Schmidt: ‘Ajax heeft genoeg geld voor Ihattaren, dus als ze dat willen...’

Vrijdag, 5 maart 2021 om 13:17Dominic Mostert • Laatste update: 14:05

Roger Schmidt wil niet al te veel kwijt over de opmerkingen die Erik ten Hag onlangs maakte over Mohamed Ihattaren. Dinsdag deelde Ten Hag complimenten uit aan de aanvallende middenvelder van PSV: de trainer van Ajax vindt Ihattaren 'een fantastisch talent' en zei dat 'goede voetballers altijd welkom' zijn in Amsterdam. Schmidt werd vrijdag tijdens de persconferentie van PSV geconfronteerd met de uitspraken van zijn collega-trainer.

"Ze hebben genoeg geld om hem te kopen. Als ze dat willen, is het aan de clubs en aan de speler zelf", gaf de oefenmeester van PSV aan. Ihattaren heeft een contract tot de zomer van 2022 en gezien zijn situatie is het nog zeer de vraag of hij openstaat voor een nieuwe verbintenis. Afgelopen zondag werd de talentvolle jeugdexponent van PSV uit de selectie gehouden voor de wedstrijd tegen Ajax (1-1), maar komende zondag maakt hij waarschijnlijk wel deel uit van de spelersgroep voor het duel met Fortuna Sittard.

"Wat ik heb gedaan, deed ik omdat ik wil dat hij een superspeler wordt", zegt Schmidt over zijn keuze om Ihattaren buiten beschouwing te laten voor de topper. "Daarnaast moet hij zich houden aan de regels van de ploeg, die niet uit 1 maar uit 27 spelers bestaat. Met sommige spelers moet je speciaal omgaan, maar allemaal moeten ze zich wel op een pad bevinden dat voor iedereen in orde is. Soms gaat iemand daarom uit de ploeg."

"Daarna zie je je team op televisie goed spelen tegen Ajax en is het de bedoeling dat dat verschrikkelijk veel pijn doet", verklaart Schmidt. "Het moet zoveel pijn doen dat je de woensdag daarna weer op het veld staat en er alles aan wilt doen om weer terug te komen. Zo simpel is voetbal.” Ihattaren werd onprofessioneel gedrag verweten door Schmidt. PSV liet zondag in een verklaring weten dat Ihattaren pogingen tot ondersteuning van 'de voltallige staf, spelersgroep en directie' niet aangreep. Schmidt gaf vervolgens aan dat Ihattaren rond de Europa League-wedstrijd tegen Olympiacos (2-1) van donderdag 'weinig inzet en weinig teamdiscipline' toonde.


Poll

Moet Ajax werk maken van de komst van Mohamed Ihattaren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

140 reacties (laatste reactie door constant kante)

Goed spelen tegen Ajax? Valt wel mee als je niet weet te winnen tegen het slechtste Ajax van dit seizoen.

5 maart 2021 om 13:26

Dan zal hij waarschijnlijk redeneren dat PSV ervoor zorgde dat Ajax het slechtste spel van het seizoen liet zien.

5 maart 2021 om 13:30

Ajax kon toch ook niet winnen, in Januari, tegen het slechtste PSV van dit seizoen? Dat lag zeker wel aan Ajax?

5 maart 2021 om 13:34

Maar speel je dan zelf per definitie ook goed? Je tegenstander uit zijn spel halen is zeker een kwaliteit, maar ook bij PSV ging er voor hun doen wel heel veel mis in de passing en dergelijke, waardoor we weten dat dit PSV ook nog veel beter kan dan hoe zij tegen Ajax voor de dag kwamen. @uitzondering Die eerste 20 minuten van PSV in januari waren zeker niet het slechtste PSV van dit seizoen te noemen. Het vervolg was wel slecht natuurlijk, maar ook t.o.v. die fase heb ik PSV veel slechter gezien dit seizoen.

5 maart 2021 om 13:50

De slechte passing en slordigheid lag echt niet aan PSV hoor. Echt absurd slecht speelde Ajax in balbezit, had niks met druk of iets te maken van Psv. Vond PSV zelf ook vrij matig spelen.

5 maart 2021 om 14:13

Het komt altijd van twee kanten Magistra, PSV zette veel langer en vaker hoger druk dan voorheen, waardoor de spelers achterin bij Ajax gewoon minder ruimte en tijd kregen om een oplossing te vinden. De eerste dertig minuten in de uitwedstrijd deden ze dat ook en in de beker de tweede helft ook, en je ziet in al die wedstrijden dat Ajax dan gewoon meer moeite heeft en minder goed speelt. Je kan nooit alleen naar je eigen ploeg wijzen, daarmee doe je PSV tekort en ga je Ten Hag-achtige uitspraken doen die nooit waardering heeft voor de tegenstander. Tuurlijk zit er ook een stukje eigen kwaliteit bij, maar je kan nooit zeggen dat het alleen aan A of aan B ligt.

5 maart 2021 om 14:22

@uitzondering.. Ik vond PSV in de eerste 30 minuten van die eerste wedstrijd juist extreem sterk spelen. Het zakte daarna wel in, maar die start was misschien juist het beste PSV tot nu toe en niet het slechtste zoals jij zegt.

5 maart 2021 om 14:45

@rubentje, maar Ajax speelde echt enorm slecht maar de als je naar PSV keek was die ook niet goed. Grossierde ook in balverlies. Dus als de claim kan zijn dat het slechte spel van Ajax juist door PSV kwam dan verwacht dat juist PSV wel goed speelde en dat was echt verre van goed.

Dit was ook niet heel gek als je kijkt naar de wedstrijden die zowel Ajax als PSV hebben gespreeld en de Europese wedstrijden er aan vast plakt dan gaat vermoeidheid spelen en dat was volgens mij hoofdoorzaak nr.1 met een slecht veld erbij krijg je bagger.

5 maart 2021 om 14:58

Ik vond het eerlijk gezegd in die wedstrijd van 3 kanten komen.. maar daar hoor je niemand over. Vind dat namelijk ook meteen een aanwijzing voor het slechte spel van Psv. Psv zette gewoon goed druk op de perfecte manier tegen dat ajax, ajax was slecht.. maar het aller slechtste die dag in Eindhoven was het veld! Dat was dramatisch slecht, waardoor in mijn ogen PSV ook nooit echt goed kon voetballen.

5 maart 2021 om 15:15

@biornha Je laatste zin is mijnsinziens echt onzin want had Ajax daar ook geen last van dan??? Ajax is extreem afhankelijk van een goed veld.

5 maart 2021 om 17:25

Dat is ook zo Magistra, maar ik denk dat velen zich er weleens aan ergeren dat alles aan de godenzonen van ons aller Ajax ligt, om het maar even gechargeerd te brengen. Speelt de tegenstander slecht, dan komt dat vaak door het goede spel van Ajax. Speelt Ajax slecht, dan komt het door Ajax. Daarmee doel ik niet op jou nu, maar het is vaak wel een beetje de tendens hier. Ik moest er in ieder geval erg om lachen na Ajax-Feyenoord. Feyenoord speelde die tweede helft goed en zette lekker druk, maar uiteindelijk lag dat volgens de meesten hier aan Ajax. En dat komt dan vrij arrogant over

5 maart 2021 om 17:53

Dat je een simpele bal over 5 meter telkens veel te hard over de zijlijn, en de voeten van PSV spelers jaagt, heeft vrij weinig temaken met het goede druk zetten van PSV. Ja die momenten zijn er wel geweest, maar ik heb de hele wedstrijd gezien, en Ajax was echt belabberd slecht kwa passing, dat had zeker niet temaken met het feit dat PSV druk probeerde te zetten.

5 maart 2021 om 13:38

Goed spelen tegen Ajax ja. Althans dat vond heel NL inclusief alle analisten. Dat PSV niet wist te winnen was gewoon pech. Ajax had gewoon geluk.

5 maart 2021 om 13:49

Je vond serieus PSV goed spelen ja? Naar mijn idee ging het vrij gelijk op waar PSV natuurlijk pech had met die afgekeurde goal, maar ik vond ze zeker niet goed spelen. Meer van beide kanten enorm slecht.

5 maart 2021 om 13:50

Panerai zag dat veel analisten vonden dat PSV beter was ja. Maar ze zeiden wel erbij dat het van beide kanten heel slecht was en daar ben ik het mee eens.
Zoveel ging fout in de passing, heel slordig spel, niet balvast van beide kanten. Er zat weinig goed voetbal in de wedstrijd.

5 maart 2021 om 13:51

Dat de goal in de blessuretijd valt is geluk. Maar verdiende psv te winnen? Ajax speelde heel zwak maar had toch zn mogelijkheden te scoren, net als psv overigens. Maar laten we niet doen alsof psv heel veel meer creerde.

5 maart 2021 om 13:52

Ze hadden inderdaad pech, maar speelde zelf ook vrij matig. Ajax was echt heel slecht en echt rijp voor de slacht maar alsnog lukt het dan niet om thuis te winnen. Als PSV zijnde vind ik niet dat je dan kan zeggen dat je een goede wedstrijd hebt gespeeld eerlijk gezegd.

5 maart 2021 om 15:10

Met alle respect maar goed spelen dat kun je toch niet menen?? met een passzuiverheid van onder de 70% de wedstrijd was van beide kanten niet om aan te zien, psv was de minst slechte maar dat maakt je nog niet goed..

5 maart 2021 om 17:24

Blablabla. Iedereen in Griekenland heeft ook nog steeds commentaar op hun slechte wedstrijd in de finale EK 2004.... Vooral in deze (grote) wedstrijden gaat het om resultaat en moet je je niet druk gaan maken over wie beter is. Al zeker niet 3 weken later.

5 maart 2021 om 14:13

Vind deze redenatie altijd een beetje flauw. Tegen Feyenoord was het 't zelfde. Feyenoord speelde ook beter dan Ajax maar volgens alle kenners lag het vooral aan hoe slecht Ajax was. Dat is niet heel respectvol naar je opponent als je nooit eens hun wat krediet wil geven voor hun goede spel en het zogenaamd altijd aan je eigen falen ligt.

5 maart 2021 om 14:22

Tegen Ajax is PSV ook in hun element. Niet het spel hoeven maken, beetje achterover hangen en er snel uit bij balverlies. Maar als PSV het spel moet maken met zo weinig voetballend vermogen (zeker zonder Götze) ontstaan er problemen.

5 maart 2021 om 15:59

Hij blijft toch geloven in zijn eigen waarheid. Goed spelen tegen Ajax. Van Ajax een van de slechtste wedstrijden tot nu toe dit seizoen. En daarin ging nogal wat mis zonder dat PSV daar voor verantwoordelijk kon worden gehouden. Op het eerste kwartier na ging bij veel spelers de simpelste dingen mis. Daardoor kon PSV terug komen in de wedstrijd, maar behalve wat druk, creã«erde die ploeg weinig kansen. Dus dat goed spelen viel wel tegen. Maar als Schmidt dat goed vindt...zijn hele retoriek is op een ding gebaseerd: het eigen pleintje schoonvegen en niets anders. Veel wedstrijden met het nodige geluk gewonnen, en mocht het tijdens de wedstrijd niet gaan, ageren op de arbitrage. Ook een steeds terugkerend punt. Veel PSV supporters blijven krampachtig achter de beste man staan, want hij deed het toch zo goed bij RB Salzburg? Maar moet je jezelf niet afvragen waarom er nooit een grote Bundesliga club voor hem is gekomen? Toch niet die halfgod, als in Eindhoven wordt verondersteld? Voor wat betreft resultaten en gespeelde wedstrijden mogen we best wel concluderen dat PSV misschien wel eens een kat in de zak kan hebben gekocht. Met verstrekkende gevolgen....

5 maart 2021 om 23:26

@Magistra. Nou nou, daar zat voornamelijk een heleboel geluk en hulp van arbitrage bij voor Ajax kant 😉 dus niet zo popie reageren.

Als Ihattaren naar Ajax wil, dan is hij vrij om dat te doen zodra hij transfervrij is. No hard feelings. Wil hij deze zomer daarheen, dan komt er een bedragje bovenop natuurlijk. Maar het lijkt me voor alle partijen beter om uit elkaar te gaan. Ik zou als ik de Jong was niet al te veel tijd meer in contractverlenging steken. Dat is hun intentie toch niet meer. En als dat wel zo is, dan weten ze het kantoortje vast wel te vinden. Er is vast wel een of ander Frans clubje dat het in hem ziet zitten. Gezien de situatie denk ik dat je blij mag zijn met een miljoen of 8.

5 maart 2021 om 13:29

Deze trainer ook🤦🏾‍♂️ De Jong zou Schmidt ook geen verlenging moeten geven. Dit zeg je toch niet....hij vind het eigenlijk wel best, hij denkt...verkopen en een nieuwe Duitser kopen of een Oosterijkse Hype.

5 maart 2021 om 14:22

Waarom vind dit gewoon een nette reactie, niet moeilijk doen. Je moet spelers hebben die graag bij de club spelen en daar alles willen geven.

5 maart 2021 om 15:22

Jij hebt alleen de titel gelezen of wat? Hij zegt letterlijk dat hij wilt dat Ihattaren een superspeler wordt. Maar als een club een speler wilt én genoeg geld heeft om deze te betalen, is het aan de speler en beide clubs om dat verder te bepalen. In welke voetbalwereld werkt dat niet zo??

5 maart 2021 om 13:29

Ik heb toch wel een stille hoop als psv'er dat hij nog een jaartje bij kan tekenen en het licht gaat zien.. Jongen van de club en ik support hem nog steeds

5 maart 2021 om 15:14

ben bang dat dat een beetje hoop tegen beter weten in is.

Ik heb al maanden de indruk dat Ihatarren eigenlijk klaar is bij/met Psv, niet met de club zelf of de mensen in de club, maar meer met de nieuwe weg die is ingeslaan en de nieuwe trainer, denk niet dat hij iets ziet in de tactiek van schmidt en dat schmidt qua persoonlijkheid ook best botst met ihatarren, zie ihatarren namelijk ook echt niet excelleren in de rol waarvoor hij nu moet strijden bij psv als ''halve 10''

5 maart 2021 om 15:33

Of hij heeft gewoon een mentale terugval ongeacht club, trainer, spelopvatting. Iemand daar ooit over nagedacht? Als je het artikel leest doet Schmidt gewoon wat iedere andere trainer ook zou hebben gedaan. Het enige is dat PSV pas heel laat transparant is geweest over de stand van zaken. Uitleg geven Wáárom Ihattaren zo weinig speelde of regelmatig ziek was (wat dus niet zo bleek te zijn). Mo is nog een jonge gast die een shitperiode heeft meegemaakt, waarschijnlijk ontzettend makkelijk te beïnvloefde is door omgeving en ondertussen bakken met geld verdiend. Als je daar niet goed mee ok kan gaan is dat natuurlijk een schitterende cocktail om te ontsporen. En dan mis je inderdaad een vaderfiguur die je met beide benen op de grond houdt. Dat hoeft niet meteen iets te zeggen over club of trainer. Feit dat Mo zich ziek meldt en daarna op straat wordt gespot zegt genoeg... Het is aan PSV de taak om de juiste snaar te raken. Als dat lukt, zal hij bijtekenen en kan hij zich verder ontwikkelen. Als dat niet lukt raak je hem kwijt. Een nieuwe omgeving of een nieuwe bewijsdrang kan de juiste motivatie zijn. Een binnenlandse transfer kan er ook toe leiden dat hij in dezelfde omgeving blijft hangen. Wellicht is het buitenland dan de beste optie. Kortom, ik denk dat club en trainer hier weinig valt te verwijten. Mo en PSV is ook zeker nog geen verloren relatie. De situatie wordt echter wel steeds moeilijk natuurlijk. De tijd dringt..

5 maart 2021 om 17:03

"denk niet dat hij iets ziet in de tactiek van schmidt " Dat zou wel een heel slechte reden zijn zeg. Wat heeft hij, als broekie die net komt kijken, daar nou over te zeggen. Tuurlijk heeft hij talent, maar hij moet het wel laten zien, maakt niet uit wat de tactiek is ook al wordt hij in de verdediging gezet. Het enige dat hij nu moet doen is hard werken. De tactiek moet hij overlaten aan andere mensen.

5 maart 2021 om 13:44

@sneekpsv, Wat ik me afvraag is of ze ook bij Ajax 8 miljoen vragen aankomende zomer of moeten die met 15 miljoen komen? Want ik denk dat PSV liever naar het buitenland verkoopt voor 8 miljoen dan bijv aan Ajax voor 12 miljoen.

5 maart 2021 om 13:47

Tenzij ze echt denken dat het niet meer goed komt. Wat is lekkerder dan je concurrent een kat in de zak verkopen

5 maart 2021 om 14:00

Het ligt er een beetje aan. PSV heeft aangegeven dat ze aankomende zomer spelers moeten verkopen en als die 12 miljoen voor Ihattaren ervoor zorgt dat ze Malen en Dumfries bijvoorbeeld kunnen behouden, dan hebben ze waarschijnlijk liever 12 van Ajax dan 8 van een willekeurige andere club.

5 maart 2021 om 13:56

Begin bijna te geloven dat de gezamelijke VI redactie Japie's account gebruikt om tot in den treure hun negatieve braaksel te herhalen tot mensen erin gaan geloven. On: Moet Ajax niet willen, kijk niet heel veel wedstrijden van PSV live, maar degene die ik zag was ik niet dermate overtuigd dat ik het risico zou nemen met klaarblijkelijk een ietwat lastige jongen.

5 maart 2021 om 14:14

Nu breekt m'n klomp. Je mag dus wel kritiek op Ihattaren hebben en dan is het zogenaamd positief maar als je kritiek hebt op Schmidt is het opeens negatief

5 maart 2021 om 14:50

Ik denk dat Ihattaren helemaal niet lastig is maar een jongen die op zoek is hoe hij moet omgaan met verdriet en succes. Hij is zo jong en heeft laten zien wat hij kan. Na het overlijden van zijn vader is ie wat als een boefje gaan gedragen en dat is niet vreemd bij deze leeftijd en een traumatische ervaring. Hij heeft de juiste begeleiding nodig en die zal hij nu bij PSV zeker wel krijgen dus geef hem tijd.

5 maart 2021 om 15:43

Precies dit. En daar hoort ook bij dat je laat zien dat aan bepaalde acties consequenties verbonden zijn. Dit hoort bij het proces en uiteindelijk is het aan Mo om in te zien dat de weg die hij nu inslaat niet de juiste is. PSV kan slechts proberen hem daarin te sturen. Wat er nu gebeurt tussen PSV is echt niks raars hoor en Mo zijn gedrag is prima verklaarbaar gezien de omstandigheden. Dat het niet klikt tussen trainer en speler daarentegen is enkel gebaseerd op speculaties en zelf verzonnen onzin..

5 maart 2021 om 17:57

Tja Japie, dat is hier toch niks nieuws? Over Ajax mag je alles zeggen, over Feyenoord mag een hoop gal worden gespuwd, maar als je iets over PSV zegt wordt je afgemaakt! Want het is zogenaamd zo’n sympathieke en warme club! Het is echt een beetje belachelijk aan het worden. Je moet over iedere club je kritiek en positieve punten kunnen geven zonder direct helemaal afgebrand te worden. Daarom hoop ik dat die mentaliteit hier wel een keer veranderd, want het moment dat je iets over schmidt zegt, ben je meteen een “hater”

5 maart 2021 om 13:59

@ Sneekpsv

Eerlijk gezegd begrijp ik weinig van de situatie, als het klopt wat Voetbal International en ik meen het Eindhovens Dagblad rapporteerde als het "wangedrag"; dan lijkt mij dat geen reden om met zo'n vernietigend statement te komen. PSV heeft in het verleden toch met veel en veel problematischer spelers te maken gehad zoals Reis bijvoorbeeld, en dan is dit de club teveel ? Op basis van wat er tot nu toe naar buiten is gekomen (wat ook vooral eenzijdig is) vind ik het maar een wonderlijke situatie en niet des Psv's.

5 maart 2021 om 14:20

@F-18/TACP, in het verleden zaten er andere mensen in de directie en de Rvc. Die reactie van de club was onwerkelijk,onprofessioneel en pure kapitaalvernietiging. Tenzij Mo de materiaalman heeft vermoord en de koffiejuf heeft aangerand uiteraard, maar dat lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. Met name Toon Gerbrands valt steeds vaker door de mand. Nogmaals, hoe verzin je het als directeur om het fiat te verlenen die reactie te laten plaatsen. Wie er 'gelijk' heeft doet er niet toe, zoiets moet je binnenskamers houden. Het lijkt mij dat Mo het advies heeft gekregen om zich gedeisd te houden, want hoe langer hij niet speelt, hoe lager zijn niveau wordt en hoe moeizamer de weg naar de basiself van zijn nieuwe werkgever zal verlopen. Als hij wedstrijdfit het seizoen afsluit dan zou hij wellicht zelfs nog met Oranje meekunnen als FdB het in hem ziet zitten. Naar Ajax moet hij helemaal niet willen, daar heeft hij momenteel het niveau niet voor en de concurrentie is moordend op de twee posities waarop hij kan spelen in Eth's systeem. Ik denk niet dat Raiola het gaat doen, maar ik zou een stapje lager gaan dan Ajax en Psv. Mo heeft alle tijd om bij de absolute top te komen en dan kan prima is kleine stapjes. Na 1 topseizoen zit hij zo bij een subtopclub in een grote competitie.

5 maart 2021 om 16:44

@DonCoXxX, dat is dus ook mijn gedachte: waarom zo'n statement naar buiten brengen? Voor een jongen die in de knoop zit met zichzelf is het niet de manier om alles weer recht te trekken. Naar Ajax moet hij zeker niet komen. Hij zou op dit moment de concurrentie verliezen en dat zou niet goed voor hem zijn.

5 maart 2021 om 15:51

Ihattaren naar Ajax is voor Ihattaren zelf, maar ook voor Ajax en PSV het beste. PSV is van hem af, Ajax kan hem na verkoop van Labyad, Ekkelenkamp en Eiting speeltijd geven en Ihattaren zelf kan zich in een speelsysteem bewijzen wat hem veel meer ligt. Iedereen tevreden!

Is wel een zeer fijne nummer 10 voor Ajax... Als ze dan ook Brobbey kunnen behouden!

5 maart 2021 om 13:31

Brobbey is ook een fijne spits voor PSV als Malen weggaat!

5 maart 2021 om 13:45

Ajax heeft Brobbey al abnormale salarissen aangeboden en daar was hij niet tevreden mee. Ik zie hem alleen naar PSV gaan als het hem echt gaat om speeltijd. Maar als je de geruchten zo hoort lijkt me dat onwaarschijnlijk.

5 maart 2021 om 13:46

Zou wel goed zijn voor Brobbey om zich beter te kunnen ontwikkelen in de top van de ED en PSV kan een goeie optie zijn. Misschien ook Ekkelenkamp vragen, misschien doet het wel goed bij PSV.

5 maart 2021 om 13:49

Ja want als clubs die cl spelen interesse hebben in Brobbey is het natuurlijk logisch dat je naar Psv gaat waarbij dat nog allerminst zeker is. Btw heb je je accountje ook weer tevoorschijn gehaald? Lang niet gezien hier volgens mij...

5 maart 2021 om 13:52

Brobbey heeft toch duidelijk gezegd dat het niet om het geld ging, hij wil gewoon eerste keus zijn. Dus ik sluit PSV helemaal niet uit.

5 maart 2021 om 14:05

Is maar de vraag natuurlijk of hij dat bij Psv gaat zijn. Ik geloof ook niet dat Psv Europees gaat spelen met 1 spits van 18/19 jaar oud. Mino brengt hem gewoon naar Italie denk ik. Een verlenging sluit ik ook nog niet eens uit als ze maar genoeg bieden. Ajax moet zich alleen afvragen of ze dat zouden willen ten koste van alles. Je laat dan best wel je oren hangen naar de wensen van een talentje met kans dat veel andere jeugdspeler ook meer willen etc.

5 maart 2021 om 14:16

@goalski Brobbey heeft ook nergens aangegeven dat hij eerste keus wil zijn. Zijn management heeft alleen gezegd dat het een keuze op gevoel is. Maar als je hoort welke clubs interesse hebben lijkt PSV mij redelijk kansloos.

5 maart 2021 om 14:23

Nee maar Ajax kan hem geen basisplaats beloven. En dat is gewoon de drijfveer!

5 maart 2021 om 14:23

@055er!, PSV durft best een talent voor de leeuwen te gooien denk ik, zeker in deze situatie. Aangezien er een begrotingstekort is door corona, zou een transfervrije speler een oplossing kunnen zijn. Echter verwacht ik niet dat Brobbey naar PSV komt. Zijn broer Luckassen was de laatste jaren niet echt positief. Daarnaast heb ik het idee dat hij ook wel een beetje gehyped wordt, hij is een aantal keren goed ingevallen maar echt als basisspeler vind ik dat hij nog te weinig gespeeld heeft om er echt een goed oordeel over te maken.

5 maart 2021 om 14:34

055er! - Ja, want als de Europese top op de stoep staat waar je door de CL-groep heen walst, is het natuurlijk logisch dat je naar Ajax gaat. Zie je hoe makkelijk het is om zulke simpele argumenten toe te passen zonder echt iets inhoudelijks te zeggen?

5 maart 2021 om 14:52

@goalski dus PSV gaat wel een belofte doen aan een jeugdspeler om 1e spits te worden? Kom op zeg, deze jongen zit bij Raiola en zal naar het buitenland gebracht worden. En Brobbey heeft ook duidelijk gezegd dat hij er met Ajax wel uit zo komen dus zijn woord is niet zo heel veel waard.

5 maart 2021 om 15:20

Heel makkelijk maar je vergeet dat hij al bij Ajax zit. Misschien gaat Ajax wel meer bieden dan hij in het buitenland kan verdienen. Dat weten we dus nog niet.. Die jongen moet lekker doen waar hij zich goed bij voelt. Net als ieder ander mens zelf mag weten waar hij gaat werken.

5 maart 2021 om 15:31

hij kan zeggen wat hij wil, maar als jij echt daadwerkelijk denkt dat het om speelminuten gaat dan moet je eens kijken naar de clubs die voor hem in de race zijn, of denk je dat hij bij een leipzig of dortmund op meer minuten kan rekenen dan bij Ajax? en als je bij Ajax al niet verwacht genoeg minuten te maken, hoef je al helemaal niet naar het buitenland te gaan naar de topcompetities.

5 maart 2021 om 13:42

Verre van een fijne 10 voor Ajax. Als iedere stap achteruit zetten te veel voor je is, dan moet je wel een verdomd goeie 10 zijn om dat te kunnen rechtvaardigen. Dat is hij niet.

5 maart 2021 om 14:03

De Ihattarent van vorig jaar zeker. Aan de Ihattaren van dit jaar hebben ze ook in Amsterdam niets.
Het heet misschien geen vollgasfussball, maar bij Ajax moet je als nummer 10 ook mee verdedigen en druk zetten. En Ajax heeft zelf natuurlijk Kudus en Klaassen al voor die positie.

5 maart 2021 om 14:32

Dan zal hij wel heel wat meer moeten laten zien en meer rendement moeten halen dan de afgelopen 29 maanden bij elkaar.

Kunnen ze die man ook gewone voetbalinhoudelijke vragen gaan stellen in plaats van alleen maar vragen over ihattaren? Vraag eens naar hoe ver hij zijn ploeg momenteel vind in het fullgass voetbal wat hij voor ogen heeft. Of naar wat voor kwaliteit hij mist om dat te kunnen gaan spelen. Daar is hij toch voor aangenomen. Die onzin over ihattaren naar Ajax. Daar kan zo'n man toch niks mee.

5 maart 2021 om 13:28

Dat zorgt toch helemaal niet voor clicks? Vragen wat Schmidt van de uitspraken van de trainer van Ajax vindt natuurlijk wel. Als je hem dan nog kan verleiden om wat heel geks te zeggen heb je weer materiaal voor een week "nieuws".

5 maart 2021 om 13:41

Het grappige is dat Jan Joost van Gangelen al 5 keer gezegd heeft "Ik begrijp helemaal niks van de filosofie van Schmidt. Het is dat er corona is, maar anders was ik eens naar hem toe gegaan om zijn kant van het verhaal te horen". Volgens mij zijn er genoeg momenten waarop je dat aan hem kunt vragen, maar het gaat altijd over randzaken inderdaad. Schmidt geeft ook voldoende voer voor dit soort artikelen, dat moet ook gezegd worden.

5 maart 2021 om 14:16

Dit ook weer. Allemaal vanuit de pers overgenomen, iedereen praat elkaar na.. Hij heeft nergens gezegd dat die fullgassfussbal gaat spelen. Dat hebben journalisten er van gemaakt.. Ik heb het hem zelf nooit horen zeggen of gelezen dat die 't gezegd heeft.

5 maart 2021 om 16:34

Een vraag over vollgass fussball zou ook niet echt een voetbalinhoudelijk vraag zijn, want Schmidt heeft nooit gezegd dat hij van plan is met PSV zo te gaan spelen.

Walgelijk! Als je overtuigd bent dat je zelf (als schmidt zijnde) langer trainer van psv blijft zo over het grootste talent van de club zeggen dat je het wel best vindt als Ajax hem koopt... voor ihatarren zelf, maar ook voor supporters van psv lijkt me.

5 maart 2021 om 13:27

Waar ik me eigen meer aan erger is dat Schmidt het zo vaak heeft over het geld van ajax haha.. dat terzijde.. Als Ihattaren niet bijtekent (wat best te begrijpen valt af en toe) moet psv wel verkopen.. wat Schmidt ook wil.. of hij loopt gratis de deur uit..

5 maart 2021 om 13:27

Wat is het toch met mensen op VZ dat ze niet lezen wat er gezegd wordt. Schmidt zegt niet dat hij het wel best vindt als Ajax hem koopt, maar dat Ajax het geld heeft om een bod te doen en dat het dan aan de clubs en speler is wat er mee gebeurd.

5 maart 2021 om 13:29

Vind je? Vind het wel een toepasselijke, en nuchtere kijk. Elk topic dat over 'm gaat leidt naar Schmidt, of naar Ajax - hij heeft hier toch gewoon gelijk? De Neerlandse media focust zich op een topic dat nu uitgespeelt is. Dit vind ik wel een speelse manier om aan te geven dat het voor hem ook klaar is, hij heeft een club te managen - er gaat nu teveel focus liggen op een speler, en dat hoort gewoon niet, simpel.

5 maart 2021 om 13:29

Dan weet je gelijk hoeveel hij de aanwezigheid van Ihattaren waardeert. Vanaf het begin van het seizoen zie je dat al toch? En als hij daadwerkelijk verkocht wordt, is Schmidt gelijk verlost van de wekelijkse vragen over het wel of niet spelen van ihatarren.

5 maart 2021 om 16:37

@siepie wat heeft dit met zijn waardering voor Ihatarran te maken? Elke speler is te koop, voor de juiste prijs. Of je nu Ihatarran heet of Messi.

5 maart 2021 om 17:51

,,wij hebben niets gehoord van Ajax of de zaakwaarnemer hierover”, aldus de zegsman van Psv. ,,een transfer naar Ajax is voor ons onbespreekbaar”.

Dit was de officiële reactie toen er gevraagd werd naar een eventuele overgang van Bergwijn naar Ajax. Zie je het verschil in benadering? Dan snap je wellicht wat ik ermee bedoel.

5 maart 2021 om 13:30

Nou wat hij zegt is toch niks vreemds. Hij spreekt namens zich zelf en niet namens Psv, hij zegt toch als de clubs en de speler eruit komt. Dat eerste dat de clubs eruit komen dat lijkt me al uitgesloten dus einde discussie zo denk ik. Als ie deze vraag aan van Bommel toen der tijd had gesteld had ie natuurlijk een compleet ander antwoord gekregen dat dan weer wel.

5 maart 2021 om 14:10

Ik vind het gewoon een prima reactie van Schmidt. Dat de verhoudingen verstoord zijn is inmiddels wel duidelijk (even helemaal los van de schuldvraag). Dan moet je als PSV zijnde denk ik maar kijken hoe je hier voor alle partijen het beste uit kan komen (al dan niet verkopen en ook los van aan wie).

5 maart 2021 om 14:03

@shenkie, nee hoor als PSV supporter heb ik hier geen enkel probleem mee. Feit is als Ajax hem wil halen, PSV Natuurlijk veel meer geld verlangd dan van een club uit het buitenland, dus zullen ze veel meer beuren dan dat die waard is. Deze jongen kan wel het grootste talent heeft, maar als hij de allerminste mentaliteit heeft van de club dan gaat het niets worden.

5 maart 2021 om 16:49

@Arnino, laat me vooropstellen dat ik vind dat Ihattaren niet naar Ajax moet gaan. Hij zou dan ook geen eerste keuze zijn. Maar ik vraag me af wat PSV zou doen als Ajax hem komende zomer voor, ik noem maar wat, 7 miljoen wil overnemen en er geen buitenlandse club voor hem komt. Verkopen ze hem dan aan Ajax of laten ze hem volgend jaar liever transfervrij weglopen?

En zie hier de slinkse manier van relletjes creeeren en uitspraken uitlokken door de media. Ten Hag stelde namelijk in zijn interview ook dat hij hoopte dat hij weer bij zinnen komt, en dat hij van PSV is. Echt ik hoop dat Schmidt dat ook mee heeft gekregen, en in zijn antwoord te zien heeft hij dat gelukkig ook.
Tuurlijk hoopt iedere trainer dat goede voetballers bij zijn team komen.. maar meteen van die halve quotes.. Ik zou geen goede journalist zijn ben ik bang..

Moet Ajax niet doen. Deze jongen heeft niet de mentaliteit van een topsporter.

5 maart 2021 om 13:32

Alsof de bal alleen bij Ajax ligt. PSV werkt hier sowieso al niet aan mee, daarnaast zie ik Mo zelf ook niet zo snel naar Ajax gaan.

5 maart 2021 om 13:35

Als Mo zelf naar Ajax wilt dan kan Psv hoog of laag springen maar dan loopt hij volgende jaar gewoon gratis de deur uit.

5 maart 2021 om 13:40

Volgend jaar ja. Dan kan die eerst nog een seizoen bij het 2e gaan spelen. Heb ik er voor over. Ik denk dat Mino een buitenlandsclubje in gedachten heeft voor hem, kan die daar lekker met die Brobbey van jullie gaan spelen die ook niet bij wilt tekenen

5 maart 2021 om 13:50

En toch zou ik hem laten gaan naar Ajax en kan PSV met het bedrag voor MO een sterke verdediger halen en ool het middenveld kan een goede CM gebruiken zoals Guardado.

5 maart 2021 om 13:51

En het dan raar vinden dat spelers voor zichzelf kiezen en niet meer voor hun club. Als je je contract wil uitdienen wordt gechanteerd met terugzetting naar het tweede

5 maart 2021 om 13:53

Lekker ouderwets sneren Panerai? Ging dit artikel niet over Ihataren? Wellicht ben je het verleerd? Graag on topic blijven 👍😉

5 maart 2021 om 14:03

In dit geval zal een arbitrage zaak het oplossen. Bij PSV geen uitzicht op speeltijd, bij Ajax meer salaris en een niveautje hoger.

5 maart 2021 om 14:28

@afca0cbs: dat zou wellicht kunnen. Nu is er volgens mij zelden een positieve uitspraak voor de speler in dit soort zaken (toch Constant K.?), maar wordt het meer als drukmiddel naar de verkopende club gebruikt. Als Ihattaren echt in het 2e moet ballen van PSV (en dat heeft PSV niet gezegd nu) zonder uitzicht, dan ben ik wel benieuwd wat een arbitrage hier dan van vindt. Weet niet of er eerder een soortgelijke zaak zou zijn geweest.

5 maart 2021 om 16:51

@Panerai, goh, bij Ajax mag Brobbey gewoon spelen maar van jou mag Mo een jaar in het 2e gaan spelen als hij zijn contract niet verlengt... Dan denk ik dat Brobbey er beter vanaf komt.

7 maart 2021 om 11:39

Ihatteren heeft aantoonbaar meer zicht op speeltijd bij PSV dan bij Ajax. Dus het zou dom zijn op die grond een arbitragezaak te beginnen. Dat hij bij Ajax meer salaris zou vangen dat klopt wél (sterker nog, Raiola maakt van hem waarschijnlijk direct een grootverdiener), dat het een niveautje hoger is, dat is maar zeer de vraag. Nog maar ruim een jaar terug stond PSV nog bovenaan de ranglijst.

Dus dan zou het louter om geld gaan. Uit de jurisprudentie volgt dat de arbitragecommissie geen contracten ontbindt puur en alleen omdat elders meer verdiend zou kunnen worden. Dan moet het altijd gaan om daarnaast nog bijkomende factoren en omstandigheden.

Bovendien, je geeft als club wel een signaal af als je een speler van een andere club tot arbitrage aanzet. Eerder handelde Ajax ook al zo, toen ging het om Suarez. Ajax wilde niet meer dan vijf miljoen betalen. Maar nadat ze Suarez hadden opgezet tegen Groningen werd zijn zaak afgewezen door de arbitragecommissie. Eindresultaat, Ajax moest gewoon bijna negen miljoen aftikken in Groningen. Heilloze weg heren: gewoon betalen! Of zouden jullie het wel begrijpen als Neres straks zijn transfer naar Barcelona afdwingt via arbitrage?

7 maart 2021 om 11:41

Kyle6
Vraag anders nog even aan Boilesen en die andere minder goden hoe Ajax met hen omgegaan is toen zij hun contracten niet verlengden. Die mochten allemaal niet 'gewoon spelen' bij Ajax. Je doet net alsof Ajax zo'n nette club is altijd en zich niet verlaagd tot dat soort dingen. Maar het tegendeel is uiteraard waar.

5 maart 2021 om 13:33

Jaja, Ten Hag weet er wel raad mee. Ik hem Ten Hag weleens spelers met een lagere motivatie zien motiveren, als is het wel zo dat Ajax natuurlijk ook niet de jackpot voor hem gaat neerleggen.

Wat een belachelijke uitspraak zeg. Je keurt als trainer de verkoop van een toptalent aan de grote concurrent toch ten alle tijden af? Van Bommel deed dit een stuk beter toen met Bergwijn.

5 maart 2021 om 13:30

Waarom? Dit soort uitspraken zorgen er gewoon voor dat de discussie de ijskast in kan. Als Ajax 'm wil kopen, dan bied maar 50 miljoen. Klaar. Discussie af, er wordt teveel tijd aan besteed. Prima reactie. Alles is te koop.

5 maart 2021 om 13:35

@Benzema je zoekt er teveel achter. Roger gaf slechts aan dat Ajax theoretisch genoeg geld heeft om Mo te kunnen kopen. Het was geen advies of wens van hem. Roger moet zich minder laten verleiden tot uitspraken over randzaken en hypotheses als je het mij vraagt. Brengt alleen maar gezeik, Ajax dit Mo dat ... dat gesmoes en van horen zeggen steeds. Dit is niet van toegevoegde waarde. De media praat tegenwoordig ook elke speler naar Ajax voor de aandacht, zo belachelijk. Het begon met Depay die per se naar Ajax moest, daarna Bergwijn en nu weer Mo. Uitspraken van Schmidt voeden dit media sentiment alleen maar in de toekomst.

5 maart 2021 om 13:42

Het gaat toch nergens over verkoop oid? Hij geeft gewoon het meest neutraal mogelijk antwoord. Geen ruimte voor interpretatie en de discussie is hiermee ten einde.

Hier gaat Schmidt toch ook in de fout? Hij moet roepen onze spelers zijn niet te koop.

5 maart 2021 om 13:31

Waarom? Iedereen weet toch dat alles te koop is? Anders zeggen is liegen.

5 maart 2021 om 13:44

Kan mij een topic herinneren waarin Overmars zegt dat voor de juiste prijs iedereen te koop is, daarin waren de reacties zeer positief, zie het verschil met de reacties van Schmidt niet zo en nu wordt dit als negatief bestempeld, vrij bijzonder om te zien dat het dus uitmaakt wie het zegt.

5 maart 2021 om 14:28

@wandering ja maar zei ook erna we laten niet iedereen gaan he

5 maart 2021 om 14:35

Dat stukje heb ik dan gemist, maar dat maakt het nog bezopener, iedereen is voor de juiste prijs te koop maar niet iedereen is te koop

5 maart 2021 om 16:42

@wandering nee. Ajax laat natuurlijk niet gaan. Zou mismanagement zijn om gelijk 5 basiskrachten te verkopen. Dus ja iedereen heeft zijn prijs, nee Ajax kan niet iedereen laten gaan. Hangt af van verschillende punten.

Nuchter antwoord van Schmidt. Tevens de meest verstandige. Neutraal en geen ruimte voor discussie. Einde verhaal.

Goed antwoord van Schmidt, dat mag ook gezegd worden. Vond het wel raar van ETH dat hij op Ihattaren inging. Schmidt heeft overigens helemaal gelijk. PSV speelde natuurlijk niet goed, maar verzuimde wel om 1 a 2 goals meer te scoren. Hier kon Ihattaren zeker wel een verschil in maken, dus ik hoop dat het voor de tv pijn deed. Ongeacht hoeveel talent je hebt (of je toegeschreven wordt), je instelling blijft het belangrijkst. Ihattaren mag Schmidt hier dankbaar voor zijn, want als dit ervoor zorgt dat hij de knop om zet in zijn hoofd dan kan hij heel ver komen.

Ik had toch liever gehad dat hij even er bij vermeldde dat hij desondanks hoopt dat Ihatarren het weer gaat laten zien en verlengt bij Psv, maar in de alinea onder de video staat wel exact waar het op staat. Aan eenieder die ik de situatie nog maar weer eens moet gaan lopen uitleggen: lees die alinea!!!

Zou kunnen, maar ik weet niet op wie ze plek hij gaat spelen. Op tien zou opzich kunnen maar voor de vluegels heeft Ajax Antony en Neres daar. Ik zou naar Club Brugge gaan.

Schmidt heeft een obsessie voor geld. Ajax heeft meer geld dan Psv; ja PSV speelde gelijk tegen Ajax.
PSV heeft veel meer geld dan fcdenhaag. PSV speelde gelijk tegen fcdenhaag. Toen hoorden we Schmidt ineens niet meer over geld.... Wat een zeurpiet!

5 maart 2021 om 14:29

Hij probeert zichzelf te beschermen voor de tegenvallende resultaten. Vingertje naar andere wijzen zodat jij niet de schuldige bent. Dat Ajax meer geld heeft betekend niet dat PSV ondermaats mag presteren.

Nou dan weet je als Ihattaren ook waar je aan toe bent..

Je bent verwijderd uit de selectie. Niet om wat die dagen ervoor gebeurde maar wat heel het seizoen speelt...een gesprek was niet nodig want vaker over gehad.
Nu hoort hij dat hij Ihattaren pijn wilde doen door een top wedstrijd te ontnemen. Hij moet pijn voelen.. Dus de verhalen over misdragingen rond EL waren zwaar overtrokken.

Dit is dus bewust gedaan door Schmidt die heel seizoen last heeft.

Hij kan spelen maar moet dan beter (?) zijn dan Thomas. In wat? rendement is Thomas niet beter. In het ruimte creeeren en bal vasthouden ook niet. Dus maw de goede eigenschappen van Ihattaren tellen niet, hij wordt beoordeeld op zijn mindere punt het veel lopen.

Dan dat hij best weg mag gaan naar de concurrent.

Wat ik al vaker zei, Schmidt heeft allang afscheid genomen van de jongen voor volgend seizoen.

Passen beide niet bij elkaar.

Dat er mensen zijn die nog zo een kleuter van Schmidt verdedigen en alle schuld alleen bij Ihattaren neer leggen. Ongelooflijk.

Schmidt maakt beeld over PSV in korte tijd stuk. Dacht dat v Bommel super arrogant was. Maar dat was een lieverdje vergeleken met deze narcist.

Uit de woorden van Schmidt valt niet op te maken dat hij Ihattaren graag wil behouden. Ik voorzie hier eerder een Justin Kluivert verhaal dan dat hij zijn contract verlengd.

Wat Schmidt hier aangeeft is juist imo. Soms heeft een speler een andere aanpak nodig, hopelijk geeft hij die speler dat dan ook. Echter, in de basis moet de mentaliteit van de speler goed zijn, daar heb je als trainer niet heel veel invloed op. Hopelijk heeft Ihattaren het licht gezien en zet hij zich vanaf nu volledig in. Ik wil hem in ieder geval (weer) zien shinen de komende weken!

Schmidt zal Ihattaren tegen wil en dank hebben toegelaten omdat deze in de etalage moet om zoveel mogelijk geld te vangen.

5 maart 2021 om 16:15

Is dit jou mening omdat je graag wil dat het zo is of heb je hier bewijs voor?Volgens mij legt Schmidt met redenen een feiten uit hoe hij erover denkt en klinkt dat heel plausibel. Ik lees/hoor niets over 'tegen wil en dank'. Bovendien als het gaat om 'de speler in de etalage te zetten' had PSV dat harde statement nooit gegeven.

5 maart 2021 om 16:24

Ik geef gewoon mijn mening.Hoef geen bewijs te leveren en ze zullen het toch ooit toegeven. Achteraf gelijk hebben of halen doe ik ook niet aan.

5 maart 2021 om 16:57

Ieder mag zijn mening hebben, helemaal mee eens . Ik ben al langere tijd zo verbaasd dat er zoveel negativiteit is rondom de persoon Schmidt. Ik heb zojuist zijn persconferentie gesprek met Bert Maalderij gezien en daarin blijkt (voor mij althans) uit niets de dubbele agenda (tegen wil en dank/ etalage) die jij denkt te zien.

Hoe vaak Schmidt het financiele verschil erbij haalt is echt lachwekkend, wat zeg ik? ik vind het zielig worden. PSV was altijd de club met Phillips achter zich (en zelfs de Gemeente joinde ze toen het erop aan kwam) en de club die in NL het meest met geld smeet. Nu Ajax op eigen houtje sportief ervoor gezorgd heeft dat ze financieel ook veel sterker zijn geworden, gaat de concurrentie een beetje lopen janken, calimero ten top. Weet je, ik zou als ik Ajax was serieus Ihatarran aantrekken puur onder het motto: ''omdat het kan''. En dat PSV 2e wordt moet ik nog maar zien, zodra ze dat niet worden ben ik benieuwd wat de volgende smoesjes zullen worden.

5 maart 2021 om 14:53

Het is dus meteen Calimero gedrag als je laat weten dat je veel minder te besteden hebt dan Ajax?
Misschien hoeft hij het niet zo vaak te benoemen, maar het wordt er feitelijk niet anders van hoe vaak hij het ook benoemd. Het is nou eenmaal een feit dat Ajax veel meer te besteden heeft. Mocht Ajax Ihattaren willen kopen, dan mag het qua financiële middelen geen probleem zijn. Schmidt heeft verder weinig invloed gehad op het beleid van PSV afgelopen jaren, dus kun je hem dit soort uitspraken ook niet aanrekenen. Het is een prima prestatie als hij 2e wordt, maar het team is ook niet heel veel beter dan die van Feyenoord en AZ. Dus hij hoeft geen smoesjes te bedenken, het kan nog alle kanten op voor de 2e plek.

5 maart 2021 om 15:42

Ah een calimero ten top is in jouw ogen dus iemand die de feiten benoemt. Weten we dat ook weer.

5 maart 2021 om 16:43

@Garrincha10 Maar Schmidt heeft natuurlijk niets te maken met het verleden. Was voor zijn tijd

@garncha10 Goed dat jij niet op de plek van Overmars terecht zult komen. Zelden zo'n slecht argument gelezen om een speler aan te trekken. Niet omdat daar een technische reden voor is, maar puur omdat het kan. Dat is dé manier om PSV weer dichterbij te laten komen.
Ihattaren heeft aangetoond nog lang geen professional te zijn, dus hoeveel wil je aan die jongen uitgeven ?

Ik krijg het vermoeden dat de top van PSV Schmidt heeft gesouffleerd Ihattaren toch maar weer in de selectie op te nemen, want anders loopt die straks de deur uit voor een tiende van de eerder verwachte transfersom. Zo langzamerhand zal er toch wel iemand zo schrander zijn om te ontdekken dat de door Schmidt ingeslagen weg een heilloze is. Kapitaalvernietiging, maar de trainer lijkt daar niet zo mee te zitten. Zijn wil is wet. Laat Ajax Ihattaren maar tijdelijk huren. Kan hij in Amsterdam er weer bovenop komen. En met optie tot koop. Beter dan dat hij wegkwijnt bij die warme club in het Zuiden...

5 maart 2021 om 16:45

Heb jij ook gelezen dat Mo er maar eentje is van 27. Volgens mij is Schmidt niet aangesteld om ervoor te zorgen dat Mo voor het hoogste bedrag ooit verkocht wordt. Hij is in eerste instantie aangesteld om resultaten te halen op het veld. Die zijn helemaal zo slecht nog niet, wel teleurstellend.

5 maart 2021 om 17:59

Nou, dan mag je blij zijn dat hij zich niet bemoeit met het transferbeleid! Mocht hij daar ook werk van maken, is PSV straks middenmoter...

@pinko Jij denkt dat Ajax Ihattaren tijdelijk gaat huren om hem "er op te laten komen" ? Zouden ze daar in Amsterdam echt zo sociaal zijn PSV te helpen met de kapitaalvernietiging die er plaats vindt ? Hooguit zal Ajax hem kopen om er zelf van te profiteren, alhoewel ik ze dat niet eens zal aanraden. Talent genoeg, maar ik vrees voor de mentaliteit van die jongen. Ik zou er op dit moment werkelijk nog geen 10 miljoen aan uitgeven om hem te kopen.

Nee Roger zo werkt het niet in Nederland, PSV laat al tientallen jaren zien met minder geld als Ajax net zoveel kampioenschappen te kunnen behalen. En als PSV niet wilt, dan gaat Mo niet naar Ajax. Of het moet transfervrij gebeuren!!

5 maart 2021 om 18:07

PSV heeft met Philips geld jarenlang de Eredivisie gedomineerd. Niks geen jeugdopleiding: bij Ajax werden immers de spelers voor PSV opgeleid. En anders wel bij andere clubs. Maar nu Ajax dominant lijkt te worden - zelf bewerkstelligd! - is het land te klein. Schmidt schijnt Ten Hag tijdens de thuiswedstrijd van PSV tegen Ajax ook van alles toe te hebben geschreeuwd. Iets van dat alles maar gekocht kan worden. Destijds maalde niemand van PSV daar om, maar nu alles anders is, komen de Calimero's uit alle hoeken en gaten. Een paar jaar geleden, toen Viergever van Ajax naar PSV overstapte, had PSV een leuke binnenkomer: if you can't beat them, join them. Nu zou ik tegen Ihattaren hetzelfde willen zeggen: welkom bij Ajax!

5 maart 2021 om 18:19

Je doelt denk ik op Schmidt, want ik heb er totaal geen moeite mee! Je geeft precies aan, dat de clubs elkaar niet ontzien in dominante jaren! Vandaar dat ik de vergelijking met Bayern totale onzin vind, de media, zogenaamde voetbalkenners doen er aan mee. Die hetze was niet gaande na de kampioenschappen van PSV op rij!

Zoals ik al eerder schreef zijn er twee opties
1. Psv heeft dringend geld nodig.
2. Schmit wil van Ihateren af

ad!) geen inkomsten wel uitgaven. Iedere club moet transfers maken om te kunnen overleven. Het afgelopen jaar heeft Schmidt en daarmee PSV veel gekocht, maar niets noemenswaardig verkocht, Bovendien zijn er gen inkomsten uit Cl/el (amper) en ook niet uit stadionbezoek.
Tel uit je winst, beter tel uit je verlies

ad2) Schmit wil lopers en jaknikkers. Hij kan niet omgaan met toppers. Is ook moeilijk.

Heeft deze man ergens succes gekend?
Psv zal met weemoed denken aan Bommel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7366
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2817
E. ZahaviAanvaller219
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller100
J. PiroeAanvaller81
Y. MvogoKeeper280
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

17 fans
19 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 21 3 0 0
2019/2020 PSV 22 3 0 0
2018/2019 PSV 12 0 0 0
2018/2019 PSV U19 12 5 0 0
2018/2019 Jong PSV 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

PSV wil drie grote namen verkopen om enorm verlies te voorkomen

PSV verwacht een rumoerige transferzomer waarin afscheid genomen zal worden van diverse spelers. De belangrijkste daarvan zijn Donyell Malen, Denzel Dumfries en Mohamed Ihattaren, zo schrijft Voetbal International. Daarnaast is PSV...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren