Dick Advocaat reageert op geruchten: ‘Ik wil niet liegen over Lucas Pratto’

Vrijdag, 5 maart 2021 om 14:53Dominic Mostert • Laatste update: 15:16

Dick Advocaat erkent dat Lucas Pratto recentelijk had kunnen terugkeren naar Argentinië. De huurling van River Plate kan vanwege de coronacrisis echter moeilijk terugreizen en bleef daardoor bij Feyenoord. Naar welke club Pratto kon, is niet bekend. Maar Advocaat geeft vrijdagmiddag toe dat hij niet onwelwillend stond tegenover een voortijdig vertrek van de Argentijnse spits.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door master d)

Dit is nog eens een hoop geld weg flikkeren, hoe slecht is je scouting als je dit soort spelers haalt?

5 maart 2021 om 15:21

Ach, deze jongen is nooit gescout. De technische leiding is gezwicht voor het geklaag en de druk van Advocaat en heeft toen gewoon via een zaakwaarnemer (of wie weet via datzelfde voetballer-marktplaats gebeuren als waarmee ze Spajic binnen hebben gehaald) of andere relatie snel wat binnen gehengeld. Puur angst deze aankoop. En zo zie je wat voor een raadgever angst is, geen hele goede zeg maar..

5 maart 2021 om 15:27

Ze hebben Narsingh van de loonlijst. Er was dus wat salaris ruimte voor ander rommel.

Wat een ramp is dit toch geworden ... Kon je van tevoren zien aankomen. Maar nee, sommigen hier alsnog 'geef die jongen de kans' 'laat je verrassen!' etc. Pratto heeft echt 0,0 toegevoegd, had deze inspanningen dan in Bannis en consorten gestoken. Alleen maar geld gekost ... De Argentijnse media snapte Feyenoord ook al niet bij deze move, enige wat ie had is fysiek vermogen. Geen scorend vermogen, snelheid, tactische loopacties, passing ... Helemaal niks!

5 maart 2021 om 15:05

Haha echt he. Totaal onzinnig. Toen hij kwam werd hij nog door een analist (volgens mij) omschreven als een soort Mitroglou maar dan minder snel... Toen vroeg ik me af of ik dan toevallig elke keer met mijn ogen had lopen knipperen wanneer Mitroglou zijn snelheid liet zien.
Echt iedereen behalve Arnesen vond dit een slecht idee. En dan inderdaad te bedenken dat je Bannis daar prima had kunnen laten spelen, maar nee die was nog 'niet goed genoeg voor het eerste'.

5 maart 2021 om 15:08

Bannis speelt nu alles bij Dordt. Dat is beter voor hem dan drie keer invallen bij Feyenoord. In de verwachting dat zowel Bozenik en Jørgensen nog niet terug zouden zijn, vond ik het niet gek dat ze nog een spits probeerden te halen. Maar we kunnen inderdaad niet anders dan concluderen dat deze man helemaal nul toevoegt

5 maart 2021 om 15:11

Bannis heeft toch ook veel meer aan 90 minuten iedere week nu bij Dordrecht. Bedoel hij had in het eerste nu ook geen minuten gemaakt gezien het feit dat iedereen weer fit is.

De aankoop van Pratto is inderdaad onzinnig gebleken maar er was wel noodzaak aan een extra spits destijds. Jorgensen was bij elk duwtje geblesseerd, Bozenik lag er al even uit en Linssen in de spits bleek ook geen succes. Dan is het lastig shoppen met een lege portemonnee maar dan had je toch altijd moeten kijken naar een spits die tenminste wel gewoon wedstrijdfit was.

5 maart 2021 om 15:34

Voor Bannis was deze stap inderdaad beter, maar dat was niet de reden dan Dick hem er niet bij hoefde te hebben.

5 maart 2021 om 16:45

Die tactische loopacties zag ik nog wel enigszins terug, maar desalniettemin onderschrijf ik jouw conclusie volledig.

Je kan mooi lullen Dick, maar het raakt natuurlijk kant noch wal. Het was financieel en sportief gezien gewoon niet zo'n handige investering. Ik vind het vooral lullig voor die gozer, die had er volgens mij best zin in om lekker in Nederland te gaan ballen.

'Als hij er in de komende tien wedstrijden twee inschiet is het opeens weer een fantastische aankoop voor dat geld.' Twee goals? Ook dan is het een miskoop, tenzij hij misschien de winnende goals maakt tegen PSV en Ajax. Het zou me echter verbazen als hij überhaupt nog binnen de lijnen komt

5 maart 2021 om 15:39

Las dat stukje ook en verbaasde me best aardig. Ik weet de de lat in Rotterdam misschien iets is verlaagd, maar dit is wel heel laag.

Hoi Feyenoord fans, hoe is het met berghuis? nog geblesseerd? in verband met Scorito haha

5 maart 2021 om 15:11

Heeft gewoon getraind en is inzetbaar.

Ik begrijp er weinig van dat Arnesen dit overkomen is. Zo'n ervaren man moet dit toch hebben zien aankomen. En dan kan Advocaat zeggen, hij is sneller terug gekomen dan verwacht. Hij zat 24 januari al bij de selectie, ook als het nog maand langer had geduurd. Een spits halen om 2 maanden te overbruggen blijft alsnog erg dom, zeker gezien de financiele situatie.

Zit ook amper vermogen in de selectie om een echte financiële klapper te maken. Senesi ook hopeloos uit vorm en 15 miljoen lijkt nu plots een mooi bedrag. In de grote wedstrijden zakte hij plots door het ijs.

Ik zie altijd flitsen van Gabrich op mijn netvlies voorbij komen als ik hem zie zitten op de bank.

Je kunt het mooi recht proberen te praten Dick, maar het is gewoon nu al een miskoop. Je hebt hem niet gehaald voor 5 ton voor 2 onbeduidende doelpuntjes die hij nog moet maken, terwijl je hem normaal gesproken niet meer gaat gebruiken. Gewoon een dramatische huur gebleken, zeker als je daarna spelers gaat vragen salaris in te leveren. Dat je open stond voor zijn vertrek zegt ook alles over wat voor mismatch het uiteindelijk is gebleken. Je wilt niet liegen over Pratto, maar de echte waarheid spreek je ook nog niet uit.

5 maart 2021 om 20:45

alsof Advocaat heeft gevraagd haal een extra spits die er in zijn meest productieve seizoen 6 jaar geleden 10 in de goal heeft gelegd. en als het even kan wil ik ook dat hij niet wedstrijdfit aankomt

5 maart 2021 om 21:02

Hij heeft weken gevraagd om een extra spits, terwijl hij wist dat er geen cent was. Vorig seizoen kreeg hij in de winter een spits van 4 miljoen waar hij het nu ook niet in ziet zitten. Wat had hij verwacht dat er dan zou komen met een budget wat nu 8x zo klein is.

Feyenoord heeft dus de rest van het seizoen een duur betaalde supporter op de bank zitten. Nu weet iedereen dat Dick de supporters er graag bij heeft, maar dit zal toch nooit de bedoeling zijn geweest

Als hij er 2 inschiet in de komende 10 wedstrijden is het een fantastische aankoop? Ik mag hopen dat dat een typefout is. Feyenoord moet echt stoppen met oudere spelers halen die niks toevoegen onder het mom van transfervrij. Het is nog steeds weggegooid geld aan salaris. Je kunt ze niet verkopen want ze leveren niks op en op het veld voegen ze niks toe. Patton, dimmers,linksen en die jaren er voor ook een heel aantal. Feyenoord komt nog steeds niet bij de eerste 2, en overwinteren in Europa zit er ook niet in dus op die manier leveren ze ook niks op. Zet dag gewoon 3 jaar blind in op de jeugd, dan maar 8e ipv 4e maar zorg dat je selectie weer wat waard wordt. Dan kun je weer stappen gaan zetten, nu blijf je jaren aan modderen zonder kans op vooruitgang.

Dit is toch wel een aankoop in de categorie vd beukering. Man man man wat een drama. Toch denk ik dat de interne druk die advocaat er neer legde voor een extra spits hierin ook een rol in heeft gespeeld. Er moest snel iemand komen voor weinig geld, en dan maak je rare sprongen en keuzes lijkt me. Ondanks dat mogen diegene die hem bekeken hebben wel ff langs de pearl

Dick vertrouwt talenten niet je kon gewoon op Bannis bouwen maar Dicki kiest liever voor oude spelers die niks kunnen. Hoe hebben ze hem gescout

"Als hij er in de komende tien wedstrijden twee inschiet is het opeens weer een fantastische aankoop voor dat geld." Wow, twee hele doelpunten. Lat ligt zo laag dat die in de hel zit.

Spelen in de komende 10 duels in ieder geval nog tegen PSV en Ajax, dus als hij die twee doelpuntjes goed uitkiest...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger283
S. BerghuisAanvaller2817
B. LinssenAanvaller268
N. JørgensenAanvaller193
L. SinisterraAanvaller153
N. MarsmanKeeper200
R. BoženíkAanvaller100
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 april
Tottenham Hotspur moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van José Mourinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren