Ajax sprak met Joël Drommel: ‘PSV kan sneller schakelen dan Ajax wil’

Zaterdag, 6 maart 2021 om 09:43 • Laatste update: 09:46

PSV zet voor komend seizoen vol in op de komst van Joël Drommel, zo meldden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International eerder deze week. Mike Verweij van De Telegraaf weet in de Kick-Off-podcast te melden dat ook Ajax Drommel in het vizier heeft. De Amsterdammers hebben reeds gesproken met de 24-jarige keeper van FC Twente.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door thamike)

Ik vind het jammer dat PSV Unnerstal zo makkelijk laat gaan. Is een uitstekende en betrouwbare keeper.
Mvogo is een redelijke keeper, maar als je Drommel koopt moet je ook investeren in speelminuten voor hem en Mvogo zijn huurcontract ontbinden. Drommel dan eerste keeper maken, Delanghe als aanstormend talent derde keeper maken. Dan zou er een wat meer ervaren doelman als tweede keeper tussen moeten zitten.

6 maart 2021 om 10:00

Unnerstall was transfervrij, daar had PSV weinig over te zeggen.

6 maart 2021 om 10:04

Nou als je hem gewoon opstelt had hij bij willen tekenen. Hij is beter dan Mvogo.

6 maart 2021 om 10:24

Vind ik niet per se. Laten we van Unnerstall nou ook geen ter Stegen maken. Unnerstall is een meer dan prima keeper maar dat vind ik van Mvogo ook. Ik denk dat de algemene opinie over Mvogo voor de helft gebaseerd is op die 2 blunders in de eerste twee wedstrijden. Sindsdien heeft hij de schijn tegen. Van mij mag hij nog een seizoen blijven en zoekt PSV ondertussen naar een (nog) beter alternatief.

6 maart 2021 om 10:25

@Benzema, wat ik niet snap, er zijn er genoeg die Unnerstall zo super goed vinden, hebben de trainers dan oogkleppen op? Waarom heeft een betere club dan Twente hem dan niet gratis binnen gehaald? Want volgens vele hier is hij na Onana de beste keeper van de Eredivsie, dan had Az, Vitesse of Feyenoord hem makkelijk kunnen halen.. Of wordt het ietwat overdreven allemaal, het is een prima keeper maar als die echt de beste zou zijn van de eredivisie had die gewoon op doel gestaan natuurlijk

6 maart 2021 om 10:38

Vitesse snap ik inderdaad ook niet, pasveer blijft ook niet oneindig lang. Daarnaast ben ik ook benieuwd wat FC Groningen dan van plan is nu Padt vertrekt, unnerstahl had bij beide clubs de basisplek gepakt. Maar FC Twente zit toch niet ver achter deze clubs?

6 maart 2021 om 10:47

Mwua Twente doet niet perse veel onder voor Groningen en het is de vraag hoe structureel de opleving bij Vitesse is. Twente lijkt juist de weg omhoog een beetje gevonden te hebben. Ben t overigens wel met je eens dat Vitesse hier misschien iets slagvaardiger had kunnen en misschien wel moeten optreden, denk wel dat ze een goede kans hadden gemaakt.

6 maart 2021 om 11:12

Unnerstall is een betere keeper dan Drommel. Die laatste is dan weer beter in ballen vooruit spelen. Ik prefereer een keeper die doet wat we in Nederland niet zo leuk meer vinden: ballen tegenhouden. En dat Schmidt Mvogo boven Unnerstall verkiest, zegt meer over de trainer dan over de capaciteiten van Unnerstall. Van mij mag Ajax hem direct halen. Prima sluitpost!

6 maart 2021 om 13:03

Eens Kokkie daar ben ik eerlijk gezegd ook verbaasd over, dat de subtop clubs hem niet opgepikt hebben en wij wel. Wat voor hemzelf misschien een extra reden was om naar Twente te komen is dat hij vlak over de grens uit Ibbenburen komt en daar een huis heeft.

6 maart 2021 om 10:30

Dat blijf ik ook jammer vinden. Unnerstall vind ik ook beter dan Mvogo. Dat is geen puntenpakker. Ik denk dat Unnerstall structureel is onderschat bij PSV. Nee, hij heeft geen goede trap, maar laten we eerlijk zijn, dat heeft Mvogo ook niet. Drommel is heus een aardige keeper, maar geen klasbak. Ik moet altijd aan het type Waterreus denken. Goed voor Nederland, maar internationaal? De lat mag wat mij betreft hoger gelegd worden. Je hebt met Mvogo een ok keeper, dus tijd genoeg om een betere te vinden.

6 maart 2021 om 14:28

Betrouwbaar slaat voor mij de plank volledig mis. Vorig seizoen was het zo'n Issaksson 2.0. De beste man kon zomaar een wereldredding maken, maar net zo goed een enorme blunder hebben. Dit seizoen laat hij natuurlijk wel weer mooie dingen zien, mits hij de kans krijgt. Maar perse zo veel beter dan Mvogo? Denk juist op het 'betrouwbare/stabiele' vlak dat dat tegenvalt.

Ik vind het een prima keeper, maar hoop dat we toch wat hoger inzetten mocht Onana vertrekken. Ik vind hem namelijk niet héél overtuigend. Mee voetballen kan hij goed, maar het is toch niet een échte punten pakker? Met Unerstall gaat Twente er niet op achteruit denk ik. Voor PSV wel een goeie aankoop, die hebben dan weer 2 prima keepers. Wat zou Drommel moeten kosten Twente fans?

6 maart 2021 om 09:54

Rond de 5 denk ik. Jong maar nog 1 jaar contract. Desalniettemin is hij gewild, we gaan het zien...

6 maart 2021 om 09:56

Ik zie Ajax rond de 5 wel neertikken maar ik denk toch echt dat het minder gaat zijn. 1 jarig contract en de opvolger al in huis. Denk dat 3.5 realistischer is.

6 maart 2021 om 09:59

denk niet meer als 2 m de jongen wil zelf weg en Twente kan er nog wat aan verdienen maar kunnen geen jackpot bedragen vragen

6 maart 2021 om 10:39

De prijs word wel opgedreven door de grotere belangstelling dan alleen Ajax en PSV. De bundesliga houdt hem ook nauwlettend in de gaten.

6 maart 2021 om 10:01

Ik verwacht eerlijk gezegd dat Cillessen terugkomt. Past binnen het beleid dat Ajax de afgelopen jaren is ingeslagen. Drommel heeft potentie, maar Ajax mikt waarschijnlijk hoger.

6 maart 2021 om 10:03

Als je hoger mikt dan moet je ook niet voor Cillessen gaan.

6 maart 2021 om 10:38

Cillessen is de eerste keeper van Oranje. Dat is hij natuurlijk niet zomaar ondanks het feit dat hij weinig heeft gespeeld. Hoger kan niet, tenzij je voor een buitenlander kiest. Ik denk persoonlijk dat Ajax als er een nieuwe keeper wordt aangetrokken, voor Van Crombrugge van Anderlecht zal gaan. Die staat al jaren in de belangstelling van de club en is voor een redelijke prijs op te halen. Drommel flirt vooral met Ajax, maar ik heb mijn twijfels of de vrijage wederzijds is. Ajax is veel kansrijker bij Twente dan PSV omdat de club met spelers die door Twente worden begeerd, wisselgeld heeft. Al heb je daar natuurlijk niet zoveel aan als de speler zelf voor PSV kiest. Maar nogmaals, ik vraag me af hoe serieus de belangstelling van Ajax daadwerkelijk is.

6 maart 2021 om 10:45

Nu ja Cillessen is en blijft toch eenoog in het land der blinden. Hij zou bij geen enkel ander Europees topland (duitsland, Frankrijk, Spanje, België, Portugal) eerste doelman zijn en bij Duitsland en België zou die mogelijk niet eens bij de selectie zitten. Maar zeker omdat Cillessen toch al wat ouder is (en dan zullen er wel weer teksten komen van "een keeper kan door tot hij 40 is", maar er zijn toch maar weinig eerste keepers van 36+), hij een heel stevig salaris ontvangt en al jaren op de sukkel is, zou ik niet voor hem gaan.

6 maart 2021 om 10:50

Nou, noem eens even iemand die voor Ajax haalbaar is, er meteen staat zonder aanpassingsproblemen en daadwerkelijk significant beter is dan Cillessen?

6 maart 2021 om 10:52

Je hebt het over een categorie boven Cillessen. Niet potentieel talent, maar iemand die nu al in een categorie boven Cillessen zit is gewoon niet haalbaar en niet betaalbaar voor Ajax. Dan moet je een talent halen en hopen dat hij er zoals Onana over 2 jaar staat. Maar als je iemand wilt die er direct staat kan ik geen betere optie dan Cillessen bedenken die ook haalbaar is.

6 maart 2021 om 11:06

Jongens als Van Crombrugghe, Drommel, Livakovic (hoor je toch altijd veel goeds van) en Rajkovic zijn betere opties naar mijn idee. Hebben meer potentieel want Cilessen is gewoon al twee jaar slecht. Daarnaast ben ik natuurlijk geen scout die 500 wedstrijden per jaar bekijkt, maar ik zou toch hopen dat die er wat een beter beeld op hebben en dus met meer namen op de proppen kunnen komen. Bodart is bijvoorbeeld ook niet slecht, maar die is voetballend niet helemaal wat Ajax zoekt. En die Domenech was een hele tijd een niveau boven Cillessen want die was eerste keeper. De prestaties van Cillessen de laatste jaren stellen letterlijk niks voor, maar echt niks. Er zijn dus heel veel keepers een niveau hoger dan Cillessen.

6 maart 2021 om 11:34

@dolor dat Cillessen eerste doelman bij Oranje is, zegt niets, we hebben een gigantisch keepersprobleem en hij staat er bij gebrek aan beter. Als je ziet wat voor keepers we in het verleden in Oranje gehad hebben, dan behoort Cillessen gewoon tot de minsten van degene die regelmatig in de basis stonden. Met alle respect, als je wil groeien als Ajax moet je niet een keeper nemen die tussen bank en basis schommelt bij Valencia waar hij lang op de bank gehouden werd door een middelmatige keeper, maar dan investeer je flink in een goede keeper, niet in een oudere keeper die er staat bij gebrek aan beter. Er is zo veel goed keepertalent in de wereld, in Duitsland lopen een aantal goede opties die meer potentie hebben en waarschijnlijk al beter zijn.

6 maart 2021 om 12:14

We moeten even wachten hoor Lierse. Cillessen is lang geblesseerd geweest en dan kom je met zo'n keihard oordeel. Daarnaast keepte hij gister tegen Villarreal een wereldpartij en was hij naar mijn mening de uitblinker.

6 maart 2021 om 12:43

Ach ach serieus, Cillessen die niks voorstelt en van Crombrugghe, Domenech en Drommel een betere keeper? Over Rajkovic en Livakovic zal ik niet oordelen, die zie ik niet genoeg om een fatsoenlijk oordeel over te vellen. Domenech en Drommel staan bij Valencia en Oranje gewoon (weer) achter in de pikorde zonder blessures. Volgens je eigen beredenering zijn ze dan dus per definitie een treetje lager. Van Crombrugghe is een leuke keeper, maar ook niet meer dan dat. Even gehypet omdat hij in de interesse van Ajax zou staan maar inmiddels ook alweer 4 maanden geblesseerd, nog nooit van zijn leven Europees gespeeld en ongeveer 10potjes meer gespeeld bij Anderlecht dan Cillessen bij Valencia in de afgelopen 2 seizoenen. Nee inderdaad absolute wereldklasse en duidelijk een niveau hoger.

6 maart 2021 om 13:07

Voor de eredivisie hoef je dan weer geen cilissen te halen, meeste van die wedstrijden win je met gemak. In de CL kan de keeper wellicht doorslaggevend zijn, maar m daarvoor alleen halen? Als dat lukt verdien je schouderklopjes, maar mocht je weer de groepsfase niet halen, dan vind ik t verspeelde minuten waar je ook een keeperstalent had kunnen brengen. Net als Onana werd gebracht.

6 maart 2021 om 13:20

Cillessen heeft sinds 2016 30 competitiewedstrijden gespeeld en is gewoon een hele periode tweede keuze geweest achter Domenech. En laten we eerlijk zijn als ik vandaag roep dat Domenech eerste doelman zou zijn bij het Nederlands elftal dan krijg ik heel VZ over me heen. Dit seizoen heeft hij daarnaast 3 (!) potten gespeeld. Ja dat stelt dus letterlijk niks voor. Cillessen ontstijgt de absolute middenmoot van de doelmannensector niet eens. Hij zit gewoon op een niveau als Domenech. Daar doet 1 Wereldpot echt niet plots veel aan.

6 maart 2021 om 13:22

Om nog even aan te vullen. Blijkbaar gaat iedereen aan de andere punten voorbij waarom ik de genoemde namen een betere keuze vind. 1) jonger 2) hebben de laatste jaren een hoger niveau geëtaleerd 3) zullen veel minder salaris willen 4) hebben meer groeimogelijkheden.

6 maart 2021 om 13:26

@lierse Sorry maar Crombrugghe en Drommel beter dan Cillessen dan maak je hopelijk een grap. Cillissen is een erg betrouwbare keeper en dat heeft ie al bewezen bij Ajax, Barcelona voornamelijk in de Copa. Bij Valencia niet goed maar vooral door blessures. Maar Drommel heeft alleen in ED gespeeld maar die verkies jij boven een ervaren keeper die zich al op hoger niveau heeft bewezen.

Gelukkig kies jij niet de keeper van Ajax.

6 maart 2021 om 13:43

Ja leuk hoor een betrouwbare keeper. En het dan maar op blessures stoppen. Nu 1) dan ben je niet betrouwbaar want blessuregevoelig en 2) zelfs toen hij fit was zat hij op de bank voor Domenech. En bij Ajax is ondertussen 5 jaar geleden, moet Ajax dan ook maar musonda kopen? Want 5 jaar geleden was dat een toptalent. Verder heeft Cillessen het alleen laten zien in de copa bij Barcelona (waarvan de helft van de wedstrijden tegen extreem matige teams) want hij heeft nog niet eens 10 competitiewedstrijden gespeeld voor Barcelona in 3 jaar. Dan bij Valencia begon hij in de basis (niet zo vreemd voor een keeper van 30 miljoen) maar keepte hij toch maar 24 partijen. Mede door blessures maar ook omdat het gewoon slecht was wat hij liet zien. En dit seizoen zit hij op 3 wedstrijden. Nu wat een betrouwbare keeper van ondertussen toch ook al zo goed als 32 met een enorm salaris. Ja nee daar zit elke Ajax-supporter op te wachten denk ik. Ook jij gaat trouwens alleen maar in op 1 stuk, wat begrijpelijk is want tegen de rest is niet veel in te brengen dus dat laat je maar opzij liggen. En een van Crombrugghe of Rajkovic vind ik zeker niet minder dan Cillessen, of ze beter zijn is een andere vraag. Maar wel betere aankopen naar mijn idee.

6 maart 2021 om 14:02

Nou, Lierse. Dan zal ik het als Ajacied maar zeggen, maar ik deel jouw mening compleet. Ik zie ook liever iemand anders dan Cillessen komen. Om precies dezelfde redenen die jij noemt. Als we naar Cillessen kijken kunnen we net zo goed Steek op blijven stellen.

6 maart 2021 om 14:17

@lierse dat is makkelijk en een belachelijke vergelijking om een talent van Ajax te vergelijken met een keeper van Ajax die in Oranje keept, bij Ajax gewoon top was en niet voor niets door Barca als 2e keeper gekocht en ook gewoon laten zien op een hoog niveau. Wedstrijd Barca Sevilla vergeten is wat anders dan Twente - Sparta. Maar goed, zoals jij hem beschijft lijkt Cillissen ineens een koekenbakker lol. Ik zie zijn hele carriere toch echt als een veel hoger niveau dan al die keepers die jij roept.

Dan wil je dat ik niet voorbij ga aan al je andere punten. Jonger is voor een keeper vaal helemaal niet gunstig. Ervaren keepers zijn in het algemeen gewoon een heel stuk beter. Laatste jaren hoger niveau gehaald? Tja als we alleen gaan kijken naar laatste jaren. Dan is Onana straks ook minder geschikt als aankoop? Die heeft dan ook een jaar niet gespeeld.

Meer groei, ja dat klopt maar daar koop je je 1e keeper niet voor. Daar heb je je 2e of 3e keeper voor. Ajax koopt toch talentvolle keepers. En je laatste punt salaris is voor Ajax toch geen issue, die wil de beste keeper die te halen is binnen hun eigen budget.

Dat er niets tegen in te brengen is getuigd van een hoog eigendunk maar denk dat ik er toch wat tegen in te brengen heb. Verder is het mening en geen feit dus je laatste zin in prima. Ik hoop als Ajacied zeker dat Jasper terug zou komen en er zullen vast Ajacieden zijn die dit niet willen.

6 maart 2021 om 14:37

Nu ja ik vond het gewoon opvallend dat daar elke keer aan voorbijgegaan werd. Hij is nog steeds duur qua salaris, de laatste jaren is het toch eerder de weg naar beneden voor hem dan dat er progressie in zit (hij gaat dus schijnbaar in tegen de algemene trend die jij correct aangeeft, al is het denk ik geen toeval dat er in de echte top weinig keepers van ouder dan 35 zijn) en Onana zal inderdaad minder interessant zijn voor topclubs volgend jaar omdat ze niet weten hoe hij dat jaar stilliggen zal verteren. En persoonlijk lijkt het me toch leuker dat je een doelman met wat nog progressiemarge hebt. Bij cillessen is die er toch niet echt. Als hij nu 26 was dan is het een andere zaak, maar hij wordt volgende maand weeral 32.

6 maart 2021 om 14:41

@Lierse: je loopt ook te zwalken. Eerst heb je het over ‘een categorie beter’, ‘de prestaties stellen niks voor’, ‘absolute middenmoot’ etc. En dan begin je weer over leeftijd, potentieel/groeimogelijkheden en salaris. Als je gaat voor jong nog niet bewezen talent dan is Cillessen uiteraard geen beste keuze... Als je het hebt over kwaliteiten op dit moment dan zijn een Drommel en Crombrugghe gewoon absoluut niet ‘hoger mikken‘ Wat mij betreft komt er overigens gewoon niemand en krijgt Scherpen de kans met Steek als back-up 😃

6 maart 2021 om 15:02

@lierse97 Ajax zoekt ook stabiliteit he. Als Cillissen komt ben je komende4 a 5 jaar verzekerd van een goede doelman. Is gewoon Europees subtop niveau. Voor club als Ajax wat 18e staat gewoon goed. Heeft geen aanpassing nodig, spreekt de taal, kent de club.

6 maart 2021 om 15:18

@Maykel, op basis van prestaties van de afgelopen jaren is Cillessen dan ook gewoon ontegensprekelijk een matige keeper. En daarbovenop komen nog eens die factoren die ik aandraag. Want het feit is dat Cillessen gewoon op de bank zat voor een matige doelman als Domenech.

6 maart 2021 om 10:03

Twente fans (vrienden van me) hebben het over 5 miljoen. Vind ik een redelijke prijs voor een talent. Vergeet niet dat hij degene was die in de rampjaren nog veel punten heeft gepakt. Zijn lange ballen zijn echt heel erg verbeterd, op de lijn is het een kat zoals Onana maar overall kan hij nog groeien. Helaas zal zijn prijs met zijn aflopende contract rond de 2,5-3,5 komen te liggen

6 maart 2021 om 10:08

Geen puntenpakker? Ongelofelijk hoeveel punten die jongen voor ons heeft gepakt. Drommel staat er in NL slecht op door zijn eerste seizoen, als debutant in een verschrikkelijk slecht elftal. Sinds de degradatie onze belangrijkste speler. Zijn trap is goed, maar zijn reflexen vele malen beter. Met Unnerstall gaat Twente er wel op achteruit, maar een keeper als Drommel is voor ons niet te halen. Drommel is echt een koopje voor Ajax.

6 maart 2021 om 10:20

Ik vind hem dus niet heel bijzonder. PSV thuis pakte hij wel een punt kan ik me herinneren. Ik zie ook niet elke wedstrijd, maar van wat ik zie wordt ik niet echt overtuigd. Wel dat het een goeie keeper is, maar ik twijfel of hij dat ook bij Ajax op CL niveau is.

6 maart 2021 om 10:43

Tegen oa. Feyenoord heeft hij punten gepakt. Kijk een keer naar de matige defensie van Twente. Ondanks bijvoorbeeld een Pierie staan we nog 7e. Dat is te danken aan Drommel.

Maar goed, het is voor jou ook lastig te oordelen als je weinig wedstrijden ziet van hem. Drommel's voorkeur ligt volgens mij bij de top Eredivisie, maar het zou mij niet verbazen als hij naar de Bundesliga gaat.

6 maart 2021 om 10:56

Goed dat je een vraagteken zet achter je bewering over puntenpakker. Dan moet je echt even wedstrijden van dit seizoen, vorig seizoen en het KKD seizoen terugkijken. Let bijvoorbeeld maar eens op hoe Drommel overeind blijft bij doorgebroken spelers. Dan heeft hij echt de Neuer aanpak, niet duiken, breed maken en één been strekken. Wordt zelden gepasseerd op die manier.

6 maart 2021 om 11:52

Geloof me: Drommel heeft in zijn beginperiode in het eerste punten gekost, maar in de meerdere jaren erna echt absoluut juist wel een puntenpakker voor ons en ook af en toe de man vd assist op de assist bij een goal. Heeft ontzettend goeie reach, lang, goed in de lucht geworden en mentaal ijzersterk. Wat moet hij kosten? Miljoen of 40, maar 4 is denk ik ook ok

6 maart 2021 om 13:26

Dit seizoen is hij wel een punten-pakker. Het betreft hier ook gewoon een doelman van 24 jaar. De Onana's in deze wereld zijn zeldzaam en je kunt niet verwachten dat een Nederlandse club de opvolger alweer op het scoutlijstje heeft staan. Nu zeg ik overigens niet bij voorbaat dat Drommel gaat slagen. Hij heeft de technische kwaliteiten absoluut, maar ik heb nog twijfels over het mentale aspect. Niet zozeer op basis van nu, maar op dit moment zijn er ook niet echt tegenslagen te verwerken. Drommel heeft al laten zien mentaal erg weerbaar te zijn, maar dan moet je 'm wel laten staan als het even minder gaat. Het zal dus afwachten zijn hoe hij binnenkomt bij Ajax of Psv. Verder heb ik werkelijk geen idee wat hij zal moeten kosten. Daarin ben je ook afhankelijk van wat Ajax en PSV willen geven. Ik denk (helaas) dat 5 miljoen euro wel het maximale is.

Ik zie dus echt het talent niet in die Drommel. Kan best aan mij liggen, maar vind hem toch redelijk overschat als keeper, mede door zijn extreem goede trap heb ik het idee.

6 maart 2021 om 10:00

Drommel heeft aan het begin van het seizoen wel een hele sterke periode gehad en denk ook terecht oranje gehaald. Dit moment vind ik hem ook niet sterk en geen punten pakken voor fct.. De goede trap verbloemt idd redelijk wat.

Ik hoor nog de echo's van veel Twente supporters over Drommel hier op Vz. Dat het zo’n matige keeper was. Ik heb hem slechts 2 keer 90 minuten gezien dit jaar, 2x tegen Feyenoord, maar zag het talent voor de top niet eraf springen. Maar wie weet kijken scouts anders danvietbalfans en zien zij andere kwaliteiten.

6 maart 2021 om 10:06

Dat was voor de degradatie denk ik. In de kkd heeft hij het opgepakt en vind dat ie doorgroeit. Mensen zeggen heel snel dat iets niet goed is. Denk dat drommel een geval gaat worden die weinig verkeerd doet, dus een stabiele keeper gaat worden. Hij is pas 24 en er zit nog veel rek in die jongen.

6 maart 2021 om 10:10

Weet niet welke fans jij bedoelt, maar in Twente wordt hij sinds de degradatie op handen gedragen. Is al jarenlang onze beste speler.

6 maart 2021 om 11:04

Scouts zullen in elk geval meer wedstrijden kijken dan alleen de twee tegen feyenoord.

6 maart 2021 om 11:55

Of zou het kunnen dat scouts meer dan 2 wedstrijden v hem gezien hebben?

6 maart 2021 om 12:12

Dat zou een jaar of 4 geleden kunnen zijn geweest idd. Toen erg jong, veel te leren bij een club die in brand stond. Het stuivertje wisselen met Brondeel werkte ook niet mee aan het vertrouwen. Maar hij is ontzettend gegroeid de laatste jaren waarbij hij de laatste 2 jaar absoluut een sterkhouder is die punten pakt. Hij ontwikkelt zich erg goed en is voor een keeper relatief jong met veel wedstrijden in het betaald voetbal in de benen.

Ik heb toch het gevoel dat Drommel vooral op zijn meevoetballende kwaliteiten wordt beoordeeld. In de top wordt echter wel meer gevraagd op keepersvlak dan Drommel in huis heeft. Als er een topclub is die hem neemt dan mogen ze alvast onnodig puntverlies incalculeren.

6 maart 2021 om 11:20

Geen idee waar je vandaan haalt dat ze dat onnodige puntenverlies kunnen incalculeren. Hij heeft in mijn optiek dit gehele seizoen nog geen punten gekost voor Twente. Die jongen wordt nog elke dag beter hij heeft een nieuwe uitdaging nodig, waardoor hij nog weer naar een hoger niveau kan groeien.

6 maart 2021 om 12:14

Welke capaciteiten mis je het meest bij Drommel? Ik kom niet verder dan schoten randje 16 waar hij wat twijfelachtig is

Wat zou Scherpen hiervan vinden? Die jongen is van basisspeler bij een eredivisie club gedagradeerd naar wisselspeler bij ajax 2. Zogenaamd voor de toekomst gehaald. Maar vervolgens ook interesse in een keeper die wel de juiste keuzes heeft gemaakt: gewoon jaren lang veel keepen.

6 maart 2021 om 10:12

Hoor veel ajacieden nog roepen dat die jongen vele malen beter is als drommel. Scherpen moet gewoon veel spelen voordat ie een stabiele keeper gaat worden en dat gaat hem in Amsterdam niet lukken denk ik.

6 maart 2021 om 10:21

Hij ontwikkelt zich prima en nog steeds erg jong. De buitenwereld rept graag over basis Eredivisie naar jong Ajax. Maar Scherpen is zeker een betere keeper geworden. De tijd zal het zien of hij de natuurlijke opvolger wordt van Onana. Dat wordt lastig, maar ik schrijf 'm bij voorbaat niet af.

6 maart 2021 om 15:04

@genieterr een goede keeper en doet wel aardig bij JAx. Mocht Ajax bijv Cilissen halen, dan zou handig zijn om een Scherpen 2 jaar te verhuren aan een goede club als Heerenveen.

Leuke en talentvolle keeper voor Twente, dat zeker. Maar of hij zich ook kan bewijzen in de top van de Eredivisie of in de CL of Europa League zal allemaal nog moeten blijken. De rol van een keeper is cruciaal, een back of spits wissel je sneller.

Lekker om als Twente zijnde eens in deze positie te zitten na jaren ellende. Drommels' contract gaat (door een optie) voor 95% zekerheid verlengd worden met een jaar en PSV, Ajax en clubs uit Duitsland hebben interesse in hem (naar het schijnt). En dan te bedenken dat Streuer al een meer dan prima vervanger in huis gehaald heeft in de vorm van Laos Unnerstall. Top!

Ik denk dat Drommel slim genoeg is om de situatie met Onana af te wachten. Hij heeft nog alle tijd om een handtekening te zetten. Per slot van rekening kan hij nog tot de laatste dag van de transferperiode wachten tot hij tekent. PSV probeert nu met sneller handelen eerder te zijn, maar Ajax heeft meer te bieden zowel sportief als financieel, ook voor de club FC Twente....

Los van Ajax en PSV sluit ik ook niet uit dat er een passende club uit b.v. de Bundesliga een bod gaat uitbrengen op Joel Drommel. Een ding is zeker, FC Twente heeft er gezien de financiele situatie van de club alle belang bij dat Drommel voor een zo hoog mogelijk transferbedrag wordt verkocht. Persoonlijk verwacht ik dat de uit 't Gooi afkomstige Drommel uiteindelijk door Ajax wordt aangetrokken. Alleen zullen de Amsterdammers dan snel een oplossing moeten vinden voor de situatie rond Andre Onana

6 maart 2021 om 11:22

Ik vermoed dat Hoogma hem zou adviseren om naar de BL te vertrekken Ik vond Drommel nooit echt uitblinken tot het jaar in de KKD. Sinds dat jaar is hij gegroeid als keeper. Ik was eerst nog sceptisch toen ze promoveerden maar dat hij maakte op mij een meer dan degelijke indruk.

Drommel is een pannnenkoek absoluut CL onwaardig misschien leuke vervanger voor Baumgartel

6 maart 2021 om 11:24

Drommel is voetballend misschien wel net zo sterk als Baumgartl, nog niet eens zo'n gekke gedachte van je! Ben wel benieuwd op basis waarvan je Drommel een pannenkoek vindt.

Dit is dus precies wat ik aangaf bij het artikel over de interesse van PSV voor Drommel. Perfecte timing om Ajax af te troeven, want Ajax is niet geneigd om nu snel te handelen door de situatie omtrent Onana. Dat is een groot voordeel voor PSV.

Leuk om te zien hoe Drommel zichzelf heeft gerevancheerd. In zijn eerste jaren als prof vond ik het echt een keeper van niks, maar nu laat hij het wel zien. Vind het bij keepers sowieso vaak lastig te zeggen waar hun plafond ligt, dus moeilijk in te schatten of hij het niveau van Ajax aan kan. Maar deze gok kan Ajax zichzelf best permitteren.

Het wordt pas interessant voor Ajax en Drommel als er duidelijk in de situatie met Onana komt. Mocht Onana vertrekken, dan is Drommel een goede vervanger, lijkt mij. Hij heeft een goede trap en dito reflexen. Minpunt is dat hij zich alleen nog maar in de eredivisie (en jong Oranje?) heeft laten zien. Ajax en Twente hebben een goede relatie op transfergebied, getuige de huurspelers. Daarnaast heeft Ajax ook meer te besteden dan psv. Het lijkt me dus dat Twente een lichte voorkeur heeft om hem aan Ajax te verkopen, met mogelijk een (huur) speler die bij de deal wordt betrokken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6965
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

5 fans
Keeper, 24 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren