Jan Boskamp doet noodkreet: ‘Veronica Inside is het enige dat ik heb’

Vrijdag, 5 maart 2021 om 19:07Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:15

Jan Boskamp heeft het zwaar met de coronamaatregelen. De 72-jarige oud-voetballer vertelt tegenover Het Laatste Nieuws aan huis gekluisterd te zijn als gevolg van de lockdown die zowel geldt in Nederland als België. Daardoor kan Boskamp zijn geliefde hobby, het bezoeken van voetbalwedstrijden door heel Europa, niet meer uitoefenen.

Boskamp moet zich momenteel tevreden stellen met voetbalduels en wielerwedstrijden die hij op televisie volgt. "Ik ben groot liefhebber van Wout van Aert", zegt de analist van Veronica Inside. "Ik hou van de koers: ik zou zelfs kijken naar de kleinste koers in Italië. Wat moet je anders doen joh, in deze tijden? Ik word er helemaal krankjorum van!", verzucht hij.

"Ik ben altijd iemand geweest die buiten leeft", vervolgt Boskamp. "Vliegtuig in, vliegtuig uit, van de ene voetbalwedstrijd naar de andere. Dat kan nu niet." De oud-speler van Feyenoord geeft toe het erg zwaar te hebben gehad in de crisis. "Gedurende één week ben ik gekraakt. Ik zag het echt niet meer zitten. Ik wilde alleen maar slapen. Ik ging van de bank naar mijn bed. Gelukkig kon ik mij herpakken. Die ritjes naar Nederland om aan tafel bij Veronica Inside te zitten, zijn het enige wat ik heb." Boskamp maakt een reis van 200 kilometer tussen zijn Belgische woonplaats Relegem om in de studio van Veronica Inside in Hilversum te komen.

Boskamp vertelde eerder aan Het Belang van Limburg dat 'de voetbalmoeheid' bij hem heeft toegeslagen. "Ik ben een paar dagen geleden in slaap gevallen bij een Champions League-wedstrijd van Manchester City. Ze waren gewoon te sterk." Ook het nieuwe toernooi van de UEFA, dat vanaf volgend seizoen zijn intrede doet, kan Boskamp niet bekoren: "Je krijgt een Conference League. Alleen al de naam is vreselijk."106 reacties (laatste reactie door yelle)

Tsja Boskamp , al die maatregelen zijn er echt voor jou hoor als je de overheid mag geloven. Maar als je alle ouderen vraagt of ze liever de maatregelen hebben of zonder maatregelen leven dan zullen denk ik 75% procent liever zonder maatregelen leven.

5 maart 2021 om 19:44

Ik denk niet dat hij tegen de maatregelen is, dat zegt hij ook niet. Toch heeft iedereen het er zwaar onder, ook de ouderen die wij willen beschermen. Mentale gezondheid is een belangrijk onderwerp en het is goed dat Boskamp zich erover uitspreekt, en dat mag hij gewoon doen ook al valt hij onder de ouderen.

5 maart 2021 om 19:45

Tuurlijk, leven is meer dan alleen niet doodgaan. Die mensen hebben misschien nog 10 jaar, die leven van dag tot dag. Hebben 65 jaar gewerkt om nu te kunnen genieten.

5 maart 2021 om 19:56

Ik schat dat zo'n 84,33% van jouw geschatte percentages niet kloppen. De maatregelen zijn het hefstigste dat je kan overkomen als oudere.. totdat je het virus zelf krijgt en er niet meer overheen komt. Dan was het even thuiszitten juist niks in vergelijking met dat. Dus laat hem nou maar prijzen dat hij het vooral moeilijk heeft met de maatregelen zelf, want dat betekent dat hij in goede gezondheid is. Liever een jaartje voetbalreizen over moeten slaan dan er nooit meer één kunnen bezoeken. Want laten we eerlijk zijn, Jan Boskamp is toch wel de dwarsdoorsnede van wat je op de Ic's tegenkomt.

5 maart 2021 om 20:18

Siepie , vraag het eens rond zou ik zeggen. Ik heb best wel wat collegas die 60+ zijn en zo’n beetje iedereen zegt dat ze liever geen maatregelen hebben. En degenen die “willen” vaccineren , willen puur vaccineren om van die maatregelen af te komen, niemand van hun is oprecht bezorgd om hun gezondheid. Ik denk oprecht dat een zeer groot deel van de ouderen liever echt Leeft dan opgesloten “leeft“, zoals Qaz hierboven zegt , het leven is meer dan alleen niet dood gaan. Hoeveel ouderen hebben al zelfmoord gepleegd? Hoeveel ouderen zijn ontzettend eenzaam? Hoeveel ouderen willen hun kinderen en kleinkinderen weer knuffelen?

5 maart 2021 om 20:29

Nu ik denk dat dat vooral is omdat ze het niet echt meemaken. Ik denk dat als de gemiddelde mens moet kiezen voor een jaartje wat minder met je partner (en daarna ook nog) of een jaartje alles maar dan daardoor je partner verliezen, dat velen toch voor het eerste opteren.

5 maart 2021 om 21:05

Ik ken persoonlijk iemand van 60+ die 2 maanden in coma heeft gelegen door corona, en ook hij kan niet wachten tot hij zn familie en vrienden kan knuffelen.
Het is niet slechts een jaartje he , op dit moment is het een uitzichtloze situatie want het enige wat het kabinet doet is uitstellen uitstellen uitstellen.
Je hoort geen een keer van , oke als we het punt bereiken dat we slechts 3000 besmettingen hebben dan gaan we (de meeste) maatregelen versoepelen.

Als de cijfers een beetje stijgen dan hoor je termen als : flinke , sterke , scherpe stijging/toenname etc.
Als de cijfers flink dalen dan wordt er de nadruk gelegd op de ''scherpe'' stijging.
Zie vandaag het artikel van nu.nl bijvoorbeeld , gisteren waren er bijna 20% minder besmettingen dan woensdag , woensdag waren er (uit mn hoofd) rond de 5000 besmettingen.
Nu.nl heeft het niet over de 20% daling van besmettingen maar wel over dat er woensdag meer dan gemiddeld besmet waren.
Zo gaat het kabinet ook te werk... als er een kleine toenname is dan schreeuwen ze moord en brand en moet alles op slot , maar als er een flinke daling is dan stelt dat niks voor....

5 maart 2021 om 21:09

Er is wel een duidelijk gesteld einddoel. En dat is eind deze zomer na de vaccinatie. Dit gaat ook niet tot de eindigheid door natuurlijk (zelfs als de vaccins niet zouden werken).

5 maart 2021 om 21:11

Denk is na jongens, 100.000-den doden in Brazilie hebben we vandaag nog kunnen zien omdat ze daar geen maatregelen (kunnen) nemen. Stampvolle ziekenhuizen en lijken in koelvrachtwagens in Londen en New York. Iedereen baalt van de maatregelen, maar gelukkig is het in Nederland niet zo ver gekomen. Ik zou zeggen hou nog even vol tot de zomer. Dan wordt het weer weer beter en zijn (zwakkeren) gevaccineerd. Dan kunnen we langzaamaan weer 'normaal' gaan doen.

5 maart 2021 om 21:17

Lierse , laten we hypotetisch gezien even zeggen dat de vaccins niet zouden werken... Hoe lang zou je hiermee door gaan dan? Bij hoeveel besmettingen en/of doden ga je versoepelen? Of houdt je alles dicht tot de volgende vaccine?

5 maart 2021 om 21:22

Als het deze zomer niet in orde is en ze zeggen “het is nog een jaar wachten” dan is het niet te houden. Dan komen er serieus gewoon massale protesten denk ik.

5 maart 2021 om 22:36

@football033, bangmakerij door de media (heeft meerdere oorzaken, zoals sensatiezucht, kijkcijfers, bedrijfscultuur). We zitten geen avondklok of mondkapjesplicht af van een grootschalige ramp. We hebben hier een relatief goede zorgstructuur en een cultuur waar afstand houden al automatisch inzat. Er is geen enkel bewijs dat alleen een paar basisregels zoals "gewoon" afstand houden, wat thuiswerken en niet teveel reizen in een andere situatie had geresulteerd als vandaag.

5 maart 2021 om 22:59

@HupVanDeDonk, je voorbeeld heet “Noord-Italië”.

6 maart 2021 om 04:58

Dat van de stampvolle lijkwagens in London is een bewezen leugen. Waarom fakenews verspreiden? Zo neemt niemand het virus serieus.

6 maart 2021 om 11:34

Dat zegt misschien meer over het milieu waar jij je in begeeft.

6 maart 2021 om 11:37

Dan ga je de "flatten the curve" doorvoeren tot iedereen het een keer gehad geeft. Die curve kan je verhogen door de zorg dan op te schalen.

5 maart 2021 om 20:08

Die maatregelen zijn er om het zorgpersoneel te blijven ontlasten. Zodat niet alle ziekenhuizen vol lopen en onze zorgverleners allemaal met een burn-out thuis komen te zitten.

5 maart 2021 om 20:12

Als dat het was Soccerfan_1, dan had men toch de hulp aangenomen van de 25.000 vrijwilligers die zich al tijdens de eerste golf hadden aangemeld?

5 maart 2021 om 20:18

Oh waren er gewoon 25.000 mensen die op de IC konden staan zomaar beschikbaar? En die boden hun huis ook allemaal aan als nood-IC omdat de rest allemaal vol lag zeker?

5 maart 2021 om 20:21

Soccerfan , ik ken een aantal zorgmedewerkers en niemand van hun klaagt meer over de belasting mbt corona. Dat was alleen in de eerste golf zo. En als de politiek echt zoveel geeft om de zorgmedewerkers , waar waren ze toen ze die 1000 euro bonus moesten bevestigen?? Dat was een dikke middelvinger naar alle zorgmedewerkers.

5 maart 2021 om 20:23

Lierse , er waren veel gekwalificeerde die maar niet gevraagd werden terwijl ze wel de papieren hadden (los van de vrijwilligers). Ook weigert de zorgverzekeraar om extra bedden ter beschikking te stellen omdat ze geen aanleiding zien om dat te doen. Als er geen aanleiding is om extra bedden ter beschikking te stellen dan is er blijkbaar ook geen drukte in de ziekenhuizen? Mensen blijven nog steeds hangen in de eerste golf , maar zo druk is het allang al niet meer.

5 maart 2021 om 20:30

Zo druk is het inderdaad niet meer, omdat de maatregelen werken. Maar ja dat is altijd hetzelfde liedje. Als een maatregel effectief is dan denkt plots de helft dat die onnodig is.

5 maart 2021 om 20:56

Niet dat ik met het met je eens ben , maar wanneer is het voorbij dan?
Is er ooit een doel gesteld wanneer ze de maatregelen gaan stoppen?
Dat is toch het eerste wat je doet als je doelen opsteld? Als er xx besmettingen zijn of xx doden zijn dan stoppen we met de maatregelen.... maar nee hoor , we hebben dat soort uitspraken nog nooit gehoord , want ze willen iedereen zo wanhopig mogelijk maken om de vaccines te nemen.
Nu hebben ze zogenaamd versoepeld , je mag met zn 2en ff een paar minuten de Mediamarkt in , duizenden m2 met zn tweetjes , prachtig!

5 maart 2021 om 20:56

@soccerfan_1 wat een onzin. Ze moeten misschien iets harder of langer werken dan normaal, maar zij hebben hun baan nog, zij hebben hun inkomsten nog, zij kunnen hun hypotheek nog betalen.
Je hoeft echt geen medelijden te hebben met die zorgmedewerkers, zij zijn niet het slachtoffer van deze situatie en dat zullen ze ook nooit zijn.

5 maart 2021 om 20:57

@vegitosan juist , dat is het probleem. Vandaag De Jonge nog weer: het sterfte cijfer is op dit moment heel laag, maar dat maakt niet uit. We blijven lekker allemaal binnen zitten

5 maart 2021 om 21:05

Dat zijn dan ook domme uitspraken. Als je stopt bij cijfer x dan is het wachten tot je terug alles moet dichtgooien. Het is wachten tot de vaccinatie zijn doel bereikt en dat is zowat het enige moment dat mogelijk is. Als dat niet blijkt te werken dan zullen er heel moeilijke beslissingen genomen moeten worden.

5 maart 2021 om 21:13

Najah misschien niet helemaal opengooien maar op zn minst versoepelen.
Er zijn zat sectors waar je allang al had kunnen versoepelen.
Ja vaccines.... in het begin riepen ze stellig dat het niet zou helpen want het virus muteert en na een paar maanden was de vaccine ineens de heilige graal en hebben ze hun ogen gesloten voor elke andere suggestie.
Nu hebben we binnen 1 maand ongeveer 3 mutaties ontdekt waarvan het allerminst zeker is of de vaccinatie daartegen werkt , maar we zetten wel alles op alles op de vaccinaties ...... die binnen een paar maandjes ontwikkeld zijn.

5 maart 2021 om 21:23

Dat versoepelen leidt alleen maar tot later nieuwe maatregelen. In België zei 1 van de virologen het mooi: “wij willen de horeca en andere sectoren terug openen om ze nooit meer te moeten sluiten”. Dat is dan ook een betere aanpak dan open-toe-open-toe-open-toe.

5 maart 2021 om 21:33

Hoeveel horecas zijn er uberhaupt over als alles nog een half jaar dicht blijft?

5 maart 2021 om 21:34

In april mogen ze in België terug open.

5 maart 2021 om 21:41

@lierse1997, jij gelooft echt nog steeds in sprookjes of niet. Ik dacht dat je na al die maanden wel een keer uit je grot zou komen maar schijnbaar heeft die nog een aantal lagere verdiepingen. De maatregelen hebben geen effect gehad op de maatregelen en zullen dat ook nooit hebben. Open je ogen en grenzen zou ik zeggen. Verdiep je in meerdere experts in plaats van dezelfde mensen die dagelijks op TV verschijnen. Kijk naar Florida dat volledig open is sinds September. Volledig! Geen maskers, scholen open, alles open, superbowl georganiseerd en lagere cijfers dan lockdown staten zoals California en New York. Kijk naar North Dakota met een lockdown en maskers ten opzichte van South Dakota zonder de lockdown en zonder maskers. Precies dezelfde cijfers! Gelukkig zijn ze in de VS wel wakker en beginnen steeds meer Staten in te zien dat lockdowns niet werken omdat het alleen maar uitstel gedrag is met als gevolg een hogere piek en nog hogere druk op de zorg. Er zijn zoveel peer-reviewed wetenschappelijke studies die aantonen dat lockdowns geen invloed hebben op het virus. Er is echter 1 studie die aantoont dat het wel werkt en dat is die van China . Dat zegt genoeg.... Nogmaals, kom uit je grot of tunnel waar je in zit.

5 maart 2021 om 21:41

Vegitosan, gemiddeld Nederland steekt al 8 jaar een middelvinger naar de zorg door te stemmen op de VVD. Vanaf dag 1 zag een ieder met maar een beetje mensenkennis dat Rutte liegt en niet betrouwbaar is. De zorg kotst die man al jaren uit. Hij maakt de zorg al jaren moeilijk.

5 maart 2021 om 21:43

Dan ga ik in april meteen naar Belgie

5 maart 2021 om 21:45

@Elmatador, je maakt het me nu wel heel makkelijk 😉. Uiteraard hebben de maatregelen geen effect op de maatregelen. Maar even serieus. Voor de mooie voorbeelden die jij geeft zijn er dan weer genoeg tegenvoorbeelden te geven: Brazilië, andere Staten in de usa en het beste voorbeeld naar mijn idee blijft Italië vorig jaar. Daar ging het ook geweldig zonder lockdown.

5 maart 2021 om 21:47

Lunny helemaal mee eens.
Onbegrijpelijk dat VVD weer bovenaan staat in de peilingen, ik kom er met mn hoofd niet bij.
Nederland is blijkbaar nog niet hard genoeg genomen , ze willen harder.
Het liefst 90% belasting betalen en 300 euro per maand aan wegenbelasting... want ''we hebben het toch goed in Nl'' en ''de wegen zijn perfect''.

5 maart 2021 om 22:08

@lierse1997

Overal in Europa gingen tegelijk de cijfers naar beneden. Het virusseizoen loopt namelijk af in April. De cijfers in Italie, NL, het VK, Duitsland etc. waren ook al lang aan het dalen voordat er maatregelen werden genomen.

Beweren dat de maatregelen werken is een correlatie en geen causatie. Welke Staten in de Usa? Als je alle Staten vergelijkt met elkaar is er geen correlatie tussen maatregelen en hoogte van cijfers. Ook de Staten zonder mondkapjesplicht hebben het beter gedaan. En wat is er met Brazilië dan? Brazilië zonder maatregelen hebben vrijwel dezelfde cijfers als de andere landen met de zwaarste lockdowns. Beetje vreemd... Je moet ook rekening houden dat er de VS verschillende virusseizoenen zijn en niet 1 seizoen zoals bij ons in Europa. Dus je tegenvoorbeelden kunnen de prullenbak in. Maar probeer nog eens met meer voorbeelden te komen.

5 maart 2021 om 22:45

Maar Vegitosan, 'het valt wel mee'. 'Wie zou het dan beter doen?'. 'Hij is niet zo erg als Wilders'. Allemaal drogredenen waarom hij weer gaat winnen. Ondanks al zijn blunders met de toeslagen affaire en de coronaaanpak.

5 maart 2021 om 23:03

Nr11 , precies.
Mensen hebben niet geleerd van al die leugens blijkbaar.
Kan het erger? Ja (groen links bijv). Maar dat is niet relevant. De meeste partijen houden elkaar het hand boven het hoofd en delen over het algemeen de zelfde mening.
Zolang de politiek een carriere blijft en niet een roeping om dienstbaar te zijn voor de maatschappij dan zal dit corrupte systeem door blijven gaan.

6 maart 2021 om 00:44

Hoe kom je erbij dat de VVD heel hoge belasting wil?

6 maart 2021 om 11:39

Nijoget.. wat heb je aan 25.000 vrijwillergers als je geen tijd en mankracht hebt deze enigzins professioneel op te leiden. Want die handjes staan allemaal aan de bedjes.

6 maart 2021 om 11:42

Vegitosan. Ik zie nu een aantal berichten van je en krijg het idee dat je geen duim meer over hebt. Je kent en spreekt echt zoveel mensen en komt echt met cijfers zonder onderbouwing. Allemaal uit de dikke duim

6 maart 2021 om 11:45

Nederland79. Ja de doden vallen nu tegen omdat we de zorg dabkzij de maatregelen aankunnen. Wat als we de ic's lekker laten overstromen. En jij dondert als gezond persoon morgen van de trap. Ja jammer joh, ic's vol en ga je gewoon dood. Dan gaan mensen dood aan corona en als bonus mensen die aan andere indmcidenten overleiden.

6 maart 2021 om 12:09

elmatador. De grootste onzin die je daar troept. de piek van het aantal opname's kwam 31 maart. Twee weken na de lockdows, omdat mensen nog ziek moesten worden.

volgens mij snap je het totaal niet. laat ik het zo uitleggen.
stel een amateurclub speelt gelijk tegen een ajax, omdat ze met 8 verdedigers spelen. Dan zijn er mensen die zeggen: dit levert toch niets op? Maar niemand weet wat er was gebeurt als ze deze pot zonder instructies en helemaal open (alles open gooien) had gespeeld. wat denk je als je deze pot 100x speelt? wat zou de uitkomst zijn van een pot zonder extra maatregelen??

6 maart 2021 om 11:33

Mag ik dat onderzoek van je, waar je alle ouderen dit vraag, even inzien? Je moet geen onzin bevindingen brengen als feiten. Mag ik dan zeggen: alle ouderen waar je het aan vraagt zullen denk ik 75% zeggen dat ze het ermee eens zijn?

6 maart 2021 om 16:10

Volgens mij ga je te kort door de bocht. De maatregelen zijn er niet om ouderen een plezier te doen, maar om de zorg te ontlasten.

6 maart 2021 om 16:20

Lekker makkelijk scoren met uit de lucht gegrepen percentages en het verder onderbouwen met anekdotisch bewijs. Gelukkig hebben we ook mensen in Nederland die zich wél voornamelijk uitspreken over dingen waar ze ook daadwerkelijk verstand van hebben.

Ik ben ook groot van van Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Morgen de mooiste wielerwedstrijd van het jaar met de allerbeste wielrenners die elkaar gaan tegenkomen in een ééndagskoers, de Strade Bianche. Voetbal is geweldig maar morgen tussen 14:00 uur en 17:00 ga ik vol voor het wielrennen 🚴🏻‍♂️. Waarschijnlijk kan Boskamp zijn dag niet meer stuk want Van Aert gaat winnen.

5 maart 2021 om 19:44

Ik doe met je mee! Schitterende koers! Ja, denk je dat WvA gaat winnen?

5 maart 2021 om 20:15

Ja dat denk ik wel, er ligt zo’n grote motor in hem dat is absurd. Maar als het droog blijft, zoals het er nu naar uitziet wordt het allemaal wat technischer en iets minder zwaar. Dan kunnen Alaphilippe en van der poel ook winnen. Je wil die laatste klim niet op met Alaphilippe in je wiel. Ben ook wel benieuwd naar pogacar, zou zomaar kunnen dat die er ook nog bij zit. 1 van de grote drie zal morgen al vroeg de knuppel in het hoenderhok gaan gooien dus waarschijnlijk heb je op 60 kilometer van de meet nog maar een klein groepje van een man of 8 over. Hopelijk geen valpartijen of pech, dat de sterkste mag winnen!

5 maart 2021 om 20:19

De strade is een prachtige koers inderdaad, maar Roubaix en de Ronde van Vlaanderen zijn toch echt nog wel hors catégorie.

5 maart 2021 om 21:01

Mee eens. Alleen de koers waar de allerbeste renners aan meedoen en zouden kunnen winnen is De Strade, hier heb je klassiekerspecialisten puncheurs en rondewinnaars die mee kunnen doen voor de overwinning. Dat zie je niet gebeuren in de Ronde of Roubaix.

5 maart 2021 om 21:07

Daar kan ik je in volgen. Al moet ik zeggen dat het mij niet echt uitmaakt wie er wint. Maar zo een overwinning zoals Gilbert in de ronde van Vlaanderen of bij Roubaix. Mooier is er toch niet. De meest pure koersen die er zijn. Al denk ik dat die ook wel gedomineerd gaan worden door Van der Poel en Van Aert de komende jaren (al moet je een evenepoel, Pogacar en Hrschi ook niet gaan onderschatten en er zullen wel nieuwe jongens komen).

5 maart 2021 om 21:31

Haha Lierse een Belg blijft een Belg he

5 maart 2021 om 21:36

We moeten natuurlijk trots zijn op de enige sport ter wereld (veldrijden vind ik een lastige dat is toch minder internationaal) waar we in België qua geschiedenis de beste van de wereld in zijn 😉.

Men heeft graag de mond vol over 'solidair' zijn met ouderen en de zwakkere. Maar in hoeverre kunnen we daar nog van spreken? Deze situatie is voor niemand een oplossing. Laten we hopen dat we (nadat deze doelgroepen zo veel mogelijk gevacineerd zijn) we net als in veel Amerikaanse staten weer terug naar normaal kunnen

5 maart 2021 om 19:29

Ik denk dat het solidair zijn vooral gaat over het beschermen van de ouderen tegen de gezondheidsproblemen van het virus, maar het is inderdaad zo dat ouderen hier ook sociaal onder te lijden hebben. Misschien nog wel meer dan 'ons', mensen die niet in die mate gevaarlopen.
Inderdaad hopen dat alles zo snel mogelijk weer open kan door vaccinaties!

Ik ben fan van Jan, maar hier moet hij echt zijn mond over houden. Zonder maatregelen zijn Jan waarschijnlijk niet meer leven, met zijn leeftijd en gewicht. En oh, oh ,oh, wat heeft hij het zwaar. Hij mag niet naar voetbalwedstrijden!

5 maart 2021 om 19:24

Doe niet zo zuur joh. Het is toch geen gekkie die beweert dat het een hoax is? Er wordt hem wat gevraagd en hij zegt gewoon eerlijk dat hij het moeilijk vindt. Hij zegt niet dat ze moeten stoppen met de maatregelen

5 maart 2021 om 19:31

Hij mag toch zijn mening geven over hoe hij alles ervaart? Ik ben er zeker van dat hij dondersgoed beseft dat gezondheid voorop staat, maar als hij zijn schijnbaar grote passie - het bezoeken van wedstrijden - mist, mag hij dat toch gewoon delen?

5 maart 2021 om 19:39

Hij mag zeker zijn mening geven, maar ik vind die wat ongepast op dit moment. Er zijn mensen die hun levenswerk naar de knoppen zien gaan, of erger nog, hun dierbaren verliezen. Dan moet je m.i. voorzichtig zijn met klagen over luxeproblemen. En zeker als jezelf tot de ultieme risicogroep behoort waarvoor de maatregelen het hardst nodig zijn.

5 maart 2021 om 19:42

En er zijn mensen in Afrika die sowieso al dood gaan, maar die mogen niet klagen want er zijn mensen die om strafkampen in China zitten, maar die mogen niet klagen want er zijn mensen die overlijden om stadions te bouwen voor 1 of ander WK in een rijk land. Kortom, als je nooit mag klagen omdat er mensen zijn die het erger hebben, mag je dan ook nooit gelukkig zijn omdat er altijd mensen zullen zijn die het beter hebben?

5 maart 2021 om 19:47

Jij noemt zaken op die helemaal niets met elkaar te maken hebben. Jan klaagt over de minimale gevolgen van iets, waar anderen dood aan gaan. Als een groep mensen beschoten wordt gaat iemand toch niet klagen over z'n doorboorde handtasje terwijl z'n buurman een kogel in z'n hoofd kreeg.

5 maart 2021 om 20:14

Mes snijdt aan twee kanten. Natuurlijk heeft hij het niet slecht maar hij mag toch wel zijn ondervindingen prijsgeven?

5 maart 2021 om 20:18

Dat laatste gebeurt eigenlijk al dus waarom het eerste dan ook niet?

5 maart 2021 om 21:06

@steve Stingray elk jaar gaan er in Nederland iets van 100.000 mensen dood aan welvaartsziektes...daar hoor je niemand over, daar wordt niks aan gedaan dat boeit niemand wat.
Elk jaar gaan er in Nederland 11.000 mensen dood door de slechte luchtkwaliteit, daar hoor je bijna niemand over, dat boeit bijna niemand wat.

De meeste mensen die overlijden aan Corona zouden toch al op korte termijn overlijden.
Dus overdrijf niet zo

5 maart 2021 om 19:35

Als zijn leven voornamelijk bestaat uit het bezoeken van voetbalwedstrijden en dat kan opeens niet meer, dan is het toch begrijpelijk dat hij het daar zwaar mee heeft. Iedereen heeft weer andere hobby's die het leven leuk maken. Het is daarnaast ook niet de schuld van Jan dat Voetbalzone er weer zo'n dramatische titel bij verzint.

5 maart 2021 om 19:51

Hij moet zijn mond houden want hij heeft geen recht om aan te geven dat hij door een moeilijke tijd gaat? Ik vind het best naar om op deze manier te reageren eerlijk gezegd. Ik snap best dat zijn situatie redelijk doelloos en saai is geworden. Hij heeft door de weeks ook niet z'n home office baan etc etc. Geld is uiteindelijk ook niet alles. Hebben andere mensen daar ook last van? Ja, dat lijkt me wel. Die hebben hetzelfde recht om dat aan te geven als er een vraag over wordt gesteld.

5 maart 2021 om 20:14

''zonder maatregelen zijn Jan waarschijnlijk niet meer leven, met zijn leeftijd en gewicht.''

niet iedereen wil ten koste van alles blijven leven en zo oud mogelijk te worden.

5 maart 2021 om 20:21

Dus jij denkt dat Jan liever nog 23 potjes gekeken zou hebben in een stadion en dan een half jaar geleden bezweken te zijn aan corona dan dat hij een jaar in lockdown zit waarna hij nog 500 potjes voetbal kan gaan kijken?

5 maart 2021 om 20:31

@lierse1997, geen idee. Daar ken ik die man niet goed genoeg voor om te weten wat er in zijn hoofd omgaat maar het is ook niet ondenkbaar dat hij over een jaar bezwijkt aan een hartaanval met zijn leeftijd en medische geschiedenis of niet meer gezond genoeg is om telkens op een vliegtuig te stappen.

5 maart 2021 om 20:35

Met die instelling zou hij ook kunnen beginnen met crack of al zijn geld op rood zetten in het casino want ja “morgen kan hij er niet meer zijn”.

5 maart 2021 om 21:08

@lierse1997 ik word liever 40 op de manier zoals ik altijd geleefd heb, dan dat ik 80 wordt, door 80 jaar op deze manier te leven.

En er zijn heel veel oudere mensen die liever nog 1 maand een kwalitatief goed leven hadden gehad met hun kinderen en kleinkinderen dan na 6 maanden isolement eenzaam te sterven van ellende.

5 maart 2021 om 21:10

Jan vond het prima als ze hem een paar jaar geleden hadden laten liggen nadat hij omver was gevallen omdat hij weer eens iets aan zijn hart had, hij had een goed leven gehad en wilde geen 80 worden. Sommige mensen gaan gewoon liever dood dan in te moeten leveren op kwaliteit.

5 maart 2021 om 21:15

@nederland79, helemaal mee eens. Als ik nu de keuze heb om 75 jaar te worden en 1.5 jaar on hold te zetten zoals nu of 65 jaar en geen coronamaatregelen. Dan kies ik 100% dat laatste.

5 maart 2021 om 21:24

Dus voor 1,5 jaar wat minder offer jij 8,5 gewoon goede jaren op?

5 maart 2021 om 21:27

@Nederland want dit gaat nog 80 jaar duren? Ik snap echt niet waarom iedereen kijkt naar wat ze verliezen en niet naar wat ze zouden kunnen verliezen.

5 maart 2021 om 21:33

omdat dat 2e speculeren is. Je mist nu een jaar 100. Ik mis dit weekend ook weer van alles. Of ik anders corona zou krijgen en dood zou gaan? hoogstwaarschijnlijk niet, want dat gebeurt niet zo veel mensen, maar misschien wel. Die gok neem ik graag.. Ik kan morgen ook onder een auto komen. Ik kan ook nog 1 jaar binnen zitten voor de corona en zodra alles weer mag een hartaanval krijgen. Er is 1 ding zeker, dood gaan we allemaal. Voor die tijd wil ik graag zo veel mogelijk lejuke dingen doen, en dat gaat op het moment heel erg lastig.

5 maart 2021 om 21:39

Met dergelijke redeneringen kun je ook gewoon elke dag snuiven en gokken of algemeen gewoon een pure hedonist zijn.

5 maart 2021 om 21:52

@lierse1997, ik zie de 12 tm 40 jaar als de mooiste jaren van je leven. Je doet allerlei nieuwe ervaringen op. Je bent fysiek in je prime en kan je sportdoelen bereiken. ik ken mezelf goed genoeg om te weten dat ik weinig dingen kan doen die ik dan nog leuk vind. Er zijn genoeg mensen die gelukkig worden van zoiets als de vierdaagse, op een e-bike rondrijden en de camping op Frankrijk maar zo persoon ben ik niet.

5 maart 2021 om 21:03

@steve Stingray doe niet zo overdreven dan. Mijn oom van 94 heeft corona gehad, geen centje pijn. Een vriendin van mn moeder, 98 jaar, overgewicht, corona, geen centje pijn. T is echt niet zo dat iedereen dood neer valt.
Nagenoeg iedereen overleeft het, maar toch zit de hele wereld op slot. Dat is pas belachelijk.

5 maart 2021 om 21:25

Mijn oma rookte heel haar leven tabak zonder filter met een omhulsel gemaakt van asbest en die is 109 geworden.

5 maart 2021 om 21:35

nou mooi toch. En de kans dat dat lukt is veel en veel kleiner dan corona overleven als je gewoon door gaat met leven. En toch zitten we allemaal binnen van ons af te kijken.

6 maart 2021 om 12:12

Steve, hij is het niet oneens met de maatregelen. hij is het alleen zat, net als wij. Jan is zelf de eerste maanden niet naar buiten geweest. zelfs de studio's meed hij. We balen allemaal van het virus, waardoor de maatregelen nodig zijn.

Hmm, meestal begint de zin van Boskamp met het is wat Theo zegt enz Het is wel een heel eerlijke vent, die gewoon zegt wat hij vindt en het is nog juist ook Tja Jan, velen hebben last, bedenk wel dat je gezond bent terwijl anderen het zwaarder hebben. Off topic Het Nederlandse voetbal zorgt voor zware impulsen in Suriname Bijna alle spelers van het nationale team hebben in Nederland gespeeld of spelen nog steeds hier. Persoonlijk vind ik het too much https://www.waterkant.net/suriname/2021/03/05/keep...

Waren we allemaal maar een beetje Jan, dan bestonden er geen uitvakken, dranghekken, risicowedstrijden, rellen en voetbalvandalisme. Gewoon pure liefhebberij en zeggen waar het op staat, maar wel eerlijk, fair en respectvol naar je tegenstander. Wereldgozer👍

In eerste instantie lijkt het misschien raar. Hij heeft een goed leven, kan doen en laten wat hij wil etc etc. Maar ik kan me wel een beetje voorstellen dat juist voor iemand die leeft zoals Jan doet, de situatie misschien nog wel heftiger is dan de gemiddelde werkende Nederlander. De Nederlander die z'n dagen vult met home office of op een andere manier z'n geld verdient. Dan heb je nog steeds je dagelijkse bezigheid. Als je de hele dag thuis moet zitten zonder doel, kan ik best begrijpen dat het iets doet met je mentale gesteldheid. Dan maakt geld ook weinig uit.

5 maart 2021 om 20:15

Wat bedoel je eigenlijk met kan doen en laten wat hij wil? Dat kan momenteel niemand toch?

6 maart 2021 om 02:03

Dat hij normaal gesproken kan doen en laten wat hij wil omdat hij geen full time baan heeft en nu dus niet. Hij hoeft niet echt te 'werken' voor z'n geld omdat ie enkel met z'n hobby bezig is. Dat is over voetbal praten. Zoals je zegt kan nu niemand doen en laten wat hij wil. Voor mensen die geen full time baan hebben (zoals bijvoorbeeld Boskamp) betekent dat nu dus, dat ze voor hun gevoel gevangen thuis zitten, zonder doel in het leven. Ik doe zelf bijvoorbeeld gewoon home office. Ben daar de hele week wel druk genoeg mee om me niet echt te hoeven vervelen. Vandaar mijn redenatie dat ik me kan voorstellen dat Jan Boskamp meer last heeft van deze situatie dan ikzelf en dat zijn bankrekening daar weinig aan kan veranderen.

Lekker bij het wielrennen blijven Jan, ik ben het ook gaan waarderen boven voetbal

5 maart 2021 om 21:34

Twee geweldige sporten inderdaad. Maar het is een wat moeilijke afweging vind ik persoonlijk. Als supporter vind ik het leuker om wekelijks in een stadion naar een wedstrijd te kijken of met heel de stad op de grote markt te staan als het nationale elftal speelt. Maar als je aan mij zou vragen of ik de grootste voetballer aller tijden of de grootste wielrenner aller tijden zou willen zijn dan zeg ik 101 van de 100 keer wielrenner. Want er is toch niks dat boven een wielrenner als sporter naar mijn idee.

Iedereen mag klagen, dus Jan ook. Ik klaag ook, maar heb een goede baan die ik thuis kan uitoefenen en bepaalde dingen worden vergoed. Ik klaag omdat ik al een jaar een soort van huisarrest heb. Dat je het beter hebt dan sommige anderen hoeft niet te betekenen dat je niet mag klagen, deze situatie is voor iedereen kut met peren. Jan is liefhebber, en kan niet naar stadions. Dus hij baalt.

Hoop cronawappies op vz zeg. Blijft toch een soort globale iq test, deze pandemie. Schrikbarend veel mensen met een lage score.

6 maart 2021 om 02:16

Ook een hoop mensen die, omdat ze het niet eens zijn met iemand, denken dat ze daarmee een hoger IQ hebben dan die mensen. Het onderlinge respect en respect voor andere meningen is jammer genoeg behoorlijk aan het verdwijnen.

6 maart 2021 om 13:56

Corona een hoax noemen is geen mening, dat is gewoon onnozelheid. Vraagtekens zetten bij het beleid van Hugo de Schoenen is prima, maar dat gereutel over build back better en the great reset en hoe het allemaal hoort bij het plan om de bevolking te onderdrukken en langzaam onze vrijheid af te pakken, slaat gewoon nergens op. Als ik zeg dat 3x3 naar mijn mening 140 is, hoef je dat ook niet te respecteren. Facts dont care about your feelings, zegt die stoere rechtse filosoof op twitter toch altijd.

6 maart 2021 om 15:31

Ik denk gewoon niet dat het nodig is om jezelf qua IQ boven anderen te zetten omdat je voor jouw gevoel goed weet hoe het allemaal werkt. Dat zullen mensen met een tegenovergestelde mening ook van jou denken. Gewoon mensen in hun waarde laten.

6 maart 2021 om 16:43

Nodig niet natuurlijk, maar af en toe vanuit de veilige anonimiteit van bet internet wel makkelijk. Punt is, als je domme beslissingen wil nemen, is dat prima, maar antivaxxers en corona ontkenners hebben ook een negatieve impact om de mensen om zich heen. Als mijn kind van 6 maanden ernstig ziek wordt omdat ie wordt geinfecteerd door het kind van een antivaxxer, kan ik het niet opbrengen de persoon in kwestie in zn waarde te laten. Naja opzich wel, want die waarde is dan rond de nul.

6 maart 2021 om 07:21

Ik vind toch dat er aanzienlijk verschil is tussen 'wappies' (waar ik complotdenkers tussen schaar die o.a. ook denken dat Mh17 in scene is gezet) en mensen die het vermogen hebben kritisch te kunnen denken en niet blind volgen wat een kabinet zegt die al meerdere blunders en schandalen achter de rug heeft. Ik denk dat juist die laatste groep vrij hoog zal scoren

6 maart 2021 om 12:17

/diego. er zitten idd verschillen in. Je hebt mensen die alles ok vinden. mensen die het niet met alles eens zijn, maar zich eraan houden. mensen die het nergens mee eens zijn en zich er wel aan houden. mensen die zich nergens aan houden. Dan nog de mensen die ook alles kort en klein gaan slaan. en degene die doorslaan en roepen: de aarde is plat, de eliten zijn satanische pedofiele leiders en tevens reptielen die ons willen opsluiten.

6 maart 2021 om 14:16

Zeker, over die mensen heb ik het ook niet.

6 maart 2021 om 10:48

Mensen wegzetten als 'wappie' en dat verbinden aan een laag IQ zonder zelf ook maar iets van de materie te weten zou je kortzichtig kunnen noemen. Of voortkomend uit een laag IQ.

6 maart 2021 om 12:18

powned, als je iemand wegzet als een wappie neem jij maar even meteen aan dat diegene niets van de materie afweet. puur omdat hij niet op youtube hetzelfde filmpje heeft gezien?

6 maart 2021 om 13:49

Ironisch, want al die oenen die roepen dat het een hoax is, hebben juist totaal geen verstand van de materie, maar baseren hun mening op misleidende grafieken van sneuneuzen als Thierry B. En Willem Engel. Nee de aanpak gaat zeker niet vlekkeloos en er is vanalles dat beter kan, maar als je nu nog niet snapt dat het erge aan Corona niet alleen puur het aantal doden is, maar ook de druk die het op de zorg legt omdat we in Nederland je nou eenmaal een ziekenhuisbed geven als je dat nodig hebt, ongeacht je nou 12, 32 of 98 bent, dan wil je het gewoon niet snappen. En dan kan je je mening, net als Doutzen Kroes, misschien wel baseren op vele uren eigen onderzoek op Twitter en Youtube, maar dan ben je gewoon af. Ik heb daar als elitaire kwal dan geen respect voor en geef je een mooie dikke stempel op je voorhoofd met domme wappie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren