‘Wordt dat dan van mij verwacht? Moet ík Feyenoord dragen? Is dat reëel?’

Woensdag, 3 maart 2021 om 11:31Rian Rosendaal • Laatste update: 15:18

Willem van Hanegem vindt dat Orkun Kökçü zich meer moet laten gelden bij Feyenoord en de pas twintigjarige middenvelder is het in principe eens met de lezing van de voormalig trainer van de Rotterdamse club. Kökçü is aan de andere kant van mening dat er wel erg veel druk wordt gelegd op de schouders van jonge spelers en in dat kader verwijst hij naar de problemen die Mohamed Ihattaren momenteel ondervindt bij PSV.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Orkun Kökçü een vaste plaats veroveren bij Turkije?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door straight to th)

Lekker voor Berghuis, Linssen, Jorgensen, Diemers, Toornstra, Haps, Botteghin, Fer etc. Kun je het weer mee doen. Dus als het goed gaat ligt het aan Kokcu en als het slecht draait ligt het aan het team. Volgens mij moeten jonge gasten gewoon nog een iets dikkere huid krijgen en is dat het hele verhaal.

3 maart 2021 om 11:51

Kom op man, dat zegt ie toch helemaal niet? Je verdraait nu bewust z'n woorden om problemen te creëren. Hij zegt toch niet dat als het goed gaat het zijn verdienste is? Hij zegt alleen dat we jonge spelers minder snel moeten hypen en minder snel moeten afzeiken als ze die hype niet in één ruk waarmaken. Dat lijkt me geen gekke boodschap, ik vind t juist mooi dat hij dit zo expliciet zegt. Getuigt wel van persoonlijkheid

3 maart 2021 om 11:55

Ik kan goed begrijpend lezen hoor. Het gaat nu minder en wat lees ik? Ik lees excuses die buiten hem zelf liggen. Het ligt aan het team, de ervaren spelers. Mensen zijn te kritisch, want hij heeft voor Turkije gekozen. De mensen zullen daarom wel boos zijn op hem.
Laat het hem lekker bij zichzelf zoeken. Ik vind dit behoorlijk slap gelul, redelijk typisch voor veel jonge spelers.

3 maart 2021 om 11:59

Vind dit inderdaad een heel verstandig stuk van Kokcu. Hij ontkent juist totaal niet zijn eigen falen. Wat inderdaad niet eens falen genoemd hoeft te worden maar ontwikkeling. Vind het een sterk stuk van deze jongen, komt volwassen over

3 maart 2021 om 12:10

Nou, blijkbaar kun je toch minder begrijpend lezen dan je zelf denkt. Hij zegt 'Misschien klopt dat wel niet, maar zo voelt het soms'. Hij brengt het niet als feit hè, hij zegt dat het voor hem zo voelt, maar hij het ook mis kan hebben. Kökcü is behoorlijk zelfkritisch hoor. Lees maar eens eerdere interviews. Daarbij vind ik het getuigen van gezond realisme dat hij weet dat hij nog niet de aangewezen man is om Feyenoord te dragen

3 maart 2021 om 12:17

Hij is zelf ook kritisch ja. Maar een ander mag niet zijn, omdat hij jong is? Hij voetbalt bij Feyenoord. Dan lig je onder een vergrootglas. Bij voor en tegenspoed. Hij zal toch echt met al die meningen om moeten leren gaan.

3 maart 2021 om 12:20

Waar zegt hij dat anderen niet kritisch mogen zijn dan? Ik ben benieuwd.

3 maart 2021 om 12:21

Hij zegt niet dat er niemand kritisch mag zijn, maar men moet realistisch zijn. Dat is een groot verschil. En hij gaat prima met die meningen om.....hij heeft er alleen een mening over. Dat mag toch ook?

3 maart 2021 om 11:54

@13nesta lees eens het artikel nog eens opnieuw. Kom dan rustig reageren.

3 maart 2021 om 11:57

Jonge gasten moet een iets dikkere huid krijgen is mijn conclusie na het lezen van het artikel. En wat is jouw bijdrage in je comment?

3 maart 2021 om 11:59

@nesta in ieder geval geen foute aannames verspreiden in deze topic....

3 maart 2021 om 12:20

Volgens mij ben je het anders redelijk met mij eens dat hij meer focus op zichzelf moet hebben lees ik hieronder.

3 maart 2021 om 13:00

Je weet dat in je eerste comment nog een paar regels staan met verbale diarree? Sterke eindconclusie ook wel; jonge gasten moeten een dikkere huid krijgen. Als je dat uit dit artikel haalt zou ik het advies van MrKrilling ter harte nemen

3 maart 2021 om 12:18

Mwoah, niet helemaal. Bovendien zegt hij er zelf ook nog bij "misschien klopt dat wel niet, soms voelt het zo.".

Het laatste stukje is hetgeen waar ik het niet zo mee eens ben, dat Turkse voetballers op meer krediet kunnen rekenen. Dat het hele voetbal daar intenser beleefd wordt ben ik het mee eens, maar ik heb het idee dat men daar ook een stuk kritischer is. Misschien minder bij het nationale team, maar zeker bij de clubs onderling.

3 maart 2021 om 12:40

Sorry maar probeer je nou als mede Ajacied Feyenoord af te zeiken omdat Kokcu iets zegt?
Ik ben echt onder de indruk van deze 20 jarige jongen die gewoon heel duidelijk is. Hij vraagt zich hardop af of hij Feyenoord moet dragen, zegt dat hij gewoon niet zo ver is als de buitenwacht soms verwacht. Dat hij volop in ontwikkeling is en dat hij zich vereert voelt dat er ook kritiek op hem wordt gegeven omdat dat betekent dat de verwachtingen bij hem ook hoog liggen.
Ik zie motivatie, ambitie, nuance en realisme in zijn interview en ik waardeer dat enorm van een mens of die nou bij Feyenoord speelt of ergens anders.

Ik zie het simpel. dit jochie is 20 jaar oud, leeft in een bubbel en heeft weinig van de wereld gezien. Wordt gehypet en kan makkelijk waanideeën krijgen over hoe geweldig hij wel niet is. Als je die context ziet dan heeft deze meneer een hele dikke huid en kan je alleen maar bewondering hebben voor hoe volwassen deze jongen zich hier verwoord. Ik hoop oprecht dat hij langzaam stapjes blijft zetten in zijn ontwikkeling en van talent naar waardevolle teamspeler naar kartrekker gaat in Rotterdam. In mijn optiek is hij verder dan straatschoffie van Persie toen die een jaar of 19/20 was en van Persie heb ik als mens en voetballer toch ook hoog zitten.

Helemaal gelijk deze jongen. Überhaupt een realistische verstandige knul, die ook erg goed kan voetballen. Heeft t lastig sinds corona, lijkt ook niet helemaal fit, maar heb veel vertrouwen in hem door z'n technische talent en mentaliteit (voor zover ik dat kan inschatten). Hoop dat t allemaal goed valt voor hem, want het moet soms ook net meezitten. Slot zal iig wel een goede trainer zijn voor m

Ik heb helemaal niet het gevoel dat Kokcu super kritisch benaderd wordt. Hij is gewoon een redelijk goede speler, maar speelt veel te vaak onzichtbaar. Misschien dat als hij dit leest, dat hij dan denkt dat ik dit zeg omdat hij niet "mijn" land vertegenwoordigd, maar je kunt ook gewoon realistisch zijn en erkennen dat Kokcu tot dusver toch minder het toptalent is dan men pak m beet 4 jaar geleden dacht. Interesse van Arsenal heeft die jongen misschien het gevoel gegeven dat hij al een gearriveerde speler is, maar uiteindelijk is ie gewoon een talent dat nog heel, heel veel te leren heeft. Een creatieve middenvelder zoals hij moet veel vaker beslissend zijn.

3 maart 2021 om 12:14

Nou Short, deels met je eens, maar hij is nog altijd maar net 20 (in december geworden). Ik ben het met je eens dat hij meer rendement moet krijgen, maar hier zijn wel twee zaken die hem niet hebben geholpen: 1. Zijn blessure, net toen hij gewoon een hele goede reeks had neergezet. 2 de tactiek van Advocaat. Hij wordt neergezet als lopende middenvelder in een heel behoudend systeem. Je ziet aan alle aanvallers en middenvelders bij Feyenoord dat het rendement naar beneden loopt. Niet gek als de voorste aanvallers op 40 meter van de goal staan. Gelukkig wordt hij de laatste 2 wedstrijden als voorste middenvelder neergezet, dus geef hem even de kans op die plek. Mijns inziens zou hij nog beter renderen in een vrijere rol dicht achter de spits, wellicht dat Slot dat ook ziet.

3 maart 2021 om 12:20

Er zijn zoveel jonge spelers die te maken hebben met blessures en coaches die niet bij ze passen. Echter als je als groot talent op je 20e direct betrokken bent bij 1 doelpunt per 700(!) Minuten, dan los je voorlopig natuurlijk niet je belofte in en dan heeft de kritiek mijns inziens weinig met je keuze voor het nationale elftal te maken. Verder wil ik niks aan Kokcu's kwaliteit afdoen, ik vind het ook zeker een realistisch en goed interview van hem, alleen ik snap de link met zijn keuze gewoon niet zo goed. Als hij 7 goals en 8 assists had dit seizoen, dan is er helemaal niemand die hem af blijft kraken omdat hij voor Turkije heeft gekozen.

3 maart 2021 om 12:24

Er zijn ook veel talenten die door coaches niet tot wasdom komen. Bij de B1 en A1 was hij wekelijks bij goals betrokken. Je gaat mij niet vertellen dat hij dat verleerd is. Ik blijf erbij dat Advocaat met dit systeem zorgt voor een laag rendement.

3 maart 2021 om 12:29

En ik blijf erbij dat als je echt een supertalent bent, je meer presteert dan 1 goal betrokkenheid per 700 minuten, ongeacht de coach. En dat is precies waar de kritiek vandaan komt, er is namelijk niemand die Xiyech af bleef kraken, sterker nog onze ex bondscoach wordt erom verketterd. De reden dat Kokcu de kritiek te verduren krijgt en niet Koeman, heeft met zijn eigen prestaties te maken en niet met z'n keuze voor nationale elftal.

3 maart 2021 om 12:47

Zijn prestaties moeten omhoog, maar ik denk dat hij de juiste mentaliteit bezit en ook nog voldoende talent heeft. Je moet hem echter niet de marathon laten lopen, zoals Advocaat en menig supporter wil zien. Met de juiste trainer kan hij je nog wel eens verrassen.

3 maart 2021 om 13:07

Wij zijn het verder gewoon met elkaar eens hoor, maar ik word gewoon een beetje kriebelig van dat nationale elftal argument. Als Kokcu een beetje met een wijde blik kijkt, dan ziet ie dat leeftijdsgenoten Boadu en Stengs wel bij Nederland spelen, maar zeker niet minder kritiek te verduren hebben gehad. Sterker nog, ik hoor bijna nooit echte kritiek op Kokcu. Ook blanke blonde jongens als Van de Beek, de Ligt en de Jong worden aangepakt als ze een matige periode hebben. Ik geloof best dat hij het zo ervaart, maar ik zie niet in dat Kokcu onevenredig veel of harde kritiek te verduren heeft. Ja er zal vast een keer op insta iemand wat gezegd hebben vanwege z'n keuze, maar denk je niet dat spelers van het Nederlands elftal nooit ongefundeerde dingen over zich heen krijgen? Ik vind het gewoon een beetje een slap excuus.

3 maart 2021 om 13:16

Op de Feyenoord sites is hij wel vaak degene die veel kritiek Krijgt, dus ik begrijp waar het vandaan komt. Ik denk dat dit eerder met zijn manier van lopen te maken heeft dan met zijn nationaliteit. Berghuis en hij zijn altijd degene die kritiek kkrijgen.....ze zien liever een Toornstra die hard werkt....En dat is misschien wel het grote probleem van Feyenoord

3 maart 2021 om 13:34

Aah oke ja die kritiek zie ik niet, maar zoals je zelf ook aangeeft heeft dat waarschijnlijk niet met zijn landskeuze te maken

3 maart 2021 om 13:48

Haha klopt, op FR12 moet tot mijn verbazing altijd Berghuis het ontgelden. Terwijl die met Toornstra het hardst werkt van iedereen. Kökcü heeft hetzelfde, die oogt wat onverschillig en dan ben je altijd de gebeten hond bij Feyenoord. Het maakt niet eens uit hoe hard je werkt, het moet er vooral uitzien alsof je hard werkt

Oke wel realistische kijk. Wel jammer dat sommige het zo ervaren en hierdoor misschien eerder uit NL willen gaan. Het is dit tijdperk met alles online, waardoor de jonge spelers veel kritiek online lezen.

Als ik zo een talent mocht adviseren, zou ik zeggen doe je social media weg. Focus eerste jaren goed op start van je carriere. Laat je niet afleiden door al die anonieme mensen die kritiek hebben.
Focus.

Wel goed punt dat het niet realistisch is om van jonkie te verwachen dat zij een team kunnen dragen. Mensen moeten dit zeker beseffen en dat fouten maken erbij hoort.

3 maart 2021 om 12:00

Maar die jonge talenten die niet tegen de plaatselijke kritiek kunnen, die zijn toch totaal niet realistisch als ze denken dat ze ergens anders geen kritiek zullen krijgen? Als Kokcu nu naar Arsenal was gegaan, had ie misschien veel meer kritiek gekregen dan nu in Nederland. Ik vind juist dat men in Nederland nog wel hoog opgeeft van Kokcu, terwijl hij vrij weinig wedstrijden echt van doorslaggevend belang is geweest tot dusver. Hij heeft het zelf over de Turkse mensen, dat die spelers op handen dragen, maar dat is ook alleen maar als je het goed doet en zo gaat het hier in het land ook. Je kunt het ook omdraaien en stellen dat er geen enkel land ter wereld is waar ze zoveel vertrouwen in je hebben als jeugdspeler als in Nederland. Als je ziet hoe waardeloos ihatarren presteert, maar letterlijk elke analist vond dat het Schmidt schuld was en dat Ihatarren moest spelen, dan denk ik niet dat ze in de Engelse pers zo achter een gast van 19 blijven staan. En als ik de Turkse topics hier lees, zijn ze ook heel gepassioneerd aan het klagen zodra het misgaat en het gaat nogal eens mis in het Turkse voetbal. Het gras is niet altijd groener bij de buren.

3 maart 2021 om 12:58

Je doet in meerdere reacties keihard je best om te bewijzen dat hij niet tegen kritiek kan oid, maar je hebt volgens mij niet helemaal begrepen wat hij zegt. Hij komt juist over als iemand die heel goed tegen kritiek kan en de fout ook bij zichzelf zoekt. Sterker nog, dat zegt hij letterlijk ("natuurlijk kan ik beter". Hij heeft het in de tekst vooral over het verwachtingspatroon. Jonge talenten worden tegenwoordig al heel gauw gehyped en worden de verwachtingen ook enorm (mede door het hypen). Vervolgens worden ze feitelijk de grond in geboord als het even niet goed gaat of als ze fouten maken. Zie bijvoorbeeld Gravenberch. Groot talent die het heel goed doet, maar na een paar mindere wedstrijden hoor je al dat hij er niet veel van bakt (oa door Van Basten). Zijn opmerking over zijn keuze voor het Turkse nationale elftal is een gevoel dat hij krijgt. Hij geeft zelf ook aan dat het misschien niet klopt. Wat Kokcu hier allemaal zegt, vind ik heel nuchter, intelligent en realistisch overkomen. Zo zie je ze niet vaak bij jonge spelers.

3 maart 2021 om 13:08

Ik vind dat hij een vreemde verklaring voor die kritiek heeft, namelijk z'n keuze voor nationale elftal. Ik snap dat niet, want Kokcu ziet toch ook dat Nederlanders als Boadu en Stengs minstens zo hard aangepakt worden als ze niet presteren? Ik vind het hele interview van hem nuchter en realistisch, maar die opmerking vind ik onnodig en een beetje zieligdoenerij. Ik geloof best dat hij het echt zo ervaart, maar dan kijk je niet realistisch naar de kritiek die Nederlands elftal spelers met soortgelijke leeftijd en prestaties krijgen.

3 maart 2021 om 13:58

Het is geen verklaring voor de kritiek. Hij geeft aan dat hij voelt dat hij sinds die keuze meer wordt bekritiseerd, niet dat dat de reden is voor de kritiek. Als reden zegt hij oa "ik kan beter" en dat er teveel verwacht wordt van jonge spelers.

3 maart 2021 om 15:28

Naja dat is nagenoeg hetzelfde.

Een plek in het Nederlands elftal zou toch heel moeilijk geworden zijn en daarom niet meer dan logisch dat hij voor Turkije koos. Beoordeel hem als voetballer en niet op welke keuzes die jongen maakt.

Ik vraag me af waarom Feyenoord niet gewoon eens besluit om 5 jaar lang elk doorgebroken talent zo snel mogelijk tegen elk goed bod te verkopen. We zitten nu continu te hopen dat ze nog verder groeien en daardoor nog meer geld opleveren, maar de realiteit laat zien dat die jongens of stagneren, of dat ze doorgroeien en door hun dan kortlopende contract voor een peulenschil vertrekken.
Had die jongen destijds gewoon verkocht toen de eerste beste club 15m op tafel wilde leggen, dan had je met dat geld wat ervaren spelers kunnen halen waardoor het team als geheel vooruit kan en je talenten nog beter presteren.

3 maart 2021 om 12:50

Dit dus. Het gaat niet eens alleen om doorgebroken talenten, maar neem ook een jongen als Jorgensen die allang verkocht had moeten worden.
In plaats daarvan wordt de hele spaarpot in het salaris van Berghuis gestoken. Leuk dat dat een prima voetballer is, maar als club maar je zo geen stappen.

Een Feyenoord met kokcu is in ieder geval leuk om naar te kijken, want ondanks dat er te vaak iets verkeerd gaat heeft hij altijd de intentie om naar voren te spelen. Als Diemers erin staat is het allemaal wat veilger, maar de amusementswaarde daalt ook gelijk enorm met dat eeuwige terugdraaien.
Verder heeft hij gelijk dat jeugdspelers vaker de kans krijgen en pakken bij ajax , dus hoop dat daar met Slot verandering in komt.

3 maart 2021 om 12:51

Ehh nou nee , erg me 100% aan deze gozer. Mag gelijk weg, overschat door het eerste jaar en doet alles fout.

3 maart 2021 om 13:33

Dan heb je er weinig kijk op, deze jongen heeft voetballend enorm veel potentie. Maar bij Feyenoord hebben ze liever harde werkers dan goede voetballers, hopelijk veranderd dat onder arnesen/slot.

3 maart 2021 om 16:26

Haha kijk eens wat wedstrijden dan.
Kan zijn hoor dat je houdt van foute passes over 5m , schoten die je moeder nog harder en met meer richting kan schieten.
Dan is het jou soort speler idd.

De vraag is niet of je goed speelt, maar niet wint. Dat gebeurd nu eenmaal wel eens. De grote vraag bijFeyenoord is het totaal ontbreken van een ondergrens. Het team kan niet een zesje halen. Het is of een acht of een twee.

Ik ben het eens met Kokcu. Ik vind dat zelf ook, waarschijnlijk meerdere, dat talenten te snel worden gehypet en ook weer te snel worden bekritiseerd. Het lijkt in Nederland soms wel dat er rond hun 20ste van talenten worden verwacht een heel team te dragen. Foute maken mag vrijwel niet, een aantal wedstrijden wat matig en dan wordt er al voorzichtig over afschrijven gesproken, met die gaat het niet redden. Dat gebeurt bij zoveel teams vooral in de top. Ik vind het oneerlijk naar die jongens toe, er lijkt soms nauwelijks ruimte voor groei te zijn. Het is er direct staan of maar gelijk wegwezen. Gelukkig denken de clubs daar niet zo over en geven die spelers ruim de kans zich te bewijzen. Maar als het aan analisten en de ''specialisten van de media'' worden zulke jongens direct afgeschreven. En laat ik met maar niet hebben over de zelfbenoemde fans. Sommige kunnen er ook wat van.

3 maart 2021 om 12:08

Maar heeft het te maken met voor welk land je uit wilt komen zoals Kokcu insinueert? Ik ben het met jou en hem eens dat talenten ook te snel van een voetstuk gehaald worden waar ze in eerste instantie ook te snel op zijn geplaatst. Maar ik vind het eerlijk gezegd wel een vervelende insinuatie dat dat zou komen door het land waarvoor hij wilt spelen.

3 maart 2021 om 12:23

Nee absoluut niet. Daar ben ik het met je eens hoor. Dat is echt op basis van zijn spel, dat de afgelopen tijd gewoon zeer ondermaats was. En dat mag ook gezegd worden, maar dat direct afschrijven gaat me altijd wat te ver. Verder natuurlijk gewoon onzin dat dat op basis van zijn keuze voor Turkije is.

3 maart 2021 om 12:21

Maar is dat typisch iets voor Nederland? Ik lees wel vaker artikelen wanneer voetballers of mensen uit de voetbalwereld aangeven dat in ''nederland de talenten zo snel afgebrand en afgezeken worden als het even niet loopt''. Dat gebeurt toch in bijna alle voetballanden? Maar die talenten lezen daar de artikelen natuurlijk niet of zijn daar nog nooit geweest. Want laat bijvoorbeeld Kokcu maar is praten met een talent dat doorbreekt in Engeland. Die analisten en kranten daar zijn minstens zo opportunistisch daarin.

3 maart 2021 om 12:28

Ik denk het wel. Om Engeland als jouw voorbeeld te nemen, daar zijn ze inderdaad overdreven opportunistisch en komen ze superlatieven tekort om hun talenten te prijzen. Maar dat doen ze ook wel voor langere tijd. Voorbeeld Lingaard. Die werd echt zo lang beschermt en verwacht dat komt er nog wel uit. Daar hebben ze die jongen zo lang de tijd gegeven dat het label 'talent' een hele meme om hem heen is geworden. Dus ja, ik heb zelf het idee dat de Engelse en in andere landen hun eigen spelers niet zo snel opgeven en afschrijven als ze een wat mindere periode hebben.

3 maart 2021 om 12:46

Deels mee eens. Het zal toch vooral persoons afhankelijk zijn. Een speler als Sterling bijvoorbeeld kon jarenlang echt helemaal niks goed doen en werd echt met de grond gelijk gemaakt in de media om het minste of geringste. Het gaat er bij mij alleen niet in dat Nederland hier echt een uitzondering in is.

Volgens mij is er niemand die verwacht dat Kokcu het elftal even bij de hand gaat nemen. Wel is hem een bepaald talent toegedicht vanaf zijn debuut dat hij een belangrijke speler voor Feyenoord kan worden. Inmiddels gaat hij zijn 3e jaar in waarin hijj veel speelt en valt zijn ontwikkeling t.o.v. zijn debuut tegen. Met zijn talent hadden we verwacht dat hij nu wat verder zou zijn vwb zijn rol in het elftal. Niet minder, maar ook zeker niet meer. Hij heeft nu 68 wedstrijden voor Feyenoord gespeeld en is inmiddels ook gewoon Turks international. Sorry Orkun dan ligt de lat gewoon hoger dan toen je begon. Heeft wat mij betreft niks te maken met je keuze voor Turkije. Van internationals en spelers met 2 jaar ervaring in het eerste van Feyenoord verwachten we langzaam dat ze tot de kern en belangrijke schakel van het elftal gaan behoren. Dat stokt nu bij hem. Net zoals dat bij Vilhena na een fantastisch begin de rek er uit was en hij bleef hangen.

3 maart 2021 om 12:10

Vilhena is jarenlang de dragende speler geweest bij een uiterst matig Feyenoord en hij deed dit op verschillende posities en op jonge leeftijd. Vilhena heeft zich bij Feyenoord veel meer bewezen als speler waar je op kunt bouwen dan Kokcu.

3 maart 2021 om 12:16

Shorty, Vilhena is ook een ander type. Meer een pitbull. En het is niet zo dat hij Feyenoord echt gedragen heeft, daar was hij iets te introvert voor. Ik had juist het idee dat zijn karakter niet paste bij de rol die hij zichzelf wilde aanmeten, want hij wilde wel een dragende speler zijn. Wel was hij vaster in zijn prestaties ja. Toen Vilhena 18 was, kon je al op hem rekenen

3 maart 2021 om 12:22

Toen Vilhena net doorbrak speelde hij op 10 en werden juist zijn creatieve kwaliteiten extra belicht. Wekelijks vertelde Jan Boskamp wat voor virtuoos het in de jeugd altijd al was en hoe heerlijk hij kon voetballen. Uiteindelijk bleek Vilhena inderdaad meer een kuitenbijtertje te zijn, maar misschien is dat met Kokcu uiteindelijk ook wel zo.

3 maart 2021 om 13:31

Toen Vilhena net doorbrak, speelde hij naast Clasie en achter Immers. Als linker controlerende middenvelder. In de jeugd was hij een 10 en veel mensen wilden dat hij daar in het eerste ook zou spelen, maar dat heeft hij slechts incidenteel gedaan. Kan me een wedstrijd tegen Willem II herinneren waarin hij ook twee keer scoorde vanaf de 10 positie. Maar hij brak echt door als linker middenvelder

3 maart 2021 om 13:44

Je hebt gelijk, Immers was toen inderdaad de 10, misschien is Vilhena als 10 in mijn geheugen gekomen omdat hij zo inderdaad in eerste instantie gepresenteerd werd. Echter neemt dat niet weg dat ik me vooral kan herinneren dat Vilhena geroemd werd om zijn fijne techniek en zn voetballende mogelijkheden. Toen later bleek dat hij niet exceptioneel genoeg was als spelverdelende middenvelder, toen werd er meer de nadruk gelegd op zijn goede mentaliteit en inzet tijdens wedstrijd. Althans zo herinner ik het me.

3 maart 2021 om 13:51

Klopt, dat is eigenlijk erg vreemd gelopen. Hij is een type Edgar Davids geworden, terwijl iedereen een verfijnde spelverdeler in hem zag. Wel jammer dat hij nu in Rusland zit. Ik denk dat hij bij een club als Atalanta ook goed uit de voeten zou kunnen

3 maart 2021 om 12:52

Qua ontwikkeling stelt hij wel heel verstandig vast dat het positief is als er ervaren krachten zijn waar je je aan kan optrekken. Voor de ontwikkeling van een talent uberhaupt is die situatie veel beter

Frenkie de Jong, Wijnaldum, de Roon, Klaassen, vd Beek, Gravenberch, Koopmeiners, Ihattaren, Bazoer, Vilhena en Blind... Prima ventje hoor, maar waarom zou er iemand wakker liggen dat deze jongen voor Turkije heeft gekozen? Persoonlijk vind ik bovenstaande middenvelders allemaal beter. De andere oorzaken heb ik niet allemaal inzichtelijk maar dit argument lijkt me buiten de realiteit.

3 maart 2021 om 13:27

Het gaat er niet om of iemand daarvan wakker ligt of niet. Het probleem is dat als zulke jongens kiezen voor een andere nationale elftal ze ondankbaar worden genoemd. Nu ligt er niemand wakker van maar een jaar of anderhalf geleden was dat zeker niet het geval. Overigens denk ik dat zijn keuze voor Turkije er niks mee te maken heeft, maar het is dus niet zo simpel als jij het schetst.

Ze lijken allemaal wel last te hebben van achtervolgingswaanzin. Nu weer de keuze voor Turkije, gisteren Tannane over zijn verleden. Stop er een keer mee. Als jullie goed spelen hoor je het en als je slecht speelt hoor je het ook. Heeft niks te maken met een keuze voor je land of hoe vervelend je vroeger was. Misschien tijd om een keer volwassen te worden. Overigens heb ik Kã¶kã§ã¼ nog nooit geweldig zien voetballen. In dat elftal van Feyenoord val je bij een paar intelligente passes al snel op. Een aardige speler op een goede dag, maar ook niet meer dan dat.

Valt wel mee toch met alle kritiek? Het is niet dat hij bekeken wordt zoals een Mo bijvoorbeeld. Het verschil zal er ook in zitten dat Mo een veel groter talent is. Ik vind Kokcu niet veel bijzonders hebben om eerlijk te zijn. Kan een prima speler zijn voor Feyenoord en misschien ook wel een van de beteren op het middenveld, maar heel veel hoger zie ik het niet gebeuren. Ik laat me uiteraard graag het ongelijk bewijzen. Overigens denk ik niet dat iemand kritisch is vanwege zijn keuze, het is nu niet alsof hij enig kans zou maken bij Oranje dat je daar zuur om zou moeten zijn.

3 maart 2021 om 12:45

Op de Feyenoordsites is hij vaak de gebeten hond, maar goed, daar hebben veel mensen het liefst dat hij een marathon loopt. Ik denk dat hij je nog wel kan verrassen met de juiste trainer.

Wat een gelul zeg , dit is al echt een hele tijd dr slechtste speler die er op het veld staat. Verwacht helemaal niet dat hij team op sleeptouw neemt. Ik verwacht iemand die een bal over 5m kan passen. Soms keer leuke actie , soms keer een goal. Hij zoekt weer excuses buiten zich zelf. Dit gaat nooit wat worden meer ben ik bang. Was een grote fan de eerste maanden maar dat is allang geleden.

Orkun Kökçü wil toch heel graag op een groot podium acteren en heel graag een groot salaris verdienen? Dan moet je ook accepteren dat je als ieder ander wordt beoordeelt. We kunnen niet zeggen: 'kökçü mag elke week spelen, verdient een paar ton per jaar, maar we gaan tot zijn 25e niet zeggen dat hij wekelijks ondermaats presteert, omdat hij nog zo jong is, dat is zielig.'

Welkom in de voetbalwereld. En wees maar blij dat je in de ED speelt, want in Engeland had hij waarschijnlijk nog ergens in een U23 elftal rond gelopen.

Bestempeld als groot talent, echter nog nooit laten zien. Niet meer, niet minder. Momenteel niet beter dan diemers, dus ik hoop dat ie het nog keer gaat laten zien. Overigens heeft hij wel gelijk dat talenten bij feyenoord nu eenmaal niet zo goed uit de verf komen als bij ajax. Wie weet kan de nieuwe trainer daar verandering in brengen komend seizoen

Het feit dat hij zo denkt, zegt toch heel veel. Bovendien is er kennelijk, niemand in zijn omgeving in staat om die onzin weg te praten. Die voelen dat ook zo of erger nog die voeden het... Als je heel objectief gaat kijken dan is het dit seizoen op die wedstrijd thuis tegen Moskou toch ook helemaal niets? In zijn omgeving zullen ze dat toch ook wel zien en met hem bespreken? Of wordt dan de vinger gelegd op dat de Nederlandse media het hem kwalijk neemt dat die voor Turkije kiest? Ik vrees het laatste. Want liever de jongen met geld te vriend houden dan een spiegel voorhouden.

In Nederland ben je inderdaad eerst goed en na een paar wedstrijden kan je er niks meer van. Maar daarom is Nederland succesvol op het gebied van opleiden en begeleiden van jonge spelers en Turkije niet, en dit zeg ik als een Turkse Nederlander. Hier blijven ze kritisch kijken naar jonge spelers, in Turkije kun je niet meer stuk na 10 goede wedstrijden en worden zulke jongens inderdaad op handen gedragen. Daardoor mislukken veel grote Turkse talenten, ze hebben te veel geduld.

Ik denk overigens dat zijn keuze voor Turkije hier niks mee te maken heeft, zoals hij zegt maakt Ihattaren nu hetzelfde mee en die had als ik het goed heb voor Oranje gekozen. Het lijkt er op dat hij de schuld bij de buitenwereld legt, maar Kokcu had nu al een vaste basisspeler moeten zijn bij het Turkse elftal. Aangezien dat niet zo is, is er maar één schuldige.

De vraag is voor Kökçü en ook voor Ihattaren en andere jonge spelers, wil je het team wel dragen? Of vinden ze het wel prima om een beetje anoniem mee te draaien in het elftal en het dikke salaris te pakken. Als je van je hobby je beroep kunt maken, zou je toch verwachten dat je er alles probeert uit te halen? Dan denk ik aan extra trainen of je zwakke punten, ballen opeisen in het veld, verantwoordelijkheid nemen. Ik ben geen fan van het gedrag van Berghuis, maar aan hem merk je wel dat hij niet anoniem wil meehobbelen in het veld. Dan wordt hij namelijk geïrriteerd en gaat hij overtredingen maken.

Sorry maar heeft zelf lang gewacht om zijn contract te verlengen. Dus volwassen aan de tafel met een goed resultaat. Dan nemen de verwachtingen ook toe.

Beetje selectieve verontwaardiging van Kokcu. Er zijn talloze voorbeelden van jonge gasten die zich nog voor hun 20ste te groot voelen om bij een Nederlandse topclub wisselspeler te zijn of vieze meters te moeten maken, waar intrinsieke motivatie ontbreekt en grootheidswaan des te minder. Bryan Brobbey en Mo Ihattaren de meest recente voorbeelden. Vroeger waren Ajax, Feyenoord en PSV voor zulke jongens de droom, maar nu halen ze ondanks alles hun neus op om een een verbeterd contract te tekenen, want het buitenland lonkt. Vraag je intussen of die jongens wekelijks het verschil kunnen maken voor hun team of zelfs hun taak willen uitvoeren en hun professionaliteit hoog willen houden, dan is dat al snel teveel gevraagd. Beroepen ze zich erop dat ze nog maar jongens van 19 zijn en fouten moeten kunnen maken. Ja lul, wees dan ook blij met wat je hebt, teken bij en neem eens iets van een ander aan.

Zo'n Brobbey die dan in een moeizame pot thuis tegen Willem II Ajax over het dooie punt helpt in de slotfase. En dan weigert te juichen. Ik vind het echt zum kotz'n. Je komt verdomme uit voor Ajax man, de club die je dit podium geeft en waar je jarenlang voor hebt gewerkt om dit moment te realiseren. Eigenlijk moet je zulke gasten helemaal niet meer willen. En daarom ben ik ook niet rouwig als Ihattaren een andere weg bij PSV inslaat. Het is graag of niet. Liever een Klaassen en Gakpo die dan wat minder gepolijst zijn maar wel elke week volle bak geven, dan een verveelde puber die zich nu al te groot voelen voor hun club en elke week nazorg hebben.

Als hij Ihattaeren met zichzelf wil vergelijken vind ik dat onjuist. Bij Ihattaeren is er al lange tijd individuele begeleiding. Waar ook nog individueel mensen zich voor hem inspannen. Zelf Schmidt geeft hem individueel tijd. Als je als speler je dan nog structureel misdraagt dan moet hier ook niet raar van opkijken. Bij Kokcu, Brobbey en Rijkhoff hoor ik deze verhalen niet over structureel slecht gedrag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger283
S. BerghuisAanvaller2817
B. LinssenAanvaller268
N. JørgensenAanvaller193
L. SinisterraAanvaller153
N. MarsmanKeeper200
R. BoženíkAanvaller100
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

2 fans
20 jaar

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren