Misbaar en woede bij Salah na wissel; veelzeggende reactie zaakwaarnemer

Vrijdag, 5 maart 2021 om 08:48Rian Rosendaal • Laatste update: 09:22

Mohamed Salah was donderdagavond zichtbaar ontevreden over zijn wissel in de 62ste minuut van de thuiswedstrijd van Liverpool tegen Chelsea (0-1). Al hoofdschuddend passeerde de aanvaller manager Jürgen Klopp op weg naar de bank van the Reds, die voor de vijfde keer op rij verloren op Anfield. Een incident in de tweede helft lijkt de oorzaak te zijn van Salah, al wil Klopp de veelbesproken situatie liever niet uitvergroten.

Vijf minuten vóór de wissel kreeg Salah de volle laag van Klopp, die vond dat de Egyptenaar moest terugsprinten om verdedigende arbeid te leveren voor Liverpool. De aanvaller leek niet te luisteren naar de Duitse coach, want wat volgde was een soort sukkeldrafje. Klopp pleegde gelijk overleg met zijn assistent Pepijn Lijnders, waarna Salah naar de kant werd gehaald. "Met teleurgestelde spelers heb ik geen moeite, dat is nooit een probleem", liet de verliezende trainer na afloop weten in de Engelse media. "Ik heb de reactie van Mo eerlijk gezegd ook niet gezien."

"Ik had kunnen kiezen voor andere wissels, dat is zeker waar", ging Klopp verder met zijn terugblik. "Maar ik koos ervoor om Salah te wisselen omdat hij last leek te hebben van de hoge intensiteit van de wedstrijd, en ik wilde geen risico's met hem nemen. Dat is wat er gebeurde, verder kan ik er niets over zeggen. Ik ken Mo al een hele tijd en zoiets als vanavond komt zelden voor bij hem. Normaal gesproken is hij tot het einde verrassend fris, maar dat was nu niet het geval. Dat vond ik een teken aan de wand. Ik wilde elk risico uitsluiten, meer zit er niet achter", zo besloot Klopp zijn relaas.

Mohamed Salah was duidelijk niet blij met zijn wissel tegen Chelsea.

De wissel van Salah na ruim een uur spelen op Anfield zorgde voor discussie op de sociale media. Onder meer de zaakwaarnemer van de aanvaller uit Egypte mengde zich in de discussie met een opvallende tweet. Ramy Abbas Issa plaatste donderdagavond een bericht dat bestond uit alleen een punt, waarmee hij de wissel van Klopp leek te veroordelen. De reactie van de zakelijk adviseur zorgde juist weer voor boze reacties. Een Twitter-gebruiker zei dat Abbas Issa niet zoals Mino Raiola te werk moest gaan.

Journalist Miquel Delaney vraagt zich aan de hand van de tweet van Abbas Issa af of er nog toekomst is voor Salah bij Liverpool. "Waar zou hij heen moeten gaan? De twee grootmachten uit Spanje (Barcelona en Real Madrid, red.) hebben momenteel geen geld en die clubs gaan waarschijnlijk voor jongere opties." Salah, met een contract tot 2023 bij Liverpool, is 28 jaar oud. "Liverpool zal hem ook niet voor een lage transfersom willen laten gaan. Alleen een transfervrij vertrek lijkt voorlopig een optie te zijn."


Poll

Zie jij Mohamed Salah volgend seizoen nog bij Liverpool spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door hangover96)

Hoop niet dat Salah ook al spatjes krijgt, leek me een sympathieke knul.

5 maart 2021 om 09:15

Succesvol zijn kan gekke dingen met een mens doen.

5 maart 2021 om 09:59

Ach het loopt allemaal niet meer bij Liverpool en dat zorgt voor frustraties. Kan me wel voorstellen dat Salah graag op het veld wil blijven staan om zijn team te helpen en als je dan , als sterspeler zijnde, gewisseld wordt dan zorgt dat voor frustraties.

Het is allemaal net niet dit seizoen bij Liverpool, daar waar het vorig jaar allemaal net wel was. Uiteraard deels te verklaren door de blessures maar daarnaast zie je ook dat ploegen een antwoord hebben gevonden op het spel van Liverpool. Aan Klopp om daar nu opnieuw een antwoord op te vinden.

Salah in vorm vind ik een geweldige speler maar hij heeft wel een gigantisch ego gekregen de laatste paar jaren. Op zich kan ik hem dat niet eens kwalijk nemen want als ik een levende God was in Egypte zou ik ook flink naast mijn schoenen gaan lopen. Desondanks hoop ik dat het niet te erg wordt en voor onrust gaat zorgen

5 maart 2021 om 09:18

Haha, roep je dit bij andere spelers ook? Bij een Cristiano en Messi is het dan helemaal logisch dat ze naast hun schoenen zijn gaan lopen, eerstgenoemde wordt er echter al jaren om gefileerd. Bij Liverpool-spelers wordt er altijd net gedaan of dat soort dingen niet bestaan.

5 maart 2021 om 09:25

Omdat je Liverpool onder Klopp associeert met een geoliede, hardwerkende machine. Ronaldo en Messi staan daarnaast een behoorlijke stap boven Salah, met alle respect. Daarbij vind ik Salah ook niet wezenlijk een betere speler dan de andere Liverpool-spelers. Het zou dan nog te snappen zijn als hij duidelijk hun beste speler zou zijn, maar ik vind namen als Van Dijk en Mané van dezelfde orde

5 maart 2021 om 09:30

Heeft niks te maken met het feit dat Salah voor Liverpool speelt. Had als hij de kleuren van pak 'm beet Manchester City of Chelsea had gedragen hetzelfde gezegd. Ik baseer me enkel op het feit dat ik weet hoe groot die jongen is in Egypte. Heb zelf enkele Egyptische vrienden en het is echt bizar hoe groot en belangrijk Salah is voor dat land. Vandaar dat ik aangeef dat ik het Salah niet eens kan verwijten dat hij een ego'tje krijgt. Messi en Ronaldo worden natuurlijk ook aanbeden maar in Egypte is de respons richting Salah wel heel heftig. Daarnaast vind ik ook eigenlijk niet dat je Salah mag vergelijken met Messi en Ronaldo, hoe goed Mo ook is.

5 maart 2021 om 10:37

Ben ik met je eens Catalunya , Zelf liverpool fan maar de makkelijkheid en arrogantie van Salah met name irriteert me mateloos. Hij heeft veel geleverd maar het blijft Liverpool FC en niet Salah FC

5 maart 2021 om 11:33

Nee, ik vind ook niet dat Salah de veters van Messi of Ronaldo mag strikken, maar toch blijf ik het opvallend vinden. Als Liverpool het goed doet, worden de spelers verheerlijkt (herinner je je dat successeizoen nog, waarin we wekelijks moesten lezen dat Salah eigenlijk Messi wel voorbij was?), maar bij een mindere periode of nare trekjes, hoor je er niemand over. Alexander-Arnold en Robertson zakken dit seizoen geregeld door het ijs, maar ik hoor er niemand over. Een paar jaar gelden wilden ze ons doen geloven dat deze twee de onbetwiste, beste backs voor de komende tien jaar waren, terwijl er nu in Munchen nota bene een veel betere linksback loopt. Ik vind een van Dijk of Mane toch echt belangrijker voor Liverpool overigens, afgezien wat ze in Egypte allemaal denken of roepen.

5 maart 2021 om 13:28

Mane is juist ook een speler die iets teveel werd verheerlijkt - in die zin is hij vergelijkbaar met een Dembele bij Barcelona, ook een ontzettend gevaarlijke buitenspeler die het vooral van zijn snelheid moet hebben en met counters de diepte in gelanceerd moet worden. Dat lukt dit seizoen bij Liverpool maar nauwelijks omdat niemand de ruimte meer weggeeft (gisteren ook, Chelsea verdedigede erg kort op de goal), en dus kan Mane zijn kwaliteiten niet echt laten zien. Maar je hebt wel gelijk, als het lekker loopt ziet letterlijk iedereen eruit als een wereldtopper, nu het wat minder soepel gaat zie je wat scherper wat je werkelijk aan ze hebt. Dit seizoen zie je dat er drie spelers echt essentieel blijken te zijn: Van Dijk (zonder hem is het achterin een zooitje), Salah (ondanks alles toch topscorer van de PL) en Alisson (houdt de schade nog enigszins beperkt). Enkele spelers vallen echt door de mand: Firmino en Alexander Arnold. Spelers als Robertson en Mane krijgen van de tegenstander nu minder de ruimte om de diepte in te gaan, dus dan lijkt het ineens alsof ze er niks van kunnen. Idem met een Thiago die in een verkeerde film lijkt te acteren. Dan heb je nog een grote groep middenvelders als Wijnaldum, Fabinho, Henderson, Milner, Oxlade-Chamberlain, Keita die min of meer hetzelfde doen wat ze altijd al deden, hard werken en niet al te veel voetballen, maar dat is niet genoeg om de machine draaiend te houden.

5 maart 2021 om 09:27

Joh hou op. Vorig jaar speelde hij samen met Mane nog iedereen zoek en nu is hij ineens een 'ego'? Het hele team bij Liverpool draait voor geen meter en dat werkt door bij alle spelers, inclusief Salah.

5 maart 2021 om 09:59

Salah is altijd al een mega ego geweest. Het valt alleen nu sneller op.

5 maart 2021 om 13:08

Salah mag zichzelf niet een levende god vinden van zijn geloof. Dat zou rechtstreeks tegen zijn geloof in gaan. Ik hou het erop wat het is, geen ene voetballer vind het leuk om eraf gehaald te worden. En dat komt niet omdat ze zichzelf een levende god vinden. En het zou mij nog meer verbazen als de mensen in egypte hem een levende god zouden zien. Aan zulke gedachtes doen ze niet in die gelovige landen.

Tuurlijk zit er verschil in kwaliteit en hiërarchie maar ik vind het altijd heel neerbuigend naar de rest van de selectie als een speler die eigenlijk altijd speelt en blijft staan zoveel misbaar maakt als die een keer (terecht) vroeg in de wedstrijd gewisseld wordt. Er zijn spelers in de selectie (tuurlijk minder kwaliteiten) die net zoveel trainen en elke wedstrijd op de bank zitten. En hij was ook gewoon zwak, mag Klopp hem dan niet wisselen?

5 maart 2021 om 09:30

Hij is met Mane, die eveneens uit vorm is, de enige die echt het verschil kan maken bij Liverpool. Dat is de grote zwakte van Liverpool.

We kunnen Ihattaren wel ruilen voor Salah?! Zonder gekheid, dat soort berichtjes zie je zo vaak als het slecht gaat bij een club. Het zit ook niet erg mee voor Liverpool, zo veel blessures op belangrijke posities en van belangrijke spelers, spelers die uit het niets fouten gaan maken (allisson). Misschien goed om eens door te selecteren, deze selectie speelt al jaren samen en in al die jaren nauwelijks verandering in de basis.

Salah speelt al weken als een natte krant, net als de rest van Liverpool trouwens. Het botert ook al een tijdje niet meer tussen Mané en Salah op het veld. Persoonlijk vind ik Salah de minste in de aanval bij Liverpool en als Jota fit is betwijfel ik of Salah zijn basis plek behoudt.

5 maart 2021 om 09:37

Lol de minste? Kijk dan even hoeveel Salah heeft gescoord dit seizoen? Dat is twee keer zoveel als een mane (24 om 11). En over Jota hoef ik het niet hebben. Salah heeft dan gisteren een slechte wedstrijd gespeeld, maar brengt nog altijd meer dan de rest. Vooral firmino, mane en jota brengen weinig goals. Wel grappig dat je Salah wegzet als bankzitter tov jota.

5 maart 2021 om 10:58

Firmino = Benzema toen CR7 nog bij Real Madrid speelde. Krijgt te weinig credit voor wat hij wel allemaal doet. En dan bedoel ik niet alleen de assists, maar de kleine dingen die groot uitpakken zoals een gat trekken of een verdediger tot een verkeerde pass dwingen, etc.

5 maart 2021 om 11:40

@RM Dit jaar speelt Firmino als een natte krant. Staat bijna bovenaan het lijstje van spelers die de meeste grote kansen heeft gemist. Afronden is niet echt zijn ding. Meevoetballen wel. Maar niet dit seizoen.

5 maart 2021 om 09:52

Salah speelt juist als enige van Liverpool nog serieus goed, gisteren kwam alle gevaar van hem af. Salah is een wereldtopper en eigenlijk een beetje een speler die op papier niet zo goed in het lange-halen-snel-thuis werkvoetbal van Klopp zou moeten passen, maar toch met zijn individuele acties van enorme waarde is. Maar dat heeft vooral effect als de rest van de machine ook goed loopt, hij kan het ook niet alleen en dat zorgt nu voor frustraties, ik snap het wel.

5 maart 2021 om 09:58

Ik denk serieus dat topspelers hun plafond bereiken. Daarna een dikke contract krijgen en het alleen maar minder wordt. Ik denk dat Salah ook zijn plafond heeft bereikt en je als club goed moet inschatten wanneer je een topspeler weg moet doen.

Ach ze zijn altijd zo snel in het zoeken van sensatie, zeker in Engeland. Je mag toch wel eens boos worden op een speler en hem even met de neus op de feiten drukken als hij ruk speelt. We hoeven ze niet allemaal als diva's te behandelen he. Klopp doet het heel goed. Salah zat niet in de wedstrijd en was om de een of andere reden ook niet bereid hard te werken. Nou dan ga je naar de kant, lekker ff stoom afblazen en volgende week weer door gaan.

Waarom noemt die journalist enkel Spanje als mogelijke bestemming? Je hebt ook nog PSG en de Italiaanse clubs. Ook andere UK teams, maar dat zal Liverpool niet willen. Bayern zal niet voor 28+ gaan

5 maart 2021 om 10:03

Bayern heeft idd net drie jonge buitenspelers met Coman, Sane en Gnabry, die zie ik niet echt in de markt. PSG zou inderdaad goed kunnen, die verliezen sowieso Di Maria en Draxler deze zomer, en wellicht ook Mbappe, die zullen nu wel naar elke beschikbare buitenspeler aan het rondkijken zijn.

5 maart 2021 om 10:51

Als ik het goed gelezen heb is PSG druk bezig om Di Maria langer vast te leggen. Lijkt mij dat PSG dus nog niet van hem af wil.

Ik denk dat het voor Klopp zaak is na dit seizoen door te selecteren. Enkele spelers die er al een tijd zitten lijken verzadigd, hebben een paar seizoenen lang met enorme intensiteit gewerkt aan het binnenhalen van mooie prijzen maar lijken nu opgebrand. Dat is ook niet per se heel gek, met een intense trainer als Klopp kan je denk ik ook wel een keer 'klaar zijn'. Maar het is dan aan Klopp en zijn staf om dat te herkennen en door te schakelen. Een Salah heeft al meermaals wat akkefietjes gehad en zijn trots lijkt hem inmiddels wat parten te spelen in de relatie met Klopp. Helemaal niet erg vind ik, zowel Klopp als Salah hebben wellicht wat karaktertrekken die gewoon niet altijd goed samengaan, maar dan moet je ook als volwassen mannen concluderen dat de chemie uitgewerkt is en kiezen voor een transfer. Dat gevoel heb ik bij wel meerdere spelers, maar ik kan er natuurlijk ook helemaal naast zitten.

Overigens, "ramy Abbas Issa plaatste donderdagavond een bericht dat bestond uit alleen een punt, waarmee hij de wissel van Klopp leek te veroordelen.", wat is dit nou weer voor journalistiek?

Nou ja, Salah was altijd de speler bij Liverpool die lichtgeraakt was en het snelst in de clinch lag met Klopp, maar het ging zo goed dat je eigenlijk het laat gaan. Nu gaat het slecht en zie je dit soort dingen veel meer en veel harder naar voren komen. En zie je ook mensen meer ervan maken dan normaal gesproken. Zoals zoveel dingen in het leven accepteren we alles wanneer het goed gaat voor ons. Ik vraag me af hoe er nu gereageerd gaat worden op Salah z'n trekjes.

Vond het ook een rare wissel. Ja Salah moet het accepteren natuurlijk, maar je moet echt gek zijn als je de beste speler van je team rond de 60ste minuut eruit haalt, bij een 0-1 stand. Salah is een gamechanger....en daarna met excuses komen dat je je zorgen maakte om Salah. Niemand gelooft dit.

het vreemde is dat niemand op dit moment in vorm is bij Liverpool. Dan vind ik het onterecht dat Klopp Salah even slachtoffert. Alsof het allemaal zijn schuld is. De trainer is verantwoordelijk om het team te motiveren, en dat lijkt niet meer te lukken bij Klopp. Het wordt tijd voor Gerard denk ik zo.

Mo, is volgend jaar ook al weer 30, zo 'n oude speler wil geen enkele top club toch meer. Heb natuurlijk wel genoten van deze prachtige speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Chelsea5419
6.Liverpool5316
8.Everton493
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger321
G. WijnaldumMiddenvelder322
Mohamed SalahAanvaller3119
Diogo JotaAanvaller158
L. HughesKeeper00
C. KelleherKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

66 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren