Adil Auassar zet Gertjan Verbeek op zijn plek na inmenging in interview

Zaterdag, 6 maart 2021 om 08:31Jeroen van Poppel • Laatste update: 08:31

Adil Auassar baalde vrijdagavond na afloop van de wedstrijd tussen FC Emmen en Sparta Rotterdam (1-1) als een stekker. De middenvelder van de Rotterdammers kreeg in de allerlaatste minuut een bal ongelukkig tegen de hand, waarna FC Emmen een penalty kreeg en in de laatste seconde gelijkmaakte. Dat Gertjan Verbeek zich daarna ook nog met zijn interview met ESPN ging bemoeien, kon Auassar al helemaal niet waarderen.

"Schijt-VAR, echt een schijt-VAR, ik zweer het", is de eerste reactie van Auassar voor de camera. "Waarom? Omdat je een beweging maakt naar de bal, en je kan niet verdedigen als je loopt met je handen op je rug. Dan kun je niet verdedigen." Als interviewer Milan van Dongen uitlegt dat slechts de regels worden gevolgd, zegt Auassar: "Schijtregel dan. Danny Makkelie geeft zelf aan dat hij er ook niks aan kan doen, dat hij het vervelend vindt, maak dan je eigen keuze, man!" Van Dongen zegt vervolgens dat Makkelie de regels moet volgen. "Dan is het een schijtregel."

Dan wordt Auassar gevraagd of hij vond dat Sparta de overwinning had verdiend. "Mwa. Ik denk dat we goed verdedigd hebben, een paar kansen hebben gehad om het uit te breiden. Als je dan in de laatste seconde nog een doelpunt tegen krijgt, dan is dat natuurlijk altijd zuur." Dan mengt Gertjan Verbeek, die aanwezig is als analist, zich in het interview. "Je kunt wel weer de VAR de schuld geven... Het is een vervelende regel, maar ik vond hoe Sparta heeft gespeeld ook vervelend. Ik vond het niet leuk om naar te kijken. Als je ziet wat jullie aan de bal presteren... In de tweede helft werd het nog een beetje leuk, maar de eerste helft hebben jullie hebben jullie helemaal niks gedaan."

Auassar kan dat niet waarderen en zegt: "Nee, maar ik ben hier ook niet om jou te vermaken, eigenlijk. Ik ben hier gewoon voor de drie punten." Verbeek reageert dan nog met: "Je doet het niet voor mij hè, je doet het voor de mensen thuis." Het is overigens niet voor het eerst dat de clubloze trainer zich mengt in een interview na afloop van een wedstrijd. Eerder dit seizoen gaf Verbeek een lange preek aan Willem II-aanvoerder Jordens Peters. "Je bent een jongen van de club en loopt al langer mee, dus je moet toch een keer gvd tegen elkaar zeggen? Dat gebeurt veel te weinig", vond Verbeek toen onder meer.Gerelateerd

Meer sportnieuws

88 reacties (laatste reactie door thamike)

Gozer heeft gelijk...
Enkel was de arm niet langs het lichaam ..
Maar de regels moeten eens wat losser worden.

Ik hou wel van zulke gozers die even lekker schijt aan alles hebben

5 maart 2021 om 22:45

Hij heeft ook gelijk om Gert-Jan op zijn plek te zetten. Ik vind dat Gert-Jan meer als een gefrustreerde ex trainer daar staat dan als analist. Altijd wat te klagen en inhoudelijk vertelt hij niks. Om terug te komen op de regel vond ik het wel een penalty als je ziet hoe nummer 5 van Sparta verdedigd en Adil dan vind ik het een uitgestoken arm. Het is best wel uitgestoken, maar naar mijn mening zou het ook meer een idee zijn om hands indirecte vrije trap te maken. Er zijn zoveel handsballen per ongeluk en op een totaal ongevaarlijke plek die dan gelijk een doelkans op leveren.

6 maart 2021 om 00:12

Is toch kostelijke televisie. Ik kijk er in ieder geval met veel plezier naar. Maak je niet zo druk en als je het er niet mee eens bent dan pak je hem net als Auassar aan. Overigens was het ook niet zo schokkend wat Verbeek zei, maar hij staat er objectief naar te kijken en zoals Auassar zegt geven zij alleen om punten en niet om mooi voetbal.

5 maart 2021 om 23:18

Ja, regels zijn er om het spel rechtvaardig te maken. Ik ben het wel met Auassar eens dat als de regels zorgen voor een oneerlijke afloop, je ze los moet laten. Regels zijn het middel, niet het doel

5 maart 2021 om 23:26

Scheidsrechters zijn er voor de regels. Niet op de scheids afreageren dat de regels tegen je werken. De mensen die de regels maken mogen best wat kritiek krijgen maar als een scheids afwijkt van het boekje krijg je ook heel veel gezeur van de andere partij.

5 maart 2021 om 23:39

Van mij hoeft ook niemand zich af te reageren, maar ik vind dat het spel niet zonder interpretatie kan. Dan kun je tot meer rechtvaardigheid komen

6 maart 2021 om 12:14

Rechtvaardigheid is een relatief begrip dat weet je? Haha en regels maar loslaten op een gegeven moment? Waarvoor denk je dat die regels er zijn? Met alle respect maar dit is met stip de meest onzinnige reactie van de week op dit forum haha

6 maart 2021 om 13:48

Ik zeg niet dat er geen regels moeten zijn maat. Ik zeg dat een scheids de wedstrijd van mij mag aanvoelen als het onrechtvaardig wordt

Prima interview, lekker echt en niet volgens de regels van mediatraining. Sport is emotie en als je zo’n schijtpingel krijgt ben je goed over de zeik. Dat Gertjan dan nog even zijn punt wil maken slaat nergens op. Daar kon hij zelf ook nooit tegen als trainer. Had hem hoog zitten maar irriteer me er steeds vaker aan.

5 maart 2021 om 23:19

Helemaal mee eens, goed dat we dit soort dingen weer wat vaker zien. Opstootjes tussen Dumfries en Tadic, een Tannane die het hart op de tong heeft, nu Auassar die zich een beetje laat gaan. Kijk ik liever naar dan al die perfecte schoonzonen van de laatste jaren. De positieve effecten van Corona?

5 maart 2021 om 23:37

@voetbalvreugd, voetbal moet gewoon niet zo conservatief zijn en spelers en trainers lekker een microfoon geven zoals ze inmiddels bij bijna alle sporten doen zodat we van deze scheldpartijen kunnen meegenieten. Dan zijn mensen als Driessen gelijk ook werkeloos omdat ze niks meer kunnen verzinnen

6 maart 2021 om 09:20

Wel jammer dat als Lang dan een onschuldig iets post op Instagram hij dan de wind van voren krijgt op dit forum🤦

6 maart 2021 om 10:14

Ik juich het posten van Lang op Social Media alleen maar aan. Alles beter dan dat hij onverstaanbaar voor de camera verschijnt.
Dat vind ik overigens heel anders dan iemand die van zich afbijt tegen een nare, altijd chagrijnige Verbeek. Of een opstootje tussen twee aanvoerders, we vinden allemaal “niet kunnen” maar een week later hebben we het er nog over. Ik vind het heerlijk!

6 maart 2021 om 13:16

Allemaal mensen die hun gedachtes verwarren met gevoelens en zich nooit afvragen of het klopt wat men denkt en daarom altijd maar onvergelijkt reageren. Alsof dat nieuw is....

Neem "gevoelsmens" Tannane, die het hele seizoen 1001 lovende kritieken heeft gehad en komt zeuren voor de camera omdat hij geen liefde voelt. Die man is een prinses op de erwt.

6 maart 2021 om 13:12

Ik het ook een prima interview en ik snap prima waarom hij boos is, maar hij zit er volledig naast wat betreft zijn eigen interpretatie van het incident. Je hoeft je handen niet op je rug te doen, maar je hoeft je arm ook niet zo uit te steken! Daarnaast doet die "scheitvar" gewoon zijn werk en mag Makkelie zijn eigen keuze niet maken, hij moet de regels toepassen en consequent zijn.

Het probleem zit hem erin dat de Fifa de regels homogener wilde maken, omdat toeschouwers de interpretatie van de scheidsrechter niet konden volgen. Nu die regel er is en er minder ruimte is voor interpretatie, en scheidsrechters en Vars zich meestal aan de regels houden, vindt men het opeens niet eerlijk of volgens de geest van het spel. Het is altijd wat. Dit had je van tevoren in kunnen vullen, ik zag het iig al aankomen, omdat spelers nu eenmaal niet altijd doorhebben dat de bal tegen de arm komt om wat voor reden dan ook. Daarnaast kunnen spelers met de beste balbehandeling, die kwaad willen, elke bal op de arm van een verdediger leggen en dat is ook de bedoeling van het spel niet.

Louis van Gaal zou zeggen: 'schitterende teehveeh'

Verbeek is om in Derksens termen te blijven een 'vermakelijke hork' en een mooie vent die sowieso nooit stuk kan bij mij als je leest dat hij Orlando Smeekes als een zoon in huis heeft genomen. Wel lekkere pure reactie van Auasar. Niet iedereen hoeft gedwee als een schooljongen altijd maar netjes te blijven als Verbeek wat zegt.

5 maart 2021 om 23:44

Heb dat verhaal ook gelezen hoe die hem eerst van zijn 14e tot 18e in huis nam, en later zelfs nog hem, zijn vrouw en kind in huis heeft genomen. Mensen kunnen over hem zeggen wat ze willen maar hij heeft zijn hart wel op de juiste plek zitten.

Verbeek denkt elke week te kunnen scoren met ingrijpen in interviews. Ik vind het een trieste bedoeling worden. Die man heeft als trainer niks gepresteerd en gaat nu als commentator spelers afbranden die net balen en vol in emotie zitten. Vorige week Peters en nu Auassar.

5 maart 2021 om 23:04

Inderdaad ...lekker laten zien dat je assertief bent en voetballers op hun plek te zetten.
Mooi dat Auassar hem van repliek dient en hij heeft ook gewoon gelijk.

6 maart 2021 om 00:39

Wat een onzin. Verbeek zegt hier echt helemaal niks of Auassar is al op zijn teentjes getrapt. Heb je het filmpje uberhaupt wel gezien? Buiten dat is de penalty ook gewoon 100% terecht, zijn arm is veel en veel te breed en daardoor duidelijk hands.

6 maart 2021 om 05:06

Ja gezien. Verbeek maakt toch een sneer naar Auassar? Dat hij sparta niks vond en hij speelt voor de kijkers thuis? Heb jij het wel gezien?

6 maart 2021 om 12:11

Peter is een pannekoek. Hoe je op teentjes getrapt komt is mij een raadsel..

6 maart 2021 om 12:16

Mag weg

Zoveel verkeerds zegt gert jan niet , voetballers zijn tegenwoordig nogal snel gefrustreerd naar mijn mening. Goed antwoord ook van gert jan om te zeggen "je doet het niet voor mij maar voor de mensen thuis"

5 maart 2021 om 23:05

Ik denk dat Adil dacht dit heb ik eerder gezien, laat me het meteen maar afkappen. Geef die Verbeek een vinger en je hebt weer zo’n tirade aan je broek hangen.

5 maart 2021 om 23:42

Ik kan me Verbeek nou niet bepaald herinneren als een trainer die zijn teams leuk liet voetballen. Als zo'n Bosz dat nou zei, oke tot daar aan toe maar Verbeek heeft mij nou niet echt vermaakt met zijn visie.

5 maart 2021 om 23:56

Bij Heracles en AZ was het wel aardig, maar verder was het spel vaak verre van aantrekkelijk.

6 maart 2021 om 00:03

@sirius, ja ik kan me voorstellen dat jij als Twente fan niet bepaald bent vermaakt door verbeek

6 maart 2021 om 00:11

Ik was destijds niet blij met het ontslag van Hake, maar Verbeek leek wel een logische keuze. Echter was dat na twee wedstrijden totaal anders en kreeg ik een heel naar gevoel. Uiteindelijk bleek dat nare gevoel terecht, helaas. De man gooide in z'n eerste 2 weken alles om en haalde al het voetbal uit de ploeg. Onder zijn leiding was echt het slechtste FC Twente wat ik ooit heb gezien. Ook presteerde hij het om zich in relatief korte tijd onmogelijk te maken bij veel spelers, bij het bestuur en zelfs ander personeel zoals veldknechten en de materiaalman.

Derksen noemt Verbeek altijd een vermakelijke hork, ik zou dat vermakelijk graag weg willen laten. Wat een ongelofelijke zuurpruim. Prima dat Auassar hem wat tegengas gaf. Kan me goed voorstellen dat je emotioneel bent na zo'n slotfase en dan komt deze geflopte trainer ook nog even aan je kop zeuren. Goede reactie.

Ben ik dan de enige die Adil n clown vind met z'n opmerking dat hij er niet is om Gertjan te vermaken? Nee Adil je wordt niet flink betaald om Gertjan te vermaken maar wel het publiek die jou vorstelijke salaris betalen , wat n kleine begrijper heeft deze beperkte speler, nu snap ik waarom hij daar speelt

5 maart 2021 om 23:14

Anderzijds wordt hier ook pijnlijk duidelijk waarom Verbeek niet helemaal geslaagd is als trainer: hij laat (wederom) zien dat hij zich totaal niet kan inleven in een voetballer. Auassar baalt als een stekker na die voor Sparta dramatische slotfase... ik begrijp de emotie wel.

5 maart 2021 om 23:20

Net zo geslaagd als Adil en als er dan nog iemand iets mag zeggen obv ervaring en status is het Gertjan nog wel, wat heeft Adil ooit gepresteerd behalve n veel te grote mond, laat je voeten een spreken man

5 maart 2021 om 23:28

Maar wees dan ook zo sportief om de persoon Auassar in zijn totaliteit te beoordelen, niet alleen op basis van dit fragment. Over het algemeen staat Auassar de media keurig te woord, neemt altijd zijn verantwoordelijkheid wat dat betreft. Is daarbij gewoon een prima Eredivisie-speler, zoals Verbeek dat ook was, dus qua status ontlopen ze elkaar niet veel. Ik vind Verbeek nu niet bepaald iemand tegen wie we huizenhoog op hoeven te kijken.

5 maart 2021 om 23:55

Nee we hoeven ook niet huizenhoog tegen Adil op te kijken maar hij moet wel beseffen als aanvoerder dat je speelt om te vermaken en niet dit voorbeeld te geven als je wordt aangesproken om je eigen tekortkomingen om daarmee de tekortkomingen van de scheidsrechter te benoemen die gewoon de regels uitvoert

6 maart 2021 om 00:04

@dreetje888 - Nee, jij vind dat hij speelt om te vermaken. In feite speelt hij topsport en is winnen of het maximaal haalbare resultaat behalen doorgaans de doorslaggevende factor. Bovendien kan hij Sparta niet in z'n eentje aantrekkelijk voetbal laten spelen. Auassar is hier niet de hypocriet. Dat is Verbeek die 5 werkgevers terug een keer voetbal heeft laten zien wat aan te gluren was.

6 maart 2021 om 18:57

Winnen kan heel goed gepaard gaan met vermaken, kijk naar het spel van Ajax maar dat kan ook bijvoorbeeld bij RKC want die spelen ook om te vermaken maar pakken toch de puntjes, roepen dat anderen "schijt" zijn volgens Adil terwijl je zelf speelt als n natte krant maar wel commentaar op anderen levert omdat ze hun werk volgens jou niet goed doen, ga zelfs eens wat goed doen Adil

5 maart 2021 om 23:32

Je zal vast niet de enige zijn maar uuh, nee... Hij krijgt dat geld om zijn taken uit te voeren en het maximale met de ploeg te behalen.

Het gaat uiteindelijk om punten, niet om het leuke spel... Sure, zou fijn zijn als dat gecombineerd kan worden maar iedereen heeft liever 3 punten met onaantrekkelijk spel dan 0 punten met frivool spel.

Altijd het geklaag over nederlandse clubs dat ze zo leuk spelen maar niet efficient zijn en het om het resultaat gaat, nou... dan kan het dus zijn dat er geen genieten aan is.

6 maart 2021 om 13:06

@dreetje, Adil heeft gelijk en is er niet om GJ of wie dan ook te vermaken. Hij is er om punten te pekken met Sparta. Of gaat GJ Sparta compenseren als ze degraderen maar wel met vermakelijk voetbal? Kom op zich, dit was een wedstrijd om de punten. Voor je het weet mag je als Sparta playoffs spelen.

Daarnaast zegt GJ toch helemaal niets inhoudelijks behalve het was niet leuk en goed. Tja.

6 maart 2021 om 18:50

Dus Adil heeft gisteren iets inhoudelijks medegedeeld ? Shit VAR is het enige wat er uit zijn mond is gekomen, er komt even veel onzin uit zijn mond dat goede ballen van zijn voet maar wel zeggen dat anderen , VAR en scheidsrechters " schijt ' zijn en hun werk niet goed doen! Doe eerst je eigen werk goed alvorens je zegt dat anderen niet goed werken, sterker nog, ze doen wat ze moeten doen, namelijk de spelregels hanteren en dat deden zij .

6 maart 2021 om 18:51

Dus Adil heeft gisteren iets inhoudelijks medegedeeld ? Shit VAR is het enige wat er uit zijn mond is gekomen, er komt even veel onzin uit zijn mond dat goede ballen van zijn voet maar wel zeggen dat anderen , VAR en scheidsrechters " schijt ' zijn en hun werk niet goed doen! Doe eerst je eigen werk goed alvorens je zegt dat anderen niet goed werken, sterker nog, ze doen wat ze moeten doen, namelijk de spelregels hanteren en dat deden zij .

7 maart 2021 om 17:29

Wat heeft dit in hemelsnaam nu met de reactie en de post te maken? Echt totaal niets. Deze speler zit in zijn emotie en jij gaat GJ verdedigen omdat hij niet goed speelde. Daar gaat het toch niet om.

6 maart 2021 om 14:13

Jij snapt er dud geen reet van

Leuk dat Verbeek dit zegt, heb bij Twente echt nog nooit zulk saai voetbal gezien als onder hem. En Twente heeft een paar prut trainers gehad zeg. Verbeek weet het altijd beter als analist, maar als trainer komt het er eigenlijk nooit uit. En dan ligt het aan de trainingsvelden, de kleur van het gras of aan de thee. Alles behalve aan Verbeek, want die heeft voetbal uitgevonden en zal iedereen even vertellen hoe het moet.

5 maart 2021 om 23:15

Precies wat ik ook altijd zo storend vind aan Verbeek. Weet het allemaal beter dan iedereen, maar heeft nu niet bepaald de erelijst van Van Gaal of Mourinho. Zeer misplaatst gedrag, alleen daarom al vind ik het goed dat hij eens wat tegengas krijgt.

5 maart 2021 om 23:51

Ik wou een soortgelijk bericht schrijven. De man doet weer eens alsof hij het allemaal wel even weet, maar intussen dateert z'n laatste succesvolle avontuur als trainer alweer van 7 jaar geleden en ook dat ging niet van een leien dakje. In dit soort situaties vind ik het wel mooi dat bijvoorbeeld Auassar in dit geval tegengas geeft, maar je hoopt eigenlijk dat hij het afmaakt met de opmerking: "nou, ik heb FC Twente onder jouw leiding zien spelen. Veel minder had je niet uit die groep kunnen halen."

Haha lekker interview!! Deze passie zie ik graag vaker!! Mooi die emotie!

Aussar moet niet zeuren, ze mogen allang blij zijn dat ze een punt meenemen want dat verdienden ze niet eens...

5 maart 2021 om 23:34

Precies zo is het maar net! Emmen eigen schuld dat ze niet winnen. Maar dat sparta is gewoon anti voetbal. Vreselijke kut ploeg

5 maart 2021 om 23:42

Hij zeurt niet. Hij reageert even venijnig nadat Verbeek weer even irritant wil scoren over zijn rug, dat zou ik ook niet accepteren. Auassar is altijd heel realistisch in zijn wedstrijdcommentaren, dus hij zal heus wel beseffen dat Sparta tevreden mag zijn met een punt (gezien de verhoudingen vandaag).

Ik kijk al heel lang geen interviews meer, maar wel vermakelijk voor de kijkers thuis dat Adil Gert-Jan op z'n plek zet.

Over de handsregels gaan we er nooit uitkomen. Het is en blijft een kwestie van interpretatie. Dat Auassar gefrustreerd is dat snap ik, daar kan je over discussiëren en Milan van Dongen doet het prima. Wat betreft wat Verbeek suggereert, dat vind ik een ander verhaal. Hiermee heeft de Sparta captain gelijk. We moeten soms af van dat "mooi voetbal" verhaal. Ook Sparta had de overwinning echt nodig. Ze staan 1-0 voor en hebben ook de punten nodig om te voorkomen dat ze misschien gaan degraderen. Dan is het toch logisch dat je eerst aan de nul denkt? Ik snap Verbeek niet, maar wel de frustratie van Auassar.

6 maart 2021 om 01:24

Als we teruggaan naar de basis van het voetbal, is dat gewoon ter vermaak vam de spelers en van de supporters. Tegenwoordig is dat idee een beetne verouderd en is voetbal zo commercieel geworden dat clubs gewoon keiharde punten moeten halen, of dat nou linksom of rechtsom gaat. De financiële belangen zijn gewoon te groot om risicovol voetbal te spelen. Dat is jammer, maar wel de realiteit. Ik snap Verbeek dus wel, maar ik snap Auassar ook. Het is eigenlijk ook niet per se een discussie van goed of fout, maar een verschil in visie over het voetbal

Natuurlijk heeft hij gewoon gelijk. Het is echt een schijtregel. De bonden vonden het onhandig dat er zo vaak discussie was over wat nou wel of niet strafbaar hands was, dus hebben ze besloten dat gewoon nagenoeg elke bal die hoe dan ook in het strafschopgebied een arm raakt een penalty is. Lekker makkelijk, toch? Gevolg is dat je nu regelmatig verdedigers met beide armen op de rug door de zestien ziet rennen. En dat is natuurlijk niet hoe voetbal gespeeld zou moeten worden.

Ik kan hier zo van genieten, een voetballer en een analyst die op een respectvolle manier hun mening geven, puur en echt, niks mis mee!

Gert-Jan blijft toch ook zo’n enorme lomperd he, maar ik kan het van hem goed hebben. Dit is gewoon pure emotie van die Sparta-speler en dat is voetbal. Voor mij maakt deze beleving het spelletje leuk.

Schijt VAR, schijtregel, haha. Mooi om de emotie te zien.

Auassar zat nog vol adrenaline zo direct na de wedstrijd. Zo onduidelijk hands vond ik dit niet, dus gewoon een terechte penalty. En logisch dat hij als aanvoerder hiervan baalt in de blessuretijd. Maar schijt dit en schijt dat slaat nergens op, dat zal hij vandaag ook beseffen. Verbeek gooide onnodig wat zout in de wond, nergens voor nodig. Sparta zit even niet in de positie om mensen te vermaken.

Nu is het Verbeek.. Maar eigenlijk zegt hij dus ik ben hier niet om mensen/supporters te vermaken maar alleen maar voor 3 punten die 3 punten in zijn salaris zeker... Maar voetbal is geen werk. Voetbal is entertainment. Dus je bent er weldegelijk voor om mensen te vermaken. Dus ook kritische voetballiefhebbers als Gert-Jan Verbeek. We kunnen Gert-Jan niks kwalijk nemen dat hij kritisch is. Dat is nou eenmaal de aard van een Tukker met een friese mentaliteit denk ik.. Ik vind het wel een mooie kerel. Altijd eerlijk en vaak oprecht! Neemt geen blad voor de mond. En dat zijn mensen die ik graag zie. Want in de tv wereld is het vaak allemaal schijnheiligheid. En dat is Gert-Jan verre van.. Dus mooooi zo dooor goan. It giet oan! En daor gaot tie wèr èn nieeuwwe!!

6 maart 2021 om 08:45

Maar aussar neemt hier toch ook geen blad voor de mond. Denk je dat een de ligt of een nesta mooi voetbal op plek 1 zetten? Eerst winnen daarna de 0 houden daarna pas eventueel mooi voetbal. Dat is ook meer voor de trainer. Sparta zit nu in een fase waarin ze moeten winnen hoe dat maakt niet uit. Ik denk dat de Sparta fans liever in de eredivisie blijven dan frivool spelen en wedstrijden verliezen.

6 maart 2021 om 10:25

Sorry Afca maar voetbal is werk, niet meer en niet minder. Entertainment is onderdeel van de baan die ze hebben. Voetballers vermaken het publiek met een kunstje net als een, goochelaar, clown of cabaretier dat doet. Maar voetbal is nog wel iets meer omdat het zo'n volkssport!
Het product in sport en zeker in voetbal is raar. Aan de ene kant zijn het de voetballers, de befaamde jeugdopleiding van Ajax kan je ook omschrijving als een netwerk voor de verkoop van kinderen en jong-volwassen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een normale opleiding, van chirurg tot loodgieter, ben jij niet alleen het beoogde resultaat je bent ook handelswaar.
Eenmaal verkocht kom je in een groep terecht waar mensen betalen om jou kwaliteiten te zien, dat is waar het stukje entertainment komt kijken. En dat is belangrijk. Echter, entertainment op zich zelf is niet het doel van een club. Heel bot gezegd zal het jou club of welke dan ook niet echt uitmaken hoe leuk het voetbal is. Wat belangrijk is is dat men blijft en betalen. Het moet dus leuk genoeg zijn, maar het overgrote deel bij iedere club zijn succes supporters. De Arena stroomt leeg zou Ajax in de tweede divisie uitkomen zonder perspectief op El/cl in de nabije toekomst.
En de reden is simpel, de supporter, naast de speler is een product van de club. Jou informatie kan worden doorgespeeld en bedrijven betalen grofgeld om zich aan jou te presenteren. Zij weten immers hoe vatbaar mensen zijn voor reclame. Een gazprom sponsort de CL niet uit liefdadigheid en Ajax heeft geen shirtsponsor omdat Overmars een gezellige vriend heeft. Zij verkopen jou. En om jou te behouden als product is er net genoeg entertainment nodig.

Sparta haalde 2 punten uit 7 wedstrijden en zit even in een gigantische dip. Dit was voor hun een cruciale wedstrijd om het degradatiespook te ontlopen. Dat je dan een helft voor betonvoetbal gaat om de voorsprong te behouden is best geoorloofd. Dus die opmerking snap ik best. Mooie emotionele reactie waarmee hij Verbeek direct afkapt.

Een onbeschofte reactie. Geen manieren
Als Frazer hem niet straft is hij net zo
Dit kan je en mag je Nooit zeggen
Hoogstens denken. Alle excuses die voor deze snotneus worden verzonnen mogen de prullenbak in.

6 maart 2021 om 08:49

Heb je het over Gert-Jan of Adil? Hij is inmiddels de 30 ruim gepasseerd een echte snotneus is het natuurlijk niet meer. Waarom mag je iets wat je denkt niet zeggen?? Ten slotte wat zegt aussar hier verkeerd? Hij reageer over mooi voetbal in een degradatie kraker nadat ze 2 Pt uit 7 duels hebben plus een goal tegen krijgen in de aller laatste minuut die hij (terecht of niet) heeft veroorzaakt. Daarna staat hij direct netjes de mensen van de pers te woord waarin hij recht voor z’n raap aangeeft wat hij er van vind! Prachtige reactie als je het mij vraagt.

6 maart 2021 om 11:55

Hij mag dan over de 30 zijn. Zijn gedrag is van een snotneus
Verbeek stelt een vraag en dan kraam je het meest stompzinnige eruit dat een normaak denkend en beschaafd mens kan zeggen
Wellicht heeft dit joch niet door dat
hij voor het publiek speelt (en Verbeek daar namens het publiek zit net als je journalist)
hij betaalt wordt uit geld van sponsoren (die afhankelijk zijn van het publiek)
uit televisiegeld.
Ach, het heeft allemaal te maken met opvoeding en beschaafdheid

6 maart 2021 om 12:37

Waarom haal jij zijn opvoeding en beschaafdheid erbij? Hij geeft netjes antwoord op Verbeek dat hij en Sparta er niet op uit zijn om hem te vermaken. Denk dat als je alle Sparta supporters vraagt had je liever 3 punten gehad of leuk voetbal gespeeld dan koos iedereen voor 3 punten. Ik denk dat achterban van Sparta het volledig met adil eens is.

Vind het wel een mooie reactie van Auassar. Eindelijk eens iemand die tegen Gertjan durft in te gaan. Met zijn wijsneuzen-gedrag. Verschrikkelijk. Nu is het weer dat Sparta het tv-publiek niet voldoende heeft vermaakt. Kom op zeg. Het gaat om de punten. Sparta kwam om niet te verliezen, stonden lang met 0-1 voor en leken op weg naar 99% lijfsbehoud. Dan valt er in de 95e minuut een penalty en heeft Verbeek het ook nog eens over dat 'het publiek niet is vermaakt'. Hou op zeg. Voetbal = punten. Geen vermaak. Voor vermaak ga je maar naar de speeltuin of de dierentuin in Emmen.

6 maart 2021 om 11:03

Zo'n zaadpartij met dan zo'n interview erna is altijd nog meer vermaak dan een zaadpartij met alleen maar mediagetrainde emotieloze interviews over dat het volgende keer beter moet.

Over die handsregel hoeven we geen discussie te voeren, die slaat kant noch wal en is door vrijwel niemand meer normaal te volgen. Maar die Auassar, wat een naar, eng mannetje is dat zeg. Een kritische opmerking en hij schiet meteen in de verdediging. Geef gewoon normaal antwoord op de vraag en zoals Gertjan al zegt; je doet het voor de mensen thuis, je fans, zij zorgen er uiteindelijk voor dat hij zijn beroep kan maken van het voetbal.

6 maart 2021 om 08:53

Wat is er eng aan het antwoord. Denk je dat zijn fans liever hadden gewonnen vandaag. Heb je de reeks van Sparta gezien van afgelopen periode dan ga je niet de wei in om even lekker een pot voetbal te spelen. Je wilt winnen ten koste van alles. Dat je Na zo een lullige tegengoal zo een wedstrijd niet wint in de laatste minuut. Dan vind jij het vreemd dat hij emoties toont? Ik vond het een perfecte reactie. Hoe zou dat in het buitenland gaan? Degradatie kraker Italië of Engeland gaat een analist vragen voetbal was niet aantrekkelijk he?

6 maart 2021 om 09:41

O maar ik begrijp de kern van de reactie prima. Ben het eigenlijk zelfs volledig met hem eens. Alleen de manier waarop het eruit komt en de, tussen de regels door, gegeven sneer begrijp ik niet. Voetbal is amusement en je publiek betaald indirect je salaris. Verbeek heeft namelijk ook gewoon gelijk, daar moet Adil professioneler op reageren.

6 maart 2021 om 12:40

Waarschijnlijk zou hij vandaag op professioneel reageren. Ben blij dat spelers nog emotie kunnen tonen. Dat van te voren ingestudeerde antwoorden vind ik zelf helemaal niets. Blij dat er nog wat emotie kan getoond worden anders kunnen we interviews wel schriftelijk af doen toch.

Gert-Jan staat daar altijd de grote wijsheid uit te hangen, terwijl hij overal ontslagen is. Dat zal ook wel niet zonder reden zijn? Ik vind zijn gedrag altijd een beetje genant.

Aha de doorgesnoven tuinman mocht weer eens opkomen draven. Inhoudelijk weer niets te melden en maar boos gaan zitten doen. Zelf (haast) overal ontslagen, spelers ontevreden over de trainingen (die louter bestond uit in de gym aan gewichten hangen en als ze dan naar buiten gingen was het vooral lopen. Een bal hebben al die spelers in trainingen nooit gezien), iedere supporter zegt ook dat ze nog nooit zulk saai en slecht voetbal hebben gezien als onder Gert Jan. Echt een schande dat deze dwaas analist is, maar verder dan hard werken roepen komt hij niet. Nee ga lekker hutten bouwen Verbeek. Mag toch hopen dat niemand ooit in de voetballerij zich nog gaat wagen aan deze gek.

Lekker intervieuwtje hoor. Meer voetballers zou gewoon moeten zeggen wat ze denken en vinden.

De regels omtrent handsgevallen moeten op de schop. Aangeschoten hands is geen hands, mits je er een tegendoelpunt mee voorkomt. Dus snap ik de frustratie van Auassar wel. Ook nog eens omdat het in de laatste minuut van de wedstrijd gebeurd en er dan waarschijnlijk twee punten mee worden verspeeld. Overigens, volkomen terecht dat Emmen een punt aan dit duel overhield, want die verdienden op basis van het wedstrijdbeeld wel drie punten. Waar Auassar deels gelijk in heeft, zijn het pakken van drie punten, maar niet dat voetbal er niet is om publiek te vermaken. Dat is nu juist de grootste essentie van het voetbalspel. Daarnaast, het vermakelijke intermezzo tussen Auassar en Verbeek maakt het kijken en luisteren naar de nababbel alleen maar leuk. Geen nietszeggend geneuzel en gebabbel en de open deuren die worden ingetrapt. Zichtbare aversie en tegengestelde meningen. Ga zo door! Dus Verbeek mag van mij vaker als analist met spelers natafelen.

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat G.j. Verbeek nog niet helemaal door heeft wat de rol van een analist in een live uitzending van het voetbal behelst. Het is in ieder geval niet de taak van een analist om een speler de mantel uit te vegen. G.j. Verbeek voert zijn analistentaken uit alsof hij nog steeds trainer is.

Beetje aso reactie.... ik ben hier ook niet om jou te vermaken. Beetje meer respect mag wel. Verbeek had gewoon gelijk. Stelt gewoon een vraag. Hou dan je fatsoen en ga niet kinderachtig doen.

6 maart 2021 om 13:09

@soccerfan, waarom aso reactie? Dit is een reactie van een voetballer die net punten laat liggen door een vage handsregel. Dan ben je teleurgesteld en komt meneer GJ ik weet het beter even langs om te vertellen dat hij zich niet vermaakt heeft terwijl jij keihard voor de punten vecht.

Zou fatsoenlijk zijn om beetje mensen kennis te hebben als GJ zijnde en zien dat je een erg teleurgestelde voetballer voor je hebt zodat je niet je populaire reactie gaat geven dat je niet vermaakt bent. Maar wat helemaal mooi is dat als er iemand onfatsoenlijk was als hij als trainer een vraag kreeg van de media was het GJ Verbeek wel.

Heerlijke en pure reactie van Adil. We leven hier vrij en moeten gewoon kunnen zeggen wat we vinden! Dit is voetbal, dit is emotie!Iedereen van ons zou vuurrood zijn als hem dit zou overkomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Vitesse00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. OkoyeKeeper
D. AbelsVerdediger
T. BeugelsdijkVerdediger
A. DrakpeVerdediger
H. FraserVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

2 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 juli
Noni Madueke heeft zich in de kijker gespeeld bij Crystal Palace en Leicester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren