Ajax kan rekenen op vraagprijs van minimaal tien miljoen euro

Donderdag, 4 maart 2021 om 16:51Jeroen van Poppel • Laatste update: 17:03

Mocht Ajax zich komende zomer daadwerkelijk melden bij FC Nordsjaelland voor Kamaldeen Sulemana, dan kan directeur voetbalzaken Marc Overmars rekenen op een vraagprijs van minstens tien miljoen euro. Jan Laursen, voormalig technisch directeur en nu voorzitter van Nordsjaelland, maakt bekend dat er in januari een recordaanbieding voor de negentienjarige vleugelspits is binnengekomen van een andere club. Sulemana is volgens De Telegraaf ook serieus in beeld bij Ajax.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door dolorasinum)

Gaan ze bij Ajax ook nog een keer zelf opgeleid aanvallend talent de kans geven vraag ik me af.

4 maart 2021 om 16:58

Volgens mij krijgt talent genoeg kansen bij Ajax.

4 maart 2021 om 17:12

Aanvallers niet echt naar mijn idee. Promes, Neres, Antony, Bande, Haller, Idrissi, Kudus, Tadic, Labyad. Allemaal aankopen van de laatste paar jaar zonder dat er ook maar één Ajax-aanvallen geïntegreerd is. Ik weet niet of dat is omdat Ajax geen goede aanvallers opleidt of doordat ze geen kans krijgen.

4 maart 2021 om 17:20

probleem is dat Ajax nu met de CL ambities te maken hebt waar miljoenen op het spel staan. dan moet je jeugd hebben die bovengemiddeld is om daarin een rol van betekenis te spelen. het vereiste basisniveau is nu een stuk hoger geworden. wat met Noa Lang is gebeurd is zonde maar die stond nooit echt bekend als een echt toptalent dus dan kan een keer gebeuren. Brobbey wilde zelf niet verlengen. uiteindelijk moet je talent opstellen omdat ze goed genoeg zijn. je moet geen talenten gaan opstellen omdat het toevallig talenten zijn want de kwaliteit van het eerste elftal zou de prioriteit moeten hebben

4 maart 2021 om 17:28

Het is ook zo dat veel aanvallend talent van Ajax wat in potentie goed genoeg is voor het eerste op hun 15/16e worden weggekaapt door buitenlandse ploegen. Denk aan Malen (arsenal), Hoogwerf (man United) en recentelijk Rijkhoff (dortmund). En als er dan een keer een echt door lijkt te breken, vertrekt deze ook redelijk snel. Justin Kluivert en mogelijk Brobbey zijn hier wel voorbeelden van. Op die manier wordt het ook wel lastig om zelf een aanvaller van voldoende kwaliteit op te leiden en ben je al snel genoodzaakt om een aankoop te doen om toch je sportieve doelstellen te halen.

4 maart 2021 om 18:43

Ik kijk veel naar JAjax en weet niemand die op korte termijn geschikt is voor het 1e. 70% zal zoals ieder jaar uitgezwaaid worden de rest zal verhuurd worden of mag nog een jaar blijven.

5 maart 2021 om 09:03

Dat Noa Lang niet bekend stond als een toptalent geldt misschien voor de buitenwacht, bij Ajax dacht men daar heel anders over. Ajax heeft hem aan het begin van het seizoen een 4-jarig contract aangeboden en dat doe je niet als je geen vertrouwen in een talent hebt. Hij heeft er zelf voor gekozen om de aanbieding naast zich neer te leggen en dan blijft er als club niet anders over dan dat te accepteren. Wat je Ajax hooguit kan verwijten, is dat de club genoegen heeft genomen met zo'n lage transfersom.

4 maart 2021 om 17:00

Je bedoelt spelers als Brobbey?

4 maart 2021 om 17:14

Toch wel vrij pover dan toch? Het was gewoon stelling hoor, geen idee waarom er zo geprikkeld gereageerd wordt hier.

4 maart 2021 om 17:19

Het gaat er ook om hoe je het formuleert. "ook nog een keer"... daarmee geef je de 'stelling' al een behoorlijk negatieve lading.
Als je nog wat namen had genoemd die ze eventueel de kans konden geven was er al heel wat anders gereageerd.
Nu doe je voorkomen alsof ze in de aanval omkomen van het talent maar die expres negeren

4 maart 2021 om 17:28

Precies, ik proefde in de reactie van asroma8 toch ook wel een tikkeltje jaloezie. Maar goed, feit is gewoon dat het aanvallend talent in de jeugd niet goed genoeg is op dit moment. In andere linies mogen we daar niet over klagen met spelers als Mazraoui, Timber, Rensch, Gravenberch, Taylor etc.

4 maart 2021 om 17:41

Asroma, omdat je reactie provocerend kan overkomen aangezien het een weinig zeggende oneliner is.

4 maart 2021 om 19:54

De stelling is inderdaad negatief, aangezien het inderdaad negatief is om amper aanvallend talent op te zien staan bij Ajax. Jaloezie heeft er dan weer niets mee te maken.

4 maart 2021 om 17:01

Er staan gemiddeld per wedstrijd 6 tot 7 spelers uit eigen jeugd op het veld bij Ajax. Waarom zouden dat perse aanvallers moeten zijn?

4 maart 2021 om 17:11

@soccerskins, omdat het dan makkelijker is om een zure reactie te posten. Verder is het ook onzin. Traore was gewoon eerste spits tot zijn blessure, Brobbey krijgt elke wedstrijd minuten. Op het middenveld staat Gravenberch en in de verdediging staan Timber en Resnch of Mazraoui. Dan heb ik het niet eens over spelers als Klaassen, Blind, Stekelenburg en co, het is gewoon een fabeltje.

4 maart 2021 om 22:59

Toch wel een interessante constatering vindt ik buiten ajax om dan, er breken de laatste jaren weinig top aanvallers door in Nederland vanuit de jeugdopleidingen terwijl we grossieren in top verdedigers en goede middenvelders.

4 maart 2021 om 17:02

Rensch en Timber doorgebroken. Vorig jaar Gravenberch. Over het algemeen krijgen jeugdspelers genoeg kansen bij Ajax.

4 maart 2021 om 17:26

Dest vorig jaar ook nog.

4 maart 2021 om 17:03

Als die genoeg kwaliteit en talent hebben dan wel ja, leuk dat je het precies over het aanvallend talent laat hebben terwijl je allemaal tieners hebt die gewoon in de basis spelen. Verder krijgt Brobbey wekelijks z'n minuten en was Traore de eerste seizoenshelft nog de eerste spits, dus waar heb je het over, je bent gewoon aan het stoken.

4 maart 2021 om 17:03

De echte talenten van Ajax komen altijd boven drijven, kijk maar naar Rensch en Timber dit seizoen

4 maart 2021 om 17:17

Ajax is gewoon weer afgestapt van haar filosofie, dit deed het ook in tijdperk Chivu, Maxwell etc. Alleen toen werd er nog omgekeken denk aan Sneijder en vd Vaart. Ajax zakte weg en had een Cruijff revolutie nodig. Deze revolutie zorgde voor een halve finale CL en EL finale. En nu is het weer terug bij af, steeds meer kopen. Prima is je eigen keuze he, maar een Tagliafico wordt steeds minder waard, idem voor Tacid en Haller. Ik las laatst de vergelijking met Psv, dat bekend staat als een koopclub. Telkens als Ajax haar positie bereikt heeft probeert het deze positie te handhaven door middel van een PSV beleid. Oliedom. Want Ajax heeft een top jeugd. Denk bijv aan Noa Lang die schittert in Belgie. Daar vond men nodig om dik te investeren en uiteindelijk zelfs Idrissi te huren..

4 maart 2021 om 17:22

Je noemt letterlijk de enige jeugdspeler die bij Ajax vertrokken is en nu (heel misschien) kans zou maken op een basisplaats.

4 maart 2021 om 17:27

@GroningerHopp, Wat lul je nou? Er stromen elk jaar nog steeds 1/2 talenten zo de basis in bij Ajax. Wat verwacht je dan? Ajax is toch juist op dit niveau gekomen door goed te investeren in spelers van middelbare leeftijd en gemixt met talenten. Gravenberch, Dest, Rensch, Timber kregen/krijgen allemaal de voorkeur boven een aankoop.

4 maart 2021 om 17:32

''weer'' afgestapt van haar filosofie? In het tijdperk Maxwell en Chivu werden er anders geen recordbedragen neergeteld voor ervaren spelers of megatalenten uit het buitenland. De halve finale CL was zonder het aantrekken van spelers als Tadic, Neres, Blind nooit gelukt hoor. Ajax heeft op dit moment een gouden formule in handen, en dat is het beste uit de jeugd, koppelen aan gerichte aankopen uit het buitenland met toegevoegde waarde. En natuurlijk zit hier nog wel eens een misser tussen, maar geen enkele club ter wereld koopt alleen maar voltreffers..

4 maart 2021 om 17:45

Groninger Hopp, je reactie is onzin. De filosofie van Ajax is 2 eigen talenten laten doorbreken en dat is wat de club doet.
Ook dit jaar weer met Gravenberch en Rensch.
In mindere mate laat Brobbey zich ook gelden maar helaas wilt hij niet bijtekenen.

4 maart 2021 om 17:47

@groningen hopp mogelijk heb jij afgelopen maanden onder een steen geleefd maar waar heb jij het over?

Heb je niet de topper gezien tegen Psv? We speelden met 3 tieners in de basis!
Rensh 18 jr, Timber 19jr en Gravenberch 19jr.
Ook Brobbery 18 viel later in.

Een Timber/gravenberch houden "gewoon" aankoop Klaiber op de bank.

Gravenberch houdt aankoop Martinez op de bank.

Dus geen idee waar jij het over hebt.

4 maart 2021 om 18:16

Groninger Hopp noem eens een club die minder aankopen heeft gedaan dan Ajax de afgelopen 3 transferperiodes? Er is juist geen club die minder aankopen doet dan Ajax momenteel.

4 maart 2021 om 19:26

@dennisjwt, AZ bijvoorbeeld?

4 maart 2021 om 20:30

AZ zou kunnen inderdaad. Die zijn volgens mi naast Idrissi ook niemand kwijt geraakt dus dat zou wel logisch zijn. Ken de exacte cijfers van andere clubs niet. Het was ook vooral een reactie om de onzin van Groninger aan te tonen, want ondanks een enorm aantal uitgaande transfers bij Ajax werden er maar een minimaal aantal aankopen gedaan. Dit is ook de reden dat de eerste 22 selectie van Ajax zo een enorm aantal jeugdspelers herbergt.

4 maart 2021 om 17:06

Het is toch altijd zo fijn dat fans van andere clubs zo begaan zijn met de talenten uit de opleiding.

4 maart 2021 om 17:16

Heeft niets met begaan zijn te maken. Gewoon opvallend dat Ajax veel verdedigers opleidt maar amper aanvallers toch?

4 maart 2021 om 17:32

@AsRoma8, Tja, talenten als Malen, Redan en Rijkhoff kiezen voor het grote geld. Daar valt niks aan te doen. Wel opmerkelijk inderdaad, want er stroomt al 15 jaar lang een rechtsback door. Maar zelden een aanvaller inderdaad.

4 maart 2021 om 17:54

Verbaasde me de afgelopen week ook van ajaxieden, hoe begaan die zijn met Ihatarran

4 maart 2021 om 19:29

Slecht voorbeeld want Ihatarran wordt direct gelinkt aan Ajax, de talenten van Ajax worden andersom niet in verband gebracht met PSV.

5 maart 2021 om 05:33

@AmazingNinja, als ik voor mezelf praat: ik heb in het verleden genoten van Ihattaren en zou het jammer vinden als zijn talent teloor zou gaan. Daarmee bedoel ik niet dat ik hem bij Ajax wil zien.

4 maart 2021 om 17:09

Kun je 1 (vleugel)aanvaller uit de Ajax-jeugdelftallen (jong en o19) die geen kansen krijgt, maar ze wel zou moeten krijgen? Sontje Hansen is de enige die ik kan bedenken, maar die valt ontzettend tegen dit seizoen en is eigenlijk een centrumspits. Verder is de spoeling dun, ook omdat een aantal jeugdige vleugelspelers vertrokken. Bonnah naar Leipzig bijvoorbeeld, en recent ook Ideho naar Arsenal. Dan krijg je een gat in die generatie. Al met al niet raar dat je dan naar een uitzonderlijk talent als Sulemana gaat kijken, zelfs niet als hij tien miljoen kost.

4 maart 2021 om 19:05

@lefutbol, Bonnah is een rechtsback die ook centraal verdediging kan spelen maar zeker geen aanvaller

4 maart 2021 om 17:14

Traore komt ook gewoon van Ajax cape town en ook Lang heeft recent nog de kans gekregen. Deze jongen is gewoon vele malen beter dan wat er nu bij ons in de jeugd aankomt. Je kan niet verwacht dat Ajax elke positie vanuit de jeugd moeiteloos kan opvullen.

4 maart 2021 om 17:16

Je bedoeld al die talentvolle aanvallers die steeds weg worden gehaald door de europese top? Lastig om die een kans te geven niet? Brobbey krijgt kansen en gaat wss ook weg. De rest is (nog) niet goed genoeg.

4 maart 2021 om 17:16

Zolang dat zelfopgeleid aanvallend talent geen potten breekt bij Jong en in het eerste (Traore, Unuvar, Hansen) of niet bijtekenen (Brobbey) waarschijnlijk nu niet.. en toch krijgr Brobbey nog veel speeltijd.

4 maart 2021 om 17:24

Het antwoord loopt in Brugge.

4 maart 2021 om 17:36

@gomes1psv nee hoor antwoorden lopen gewoon in Adam.

Brobbery (nog), Traore, Sontje en Unuvar.

Laatste 2 hadden vorig seizoen a debuut gemaakt in het 1e. Nu na terugval weer stuk beter, dus als we vroeg kampioen worden zullen we ze nog wel zien. Anders volgend seizoen.

Danilo heeft ook deel opleiding gehad en doet het prima in het Oosten.

4 maart 2021 om 17:56

Heeft de kans gekregen hoor. Niet aangepakt. Leuk dat hij nu aardig wat scoort bij Brugge, maar is gewoon te licht bevonden voor een basisplek bij Ajax op korte termijn. Bovendien is de doorloopsnelheid van spelers drastisch verminderd door de hogere salarissen en de pandemie. Alleen de echte toppers breken door, zoals het ook hoort.

4 maart 2021 om 17:56

Ook al ben ik het er niet mee eens dat ajax talenten geen kans geeft (dat doen ze wel) vind ik Sontje, Unuvar en Brobbey niet echt goede voorbeelden zijn. Unuvar en Hansen hebben enkele minuten gemaakt en Brobbey heeft qua minuten nog geen 2 volledige wedstrijden op zijn naam staan. Dus of dat inpassen is..... Traore heeft wel veel gespeeld voor zijn blessure. Daarvan kon je wel van een doorbraak spreken.

4 maart 2021 om 17:27

Denk jij soms dat ajax altijd met talenten moet spelen? Als je ajax een beetje volgt dan weet je ook dat veel aanvallend talent weg om meer geld elders te verdienen.. plus er staan gewoon veel talenten op het veld verder dus een goede combinatie is blijkbaar succesvol

4 maart 2021 om 17:37

@aroma doen we hoor.

Dit seizoen Brobbery en Traore die veel minuten gehad hebben in het 1e en 2e.

Danilo verhuurd en doet het prima.

Unuvar en Sontje pakken ook hun minuten in het 2e. Vorig seizoen wat minuten gehad in het 1e. Hopelijk volgend seizoen weer.

4 maart 2021 om 17:48

Unuvar gaat zeker kansen krijgen volgend jaar daar kun je vanuit gaan. Op links heb je ook dubbele bezetting nodig en Tadic gaat niet voor eeuwig mee

4 maart 2021 om 18:50

Ik heb deze jongen een paar keer zien spelen en het is echt een gozer die iets speciaals heeft.

4 maart 2021 om 19:16

Alleen als ze goed genoeg zijn. Je kan zien hoe moeilijk dat is want anders hadden alle andere clubs zonder het vermogen van Ajax wel op dezelfde hoogte qua niveau gezeten. Ajax koopt gewoon voor de breedte goede spelers zodat ze altijd kampioen zullen blijven worden. Heerlijk.

4 maart 2021 om 21:32

AsRoma8 heten en dan vergeten dat er voor een Justin Kluivert met een eenjarig contract 18 miljoen voor is betaald. Ja het is zuur hoe het met Noa Lang is gegaan, maar als ten Hag meer ziet in Ekkelenkamp dan moeten we dat accepteren. Overigens vind ik Ekkelenkamp echt zo slecht nog niet. Haller had moeten scoren tegen Heerenveen na een schitterende pass van Ekkelenkamp. Als Brobbey niet wil bijtekenen en een andere talentvolle spits naar Dortmund is vertrokken is het logisch dat Ajax verder probeert te kijken. Mocht Brobbey daadwerkelijk vertrekken dan hoop ik dat Danilo in ieder geval in de voorbereiding zijn kansen krijgt.

5 maart 2021 om 08:57

Het heeft niet zoveel zin om talenten voor de leeuwen te gooien voordat ze daar aan toe zijn. Daarmee maak je het afbreukrisico alleen maar groter. De grote aanvallende talenten bij Ajax zijn Unuvar en Sontje Hansen en die zijn zelfs bij Jong Ajax maandenlang aan de kant gehouden omdat ze niet voldoende inhoud hadden om een wedstrijd 90 minuten uit te spelen. Dat gaat pas de laatste weken een stuk beter. Bij Ajax heeft Gravenbergh dit jaar een basisplaats en komen Traoré, Rensch en Timber regelmatig aan spelen toe. Je kunt dan ook moeilijk beweren dat talenten bij Ajax geen kans krijgen. Alleen gebeurt dat pas als ze bij Jong Ajax hebben bewezen, dat ze aankunnen.

Een erg goede speler als Ajax hem binnen weet te hengelen is het top of het nodig is met alle aanvallers die wie nu hebben? Dat denk ik niet

4 maart 2021 om 17:08

Nu misschien nog niet. Maar mogelijk gaat Idrissie wel terug naar Sevilla en ook Tadic heeft niet het eeuwige leven. Dus vanuit dat oogpunt snap ik het wel

4 maart 2021 om 17:51

Zeker wel want alle posities moeten dubbel bezet zijn. Idrissi gaat wss terug brobby vertrekt ook wss dan heb je op links deze jongen en Tadic in de spits traore en inze franse reus en op rechts anthony en Neres

Persoonlijk snap ik niet zo goed dat op basis van de wat veel Ajax-fans deze jongen afgelopen transferperiode zo graag zagen komen. Kan me namelijk niet voorstellen dat iemand de Noorse competitie volgt of Nordsjaelland in het specifiek. En de YT-filmpjes die ik heb gezien tonen vooral een speler die veel ruimte nodig heeft om een actie te maken, met weinig overzicht en een matige balbehandeling. Erg jammer dat de ontwikkeling van Hansen (zelfde positie lijkt het als deze Kamaldeen) nu stokt.

4 maart 2021 om 17:16

Wat heeft hansen dit jaar laten zien dat hij in het 1e hoort ?

4 maart 2021 om 17:35

Ja klopt, al kan ik begrijpen dat mensen de Noorse competitie niet volgen als hij in Denemarken speelt.

4 maart 2021 om 17:42

FWR, Nordsjælland is een Deense club, geen Noorse. Ik woon in DK en heb deze speler al een paar keer gezien. Maakt op mij grote indruk door zijn snelheid en passeerbewegingen. Persoonlijk denk ik dat hij een grotere toekomst als voetballer heeft dan Kudus, alhoewel ik ook van hem een groot liefhebber ben. En van wat ik van hem gezien heb is, dat hij juist wel een goede balbehandeling heeft. Maar ik ben ook iemand die eerst kijkt of er niets in de jeugd rondloopt voor deze positie. Iedere aankoop moet een directe verbetering zijn, anders hoeft het voor mij niet.

4 maart 2021 om 17:52

We zien hem vooral graag komen gezien zijn leeftijd en welk niveau hij al haalt op die leeftijd. Als er niks geks gebeurt gaat deze jongen zeker de wereldtop halen.

Miet Ajax zelf niet in zee gaan met die Ghanese voetbalschool waar Kudus en Sulemana vandaan komen? Kan bakken met geld schelen als ze direct naar Ajax gaan, in plaats van dat Ajax ze steeds voor miljoenen moet ophalen bij Nordsjaelland. Gewoon een mooi jaarlijks bedrag bieden en mooie afspraken maken.

4 maart 2021 om 18:33

Mwoah, het is denk ik beter dat die gasten 1-2 jaar in de Deense competitie spelen dan in de Kkd. Verder zal elk schot daar ook niet raak zijn, nu hebben ze zich al kunnen laten zien in de toch wel meer fysieke Deense competitie.

Wel duur. Ik heb hem niet echt gevolgd, maar om nu elke keer met = 10 miljoen te smijten vind ik ook wel iets teveel van het goede. Volgens mij is er nu geen inflatie in de voetbalmarkt, en dat clubs echt geen geld hebben om hoog in de boom te zitten. Ik denk dat er wel alternatieven zijn die je voor minder kunt halen of desnoods transfervrij (de poule van het aantal transfervrije spelers is nu best groot geworden).

Allemaal leuk hoor... Maar waarom krijgt Sontje Hansen geen kans om zich te bewijzen in het eerste elftal? Hij is ook een vleugelspeler/spits

4 maart 2021 om 20:18

Omdat hij het in Jong Ajax niet laat zien.

5 maart 2021 om 08:01

Slechts 2 goals en 4 assists in 20 duels voor Jong Ajax en, met name in de eerste seizoenshelft, veel matig spel. Tegen niet-Jong teams overigens zelfs maar 1 goal en 2 assists. Het houdt allemaal nog niet over wat Sontje en Naci brengen dit jaar. Ze zijn pas 18 en 17, dus daar is niet per se iets mis mee. Maar wel logisch dat ze geen kansen krijgen bij 1.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

SeizoenClubW
2020/2021 FC Nordsjælland 29 10 8 1
2019/2020 FC Nordsjælland 13 4 5 0
Laatste voetbalnieuws

NOS: Ajax heeft aankoop van vijftien miljoen euro bijna binnen

Dat Ajax zich bij Feyenoord heeft gemeld voor Steven Berghuis, betekent niet dat de komst van Kamaldeen Sulemana van de baan is. Integendeel: de NOS weet dinsdag te melden dat de...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren