Rel bij Fortuna Sittard krijgt volgend hoofdstuk door besluit Sieb Dijkstra

Vrijdag, 5 maart 2021 om 08:02Yanick Vos • Laatste update: 08:30

Sieb Dijkstra heeft een advocaat in de arm genomen om zijn gedwongen vertrek bij het eerste elftal van Fortuna Sittard aan te vechten. Hij werd door de club teruggezet naar de jeugdopleiding na een conflict met hoofdtrainer Sjors Ultee over het aantrekken van Piet Velthuizen. Dijkstra deed zijn verhaal tegenover Voetbal Internatinoal, wat vervolgens voor een groot deel ontkracht werd door Ultee en technisch directeur Sjoerd Ars. Dijkstra eist nu rectificatie van de club.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door fcg95)

"Ultee zei tegen Voetbal International onder meer dat Ultee hem voor het oog van de complete technische staf had vernederd" Hij zet zichzelf wel een beetje voor schut ja, maar ik neem aan dat het hier over Dijkstra gaat.

5 maart 2021 om 08:44

Fortuna heeft zich zelf voor schut gezet door Velthuizen aan te trekken en te laten spelen. Als Dijkstra meerdere malen aangeeft dat hij er niet klaar voor is en hij speelt toch, dan kan je daarna niet de schuld bij hem leggen. Ik snap Dijkstra heel goed in dit geval.

5 maart 2021 om 09:28

Zeker als die beste man dan ook weer snel weer gewisseld moet worden vanwege een blessure. Dan heb je als club en hoofdcoach gewoon geblunderd.

5 maart 2021 om 13:20

Helemaal eens met Dijkstra in dit geval. Ultee moet niet zo tegen 'm uitvallen en denken dat hij nu van het kaliber Guardiola is.

De waarheid zal ergens in het midden liggen, maar wat wel raar is dat er tussen keepers trainer en hoofdtrainer geen goede communicatie is over wie er keept en wie er eventueel wordt aangetrokken, het lijkt erop alsof de werkrelaties al eerder niet goed was. De enige die die club in mijn ogen in diskrediet heeft gebracht is de hoofdtrainer. Hoe haal je het in je hoofd om Piet Velthuizen in zo'n staat tussen de palen te zetten? Iedereen kon zien dat die man eruit zag alsof hij een keeper was in de kelderklasse en hij absoluut niet fit is. Waarom grijpt er niemand in, als je een keeper naar 2 trainingen in de basis zet terwijl hij 2 jaar niet heeft gekeept? In de rel zijn absoluut twee verhalen, maar imago schade heeft Ultee zichzelf aangebracht door het opstellen van Velthuizen.

5 maart 2021 om 08:35

Wat ik heb gelezen, maar correct me if I am wrong, is dat Fortuna geen keeper had. De eerste is ernstig geblesseerd en de tweede wil niet spelen vanwege een transfer. Dus ze moesten met spoed op zoek naar een transfervrije keeper. Blijkbaar heeft Fortuna een paar andere keepers eerst gepolst, maar dat ging niet door. Toen Velthuizen het aanbood, accepteerden ze het aanbod maar.

5 maart 2021 om 08:46

Dan nog. Als eerste heeft keeperstrainer ze op een keeper gewezen, waar ze niks mee gedaan hebben. Vervolgens komt zo'n Velthuizen eerst proeftrainen en geeft die keeperstrainer aan dat Velthuizen nog maanden nodig heeft om fit te geraken en op niveau te komen. Dan geef je hem toch geen contract? Als een keeper voor de korte termijn haalt die in zo'n vorm steekt, dan moet je al je andere keepers binnen de club (die van Jong Fortuna en Fortuna onder 18) meteen op straat zetten, want die kunnen er dan schijnbaar helemaal niks van. Zegt alles over het vertrouwen wat je in die jongens hebt.

5 maart 2021 om 09:21

Ik vind dat altijd wat makkelijk gezegd, dat je die jeugdkeepers dan beter op straat kan zetten, want als die door de mand valt dan heeft de trainer het ook gedaan. Het zal ook niet voor niks zijn dat Dijkstra zelf geen woord rept over die keepers. Uiteindelijk geloof ik best dat Dijkstra een andere keeper heeft voorgesteld, maar het punt is wel zo simpel als dat hij daar niet over gaat en dat die keeper mogelijk helemaal niet financieel haalbaar was (of dat na bestudering van de keeper wel bleek dat hij een bijzonder slechte indruk had gemaakt in Oostenrijk (uit mijn hoofd). Om vervolgens bij de wedstrijd nog via-via zijn ongenoegen over het besluit van Ultee richting andere mensen van de staf te bespreken, alvorens na de wedstrijd het meteen hoog op te spelen bij de baas van de organisatie. Je kan je ook afvragen of Dijkstra zelf zo'n goede verstandhouding had met Koselev als hij zelf claimt dat de beste jongen graag had willen spelen en er klaar voor was, maar hij richting anderen het signaal geeft dat hij niet wil spelen (of misschien lag dit wel contractueel dat men dit vanuit Japan niet wou). Al met al is het nogal een rommelige situatie waarin nogal veel factoren lijken te zitten die in Dijkstra's verhaal toevallig allemaal positief zijn kant op vallen, waarbij ogenschijnlijk ook elke vorm van zelfkritiek ontbeert dat hij het mogelijk niet op de beste manier heeft aangepakt.

5 maart 2021 om 09:31

Het spreekt in ieder geval niet voor de club en de hoofdcoach dat je met een te dikke keeper aan komt zetten die al drie jaar inactief is en die vervolgens dan ook al snel geblesseerd uitvalt. Dan heb je dus nog geen keeper.

5 maart 2021 om 09:37

Klopt niet, je had een ervaren fitte doelman uit Oostenrijk kunnen halen. Dat is door de technisch manager en trainer niet in overweging genomen.

5 maart 2021 om 09:41

Ultee had het vertrouwen compleet verloren in Köselev, en grotendeels was dit terecht, dit had niet alleen te maken met zijn prestaties. Daarnaast had Köselev ook wat privé perikelen wat opspeelden.

5 maart 2021 om 08:41

Waarom er niemand ingreep? Omdat de trainer Ultee uiteindelijk de eindbeslissing heeft over wie er in de basis staat en die keeperstrainers op het gebied van keepers alleen kan adviseren. Als de trainer dan besluit om dat advies te negeren en een niet fitte keeper op te stellen, dan is er niemand die dat kan tegenhouden, of je moet die trainer er 1 uur voor de wedstrijd uitgooien. Dat doe je ook niet zo maar. Dat Ultee hier dramatisch gehandeld heeft rond die keepers lijkt mij duidelijk. Je vraagt je af wat zo'n man ziet, want ieder willekeurig ander persoon zou niet tot deze oplossing zijn gekomen met Velthuizen.

5 maart 2021 om 08:46

Snap ik, maar een fysio, assistent trainer en keeperstrainer hebben ook geconstateerd dat Velthuizen niet fit was, of hadden die afgelopen week verlof? Een technische staf hoort met elkaar te overleggen, wat blijkbaar bij Fortuna niet gebeurd.

5 maart 2021 om 08:50

Als ik het verhaal van die keeperstrainer zo hoor is er wel overleg geweest binnen de technische staf en is Ultee daar gewoon overheen gewalst. Een assistent trainer is ook minder geneigd zich met de keepers bezig te houden. Daar heb je een keeperstrainer voor. Het is bijzonder dat een hoofdtrainer niet naar zijn keeperstrainer luistert, maar als ie dat niet wil doen, dan zijn er geen mechanismen om dat tegen te houden. Als iemand niet overtuigd kan of wil worden, maar wel het eindbesluit mag nemen, dan houdt het op.

Dit gaat dus alleen maar om geld, aangezien zijn contract deze zomer afloopt. Hij heeft het over een onwerkbare situatie en hoopt dus op een vergoeding om weg te gaan.

5 maart 2021 om 08:42

Als jouw manager eerst niet naar je luistert, je vervolgens de schuld geeft van zijn keuze en je voor lul zet tegenover je collega's snap ik best dat er een onwerkbare situatie ontstaat. Vooral als je daarnaast nog even terug wordt gezet maar de jeugd.

5 maart 2021 om 08:58

Wat is er volgens jou nog werkbaar aann de situatie dan?

5 maart 2021 om 09:58

@Steef, waar zeg ik dat het nog werkzaam is? Het gaat erom dat het hem wel heel goed uitkomt dat, nu zijn contract afloopt, hij een advocaat inschakelt.

5 maart 2021 om 09:56

Dit gaat helemaal niet over geld, het gaat om de besluitvorming en waardering in eerste instantie. Maar nu om eerherstel. Ik weet 100% zeker dat Dijkstra gelijk heeft.

5 maart 2021 om 09:59

Hoe weet jij zo zeker dat hij gelijk heeft en niet de club?

5 maart 2021 om 10:32

Ultee was gewoon een eigenwijs vent en wilde maar niet luisteren naar de keeperstrainer , de man die juist op de vlak aangenomen is om adviseren over de keepers en de keepers de warming-up te verzorgen . Hij is geen clubman , logisch dat je dan ook je werkgever aanpakt wanneer je onterecht wordt weggestuurd

Ik denk dat Fortuna zichzelf wil indekken omdat het wel duidelijk voor mij is dat Ultee verkeerd gehandeld heeft. Als een ervaren keeperstrainer die al jaren goed werk aflevert in Sittard, zo afgeserveerd wordt, zou ik als Dijkstra zijnde ook uit mijn slof schieten. Zeker als je de beelden hebt gezien van een veel te dikke en niet fitte Velthuizen, kan ik mij de woede van de keeperstrainer goed voorstellen, als hij dit van te voren heeft aangegeven. De Ego's van sommige mensen zijn echter zo groot, in dit geval van Ultee, dat deze niet zullen toegeven dat ze fout zitten.

De waarheid zal wel in het midden liggen, maar als keeperstrainer kan je het beste oordelen over de keepers en over de nieuwe keeper en wie de beste is. Je geeft een advies naar de trainer wie er moet keepen of moet komen. Maar de trainer is eindverantwoordelijk en beslist. Maar ik zou mij als keeperstrainer ook denken van wat doe ik hier dan nog? Ik moet oordelen over de keepers en advies geven en dan wordt het advies genegeerd.

Normaal gesproken heeft een trainer zijn eigen staf en die staan achter de trainer. Als de trainer een fout maakt, worden de assistenten ook veroordeeld. Als een trainer wordt ontslagen, moet soms de hele staf weg. Dijkstra moet accepteren dat hij ondergeschikt is aan Ultee. Als je zulke dingen gaat doen en roepen is het klaar. En waarschijnlijk zullen er nu geen clubs meer zijn die hem met open armen aannemen als die vertrekt bij Fortuna. Hij heeft zijn eigen glazen ingegooid. En nu naar een advocaat stappen om zijn hachje te redden, maar is al te laat.

5 maart 2021 om 10:12

Een club als Fortuna heeft niet het geld om zijn hele staf te ontslaan bij een trainerswissel. Daarnaast, loyaliteit moet van 2 kanten komen. Als Ultee zegt "ja ik koos voor Piet, dat was een foute keuze." is het prima, maar nu geeft Ultee blijkbaar Dijkstra de schuld van zijn foute keuze, dan is het voor iedereen snel klaar gok ik. Zelfs een keeperstrainer die met de trainer mee gekomen was laat zich dat niet doen.

Tja Ultee is eindverantwoordelijke voor de opstelling, dat de assistenten input geven over wie er geschikt is en wie er geblesseerd is en zo dat snap ik, maar als ultee daar niks mee doet is dat natuurlijk zijn goed recht, hij zal vast aan pietje gevraagd hebben of hij kan spelen.
dat het contract van deze keeperstrainer afloopt doet mij toch wel een beetje vermoeden dat hij het nu zo speelt om er nog wat extra centen uit te kunnen slepen.

Jeetje hoe breed gaan we dit nog uitmeten. Een keeperstrainer die er een hele rel van maakt. Wat er ook tot in de detail gebeurd is zal niemand hier echt met zekerheid weten, maar meneer Dijkstra moet zijn plaats wel even kennen. Het is een eenvoudige keeperstrainer en hij was het oneens met Ultee voor wat betreft Piet. Dat is uiteindelijk zeer terecht gebleken, maar geen reden voor een ophef als deze zeg.

Laten we zeggen dat de waarheid van wat beide heren naar buiten brengen ergens in het midden zal liggen en dat Ultee hier als beginnend trainer alleen maar van leert. Verder gewoon over gaan tot de orde van de dag.

5 maart 2021 om 10:43

Volgens mij is het "oneens zijn met de hoofdtrainer" ook niet het grote probleem. Het probleem is dat Ultee (volgens Dijkstra) hem compleet afbrandde, voor de rest van de staf en hij daarna ook werd teruggezet. Hij kreeg dus de schuld van het debacle. Dat is het probleem.

5 maart 2021 om 11:08

En dat terwijl ik het vrij aannemlijk vind dat de keeperstrainer van mening was dat Piet niet fit genoeg was om te spelen. Ik heb zwaar het idee dat Sieb hier onterecht als zondebok wordt neergezet en daar hou ik niet van..

5 maart 2021 om 13:49

Waar is je bron daarvan dan? Of is het onderbuik gevoel? Gezien je woonplaats Groningen is heb je vast minder contacten rondom de club dan ik. Wat dat aangaat verplaats ik je onderbuik gevoel even naar het rijk der fabelen tot ik meer weet.

5 maart 2021 om 20:22

Dat maak ik op uit de teksten die ik hier heb gelezen. Het grote probleem bij Dijkstra is dat hij in het overleg van Ultee de schuld krijgt en afgebrand wordt, en zijn keeper nooit serieus genomen is (de lezing van Dijkstra). Dat heeft verder niets met de keuze zelf van Ultee te maken om Velthuizen te laten keepen.

Daarnaast vind ik het een beetje apart dat mijn mening volgens jou niet goed is omdat ik minder contacten heb bij de club. Alsof jij nooit een mening over een ander club hebt.

6 maart 2021 om 08:52

Dat is niet apart hoor. Je mening is namelijk gebaseerd op onwaarheden. Jij neemt teksten die je leest allemaal klakkeloos als waarheid aan. Stop er dus gewoon maar mee want wat je zegt klopt grotendeels gewoon niet. Dijkstra bevindt zich plots in een situatie waarin hij nooit had gedacht terecht te komen. Hij kan nu, helaas voor hem, niet meer terug. Ultee en de rest van de staf hebben hier vrijwel niets fout gedaan, op de keuze voor Veldhuizen na uiteraard.

6 maart 2021 om 12:17

Dat is dus geen gedane zaak, anders had Dijkstra geen advocaat in de arm genomen. Waarschijnlijk ligt het ergens in het midden. Ik maak ook tweemaal duidelijk dat het "volgens Dijkstra" en "de lezing van Dijkstra" is, niet dat het mijn mening is. De enige mening die ik geef is waar ik denk dat de kern van Dijkstra's boosheid zit, niet wie hier goed of fout zit.

Ik ben oprecht benieuwd naar wat er gebeurd is en wie bij het rechte eind zit. Ik geloof best dat jij je bronnen bij de club hebt en daarom misschien beter weet wat er gebeurd is, maar volgens mij was jij zelf ook niet bij dat overleg.

Laten we wel wezen, als Dijkstra gelijk heeft, is Ultee een enorme lul die geen verantwoordelijkheid durft te nemen, maar als Dijkstra het fout heeft is hij een ontzettende idioot die spelletjes boven zijn macht probeert te spelen.

6 maart 2021 om 13:29

Sieb zit hier fout natuurlijk. Hij is per slot van rekening gestart met het hele verhaal de media in te slingeren. Hij wil hier dus blijkbaar zo veel mogelijk uit slepen en heeft dit duidelijk onderschat. Dan komt er een moment dat je niet echt meer terug kunt en dan sleep je er maar een advocaat bij, aangezien hij zelf natuurlijk ook niet exact weet wat hij hier juridisch nog mee kan. Er loopt namelijk nog maar een halfjaar contract. Hij is er op deze manier echt enkel zelf de dupe van, want ook andere clubs zullen dit meenemen als ze met hem in zee zouden willen. Hij rent eerst naar de pers, geeft aan ontslagen te zijn, wat echt helemaal niet juist is. Ook al heeft Ultee in een opwelling zoiets gezegd, hij is niet degene die daarover gaat. Daarbij had hij liever een keeper van Rapid Wien zien komen. Hij had geen toestemming gegeven voor Piet.. boeiend? Hij hoeft hier ook helemaal geen toestemming voor te geven. Sterker nog, hij moet het gewoon doen met de keepers die hij aangeleverd krijgt. Nu hij vervolgens door een paar lompe keuzes geen uitweg meer ziet probeert hij het maar via zijn advocaat, want zijn imago zou aangetast zijn. Wat een lulkoek, jij is zelf als eerste naar buiten gekomen met onwaarheden. Fortuna heeft daarop gereageerd, aangezien hij met dingen komt die onjuist zijn. Dat lijkt me niet meer dan normaal en terecht. Wellicht had Sieb niet vanuit zijn emotie moeten reageren, want dit heeft uiteindelijk een negatieve impact op met name hemzelf maar ook op de club. Ultee valt verder weinig te verwijten in deze en wordt gewoon door Sieb gebruikt als drogreden.

6 maart 2021 om 13:59

Ik begrijp echt wel wat je zegt, en voor de club Fortuna is het natuurlijk veel beter als Dijkstra gewoon een lulverhaal ophangt. Voor jou en mij is er echter gewoon geen manier waarop je kan vaststellen wie gelijk heeft. Je kan wel bronnen hebben binnen de club, maar wie zegt dat jouw bron geen belang heeft bij een zondebok als Dijkstra?

Alles wat ik wil zeggen is dat het niet 100% zeker is dat Dijkstra fout zit, en dat Dijkstra (nogmaals volgens zijn eigen verhaal) niet boos is om de keuzes die Ultee gemaakt heeft, maar om het afbranden ten opzichte van zijn collega's.

6 maart 2021 om 14:27

Voor mij is het ook geen 100% zeker, maar 200% zeker. Sieb heeft dit gewoon helemaal verkeerd ingeschat zoals ik duidelijk uitleg en is in deze de enige die fout zit. Of je me.gelooft of niet, zo zit het en daar zul je het toch mee moeten doen

6 maart 2021 om 15:20

Wat is je bron dan? Ik hoor van Dijkstra het ene, van Fortuna het andere. Dan is er toch geen zekerheid? Of was je erbij?

Ultee vind ik een eng mannetje, er is iets aan hem waardoor ik een vreemd gevoel krijg. Profileert zich te graag, doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Eerst dat gedoe rond Hofland en nu dit, moet nog e.e.a. leren. En Ars is lachwekkend, wie laat zich nou weg promoveren om daarna weer op zijn oude functie te komen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.PEC Zwolle32-8
14.RKC Waalwijk26-17
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Lisandro SemedoAanvaller297
S. UlteeUnknown
M. AnghaVerdediger280
G. CoxVerdediger285
T. TekieMiddenvelder280
Z. FlemmingAanvaller288
E. HanssonAanvaller282
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

31 fans
Keeper, 34 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 17 april
Er ligt een mooie transfer in het verschiet voor Elayis Tavsan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren