‘Vroeger zou Ajax een maatje te groot zijn, dat is nu absoluut niet zo’

Donderdag, 11 maart 2021 om 18:27Rian Rosendaal • Laatste update: 18:27

Voor Young Boys staan op donderdag 11 en 18 maart dé wedstrijden van het seizoen op het programma. De oppermachtige koploper in de Zwitserse Super League wist in de tweede ronde van de Europa League op knappe wijze Bayer Leverkusen uit te schakelen, met een tweeluik met Ajax in de achtste finale als beloning voor de stunt. In Zwitserland wordt het elftal van trainer Erik ten Hag voorafgaand aan de Europese ontmoetingen als grote favoriet aangemerkt, maar helemaal kansloos acht men Young Boys ook weer niet. Het zegt veel over de mentaliteitsverandering die de opponent van Ajax in de laatste jaren heeft doorgemaakt.

Door Rian Rosendaal

"Ajax is hier een grote club, dat lijdt geen twijfel", antwoordt Alain Kunz, voetbalvolger van de Zwitserse krant Blick, op de vraag van Voetbalzone wat de reputatie van Ajax anno 2021 is in het Alpenland. "Ze zitten wellicht niet meer op het niveau van twee jaar geleden, toen ze de halve finale in de Champions League wisten te bereiken. Maar het is desondanks nog steeds een zeer grote naam hier, absoluut. Ik zou Ajax in Categorie 2 plaatsen. Grote clubs als Manchester United, Barcelona, Juventus en Real Madrid zitten in Categorie 1, en Ajax zit daar een niveau onder." Young Boys is inmiddels ook een grote naam in eigen land, voornamelijk door de successen op sportief vlak in de afgelopen jaren. Kunz legt uit wat het verschil is met de periode daarvoor, toen het veroveren van de landstitel in Zwitserland een utopie leek voor YB.

Het artikel gaat verder onder de video
Ajax treft Young Boys in de Europa League: 'Ook slechte wedstrijden winnen'
Meer videos

"Ze zijn drie keer op rij kampioen geworden (in 2018, 2019 en 2020, red.) en hebben twee seizoenen geleden in de Champions League gespeeld en onder meer gewonnen van Juventus (2-1 in de groepsfase in het seizoen 2018/19, red.)", doelt de sportjournalist op de succesjaren van de in 1898 opgerichte club. "En ze zijn nu natuurlijk verantwoordelijk voor de uitschakeling van Bayer Leverkusen in de Europa League. Het is een elftal dat jarenlang de tweede club van Zwitserland was (achter FC Basel, red.), waardoor ze een trauma hebben opgelopen, als ploeg die echt te boek stond als verliezer. FC Basel werd acht keer op rij kampioen (tussen 2010 en 2017, red.) en ook in die periode daarvoor wisten ze verschillende landstitels in de wacht te slepen." De eerstvolgende Europese opponent van Ajax is dus van ver gekomen.

"Young Boys is een grote club, een club afkomstig uit de Zwitserse hoofdstad (Bern, red.). Het lukte ze alleen nooit om kampioen van Zwitserland te worden. Zelfs het veroveren van de nationale beker zat er niet in. Dat trauma heeft ook ruim dertig jaar geduurd", vervolgt Kunz zijn analyse over de hoofdstedelingen. Young Boys bleef tussen 1987 en 2020 verstoken van bekersucces, terwijl in 2018 de eerste landstitel sinds 1986 kon worden bijgeschreven. "Dat heeft er allemaal toe geleid dat de club het imago van loser kreeg toebedeeld", legt de Young Boys-watcher uit. "Ajax is ook de club uit de hoofdstad, maar ik kan me niet voorstellen dat ze dertig jaar zonder landstitel blijven, dat lijkt me uitgesloten. In de tussentijd is Grashopper Zürich een paar keer kampioen geworden en natuurlijk ook FC Basel. Zelfs een paar kleinere clubs sleepten het kampioenschap binnen, maar Young Boys greep in die jaren overal naast."

Christoph Spycher, hier als speler van Frankfurt in duel met Arjen Robben, is de drijvende kracht achter Young Boys.

Met de komst van Adi Hütter, tegenwoordig werkzaam bij Eintracht Frankfurt, als trainer in de zomer van 2015 braken voor Young Boys eindelijk betere tijden aan op sportief gebied. "Het wachten op succes ging echter nog even verder, maar in zijn derde jaar bij de club (in 2018, red.) werd dan eindelijk de landstitel veroverd. Dat heeft voor een ware ommekeer gezorgd, want niemand had verwacht dat het kampioenschap ooit weer bij Young Boys terecht zou komen", verwijst Kunz naar de nieuwe glorieperiode in het Wankdorf Stadion in Bern. "FC Basel kreeg te maken met een serieuze terugval en Young Boys werd beter en beter. Deelname aan de Champions League gaf de club ook een enorme boost, want daardoor kwam er opeens 20 tot 25 miljoen euro binnen. Dat is voor een Zwitserse club natuurlijk geweldig."

Technisch directeur grote aanjager Young Boys
"En sindsdien presteert Young Boys ongelooflijk goed, wat echt uniek is voor een club uit Zwitserland." Kunz benoemt in dat kader gelijk de architect achter het enorme succes van de afgelopen seizoenen: "Dat is zonder meer Christoph Spycher, de huidige technisch directeur. Dat is echt een mastermind. De president en CEO van Young Boys spelen geen enkele rol op sportief gebied. Spycher draagt de club echt in zijn eentje, wat hij op sportief vlak allemaal voor elkaar krijgt is echt niet normaal", krijgt de oud-speler van onder meer Frankfurt en Young Boys lof toegezwaaid van zijn landgenoot. "En Hütter is natuurlijk ook zeer belangrijk geweest in zijn korte tijd bij de club. En op het veld was Guillaume Hoarau de belangrijkste pion", noemt Kunz de in 2020 naar FC Sion vertrokken aanvaller, die 118 keer het net wist te vinden in 188 wedstrijden.

De succesvolle Hütter, afkomstig uit Oostenrijk, werd in 2018 opgevolgd door de Zwitserse coach Gerardo Seoane en onder zijn leiding werden twee opeenvolgende landstitels behaald. De 42-jarige coach weet echter dat het tweeluik met Ajax van een heel andere orde zal zijn, zeker in vergelijking met de wedstrijden in de Super League. "Seoane heeft al laten weten dat Young Boys tegen Ajax tot tweemaal toe een perfecte wedstrijd dient te spelen", zo verduidelijkt Kunz. "Spycher en Seoane hebben ook gezegd dat Young Boys bij voorbaat niet kansloos is, maar er zijn wel twee perfecte duels nodig om Ajax te kunnen verslaan. Als echt alles klopt heeft Young Boys wellicht een kans. De mentaliteit is echter niet meer zoals geweest. Vroeger zou men bij voorbaat al hebben gezegd dat Ajax een maatje te groot is. Dat is nu absoluut niet meer aan de orde. Het gaat over twee wedstrijden en Young Boys heeft het voordeel dat de returnwedstrijd in eigen stadion is. Dat biedt wellicht mogelijkheden.", klinkt het optimistisch vanuit Zwitserland.

Het is nog maar de vraag of Miralem Sulejmani speeltijd krijgt in de duels met Ajax.

Kunz is zeer onder de indruk van de revolutie die mede door Spycher in gang is gezet in Bern. "Er is zonder meer een duidelijke structuur aangebracht binnen de organisatie. Als één of meerdere spelers vertrekken bij Young Boys, dan zorgt de scouting op een proactieve manier altijd weer voor opvolgers. De selectie raakt hierdoor nooit uit balans. Van de kampioensploeg van drie jaar geleden zijn niet veel spelers meer over, maar desondanks heeft men niet aan kwaliteit ingeleverd." Geduld is het toverwoord bij de technische leiding van de club. "Neem bijvoorbeeld Theoson-Jordan Siebatcheu, die in de uitwedstrijd tegen Leverkusen wist te scoren. Die werd in 2018 door Stade Rennes voor circa tien miljoen euro overgenomen van Stade Reims. Hij was toen ook al op de radar van Young Boys verschenen, al was hij destijds nog veel te duur. Zijn naam bleef echter op het lijstje staan en toen hij problemen kreeg bij Rennes, is er opnieuw een poging gedaan om hem te strikken. Hij fungeert als back-up van topschutter Jean-Pierre Nsame. Dat is typerend voor hoe het er tegenwoordig aan toegaat bij Young Boys", geeft Kunz een inkijkje in de werkwijze van de lijstaanvoerder.

Gaat Miralem Sulejmani spelen tegen Ajax?
Over Miralem Sulejmani velt Kunz een veel minder positief oordeel. "Hij heeft zijn basisplaats verloren bij Young Boys", zo klinkt het zonder omhalen. De Zwitserse voetbalkenner moet dan ook nog maar zien of de inmiddels 32-jarige vleugelaanvaller in de Europa League-duels met Ajax speeltijd krijgt van Seoane. "Zijn vervanger Nicolas Moumi Ngamaleu is een vaste waarde in het nationale elftal van Kameroen. Hij speelde tegen Leverkusen tot tweemaal toe zeer goed." De meeste aandacht in Bern en omstreken gaat echter uit naar Nsame, die in het seizoen 2019/20 met 32 competitiedoelpunten in 32 optredens een record vestigde. 'Dat was sinds de oprichting van de Zwitserse Super League in 2003 niet voorgekomen', zo benadrukt Kunz. Een gemiddelde dus van één doelpunt per wedstrijd. In de voorbije voetbaljaargang deed alleen Bayern München-sterspeler Robert Lewandowski (34 treffers in 31 Bundesliga-duels) het nóg beter dan Nsame.

Aan de verdediging van Ajax de taak om topschutter Jean-Pierre Nsame af te stoppen.

"Verder is het lastig om echte sterren aan te wijzen bij Young Boys", zegt Kunz nadat hem wordt gevraagd wat de blikvangers in de huidige selectie zijn. "Fabian Lustenberger springt er ook wel uit, dat is de aanvoerder. Hij heeft in totaal twaalf seizoenen bij Hertha BSC gespeeld en was ook daar de captain. Dat is na Nsame toch wel duidelijk de tweede sterspeler van Young Boys." Ook doelman David von Ballmoos is een vaak genoemde naam, al leveren de complimenten hem geen vaste plaats op in de nationale ploeg. "Daar is hij slechts keeper nummer drie. Yann Sommer van Borussia Mönchengladbach is eerste keus en Jonas Omlin van Montpellier is de tweede doelman. Von Ballmoos is derde keus omdat Roman Bürki van Borussia Dortmund in 2019 heeft bedankt voor de Zwitserse ploeg." Voor sommige spelers van Young Boys breekt een belangrijke en spannende tijd aan, en niet alleen vanwege het tweeluik met Ajax.

EK aan de horizon voor drietal Young Boys
De Zwitserse bondscoach Vladimir Petkovic zal de aankomende duels in de Europa League met veel interesse volgen, want het Alpenland is in voorbereiding op de EK-duels met Wales (12 juni), Italië (16 juni) en Turkije (20 juni). Enkele spelers van de Ajax-opponent mogen hopen op een plaats in de definitieve EK-selectie. "Von Ballmoos zal als derde doelman meegaan, dat is zo goed als zeker. Daarnaast maakt middenvelder Christian Fassnacht een goede kans. Hij speelt doorgaans op de rechtervleugel. Michel Aebischer gaat wellicht ook mee naar het EK. Hij doet het heel goed als centrale middenvelder, wat geen gemakkelijke positie is. Dat zijn waarschijnlijk de enige drie spelers die kans maken op een plaatsje in de EK-selectie", zo voorspelt Kunz. De pas 22-jarige centrumverdediger Cédric Zesiger hoeft volgens hem niet te rekenen op een oproep van Petkovic. "Die is nog heel jong en moet zich nog verder ontwikkelen. Op dit moment komt hij niet in aanmerking voor speeltijd in de nationale ploeg", zo luidt het oordeel over de voormalig jeugdinternational van Zwitserland, die donderdag als taak heeft om Dusan Tadic in bedwang te houden.


Poll

Welke club bereikt de kwartfinale in de Europa League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door craig tucker)

Ik denk dat het wel 2 spannende wedstrijden gaan worden. Ajax heeft meer ervaring, maar uit dit artikel blijkt dat young boys met een flinke opmars bezig zijn en dat er geen sprake mag zijn van onderschatting. Ben ook benieuwd naar de spelers die hierboven genoemd worden, omdat ze me totaal niks zeggen. Ik denk en hoop dat Ajax in de eerste wedstrijd met 2 doelpunten verschil winnen, zodat ze het uit zakelijk kunnen uitspelen, echter was tegen Lille ook duidelijk dat Ajax uit beter is dan Ajax thuis. Ik zeg 1ste wedstrijd 2-0 winst en uit 2-1 verlies

9 maart 2021 om 00:40

Ik heb vorig seizoen een stuk of 10 wedstrijden gevolgd van Young Boys en vond ze heel goed spelen. Leuk voetballend team hebben ze met als gevaarlijkste speler op het veld Jean Pierre Nsame was vorig seizoen topscorer met 32 doelpunten, opvallend dat hij toch is gebleven bij Young Boys + ook de beker gewonnen in de finale tegen FC Basel. Ik zelf zou zeggen dat ik Ajax gewoon zie doorgaan maar uit zie ik het ze wel lastig krijgen op het kunstgras veld.

9 maart 2021 om 09:36

Wat bizar dat een ploeg op "europees" niveau op kunstgras mag spelen.

9 maart 2021 om 09:46

Die Nsame was er overigens niet eens bij tegen Leverkusen i.v.m. een schorsing. Maar het maken van doelpunten werd gewoon door anderen overgenomen.

9 maart 2021 om 10:13

Want Ajax is naast YB niet de club in Europa dat ook gewend is op plastic te spelen?

Ze vinden het hoopvol dat ze de terugwedstrijd thuis spelen. Ligt het aan mij? Of is dat zeker met corona eerder een nadeel als voordeel?😅

9 maart 2021 om 08:34

Dat wordt inderdaad vaak gezien als een voordeel, maar vind ik toch zeker altijd een nadeel. Kijk hoe het ging tegen Juve en Real, en kijk hoe makkelijk het was voor Tottenham om nog terug te komen. Getafe eensgelijks, één klote goal en de wedstrijd was gespeeld

9 maart 2021 om 09:39

Het is natuurlijk wel een voordeel aangezien ze thuis op een kunstgrasmat spelen. En toch, iedere kunstgrasmat is weer iets anders. Dus ja wat dat betreft lijkt me dat wel een voordeel voor hun. Echter kan de (stomme) uitgoal regel in het voordeel van Ajax werken in dit geval. Hangt allemaal af van het resultaat van komende donderdag. Je moet dan zelf toch ook wel de 0 houden denk ik. Als je thuis met 2-0 wint, en daar een goal maakt moeten hun er al 4 maken dus laten we het hopen haha.

9 maart 2021 om 10:43

Eerst thuis en dan uit is altijd fijner. Stel het wordt verlengen heb je het voordeel van de uit goal. Ik vind dat ze die regel ook moeten verbieden mocht een wedstrijd op verlenging uitdraaien. Je hebt dan in een keer nog maar een halfuur om er 2 te maken, terwijl je in de uitwedstrijd die mogelijkheid niet hebt gehad. Waar er toen maar 90 minuten werden gespeeld.

9 maart 2021 om 11:54

Ja dat zeg ik toch ook? Je hebt voordeel van het de uitgoal regel, maar stel de eerste wedstrijd eindigt in 3-2, dan zie ik het niet snel verlengen worden en dan moet je daar eigenlijk ook gelijkspelen, want een kleine nederlaag is dan ook niet voldoende.
Daarom geef ik ook dat het voordeel van de uitgoal regel erg afhangt van de eerste wedstrijd..

9 maart 2021 om 10:47

Los van het feit dat Ajax de laatste jaren betere resultaten haalt in de Europese uitwedstrijden, vind ik eerst thuis spelen wel een voordeel.
In de 2e wedstrijd wordt het vaak beslist, en dan is het voordelig dat je goals "dubbel" tellen.
Zeker nu je geen profijt hebt van publiek, vind ik dat Ajax hier een voordeeltje heeft.

Lekker zeg dat zelfvertrouwen van hun, dat zullen we is even weghalen door ze 2x helemaal weg te tikken met 3-0 en 0-3

9 maart 2021 om 09:58

Tegen Lille ging het ook allemaal niet zo makkelijk en schat Young boys momenteel hoger in eigenlijk

9 maart 2021 om 10:01

Ik denk eerder dat dit vergelijkbaar is met Lille, maar dan juist de mindere versie van Lille.

9 maart 2021 om 11:44

Op basis waarvan schat je YB hoger in? Ik schat Lille hoger in omdat ze aan kop gaan in een veel sterkere competitie, en omdat hun selectie 5x zoveel waard is (voor zover de schatting van transfermarkt.de aannemelijk is).

9 maart 2021 om 11:46

Young Boys schat je hoger in dan de nummer 1 van Frankrijk? Lijkt me een beetje overdreven.. Dat de ploeg een goed potje kan ballen is duidelijk gezien de prestaties van de laatste jaren, maar Ajax is aan zijn stand verplicht om deze ronde te overleven.

9 maart 2021 om 20:10

Lille was op dat moment gewoon koploper in Frankrijk. Ik geloof best dat Young Boys een linke ploeg kan zijn, maar we moeten het niet gaan overdrijven. Je moet een ploeg natuurlijk nooit onderschatten, maar je moet ze ook niet gaan overschatten. Al die twijfel komt voort uit het feit dat ze Leverkusen hebben uitgeschakeld. Ten eerste is Leverkusen ook geen ploeg die bulkt van de kwaliteit en ze zijn ook nog eens behoorlijk uit vorm. De laatste weken rondom dat tweeluik verloren ze van Freiburg, speelden ze gelijk tegen Augsburg, verloren tweemaal van Young Boys, speelden gelijk tegen Mainz, wonnen van Stuttgart, verloren van Essen, Leipzig, Wolfsburg en Union en wonnen van Dortmund. Als die ploegen kunnen winnen, zou de kampioen van Zwitserland dat ook wel kunnen.

9 maart 2021 om 11:44

Ik ga er vanuit dat volledig volgens traditie ook dit gewoon deels billenknijpen gaat worden hoor. Daar is Ajax vrij goed in. Voor het vermaak van de kijker zorgen ze er meestal voor dat het lekker lang spannend blijft.

9 maart 2021 om 19:07

Arrogantie ten top!

10 maart 2021 om 12:28

Ik vind het nog bescheiden, dit Young Boys moet je thuis al helemaal op 5-0 zetten

11 maart 2021 om 21:07

Hoppa, de eerste 3-0 is een feit Mooi om te lezen in de titel dat Ajax vroeger wel een maatje te groot was maar nu niet meer hahaha

11 maart 2021 om 22:58

Ik wilde ook even terugkomen op deze comment, volgende wedstrijd even een toto zetten?

Kan iemand vertellen wat voor speelstijl ze hanteren? Dat wordt me uit dit artikel niet echt duidelijk.

9 maart 2021 om 09:37

VI heeft er op youtube een analyse van gemaakt met Pieter Zwart, aanrader wat mij betreft.

10 maart 2021 om 15:12

Ik heb deze niet gezien, want dit duel boeit mij weinig, maar toch even hier een kleine lofzang voor Pieter Zwart. Die men maakt van voetbal pure wetenschap. Fantastische benadering van het spelletje en leuk om naar te luisteren. Ik kan iedereen inderdaad normaliter zijn analyses aanraden

9 maart 2021 om 09:42

een 4-4-2-formatie, een snelle omschakeling en een goed georganiseerd collectief. Young Boys geeft bij vlagen goed georganiseerde en felle druk en heeft in balbezit dankzij een sterk aanspeelpunt en dynamische mensen daaromheen het vermogen om er razendsnel uit te komen.

Ik ben heel erg benieuwd naar Young Boys. Ze hebben vorige ronde Bosz' Leverkusen uitgeschakeld (die weliswaar niet in de beste fase zit, maar toch 2x gewonnen). In de groepsfase EL hebben ze alleen 2x van Roma verloren. Natuurlijk moeten we door kunnen gaan, maar denk wel dat ze een stuk taaier zijn dan ik op 1e oog zou verwachten.

9 maart 2021 om 10:45

En 3-0 verloren van fc midthyland in voorronde CL. Vond dat nou ook niet zo'n geweldige ploeg toen ze tegen ajax speelde.

9 maart 2021 om 10:57

Absoluut waar, het is alleen lastig om zo te vergelijken. Ik vind ook absoluut dat wij de favoriet zijn, het is denk ik alleen een stuggere club dan menig persoon (waaronder ik) op voorhand denkt.

Ik vond Young Boys tegen Feyenoord in 2019 geen indruk maken; maar ze pakten wel 4 punten in 2 wedstrijden. De winst kwam met 30% balbezit ofzo. Tegen Leverkusen hadden ze ook maar rond de 30% balbezit. Ze zijn vooral ook effectief gebleken. Wat me ook opvalt is dat ze vaak op gunstige momenten scoren. Begin of eind van een helft.

9 maart 2021 om 10:58

Ik vond het spandoek van Feyenoord toen magistraal met "our Dick doesn't like Young Boys".

Ajax is nu de absolute favoriet. Benieuwd hoe ze daarmee omgaan. Die status hebben ze de laatste jaren zelf verdiend. Voorheen was het al knap als ze zo ver zouden komen. Nu moeten ze gewoon even de kwartfinale halen. Ik denk dat ze met die druk wel om kunnen gaan en zakelijk doorgaan.

Ajax is zeker de favoriet maar het is zeker een taaie tegenstander. Ik hoorde dat ze 19 punten voorsprong hadden, dat vond ik in eerste instantie ongelooflijk maar het lijkt vooral aan de rest van de competitie te liggen. Young Boys heeft 53 punten uit 24 wedstrijden (toch 8 keer gelijkgespeeld en maar 1 keer verloren). De nummer 2 in de competitie (servette FC) heeft 34 punten en zelfs een negatief doelsaldo, de nummer 8 heeft 30 punten (dus maar 4 punten minder dan de nummer 2). Dus Young Boys stijgt er zeker bovenuit in de competitie, maar blijkbaar is de rest ontzettend gelijkwaardig dus de resultaten uit de competitie zeggen mij wat minder.

Qua naam kan Ajax alleen maar verliezen, maar we weten allemaal hoe die Alpen teams in vorm kunnen zijn. Zal erg lastig worden.

Overigens wel een leuke passage, over hoofdstadteams die kampioen willen worden omdat ze uit de hoofdstad komen. Geldt niet overal he. In Brussel, Berlijn en Rome wachten ze ook al weer een tijdje. Parijs is ook iets van de laatste jaren en Londen heeft ook al een tijdje geen kampioen meer geleverd.

9 maart 2021 om 11:47

Alleen zijn die steden ook allemaal de grootste steden van het land. Bern is stad nummer 5 qua grootte in Zwitserland. Dat zegt meestal ook wel wat over je relatieve mogelijkheden.

"en ze zijn nu natuurlijk verantwoordelijk voor de uitschakeling van Bayer Leverkusen in de Europa League."

In mijn ogen was de reservekeeper Lomb diegene die Leverkusen uitschakelde door de bal twee keer los te laten voor de voeten van een aanvaller van YB. Lomb is inmiddels 3e of 4e keeper,want die kostte ook punten in de Bundesliga. Daar bovenop kwam een terugspeelballetje op een YB aanvaller, em 3 goals is lastig in te halen. Hoe dan ook, ik snap niet zoveel van dit stukje. Ja, YB heeft Basel van de troon gestoten, maar als je inzoomt, dan zie je dat Basel enorm in verval is geraakt en dat YB ontzettend veel punten heeft verloren in een zeer zwakke competitie.

Wanneer Ajax geconcentreerd speelt en corners en andere standaardsituaties nabij het doel voorkomt, zodat men niet in de positie komt om voor het doel te koppen, is deze ronde appeltje eitje. Er wordt her en der in topics gepraat alsof YB in de buurt komt van Lille, maar dat is meer dan absurd.

Ik zou eerlijk gezegd echt niet weten waarom Ajax in deze vorm (qua prestaties) niet zou winnen van Young Boys. Als je kijkt naar de ongeslagen reeks van Ajax, dan zou ik zeggen dat Ajax dit ook wint.

YB is een totaal niet aansprekende naam en dan wordt het meestal gevaarlijk voor Ajax. Ik hoop echt dat we doorgaan, maar laten we eerst maar proberen 2-0 of 3-1 te winnen in de thuiswedstrijd en zelfs met 3-1 ben ik nog bezorgd voor de uitwedstrijd. Bij Ajax ga ik Nooit meer gerust op mijn stoel zitten na de treurnis van 2 jaar geleden. Kwartfinale let's goooo zou ik zeggen, weer een mooi kans om bij de beste 24 van Europa te zitten (16 van de CL en 8 van de EL zou ik zeggen)

Ajax niet groter, ze hebben jullie laten zien waar ze staan. Vond de by echt te slap

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Young Boys Bern

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.FC Basel2919
3.Lugano264
Voor de complete stand: Super League
SpelersPositieW
M. AebischerMiddenvelder142
S. LauperMiddenvelder140
M. EliaAanvaller134
J. SiebatcheuAanvaller137
M. NgamaleuMiddenvelder122
F. RiederMiddenvelder121
V. SierroMiddenvelder120
Voor de complete selectie: Clubpagina Young Boys Bern.

0 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 4 december
Newcastle United en West Ham United hebben zich gemengd in de strijd om Arthur Cabral. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren