Ajax woest op KNVB na uitspraken over Brobbey: ‘Te gek voor woorden!’

Donderdag, 4 maart 2021 om 00:17 • Laatste update: 00:22

Ajax is boos op de KNVB en Nico-Jan Hoogma. De directeur topvoetbal van de voetbalbond liet onlangs in het YouTube-programma VoetbalTijd weten dat hij het zou begrijpen als Brian Brobbey de overstap naar RB Leipzig zou maken. Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax, is op zijn zachtst gezegd niet te spreken over die uitspraken van Hoogma. “De KNVB is er voor de clubs. Maar de hoogste voetbalbaas van Nederland vindt het prima als Brobbey naar het buitenland gaat”, zegt Overmars in gesprek met De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Snap jij de woede van Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

149 reacties (laatste reactie door corvanvalen)

Inderdaad een belachelijke uitspraak van Hoogma. Hij zou uit naam van zijn functie veel discreter moeten formuleren. Maar ja, Hoogma komt voor de val.

4 maart 2021 om 00:42

Heeft ie dan extreme dingen gezegd? Want in de quote uit deze tekst zegt ie helemaal niks en geeft ie alleen die trainer een compliment.

4 maart 2021 om 00:48

Het lijkt me niet de bedoeling dat de directeur van de KNVB positief is over Nederlandse talenten die transfervrij de overstap naar het buitenland maken.

4 maart 2021 om 00:56

Als dat voor het talent beter is, waarom zou hij dan moeten liegen? Op langer termijn mocht hij voor NL kiezen kan het toch goed uitpakken voor de knvb..

4 maart 2021 om 00:57

Dan moet Overmars het ook niet over stilleggen competitie hebben en mag Ten Hag ook niks meer over Ihatarren zeggen. Doe niet zo moeilijk. Iedereen hoeft niet monddood gemaakt worden. Daarnaast zegt ie alleen dat dat een goeie trainer is. Hij adviseert hem helemaal niet om daarheen te gaan. Marc stelt zich in deze aan.

4 maart 2021 om 01:12

Iedereen hoeft Idd niet monddood gemaakt te worden en Brobbey is vrij om te staan en gaan waar hij wilt. Je weet toch waar KNVB voor staat neem ik aan? De directeur van de Nederlandse voetbalbond die spelers aanmoedigt om transfervrij naar het buitenland te gaan kan echt nooit bij zijn takenpakket horen. En wat ten Hag en Mo hier mee te maken hebben is me werkelijk waar een raadsel maar als je verder hebt gelezen dan de kop op VZ weet je dat Ten Hag zei dat hij hoopt dat Mo snel bij zinnen komt.

4 maart 2021 om 01:19

Dan bemoeit Ten Hag zich toch met spelers die niet van hem zijn? Prima vergelijking. Nogmaals, ik heb er geen problemen mee dat Ten Hag dat zei, want hij zei weinig verkeerds. Net zoals Hoogma hier weinig verkeerds zegt. Hij moedigt niemand aan. Hij geeft een compliment aan die trainer. Mijn punt is dat Marc heel moeilijk doet over een citaat waarin Hoogma bijzonder weinig zegt, terwijl hij zelf graag op de stoel zit van de knvb als er een competitie stil gelegd moet worden. Wat mij betreft een goed voorbeeld van wel kunnen uitdelen maar niet kunnen incasseren. En dit is echt een heel zacht tikje dat ie moet incasseren.En wat betreft dat artikel over Ten Hag. Dat heb ik helemaal gelezen.

4 maart 2021 om 01:24

Boris, je snapt dat de KNVB/Hoogma bij wijze van spreken 'hiërarchisch' boven Ajax/Overmars staat toch? Bemoeienis van boven is veel grootser dan bemoeienis van onder. Dus totaal onvergelijkbaar, maar ik denk dat je dat wel begrijpt. Jij hebt ook weinig invloed op jouw baas, je baas wel op jou.

4 maart 2021 om 01:28

@Formus. Waar bemoeit Hoogma zich mee dan? Dit is toch bovenal een compliment uitdelen aan de trainer? Mag hij ook geen mening hebben over de trainer van Leipzig? Daarnaast denk ik dat de mening van Overmars meer teweeg brengt dan de mening van Hoogma. Hoogma? Who cares?

4 maart 2021 om 06:10

Ten hag bemoeit zich helemaal nergens mee. Hij krijgt een vraag over ihatarren en zegt vervolgens alleen dat hij een goede speler is. Vervolgens wordt ie weer gepushed om iets te zeggen maar zegt hij heel verstandig....hij speelt bij psv. Punt

4 maart 2021 om 08:24

Ik was het eens met Overmars tot ik het bericht van Boris19 las over Overmars en het beëindigen van de Eredivisie. Goed punt! Overmars heeft er toen eigenhandig voor gezorgd dat de Eredivisie werd stilgelegd, terwijl alle andere landen lekker door konden voetballen. Nu moet hij niet zeuren als anderen ook uitspraken doen over zaken waar ze niet over gaan!

4 maart 2021 om 08:28

Boris, je begrijpt dat je als je een bepaalde functie hebt, uitspraken op persoonlijke titel heel anders geïnterpreteerd worden. Bovendien zat hij daar in dat programma als directeur topvoetbal KNVB, dus dan moet je helemaal oppassen op je woorden. Je kan op zo'n moment beter de belangen van Ajax (topclub in NL die jij vertegenwoordigt als directeur topvoetbal) behartigen (die de grootste opleider is van NL, top vd wereld, die het geld nodig heeft van transfers van zelf opgeleide spelers etc), dan begrip opbrengen voor de belangen van 1 speler (die transfervrij de deur uitloopt bij de club die heel veel in je geïnvesteerd heeft).

4 maart 2021 om 08:29

Fan123, heel andere verhaal, heel andere structuur en Overmars is niet degene die daar eigenhandig voor gezorgd heeft. De regering heeft dat besloten. En anders treed je daar als bond toch hard tegenop? Ineens is Overmars de grote man hier? En als de 1 wat doet mag de ander wat terug doen? Imo een beetje onvolwassen.

4 maart 2021 om 08:36

Fan123, oneens, het feit dat Overmars toen voor zijn beurt sprak, geeft Hoogma natuurlijk geen vrijbrief.

Dat Hoogma als persoon Nagelsmann een goede trainer vindt en dat zijn zoon hier positief over is, dat is natuurlijk helemaal prima. Maar hij heeft een functie bij de Knvb als directeur Eredivisie en vanuit die functie mag hij nooit stimuleren dat toptalenten de Eredivisie verlaten.

Overmars heeft in die zin gewoon gelijk.

4 maart 2021 om 09:34

@origineel, dus hij mag alleen dingen zeggen die “goed zijn voor het Nederlandse voetbal” (het is toch vooral goed voor Ajax maar kom we betrekken de rest er weer eens bij zodat het argument dat zwaarder weegt) of hij moet erover liegen over lekker zijn mond houden?

4 maart 2021 om 09:38

Hij zat daar niet als directeur van de knvb. Hij zat daar als oud-speler van Twente en heracles. En zo heel raars zie hij niet. Hij zei alleen dat hij wel begrip kon opbrengen voor de speler om voor leipzig te kiezen, omdat talenten daar ook makkelijk de kans kregen. Het was zijn eigen mening. Dat mag toch wel. Wat een paniek als er wat vervelends over een speler van ajax word gezegd.

4 maart 2021 om 09:44

Rico, als dat zo is, vind ik het al wat anders, maar de tekst deed me anders suggereren.

4 maart 2021 om 10:13

Lierse "we betrekken de rest er weer eens bij"?? Mensen reageren hier alsof Hoogma zijn vrijheid op meningsuiting is aangetast maar het gaat erom dat het gewoon niet handig is dat je als hoogste man bij de KNVB gaat verkondigen dat je het wel zou begrijpen dat een talent transfervrij de overstap naar een andere competitie maakt. Alsof Rutte buiten kantooruren zomaar kan roepen wat hij echt vind van bepaalde zaken.. Maakt mij verder weinig uit hoor maar vind het wel onhandig. Overigens hoeft Overmars het ook niet groter te maken dan het is.

4 maart 2021 om 10:26

Hij moet het wanbeleid bij een dergelijke club dan maar verbloemen?

4 maart 2021 om 10:29

Nu ik zie eerlijk gezegd totaal niet in waarom hij niet zou mogen zeggen dat hij die stap zou snappen. Het is wel eens mooi dat iemand gewoon zegt wat hij denkt en niet heel de tijd hypocriet zit te lullen. Dus persoonlijk snap ik de nogal overtrokken reactie van overmars totaal niet.

4 maart 2021 om 10:30

Wat bazel jij nou weer.. 6 punten los met een wedstrijd te gaan en de enige club die nog in Europa actief is. Je kan je beter druk maken om het fantastische beleid bij je eigen club..

4 maart 2021 om 11:13

Haha, wanbeleid... Zou je mij kunnen uitleggen waarom? Ajax is de best presterende club in Nederland. Daarnaast heeft Ajax de afgelopen jaren meer stappen vooruit gezet dan de concurrentie, Vraag me dan af hoe het beleid er bij alle andere clubs aan toegaat.

4 maart 2021 om 11:58

@formus als Ajax door had willen voetballen en alle topclubs hadden zich verenigd, was het nooit afgeblazen. De regering was wel degelijk zo flexibel om te kijken: oh in Duitsland en Engeland doen ze het ook, dus wij doen het ook maar aangezien iedereen zo graag wil.

4 maart 2021 om 12:36

Vraagje Boris, ik heb het interview gelezen, en ik vind het namelijk niet verstandig van Hoogma dat hij dit zo zegt. Dat hij het mag zeggen is een 2de maar verstandig vind ik het niet.
Maar ik zie dat je voor PSV bent, mag ik je dan de vraag stellen, hoe zou jij reageren als Hoogma zegt "ihattaren moet naar Ajax dat is veel beter voor die jongen want ten Hag is een bijzondere trainer."
Hoe zou jij als PSV supporter dan reageren? Heel eerlijk?
Ik denk hoogstwaarschijnlijk ook niet echt happy, maar dat is mijn mening. Ik vind Hoogma namelijk niet in de positie om te zeggen dat hij snapt dat Brobbey weg gaat bij ajax, hij had het ook anders in kunnen kleden dat Leipzig een goede trainer heeft op ervaring van zijn zoon. Maar dat het voor Brobbey zijn eigen keuze moet zijn.

4 maart 2021 om 12:39

Dat zuig je gewoon uit je duim. Er werd in die landen doorgespeeld omdat ze daar veel meer van tv gelden afhankelijk zijn en anders het merendeel van die clubs ingestort hadden.

4 maart 2021 om 12:52

Leg mij dan uit waarom een Haller niet is ingeschreven in Europa, een Brobbey en Lang de deur uit lopen en er überhaupt tientallen miljoenen moeten worden uitgegeven om kampioen van Nederland te worden. Dan vind ik het opmerkelijk dat je gelijk op je tenen bent getrapt wanneer een van die zaken wordt aangehaald. Het zou een schande zijn wanneer Ajax in deze competitie niet structureel kampioen wordt.

4 maart 2021 om 13:43

En weer iemand die zo dom is dat hij dingen erbij haalt die niets met dit onderwerp te maken hebben. Maar ik ga er toch op in. Het budget van PSV is ook veel groter dan de rest. Dat zou, volgens jouw redenatie, betekenen dat PSV ook alle wedstrijden moet winnen en het dan terecht zou komen op de onderlinge wedstrijden. Dat is dus niet zo. Wat Lang betreft: voor de zoveelste keer: hij wilde spelen en kon die garantie niet krijgen. Brobbey heeft een topsalaris aangeboden gekregen. Zo jammer als een "supporter" van een andere club die het veel slechter doet zijn jaloezie zo duidelijk toont....

4 maart 2021 om 09:40

Misschien even opzoeken en zelf horen wat Hoogma nu precies gezegd heeft. Ik help je even: Heb je youtube? Goed, zoek even op Voetbaltijd. Waarschijnlijk het eerste resultaat is met Hoogma. Ga naar 17.40, daar begint het. Luister tot 18.53, dan is het hele Brobbey gesprek al voorbij. Laat je even weten of je van mening bent veranderd?

4 maart 2021 om 12:24

@panfc,

Het is dat er nu een artikel over staat anders had nog geen 1% van de forumleden, laatstaan Ajacieden naar dit filmpje gekeken en had niemand geweten wat Hoogma eventueel verkeerd heeft gezegd in dat filmpje.

Ik denk dat Overmars dit bewust gebruikt om over de rug van Hoogma van een mug een olifant te maken, om zo aan Brobbey aan te geven dat hij echt moet bijtekeken en anders de grootste fout van zijn leven maakt. Nog ff extra benadrukken: Supercontract en uit het voorstel spreekt heel, heel veel vertrouwen”, zegt de directeur voetbalzaken van Ajax. Hij belooft dat Brobbey ondanks de komst van Sébastien Haller veel speelminuten gaat krijgen.

Overmars vertelt er alleen niet bij in welk elftal van Ajax :-)

4 maart 2021 om 10:11

Als Ten Hag wat zegt over Ihattaren, dan vinden we dat het wel gepast is? Dit lijkt me iets soortgelijks, maar nu is het huis te klein.

4 maart 2021 om 12:07

Ten Hag zei, dat hij het een goede voetballer vind en dat hij hoopt dat hij bij zijn zinnen komt. ....zucht! Is dat het zelfde ....nee toch? Zou Hoogma weten waarom Brobbey eventueel naar het buitenland gaat. Zou Hoogma directeur KNVB denken dat Brobbey niet bijtekend vanwege de komst van Haller? Zo ja, dan zit hij dus zwaar mis....en dus ziet hij hem dus liever transfervrij vettrekken.

4 maart 2021 om 12:26

Ten Hag heeft zich heel erg op de vlakte gehouden over Ihattaren. Hij heeft niet gesuggereerd dat die beter zou zijn bij Ajax bijvoorbeeld.

Leipzig lijkt me voor brobbey gewoon een perfecte stap om zich te ontwikkelingen. Spelen aanvallend spel en hebben nog al een probleem met de bezetting van spitsen. Poulsen vind ik maar een matige speler en sorloth past niet echt in het systeem van nagelsmann.

Beetje heel erg stom van iemand met zijn functie dat Hoogma zo'n opmerking maakt. Misschien moet hij zich beter bemoeien met zijn eigen zaken en functie.

4 maart 2021 om 00:31

Wat zegt hij dan fout?

4 maart 2021 om 00:39

Ik vind hem niet zozeer iets fouts zeggen, maar vind het wel apart dat iemand met zijn functie zich hiermee bezighoud. Er zijn wel belangrijkere zaken en je "benadeeld" een knvb club qua wat je zegt. Ik vind het niet kwalijk, maar slim is het niet.

4 maart 2021 om 00:42

Ach ja uiteindelijk valt het amper voor dat iemand zijn eigen mening niet relevant vindt. En dat schaden valt wel mee. Alsof die ook maar enige invloed heeft.

4 maart 2021 om 00:45

Hij bemoeit zich met een zaak tussen Ajax en een speler. Dat is gewoon niet handig. Je zou raar opkijken als hij zich morgen gaat bemoeien met de soap rond Veldhuizen, hij zegt dat Robben beter geen comeback kon maken bij Groningen en dat ADO er op transfergebied een zooitje van maakt. Dat roept gewoon irritatie op, in dit geval kun je beter niet te inhoudelijk op die vraag ingaan. Verder ook niet meer van maken dan het is, het is een mening van Hoogma op basis van anekdotisch bewijs uit 2de hand. Het zal niet bepalend zijn of Brobbey wel of niet bij Ajax blijft,

4 maart 2021 om 00:49

Dus als jij een comment plaatst dan “bemoei” jij je ook met dingen? Nu ja blijkbaar stoort het sommigen dus misschien kan hij het beter niet zeggen inderdaad. Maar wat is dit een storm in een glas water hoor.

4 maart 2021 om 01:06

Absoluut dat krachttermen als "woest" en "te gek voor woorden" niet echt nodig zijn. Die Hoogma bedoelde het ook niet verkeerd, maar het is gewoon onhandig. Je vertegenwoordigd alle Nederlandse clubs, dus ook Ajax. Privé mag hij zijn eigen mening hebben, maar als je publiekelijke optredens gaat doen dan is het verstandig terughoudend te zijn. Verder niet de zaak opblazen, uitpraten en weer door.

4 maart 2021 om 01:14

Hoe kan je nou een gemiddelde VZ bezoeker vergelijken met de directeur van de KNVB.. Wat jij en ik vinden boeit niemand wat, maar dit is de baas van het Nederlands voetbal..

4 maart 2021 om 01:34

Wie vertegenwoordigd hoogma? De nederlndse clubs en speler toch? Niet alleen de clubs Als hij het een goede keuze vindt mag hij het zeggen. Niet handig voor ajax of welke nederlandse club maar hij zegt niet dat iedereen ht moet doen?

4 maart 2021 om 08:16

Goed kijken wat hij ervan vindt dat Ajax voortaan in de Bundesliga gaat voetballen. Veel beter voor de ontwikkeling van de club, meer sterke teams, meer geld, meer weerstand. Ajax kan dan echt proberen door te groeien naar Europese top. Top spelers blijven dan ook langer. Zeer goed voor de ontwikkeling van Ajax.

4 maart 2021 om 08:59

Nee dat kan echt niet, overleeft de knvb nooit! De gedachte alleen al.. angstaanjagend! Ot: Zeker geen handige uitspraak van hem en mag Overmars best wat over zeggen. De hele heisa eromheen is natuurlijk ook weer zo overdreven. Had deze heisa meer begrepen wanneer Brobbey zijn keuze (niet bijtekenen) niet duidelijk naar buiten had gebracht.

4 maart 2021 om 12:09

De directeur topvoetbal moet zich ver buiten dit soort onderwerpen houden. Als je dan een keer zo'n vraag om de oren geslingerd krijgt, deflecteer 'm dan gewoon met een uitspraak als: "dat is iets tussen Ajax en Brobbey".

5 maart 2021 om 15:41

Hij geeft een oordeel over die trainer nadat anderen hun mening gaven over een eventuele overstap naar Leipzig. Meer niet. Overmars niet zo kinderachtig doen over iets wat niet gezegd is.

4 maart 2021 om 09:13

@theo: Beetje heel erg stom dat iedereen zich op zijn pik getrapt voelt tegenwoordig. Kleinzerigheid ten top dit

4 maart 2021 om 11:10

Als hoge pief bij de Knvb moet je toch gewoon niet je grootste talenten naar het buitenland toe praten? In ieder ander geval was er niks aan de hand, maar als Knvb functionaris wel.

4 maart 2021 om 12:07

Een beetje heel erg stom dat iemand als Hoogma zo'n functie krijgt. De man is alleen directeur bij Heracles geweest. Die kun je toch niet het sportieve beleid van het Nederlandse betaalde voetbal uit laten stippelen?!

Hoogma zegt toch niets geks? Hij heeft al bekend gemaakt niet bij te zullen tekenen en dan lijkt mij dat hij best een advies mag geven over wat een mooie vervolgstap zou zijn. Die vervolgstap komt er nu eenmaal toch. Ik snap best dat het Overmars pijn zal doen dat hij een talent niet binnenboord weet te houden maar met zijn werk van de afgelopen jaren kan hij hierdoor toch niet al te erg gekrenkt worden in zijn trots. Slechts een minuscuul smetje op fantastisch werk.

4 maart 2021 om 05:49

Ik vind dat je als directeur topvoetbal beter moet weten. De eredivisie is er bij gebaat dat er talenten van eigen kweek zo lang mogelijk in de eredivisie blijven voetballen. Alleen dan kan je op de lange termijn als land de weg omhoog inzetten. Je wil tenslotte met meer dan één club Europees overwinteren lijkt me. Als je als directeur topvoetbal al een mening hebt over een contract van een jeugdspeler, kan je die misschien beter voor je houden.

4 maart 2021 om 07:55

Het is natuurlijk een uitspraak die een beetje uit zijn verband is gerukt. Maar het past wel helemaal binnen het bestuurlijk amateurisme van de Knvb. Het is eerder ondanks dan door de Knvb dat het Nederlands voetbal enigszins weer een beetje opkrabbelt. Deze tirade van Overmars heeft wel wat meer irritatie achter zich dan alleen deze uitspraak. De knvb is een slapende organisatie. Over het amateurvoetbal in Nederland niets dan goeds, maar de betaalde tak is bestuurlijk om te janken.

4 maart 2021 om 12:11

Het gaat er niet om wat hij zegt, maar wie het zegt. Het betreft hier de directeur topvoetbal van de Knvb. Die hoort hier helemaal geen antwoord op te geven naar mijn mening. Het is gewoon amateurisme ten top, al verwacht je dat inmiddels ook gewoon standaard als het de Knvb betreft. Je ziet in alles terug dat die bond bestuurd word door lichtgewichten.

Weer duidelijk te zien dat de KNVB weer een incapabele directeur heeft. Het belang van de KNVB moet altijd zijn om het Nederlandse voetbal verder te laten ontwikkelen en verbeteren. Snap Overmars zijn frustratie dan ook wel dat juist een man op deze positie zich uitspreekt over een toptalent van Ajax die transfervrij vertrekt. Dit is natuurlijk voor zowel Ajax als het Nederlands elftal niet de beste oplossing(er van uitgaande dat Brobbey in DE geen basisplek krijgt)

4 maart 2021 om 01:38

Dus als een speler zich beter kan ontwikkelen in het buitenland moet ie dat niet doen? De KNVB moet ook in het belang van de speler denken, niet alleen voor de clubs. En of het een juiste besising is weet je nu niet. Misschien wordt het qua succes een nieuwe v. Persie of een nieuwe v velden.

4 maart 2021 om 01:58

Precies dit. Juist omdat je niet kan weten of het een juiste beslissing is of niet, moet je hier ook geen advies of hints op geven of hoe je het ook wil noemen, zeker niet als je zelf een partij als de knvb vertegenwoordigt, welke het Nederlands voetbal en dus de Nederlandse clubs vertegenwoordigt. Klinkt een beetje alsof je tegen je eigen personeel zou zeggen, beter ga je bij de concurrent werken, ik weet niet of ze beter zijn maar ik heb goede dingen over ze gehoord.

4 maart 2021 om 05:41

Knvb vertegenwoordigd niet alleen clubs maar ook de spelers. Ajax moet een toontje lager gaan zingen

4 maart 2021 om 07:35

Flauwekul natuurlijk, KNVB is er voor de clubs en niet de spelers

4 maart 2021 om 08:05

Oke... Wij zijn een opleidingsland toch? Onze clubs leven ietwat boven hun stand, omdat wij spelers meer waard laten worden door ze veel speeltijd te geven in onze mickey mouse competitie toch? Ik snap wat je bedoelt, maar elke seconde dat de directeur van de Knvb de identiteit van de Eredivisie en het Nederlands clubvoetbal tegenspreekt, is een seconde teveel. Het is typerend. Bestuurlijk heeft men geen idee van haar eigen bestaan. Dat is oprecht heel ernstig.

Van Persie is voor 4,5 miljoen naar Arsenal gegaan van Feyenoord. Even een feit wat de situatie Van Persie toch een stuk minder pijnlijk voor Feyenoord maakt.

4 maart 2021 om 08:08

KNVB is er vooral voor de clubs , natuurlijk willen ze spelers ook begeleiden. Het blijft gewoon belachelijk dat een directeur van de KNVB zich uitspreekt over een speler van Ajax.

4 maart 2021 om 07:20

Dus om 1 uitspraak is hij incapabel. Moet hij ontslagen worden vind je. Doe toch niet zo overdreven zeg, net of Brobbey luistert naar zo'n gast van de KNVB. Heel veel ophef om niets in mijn ogen.

4 maart 2021 om 09:44

OOk voor jou lijkt het me goed als het fragment even opzoekt. Want er is echt geen advies gegevn. Youtube. Voetbaltijd. Tussen 17.40 en 18.53.

5 maart 2021 om 15:44

Hij spreekt zich niet uit over een toptalent maar over de trainer waar dat toptalent dan EVENTUEEL onder zou komen te werken.

Los van de discussie vind ik het raar dat hoogma zich hierin mengt. Ga je bezighouden met belangrijkere zaken, ook als het je gevraagd wordt.

4 maart 2021 om 00:32

Ik wist niet dat werknemers van de KNVB zich niet mogen uitspreken over Nederlandse voetballers en hun ontwikkeling?

4 maart 2021 om 00:42

Zeg ik dat? Ik vind het alleen niet heel handig in zijn positie als topman. Ik zou me momenteel drukker maken over andere onderwerpen ipv brobbey. Dat vind ik meer een vi, rondo of studio voetbal onderwerp

4 maart 2021 om 00:48

Nouja als Knvb ben je de belangenvertegenwoordiger van de ED clubs. Dan is het wel raar om aan een speler van 1 van die clubs de overstap naar een andere competitie te adviseren. 1 van je eigen doelen is nota bene om het niveau in de ED zo hoog mogelijk te houden.

4 maart 2021 om 00:51

Maar dan mag hij dus niet zijn eigen mening geven over zaken die misschien niet perfect zijn voor de eredivisie? Dan zou de wereld toch ook maar een saaie plek zijn als iedereen gewoon altijd alles zei wat goed was voor de belangen die hij zou moeten behartigen.

4 maart 2021 om 01:07

We hebben het over 1 van de hoogste functionarissen in het voetbal he, het is niet zo maar een positie. En voor sommige posities is het moeilijk om de functie los van de persoonlijke titel te zien. Stel je eens voor dat Elon Musk aangeeft liever prive in een Mercedes te rijden dan in een Tesla.

4 maart 2021 om 01:23

Iets niet mogen en iets onhandig vinden zijn 2 verschillende dingen. Hij mag imo zeggen wat hij wil, maar gezien zijn functie is het niet handig. Zeker als het om specifieke clubs of spelers gaat als topman van de eredivsie. In deze tijden vind ik het vrij irrelevant qua baan.

4 maart 2021 om 06:48

Volgens mij heeft Overmars ook wel belangrijkere zaken om zich mee bezig te houden. Zorgen dat spelers worden ingeschreven voor een competitie en niet van de verkeerde medicijnen snoepen bijvoorbeeld.

4 maart 2021 om 10:02

Lul niet zo slap Lierse, dit is gewoon een uitspraak in de trend van: Wij van WC eend raden Glorix aan. Of: Wij van BMW raden een Mercedes Benz aan.

Als je de contradictie daar niet in ziet, ligt dat enkel en alleen aan jou en aan die paar eierdoppies hier die enkel tegen Overmars en Ajax zijn en dáárom NJ Hoogma 'begrijpen' en 'steunen'.

4 maart 2021 om 10:14

Overmars moet niet zo op zijn pik getrapt doen. Hij suggereert gewoon dat deze man moet zeggen dat Brobbey bij Ajax moet blijven of dat hij niks moet zeggen. Lul zelf niet zo slap zou ik dus zeggen en maak van een mug geen olifant. En als de baas van BMW even wilt zeggen dat de chief-designer van Mercedes een heel bekwame man is dan is daar niks mis mee.

4 maart 2021 om 11:28

Als Ajax Brobbey zo belangrijk vindt moeten ze hem een betere aanbieding doen, of niet in de winterstop een concurrent voor hem halen (die natuurlijk de voorkeur krijgt) Ik zou als speler dan ook verder kijken.

4 maart 2021 om 12:14

Handig is het toch niet? Je lokt hier alleen maar reacties mee uit. Dat is prima als je analist bent, maar absoluut niet als je directeur topvoetbal bent. Verder ben ik ook van mening dat werknemers van de Knvb zich niet uit horen te laten over individuele kwesties als het niet direct in hun werkveld ligt. In dit geval is dat zeker niet het geval.

Inderdaad volkomen belachelijke reactie van NJ Hoogma... hij hoort in zijn functie het op te nemen voor Ajax. Hij had ook kunnen zeggen: Nagelsmann is een geweldige trainer, en de tijd van mijn zoon onder hem had hij ook voor geen goud willlen missen. Bij Ajax echter, heeft Brobbey echter wel veel meer perspectief op speeltijd op hoog niveau Dat is op jonge leeftijd veel belangrijker dan kennismaken met een mooie trainersvisie of iets meer geld verdienen. Dat heb ik mijn zoon ook duidelijk gemaakt en mede daarom speelt hij voor een stabiele Nederlandse subtopper: Utrecht.

4 maart 2021 om 00:33

Dus hij moet liegen omdat dat beter is voor Ajax?

4 maart 2021 om 00:40

Hij hoeft helemaal niet te liegen want in deze situatie is Leipzig niet duidelijk een betere keuze dan Ajax, behalve voor het geld misschien. Hij speelt nu bij zijn jeugdclub waar iedereen hem op handen draagt en verruilt zijn warme nest/stad voor een Oost-Duits gedrocht. Ajax wil structureel presteren en dat betekent dat je meedoet in veel competities en dus veel wedstrijden speelt. Helemaal als straks dat nieuwe CL-format er is (mocht Brobbey dan Ãâ¼berhaupt nog bij Ajax zitten). Hij heeft kansen genoeg.

4 maart 2021 om 00:43

Nu als dit zijn mening is dan zou hij wel degelijk liegen als hij zegt dat iets anders zijn mening is.

4 maart 2021 om 10:13

Als zijn mening in strijd is met zijn functie moet ie aftreden.

4 maart 2021 om 10:15

En jij hebt het over slap lullen? Hij moet aftreden omdat hij vindt dat nagelsman een zeer bekwame trainer is die jonge spelers veel kan leren?

4 maart 2021 om 12:17

Nee, hij moet de vraag deflecteren en zichzelf niet in de positie manoeuvreren dat hij z'n mening geeft over zaken die hem niet direct aangaan. Dit is niet een kwestie waar de mening van de directeur topvoetbal van de Knvb relevant is. Integendeel zelfs, want de man is gewoon een lichtgewicht. Je kunt dus uberhaupt betwisten of zijn mening waarde heeft.

4 maart 2021 om 12:48

Die man krijgt een vraag en je verwacht dan dat hij zegt dat zijn mening niet relevant is? Dus als jij morgen gevraagd wordt voor een interview voor Twente TV (geen idee of dat bestaat trouwens) dan zeg jij nee omdat jouw mening ook niet echt waarde heeft?

4 maart 2021 om 09:46

Lol. Dat is dus precies wat hij heeft gezegd! Hij nuanceert alleen de gedachte dat het dom is naar Leipzig te gaan.

5 maart 2021 om 15:48

Als ie dat zou zeggen zou hij weer op de stoel van ten Hag gaan zitten. En zo is het dus nooit goed. Overmars moet niet zo kinderachtig doen.

Marc Overdrijftmars...het is de voetbalwereld. Mensen komen en gaan. Dan moeten ze ook geen buitenlandse spitsen kopen als ze niet willen dat een Nederlandse jongen naar het buitenland gaat vertrekken.

Dus Overmars stelt eigenlijk dat Hoogma niet objectief mag zijn? Eigenaardig standpunt. Of Hoogma nou bij de KNVB werkt of niet, hij mag toch zeker wel zijn mening geven

4 maart 2021 om 00:34

je hebt ook te maken met Oranje als Knvb. waar denk je dat een onervaren talentvolle spits als Brobbey zich beter ontwikkeld? bij een Leipzig die bovenin meedoen in een topcompetitie of ergens bij een Nederlandse club waar een concurrentiestrijd winnen een stuk realistischer is? je moet zulke jongens nog helemaal niet naar het buitenland praten imo

4 maart 2021 om 00:40

“julian Nagelsmann is daar. Je moet natuurlijk spelen, maar ik vind het wel een heel bijzondere trainer. Mijn zoon heeft onder hem gewerkt bij Hoffenheim. Dat had hij niet willen missen” Dit is de quote die in de tekst staat. Ik weet niet wat ie nog meer allemaal in die youtube bijdrage heeft gezegd. Maar in deze quote deelte ie alleen een compliment aan die trainer uit en verder helemaal niks. Hij zegt toch niet dat hij vindt dat Brobbey naar Leipzig moet gaan of dat als hij moest kiezen tussen Leipzig en Ajax dat hij het ook wel zou weten. Marc stelt zich hier een beetje aan.

4 maart 2021 om 00:41

Hij denkt dus blijkbaar dat dat uitstekend bij Leipzig zal gaan.

4 maart 2021 om 01:46

@lierse1997 de laatste Nederlandse spits die jong was en in de top van een topcompetitie is doorgebroken kan ik me iig niet meer herinneren. of we moeten terug naar de tijd van Van Persie maar die had al redelijk wat Europese ervaring toen hij naar Arsenal ging en een basisplaats in de Eredivisie gehad over een langere periode

4 maart 2021 om 08:15

De laatste Nederlandse spits uit de jeugd van Ajax is ook al een eeuwigheid terug hoor.

4 maart 2021 om 00:52

Je bent de directeur van de Knvb. Als het komt tot nationale competities moet je natuurlijk niet objectief zijn. Het is alsof de directeur van ING even de abn amro aan klanten aanraadt.

4 maart 2021 om 01:02

Die vergelijking komt niet eens in de buurt van correct. De ing en abn amro als knvb en ed club? Serieus? XD

4 maart 2021 om 01:03

Dat vind ik totaal niet vergelijkbaar Regulator. Dat gaat eerder op voor een kwestie als 'hé Nico-Jan, directeur van de KNVB, kijk je liever naar de Eredivisie of de Bundesliga?' Als hij dan zou zeggen dat de Eredivisie hem niet boeit en hij mensen adviseert om beter de Bundesliga te kijken, dan is dat raar met betrekking tot zijn functie. Dit betreft echter één speler, één specifiek geval, één voetballer die wellicht denkt zich bij Leipzig beter te kunnen ontwikkelen. Ik zou het heel eng gedrag vinden als Hoogma dan uit zou spreken dat de Eredivisie heilig is

4 maart 2021 om 01:11

Haha het voorbeeld is kortzichtig, maar de strekking is duidelijk: beter voor de speler bij een club in een andere competitie dan die van jou. Ja het is 1 speler en 1 specifiek geval. Wel een geval waarin 1 van jouw clubs ontzettend veel moeite voor aan het doen is om hem te houden he. Als Overmars verwacht je dan tenminste dat Hoogma het voor je opneemt en anders zich er gewoon afzijdig van houdt. Het is gewoon niet handig.

4 maart 2021 om 02:40

Ik snap je punt, maar ben het er niet mee eens. Ik zou het echt heel kinderachtig vinden als iedereen spelen in de Eredivisie moet gaan hypen omdat ze bij de KNVB werken

4 maart 2021 om 09:55

Ik zeg toch vrij duidelijk dat hij zich ook afzijdig kan houden? Kom op. Meneer wilde even interessant doen met zijn connectie tot Nagelsmann, maar doet dat wel over de rug van Overmars.

4 maart 2021 om 10:00

Dat is waar. Ik dacht even te veel in uitersten, haha. Ik denk niet dat hij interessant wilde doen. Hij zegt gewoon wat hij denkt en je kunt vinden dat hij dat beter kan laten, maar ik vind dat het erg opgeblazen wordt

4 maart 2021 om 06:34

Het avontuur van zijn eigen zoon is mislukt, verhuur aan Sankt Pauli en daarna verhuur aan FC Utrecht.

4 maart 2021 om 10:23

Dan moet ie dát juist gebruiken als voorbeeld. Kijk, mijn zoon heeft getraind onder Nagelsmann, moet je zien waar hij nu staat, bij Utrecht in de Nederlandse eredivisie, onder de Knvb, de organisatie waar ik directeur ben. Hij is niks opgeschoten met zn stap naar het buitenland, laat het een waarschuwing zijn voor Brobbey.

Sws is het van de zotten dat de directeur van de Knvb die het topvoetbal moet stimuleren zelf een zoon heeft in een buitenlandse competitie. Al met al blijkt meneer NJ Hoogma uitermate ongeschikt voor de functie die hij nu bekleedt.

4 maart 2021 om 11:32

Dus moet Ajax maar geen spelers meer verkopen aan buitenlandse clubs? Dan hebben ze zelf in de hand of hun talenten voor de eredivisie behouden blijven.

de Knvb is altijd amateuristisch geweest. we kennen allemaal de aanstelling van Blind al twee jaar vantevoren op basis van niks, het nikszeggende 10 jaren plan van Van Breukelen wat na een jaar weer was vergeten, het Ziyech verhaal en dit past ook weer mooi in een rijtje van miskleunen

Nou denk ik niet dat Brobbey wel of niet blijft omdat ene Hoogma zijn mening over deze hele zaak geeft. Ik vind het ook niet echt handig om je als directeur van de Knvb te gaan uitlaten over zaken die tussen speler en club gaan. Je zou toch raar opkijken als Hoogma vindt dat Berghuis geen aanvoerder zou moeten zijn, Ihattaren beter voor een transfer kan kiezen en dat het ontslag van Slot onbegrijpelijk was. De irritatie is begrijpelijk, maar ik hoop dat "woest" vooral een sensatie term is vanuit Verweij. Want we hoeven de zaak ook niet te overdrijven. Even opbellen en uitpraten en daarna gewoon weer door.

Hoogma wil hiermee alleen maar een compliment geven aan die trainer van Leipzig en helemaal geen sneer uitdelen aan Ajax of zo. Daarnaast is het toch niet de taak van de directeur van de Knvb om te zorgen dat jeugdspelers van Ajax hun contract verlengen.
Beetje spijkers op laag water zoeken van Marc. Daarnaast vind ik het vreemd dat Overmars het prima vindt als hij zich met Knvb zaken bemoeid (stilleggen van competitie) en dan hier zo'n enorm punt van maakt.

Ik lees nergens een advies. Alleen dat hij begrip toont.

4 maart 2021 om 07:34

Inderdaad, niet meer en niet minder. Al moet hij dit soort vragen gewoon afkappen. Hoogma is daarnaast volgens mij ook niet in dienst bij Ajax.

Ik vind het ook niet echt de rol van een functionaris van de KNVB om dit soort uitspraken te doen, maar dat kan ook helemaal aan mij liggen. Ik zie Brobbey liever blijven, al is het carrieretechnisch voor hem misschien lucratiever te vertrekken, op de korte termijn dan.

5 maart 2021 om 15:56

Wat zegt ie nu anders dan een compliment over Nagelsmann...?

Compleet geflipte reactie van Overmars, die wel erg in zichzelf lijkt te zijn gaan geloven. In welke wereld moet de Directeur Topvoetbal van de nationale voetbalbond spelers actief transferadvies gaan geven om bij AFC Ajax te tekenen, wanneer hij gelooft dat de speler veel zou kunnen leren van Nagelsmann? Marc moet lekker bij zichzelf te raden gaan. Als ik Brobbey was, ging ik niet met deze charlatan in zee.

4 maart 2021 om 02:43

"omdat Brobbey mogelijk in de toekomst voor Oranje gaat spelen, acht Overmars het handig dat Hoogma ‘een speler als Brian gewoon het beste advies geeft of er helemaal niets over roept’." Deze zin is echt hallucinant. Marc zal wel even voor Nico-Jan Hoogma bepalen wat het beste advies is en anders moet hij simpelweg z'n bek houden.

4 maart 2021 om 11:51

Het grootste uithandbord van de Knvb kan beter zeggen: Ten Hag kun je veel van leren, bij Ajax kun je veel leren, in Nederland kun je veel leren en je moet niet te vroeg vertrekken (zo wordt de competitie kwalitatief alleen maar minder). Maar hij zegt: Lekker meteen gaan als je niet speelt, naar het buitenland, buitenlandse trainers aanprijzen. Prima mening om te hebben, maar niet als uithangbord van de Knvb.

Wat een huilert die Overmars. Hij kan het duidelijk niet hebben dat een talent niet bij wil tekenen. Dat krijg je als je te veel in jezelf en in je club gaat geloven. Ik zie geen enkel probleem in de uitspraken van Hoogma.

Waar maakt iedereen zich nou druk om? Hij zegt dat hij het zou begrijpen als Brobbey de overstap zou maken en legt uit waarom. Hij adviseert toch niets?

volgens mij zegt Hoogma alleen maar begrip te hebben dat Brobbey naar Leipzig zou gaan, en daarna geeft ie aan dat de coach daar erg goed is, er staat nergens dat hij vindt dat Brobbey daar heen moet gaan.
Beetje overdreven allemaal als je het mij vraagt.

Hoe serieus moet je zoiets nemen... chef vermiste vliegtuigen is die hoogma toch? Zou er niet te zwaar aan tillen..

Wat maakt iedereen zich weer druk. Ik heb het stukje even opgezocht. Er wordt gesproken over Brobbey. Ook Hoogma vindt het verhuur aan bijvoorbeeld Twente een goed plan, want je wilt veel spelen als jonge speler. Daarna zegt hij dat hij wel moet zeggen, dat Nagelsmann daar zit. Precies de quote die hier in de tekst staat. En dat is het einde gesprek over dit onderwerp. Denk dat Overmars, net als 99% van de leden hier, het stukje niet eens heeft gezien. Stukje over Brobbey begint op 17.40 en duurt 1 min 10 max.

Beetje zielige reactie van Overmars. Hoogma geeft alleen, desgevraagd, zijn mening en onderbouwd zijn mening met een voorbeeld van zijn zoon. Hij zegt niet per se dat Brobbey naar het buitenland moet, maar dat hij de werkwijze van Nagelsmann goed acht voor (jonge) spelers (mits ze speelminuten krijgen). En Hoogma hoeft er helemaal niet voor te zorgen dat Brobbey bij Ajax blijft, daar moet Ajax natuurlijk zelf voor zorgen. Lekker vingertjes wijzen van Overmars

Niet dom, maar erg onhandig zo'n uitspraak. Hoogma moet beseffen dat hij geen twee petten in het openbaar kan opzetten. Er is geen prive- uitspraak mogelijk

Ik vind het onhandig, maar niet raar. Moet hij dan liegen? De Knvb is er voor de clubs én de spelers en als hij oprecht van mening is dat dit goed voor Brobbey is, mag hij dat zeggen. Niet alles van Ajax is perfect.

Ajax en overmars moeten niet zo huilen.zelf haal je overal spelers weg uit jeugdopleidingen en dan vertrekt er een keer een van je eigen talenten op dezelfde manier en dan is de wereld te klein.

Het is opmerkelijk dat een medewerker van de bond dit soort uitlatingen doet, eigenlijk gewoon onhandig. Voor de rest moet Ajax er niet te zwaar aan tillen. Het is uiteindelijk de speler zelf die beslist of hij wel of niet verlengd en in Nederland blijft voetballen. Het is niet gezegd dat hij in het buitenland niet kan slagen. Dat is pas achteraf te concluderen, maar een ding staat als een paal boven water. Brobbey zal in het begin van zijn carrière al genoeg centjes binnen harken.

Ik vind Overmars een topper, maar hier moet ie het gewoon lekker laten gaan. Ik snap echt niet waarom hij zich druk maakt over zo'n uitspraak. Het is misschien bedenkelijk dat de topman van de Knvb op deze manier denkt en praat, maar boeie. Gewoon lekker op je eigen club blijven richten en doen waar je goed in bent.

En als Ten Hag aangeeft dat Mo welkom is bij Ajax is er geen verontwaardiging...iets met 2 maten...!!!

4 maart 2021 om 11:09

Het een heeft toch totaal niets met het ander te maken? Het gaat om jeugdspelers in Nederland te houden. Dus nogal logisch dat Overmars die uitlatingen van Hoogma niet pikt....

Misschien niet zo slim, maar Ajax brengt zelf naar buiten dat Brobbey Niet verlengt. En dan geeft iemand aan dat Leipzig geïnteresseerd is dan beschadigt dit de belangen van Ajax???
Waarom dan groots aangeven dat Brobbey vertrekt.
Misschien om veel reacties van de supporters uit te lokken, die door het uitspreken van hun teleurstelling hem toch nog over de streep trekken? Net zoals Tadic , die overal op liet tekenen hoe dom het was niet te verlengen, want er is geen enkele club in de wereld die beter voor hem is!!!
Dan is tactiek van Mark mislukt.

Overmars heeft helemaal gelijk over de uitlatingen van de directeur voetbalzaken Knvb. Je bent aangenomen om je in te zetten voor het Nederlandse voetbal. Dan mag er van je worden verwacht dat jij je daarover positief uitlaat. Ook met betrekking tot wel of niet een transfer van een jeugdspeler naar het buitenland. Die moeten zo veel mogelijk binnen de eigen voetbalgrenzen worden gehouden. Even los van wat voor die speler beter is. Als je dat niet kunt - en van iemand die zijn halve leven in Duitsland heeft gespeeld, kun je dat verwachten - moet je per direct die mooie functie neerleggen in het belang van het Nederlandse voetbal. Dus die halve Duitser kan mooi met het teleurstellende RVC lid Jan Smit terug naar Almelo. Daar verrichten ze goed werk. Maar je moet je beperkingen kennen...

Wat een ophef weer zeg. Die man wil waarschijnlijk gewoon iets positiefs zeggen over de trainer daar. Ik heb nou niet het idee dat die Brobbey adviseert om daar perse heen te gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

48 jaar
132 fans
SeizoenClubW
2008/2009 Go Ahead Eagles 24 0 1 0
2003/2004 Barcelona 20 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Nicolò Schira: géén contract tot medio 2023 of 2024 voor André Onana

Ajax wil het contract van André Onana tot liefst de zomer van 2025 openbreken, zo verzekert Nicolò Schira via sociale media. Volgens de transferexpert uit Italië heeft de Amsterdamse club er...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren