‘Ze slaan Hakim Ziyech over bij Chelsea; je ziet hem hulpeloos rondlopen’

Vrijdag, 5 maart 2021 om 23:48Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:56

Hakim Ziyech wordt bij Chelsea ‘overgeslagen’ en hij loopt er ‘hulpeloos’ bij, vindt Youri Mulder. De analist spreekt zich in het programma Paniekvoetbal van Ziggo Sport uit over het optreden van de voormalig Ajacied in het gewonnen Premier League-duel met Liverpool (0-1). De aanvallende middenvelder van Chelsea kreeg zondag een basisplek en mocht ruim een uur meespelen, maar overtuigend was het spel van Ziyech, die maar twintig balcontacten had, niet.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door alfredo)

Tuurlijk speelt hij niet best, lang eruit gelegen. Heeft gewoon tijd nodig. Daarnaast helpt het ook niet als je zoals tegen Manchester met Mount en Giroud speelt. Die willen als in de voeten, terwijl ziyech juist mensen weg moet sturen. Enige wat hij mist is een stukje power en een actie als je het vergelijkt met de andere buitenspelers zoals een Mahrez, Bernardo Silva en een Salah

6 maart 2021 om 00:01

Al die spelers die je opnoemt hebben minimaal 3x een betere individuele actie in de benen dan Ziyech. En verder ben ik het met je eens maar mount gaat hij er nooit uitspelen, ‘lieveling’ van de fans en een jongen uit de jeugd. Daarnaast haalt hij dit seizoen echt een uitstekend niveau

6 maart 2021 om 00:26

Dat zegt werkelijk niets bij een club als Chelsea. Als ze een betere kunnen krijgen, vervangen ze Mount gewoon. Verder moet Ziyech het in tegenstelling tot een Mahrez, Bernardo Silva of Salah ook minder van z'n dribbels hebben en meer van z'n overzicht, traptechniek en drive. Het is echt geen toeval dat de drie aanvallende nieuwelingen alle drie niet renderen. Werner, Ziyech en Havertz zijn wel goed genoeg voor Chelsea, maar het zijn spelers met specifieke kwaliteiten, terwijl Chelsea toch wel een bij elkaar geraapt zooitje is. De ploeg heeft veel kwaliteit en talent rondlopen, maar het complementeert elkaar totaal niet.

6 maart 2021 om 07:39

@QAZ, meeste wedstrijden speelt Giroud niet en dan heb je Werner die als een gek loopt. Maar, als Ziyech de bal niet meer krijgt of hem van z'n voet laat springen, dan houdt het op.

6 maart 2021 om 15:59

Maar voor England komt Ziyech gewoon te kort de hoge handelingssnelheid mist hij gewoon. En er zijn te veel sterren in het elftal en nu moet hij de vieze karweitjes opknappen.

Premier league is fysiek teveel voor hem en toch meer een counter competitie waar hij niet nuttig is imo. Vind het toch knap dat hij de uitdaging aan is gegaan maar zie meer een La Liga speler in hem

6 maart 2021 om 05:20

Helemaal mee eens. Bij Engels voetbal wordt het middenveld overgeslagen, waardoor hij nu nog maar slechts een vleugel aanvaller is. Hij heeft een goede 'terug kap en voorzet', maar dat is niet wat hem zo goed maakt.

6 maart 2021 om 12:10

Kijk je wel Engels voetbal of roep je gewoon iets dat ze jaren terug altijd zeiden? Ik denk het eerste, want anders had je dat echt niet gezegd. Kick & rush is echt al een tijd niet meer de norm in Engeland.

Het gaat gewoon iets sneller dan in de eredivisie. In de Premier League lopen twintig Ziyechs. Hij moet even zijn draai gaan vinden en dan komt hij vanzelf bovendrijven. Zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Bij Chelsea vaste basisspeler worden moet zij doel zijn. Wij Nederlanders moeten niet de illusie hebben dat hij tot de beste spelers van Engeland behoort, want daarvoor komt hij simpelweg kwaliteit tekort.

6 maart 2021 om 05:25

Daar zou hij zeker wel toe kunnen behoren, zijn kwaliteit staat buiten kijf. Maar dan moet je het team om hem heen bouwen. En daar houden ze niet van in Engeland. Als hij slechts een vleugelspeler is, kun je beter iemand anders daar neerzetten.

6 maart 2021 om 06:14

Oh ik wist niet dat wij Nederlanders die illusie hadden.. Het zei toch al genoeg dat De ligt en De jong en eerder en voor meer geld weggingen bij Ajax.

Het is ook maar goed als ze hem voorlopig even overslaan. Hij brengt gewoon niet genoeg. Verstopt zich liever dan dat ie de bal opeist en als ie een keer de bal krijgt is de kans groot dat ie hem bij de tegenstander inlevert. Slap in duels en van z'n werkethos moet ie het ook niet hebben. Achteraf is het wel echt een drama transferperiode geweest voor Chelsea vorige zomer. Geen enkele aankoop laat echt iets bijzonders zien. Ze begonnen allemaal leuk, Op Havertz na, maar zijn allemaal een beetje onzichtbaar aan het worden. Thiago en Mendy zijn nog best aardig, maar de ene is bijna 40 en kan niet meer alles spelen en Mendy begint ook steeds vaker gekke dingen te doen en zorgt voor nerveuze momenten. De echte grote aankopen zijn gewoon een teleurstelling tot.nu toe.

6 maart 2021 om 00:19

Ik vraag me vooral af of er uberhaupt een plan achter het transferbeleid zit. Nu ben ik niet heel gecharmeerd van Havertz, maar Werner, Ziyech en Havertz moeten het niveau wel aankunnen. Ik vind Chelsea vooral een bij elkaar geraapte ploeg. Er zit veel talent en kwaliteit in, maar als collectief is het redelijk onlogisch samengesteld.

6 maart 2021 om 00:46

Het enige onlogische is het aantrekken van Havertz, dat waarschijnlijk als een buitenkans werd gezien. Maar Chilwell was hard nodig omdat Alonso niet kan verdedigen, Mendy was nodig want Kepa, Thiago Silva was nodig omdat alle Cv's vorig jaar koekenbakkers waren, Ziyech is een ander soort creatieveling dan wat er al liep, en Werner schoot er vorig jaar 35 in en Abraham is gewoon matig. Op het moment van kopen klopten de ideeen gewoon als een bus, wat je nu doet is gewoon lekker makkelijk achteraf praten omdat het er nog niet bij iedereen uit komt. Kan me nog herinneren dat mensen hier dat over De Bruyne zeiden toen die net van Genk overkwam en er bij Chelsea niet veel van bakte; wat moest Chelsea nou met zo’n Belg die niet uit de verf komt terwijl toptalent Oscar een mooie goal tegen Juventus had gemaakt? Lol……… (huilt)

6 maart 2021 om 08:36

@aze, als Arsenal fan kon ik de transferperiode van Chelsea alleen maar bewonderen. Elke speler zat een goed idee achter en op Havertz misschien na waren de bedragen zeker neit buitensporig voor de kwaliteiten die gehaald werden. Werner schoot er 35 in Duitsland in, Ziyech was (met afstand) éen van de beste speler van de eredivisie en Cl/el ook ruime prima bij Ajax. Chillwell stond gewoon bekend als een hele goede back met PL ervaring. Havertz was een revelatie in Duitsland, misschien iets te duur, desondanks logisch bedrag.

Op papier klopt de selectie volledig en barst het van alle facetten die een ploeg nodig kan hebben. Het komt er alleen niet uit op de één of andere manier.

6 maart 2021 om 13:56

Chilwell, Werner en Ziyech vond ik ook wel logische aankopen hoor. AL moet ik zeggen dat ik niet heel blij was met Ziyech. Dat komt omdat ik op de vleugel liever een speler met snelheid, diepgang en een actie heb, dan iemand als Ziyech. Zo'n speler zou ik liever op ''10'' zien. Over Chilwell ben ik niet helemaal ontevreden, brengt echt veel meer verdedigende stabiliteit dan Alonso. Alleen is hij aanvallend wel minder, zowat al zijn voorzetten zijn slecht en dat hij nu langzaam door Alonso weer eruit wordt gespeeld is ook pijnlijk als je zo veel geld voor hem hebt neergeteld. Het is voor hem te hopen dat tuchel vanaf volgend seizoen van 3-4-3/3-4-2-1 afstapt want anders kan je hem als miskoop bestempelen, in dat systeem gaat ie het niet redden tegen Alonso. Gaan we naar Werner. Ik vind het onbegrijpelijk dat een speler die totaal geen basistechniek heeft, er 35 in kan schieten in Duitsland. Mijn dode oma neemt een bal beter aan dan Werner. Nadat ie een bal heeft aangenomen, moet hij hem nog twee keer aannemen om hem onder controle te krijgen. Hij kan rennen maar komt geen lantaarnpaal voorbij en als de goals uitblijven is hij zo nutteloos als maar kan.
Over Havertz wil ik niet eens beginnen, die heeft twee goede wedstrijden gespeeld allebei tegen een lage divisie team...

Ik denk dat ze ook niet om kunnen gaan met druk. Behalve Ziyech is de rest niet gewend om bij een ploeg te spelen waar je moet winnen. Leicester, Leipzig en Leverkusen spelen voor CL voetbal maar als ze het niet halen, geen probleem volgend jaar nog een kans. Ziyech weet wat het is om te spelen om te winnen, maar in de Eredivisie mag hij aannemen, 8 seconden rondkijken en dan de bal spelen. De verdedigers gaan wel kijken hoe het loopt. In de PL is die al afgetroefd voordat ie het zelf door heeft. De tempo is duidelijk te hoog voor hem.

Als je gewoon een beetje op Ziyech let lijkt het er puur op neer te komen dat hij gigantisch moet wennen aan het tempo waarop er in Engeland gespeeld wordt. Echt net na zijn blessure wilde hij bij elke bal die zijn kant op kwam pas vlak voor zijn aanname kijken wat hij ermee wilde doen, terwijl er na je eerste aanname vaak iemand al bovenop je zit in de PL. Zo raakte hij hem vaak kwijt en speelde hij ronduit slecht. Dat gaat in je koppie zitten. En de weken daarna volgden ineens gekkigheid die we niet van hem gewend zijn zoals slechte aannames en de â€ëœverlorenheidã¢â‚¬â„¢ . Precies dingen die je bij voetballers ziet die mentaal niet op hun best zijn, die te veel denken in hun spel. En dat is op zich goed, want dan weten we zeker dat Ziyech voetballend meer kan brengen dan wat hij gemiddeld de afgelopen weken heeft gedaan. Maar het blijft nog wel even de vraag in hoeverre hij kan aanpassen aan dat Engelse tempo, dus daarom zal volgend seizoen voor hem vrij bepalend worden. De huidige beste spelers van de PL begonnen eigenlijk allemaal op een laag niveau in de competitie: De Bruyne en Salah waren matig bij Chelsea, Son werd wekelijks outshined door Alli en Kane, diezelfde Kane moest eerst uitgeleend worden aan Norwich voordat hij nuttig werd etc. Daarom zal ik aan het eind van dit seizoen op geen enkele aankoop het label miskoop plakken, ze hebben nota bene nog niet eens kennis gemaakt met de fans en nog niet eens ervaren hoe het echt is om voor Chelsea te spelen. En Ziyech, als die volgend jaar wat lekkerder in zijn vel komt en Tuchel houdt deze transformatie vol, dan is de ploeg gewoon weer Europese top. Oh en Mulder lult ook met alle winden mee zeg. Na 2 wedstrijden mocht Ziyech een corner nemen en werd hij door dezelfde Mulder al gebombardeerd tot â€ëœde grote man bij Chelseaã¢â‚¬â„¢. Nu heeft ie het even lastig en krijgt ie dat van alle kanten nog even benadrukt. Ik snap dat hij hier letterlijk voor betaald wordt, maar man man man geef hem toch eens een break.

6 maart 2021 om 03:56

Ziyech staat toch bekend om een ijzersterke mentaliteit of niet? Zoja, kan hij het allemaal makkelijk rechtrekken.

6 maart 2021 om 07:42

Ijzersterke mentaliteit weet ik niet, maar het huidige systeem is op dit moment wel vrij ideaal voor hem: 2 aanvallende middenvelders die niet veel hoeven te verdedigen. Laatste paar wedstrijden was hij de rechter aanvallende middenvelder.

Je ziet juist dat Tuchel, Ziyech de opdracht geeft om hoge druk te zetten op de verdediger met balbezit aan de rechterkant en als het balbezit een linie vooruit gaat vice versa, als je dan tegen een ploeg met balbezit speelt zie je juist dat Ziyech stinkend ze best doet om druk te zetten. Maar dat is niet zijn kracht en totaal niet zijn spel, wordt als halve spits opgesteld met als doel druk zetten. Dan snap ik wel dat tie er niks van bakt.

Tsja, we wisten van Ajax in principe al dat hij in de as teveel balverlies lijdt. In de Eredivisie leidde dat niet tot een karrenvracht aan doelpunten, maar in Engeland ligt dat net wat anders. Ziyech is een jongen die vertrouwen nodig heeft, maar het moet echt beter.

Vraagje: ziet het er echt zo slecht uit voor Ziyech of heeft hij nog tijd nodig? Ik bedoel, als ik aan een treurige toestand denk, denk ik aan een Klaassen bij Everton of Van der Beek bij Man U. Ziyech heeft in iedergeval de mentaliteit mee. Hoop dat hij het klaarspeelt.

Soms kan ik niet geloven wat ik lees in de comments. In het begin speelde Ziyech nog de pannen van het dak bij Chelsea en zou Chelsea zogenaamd niet kunnen winnen zonder hem. Ziyech raakt geblesseerd, verliest wedstrijdritme, krijgt weer wat wedstrijdritme maar het is nog niet zoals in het begin en iedereen begint ineens over het hoge tempo van de PL en het fysieke spel en ineens zou Ziyech het allemaal niet meer aankunnen. Ik ben heel benieuwd wat deze mensen allemaal zeiden toen Ziyech het zo goed deed in het begin en wat ze gaan zeggen als hij de draad weer weet op te pakken.

6 maart 2021 om 09:21

In het begin speelde Ziyech vooral tegen veel mindere tegenstanders. Hij liet het vaak zien tegen de kleintjes in de PL. Het is gewoon veel te weinig wat hij nu laat zien. De vraag is of Tuchel geduld heeft en hem telkens in de basis blijft zetten.

Iedereen heeft het over het tempo verschil, maar bij Ajax is het tempo ook hoog. Wedstrijden tussen Ajax en een Engelse grootmacht laten zien dat Ajax zelfs het tempo hoog legt. Ziyech heeft er lang uitgelegen, hij mist ritme.

6 maart 2021 om 10:27

Ik denk vooral dat het tempo van VVV, Emmen en ADO niet zo hoog is. In Engeland spelen bij de nummer 20 geen spelers als Anko Jansen of Piet Velthuizen die een kratje bier en een frituurpan in de kleedkamer hebben staan.

Kan toch raar lopen. Mount deed het leuk bij Vitesse, maar we hadden het altijd over hoe goed Ziyech was en voila, Mount blijkt tot dusver veel succesvoller in de top. (jaja die halve finale cl ten spijt natuurlijk)

6 maart 2021 om 12:23

Mount was ook nog maar een 18 jarig jochie bij Vitesse dus zo raar is het niet en ook toen had hij al een zeer goed rendement.

Als jongens als Mason Mount de uitblinkers zijn, nou dan weet je het wel. Een dravertje als Mount of een ras voetballer als Ziyech, dan weet ik wel.

6 maart 2021 om 13:44

Dan vraag ik me af of je wel goed kijkt. Mount is op het moment gewoon beter en absoluut geen dravertje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea5419
5.Liverpool5216
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. MountMiddenvelder306
T. WernerAanvaller295
C. PulisicMiddenvelder214
T. AbrahamAanvaller206
E. MendyKeeper260
C. Hudson-OdoiAanvaller202
H. ZiyechMiddenvelder171
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

310 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 17 1 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

Ziyech ziet concurrenten excelleren in galavoorstelling op Selhurst Park

Chelsea heeft zich zaterdagavond uitstekend herpakt van de pijnlijke nederlaag zeven dagen geleden tegen West Bromwich Albion. De manschappen van Thomas Tuchel schoten tegen Crystal Palace uit de startblokken en stonden...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren