Ten Hag werd om opheldering gevraagd: ‘Dan moet je me ook gebruiken’

Donderdag, 4 maart 2021 om 10:35Rian Rosendaal

Sean Klaiber maakte woensdagavond als invaller eindelijk weer een speelminuten bij Ajax, dat in de halve finale van de TOTO KNVB Beker afrekende met sc Heerenveen (0-3). De door een liesblessure teruggeworpen rechtsback snapt heel goed dat trainer Erik ten Hag voor andere spelers kiest in de verdediging, maar aan de andere kant wil Klaiber als aankoop van vorig jaar zomer niet slechts als opvulling dienen bij Ajax.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Sean Klaiber een basisplaats verdient bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door ajaxenschede)

Klaiber is als backup voor Nous gehaald. Helaas is de derde in de pikorde, Rensch, nu tweede in de pikorde omdat hij een stormachtige ontwikkeling meemaakt. Dat is de pech voor Klaiber.

4 maart 2021 om 10:41

Timber kan je ook nog hoger in de pikorde zetten en dus is Klaiber momenteel zelfs de nummer 4.

4 maart 2021 om 10:53

Meer salaris, betere club, betere voetballers, meer concurrentie, hogere ambities, maar wel minder speeltijd en puur gehaald als backup. Allemaal dingen Sean wel wist.

4 maart 2021 om 11:04

Puur suggestief dit hoor, maar kan dit niet ook het plan geweest zijn? Als ik als Klaiber geweten had dat dit zou gebeuren had ik gedacht: redelijk presteren bij de gegeven minuten, een keer laten vallen dat ik ontevreden ben en eind van het seizoen met een paar prijzen op zak naar een subtopper in de Serie A o.i.d.. Ik denk namelijk dat een Sampdoria of een Parma eerder iemand van Ajax haalt, dan iemand van Utrecht.

4 maart 2021 om 11:23

Zou natuurlijk kunnen. Dan mag die van mij wel wat meer invallen als die zo speelt zoals gister😁 dan creëert die nog wat waarde en kan Marc z'n talent weer laten zien door hem voor 6-8 miljoen te verkopen! Makkelijker kan je niet winst creëren

4 maart 2021 om 13:25

Je kunt je meteen afvragen of van der Sloot, Musampa en bv. van Gelderen minder zijn dan Klaiber. Dat lijkt een inkoppertje door te stellen dat Klaiber beter is, maar ik vraag het mij sterk af. Ze zijn hoe dan ook goedkoper en hebben veelal meer potentie.

4 maart 2021 om 13:34

Schei uit hoor, Van de Sloot (hahah serieus?!), Musampa en Van Gelderen zijn absoluut minder ver dan Klaiber. Musampa is nota bene een centrale verdediger en de andere 2 zijn bij Jong Ajax niet eens eerste keus op rechtsback. Klaiber heeft gewoon al 150 potten in de Eredivisie achter zijn naam bij een subtopper als Utrecht, lachwekkend om te stellen dat twee jongens die net uit de A-jeugd komen gerold en alle moeite hebben om aan te haken op KKD-niveau al verder zijn dan hij is.

4 maart 2021 om 16:46

@sanderk91

Je kunt wel lachen, maar ik werd nog niet zo lang geleden ook uitgelachen toen ik zei dat Timber en vooral Rensch betere opties waren dan Klaiber op RB. En dat hij overbodig was.

Dat blijken ze ook te zijn, waarom zouden andere talenten niet minimaal gelijkwaardig aan Klaiber kunnen zijn? Het is geen toeval dat veel afvallers van (jong) Ajax het vaak heel goed doen bij andere eredivisie clubs.

Het aantal potjes Utrecht zegt helemaal niks over geschikt zijn voor het spel van Ajax, het zal zeker niet de eerste zijn die de stap van de subtop naar Ajax niet kan maken. Ondertussen zien we jeugdsspelers van Ajax, op basis waarvan jij mij uitlacht , die afhaakt zijn bij Ajax weer richting de top gaan zoals Zeefuik nu bij Hertha en Struijk bij Leeds.

Ik kan me best voorstellen dat die medespelers het fijn vinden dat Klaiber niet gaat zitten mokken en fanatiek blijft op trainingen, maar die medespelers zien ook dat ie de concurrentiestrijd hopeloos verliest van niet 1, maar 2 tieners. Die tieners kunnen vast wat van zijn mentaliteit oppikken, maar ik denk dat er weinig medespelers zijn die liever Klaiber dan Rensch zien spelen in wedstrijden die er echt toe doen. Feitelijk is Klaiber nu, terecht, 4e keus.

4 maart 2021 om 16:47

En als andere jeugdspelers een faire kans kregen, sluit ik niet uit dat die ook beter zijn zelfs A of B junioren.

Tja hij viel niet slecht in. Maar verdedigen kan hij gewoon niet

4 maart 2021 om 10:46

Kan me toch herinneren dat hij een keer kinderlijk eenvoudig uitgespeeld werd. Ik begrijp dat het zijn eerste speelminuten zijn in 2021, maar als je als ervaren back de kans krijgt tov twee jeudige spelers dan moet je dat soort fouten niet maken.

4 maart 2021 om 16:46

Alsof dat Timber en Rensch nooit overkomt. Maar dan letten we er niet op want ja eigen jeugd en nog jong. Klaiber was prima gister. En ik snap helemaal dat hij opheldering vraagt. Koop hem dan niet als je hem toch laat verstoffen op de bank. Zelfde geldt voor Idrissi die voor jan doedel naar amsterdam is gekomen.

4 maart 2021 om 13:55

@jopie123 wat deed hij 2x in de spits? Ipv buitenom gaan zodat Anthony een afspeelpunt heeft liep hij zich klem in de spits en Haller voor de voeten lopen.

Serieus nooit zoiets doms gezien van een rechtsback.

Man bewijst wel te kort te komen. Maakt het te ingewikkeld. Beter gewoon simpel houden.

Hij zal wel weer afgemaakt worden maar deed het prima gisteren. Een basisspeler zal hij nooit worden maar als hij de rest scherp houdt en zo afentoe minuten maakt om anderen fris te houden is het goed. Beleidstechnisch ben ik het niet echt eens met zulke breedte aankopen maar ik snap wel dat ze met al die blessures een goedkope en Nederlandse jongen gehaald hebben voor de breedte.

4 maart 2021 om 10:44

Bizar toch eigenlijk dat wij dit goedkope aankopen kunnen noemen? Heeft gewoon miljoenen gekost en in de tijd van de Boer waren dit soort bedragen alleen uit te trekken voor spelers die je dan ook zowat in de basis moest zetten.

4 maart 2021 om 10:47

Inderdaad, maar dat geeft alleen maar aan hoe geweldig Van der Sar en Overmars het doen. En natuurlijk ook De Boer die met een euroshopper selectie toch 4 landstitels en Champions league geld wist binnen te harken en daarmee de basis van dit Ajax heeft gelegd.

4 maart 2021 om 10:53

Het is inderdaad best bizar en echt iets om trots op te zijn. Wat een metamorfose heeft de club ondergaan zeg. En ik denk oprecht dat er nog meer in het vat zit als het huidige beleid voort word gezet.

4 maart 2021 om 11:06

Dat is het voordeel als je zelf veel verdient. Dan kan je de kleinere clubs ook meer betalen voor hun spelers. Goede zaak toch. Men zeurt over hoeveel geld Ajax wel niet betaalt voor spelers, maar ik juich het toe als het spelers zijn van Nederlandse clubs.
(misschien wil ten Hag zijn oude club, ook een financieel handje helpen, zou mooi zijn toch)

4 maart 2021 om 10:57

Dit soort breedte aankopen kan Ajax tegenwoordig prima betalen het is natuurlijk niet een jong talent, maar ook dit soort spelers kan Overmars, mits ze niet compleet door de ondergrens zakken iedere keer als ze mogen spelen, ook nog prima met een kleine winst verkopen.

4 maart 2021 om 11:06

Dat snap ik. Maar plan Cruijff is geen voorstander van dit soort aankopen. Dat gezegd hebbende ben ik blij dat we zijn plan niet blind volgen want als een talent Klaiber er niet uit speelt is hij sowieso niet goed genoeg voor Ajax.

4 maart 2021 om 15:10

Opzicht met je eens dat dit niet het plan Cruijff is, maar aan het begin van het seizoen was dit geen gekke aankoop. Dest was net vertrokken, na maar 1 jaar Ajax 1. Hierdoor zat er toen weinig achter, althans zo leek het. Dat Timber en Rensch zich zo snel omhoog zouden spelen hadden ze bij Ajax waarschijnlijk niet verwacht, waardoor het leek alsof er na Mazraoui niks kwam. Dan was Klaiber een logische keus voor die paar miljoen en z'n eredivisie ervaring bij een subtopper

4 maart 2021 om 16:50

@joshp

Dat Ajax dat niet verwacht is nou exact het probleem, maar ondertussen wel verwachten dat een speler van Utrecht met alle respect, wel het verschil maakt.

Ajax onderschat de opleiding en overschat middelmatige aankopen, laat talenten tenminste bewijzen dat ze beter kunnen dan bv. Klaiber. Wat moet een jeugdspeler wel niet denken van een aankoop als Klaiber, zeker als ze te weinig kansen krijgen.

4 maart 2021 om 11:16

Dat vond ik ook. Al kwam hij op een mooi moment binnen, want toen hij begon lag Heerenveen al met de pootjes omhoog op de grond. Maar een goede Klaiber is af en toe ook best bruikbaar. Vooral met dat barstensvolle programma van Ajax. En wie weet doet de hogere trainingsintensiteit hem op termijn goed. We blijven hopen....

4 maart 2021 om 12:12

Hij komt als vervanger voor Dest, die niet eens zeker was van een basisplaats (nous).
Als je kijkt wat je voor Dest hebt gevangen (in mijn ogen de hoofdprijs), dan valt het aankoopbedrag wel mee.

4 maart 2021 om 13:57

@orgineel maar wat deed hij 2 x in de spits? Ipv buitenom rennen liep hij als kip zonder kop naar spits. Haller in de weg lopen. Niet aanspeelbaar zijn. Het is wel een domme kracht.

4 maart 2021 om 15:42

Geen idee welk moment je bedoelt maar hij zal ongetwijfeld dat soort momenten houden. Maar naar de spits lopen kan ook simpelweg zijn om ergens anders ruimte te creëren voor de 1 tegen 1 etc. Wat mij juist opviel is dat hij meteen een paar strakke inspeelpasses op Antony gaf. Daardoor kan het tempo wel omhoog. 4 miljoen is voor Ajax het nieuwe 1 miljoen en als je daarvoor een Eredivisie speler koopt kan je nou eenmaal geen wonderen verwachten. Hij is in ieder geval vele malen beter dan die middelmaat uit Jong Ajax die wekelijks op de back posities staan te schutteren.

4 maart 2021 om 17:32

@orgineel er waren 2 momenten in de wedstrijd. Hij ging sprinten naar spits. Stond vast daar. Anthony kon niet de bal daardoor kwijt.

Als hij buitenom ging zou hij speler meenemen. Anthony kan doorpassen of Haller zoeken die dan meer ruimte heeft.

Heeft het 2 x gedaan dat hij gewoon spits staat.

4 maart 2021 om 19:42

@mrkrillin,

Bij onder Ten Hag komen de backs heel veel binnendoor om een mannetje van de dubbele dekking bij een Antony of Tadic mee te trekken zodat zij ruimte krijgen om de bal goed voor te krijgen. dat doen de andere backs die spelen ook altijd..

4 maart 2021 om 16:47

Nee hoor, ik vond ook dat hij het prima deed. Vind ook dat hij meer minuten moet krijgen. waarom elke keer anderen vanuit het centrum doorschuiven als hij als echte rechtsback ook prima kan invallen.

Logisch dat Klaiber niet blij is met de situatie. Dan wordt je gehaald en binnen 3 maanden ben je 4e keuze, terwijl relatief gezien precies datgene levert wat men had verwacht. Niet iemand die Ajax nu of voor de toekomst beter maakt, maar iemand die in de Eredivisie met hard werken mee zou moeten kunnen. Dan zitten er weleens wedstrijden als tegen Twente tussen waar hij door het ijs zakt. Kan hij niks aan doen, want dat is onderdeel van zijn niveau. Als je dat niet goed genoeg vindt, dan moet je hem niet halen. Viel gisteren overigens prima in.

Veel mensen vinden Klaiber maar een miskoop, maar met de vele wedstrijden die er gespeeld worden, de blessuregevoelheid van Mazraoui en dat daarachter verder twee wisselvallige tieners staan met Rensch(18) en Timber(19) is dit voor 4mln gewoon een prima aankoop voor in de breedte.

4 maart 2021 om 11:03

Sorry, maar Rensch en vooral Timber zijn juist vele malen minder wisselvallig gebleken dan Klaiber tot nu toe. Klaiber doet echt zijn best, zoals Schuurs dat ook doet, maar iedere keer dat die twee speelden hield ik mijn hart vast bij iedere aanval over de linkerflank van de tegenstander. Wat dat betreft zijn Timber, Mazraoui (indien fit) en Rensch echt verademingen gebleken dit seizoen.

4 maart 2021 om 11:22

Wat een onzin. Achteraf gebleken gewoon een zeer onnodige aankoop en dus een miskoop. In misschien wel de drukste periode van het jaar, na de winterstop heeft hij zelfs geen minuut gemaakt terwijl een van zijn concurrenten ook nog is geblesseerd was. Dit is gewoon geld weggooien en ik verwacht niet dat je snel van hem af komt, zal denk ik nog best een redelijk salaris hebben.

4 maart 2021 om 11:26

Nouja als die nog een paar keer invalt zoals gister, en in de competitie ligt een tegenstander dan wel vaker al op de grond, dan zie ik Marc hem zomaar verkopen voor 6-8 miljoen

4 maart 2021 om 11:40

Tja dat is nooit te voorspellen, het is ook een beetje wat de gek ervoor geeft tegenwoordig. Toch verwacht ik niet dat ze heel warm worden van Klaiber in het buitenland. Hij speelt niet of nauwelijks, is geen jonge voetballer en zal waarschijnlijk goed verdienen waardoor een hoop clubs al afvallen.

4 maart 2021 om 15:14

@memphis, Achteraf was het inderdaad niet nodig, maar dat is wel heel makkelijk. Aan het begin van het seizoen was dit helemaal niet zo'n vreemde aankoop. Ajax was net Dest kwijt geraakt (die maar 1 jaar Ajax 1 erop had zitten) hierdoor leek het over er na Mazraoui een gat zou vallen omdat Dest eigenlijk "te snel" vertrok, om al iemand anders er achter te hebben. Uiteindelijk hebben Timber en Rensch zich stormachtig ontwikkeld de laatste maanden, maar dat kon Ajax in Juli niet weten. Als dat niet was gebeurd en Ajax had niemand gehaald was daar wel weer kritiek op gekomen

Komt erg realistisch over, Timber en Rensch zijn op dit moment gewoon beter, Klaiber lijkt dat ook in te zien.

4 maart 2021 om 10:57

Vond ik ook, dat siert hem wel. Want voor de basis bij jullie komt ie echt tekort. Bij een goed bod zou ik hem altijd verkopen in de zomer, er zullen genoeg clubs zijn die Klaiber graag willen hebben, ook in het buitenland.

4 maart 2021 om 11:33

Dit is toch inderdaad gewoon hoe je het wil horen van een reserve speler? Realistisch, maar wil blijven knokken en helpen. Perfect. Had gisteren echter wel even wat moeite om in de wedstrijd te komen, maakte een paar foutjes in het begin, maar herstelde zich goed en voetbalde erna prima.

4 maart 2021 om 11:37

Dit zijn uitstekende spelers om erbij te hebben qua instelling. Niet "ik wil spelen en anders ga ik mokken", maar "ik moet ervoor zorgen dat de trainer niet om me heen kan".

Ik vind Klaiber zo slecht nog niet hoor. Maar hij liet zich wel heel gemakkelijk Binnendoor passeren in zijn eigen strafschop gebied door de linksback. Gelukkig kon Alvarez op tijd ingrijpen, zoals altijd

4 maart 2021 om 11:34

Die Alvarez staat me daar toch een potje te stofzuigen, echt niet normaal. Blijf me erover verbazen. Net alsof er 3 Alvarezzen op t veld staan, die staat echt overal.

4 maart 2021 om 13:06

Haha dat is wel echt een beest sinds de winter zeg! Onvermoeibaar lijkt het en overal zie je hem ineens weer opduiken als het moet. Het kan verkeren in het voetbal wat vertrouwen met een speler doet en je prettig voelen met je familie bij je.

Klaiber komt nog wel vaker in actie dit seizoen. Nous die een blessure heeft en Rensch en Timber moeten zeer waarschijnlijk nog wel even wennen aan de intensiteit van eredivisie wedstrijden. We moeten niet vergeten dat dit het eerste jaar is. Ik denk dat minimaal één van beide nog uitvalt door pijntjes als ze zo vaak blijven spelen.

Prima aankoop, af en toe heb je een transitieperiode (vanwege blessures en/of jeugd die er net niet klaar voor is) nodig van een paar maanden en dan kan je spelers als Klaiber uitstekend gebruiken. Hij was niet heel goedkoop maar geeft in een moeilijke wel stabiliteit en opties waardoor je de kans dat je geen CL haalt volgend jaar kleiner maakt. Uiteindelijk gaat het om het netto effect over 1-2 jaar en de kans op een positief netto effect is groter als je iemand als Klaiber haalt. Dat jongens hem op dit moment zijn voorbij gestreefd onderstreept alleen maar waarom het een goede aankoop is. Je kan hem voor minimaal 3 miljoen euro weerkopen en dan maak je max 2 miljoen euro verlies op de transfer zelf (plus salaris uiteraard...) terwijl zijn aanwezigheid uiteindelijk voor veel meer winst kan zorgen die je minder makkelijk kwantificeert (waarde van de jeugd die nu langer de kans krijgt om te wennen en beter voorbereid in het eerste komt, alsmede allerlei andere inkomsten zoals CL etc.).

Verschrikkelijke aankoop, sinds Labyad en Klaiber definitief uit het elftal zijn gehaald, loopt het 9 van de 10 keer als een trein. Klaiber was gisteren weer een onzekere factor, dat we hier 5 miljoen aan uit geven en hem initieel de voorkeur geven boven Rensch en Timber is echt ongelooflijk slecht, vooral ook een slecht signaal naar de opleiding.

Enige stap die Ajax nu nog moet zetten is het stoppen met dit soort aankopen en in plaats daarvan minuten geven aan talenten, ook al kunnen die de intensiteit nog niet allemaal 90 minuten aan, 5 of 10 minuten is ook al een mooi begin.

Qua aankopen moeten we vooral ook kijken naar de linkerkant van de verdediging, daar kan nog wel een talentvolle speler bij, dan wel uit de opleiding, dan wel gekocht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

2 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 12 0 1 0
2020/2021 FC Utrecht 2 1 0 0
2019/2020 FC Utrecht 24 4 5 0
2018/2019 FC Utrecht 37 2 5 1
2017/2018 FC Utrecht 36 1 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ajax voegt onnodige uitschakelingen in Europa toe aan de huisstijl’

De Nederlandse kranten zijn eensgezind na de uitschakeling van Ajax in de Europa League. De Amsterdammers moesten tegen AS Roma een 1-2 nederlaag van vorige week goedmaken, maar donderdagavond kwam de...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren