‘Als Ajax de kans krijgt voor een goede prijs, dan kopen ze Ihattaren’

Zaterdag, 6 maart 2021 om 08:05Yanick Vos • Laatste update: 08:23

Ajax zal niet aarzelen om Mohamed Ihattaren te kopen als het de kans krijgt voor een goede prijs, zo verwacht clubwatcher Mike Verweij. In de Kick-Off-podcast van de krant laat hij zich uit over de situatie van de PSV-middenvelder en de vermeende belangstelling vanuit Amsterdam. “Natuurlijk vinden ze dat een hele interessante speler”, vertelt de journalist.

Ihattaren wordt in de media al lange tijd in verband gebracht met Ajax. De afgelopen weken laaiden de geruchten op, mede door zijn situatie bij PSV. Hij werd niet opgenomen in de wedstrijdselectie van afgelopen zondag voor het duel met de Amsterdammers (1-1) na een aanvaring met trainer Roger Schmidt. Volgens Verweij doet de Duitse trainer aan ‘kapitaalvernietiging’. “Als je met zo’n statement komt dan wordt Mo Ihattaren, die hierna nog maar een jaar contract heeft, wel een stuk minder waard”, stelt Verweij, doelend op het statement van PSV waarin uitleg werd gegeven over de afwezigheid van Ihattaren tegen Ajax.

Volgens Verweij is de marktwaarde van de negentienjarige Ihattaren ver gezakt. “Er werd gesproken over twintig tot dertig miljoen euro”, zegt hij. “Als hij nu nog tien miljoen waard is, dan is het veel denk ik.” De Ajax-watcher zegt dat de Amsterdammers Ihattaren een interessante speler vinden. “Maar dan kom je weer uit bij dat standaard riedeltje: er zijn heel veel spelers die ze heel interessant vinden en volgen. Maar als zij de kans krijgen om Ihattaren te kopen, dan is dat natuurlijk wel een enorme klap voor PSV. Dat is een potje powerplay, dat wil je niet weten. Dus als zij de kans krijgen voor een goeie prijs, dan kopen ze Ihattaren.”

Valentijn Driessen stelt dat Ajax het Bayern München van Nederland wordt als ze de spelers bij de concurrenten gaan wegkopen. “Maar de concurrentie staat dat dan ook toe”, zegt hij over een eventuele overstap van Ihattaren naar Ajax. De jeugdinternational doet er volgens Driessen goed aan om hoe dan ook in Nederland te blijven. “Deze jongen verzuipt nu omdat er een trainer een heel andere speelstijl wil spelen. Omdat hij daarin niet past, verzuipt hij bij PSV. Wat gaat daarmee gebeuren als hij de grens overgaat? Als hij bij Juventus terechtkomt, of weet ik veel waar Raiola hem wil stallen, dan moet je voor het ergste vrezen. Ik denk dat het verstandig is dat hij of bij PSV blijft of desnoods naar Ajax gaat.”


Poll

Verwacht jij dat Mohamed Ihattaren na dit seizoen vertrekt bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

110 reacties (laatste reactie door soccerfan_1)

Heel erg bedankt voor deze vernieuwende bijdrage Mike Verweij! Verfrissende gedachte; Ihattaren bij Ajax, dat niemand daar in de afgelopen weken nog opgekomen is joh.

6 maart 2021 om 08:51

Het is een podcast waarin relevante onderwerpen worden besproken, wat had hij dan moeten zeggen? "Ik heb geen idee wat ajax zou doen"? Azijn gedoe dit weer.

6 maart 2021 om 09:26

Ik snap dat het voor jou anders is als Ajacied. Maar komen al deze artikelen, podcasts etc met dezelfde strekking over Ihattaren je niet een beetje de keel uit?

6 maart 2021 om 09:30

Het zijn allemaal speculaties dus hij heeft gelijk. We horen al een jaar dat Ajax Ihattaren kan kopen. Maar ze kunnen ook andere spelers kopen die interessant zijn. Dus ja, het is een uitgekauwd onderwerp en is het werkelijk een helemaal nietszeggende podcast.

Pas als Overmars met Ihattaren op de foto gaat met een Ajax shirt is het nieuws.

6 maart 2021 om 09:32

Zeker, maar om eerlijk te zijn, zijn er bij '' kick off '' elke week meerdere stellingen. Waarschijnlijk is er een stelling omtrent Ihattaren geformuleerd en dan kan hij er eigenlijk niet omheen.

6 maart 2021 om 09:33

Dank Fr_ronnie, precies zoals je het benoemd; het is uitgekauwd en het is allemaal napraterij zonder enige nieuwswaarde.

6 maart 2021 om 09:36

Dr.mario, zou ook mooi zijn als een zichzelf respecterende journalist dan zou zeggen; joh laten we die overslaan daar is nu wel even genoeg over gezegd en geschreven.

6 maart 2021 om 09:45

Want? Het gaat weer te veel over de club die punten binnenhaalt voor Nederland? Dat proef ik een beetje.Het gaat op vz vaak genoeg over Pratto etc. en ihattaren nieuws is ook "psv" nieuws.Ik snap de frustratie niet zo om hier 4 x wat op te zeggen.En het komt mijn keel niet uit als ajacied, als ajacied ben je van 2 dingen zeker 1. Het gaat vaak over je club als t goed gaat 2. Het gaat vaak over je club als t slecht gaat

6 maart 2021 om 09:55

Je sneer ‘de club die de punten binnenhaalt voor Nederland’, raakt in deze context kant nog wal. Ik vind het namelijk prima dat het vaker over Ajax gaat, aangezien veel lezers van voetbalzone deze club supporten. je hebt verkeerd ‘geproefd’ want als je goed gelezen hebt doel ik heel duidelijk op het feit dat er veel dezelfde artikelen en speculaties zijn over een speler zonder enige nieuwswaarde.

6 maart 2021 om 10:00

@sc12: deze week verscheen in het ad op woensdag een artikel waarin stond dat pratto zou terugkeren naar argentinie. Werd keurig overgeslagen op vz en pas vrijdag meegenomen in de berichtgeving. Geen drama allemaal hoor. Ajax levert nu eenmaal meer kliks op dan psv of feyenoord. Wat daarmee wel gepaard gaat is dat ik de neutraliteit in de berichtgeving begin te missen.

6 maart 2021 om 10:00

@cheesieHet is geen sneer , wellicht ben je verblind door de naam ajax of het logo van mijn profiel (dat is dan wel weer een sneer) maar het is wel storend dat mensen als bijen op honing op af vliegen zodra de naam Ajax iets te vaak valt op vz. Volgens mij is Ajax op dit moment de reden dat Nederland relevant is in europa (sinds de el finale ) en dat vind ik oprecht spijtig, psv feyenoord en AZ bakken er weinig van internationaal (nogmaals helaas)Rond 2004 - 2007 was PSV de reden (wereld elftal destijds) en zo draait die molen door in een cyclus.

6 maart 2021 om 10:04

@Cheesie, niet per se mee oneens hoor. Maar hij is natuurlijk ook de Ajax watcher, zal er wel naaar gevraagd zijn. Ik moet hem nog luisteren, maar VZ is er vrij sterk in om een radio stukje van 20 seconden enorm uit het verband te rukken.

6 maart 2021 om 10:08

@ijsmuts het vertrek van een huurling die nooit speelt en geloof ik twee wedstrijdjes heeft meegedaan vind ik nou ook niet echt wereldnieuws. het is 5 ton weg gegooid maar geld weg gooien is ook niet meer nieuwswaardig bij Feyenoord. er wordt al jaren verkeerd geinvesteerd dus dat is niks nieuws onder de zon

6 maart 2021 om 10:13

Mening nummer 500 over een roddel is natuurlijk wel interessant

6 maart 2021 om 10:21

Nogmaals sc12, je leest niet goed in mijn stukjes. Ik zeg namelijk nergens dat ik het storend vind dat het over Ajax gaat en heb aangegeven dat ik het ook begrijp dat he t meer over Ajax gaat dan over andere clubs, zo werkt het nu eenmaal.dus je stukje over de bijen kan ook de kas weer in, want is helemaal niet van toepassing in dit geval. Je probeert punten te scoren door mij in een hoekje te zetten waar ik niet hoor en waar ik ook geen enkele aanleiding toe heb gegeven.

6 maart 2021 om 10:37

@cheesie

Ik ben die podcasts zo moe. Wat een hype weer.

Ik weet nog goed dat het eind 2000 al bestond maar er niks mee gedaan werd en nu de laatste 2-3 jaar heeft iedereen zijn eigen podcast (omdat er veel geld mee verdiend kan worden) en krijg je zulke onzin en rommel. Gewoon wat gissen en leuk proberen te doen.

6 maart 2021 om 10:57

@SC12: "Volgens mij is Ajax op dit moment de reden dat Nederland relevant is in Europa".Hahaha even goed om gelachen. Ik zal je een geheimpje verklappen SC: wij, als Nederland, zijn volledig irrelevant. Geen groot voetballand dat serieus omkijkt naar onze matige competitie. Thanks voor de humor op de zaterdagmorgen.

6 maart 2021 om 11:01

Dan zou hij geen goede journalist zijn. Andere journalisten hebben hun mening al gegeven, dus ik hou mijn eigen mening voor me. Dat zou overigens wel nieuws zijn.

6 maart 2021 om 12:33

@gluubsterTJ Ben blij dat ik een lach op je gezicht kan toveren heb je a.s. donderdag overigens nog iets te doen? ;-)

6 maart 2021 om 12:42

@Sc12, als je een spannende date zoekt met een man, zijn daar andere sites voor.

6 maart 2021 om 13:24

Want Gluubster kan geen vrouw zijn?

6 maart 2021 om 09:59

Haha. Ja, als hij nu verbanden had gelegd dan was het wel vernieuwend. Bijv Stengs zou interessant zijn voor Ajax Az moet ook geld binnenhalen Nu Ihataren in waarde is gedaald wordt ook Stengs voor Az minder waard. Immers Ajax heeft een alternatief

6 maart 2021 om 10:23

Kun jij niet die podcast doen?

6 maart 2021 om 12:01

@cheesie: de bijdrage is niet vernieuwend maar ik heb ook het idee dat het er inmiddels niet meer over gaat of Ihattaren uberhaubt iets toevoegt aan ajax. Het gaat er volgens mij meer om dat de hele goe-gemeente het leuk vind als ajax PSV een hak zet door hem weg te kapen bij Psv. Helaas doet de speler zelf ook nog een duit in het zakje. Ten Hag en ajax doen er ook lekker aan mee, de pers doet er lekker aan mee, onze Valentijn voorop. Lachen man. Het artikel zegt: als ajax de kans krijgt. Ik zou als PSV gewoon 75 miljoen vragen voor iemand met een 1-jarig contract en dat ze verder de hik krijgen daar in amsterdam!

6 maart 2021 om 12:09

Zou er wel een andere aan toe willen voegen. Zou het niet zo kunnen zijn dat er en beetje een package deal aan komt. Namelijk Brobbey en Ihattaren in een pakket ofwel bij PSV ofwel bij Ajax. Zelfde zaakwaarnemer, lijken het ook goed met elkaar te kunnen vinden. Brobbey lijkt opeens toch weer te twijfelen, terwijl Ajax toegeeft gecharmeerd te zijn van Mo. Blijven toch 2 tieners en zo iets simpels als samen met je vrienden kunnen ballen kan vrij doorslaggevend zijn in keuzes op die leeftijd.

ALS Ajax de kans krijgt. PSV verkoopt (nog) niet aan een directe concurrent. maar ik denk dat dat wel gaat gebeuren in de toekomst.

6 maart 2021 om 08:46

Ik denk toch eerder in de Johan Cruijff Arena.

6 maart 2021 om 10:03

Ze verkopen niet enz 1. Staan buitenlandse clubs dan in de rij? 2. Psv schroomt niet om spelers van concurrenten te halen

6 maart 2021 om 17:00

@Cas1. Welke spelers van welke concurrent hebben wij dan gekocht?

6 maart 2021 om 18:17

Ik heb niet geschreven gekocht, maar gehaald

Overigens in het verleden meer dan genoeg
Rijkaard (op een vieze manier)
Vanenburg
Wijnaldum
om snel wat te noemen

Leuk nieuwtje zo op de vroege morgen.

Dit moet je als Ajax zijnde niet willen, ondanks dat Mo een groot talent is met enorm veel gevoel ga je hier op de lange termijn heel veel problemen van ondervinden. PSV gaat het je niet in dank af nemen wanneer dit gebeurt, de samenwerkingen binnen de eredivisie zet je hiermee grandioos op scherp. Tegelijkertijd haal je een speler binnen die al 1,5 jaar lang geen pepernoot heeft geraakt, fysiek niet fit is, problemen heeft om discipline te volgen. En dan als laatste: waar moet die jongen gaan staan bij Ajax? Op de AM positie waar je een Klaassen, Kudus, Gravenberch hebt?

Hopelijk beginnen ze er niet aan, het geeft teveel heibel tov de mogelijke potentie.

6 maart 2021 om 09:07

Wat een onzin, welke samenwerking in de ED? Bovendien, die jongen moet naar een club kunnen die hij het best voor zijn ontwikkeling acht. Als Ajax zijnde zou ik hem voor 8m oid er lachend bij nemen. Mag ten Hag uitzoeken of en waar hij moet spelen.

6 maart 2021 om 09:47

Dat lijkt mij dan niet Ajax. Dat lijkt mij een club waar hij vast in de basis staat en even de tijd om te ontwikkelen. Het 2e deel staat ook behoorlijk haaks op het eerste deel van je tekst. Matige reactie.

6 maart 2021 om 09:55

Ja dat is vrij tegenstrijdig natuurlijk. 'Een club het beste voor zijn ontwikkeling' en dan zeggen dat de trainer maar even moet kijken of en waar hij moet spelen

6 maart 2021 om 11:18

Als je ziet dat hij nu al bonje veroorzaakt en het teamproces verstoort als hij hoort dat hij niet speelt, denk je dan dat hij dat bij Ajax niet gaat doen?

6 maart 2021 om 10:05

De "samenwerking" heeft Psv.recentelijk samen met Az bij de knvb overboord gegooid 2. Omgekeerd pakt Psv wel Viergever (Feyenoord Vermeer. Az de Wit

6 maart 2021 om 11:21

Je moet hier wel de juiste omstandigheden bij betrekken. Viergever was transfervrij, dus daar heeft Ajax dan niets meer mee te maken. De Wit was geen basisspeler en had ook geen uitzicht op een basisplaats en heeft ook niet het talent om bij Ajax in het eerste een basisplaats te veroveren, dus dan denk je met zo'n jongen mee. Ajax verliest er niets aan als zo'n jongen weggaat. Hetzelfde geldt min of meer voor Vermeer, die bij Ajax geen belangrijke speler was. De situatie ligt compleet anders bij ihattaren, dat is een van de grootste talenten van je concurrent. Dan komen de verhoudingen wel even op scherp te liggen.

6 maart 2021 om 11:56

Je maakt de concurrent sterker toch? Daarmee is alles gezegd

6 maart 2021 om 10:50

@D-Bergkamp, ik ben het met je eens dat Ajax hem niet moet halen, maar niet omdat het slecht zou zijn voor de Eredivisie. Wel omdat ik denk dat hij bij Ajax ook op de bank zou moeten zitten en het moeten doen met invalbeurten. En Ihattaren wil spelen. Anders blijft hij wel bij PSV.

6 maart 2021 om 11:33

Ajax "moet" hem niet halen omdat ik bang ben dat het een Aisatti verhaal wordt. Ik weet dat hij een moeilijk jaar achter de rug heeft met het overlijden van zijn vader en hij is nog jong (ik weet hoe het is als je je vader op jonge leeftijd verliest) maar m.i laat hij zien dat hij mentaal (nog?) niet geschikt is voor topvoetbal.

6 maart 2021 om 11:35

En idd, ik zie niet in wie hij er bij Ajax uit zou spelen.

Jaren geleden had psv de financiële powerplay om niet alleen bij Feyenoord (Gullit) maar ook bij ajax te shoppen (Koeman, Vanenburg, Kieft). Zover is ajax (nog) niet. Ik denk namelijk dat dit psv wel zo slim is om voor ajax een hogere prijs te hanteren als voor een buitenlandse club.

6 maart 2021 om 11:39

Kieft is niet rechtstreeks van Ajax gekocht, die hebben ze uit Italië (Pisa) gehaald. De enige toppers die rechtstreeks zijn gekomen zijn idd Koeman en Vaneburg. Maar als Vaneburg geen problemen had gehad met Cruijf was hij nooit naar PSV gegaan.

"Valentijn Driessen stelt dat Ajax het Bayern München van Nederland wordt als ze de spelers bij de concurrenten gaat wegkopen" Alleen gaat het hier niet om een van de beste spelers van de concurrentie, maar om een jong talent met een 1-jarig contract met mentaliteitsproblemen. Dat zou dus niks zeggen over een concurrentiepositie maar gewoon een buitenkansje voor Ajax zijn. Heeft dus weinig met "Bayern München" te maken. Die zouden namelijk jongens als Malen, Gakpo of Dumfries kopen. Dan zou het vergelijkbaar zijn.

6 maart 2021 om 08:41

Haha Dumfries natuurlijk niet, die kan echt niet mee.

6 maart 2021 om 08:52

.... Ik benoem de beste/belangrijkste spelers van PSV om daarmee het verschil met Ihattaren aan te geven. Niet de spelers die per se wat zouden toevoegen bij Ajax.

6 maart 2021 om 08:53

Dat Dumfries geen Ajax speler is ben ik met je eens, maar dat hij niet mee zou kunnen doe je hem toch tekort mee. In mijn ogen is dumfries de nr 1 op de rb positie in oranje.

6 maart 2021 om 09:01

Dat is op dit moment toch echt Karsdorp gezien zijn vorm bij Roma, maar dat lijkt iedereen te vergeten doordat iedereen hem bij Feyenoord herinnert.

6 maart 2021 om 09:07

Nee joh, omdat hij nu rendeert in een 5 mans verdediging zegt toch niets? Hateboer doet dat ook en was in Oranje ook niks. Karsdorp kan niet verdedigen. Dat Dumfries de nummer 1 op die positie is zegt dat we daar dus een zwakke bezetting hebben, dat geeft verder niet maar voetballend is hij echt ondermaats.

6 maart 2021 om 09:12

@JK-Ajax, Karsdorp is voetballend véél beter dan Dumfries en Hateboer, die moeten het vooral van hard werken hebben. Geef hem maar eens de kans. Die andere 2 (met name hateboer) zijn toch te licht bevonden in Oranje? Wat heb je te verliezen.

6 maart 2021 om 09:54

@skede Ihattaren kan ook gewoon een van de belangrijkste spelers worden van Psv. die jongen kan geweldig voetballen alleen er moeten een paar kilootjes af. Malen is sowieso de man maar als we het puur over talent en potentie hebben komen Gakpo en Dumfries imo niet in de buurt van Ihattaren, ondanks dat ze op dit moment beter presteren

6 maart 2021 om 09:56

Maar dat is hij nu niet. Daar gaat het om.

6 maart 2021 om 10:04

@skede klopt maar het is denk ik wel op te lossen. kijk waar hij goed in is en doe daar iets mee. Rosario bv is voornamelijk goed in heel hard werken en die wordt dan ook op zo een manier gebruikt. gebruik Ihattaren op zijn creativiteit en maak hem belangrijk zoals een Letsch bv doet met Tannane en dikke kans dat zo een jongen dat terug gaat betalen met prestaties. laat hij het dan niet zien kan je hem altijd nog verkopen

6 maart 2021 om 10:14

Ihattaren wordt gewoon op zijn creativiteit gebruikt als hij speelt. Dat Schmidt alleen spelers wil die hard werken is de grootst mogelijke onzin en compeet uit zijn verband getrokken. Schmidt wil spelers die hun best doen en hard werken binnen een team, dat is heel wat anders dan alleen 'harde werkers' in een selectie willen. Kijk naar Götze, hoeveel vrijheid die heeft op zijn positie. Die duikt letterlijk overal op het veld op maar doet ook zijn verdedigende werk waar nodig. Zelfde geldt voor jongens als Gakpo of Madueke toen ze nog speelden. Malen heeft ook vanuit de spits de vrijheid om positie te kiezen en is de enige waarvan niet veel verdedigend werk wordt verwacht. Dat moet Zahavi namelijk doen. Dus nee, van Ihattaten wordt door Schmidt helemaal niet verwacht dat hij een puur harde werker moet zijn, maar er wordt wel verwacht dat hij hard werkt. Dat is een wezenlijk verschil en dat is bij geen enkele andere club anders. Met uitzondering van Messi.

6 maart 2021 om 10:45

@skede maar hoe kan het dan dat Ihattaren onder Van Bommel wel uit de verf kwam? dan kijk je als coach toch hoe hij dat aanpakte en kopieer je die methode

6 maart 2021 om 10:58

Omdat die verantwoordelijkheid bij Ihattaren zelf ligt. Ihattaren kon natuurlijk heel goed met van Bommel omdat hij hem al uit de jeugd kende. Maar als je als speler alleen bereid bent om discipline te hebben als je trainer ook je beste vriend is dan ben je niet geschikt voor de voetballerij. Als Ihattaren gewoon fit is en zijn best doet is er helemaal geen probleem hoor. Het is dus geen kwestie van een methode kopieren en Ihattaren speelt weer goed. Gezien het feit dat Ihattaren zijn problemen al begonnen vóórdat Schmidt 1 stap op de Herdgang had gezet zijn zijn problemen bovendien helemaal niet direct te herleiden naar de speler/trainer relatie. Met Ihattaren is bovendien elke methode geprobeerd. Het is niet zo dat deze opstelling van PSV/Schmidt uit de lucht komt vallen, maar het is de laatste optie. Mensen doen alsof er vorige week voor het eerst iets is voorgevallen en dat PSV's eerste reactie direct dat statement was: nee natuurlijk niet. Een club kan moeilijk op de knieeën gaan smeken of een jeugdspeler alsjeblieft gezond wil gaan eten. Die tijden zijn wel geweest.

6 maart 2021 om 11:13

@skede ik heb het niet over zijn overgewicht, dat is idd zijn eigen verantwoordelijkheid maar meer over hoe hij in het veld gebruikt wordt. ik zie totaal geen spelvreugde meer bij die jongen wat ik onder Faber af en toe nog wel zag

6 maart 2021 om 11:24

Hoe wordt hij in het veld gebruikt dan?

6 maart 2021 om 12:10

We moeten ook niet doen dat ihattaren onder van Bommel en Faber de sterren van de hemel speelde. Op een paar leuke acties na viel dat reuze mee, ze stonden niet voor niets 4e met dumfries toen als meest scorende!

6 maart 2021 om 09:14

Ajax wordt het Bayern Munchen van Nederland niet, net zoals je Ihattaren niet kan afschilderen als een jong talent met een mentaliteitsprobleem. Daar doe je dat ventje toch redelijk tekort mee. Onder Van Bommel was hij het grootste talent van Nederland en de beste speler van Psv.

6 maart 2021 om 09:20

Mentaliteitsproblemen hoeven niet structureel te zijn. Dit seizoen heeft ie ze, waardoor er problemen ontstaan. Dat kan volgend seizoen anders zijn. Mentaliteit kun je ontwikkelen.

6 maart 2021 om 09:23

@Kaassie, Welke speler heeft mentaliteit problemen onder een trainer die hem alles geeft? Het zit Ihattaren voor het eerst (flink, verlies vader ook heftig uiteraard) tegen en hij doet dit soort dingen. Het is echt d’r op of d’r onder, herpakt hij zich nu niet, dan gaat zijn carrière snel achteruit ben ik bang.

6 maart 2021 om 09:58

ik vind dat dat mentaliteitsprobleem wel enigszins overtrokken wordt. hij heeft een Ajax post geliked, een shakie weg gegooid, hij wilde niet in een ijsbad en hij vindt het leuk om in zijn vrije tijd een balletje te trappen. ik vind het allemaal vrij onschuldig eerlijk gezegd

6 maart 2021 om 10:18

Nee Japie. Hij is eerst te dik in de zomer, wordt niet fit, wil niet meewerken met de methodes van PSV om fit te worden, raakt geblesseerd bij zaalvoetballen in zijn vrije tijd, is 3x in een seizoen ziek, liegt tegen PSV over het gebruik maken van een personal trainer en gaat cynisch en lui lopen doen in de kleedkamer als hij niet speelt, om vervolgens er als de kippen bij te zijn om vlak na een teleurstelling tegen Olympiakos wel op social media hartjes te sturen. En dat zijn dan de voorvallen die bekend zijn. Voetbal International sprak van een 'oneindige lijst van incidenten'. Maar nee, geen mentaliteitsprobleem hoor. Verkleinwoordjes zetten achter gebeurtenissen maakt het niet opeens minder erg als al die gebeurtenissen zich in 8 maanden opstapelen.

6 maart 2021 om 11:26

Skede, je post over het zogenaamde Bayern en je reacties daarop zijn top!

6 maart 2021 om 11:59

Skede, dat ventje is net 19 jaar geworden en hoewel er veel leden hier het niet met me eens zullen zijn ben je met 19 gewoon nog maar een kind. In dit geval een kind die het nodige mee heeft gemaakt waar een volwassen vent het ook moeilijk mee zou hebben. De dingen die hij nu doet en niet doet praat ik niet goed maar het is helemaal niet zo raar dat hij nu een beetje opstandig doet. Geef die jongen een beetje de ruimte en volgend seizoen staat hij er weer.

6 maart 2021 om 12:16

Je 19e is een cruciale leeftijd voor je verdere ontwikkeling en loopbaan. Spelers die de top willen bereiken zijn dan leergierig en willen hard werken om een basisplaats te krijgen. Noem eens spelers op die zich zo gedroegen op die leeftijd en nog een topcarriere hebben behaald? Misschien Romario en Maradona, maar die konden het doen met enkel talent en daar komt mo natuurlijk niet bij in de buurt als je in de eredivisie al moeite hebt om wat toe te voegen.

6 maart 2021 om 12:31

Van Persie? Dat was bepaald ook niet de gemakkelijkste in zijn jonge jaren. Niet bij Feyenoord maar ook niet bij Arsenal waar hij het geluk heeft gehad dat Bergkamp daar rondliep en hem onder zijn hoede nam.

6 maart 2021 om 12:49

Die was wel gewoon fit en liet op die leeftijd ook al meer zien. Had alleen een eigenwijs karakter, maar dat had een Depay en Kluivert bijvoorbeeld ook. Zolang je de wil hebt om het hoogste te bereiken en is dat niet zo'n ramp, maar dan moet je op het veld wel presteren.

6 maart 2021 om 13:54

Dat het niet zo raar is kun je over discussieren (want waarom zijn er dan niet veel en veel meer jonge spelers die zich zo gedragen bij topclubs? Memphis stond bijvoorbeeld ook bekend als moeilijke jongen maar werkte in ieder geval keihard om beter te worden. Om over jongens als Madueke, Teze en Gakpo maar te zwijgen bijvoorbeeld). Maar buiten dat, stel dat het niet zo heel 'raar' gedrag is, normaal is het in ieder geval niet. En dus moet er tegenop worden getreden, of zijn gedrag nou wel of niet te verklaren is. Er is hem namelijk maandenlang de hand boven het hoofd gehouden maar na 8 maanden is dat nu klaar. Nogmaals, we moeten niet doen alsof dit pas de eerste maatregel is van PSV na 1 incident. Het is een opeenstapeling van incidenten waardoor het nu klaar was.

6 maart 2021 om 15:23

@hazardino Van Persie had op die leeftijd niet meer laten zien dan Ihattaren, dat is namelijk onmogelijk. Van persie was op het moment dat hij zijn debuut maakte voor Feyenoord 19 jaar en 6 maanden. Ihattaren heeft al meer dan 50 wedstrijden op zijn naam, en dan heb ik het alleen nog maar over de eredivisie en is vorige maand pas 19 geworden. Slap gelul dus.

6 maart 2021 om 15:25

@ Skede, Waarom er volgens jou niet veel een veel meer andere jonge spelers zich zo gedragen weet ik niet maar misschien is dat omdat, ten tijde dat zijn vader op sterven lag de ene helft van de voetbalwereld aan hem zat te trekken om voor Marokko of Nederland te kiezen en de andere helft het oordeel over die jongen al kaar had liggen voor hij die keuze kon maken, dat hij zijn vader uiteindelijk verloor op 17 jarige leeftijd. Ik had gehoopt dat ik dat niet op hoefde te rakelen omdat het al zo vaak gezegd is maar op jouw verzoek wil ik het nog wel 1 x herhalen. “stel dat het niet zo heel 'raar' gedrag is, normaal is het in ieder geval niet”. Als het niet zo heel raar gedrag is dan is het dus wel normaal maar daarmee zeg ik natuurlijk niet dat PSV daar niet tegenop moet treden. PSV moet gewoon geduld hebben met dat ventje en doorgaan waarvan ze zeggen dat ze aan het doen zijn en hem helpen ook al hebben ze dat al 8 maanden gedaan. Als ze dat niet meer willen en/of het geduld niet meer hebben dan hoeven ze alleen Raiola maar te bellen en dan speelt hij volgend seizoen bij een andere club. Ingewikkelder dan dat hoef je het net te maken.

6 maart 2021 om 09:37

De vergelijking met Bayern Munchen gaat in alle opzichten mank. Overmars heeft daar destijds iets over gezegd, maar dat is door de media totaal uit zijn verband gerukt. Hij doelde met zijn antwoord op het feit dat Bayern de nationale titels aaneen reeg en dat hij ook graag zou zien dat Ajax een aantal jaar achtereen de titel zou prolongeren. Dat doen Juventus en PSG ook, dus in dat opzicht zijn ook die clubs een voorbeeld. Ajax heeft grote internationale ambities en om die te kunnen verwezenlijken is een sterke nationale competitie een absolute noodzaak. Door de concurrentie leeg te kopen, zou Ajax zich dan ook alleen maar zelf in de voet schieten. Ajax heeft een sterk Psv, Feyenoord en AZ nodig. Bayern heeft dat probleem niet omdat de Bundesliga al een sterke internationale competitie is en het feit dat Bayern doorgaans de beste spelers bij de concurrentie weg haalt, daar nauwelijks invloed op lijkt te helpen. Dat Bayern daardoor de titels aaneen rijgt, doet aan dat gegeven niets af omdat ook de nummers 2 t/m 4 in Duitsland verzekerd zijn van CL deelname. In NL geldt dat alleen voor de kampioen en dat is pas sinds volgend seizoen en kan over een paar jaar zomaar weer anders zijn. Al helemaal als Ajax de concurrentie zou verzwakken door de beste spelers weg te kopen. Als Ihattaren zijn contract niet wil verlengen, kan Ajax hem rustig overnemen omdat het voor PSV dan niet uitmaakt naar welke club hij gaat. Als Ihattaren naar het buitenland zou gaan en Ajax versterking behoeft, kan de club die ook gewoon uit het buitenland halen. Zoals bijv. met Kudus is gebeurd, die heeft 9 miljoen gekost en is in niets minder dan Ihattaren.

Leuk hoor dat Ihattaren zo opzichtig aan Ajax wordt gelinkt. Maar kan iemand mij vertellen waar hij dan komt te spelen? Een geweldig talent maar ik zie hem nog niet in de basis staan. Bij AZ of Vitesse zie ik hem meer kans maken voor een doorstart.

6 maart 2021 om 09:10

Ik denk juist dat hij jongens om zich heen nodig heeft waar hij zich aan kan optrekken. Of Tannane bij Vitesse dat nou per se is..? Waar en of hij bij Ajax zou spelen durf ik niet te zeggen en is een terechte vraag voor Overmars.

6 maart 2021 om 09:13

@AfcFokke, En aan welke spelers deed Ihattaren dat vorig jaar dan? Hij kreeg alle vrijheid van Van Bommel, met de regels van Schmidt kan hij blijkbaar niet om gaan. Als hij zich bij Ajax niet aanpast krijg je hetzelfde verhaal. Het spel van Ajax ligt hem wel beter denk ik overigens. Maar wie moet Ihattaren er uit spelen..?

6 maart 2021 om 09:29

Precies MessiBazoer, ik lees overal dat veel mensen denken dat Ajax hem wel even aan het voetballen krijgt, maar ook daar zal hij gewoon kneiter hard moeten gaan werken. Als ik bijvoorbeeld kijk naar hoe een Ziyech speelde voordat hij naar Ajax kwam en hoe hij bij Ajax speelde, dan zie ik een speler die geweldig kan voetballen, maar daarnaast ook gewoon de noodzakelijke vuile meters maakt. Alleen op voetballende kwaliteiten gaat hij het bij Ajax ook absoluut niet redden. Daar is veel meer voor nodig.

6 maart 2021 om 10:01

Ziyech speelde bij FC Twente fenomenaal en behoedde die club eigenhandig voor degradatie. zoek ook zijn statistieken maar even op van destijds. die was ook al goed voordat hij naar Ajax ging en voordat hij naar Twente ging ook al heel belangrijk bij Heerenveen

6 maart 2021 om 10:27

@Japie, Ziyech was bij beide ploegen inderdaad al een topspeler. Ik probeer alleen aan te geven dat ook hij bij Ajax anders moest gaan voetballen dan hij daarvoor deed. Bij Ajax moest hij naast zijn geweldige voetballende kwaliteiten ook gewoon mee in het verdedigende werk. Ihattaren lijkt het idee te hebben dat het puur op voetballende kwaliteiten (en die heeft hij zeker) wel goed komt. Daarmee redt je het gewoon niet meer in het hedendaagse topvoetbal. Als het nu bij PSV al niet lukt is de kans van slagen bij Ajax helemaal klein met deze instelling.

6 maart 2021 om 10:43

@ipswichtown dat is waar idd. bij Ajax is hij een completere voetballer geworden die ook hard werkte maar ook pas in een later stadium. in het begin bij Ajax deed hij dat nog niet meteen. soms moet je spelers ook de tijd geven om daarin te groeien. je maakt niet binnen een paar maanden van een creatieve speler ook een werkpaard

6 maart 2021 om 14:49

@ipswich Ja Ziyecy heeft bij Ajax omslag gemaakt. Geleerd meters maken. Was ook stuk ouder dan Ihattaren. Dus laatste kan ook dit nog leren.

6 maart 2021 om 09:51

bij ajax is het verloop zo groot, dat dat geen enkel probleem zal opleveren. het ligt vanwege het coronavirus niet in de lijn der verwachtingen dat het gebeurt, maar als ajax een bod op gravenbergh zou krijgen dat de 50 miljoen overstijgt en hij niet bereid is om zijn contract te verlengen, zal de club hem laten gaan. omdat hij daarna met een contract dat nog maar een jaar doorloopt, slechts een fractie van dat bedrag zal opbrengen. ik denk dat ihattaren prima op de plek van gravenbergh uit de voeten zou kunnen. natuurlijk zou ook kudus daar kunnen spelen, maar als die zijn belofte waarmaakt, zal hij ook niet tot in de lengte der jaren bij ajax spelen. zoals dat ook voor antony geldt. het probleem dat jij bespeurt, is hooguit een probleem voor de korte termijn. daarvoor behoef je alleen maar te kijken wat er nog over is van de selectie die het amper 3 jaar geleden zo goed deed in de cl. als ihattaren van psv naar vitesse of az zou gaan, zou dat voor hem een stap terug ipv vooruit betekenen. de kans dat hij daarvoor zou opteren, lijkt mij niet bijzonder groot, los van de vraag of die clubs in staat zijn om zijn afkoopsom en salaris te betalen. die kans lijkt me zelfs nog veel kleiner.

6 maart 2021 om 10:35

Het is niet te hopen dat Gravenberch nu al zou vertrekken, maar dan is de kans groot dat Taylor meer in beeld komt om die vacature in te vullen. En daarnaast zie ik bij Ihattaren meer een soort van Ziyech rol en op die positie speelt Antnony (al vult die het iets anders in). Daarachter zit Neres en hopelijk sluit volgend seizoen Hansen aan. Grote aankopen zijn altijd nodig, maar onze eigen talenten mogen we niet over het hoofd zien (zie Gravenberch, zie Timber, zie Rensch etc)

6 maart 2021 om 10:53

ik wil best geloven dat taylor in beeld komt als gravenbergh vertrekt, maar die zal niet meteen in staat zijn om 50 of 60 wedstrijden per jaar op een gelijkmatig niveau te spelen. datzelfde geldt ook voor ihattaren. sontje hansen en unuvar hebben bij jong ajax al moeite om aan te klampen omdat ze nog onvoldoende inhoud hebben, dat gaat pas de laatste weken iets beter. die zijn nog lang niet toe aan de selectie, voor hen is het veel beter om nog een jaar bij jong ajax te blijven en daar iedere week aan spelen toe te komen. de selectie is ieder jaar aan wijzigingen onderhevig en daarom zou het niet slim zijn om een exceptioneel talent te laten lopen om ruimte te maken voor eigen talent. als dat talent weigert om zijn eerste a contract te tekenen, zoals met brobbey en eerder kluivert is gebeurd, schiet je jezelf daarmee alleen maar in de voet. de beste spelers blijven maar relatief kort bij ajax, waardoor het probleem dat jij ziet er in de praktijk feitelijk helemaal niet is en zichzelf meestal oplost. het gevaar dat een selectie door teveel jeugdige aankopen als ihattaren uit het lood slaat omdat het aandeel jeugd te groot wordt, lijkt mij eerlijk gezegd veel serieuzer.

Survival of the fitest noemen ze het ook wel. Maakt en breekt het moderne voetbal zo als het is. Ik zou het begrijpen van ihhataren want je wilt spelen op het hoogste nivo in nl alleen kan ik het niet goed keuren omdat ik tegen de genoemde powerplay ben. Beste wat psv in mij n optiek kan doen is die schmid weg jassen. Haalt niet veel resultaat en helpt de club kast om zeep

Slechte mentaliteit, geen teamplayer, geen rendement... in vd Gijp's woorden: "wat moet je ermee hahahaha"

Ajax kan toch gewoon een jaar wachten en hem flink tekengeld bieden.
Ik weet ook niet of we op Mo zitten te wachten.?

6 maart 2021 om 08:48

Als Ihataren niet bijtekend of vertrekt dan dan zal hij niet veel spelen in z'n laatste contractjaar en volledig stilstaan in z'n ontwikkeling. Ik denk ook niet dat Ihataren zo goed is als als nu wordt voorgedaan. Naar mijn idee is Ihataren het zoveelste geval van een talentvolle speler die vreselijk over-hypte wordt.

6 maart 2021 om 11:26

Ik denk dat PSV liever minder geld ontvangt en hem aan het buitenland verkoopt in de zomer dan hem een jaar te laten zitten. Dat zal Raiola ook niet willen, die kan hem bij een goede club onderbrengen,

Hmm interessante en verrassende gedachtegang: Mo naar Ajax. Dit moet ik even laten bezinken. Ik zal vanmiddag in het volgende artikel rondom Mo en Ajax mijn mening verkondigen.

6 maart 2021 om 08:45

Of het artikel daarna of in het vierde artikel. Neem je tijd😉

Ik denk eerlijk gezegd dat Ihataren overschat wordt. Leuke voetballer maar mentaal niet sterk genoeg. Daarbij bepaalt Psv de transfersom en niet fanboy Mike Verweij. Op het moment dat Ajax Ihataren kan betalen zijn er altijd wel clubs in Italië of Engeland die kunnen overlijden.

Weer zo'n k. Tbericht van de telegraaf. Misschien een idee om verweij en driessen een trap onder hun kont te geven en ontslaan voor het schrijven van alle onzin

Als hij zijn zakwaarnemer maar thuis laat! We hebben al genoeg spelers met als zakwaarnemer hem hebben. Hij kan dan alles uitspelen met contracten van jonge onervaren spelers en dat moeten we niet willen bij ajax!

De media laat weer eens zien waar de loyaliteit ligt in deze saga. Wat zien ze hem graag in Amsterdam. Mij maakt het niets meer uit na zijn wangedrag.

Als PSV Ihattaren moet verkopen zeggen ze simpelweg nee tegen Ajax en verkopen ze hem aan een buitenlandse club. Verweij dacht ook dat Ajax wel eventjes Bergwijn en Malen kon kopen. Die kerel snapt er echt helemaal niks van he.

Ihataren heeft wel meer kans op een mooie transfer als hij eerst naar ajax gaat. Denk dat hij, als zo een kans voordoet, alles laat liggen waar die mee bezig is en meteen naar amsterdam rijdt.

Wat een belachelijke aannames. Mo heeft door metaliteits- en fysieke problemen geen basisplaats bij PSV. En is daarom een gewilde speler voor Ajax (?!) Wat een onzin. Mo heeft alleen zijn problemen omdat hij bij PSV Zou spelen (??). Zogauw hij naar Ajax gaat zou hij topfit en een geweldige teamspeler zijn geworden (??) Niemand durft het te zeggen maar het gaat alleen maar om Mo. Of hij goed speelt, slecht speelt of niet speelt, het gaat over Mo. En niemand begrijpt dat we hier te maken hebben met een weliswaar talentvolle maar ook zwaar over het paard getilde tiener. En daar heeft de hele wereld om hem heen aan meegewerkt. Niet in de laatste plaats meneer Raiola en de voorzitter van Mo's fanclub meneer Derksen.

6 maart 2021 om 11:22

Zou het voor Ihattaren misschien heilzaam werken om te verkassen naar Ajax? Je kunt veel zeggen over Ten Hag, maar dat hij uitstekend kan omgaan met jongens uit een andere cultuur, is zonder meer een feit. En ik geloof echt niet dat hij een Ihattaren zal gaan pamperen. Sommige trainers hebben wel een klik met bepaalde spelers. Kijk naar Vitesse. Twee notoire dwarsliggers met een vlekje omgeturnd tot waardevolle spelers. Dus is de constatering dat Schmidt wat minder goed om kan gaan met sommige spelers, wel op zijn plaats. Daarnaast is het spelsysteem van Ajax ook meer geschikt voor Ihattaren dan het door Schmidt beoogde sturm und drang spel. Dus is uiteindelijk een verandering van werkomgeving voor Ihattaren het beste voor alle partijen. Of dat nu wel of niet bij Ajax is, de bal ligt vooral bij Ihattaren zelf. Het komt je niet zo maar even aanwaaien.

6 maart 2021 om 19:02

Of Ten Hag dat ook kan als de resultaten niet goed zijn en de doelen niet worden behaald, valt ook nog maar te bezien hè..

Het zou jammer zijn als we het beste van Ihatarren al hebben gezien. Het talent is er, maar klopt z'n mentaliteit? Overigens is het heel normaal dat een jonge speler een mindere periode doormaakt, maar kan Ihatarren zich herstellen? Dat hij mogelijk naar ajax gaat moet ik nog maar zien. Het zou wel leuk zijn om weer eens zo'n grote transfer binnen de eredivisie te zien.

Waarom zou het een powerplay zijn om Ihattaren binnen te halen? Aissati vertrok eerder al van PSV naar Ajax. Perez ging van Ajax naar PSV en weer terug naar Ajax. Als een deal goed is kan die rondkomen. PSV zit niet in een luxe positie en lijkt zelf ook niet rouwig te zijn om een vertrek van Ihattaren. Dan kan het toch gewoon handel zijn als Ajax hem wil hebben, een goed bod doet en een transfer rond maakt? Daar hoeft verder toch geen extra lading achter te zitten?

Als Ajax Malen, Gakpo en Dumfries wegkopen zijn ze idd het Bayern van Nederland. Ihatarren zit duidelijk ff op een dood spoor daar.

6 maart 2021 om 14:53

Bovendien mogen er dan wel wat meer kampioenschappen op rij komen. Dit jaar en volgend jaar kampioen en dan mag je eens voorzichtig gaan denken aan dat scenario.

En terecht, voor de juiste prijs moet je dat als Ajax ook doen. Ik vind het zwaar klote als dat zou gebeuren, maar zo werkt het toch?

Oprecht geloof ik dat ihatarren zal slagen bij Ajax,Ajax zal veel meer uit die jongen kunne halen ipv psv. P.S BEN GEEN AJAXIED

Ajax zou dit nooit moeten doen. Teveel spelers voor zijn positie dus niet doen. Daar help je die jongen ook niet mee aangezien hij dan bij ajax ook op de bank terecht zou komen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6965
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2816
E. ZahaviAanvaller219
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller90
J. PiroeAanvaller81
Y. MvogoKeeper280
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren