Henk Veerman en Kenneth Perez botsen: ‘Ik sta meer met verbazing’

Woensdag, 3 maart 2021 om 23:34

Henk Veerman en Kenneth Perez waren het niet volledig eens na de voor sc Heerenveen teleurstellend verlopen halve finale van de TOTO KNVB Beker. De aanvoerder annex spits van de Friezen zei bij ESPN na afloop van het met 0-3 verloren duel met Ajax ‘trots’ te zijn op de energie die zijn ploeg in de wedstrijd legde. Perez kon naar eigen zeggen weinig begrijpen van die woorden, omdat hij Heerenveen ‘matig aan de bal’ vond.

“De eerste helft geven we in ieder geval heel veel energie als ploeg”, zo begon Veerman zijn analyse. “Dat Ajax de betere ploeg is, hadden we wel verwacht. Alleen als je er zoveel energie in stopt en kansen creëert... Ook al waren het niet super veel kansen, we kregen wat kansjes. Dan moet je in dit soort wedstrijden de trekker overhalen, wil je een kans maken tegen Ajax. Dat is niet gelukt en dan zie je hoe makkelijk Ajax voetbalt.”

Presentator Milan van Dongen vroeg aan Veerman of alles volgens het tactische plan verliep. “Nou ja, dat denk ik wel. Ons middenveld stapte niet op tijd omhoog, waardoor ze best wat ruimte kregen achter de laatste linie. Verder kan ik alleen maar trots zijn dat we er zoveel energie in stoppen”, reageerde de spits. Van Dongen wijst op het feit dat Daley Blind en Davy Klaassen uitvielen. “Klap erop om ze het moeilijk te maken”, zei Van Dongen tegen Veerman. “Ik had het idee dat dit niet genoeg gebeurde.”

“Dat kan je vinden, ja. Of ik dat een simpele mening vind? Ja, Kenneth?”, zo richtte Veerman zich analist Perez. “Ik sta meer met verbazing dat je trots bent op het team dat jullie energie erin hebben gestoken”, reageerde Perez op de woorden van Veerman. “Jullie waren zó matig aan de bal en het druk zetten lukte ook niet echt. Ik vind niet dat jullie er een pot van gemaakt hebben.”

“Weet je, ik vind dat we er enorm veel energie in hebben gestopt en dáár ben ik trots op. We wilden hier niet van de mat geveegd worden. Dat het aan de bal wat minder is, dat kan”, antwoordde Veerman. Perez stelde dat Heerenveen ‘veel minder’ was en dat de spelers die goed zijn aan de bal ‘onder de maat’ waren. Veerman: “Dan kan je toch nog wel blij zijn dat je veel energie op de mat hebt gelegd? Dat we niet als makke schapen van het veld afgaan.”

Van Dongen wees op het duel met PEC Zwolle, dat Heerenveen afgelopen vrijdag met 4-1 verloor. “Precies, dus daar ben ik blij mee. Maar dat het niet goed aan de bal was, mag duidelijk zijn”, stelde Veerman. Perez concludeerde dat het een ‘alles of niet-wedstrijd’ was voor Heerenveen, die uiteindelijk kansloos met 0-3 verloren werd. “Ja, dat is zonde”, besloot Veerman.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door master d)

Laat Kenneth ook wel eens iemand uitpraten? Staat er hier ook weer doorheen te tetteren om zo zijn eigen mening er doorheen te drammen. Begin me steeds meer aan hem te irriteren. Wat de woorden van Veerman betreft, de energie die hij benoemd heb ik niet echt terug gezien. Heerenveen speelde een vrik kansloze wedstrijd, wat geen schande is tegen dit Ajax.

4 maart 2021 om 00:47

Als Kenneth ergens aanwezig is dan mag het om niemand anders draaien dan Kenneth Perez. De keren dat hij wel iemand laat uitpraten staat hij met zo een smerige blik te kijken alsof die man alle wijsheid in pacht heeft. Die jongen is door Fox veel te groot gemaakt en het is inmiddels niks anders dan de Kenneth Perez show. Ik kan die man niet uitstaan. Een Fresia, Aletha Liedemeijer, Wim Kieft of Theo Jansen zijn veel leuker om naar te luisteren.

4 maart 2021 om 06:24

Dat doet ie toch altijd? Bij voetbalpraat draait toch ook alles om perez? Als hij maar aan het woord is. Wil iemand anders iets zeggen dan tettert hij er keihard doorheen. Alleen zijn mening telt. Maar vond dit met verman niet zo bijzonder. Perez had wel gelijk maar dat woordje botsen is weer zo’n enorme clickbait.

4 maart 2021 om 08:55

Ja maar kom op, Heerenveen is nergens en dan hoor je Veerman zeggen dat hij trots is op de energie. In een cafe zou hij keihard uitgelachen worden. Ik vind dat Perez zich nog goed weet in te houden. Leuke vent die Veerman, maar zijn uitspraken in dat interview waren wereldvreemd.

4 maart 2021 om 10:28

Inderdaad. Deze vent als aanvoerder kan je toch ook niet serieus nemen? Ze hebben nou ook niet heel veel moiete gedaan om het Ajax moeiltte maken. Zelf vrijwel niks gecreëerd. En ook weinig (opzettelijke) overtredingen gemaakt om Ajax te proberen af te stoppen. We hebben niet eens een gele kaart gekregen volgens mij. Gelul over energie erin gestopt. Hij mag zelf ook wel eens het goede voorbeeld geven door wat meer sprintjes te trekken. Maar o o stel je voor dat je moe wordt!

Die kenneth is soms ook raar bezig. Als je kijkt naar de kwaliteitsverschillen en begrotingsverschillen dan is dit gewoon een reële uitslag. Kenneth denkt serieus dat een heerenveen een vuist kan maken tegen een ploeg die een speler haalt groter dan hun eigen begroting. Met daarnaast nog 2 afgeschreven spelers van ajax zelf (siem en lasse). Nee man, ajax steekt er ver boven uit.

3 maart 2021 om 23:54

Perez dacht niet dat Heerenveen een vuist kon maken, maar daar gaat het hier ook niet om. Het gaat erom dat Veerman zei trots te zijn op zijn team omdat ze energie in de wedstrijd legden. Ik vind het niet zo raar dat Perez daar verbaasd over is, want ik zat daar zelf ook met open mond naar te kijken. Het is de halve finale van de beker en ze leggen er energie in.. zo hé, mag het? Alsof dat een verdienste is

3 maart 2021 om 23:59

Precies Bobiku, Veerman doet net of het heel bijzonder is dat Heerenveen er energie in stopte, dat zouden ze elke wedstrijd moeten doen! Voor de rest is Veerman blij met de kansen die de eerste helft gecreëerd zijn, welke dat zijn weet ik niet... Vond het een abominabel niveau wat Heerenveen op de mat legde. Er vol op klappen en strijden voor elke meter ook nauwelijks gezien. Zeker als ook Nijhuis nog eens de scheidsrechter is, moet je als Heerenveen helemaal de grenzen opzoeken en soms wel eens over de grens gaan in het eerste half uur. Perez heeft mijn inziens dan ook volkomen gelijk met z'n kritiek

4 maart 2021 om 00:44

Ja, op basis van dit interview zou je vermoeden dat Heerenveen nipt verloren heeft en het Ajax moeilijk heeft gemaakt. Ze hebben geen schijn van kans gehad. En tuurlijk, Ajax is gewoon veel beter, dus ze hoeven zich echt niet te schamen. Maar trots.. jemig. Ze hebben ongetwijfeld hun best gedaan, maar als je collectief 90 minuten achter de feiten aanloopt, zou ik wegblijven van termen als 'trots'. Vond dit echt een gênant interview. Ben ook benieuwd wat bijvoorbeeld Schöne hiervan vindt, die aanzienlijk veeleisender is. Sowieso heb ik dit seizoen bij Heerenveen het idee dat het allemaal erg vrijblijvend is. Na die overwinningen tegen Feyenoord liepen ze logischerwijs de polonaise, maar het komt op mij over alsof ze dan gelijk verzadigd zijn. An sich heeft dat niet met dit verlies tegen Ajax te maken, maar wel met dit interview en met andere resultaten

4 maart 2021 om 01:05

Je ziet ook aan Veerman dat hij zich inhoudt en gewoon liever geen kwaad woord over zijn team zegt. Veerman heeft natuurlijk zelf ook gewoon een beetje een aparte manier van communiceren, zo'n schone komt met een veel beter klinkend en realistisch verhaal.

4 maart 2021 om 01:28

Geen kwaad woord is één ding, maar trots zijn is ook wel een uiterste. Zeg dan gewoon dat er niet meer in zat

4 maart 2021 om 08:40

@bobiku29 Ik heb ook met verbazing naar het interview van Henk Veerman gekeken. Vooral dat energie in de wedstrijd leggen. Ik heb het eerlijk gezegd niet gezien. Ik vond het juist allemaal heel tam en mat. Ajax kreeg de bal en mocht zonder druk doorlopen tot aan de middenlijn. Verdediging was relatief gesloten, maar dat was het ook wel qua inbreng van Heerenveen. Niet spelen met het mes tussen de tanden, niet afjagen, geen scherpe counters, gewoon helemaal niks. Geen moment het idee gehad dat dit voor Heerenveen een speciale wedstrijd was en ze daarvoor een stapje harder liepen.

4 maart 2021 om 10:05

Inderdaad. Ik vond het echt op een oefenpotje lijken. Ajax speelde ook wel erg goed moet ik zeggen. Niet eens groots, maar ze vinden elkaar heel makkelijk. Heerenveen stond erbij en keek ernaar

4 maart 2021 om 08:36

Het is ook zeker geen schande dat Heerenveen van Ajax verliest, echter was Heerenveen wel heel slecht. Als je ziet hoeveel onnodig balverlies ze geleden hebben (vooral J. Veerman) dan moet je gewoon concluderen dat je het niet goed gedaan hebt. Ondanks dat moet je natuurlijk wel de 1-2 maken waardoor het weer een wedstrijd kan worden.

Perez is een kritische soms wat zure vent maar hier heeft hij toch 100% gelijk?! Je speelt misschien wel de wedstrijd van je leven, je gaat er met 3-0 vanaf en je was volstrekt kansloos. Dan ga je toch niet zeggen dat je trots bent dat je energie in de wedstrijd gelegd hebt.. Jezus energie in een wedstrijd stoppen is een basis vereiste, iets wat je iedere week doet als prof.. je hebt in 90 minuten 1 kans gehad en hebt totaal geen indruk gemaakt. Dan is er ergens iets niet helemaal goed gegaan en mag je best een beetje balen en zelfkritisch zijn lijkt me.

4 maart 2021 om 07:20

Dat Perez zo vaak gelijk heeft en zinnige dingen zegt op een directe manier is ook de reden dat er veel haters zijn. Kan hem zelden betrappen op onzin en durft altijd voor zijn mening uit te komen. Dat dit anderen niet aan staat is eigenlijk pas zuur

4 maart 2021 om 09:13

Ik denk dat er "haters" (dat is pas een zuur woord) zijn omdat hij zovaak door anderen geen tettert, hij dingen soms omdat hij ze niet begrijp volledig uit context trekt om vervolgens een punt te maken wat nergens over gaat. Ik vind het persoonlijk wel wat hebben dat wanneer zeven man "de nieuwe Messi" de hemel in prijzen dat hij dan nuchter wijst op het feit dat dit de Eredivisie is en dat ze eerst maar eens een seizoen moeten presteren. Maar hoe hij bijvoorbeeld door zijn eigen onkunde begon te tetteren dat Haller niet goed genoeg is voor Barcelona leek echt helemaal nergens op. Zijn collega had het woord en noemde goede argumenten waarom een type Haller beter rendeert bij een aanvallend ingesteld team. Maar Perez hoort de naam Barcelona en loopt vast en gaat vervolgens helemaal los dat hij niet goed genoeg is. Dat is wel echt heel ondermaats. Dus om af te sluiten met een echte Perez wijsheid: Laat Perez het maar eens over een heel seizoen zien.

4 maart 2021 om 09:27

Dat doet hij voor mij al vele seizoenen. Veruit de beste analist op dit moment. Maar goed, jij denkt daar duidelijk anders over. Ieder zijn mening en dat is ook geen enkel probleem.

Tja. Heerenveen ging zeker in de beginfase de duels niet uit de weg. Ze wachtten Ajax rond de middenlijn op en klapten er vol op. Dit Ajax wint echter duels en laat zich niet het kaas van de brood afeten. Ik kan prima begrijpen dat het voor het tv-publiek niet zo overkomt, maar ik denk echt dat Heerenveen ondanks het inzetten van veel energie gewoon ook fysiek wordt afgetroefd door Ajax. De evolutie bij Ajax is toch geweldig, spelers als Schuurs, Labyad en Traoré die in de eerste seizoenshelft elke wedstrijd speelden zijn geruisloos verdwenen en populaire invallers als Ekkelenkamp, Klaiber en Promes zijn of uit beeld of getransfereerd. De selectie is breed en talentvol en de trainer heeft van zijn team een hecht geheel gemaakt dat fysiek excellent is aan andere ED-teams.

3 maart 2021 om 23:53

Vooral trots op Alvarez en Martinez die zich weer teruggeknokt hebben. Zag het interview met Alvarez en als vader van een 18 maanden oude dochter had ik enorm met hem te doen. Hij heeft een prachtige tijd met zijn vrouw en dochter moeten missen en dan is het logisch dat hij niet optimaal kan presteren. Maar sinds zijn gezin herenigd is en zijn transfer naar Valencia afgeketst zien we de echte Alvarez. Wat een gif en wat een passie. Volgens mij stond hij ook op scherp vandaag en maakte hij bij een 3-0 stand nog een tackle op de bal. Echt een speler die zijn been nooit terugtrekt en die vallen in Amsterdam misschien nog wel meer op dan types als Gravenberch en Kudus.

4 maart 2021 om 11:02

Ondanks dat alvarez heel belangrijk is, vond ik hem de laatste weken niet goed spelen. Maar dat kan ook komen omdat gravenbergh in een mindere fase zit, en blind niet meer centraal stond. Hierdoor kwam hij meer aan de bal dan dat goed voor hem is.

Wat een slappe hap zeg. Halve finale van een bekertoernooi. Die wil je ten koste van alles winnen lijkt me. Vol voor de winst gaan, maar nee deze gaan een wedstrijd met een mindset spelen met ' dat ze niet van de mat geveegd willen worden '..

4 maart 2021 om 00:14

Nou weet niet of dat de mentaliteit was, al was het alleen maar omdat ze met jongens als schöne, de jong en h veerman spelen. Het was natuurlijk wel treurig van de kant van Heerenveen. Vond het vooral opvallend dat er niks anders geprobeerd werd door Heerenveen in de fase dat het nog ergens om ging qua stand

Kenneth is een zuurpruim die het geweldig vind om zichzelf alleen maar te horen praten en anderen hun mening niet belangrijk vind. Sowieso vind ik al dat analyseren bullshit.

4 maart 2021 om 07:11

Kenneth heeft anders 100% gelijk hier. Ik zou me als supporter schamen voor zo'n uitspraak van Veerman.

Ah, daar is ie weer, Kenneth “ik ben verbaast” Perez. Wat een betweter is dat zeg. Die kan zo doen of hij het altijd bij het goede eind heeft. Zo erg dat het irritatie oproept. En dan zijn paradepaardje, dat is dat iets hem “gewoon verbaasd”. Daarmee hoeft hij eigenlijk niks meer te onderbouwen. Maar komt er een andere analist met een statement, dan begint hij met “kun je dat onderbouwen, hoe kom je daar bij”? Perez is koning van de goedkope kritieken leveren vind ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. MulderKeeper290
J. VeermanMiddenvelder287
H. VeermanAanvaller2814
M. van BergenAanvaller274
B. NygrenAanvaller243
A. van der HeideAanvaller120
C. DriouechAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

24 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 sc Heerenveen 28 14 3 0
2020/2021 St. Pauli 0 0 0 0
2019/2020 St. Pauli 22 11 1 0
2019/2020 St. Pauli II 2 1 0 0
2018/2019 sc Heerenveen 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Kwakman snapt frustratie Padt niet: ‘Hoe moet de keeperstrainer dat weten?’

Sergio Padt heeft voor de camera’s van ESPN toegegeven dat hij verrast was door het feit dat Henk Veerman zondagmiddag de strafschop nam tijdens de Derby van het Noorden. SC Heerenveen...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren