Geertruida: ‘Begrijp wat Wennemars bedoelt, maar dat is voor mij nog te vroeg’

Vrijdag, 5 maart 2021 om 10:59Rian Rosendaal • Laatste update: 11:43

Lutsharel Geertruida laat in de nieuwe editie van Feyenoord Magazine weten waarom hij tot dusver geen interviews heeft gegeven. De rechtsbenige verdediger van Feyenoord heeft last van stotteren tijdens het praten, waardoor hij qua gesprekken na afloop van wedstrijden voorlopig de boot afhoudt. Presentator Jan Joost van Gangelen openbaarde begin februari al dat Geertruida vanwege zijn stotterproblemen de pers liever niet te woord wil staan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door sirius)

Laat hem lekker joh! Hij wil geen interview geven, je weet de reden. Als hij er aan toe is wordt dat onderling wel aangegeven. Hoef zich zelf toch niet te verantwoorden, hij doet er volgensmij alles aan en baalt er zelf genoeg van. Lees hier veel te veel artikelen over de stotteraar Geertruida.

Lijkt me niet meer dan logisch dat deze jongen alle tijd en ruimte krijgt om zelf te bepalen waar en wanneer hij interviews geeft. Zoals er ongetwijfeld veel begrip voor hem zou zijn als hij even niet uit zijn woorden komt, moet dat begrip er imo ook zijn als hij liever niet voor de camera komt. Op het veld laat hij een prima ontwikkeling zien en dat is uiteindelijk toch het belangrijkste voor een speler.

Dit lijkt me het perfecte voorbeeld hoe het tegenwoordig gaat! Mensen willen overal een mening over hebben. Laat die jongen het lekker zelf bepalen waar bemoeit iedereen zich mee.

5 maart 2021 om 11:59

Dat valt toch wel mee toch? Ik lees in dit artikel alleen wat over mensen die duiding geven of mensen die hem willen helpen omdat ze zelf stotteren. Dat lijkt me nogal wat anders dan de standaard 'iedereen heeft er een mening over', dat klinkt namelijk nogal negatief geladen.

5 maart 2021 om 12:25

Wennemars wil hem een hart onder de riem steken. Niks mis mee. Maar aan de andere kant: zullen heel veel mensen zijn die het "grappig" vinden als zo'n jongen er lastig uitkomt. Gewoon op eigen comfort inschatten.

5 maart 2021 om 13:15

Eens @fortfit en bovendien, als speler verlies je er niks mee als je de media niet te woord staat. De media daarentegen vindt zichzelf heel belangrijk en wil graag met 'm spreken. Natuurlijk willen ze ook vragen stellen over zijn stotteren en het zou een "mooie item" opleveren als hij even niet uit zijn woorden komt op dat moment.

Jammer dat dit hetgene is wat uitgelicht wordt uit dat artikel. Via de Instagrampagina van Feyenoord kun je het hele artikel lezen, echt leuk om te lezen hoe hij die hele route heeft afgelegd. Zoals verwacht een enorm aardige, gretige en leergierige jongen. Morgen weer lekker in de basis, en volgend jaar rechts centraal. Topper!

Wat voor Wennemars werkt, werkt misschien niet voor anderen. Ieder mens is uniek en laat Geertruida het lekker zelf bepalen.

Het hele artikel in Feyenoord Magazine is echt de moeite. Lijkt me een hele toffe peer uit een goed, warm gezin. Heeft ook echt hart voor Feyenoord. Hopen dat hij zich na z'n kleine vormdip nu weer laat gelden in positieve zin.

Ook Geertruida kan zijn angsten om in het openbaar te moeten spreken, en daarmee het stotteren, grotendeels overwinnen en misschien zelfs wel helemaal overwinnen.
Het is Erben Wennemars gelukt, maar ook Glenn de Randamie a.k.a. Typhoon.
Beiden stotterden in het verleden heel erg en hebben zich langzaam maar zeker weten te ontworstelen aan hun angsten om in het openbaar te spreken.
Ik ken beide heren persoonlijk en ik vind het knap en bewonderenswaardig hoe zij zich hebben verbeterd op dit vlak.
Wellicht een idee voor Geertruida om met dergelijke ervaringsdeskundigen te gaan praten hoe zij dit gedaan en ervaren hebben.
Het is voor mensen die met een stotteraar praten heel belangrijk om te weten dat je dan vooral moet luisteren, rustig en geduldig, en niet de stotteraar woorden willen gaan voorzeggen als zo iemand eventjes vast dreigt te lopen in wat ie wil zeggen.
Neem de tijd en geef de tijd, zodat een stotteraar langzaam maar zeker meer zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid gaat krijgen.

Prima toch?! In dit soort situaties moet je niet doen waar je jezelf erg ongemakkelijk bij voelt en uiteindelijk gaat het er ook gewoon om wat hij op het veld laat zien. Overigens moet ik ook zeggen dat ik 'm een goed talent vind. Een aantal Feyenoorders hier wezen me erop en toen ben ik maar beter op 'm gaan letten. Dat viel me eigenlijk niet tegen. Hoe hij verder met het stotteren omgaat, dat is aan hem. Wel goed dat Wennemars begaan is met die jongen. Die zal 'm misschien het 1 en ander kunnen adviseren als hij daarop zit te wachten.

En zo heeft iedereen iets wat ie graag zou willen verbeteren aan zichzelf. Lekker de tijd geven deze jongen. Ik ken toevallig iemand die op basisschool altijd heel erg stotterde maar er nu volledig vanaf gekomen is, het lijkt dus wel gewoon te fixen. Vind Geertruida overigens echt een goede speler en snap niet dat hij de laatste tijd gepasseerd is door Advocaat, na zo leek, 1 slechte wedstrijd tegen Heerenveen, maar heel veel goede wedstrijden daarvoor waarin hij ook nog verdomd veel scoorde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7366
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger283
S. BerghuisAanvaller2817
B. LinssenAanvaller268
N. JørgensenAanvaller193
L. SinisterraAanvaller153
N. MarsmanKeeper200
R. BoženíkAanvaller100
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

2 fans
20 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 22 april
Bayern München ziet de komst van Eduardo Camavinga als prioriteit. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren