resultaat en niet de weg hoe hij die resultaten bereikt heeft.

7 maart 2021 om 21:35

"elijke kansen heeft er niks mee te maken, dat is politieke praat maar heeft niks te doen met topsport. Daar heb je geen gelijke kansen, daar spelen persoonlijke voorkeuren en niet te kwantificeren gevoelens een hele grote rol."

@speedy, jij bevestigt dus het gevoel bij velen dat De Boer zijn Ajax verleden niet van zich af kan schudden?

7 maart 2021 om 21:36

Pasveer was ook alleen maar opgeroepen wanneer hij bij Twente keepte.

7 maart 2021 om 21:40

Het is tijd echt andersom. Een bondscoach moet de best presterende spelers selecteren en daarbij een passend systeem zoeken en die spelers op de beste manier laten samenwerken.

7 maart 2021 om 21:45

@njfromvol Als ik kijk naar Frank de Boer bij Inter Milan en bij Crystal Palace dan denk ik dat je wel kan concluderen dat hij vrij star is qua karakter. Ik denk niet dat hij ver van zijn vaste opvattingen qua voetbal af gaat wijken op het EK. Maar wie weet verrast hij ons wel.

Ik reageer niet met namen, anders krijg ik het verwijt een trieste Feyenoorder te zijn, maar ik zie een aantal namen waarvan ik de denk: WTF ????

7 maart 2021 om 20:47

Zeg eens die namen. Ik vind zelf Babel, Strootman, Vilhena, Tete, Stekelenburg en Promes opvallende namen. Babel kan vanwege teambelang, daar heb ik geen zicht op. Strootman geldt hetzelfde voor, maar die vind ik kwalitatief zelfs nóg minder toevoegen. Vilhena zit ergens in het oostblok, geen idee hoe hij het doet. Tete weet ik ook niet hoe die het doet en hoeveel hij speelt. Stekelenburg is echt prima bezig bij Ajax, dus dat snap ik wel, weet niet zo goed wie er per se veel beter is en wie erbij had moeten zitten. Promes vind ik echt heel raar in deze vorm en deze negatieve fase van zijn leven. Dus van alle opvallende namen vind ik met name Promes echt niet kunnen en heb ik bij vijf anderen mijn twijfels. Zie geen duidelijke clubvoorkeur.

7 maart 2021 om 21:10

Ik zie vooral een aantal namen met een ex-Ajax verleden die mij verbazen, maar dan krijg ik op dit forum de nodige verwijten.
Wat wel voor mij pleit is dat ik het vreemd vind dat een jongen als Lang die dit jaar onmiskenbaar een enorme ontwikkeling laat zien er niet bij zit.
Verder zou ik heel graag Geertruida er bij zien; als mensen Rensch durven noemen, dan verdient hij het vele malen meer. ...

7 maart 2021 om 21:52

Qua basis heb je altijd Depay, Wijnaldum, Frenkie, de Ligt, de Vrij en hopelijk van Dijk. Dat zou denk ik voor elke bondscoach gelden. In het doel kiezen ze graag voor Cilessen als die enigzins fit is.

Dan heb je nog twee aanvallende plekjes over in de basis met ruimte voor andere namen.

Noa Lang zou een van die andere namen kunnen zijn maar ook Berghuis, Bergwijn, Justin Kluivert, El Ghazi, Promes, Malen, Garkpo of Stengs zouden kunnen. Het is afwachten wie het gaan worden, nu vertroubeld de jong Oranje de selectie enigzins.

7 maart 2021 om 21:56

Dat jij vooral de namen ziet van ex-ajacieden, zegt misschien ook meer over jouw eigen voorkeuren. Waarom zou Geertruida het meer verdienen als Rensch? Wat mij betreft terecht dat ze er allebei niet bij zitten. Tete speelt prima bij Fulham, vandaag nog van Liverpool gewonnen. Veltman maakt nog regelmatig minuten en zie ik sowieso liever dan Hateboer. Stekelenburg als 5e keeper erbij gewoon terecht, keept prima. Pasveer heeft veel minder internationale ervaring, Padt is niks en Bijlow fysiek nog niet 100%. Voorin zou je Bergwijn/ Promes/Babel weg kunnen laten, maar snap dat Lang nog even mee mag bij jong-oranje aangezien dat wedstrijden zijn die wél ergens om gaan. Dit soort wedstrijden kun je juist gebruiken om te kijken hoe spelers het doen die minder minuten maken of minder zichtbaar zijn. St Juste en Vilhena zitten er trouwens bij, dus Frank heeft blijkbaar toch ergens ook een oogje op spelers met een Feyenoord-achtergrond. Er zitten sowieso wel enkele spelers bij die ik niet meteen zou oproepen, alleen ik zie niet zo snel 1op1 vervangers. Als Lang zo door blijft gaan, komt hij er echt wel bij.

7 maart 2021 om 22:01

Marton, Geetruida heeft 30+ wedstrijden gespeeld en laat het wekelijks zien. Heeft Rensch al 5 wedstrijden gespeeld?

8 maart 2021 om 08:52

Geertruida ipv wie dan?

9 maart 2021 om 12:02

Tete of Veltman

Geen Lang, wel Babel. Serieus wtf..

Karsdorp niet eens in de voorselectie? Dat is toch lachwekkend. Ja hij speelt als wingback, maar heeft al lang bewezen dat hij een goede rechtsback is

Geen Noa Lang en wel Babel?!

Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat Stekelenburg hier bij zit? Kom op zeg.. En waar is Lang?

Dan keep je als Pasveer zijnde een uitstekend seizoen en word je overgeslagen ten faveure van Stekelenburg. Wat een grap.

7 maart 2021 om 20:35

Nog niet eens zo aan gedacht maar je hebt hier ook zeker een punt hoor. Old boys network ipv eerlijke selecties zoals gewoonlijk in het NL voetbal. Maar ja wat verwacht je ook met iemand als Frank de Boer?

7 maart 2021 om 21:17

Pasveer is inderdaad gewoon de 3e beste keeper die we hebben. Verkeert in goede vorm en heeft straks bij het WK wel veel wedstrijden in de benen. Daarnaast ging Stekelenburg vandaag en tegen PSV niet vrijuit bij de tegendoelpunten. Helaas was dit te verwachten met een trainer als De Boer.

Als Weghorst dit keer weer niet bij de definitieve selectie wordt gehaald en Babel wel kunnen we Frank de Boer echt niet meer serieus nemen.

7 maart 2021 om 20:16

Nou dat kunnen we nu al niet meer als je het mij vraagt!

Wat een waardeloze voorselectie qua buitenspelers. Promes, Babel, Bergwijn, Stengs.... Hun prestaties het afgelopen halfjaar is verreweg niet van hetzelfde niveau als dat van Lang. Lang is een revelatie in België en verdient een plaats bij echt minimaal de voorselectie. Verder blij dat Weghorst er wel bij zit, hopelijk haalt hij de definitieve selectie ook, maar met het conservatieve selectiebeleid van De Boer ben ik heel erg bang dat hij lekker vasthoudt aan de vertrouwde namen....

7 maart 2021 om 20:20

Ik mis Stekenlenburg en vd Beek in je opsomming ...

7 maart 2021 om 20:51

Van de Beek moet je gewoon oproepen. Die is niet in vorm bij United maar op basis van redelijk recent verleden echt wel een toevoeging aan je middenveld en speelt als een van de weinige Oranje middenvelders bij de echte wereldtop. Rare opmerking. Stekelenburg is wel opvallend. Wie zou jij oproepen die aantoonbaar beter is?

7 maart 2021 om 21:01

Als je al vier keepers hebt, vind ik een 5e keeper die 7 wedstrijden in 5 jaar heeft gespeeld nogal onnodig.
Verder oneens ober vd Beek. Die heeft nauwelijks gespeeld de afgelopen maanden.

7 maart 2021 om 21:14

Van de Beek heeft werkelijk waar nog nooit wat laten zien in Oranje.

7 maart 2021 om 21:19

Van de Beek speelt dus niet wekelijks (of überhaupt) bij de wereldtop.

7 maart 2021 om 22:15

Meen je dit serieus wat betreft van de Beek LeidseHood?? Ten eerste is United geen wereldtop meer en ten tweede speelt Van de Beek letterlijk nooit. Dus jouw hele statement klopt niet. Van de Beek zit wekelijks op de bank bij een gevallen topclub in wederopbouw en voegt daar werkelijk niks toe. Waarom selecteer je hem dan?

8 maart 2021 om 08:57

United staat tweede in Engeland. Dat is gewoon wereldtop. Of je rekent daar alleen München Real PSG toe ofzo. Maar in elke iets bredere opvatting is de nummer 2 van de premier league top. Daar speelt hij niet. Maar een voetballer die niet speelt bij United is altijd nog beter dan een die wel speelt bij krasnodar bijvoorbeeld. En die zit er ook bij. Ik vind van de beek los van de speeltijd een van de betere Nederlandse aanvallende middenvelders. Zie echt niemand die in zijn plaats mee zou moeten.

Lekker hoor! Wout Weghorst zit eindelijk in de selectie

7 maart 2021 om 20:17

Is slechts voorselectie he. Daar zit Weghorst altijd bij. Alleen De Boer zal uiteindelijk gewoon voor De Jong kiezen als de definitieve selectie bekend wordt gemaakt.

7 maart 2021 om 20:20

Daar heb je gelijk in. Hopen dat hij er deze uiteindelijk wel bij zit

Afgelopen weken was er dan het gerucht dat Pascal Struijck mogelijkerwijs geselecteerd kon worden door onze zuiderburen. Ik kon Pascal Struijk wel begrijpen gezien de concurrentie hier in Nederland. Ondanks dat ik het St Juste van harte gun vind ik het wel een vreemde (voorlopige) oproep. In zo'n geval zag ik dan echt liever Pascal in de voorselectie of Wesley Hoedt of Sven Botman. Ach waarom niet.

7 maart 2021 om 21:15

Want jij hebt St Juste nog gevolgd?

7 maart 2021 om 21:34

St Juste heb ik niet gevolgd nee, maar misschien wel leuk voor jou om te weten, sinds de degradatie van HSV heb ik een zwak voor Mainz (in de eerste plaats door Nikki Zimling) dus als ik al Duits voetbal kijk is het negen van de tien keer Mainz. St Juste is een lieve jongen, een prima verdediger en doet het naar behoren bij Mainz, voor zover ik met weinig kijk op het spelletje kan beoordelen. Met de huidige lichting verdediger en de aankomende talenten die eventueel zelfs een andere nationaliteit overwegen ben ik wel degelijk verrast. Duidelijk antwoord?

7 maart 2021 om 22:03

Je mag verrast zijn, maar als je niet weet hoe hij zich ontwikkeld heeft het laatste jaar is het bijzonder dat je dan liever iemand anders ziet. Zo'n stelling zou ik alleen innemen als ik ze allemaal heb kunnen beoordelen

Als Weghorst dit keer weer niet bij de definitieve selectie wordt gehaald en Babel wel kunnen we Frank de Boer echt niet meer serieus nemen.

Ik hoop dat we ze allemaal verliezen en het WK in Qatar niet eens hoeven te boycotten.

Geen El Ghazi, geen Lang, maar wel Babel, begrijpt u het nog?

Schoonzoon Stengs en lievelingetje Babel zitten er weer bij. Lachwekkend vind ik het. Noa Lang laat meer zien dan Stengs en dat wekelijks. En wat laat Babel tegenwoordig zien? Helemaal niets.

Over hoeveel maanden is het EK? Ik mag toch niet hopen dat dit een voorbode is van de EK selectie met Babel en Stekelenburg idd maar ook Strootman, Vilhena en eigenlijk verdiend vd Beek het ook niet.

Noa Lang laat al tijden meer zien dan schoonzoon Stengs. Babel laat al helemaal niets zien en krijgt dus de voorkeur op een Weghorst. Frank mag wel met duidelijkheid komen want dit slaat helemaal nergens op.

Lang en El Ghazi helaas er niet bij... Babel en Promes wel...

Babel, Stengs en Promes maar geen Noa Lang? Haha dat was hem dan, ik neem Frank de Boer nooit meer serieus. Een absolute schande is het!

7 maart 2021 om 20:52

Speelt die niet een belangrijke rol bij Jong?

7 maart 2021 om 22:08

Ja, ik las daarna ook dat het daarmee te maken kan hebben. Maar goed, als je een speler een waardige rol toe zou dichten, zou je hem ook niet buiten de selectie laten. Ben benieuwd of hij er volgende keer wel bijzit.

De Knvb meldt op twitter dat rekening gehouden is met het EK voor Jong-elftallen. Ik denk dat er een afweging gemaakt is voor bepaalde spelers of zij meer hebben aan een paar keer meetrainen bij het grote Oranje (spelen gaan ze waarschijnlijk toch niet) of toernooiervaring opdoen bij Jong Oranje. Dan kan ik voor de spelers die tussen de twee selecties in zitten goed begrijpen dat voor het EK gekozen wordt. Dan hebben we het onder andere over Lang, Koopmeiners...

7 maart 2021 om 20:22

Lang zou zelfs in de basis moeten beginnen gebaseerd op zijn clubprestaties dus dat is geen punt, gewoon een excuus om onze dino Frank de Broer achter te laten schuilen. Zoveel nationale elftallen worden achter gehouden door conservatieve verdedigende managers die falen op clubniveau. Zonde voor de sport.

7 maart 2021 om 21:02

Ik weet niet of hij in de basis moet en zou starten, gezien de vorige interlands lijken mij Depay, Malen, Luuk de Jong en Berghuis de grootste kanshebbers om in de basis te staan de komende potten, en ik denk dat Bergwijn ook nog hoger in de pikorde staat, dus ik denk dat het heel realistisch is om te stellen dat hij niet gespeeld zou hebben. Dan snap ik dat er gekozen wordt om hem toernooi-ervaring op te laten doen en hem wel speelminuten te geven. Ik heb de selectie van jong Oranje net gezien en die is heel erg talentvol, ik denk dat die jongens er allemaal veel meer aan hebben gewoon die minuten te spelen en die unieke ervaring op te doen dan spelen tegen de tegenstanders het grote Oranje tegen moet, die we ook wel moeten en kunnen verslaan zonder Lang, Koopmeiners en Gakpo...

Babel en Stengs, geen Lang, bedankt de Boer. Eerstgenoemde hoefde ik al nooit meer in het Nederlands elftal te zien en Stengs vind ik veel te inconsistent om in aanmerking te komen voor de voorselectie. Lang had er hoe dan ook bij moeten zitten. Verder staan er wel logische namen op, godzijdank is Weghorst geselecteerd.

7 maart 2021 om 20:16

Babel was in de periode onder Koeman anders heel nuttig. Interlandvoetbal en clubvoetbal zijn verschillende grootheden.

7 maart 2021 om 20:20

Wanneer is hij laatst nuttig geweest dan? 2018 of iets dergelijks?

7 maart 2021 om 20:27

Babel heeft specifieke kwaliteiten, net als Luuk de Jong. En vorig jaar zijn er inderdaad geen interlands geweest...

7 maart 2021 om 20:37

Wat zijn zijn specifieke kwaliteiten dan?

7 maart 2021 om 20:40

Verschillende grootheden, houd toch op zeg.. De laatste interlands waarin hij speelde, droeg hij werkelijk niets bij en het was niet om aan te gluren. Die nuttige wedstrijden zijn al zo enorm lang geleden. We hebben genoeg even goede of betere opties, die ook nog eens beter in vorm zijn. Of wilde je beweren dat Lang, met al zijn doelpunten en topvorm, niet 'heel nuttig' zou zijn?

7 maart 2021 om 20:44

Specifieke kwaliteiten? Ik rol hier over de grond van het lachen. Serieus hoe kom je erbij haha. Nee dit kan echt niet, ik zal de laatste zijn die Frank de Boer nu ooit nog zal verdedigen. Zelden zoiets gezien.

7 maart 2021 om 21:23

Dat Falcao met een gekleurd brilletje kijkt wist ik wel, maar hij legt het er wel erg dik bovenop. De specifieke kwaliteiten van Babel zijn vooral dat hij een ex Ajacied is en dat hij Frank goed kent

7 maart 2021 om 21:57

@fr010rotterdam
Deze jongen is gewoon in de Kuip geweest hoor tegen Freiburg, Rangers, Psv, Inter en Dortmund en ook op de Coolsingel in 2017. Ik houd er alleen wel van objectief naar spelers te kijken en concludeer helaas dat de meeste Feyenoorders op dit moment niet goed genoeg zijn.

7 maart 2021 om 22:05

Haha respect, maar dan verschillen we wel enorm van mening/inzicht.

7 maart 2021 om 22:08

Overigens zou ik qua echte Feyenoorders nu alleen voor Geetruida, Berghuis en indien fit Bijlow gaan. Maar kan ik Babel of Bergwijn en niet Lang, Tete en niet Karsdorp of Geertruida, Strootman en geen Koopmeiners en ook de oproep van Stekelenburg niet begrijpen

7 maart 2021 om 22:17

Bergwijn ben ik niet kapot van, Babel wil hij denk ik nu niet laten vallen met oog op EK. Heeft hele voortraject meegemaakt. Tete en Karsdorp twijfelgeval, Strootman begrijp ik eerlijk gezegd ook niet. Moet wel zeggen dat ik Marseille niet echt volg. Stekelenburg een ervaren back up die geen moeite heeft met positie tweede / derde doelman.

7 maart 2021 om 22:19

@fr010frdam
Haha maakt niet uit man, ik geef soms expres beetje tegengas ;-)

7 maart 2021 om 22:21

Babel zijn specifieke kwaliteiten zijn? En wanneer benutten we die dan ook daadwerkelijk? Idem voor Luuk de Jong wat betreft het benutten ervan. Babel is ondertussen z'n snelheid kwijt en zijn actie ook, dus wat moeten we nog met hem? Luuk de Jong is de beste kopper van Europa volgens velen (ik zie het niet, maar goed), maar wanneer spelen wij met voorzetten? Altijd die argumenten die gebruikt worden om bepaalde spelers de hand boven het hoofd te houden, terwijl die in de praktijk niet opgaan.. om gek van te worden. Waarom denk je dat Dost heeft bedankt voor Oranje bijvoorbeeld? Omdat hij, buiten dat hij vaak niet werd opgeroepen, werd afgerekend op gebrek aan prestaties veroorzaakt door de bondscoaches. Waarom denken velen dat het met Luuk de Jong wel gaat werken dan?

7 maart 2021 om 22:50

@jackieboy10 Het blijft altijd een kwestie van smaak, maar ik denk dat Babel en Luuk de Jong twee karakters zijn die we op het EK nog best eens heel hard nodig zouden kunnen hebben. Je hebt gewoon een groep spelers nodig die het klappen van de zweep kent.

Ja dan begint de lijst met Van Aanholt, Donnie en Babel. 3 spelers die if het niveau niet hebben of in belabberde vorm zijn. Non voetballer Dumfries zit er weer eens bij. Bergwijn de vaste tribuneklant van de Spurs. Stekelenbrug 39 jaar. Strootman die al 3 jaar geen fatsoenlijke pot heeft gevoetbald. Vilhena ? Wist niet dat die nog iets deed. Promes die 70 procent van de wedstrijden op de bank heeft gezeten. Ga dan voor jongens waar nog toekomst inzit, want dit slaat als een lul op een drumstel.

Babel, Strootman en Promes. Wat zouden die gedaan hebben dat ze er ALTIJD bij mogen zijn. Het is dat Gakpo geblesseerd is, maar waar zijn El Ghazi en Lang?

Ik vind dit een hele bijzondere voorselectie. 5 keepers selecteren, Babel, Promes en Stengs selecteren, maar geen plekje inruimen voor bijv. Lang (spreekt voor zich), Karsdorp (basisspeler Roma) en Propper (speelt niet veel bij zijn club maar haalt wel altijd goed niveau in Oranje, zie hem zelfs liever dan Van de Beek).

Babel vind ik gewoon terecht. Heeft de laatste drie jaar prima gepresteerd in Oranje. Je moet verschillende kwaliteiten in je selectie hebben wil je op een eindtoernooi potten kunnen breken.

Voorselectie mensen, kalm aan en niet in paniek raken. Alleen namen die niet opgeroepen zijn vallen onder de moeite van het bespreken (lang, Timber, Karsdorp, ect). Over Stekelenburg kun je een boel zeggen, als hij alsnog buiten de definitieve selectie valt is alle ophef voor niks geweest.

9 wedstrijden spelen in het hele seizoen tot nu toe in alle competities samen is blijkbaar genoeg. Tenminste, zolang je bij Ajax speelt. Onze bondscoach doet niet eens meer een poging om de schijn op te houden. Lievelingetjes Babel, Veltman en Promes kunnen om de een of andere reden ook niets fout doen, terwijl de beste speler van de Belgische competitie en een basisspeler van AS Roma opzichtig genegeerd worden.

7 maart 2021 om 20:20

Spelers van Ajax hebben over het algemeen meer ervaring met druksituaties. In die zin begrijp ik het wel. Oranje is geen speeltuin.

7 maart 2021 om 20:44

Veltman speelt gewoon basis in de Premier League en doet het daar ook zeer behoorlijk, bovendien op meerdere posities inzetbaar. Zijn selectie is echt niet zo gek vind ik. Babel en Promes is wel te zot voor woorden inderdaad. Normaliter hadden dat Lang en El Ghazi moeten zijn (Gakpo mits fit ook kanshebber).

St Juste speelt dan wel bij een degradatiekandidaat in Duitsland, maar heeft zich zo enorm goed ontwikkeld. Tijdje geleden zat Lewandowski echt bij hem in de broekzak. Zo ontzettend gefocust en geconcentreerd, en ook enorm solide aan de bal. Dat frivole wat hij had in Nederland is er helemaal uit. Gaat ongetwijfeld een mooie stap maken in de zomer. Stekelenburg snap ik enerzijds wel, anderzijds niet. Als Bijlow fit was geweest had ie er niet bij gezeten denk ik. Dat Lang er niet bij is, maar Babel wel: echt onbegrijpelijk. Ook had ik Tete of Veltman thuis gelaten ten opzichte van Karsdorp. Zijn beide enorm verdedigende backs, terwijl Karsdorp voetballend echt de beste rechtsback is die je hebt. Edit: Waar IS Koopmeiners?!

7 maart 2021 om 20:18

Oranje speelt alleen 433 en Karsdorp fungeert alleen als wingback in een 5 mans verdediging. Denk dat daar de onderbouwing in zit.

7 maart 2021 om 20:21

Maar dan nog, heeft bij Feyenoord bewezen dat hij ook uitstekend is in een 4mansdefensie. Veltman speelt ook in een 5mans verdediging. Daarbij vormde Karsdorp een fantastische combinatie op rechts met Berghuis. Ik zou het wel weten als ik bondscoach was. Beste rechterkant die je op dit moment kunt vinden. Zo'n connectie verlies je niet zomaar als spelers.

7 maart 2021 om 21:25

Nou oortap, dat is napapegaaien van anderen. Karsdorp was in zijn tijd bij Feyenoord gewoon goed in 433. Dat kan hij dus prima

Deze voorselectie is toch om te janken. Stekelenburg? Promes? Babel? Waar is Lang? Hij(lees: Frank de Boer) is vergeten Robben te selecteren.

7 maart 2021 om 20:33

Wie had je dan willen zien in plaats van Stekelburg? Alle anderen zijn toch ook opgeroepen? Verder is er toch niets meer aan fitte keepers wat Oranje waardig is?

7 maart 2021 om 21:26

Waarom moet je 5 keepers selecteren? Hij heeft toch ook maar 2 a 3 pure spitsen?

7 maart 2021 om 21:26

Pasveer is dit seizoen véél beter dan een Stekelenburg

Hier zit toch weer wat tussen hoor. Babel, Stengs, Promes, St. Juste, Tete, Strootman en vilhena. En dan kunnen er ook vragen bij Bergwijn en Van De Beek gesteld worden. Maar ja blijkbaar vinden ze bij de knvb een jeugd EK belangrijker. Anders kan ik geen redenen bedenken om koopmeiners en lang er niet bij op te nemen.

7 maart 2021 om 20:17

Precies en dat is dus echt schandelijk. Ik hoop ontzettend dat we alles verliezen binnen die kwalificatie, Frank de Boer eruit geschopt kan worden en we dat slaven WK lekker missen. Wat een aanfluiting.

7 maart 2021 om 20:34

Als FdB eruit zou vliegen, blijven de idioten zitten die hem hebben aangesteld. Grote kans dat je dan weer een waardeloze trainer krijgt.

7 maart 2021 om 21:27

Heb je st juste, Tete en Vilhena nog zien voetballen?

7 maart 2021 om 21:33

Tete wel ja. En daar word ik nu niet warm van. St juste en vilhena ben ik uit het oog verloren, maar kom op vilhena? Die staat niet eens vast in de basis bij krasnodar.

7 maart 2021 om 21:37

Vilhena staat er altijd in, als je zijn wedstrijden op hebt gezocht.....ze spelen daar in andere perioden dan hier

7 maart 2021 om 21:46

48% van de tijd een basisplaats staat op transfermarkt.

Stekelenburg? Serious? Marsman keept al tijden grandioos! Strootman, Babel, Promes🤣 waar zijn Karsdorp, el Ghazi en Lang?

7 maart 2021 om 20:37

Marsman speelt niet al tijden grandioos. Toen hij eruit moest omdat Bijlow weer fit was en er in de beker weer in moest omdat Bijlow weer gebleseerd was, ging het mentaal helemaal mis bij die jongen en zagen we de oude Marsman. Wil je zo'n jongen meenemen naar een EK? Lijkt me een behoorlijk risico. En voor hetzelfde geld zit ie de rest van het seizoen weer op de bank omdat Bijlow weer fit is.

Ik vind vooral de dubbele standaard zo opvallend. De Boer zegt dat presteren over een lange periode leading is in z'n selectiebeleid, maar Stekelenburg en Donny van de Beek zitten erbij. Met dat argument werd eerder dit jaar Bijlow nog afgewimpeld terwijl hij toen langer goed stond te keepen dan Stekelenburg nu.

Onvoorstelbaar! Babel kan ik nog snappen, maar Stengs en Promes verkiezen boven Lang is echt lachwekkend. We weten nu in ieder geval dat Stengs de eerste naam op papier is. Dan heb je ook nog Bergwijn die echt geen knikker raakt in Engeland en inmiddels de bank niet eens meer mag warm houden bij Tottenham. Verder lijkt het me dat je voor Strootman en Vilhena ook wel wat beters had kunnen selecteren. Waar hij St Juste dan ineens vandaan tovert.. En waar is Koopmeiners gebleven...?

7 maart 2021 om 22:23

Ook Babel is onbegrijpelijk hoor. Takelt gewoon erg snel af. En zijn waarde is er simpelweg niet meer zo. Geen actie en geen snelheid meer. Terwijl dat zijn grootste wapens waren.

8 maart 2021 om 14:26

Ik zou 'm ook niet selecteren overigens. Echter vind ik het vooral lachwekkend dat Promes en Stengs erbij zitten. Ook over Bergwijn valt te discussieren, aangezien hij sinds een paar weken tribuneklant is. Stengs maakt niet eens indruk in de Eredivisie en heeft de helft(!) van het rendement van Lang en had daar meer wedstrijden voor nodig. Promes moet je uberhaupt niet selecteren als je ziet wat er boven z'n hoofd hangt. Dat mag ten nimmer een uithangbord zijn voor een nationale ploeg. We weten in ieder geval dat Stengs ten aller tijden bij de selectie zal zitten zolang Frank de Boer bondscoach is. Wat een grap!

El Ghazi en Noa Lang niet maar Stengs Babel en Bergwijn wel? Waar slaat dit op?

Mensen mensen er is rekening gehouden met het EK dat jong oranje gaat spelen. Het krijgt de voorkeur dus dat jongens als Lang en Koopmeiners daar minuten gaan maken.

7 maart 2021 om 20:22

Ja daar zijn ze echt veel mee. Gewoon een non-argument. Die zijn veel meer met speelminuten op het hoogste niveau dan op een of ander jeugdniveau.

7 maart 2021 om 21:13

Oranje speelt tegen Letland en Gibraltar. Dat is nog minder dan jeugdniveau. Buitendat was mijn reactie meer gericht aan mensen die De Boer weer eens voor de meest vreselijke dingen uitmaken. Dit besluit om mensen liever op een toernooi te laten spelen komt heus niet alleen vanuit hem. Oranje kan mij aan me reet roesten verder, maar beetje treurig van die haat richting De Boer, terwijl iedereen de billen likte van Koeman die voor nagenoeg dezelfde spelers selecteerde.

7 maart 2021 om 20:26

Echt het slechtste argument ooit inderdaad. Wat boeit dat EK voor het jong team nou? Gewoon een excuus om achter te verschuilen. De beste spelers horen in Oranje te spelen en daar hoort Lang, maar ook Koopmeiners bij.

7 maart 2021 om 20:41

Koopmeijnders hoort helemaal niet bij de beste middenvelders, hoe kom je daar nou bij? Frenkie, Wijnaldum spelen altijd. Dan heb je nog de keuze tussen Gravenberch, van de Beek, Klaasen, Koopmeijners, de Roon en al die anderen. Koopmeijnder steekt er echt niet bovenuit in het rijtje.

7 maart 2021 om 21:27

van de Beek en de Roon zijn helemaal geen keuzes.

7 maart 2021 om 21:33

Op basis waarvan is Van de Beek beter dan Koopmeiners op dit moment? Hij heeft in Oranje nooit een goede wedstrijd gespeeld en hij speelt al een half jaar niet. Dan verdien je geen selectie. Maar jij lijkt iedereen op basis van het verleden te willen selecteren

8 maart 2021 om 14:29

Waarom haalt hij Stengs er dan wel bij? Dan zie ik liever Stengs naar Jong Oranje en Lang in Oranje. Op basis van werkelijk alles legt Stengs het af tegen Lang en op het gebied van rendement heerst Lang ten opzichte van Stengs.

Prima dat Bizot er bij zit hoor maar in welk opzicht is Bizot beter dan Padt?
Had graag gezien dat Padt er weer een bij zou zitten.
Als hij niet bij de definitieve selectie zou zitten prima! Maar geef Padt ook weer eens de kans.

7 maart 2021 om 21:27

Het verbaast me eerder dat Stekelenburg er bij zit ipv Pasveer

Hoe dan Donny van de Beek?? Wat heeft hij nou gespeeld afgelopen maanden?

Hoe is het mogelijkkkk dat PROMES erbij zit? Wat voor geheimen weet die man? Hij heeft een jaar lang niets laten zien!!! Helemaal niets, noppes nada en alleen in de weg gelopen. Heeft geen dribbel, geen overzicht, geen durf en verloor elke bal. Balletjes terug was het enige wat hij deed. Was vaak de aller slechtste bij Ajax. Noa Lang was vandaag weer verschrikkelijk goed en staat op 13 goals. Wat is dit voor grap? Enorm sneu voor die jongen om dit te zien. Zelfs Danjuma in de Championsship is nu 100 klassen beter. Over Babel kan ik niet oordelen de laatste maanden maar Promes man man man. De Boer laat weer zien nog steeds moeilijke jongens te ontzien. Promes ondanks zijn incident is een goede jongen voor de trainer die niet snel zeurt. Depay is kennelijk genoeg voor hem om Noa niet te selecteren

Wat een aanfluiting zeg ..

De reacties zijn zoals te verwachten lachwekkend. Iedereen praat elkaar na en bekijkt alles via z'n eigen clubbril. Elke bondscoach heeft z'n spelers waar hij in geloofd. Ja, Babel is daar één van. Volgens mij doet hij het in Turkije nu niet eens zo slecht. Dus wat is het probleem? Ok, Lang ontbreekt op de lijst. Hij zou eventueel de plek van Promes moeten krijgen, maar verder? Gewoon even wachten tot de echte lijst wordt gepubliceerd. Heus, ook blessures kunnen nog een rol gaan spelen.

7 maart 2021 om 20:30

Het typische argument voor spelers die letterlijk niks bijdragen of presteren aan een team: “ze zijn belangrijk voor de sfeer”, “ze liggen goed in de groep” of “ze spelen een echte mentorrol”. Ja leuk allemaal maar maak van Babel dan een assistent of iets dergelijks. Dat mag zelfs gewoon. Maar op het veld draagt die 0.0 bij.

7 maart 2021 om 22:28

Die van jou is toch net zo lachwekkend 007? Als er nu al spelers op deze lijst ontbreken, dan gaat de echte lijst toch niet veel beter worden? En leuk die favorietjes, maar die moet je wel kunnen verantwoorden. Babel speelt matig hoor en takelt gewoon af, simpel as. En Lang "eventueel de plek van Promes"? In welke wereld zijn een compleet gebrek aan prestaties schijnbaar genoeg om zelfs dan nog te moeten twijfelen om andere spelers te proberen? Promes was slechter dan slecht bij jouw eigen club dit seizoen. Wat moet hij dan doen om niet geselecteerd te worden? Van de Beek die niet speelt bij United wordt ook nog steeds opgeroepen?

8 maart 2021 om 14:31

Maar hoe verklaar je dan dat Lang schijnbaar bij Jong Oranje meedoet en Stengs gewoon bij Oranje zit? Dat is toch ook gewoon lachwekkend? Er is geen argument die voor Stengs pleit en tegen Lang.

Lekker vernieuwend en heb je weer zo'n bondscoach die zijn oud gedienden niet wil laten vallen. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd en waarom niet wat meer vers bloed proberen. Maar goed, hij krijgt vanzelf deksel op de neus, want dit getuigd van weinig lef, inzicht en oog voor de toekomst. Typische de Boer copy-paste selectie en laten wij vooral geen risico door een paar frisse jonkies op te nemen in de selectie.

Ruud Vormer verdient toch ook een kans, hij is een van de beste in Belgie en dan nog nemen ze hem niet op en strootman wel lachertje die de boer, En Noa Lang het zelfde verdient ook een plaats

Babel Promes Van de Beek Bizot Strootman Veltman? Selecteer is mensen in de beste vorm man ipv op naam, Koopmeiners El Ghazi Noa Lang Botman en als je dan perse een keeper extra bij de voorselectie wil neem dan Padt of Pasveer. Van de Beek speelt helemaal niets ook echt bizar. Met een beetje geluk zijn we nog voor het EK van Frank de Boer af.

8 maart 2021 om 14:32

Maar wie moet je selecteren in plaats van Van De Beek dan? Dat hij erbij zit kan ik prima snappen.

Gaat niemand beginnen over dat koopmeiners niet is opgeroepen? En fck vilhena wel? En babel? Ik weet niet wat de boer heeft gesnoven maar t is niet best, dit is de grootste schande ooit in t nederlands voetbal.

Strootman, wat is zijn functie. Materiaalman ofzo.

Zo een beetje de slechtste selectie sinds jaren met Blind. Veltman (degradatie strijder) wel en Karsdorp niet. Tribune klant Bergwijn wel en El Ghazi, de eerste Nederlander sinds Van Persie die 4 keer scoorde in een week in de PL niet. Vinhena, Strootman en ProMES????? Wat hebben deze jongen nog te zoeken in de voorselectie van Oranje? De selectie voor het middenveld is echt heel erg. Er zit zo weinig voetbal en creativiteit in de groep.

7 maart 2021 om 20:49

Dan kun je beter zeggen: waar zijn Karsdorp of Geertruida. Die verdienen het veel meer dan Timber. Sowieso Karsdorp, die basisspeler is bij een goed draaiend Roma.

7 maart 2021 om 22:30

Maar voor wie dan? Veltman is vaste klant, kan zowel centraal als rb, speelt regelmatig en toch ook niet in de minste competitie.. Tete doet het goed bij Fulham. Tete/Karsdorp/St Juste is mij eerlijk gezegd om t even, maar misschien zie ik ze alle 3 zelfs liever dan Dumfries en Hateboer.

7 maart 2021 om 21:38

Timber komt er de volgende keer wel bij. Daar heeft hij het goede shirt voor aan

Laat ik beginnen met dat ik zoals de meeste mensen hier niks snap van het selecteren van promes en Babel. Maar bij koeman was dit niet anders, blijkbaar is het toch prettig om een vaste groep te hebben.

7 maart 2021 om 21:39

We zijn een jaar verder, dan staan er andere spelers op en die moeten een kans krijgen

7 maart 2021 om 22:31

De enige speler die (van de aanvallers) echt opgestaan is, is Lang. En dat is tevens de enige speler die nog mee mag doen bij jong-oranje, en die spelen wedstrijden die er wél toe doen.

8 maart 2021 om 14:34

Dan was het toch veel logischer geweest om Stengs naar Jong Oranje te sturen en Lang over te hevelen naar Oranje?

Laat ik beginnen met dat ik zoals de meeste mensen hier niks snap van het selecteren van promes en Babel. Maar bij koeman was dit niet anders, blijkbaar is het toch prettig om een vaste groep te hebben.

Oi oi oi, geen Koopmeiners, geen Lang, geen Botman.... het is echt droevig als je het mijk vraagt. Vooral Noa Lang kan niets meer doen om een uitnodiging te verdienen. De Boer zal hem wel een lastig mannetje vinden of zo, echt ik heb het 5 keer opnieuw gelezen omdat ik mijn ogen niet kan geloven.

De 5 keepers niets aan toe te voegen , prima . Drommel kan ervaring opdoen tussen de andere 4 ouderen .

7 maart 2021 om 20:41

Wat doet Stekelenburg er tussen dan? Jaren nauwlijks gekeept, staat er sinds een paar week weer en gelijk een oproep? Onbegrijpelijk!!!

Bergwijn snap ik wel. Die speelt de laatste tijd foutloos.

Bergwijn en van der Beek zijn ook erg logische keuzes. Kunnen we F. De Boer nog wel serieus nemen.

Van de Beek? Omdat die het zo goed doet in Manchester?

7 maart 2021 om 22:38

Welke speler zou je anders liever willen zien in zijn plek? Diemers? Fer? Of toch v Ginkel? Ik heb nog altijd liever een niet spelende vd Beek dan een aantal mindere spelers die veel minuten maken.

Ongelofelijk dat Lang niet wordt geselecteerd. En die kutsmoes met het belang van de EK voor jong Oranje trap ik ook niet in. Ook andere zoals een Koopmeiners had je ook prima in de voorselectie kunnen hebben. Het betreft een voorselectie dus die jongens kan je dan gewoon selecteren en later naar Jong Oranje sturen. Dan had ik het nog een beetje begrepen. Maar nu, echt heel zwak van de Boer. Gewoon te beroerd om een keuze maken en om een aantal spelers die zwaar onder presteren niet de werkelijkheid te zeggen. Persoonlijk kan ik de Boer niet meer serieus nemen gewoon. Op zijn minst heeft hij Weghorst de kans gegeven. Maar dit betreft nog een voorselectie. De boer kan zich helemaal ongeloofwaardig maken als hij Weghorst later nog naar huis stuurt.

Wat een gelul, in samen spraak met vd Looi. De beste moeten geselecteerd worden voor Oranje. Punt uit. Maar het is een voorselectie, dus dat zegt niets over de definitieve selectie.

Ben ik een erge zwartkijker als ik vind dat de spoeling eigenlijk erg dun is voor het Nederlands Elftal? Dan heb ik het niet alleen over de keepers, maar over de hele breedte.

Frank de Boer kun je ook niet meer serieus nemen, hoe kun je Stekelenburg oproepen na een paar gekeepte wedstrijden? Hij stond er oke, maar dat is het ook wel. Roep dan Bizot of Pasveer op, dit is echt lachwekkend. En waar is Lang doet het super, maar geen oproep? Man man man

Prima voorselectie, alleen Noa Lang ontbreekt. Maar een voorselectie zegt ook niet alles, miss zit hij er wel bij de definitieve selectie

8 maart 2021 om 14:37

Er is geen enkel excuus om Promes erbij te halen. Dat moet je vanuit een moreel oogpunt al helemaal niet willen tot er uitspraak in die zaak komt. Benzema werd levenslang verbannen voor een veel lichter vergrijp.

8 maart 2021 om 19:32

Ik vind dat geen lichter vergrijp, en zeker niet omdat Benzema het flikte bij een speler uit de Franse selectie. Daarnaast was dat al bewezen, itt de zaak Promes. Ook ben je in Nederland (gelukkig!) onschuldig tot alles bewezen is. Dat hij er niet bij hoort omdat hij het niveau even niet meer heeft, dat vind ik een veel betere redenatie.

8 maart 2021 om 20:53

Nou ja, ik vind tussenpersoon bij een afpersing rond een sekstape toch wel van een veel lagere gradatie dan iemand neersteken, mocht hij het gedaan hebben.

Noa lang mag op het jeugd ek eerst even laten zien wat hij daar kan. In een ploeg die 20 punten meer heeft past het hem wel. Is ook wel een ettertje en dan kiest Frank toch liever zijn schoonzoon

veltman, stekelenburg en Babel maar ook promes zullen toch wel afvallen neem ik aan. Alle 4 overbodig ondanks dat Stekelenburg een betrouwbare factor is.

Wat een grap zeg Stekelenburg. Valt op dat hij goed meevoetbalt, maar heeft niet veel te doen gehad. En de keren dat die wat te doen heeft gehad, overtuigde hij niet eens meer dan een Zoet..

Ik mis rick karsdorp? Doet al heel lang niks fout bij as roma

Ik mis Noa Lang die speelt fantastisch bij Brugge. Daarnaast zou ik zeggen selecteer eer El Gazi en Struijk. Deze jongens laten het zien in de zwaarste competitie. Eigenlijk is het vreemd dat we geen goede jonge keepers meer hebben. Was gaat er mis in de opleiding?

'Schande' haha, wat een stemmigmakerij om niets. In plaats van een mogelijk debuut in het grote Oranje gaat Lang gewoon een eindtoernooi spelen. De Boer zegt letterlijk dat hij met dat toernooi rekening houdt en ik kan mij levendig voorstellen dat hij daarmee ook indirect hierop doelt.

7 maart 2021 om 20:58

Dan had hij Gravenberch er ook wel bij kunnen stoppen niet?

8 maart 2021 om 14:38

Dan stuurt hij toch lekker Stengs daar naartoe?!

Kunnen we Babel, maar ook Promes, niet eens boycotten met zijn allen? Wat een kut dat die twee dag shirt nog mogen aantrekken. Echt lachwekkend.

Lang had er best bij gemogen. babel is mij een raadsel. Waarom stekelenburg dan? Had ie nog beter Pasveer op kunnen roepen, maar de boer had natuurlijk z'n ajax bril weer op. Van de beek speelt bijvoorbeeld ook vrijwel nooit, maar is er ook gewoon bij. Zwak. Ook karsdorp speelt goed en had er best bij gemogen

Mooi om te zien dat bijna iedereen pissed off is. Dit kan je Nederland toch niet maken. 2 eindtoernooien gemist dankzij de Knvb en nu gaan we eindelijk een keer weer meedoen en dan hebben we een coach die zo loopt te kloten.

De Knvb heeft het Nederlandse voetbal vaker kwaad dan goed gedaan met allerlei idiote plannen en die vieze politiek spelletjes die ze daar spelen. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat een trainer die overal in Europa is mislukt nu de bondscoach is?? Het wordt tijd dat daar iets veranderd bij de Knvb.

7 maart 2021 om 21:15

Je vraagt je soms wel eens af hoe moeilijk het kan zijn he. Heel Nederland ziet dat een Babel, vd Beek, Dumfries en Promes geen mallemoer toevoegen. Toch zitten ze erbij. Karsdorp is twee keer de voetballer die lompe Dumfries is maar daar wordt niet meer naar om gekeken. Hallo, AS Roma. Serie A! Daar lachen ze om het niveau Dumfries.

Geen Karsdorp???? Toch een klasse beter als hateboer als rechtsachter

Waarom geen Rensch en Timber? Dit is toch lachwekkend met stekelenburg. De Boer is toch echt pro ajax jammer genoeg.

Ik zou voor het sterkst mogelijk jong Oranje gaan. Dan zouden Gravenberch, de Ligt, Stengs, Malen en Wijndal er ook nog gewoon bij zitten. De kwalificatie moet je natuurlijk niet onderschatten; maar ik denk dat er voldoende alternatieven zijn om je gewoon te kwalificeren. En jong Oranje heeft dan best wel een topelftal.

Zo mooi om te zien dat volwassen mensen zich als kinderen gedragen omdat een VOOR-selectie niet naar wens is. Babel komt niet als een verrassing, FdB heeft onlangs al in een interview aangegeven dat hij hem niet zomaar zal passeren. Stekelenburg is naar mijn idee terecht. Hij keept pas een paar wedstrijden maar laat wel zien het niet verleerd te zijn. Heeft rust, leiderschap en ervaring. Bovendien is het een oud-international welke allang opgeroepen was als hij wel had gespeeld de laatste jaren.

7 maart 2021 om 21:45

Zo reageren Ajacieden altijd, omdat zij zich niet kunnen verplaatsen in de andere supporters. Alles wat een Ajax shirt aan heeft of heeft gehad krijgt binnen no time een kans. De rest moet zich 3 jaar bewijzen. Dat stoot mensen terecht tegen de borst. Lang, Geetruida, Karsdorp, Koopmeiners niet, Babel, vd Beek, Promes, Stekelenburg wel? Op basis waarvan? En het is niet alsog Promes en vd Beek nou altijd uitgeblonken hebben in Oranje. Ik wil het je vragen: in welke wedstrijd hebben ze zo'n indruk gemaakt dat ze deze selectie verdienen?

Waarom Stekelenburg wel en Pasveer niet? Pasveer laat het gehele seizoen al zien een van de betere keepers van de Eredivisie te zijn

Hahah wat een bondcoach geen el ghazi en geen lang maar wel babel en promes. Nederland kan beter thuisblijven deze zomer. Dit gaat nergens over. Als je niet eens weet wie je wel of niet moet selecteren met daarbij nog een slecht palmares als clubcoach (na ajax) dan ga je niks bereiken. Jammer. Nederland heeft best kwaliteit maar met deze bondcoach gaan wij niks klaarspelen. Tactisch dramatisch en qua selectie ook.. Babel, promes, stekelenburg, st juste en tete?

Drommel, St. Juste, De Roon, Babel en Strootman kunnen eruit! Voor de rest is logische selectie. Bijlow, Teze, Koopmeiners, van de Beek, Boadu horen erbij gewoon te zitten. Desnoods Joey Veerman, Kluivert, of Lang..

7 maart 2021 om 21:47

St Juste nog gevolgd? Nee want hij doet het gewoon goed. Van de Beek? Op basis van welke interland?? Nooit wat klaargespeeld en hij speelt nu niet, geen reden om hem op te roepen

Wat een bizar slechte selectie. Babel, Promes, Strootman, Vilhena, Tete en Veltman horen allemaal niet thuis in deze selectie. Lang, Karsdorp, Koopmeiners, Gakpo verdienen allemaal eerder een plek in de voorselectie

Babel...dit kan echt niet meer...en wat moeten v Beek en Bergwijn..., ze spelen niet eens bij hun club...wat een aanfluiting.

Ik had toch wel Noa Lang verwacht en misschien ook wel Botman ipv Veltman, of wordt Veltman als back gezien?

De 22 die het worden::

Doel: Jasper Cillessen (valencia), Tim Krul (norwich City), Maarten Stekelenburg (ajax)

Verdediging: Daley Blind (ajax), Denzel Dumfries (psv), Matthijs de Ligt (juventus), Kenny Tete (fulham), Joël Veltman (brighton & Hove Albion), Stefan de Vrij (internazionale), Owen Wijndal (az)

Middenveld: Donny van de Beek (manchester United), Ryan Gravenberch (ajax), Frenkie de Jong (barcelona), Davy Klaassen (ajax), Marten de Roon (atalanta), Georginio Wijnaldum (liverpool)

Aanval: Steven Berghuis (feyenoord), Steven Bergwijn (tottenham Hotspur), Memphis Depay (olympique Lyon), Luuk de Jong (sevilla), Donyell Malen (psv), Wout Weghorst (vfl Wolfsburg).

Strootman, Babel, Vilhena.... dat moet toch beter kunnen. Selecteer nu gewoon wie er in vorm zijn en spelen. Uitzonderingen als vd Beek kan ik ivm bewezen waarde nog wel hebben. Ik zou ook Promes lekker laten gaan. Ik had graag Noa Lang en El Ghazi gezien.

Ik neem Frank nu al niet meer serieus, uitleg heel simpel om elke keer Babel en promes te selecteren en el Ghazi en Lang niet die in bloedvorm zijn niet, dan heb je een kronkel daar boven. Babel is niet een een basis speler bij Galatasaray wtf man

7 maart 2021 om 21:53

Zelfde geldt voor een van de Beek en Tete, wat een armoede

Gelukkig is het een voorselectie en moet de Boer iets om aan voldoende spelers te komen want een Stekelenburg kun je niet meer serieus nemen als keeper van oranje. Was vroeger een prima lijnkeeper maar is ondanks zijn lengte zeer matig bij hoge ballen, hij blijft het liefste op zijn lijn staan.

Met de selectie van Stekelenburg kun je wel weer zien dat als een ajaxcied een goede natte scheet laat, deze al word geslecteerd. En waarom word Promes geslecteerd? Toen Padt een klein foutje maakte is hij niet meer geselecteerd. Promes word verdacht in een steek incident en word gewoon opgeroepen. Belachelijk.

Pfffff hier zakt je toch de broek van af. Oudgedienden blijven duidelijk de voorkeur houden. Bankzitters mogen blijven. Geef jonge spelers in vorm die wel wekelijks in de basis staan de voorkeur en ga eindelijk eens doorselecteren.

Waar is karsdorp? Al het hele seizoen ijzer sterk en in tegenstelling tot bijna de helft van de selectie wel basisspeler

Wel Vilhena, geen Koopmeiners, wel Babel, maar geen Lang. Gaan we weer!

Één van de redenen waarom andere landen zo goed blijven, is omdat ze de jeugd al vroeg laten proeven en kansen geven, waar Oranje steeds de oudjes maar op blijft roepen, die er werkelijk niks meer van bakken bij hun clubs, dit is ook meteen de reden waarom Oranje nooit echt bij de absolute top hoort, en Frank de Boer als trainer al helemaal niet

Waarom heeft niemand het over strootman die weer geselecteerd is om de bank warm te houden.

Zijn Botman en Bakker geblesseerd? Want anders had ik hen zeker bij verwacht boven Tete en St Juste

Babel, de man die tot nu toe al wel 3 (!) hele wedstrijden 90 minuten heeft mogen maken bij zijn club dit seizoen, mag wel mee... maar El Ghazi en Lang laten we thuis. Onbegrijpelijk.

Velen missen het stukje dat de jonge jongens niet zijn opgeroepen vanwege EK Jong-Oranje... Zijn er wel weer een paar verassingen bij, maar dat zijn we wel gewend van de bondscoaches..

Veltman, Strootman en Babel zie ik graag omgeruild worden voor Kasdorp, Koopmeiners en Lang.

Heeft deze Bondscoach een verleden bij Ajax ? Deze man is totaal niet serieus te nemen.

Babel, Veltman? Direct vervangen voor Karsdorp en Lang.. ook Lammers zou nog kunnen!

Welke verwarde maakt deze lijst? Babel, Promes, Strootman...

De volgende namen zijn echt onbegrijpelijk: Ryan Babel (te oud, presteert niet), Steven Bergwijn (speelt niet), Quincy Promes (al maanden uit vorm) en Calvin Stengs (veel te licht voor Oranje).
Ik vind zelfs Berghuis twijfelachtig.

Stekelenburg neem ik aan als 3e of 4e keeper. Van Aanholt heeft niet het niveau voor Oranje. Tete ook twijfelachtig. Kan me geen enkele goed interland van hem herinneren. Veltman kan toch ook niet meer man.

Donny speelt geen seconde, dus hoort er helaas niet bij. Strootman gebruik je toch niet, dus waarom roep je hem op?

Grappig dat altijd iedereen even de zwakke broeders uit een meer dan 30-tal weet te vissen, en dan gewoon even gaat bashen op die spelers.
Ik ben het met een aantal namen ook totaal niet eens, maar de alternatieven zijn ook echt niet aanzienlijk veel beter dan de anderen. Met in dit geval als enige uitzondering een Noa Lang die gewoon echt in goede vorm steekt, in vergelijking met zijn concurrenten.
Ik zie hierboven ook bv Lammers.. nou als hij Lammers had opgeroepen was het kraken evengoed van start gegaan, want die speelt ook nauwelijks bij Atalanta.

We hebben gewoon een mooie vaste kern met topspelers staan, al helemaal als iedereen fit is. De rest is een beetje behelpen, met jongens die onder de top spelen, maar dat is toch niks nieuws?

De laatste keer dat er echt grote spelers niet werden opgeroepen moet ik altijd aan Seedorf denken, dat was echt lachwekkend gezien zijn status. Dat vind ik met een Karsdorp of Lammers nou een stukje minder spannend.

8 maart 2021 om 14:19

Goede reactie inderdaad. De Boer zal toch echt wel zijn sterkste basis meenemen. Of dat nou allemaal individueel de besten zijn, dat is toch altijd lastig af te wegen.en daarbij moet je gewoon gasten meenemen waar je op kan bouwen, voor de bank, voor hun motivatie, het begrip dat ze geen eerste man zijn. Ik zie persoonlijk ook niet echt het nut van het meenemen van een Drommel of Bijlow. Ze zijn beide nog niet goed genoeg voor Nl11 dus wat neem je dan mee uit zo'n ervaring. Beetje meetrainen. Bijlow kan beter zorgen dat hij sterk genoeg wordt dat hij een keer een heel seizoen heel kan blijven, Drommel speelt bij Twente. Lang, Lammers, zo'n Karsdorp en nog tig voetballers die op redelijk niveau voetballen is wat voor te zeggen, maar niet veel meer of minder dan wie Frank nu heeft uitgekozen.

Ben ik de enigste die zich meer zorgen maakt om het feit dat spelers als Bergwijn en Van De Beek tribuneklanten zijn in de Premier League en/of nauwelijks nog spelen? Dat zijn niet meer de kleintjes die er net bij zitten, maar jongens die op termijn een basisplaats zouden moeten bemachtigen. Dat moet niet te vaak gaan gebeuren, want dan hebben we over 5 jaar De Ligt, De Jong en een reeks aan spelers die in de Eredivisie spelen of in een top competitie op de bank of tribune zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2218 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
M. de LigtVerdediger
D. DumfriesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

183 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2020- Nederland
2018-2020 Atlanta United
2017-2017 Crystal Palace
2016-2016 Internazionale
2010-2016 Ajax
Laatste voetbalnieuws

‘Misschien naar PSV, het opende deuren voor Cocu, Ajax voor De Boer’

Mocht de succesvolle Philippe Clement Club Brugge ooit willen verlaten, dan is de Eredivisie een goede volgende stap voor hem, zo luidt het oordeel van Tom Saintfiet, de huidige bondscoach van...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren